|
|
#781 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wymarzony domek
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#784 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#785 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
No przecież mąż i dziadkowie będą mieć mnóstwo czasu i tylko będę podawać do karmienia
|
#788 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#789 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A dziecko sie samo przewinie? Uspokoi hustaniem? Nawet jak sie uleje z ust to wytrze tez sie samo? Moja mama do dzis twierdzi, ze ze mna malutka sie nachodzila wiecej niz kiedykolwiek w podrozach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-08-07 o 23:55 |
|
|
|
|
#791 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#793 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dajmy się wkręcać
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#796 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#797 | |||
|
.
|
[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;47613855]Z tego co wiem (ale to raczej aktualne dane), na AGH-u się nie da. Trzeba być małżeństwem, albo mieć przynajmniej wyznaczoną datę ślubu.
Chyba że w grę wchodzi inny akademik, na UJotowych nie ma z tym problemu.[/QUOTE] a przypadkiem nie muszą być to osoby ze statusem studenta? Cytat:
Cytat:
nikt się nie śmieje z choroby tylko z wizji braku możliwości pójścia do pracy i rodzenia dziecka w tym czasie. Cytat:
poza tym wiesz, w jednym miejscu czas oczekiwania na operację to 5 lat, a w innym - pół roku. wystarczy poszukać. ![]() z racji, że jestem za podziałem obowiązków. proponuję oddelegować sąsiadkę na spacery z psem. a dziadek może chodzić na szczepienia i badania.
|
|
#798 | |||
|
Rozeznanie
|
Nie rozumiem dlaczego tak zależy Ci na tej działce, współwłasności domu. Jeśli Tż na to pracuje, to niech i będzie na niego, przecież to nic złego. Ja nie wyobrażam sobie wymagać od TŻ, żeby mieszkanie, które będzie kupowane niedługo bo bierzemy ślub, było moją współwłasnością. To on pracuje od kilku lat i odkłada pieniądze, więc mieszkanie może być na niego, to nic takiego. Także jesli kupi przed ślubem, to będzie na niego mieszkanie, jesli po ślubie to już na nas. Tyle.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
tu się chyba wkradła ostra nad interpretacja, bo nie wiadomo co dziewczynie jest, a poszło w eter że będzie leżeć a obowiązki spadną ną innych. Co nie zmienia faktu, że zastanawiam się, co to za niedyspozycja, która uniemożliwia pójście do pracy, ale pozwala urodzenie dziecka.
|
|
|
|
#800 |
|
.
|
i w tym momencie ciśnie się na usta czasownik na literkę p. czasem poprzedzony słowem "ja". teściowie mają swoje życie. swoje dziecko wychowali i niekoniecznie będą chcieli robić za niańki, sponsorów i buk-wie-co jeszcze. skąd w ludziach takie chore przekonanie, że da się zaprzęgnąć tysiąc osób do zajmowania się własnym dzieckiem?!
|
#801 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
są operacje, które robią w jednej czy dwóch klinikach w Polsce, a nie muszą to być przeszczepy serca i miesiącerekonwalescencji. Np. operacje oka, które nie wyłączają z opieki nad dzieckiem (kupę lat korzystałam z jednego oka i dobrze sobie radziłam), ale są znaczną przeszkodą w pracy geodety (a także analityka medycznego, technika kryminalistycznego, sportowca, kierowcy itd.), który przecież zajmuje się dokładnymi pomiarami z wykorzystaniem precyzyjnych przyrządów- do tego trzeba mieć sprawne oboje oczu. To tylko przykład, ale chyba wytłumaczyłam o co mi chodzi- nie ma co w tej kwestii naskakiwać na autorkę, są różne przypadki, nie da się wszystkich życiowych sytuacji skrawać do jednej miary.. |
|
|
|
|
#803 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Matka nie musi i nie powinna wszystkiego robić sama. Dziadkowie też zapewne chętnie pójdą na spacer z wózkiem. Moja znajoma z powodu przeprowadzonej w trakcie porodu operacji kości nogi/ złamanie otwarte/ leżała po powrocie ze szpitala jeszcze kilka tygodni. I nauczyła się przewijać dziecko w tym łóżku, karmiła piersią, podnosiła do góry aby się dziecku odbiło, kołysała kiwając się . Resztę robił mąż po powrocie z pracy/ kąpanie, spacery, ogarnięcie domu i pranie/. I ogarnięcie higieniczne żony bo sama z gipsem, usztywniona nogą nie była w stanie wstać z łóżka. I nikt nie widział w tym nic dziwnego. Teściowie i rodzice też brali dziecko na spacer i podrzucali obiady. Autorka też kiedyś wydobrzeje po tej swojej operacji. |
|
|
|
|
#804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tu się zgadzam. No ale dziecko ma dwoje rodziców, także siak czy owak dobrze by było, żeby część rodzicielskich obowiązków (czyli np. spacery, gdyby autorka rzeczywiście miała leżeć) przejął ojciec. Abstrahując od tego, iloma dodatkowymi zostanie pewnie obarczony, bo dziecko to osobna kategoria. |
|
|
|
|
#805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Poza tym w życiu różnie bywa. Co jeśli ojciec np będzie miał dużo pracy i będzie wracał późno do domu? Dziadkowie też nie mają obowiązku opiekować się dzieckiem. Po prostu podejście "jakoś to będzie". |
|
|
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za te 3 czy 4 lata, wg Twoich planów będziesz już mężatką, zapewne z dzieckiem, niepracująca, studiująca drugi kierunek i zajmująca się dzieckiem. Twój (już wtedy) mąż, zarabiający teraz 3 tys będzie na etapie rozkręcania swojej firmy. jak wiadomo, by firma przynosiła zyski trzeba w nią spoooro zainwestować. A na zyski się długo czeka. Dlatego będzie on zarabiał (bądźmy marzycielami) 3 tys. Powiedz mi proszę który bank w takiej sytuacji da Wam kredyt na 50-100 tys??? Będzie Was trójka: Ty, mąż, dziecko. Bank Ciebie w ogóle nie będzie brał pod uwagę bo nie masz dochodów, a co za tym idzie nie masz zdolności. Twój mąż będzie jedynym żywicielem rodziny. I myślisz, że dadzą mu tak wysoki kredyt? No chyba, że to ja jestem w błędzie i banki rozdają teraz takie wysokie kredyty
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Stracisz też lata życia i żaden pracodawca nie zatrudni ciebie później, bo jak tu zatrudniać 30 bez uprawnień co nie pracowała nigdy w zawodzie?? Opiekowanie sie dzieckiem na leżąco? Owszem podobno sa takie dzieciz którymi tak się da. Ja nigdy takich nie spotkałam. |
|
|
|
#808 | |
|
.
|
Cytat:
i na koniec, nie w kazdej pracy trzeba miec dobry wzrok czy inne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Dochodze do wniosku ze Grubella to najlepiej zakamuflowany forumowy troll. Jak nie gumoleon to zajmowanie sie noworodkiem na lezaco
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#810 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

zdajesz sobie sprawę z tego ze dziecko to praca 24 godziny na dobę,