|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
A mój dalej od rana nie śpi, tylko wisi przy cycu.Zaśnie, odkładam do łóżeczka i się budzi.Padam już 😣
|
#782 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
W końcu mam chwilkę żeby coś naskrobać.
Wczoraj mieliśmy chrzciny Lenki no i lipa troszkę była. Mała w sobotę dostała takiej chrypki że ledwo ją było słychać.Miała też trochę podwyższoną temp. Dlatego Lenka zaraz po kościółku wróciła ze mną do domu,a mąż z gośćmi pojechał na gościnę do restauracji. Część gości była chora, w tym chrzestny więc nie chcieliśmy małej narażać. A niedawno wróciliśmy od lekarza żeby sprawdzić czy na pewno wszystko ok bo się martwię tę chrypą i temp.Niby wszystko ok, pani doktor kazała kupić inhalator i inhalować jak tylko coś zaczyna się dziać. Lenka była bardzo grzeczna i nawet nie pisnęła w kościele, a było dość długo 2 godz. No i na koniec moja księżniczka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jejku mam nadzieję że to się wiecęj nie powtórzy i będzie już tylko lepiej.Cytat:
Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-10-13 o 17:48 |
||||
|
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twojej piersi jak synek mojej siostry
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina,moze chce sie napic albo po prostu chce pocyckac sobie;-) moja ewidentnie robi sobie z cycka smoczka. Za smoczkiem niestety nie przepada. Masakra to jest.
Zdrowka dla Lenki!! Moja wciaz spi,zaraz minie 3 godziny od karmienia. Broila caly dzien matce to teraz spi;-) Meta,gratuluje wygranej butelki ze tez ja nie zauwazylam tego konkursu;-)
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes,śliczna księżniczka
I ma nawet nasz smoczek Ala,bo ja konkursomaniaczka dlatego zauważyłam i nie cieszy mnie fakt,że to butelka ale fakt,że znowu się udało Jeszcze czekam na wygrany na wizażu podkład Max Factora Dzisiaj miły wieczorek : Drink,hamburgery,kąpiel w pianie ze świecami i Tż
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#787 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja jem czekoladę i Lenie nic nie jest
A dzisiaj dorwałam się do Milki bąbolada z karmelem w każdym bąbelku Jakie to dobre!!!Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48508153]Ciotki mamy dziś tydzień ![]() Jak małej opowiadałam co się działo tydzień temu to zrobiła taki uśmiech z doleczkami Mój aniołek z różkami[/QUOTE] Jej, jaki uśmiech ![]() Cytat:
Biedna Ana... ![]() Trzymam kciuki, żeby to było jednorazowe i nigdy więcej się nie powtórzyło Wiem, co Ana czuła... choć u mnie nie było tak strasznie... Agnes zdrówka dla Lenki Ja wczoraj objadałam się grillowanym (a raczej spopielonym) filetem z kurczaka i kuleczkami ziemniaczanymi smażonymi w oleju i Młodej nie było nic. Choć nigdy więcej nie pójdziemy do tej knajpy, bo fileta tak spopielonego nigdy nie jadłam :/ Moja Młoda wieczorami robi cyrki ze spaniem, choc nie płacze, ale spać nie chce. Za to jak zaśnie to śpi pięknie 3h (czasami dłużej), budzi się na karmienie i pięknie zasypia sama w łóżeczku Mamusia z Tatusiem w końcu się wysypiają No i wykorzystują jak się da czas, gdy Maluszek śpi
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki laski
byla tesciowa i zaraz wyjde z siebie
|
#789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
olej gadanie teściowej...
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Ana współczuje -mam nadzijej ze bezdechy szybko mina, trzymajcie sie tam, ni epamietam kto pisał smsa ale pozdrów ja ipowiedz ze trzymamy z anich kciuki Mała Paulina ja tez mam wrażenie ze mały wiecej chce pic z piersi pod wieczór , w nocy chwile possa i zasypia, wiec nei wiem czy taki leniuch czy sie tak szybko najada foty dzieciaków świetne , trafiły nam sie piękne egzemplarze ![]() my dzis debiut w odprowadzaniu do przedszkola i nawet jakos poszło moj spioch spi koło mnie i chce go obudzić na jedzenie i kapanie ale pewnei mnie "okrzyczy"
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
mąż własnie daje buyle młodej, jest już po kąpieli, musiałam ją budzić na kąpiel, jak tylko zaczęłam ją rozbierać do kąpieli to zaczęła robić kupkę
i troche potrwało zanim skończyła, mąż przerażony widokiem, bo wcześniej nie miał okazji zobaczyć młodej w takiej akcji
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet jak pierdzi to też źle bo czemu on tyle pierdzi?Polecam http://www.goldenline.pl/grupy/Kobie...robic,2119743/ Bobas do prawidłowego funkcjonowania potrzebuje również dużo kołysania, a niektóre maluszki nawet bardzo dużo, od tego zależy ich dalszy, prawidłowy rozwój. ciekawe co na to moje plecy ?
|
|
#794 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez tak mam, z jednej 50, z drugiej 90 Ale u mnie bardziej mleczna lewa, a zawsze zaczynam od prawej, najsmieszniejsze jest to, ze prawa wieksza ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
my mamy jeszcze nosidelko uzywane womar ale to dopiero od 3m-ca
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeej a ja mam chustę kółkową,wyprana, wyprasowana i jeszcze jej nawet nie mierzyłam.A w taki dzień jak dziś by się przydała😕
|
#797 |
|
Konto usunięte
|
Ana, współczuję, ale musialas najeść się strachu... Nie mogę sobie tego nawet wyobrazić..
Zazdroszczę ze tak sobie jecie na co macie ochote... Ja raz zjadłam moje ulubione płatki tropikalne z jogurtem i mała strasznie sie meczyla, teraz już uważam na to co jem bo nie mam ochoty patrzeć jak płacze i się pręży... |
|
|
|
#798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po jakim czasie zadziałał Viburcol? Bo ja tez mam i dawałam jak malutka wieczorem z niewiadomych dla mnie przyczyn była niespokojna bardzo i sama nie wiem czy zadziałał czy nie... Po sytuacji Any to ja chyba nie zasnę w ogole...masakra Paulina-polozna mi mówiła, ze czasem dzieciaczek chce tylko pic takze siedzi tylko moment przy cycusiu ![]() Jeśli chodzi o przytulanie to ja tule małą bardzo dużo bo mam wyrzuty sumienia, ze w nocy nie mam jej na raczkach chociaz spi obok z nami nawet teraz spi na mnie :pMam nadzieje, ze dzisiaj malutka zaśnie jakos wcześniej niz o 1 w nocy bo ostatnio cały czas do tej godziny marudna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja tez tak chodze spac,no i chociaz spi dluzej nastepnego dnia:Pdobrze ze nie trzeba do pracy wstawac
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak to problem - nie chce Ci się, nie masz czasu to nie szukaj .Super,ze Wasza juz odpieluchowana! A w nocy to chyba jescze długo z pieluszka,sama w końcu załapie. Ale jestem z niej dumna!!! Całemu światu chciałabym ogłosić! |
|
|
|
|
#801 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby moja chciała spać chociaz o 23 a tak to 1 a pózniej około 4 jedzenie i pózniej około 8 budzi mnie bo sie wierci i ja wariatka wstaje zeby ogarnąć siebie a ona sobie spi w najlepsze jeszcze z godzinkę takze jest ok ale ta 1 w nocy to dla mnie dramat cały wieczór katuje na YouTube kołysankę "z popielnika na Wojtusia" na zmianę z dźwiękiem suszarki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
O matko Ana ,wspolczuje! To musj byc straszne, takie sytuacje sprawiaja, ze czuje potrzebe nauki pierwszej pomocy... Dziewczyny, my mamy elektroniczna nianie z monitorem oddechu. Angel care. Kupiona w necie. Z tym, ze monitor oddechu- sa to dwie plytki, ktore wklada sie pod materac. W sumie mala jeszcze w nocy nie spi w lozeczku tylko w dzien. Ale niania wydaje sie ok, kiedys ja wyciagnelam z lozeczka, zapomnialam wylaczyc monitor i zaczelo piszczec.
My jestesmg w drodze do krakowa, mielismy wyjechac wczesniej, ale byl problem z tym wypuszczeniem paliwa. Po drodze zaliczylismy wizyte u mojego 2 letniego chrzesniaka, pokazywal Antosi swoje autka, glaskal ja, przytulal fajny widok...
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Kolka
Podałam malej krople bigaja bez espumisanu bo myślę sobie nie będę mieszać co prawda kupa i pierdy szły aż miło ale potem przyszło najgorsze ![]() Jedyne co ja jakoś uspokoiło to bycie na moich rękach i moje podskakiwanie z nią. Nikomu tego nie życzę. Teraz biedna śpi, w ciuszkach z dnia bo ani umyć ani przebrać a teraz nie ruszam jej nawet. Biedna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#804 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzanet jescze trochę i mala bedzie dłużej spala.
Daniel teraz budzi się trzy razy- 23, 2 i 3.30, potem ok.6 to noenajgorzej. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Super! Pewnie jesteś dumna .---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Teraz też tak będę miała,a to nowa podyplomowka. Ludzie pomyślą,ze idiotka ze mnie:/. |
||
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/...niemowle,e71xz u nas się sprawdziło. Małą uczyłam zasypiać po zakończeniu kp, czyli jak miała ok 9 miesięcy. Trzeba mieć przy tym bardzo dużo cierpliwości, spokoju, być zdeterminowanym i pewnym, że dobrze się postępuje. U nas nauka trwała cztery dni. Pierwszego dnia zasypianie trwało około 40 minut, drugiego krócej, trzeciego jeszcze krócej, a czwartego została położona do łóżeczka i zasnęła I w sumie tak zasypia do teraz. |
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
u nas odpieluchowanie wygladało tak ze duzo małemu opowiadalismy z ejuz trzeba si epozbyc pieluchy itd i kiedys jak juz byłam na l4 sciagłam pileuszke załozyłam majtki i raz sie posiusiał a za drugim razem powiedział chce siku...myslałam ze zartuje a tu faktycznie i zaczoł ładnie wołać
jedyni eśi jeszcze zpielucha bo on duzo pije i niestety potrafi sie po siuisac , juz myslelismy ze bedzie bez to dopadła nas choroba z zaleceniem duzo pic i wyciagnelismy niekapka zeby w nocy mógł tez sienapic i znowu wypija wszytkiego litrami, ale przy zapaleniu krtani musiał wiec znowu bedziemy oduczac.... co do spanie to Niki teraz spi z emna a maz spi z Melciem bo go pilnował podczas choroby, mam nadzijeje ze za chwile juz si eunormuje u nas wszytko i chcemy zrobic tak ze chłopaki razem w pokoju, Niki w łózeczku, no ale to juz odczekamy az wszytko wróci na własciwe tory u nas |
|
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
przeglądam własnie allegro w poszukiwaniu laktatora elektrycznego. Szczezre mam juz dość recznego . przy tej metodzie ... na dłuższą metę idzie oszaleć . jezeli ktoś ma duzo mleka to ok, ale ja ...ja musze się nieżle namachac .
w związku z tym ... pytanko do osob które takowy posiadają .. jakas firma dobra , czy bez różnicy ?? no i czy lepszy ciąg jest po r ęczynym czy elektrycznym
|
|
|
|
#808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co na siłę szukać problemu? współczuję Ci,bo dzisiaj ja słuchałam dobrych rad i to takie rady"masz to zrobić,bo ja tak mówię i wiem lepiej,słuchaj starszych od siebie" i zaciskałam zęby żeby nie wydrzeć mordy ![]() Cytat:
Cytat:
oby tylko nie pomyliła diesla z benzyną
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mój ma tak samo , dlatego jak mogę to staram się wyłańczać i ograniczać
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Denaris,a ja jestem przekonana,za Daniel juz się świadomie uśmiecha,bo patrzy mi w oczy i wtedy się usmiecha. Boskie to jest<3
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

) (kp)
Jejku mam nadzieję że to się wiecęj nie powtórzy i będzie już tylko lepiej.
ze tez ja nie zauwazylam tego konkursu;-)

27.07.2013 Ślub

i troche potrwało zanim skończyła, mąż przerażony widokiem, bo wcześniej nie miał okazji zobaczyć młodej w takiej akcji
a tak to 1 a pózniej około 4 jedzenie i pózniej około 8 budzi mnie bo sie wierci i ja wariatka wstaje zeby ogarnąć siebie a ona sobie spi w najlepsze jeszcze z godzinkę takze jest ok ale ta 1 w nocy to dla mnie dramat
co prawda kupa i pierdy szły aż miło ale potem przyszło najgorsze
po co na siłę szukać problemu? współczuję Ci,bo dzisiaj ja słuchałam dobrych rad i to takie rady"masz to zrobić,bo ja tak mówię i wiem lepiej,słuchaj starszych od siebie" i zaciskałam zęby żeby nie wydrzeć mordy