Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-11, 21:33   #661
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

mamuśki ! pytanie do mam ktore wyczesują ciemieniuszkę
oliwkujecie.. i czy długo odczekujecie do wyczesania czy od razu ??

no i drugie pytanie. w tym tyg mamy badanie usg bioderek ... jak wygląda takie badanie , czy maluszka to boli, czy ma byc nad czczo ..?
dzięki za infoo
NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 21:49   #662
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

Aliszcze ja jem malo i zdrowo,robie 10km dziennie spacerujac z malym i co? dupa jak 3 drzwiowa szafa skonczy sie polog to sie wezme za siebie bo to jest masakra
88Ekaterina88 ja normalnie się kąpię w wannie,bo prysznic mnie tez meczyl
Mandragorrka dzieki za info co do biegania
anesh_ u mnie tez sie polozna nie umawia zresztą jest stara i 100lat za murzynami przychodzila co tydzien,byla w sumie 4 razy i teraz ma przyjsc ostatni raz za 2 tygodnie czyli w sumie bedzie 5razy

Nadszedl wieczor i oczywiscie rączki i rączki

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-10-11 o 21:52
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 21:51   #663
Aliszcze
Zakorzenienie

Usg bioderek nie boli, trwa chwile. Nie pamietam czy trzeba bylo byc na czczo ale raczej nie.
Ja dzis mialam mowe wychowawcza ze starsza bo chciala by tata ja usypial a tata mecz mial. Poza tym caly dzien z nia cos robil,wychodzil na dwor wiec relaks mu sie nalezy. No i mloda zasnela obrazona na mnie. No ale musi sie nauczyc,ze nie zawsze ma sie co sie chce i trzeba tez pomyslec o innych. Teraz obie corki spia i ja tez ide bo okolo polnocy karmienie.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 22:07   #664
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Hehe... u mojej też tyłek i nogi szybciej są w górze niż głowa

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

O widzisz... a u mnie na sr mówili, że właśnie na wznak się układa. Na boczek to mówiły tylko po karmieniu jeśli się nie odbije po jedzeniu bo podobno leżenie na boku źle wpływa na bioderka... na brzuchu z kolei trzeba pilnować... a przecież nie posadzisz dziecka
u mnie dziś była rehabilitantka znajoma i mówiła, żeby absolutnie na boku do spania nie kłaść bo to masakra dla bioderek. ewentualnie położyć na 5 minutek i delikatnie przeturlać śpiącego malucha. Ale tak na cały sen 2-3h to nie powinno się.
Ogólnie nam dziś pokazała jakie błędy robimy przy podnoszeniu i noszeniu. Okazuje się, że do 3 mc dziecko powinno być noszone w takiej lekko przygietej pozycji, żeby ćwiczyło mięśnie brzuszka. No i z układaniem na brzuszku też nam pokazała pozycję na kolanach bo tak na łóżku czy przewijaku że maluch sam leży to podobno też nie za dobrze.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
mi położne też zawsze mówiły, że można na wznak, a główka w bok, w razie gdyby ulała (moja ulewa, pierwsza też ulewała). Była dziś położna i też zauwazyła, że mała już nie jest taka żółta, żółtaczka schodzi

w dodatku weszłam w swoje spodnie sprzed ciąży no ale i tak chcę zgubić parę...naście kilogramów

kto gubi ze mną?
ja! mam już -2kg od wagi sprzed ciąży.
Stary 2014-10-11, 22:25   #665
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
u mnie dziś była rehabilitantka znajoma i mówiła, żeby absolutnie na boku do spania nie kłaść bo to masakra dla bioderek. ewentualnie położyć na 5 minutek i delikatnie przeturlać śpiącego malucha. Ale tak na cały sen 2-3h to nie powinno się.
Ogólnie nam dziś pokazała jakie błędy robimy przy podnoszeniu i noszeniu. Okazuje się, że do 3 mc dziecko powinno być noszone w takiej lekko przygietej pozycji, żeby ćwiczyło mięśnie brzuszka. No i z układaniem na brzuszku też nam pokazała pozycję na kolanach bo tak na łóżku czy przewijaku że maluch sam leży to podobno też nie za dobrze.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

to jaka pozycja do spania na wznak? bo podobno nie mozna zostawic tak malego malucha w pozycji na pleckach bez kontroli osoby doroslej...ja juz nie wiem...
a kazdy mowi co innego

Stary 2014-10-11, 22:33   #666
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Aliszcze ja jem malo i zdrowo,robie 10km dziennie spacerujac z malym i co? dupa jak 3 drzwiowa szafa skonczy sie polog to sie wezme za siebie bo to jest masakra
88Ekaterina88 ja normalnie się kąpię w wannie,bo prysznic mnie tez meczyl
Mandragorrka dzieki za info co do biegania
anesh_ u mnie tez sie polozna nie umawia zresztą jest stara i 100lat za murzynami przychodzila co tydzien,byla w sumie 4 razy i teraz ma przyjsc ostatni raz za 2 tygodnie czyli w sumie bedzie 5razy

Nadszedl wieczor i oczywiscie rączki i rączki
Ja akurat bardzo moją Lubie! I szkoda mi,ze juz niedługo nie będzie przychodzić.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 23:13   #667
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Posmakował

Ja dziś jakaś rozzłoszczona i od rana "fuczę" na tż... Weekend dla nas a ja z pretensjami. to jest silniejsze ode mnie.

Ostatnio moja starsza córka karmiła lalkę piersią!!! No padłam jak weszłam do pokoju. Nawet poduszkę sobie położyła na nogach i na niej lalkę.
Rozroila mnie Twoja mala hehehe

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Fajna ta Wasza polozna ja mojej 3 razy pytałam o te nerwy małej i w ogole to mi powtarza, ze pewnie ma jakas tam fazę...jakas niemiecka nazwa ze niby chodzi o to, ze ma większe zapotrzebowanie na jedzenie...no i na tym sie skończyło
A ja moze jakas niedouczona ale to USG bioderek to ma każde dziecko? Na u3 czy jakos specjalnie gdzies szlaś?

Na zakupach oczywiście wydałam full kasy ale pewnie, ze nie na siebie...odkąd jest mała to wszystko ładuje w nia a moje zakupy mnie w ogole nie obchodzą

Moje szczescie <3 terrorystka kochana
Załącznik 5812424

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

sliczna pokaz co kupilas

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Asia,przekochana ta terrorystka !

Nerwa mam ! Nie byliśmy na usg a czemu? Bo byłam 12 w kolejce ! Przyszłam o 14,bo miałam na 14.30 i było tyle osób,że masakra. Ja się pytam: po co są wizyty na godziny?! i mówię babkom,że ja jestem z małym dzieckiem,które jest głodne i za godzinę będzie chciało jeść i wtedy muszę go nakarmić,bo przed badaniem nie może jeść i musi mieć chociaż te 1.5 godziny przerwy a one? NIE! Bo my też czekamy i oczywiście komentarze,że one są starsze i mogę sobie poczekać i wziąć mleko dla dziecka (Haha,idiotki...) i 2 z nich nawet też miały na 14.30 hahaha,jasne. ! no kurczeeeee ! I okazało się,że kto pierwszy ten lepszy i oczywiście przychodzą te co mają na 15 już o 13 i tak sobie kolejkę zajmują... Wkurzyłam się i wyszłam a oczywiście w rejestracji nikogo nie było i pójdę znowu w tygodniu informując panią,że mają mnie tak przyjąć,żeby dziecko nie musiało płakać z głodu ! kultura jak cholera i oczywiście zarypista organizacja... I było trochę dzieci starszych w wieku szkolnym i ja mam z niemowlakiem siedzieć w takim skupisku bakterii i zarazków? W życiu.
Powaleni w tym osrodku :/ u mnie z dziecmi do 1rz wpuszczaja wszedzie bez kolejki

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Anesh zaacytowalam bo wydawalo mi sie pomocne dla wysypki corki Latte, dziewczyna miala podobny problem.
Stary 2014-10-11, 23:16   #668
Joasiakr
Rozeznanie

)) moja córka kiedyś sie zapytała " mamo, kiedy ja bede miała piersi jak Ty? Bo ja mam tylko 3 pepuszki." )))

"Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić"
Joasiakr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 02:34   #669
Misstic
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny

Wybaczcie ze sie tak malo odzywam ale niema kiedy. Staram sie byczwami na bierzaco ale juz na pisanie nie starcza czasu.

Sluchajcie potrzebuje porady
Czy u ktoregos z waszych maluchow wystapila krew podczas oddawania kupki?
Wybaczcie za szczegoly ale musze to sprecyzowac.
Nie mam na mysli krwi w kale tylko jak juz idzie ostatnia ''porcja'' i wyplywa zawsze troszke tego plynu (?) to on jest podbarwiony krwia. Kolor taki czerwono- pomaranczowy- nie zywa krew.
Dzisiaj zdarzylo sie nam to drugi raz. Pierwszy jakis tydzient emu, potem ani sladu krwi i dzisiaj znowu a co ciekawe kupka rano byla bez tego..
Ja juz nie wiem martwie sie i napewno to skonsultuje z lekarzem ale wolalabym zeby ktos mnie uspokoil..
Cholera no smutno mi, mam wrazenie ze wszystko zle co sie u niej dzieje jak np kolka czy teraz ta krew to moja wina

---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Dodam tylko ze kupki sa dobrej konsystencji i koloru, mieciutkie- brak zaparc ktore np moglyby spowodowac jakies podraznienie czy obtarcia.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 03:29   #670
Denaris
Rozeznanie

Misstic kiedys czytalam ze to moze byc uczulenie na mleko czy tez na samo bialko. Nie martw sie i nie stresuj kochanie
Stary 2014-10-12, 04:01   #671
elffirka
Rozeznanie

Misstic nie pomogę niestety bo się nie znam za bardzo,a szukałaś może na internecie, w sensie na stronach z poradnikami nie forach? Albo może coś jest w tych ulotkach co się dostaje w szpitalu? Jak się martwisz to może zadzwoń do swojej położnej, jeśli masz numer?
Karmimy się, kurcze dni normalnie przelatują mi przez palce. Nie zdąże nic zrobić a tu już wieczór i tak w kółko. Wczoraj byliśmy na zakupach i Małż kupił sobie 3 pary spodni, bo Jego to już powycierane a ja kupiłam sobie dwie bluzeczki i jeden sweterek i od razu humor lepszy... A no i kupiłam biustonosz do karmienia ale pani mi dobrała miseczkę E i jest za duży a już zerwałam metkę. Trudno będzie rezerwowy...
Stary 2014-10-12, 04:20   #672
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Denaris jak tam ?

Moje dziecię już śpi

Kiedy te problemy ze wzdeciami i gazami się skończą

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 04:29   #673
Joasiakr
Rozeznanie

Mój tez juz spi choć dziś to jak w zegarku co 3h sie budzi. A juz tak ładnie co 4-5 wstawał

I to fakt ze dni mijają za szybko..

Joasiakr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 05:02   #674
Misstic
Wtajemniczenie

Denaris slyszalam wlasnie o tym uczuleniu, ale to chyba powinno sie powtarzac przy kazdej dwojce a nie ''od czasu do czasu'' tzn tak mi sie wydaje.. kurcze jak cos sie dzieje malej to odrazu czuje ze jestem zla mama

Elffirko czytalam rozne artykuly ale u nas to nie jest typowa krew w kupce tylko to zabarwienie krwiste wyplywa z ta ociupinka ''wody'' przy ostatnim napieciu sie bo juz kupki brak. Nie wiem jak to inaczej wxtlumaczyc.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 08:32   #675
małaPaulina
Wtajemniczenie

dziewczyny boli mnie gardlo,chyba przestane mowic jestem przerazona tym ze zarażę małego

Misstic Na kolki nie masz wplywu wiec nie wymyslaj
co do tej krwi to cytuje "twarde,granulkowane,obec nosc śluzu lub krwi - zaparcia"
"ze smużkami krwi - pękniecie odbytu lub uczulenie na mleko"

ale skoro tej krwi jest troszeczke a mowisz ze konstystencja jest ok czyli brak zaparć to mysle ze to uczulenie na mleko

Dziewczyny a to ze dziecko sie pręży po jedzeniu?to pewnie bol brzuszka? bo moj tak robi i puszcza głośne bąki tak ze wibruje pielucha i trwa to kilka minut ale nie placze przy tym... wiec nie wiem czy mam cos kupic w aptece na ten brzuszek?robi sie tez czerwony na buzi ale to trwa chwile

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-10-12 o 08:35
Stary 2014-10-12, 08:33   #676
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Denaris jak tam ?

Moje dziecię już śpi

Dobrze bylo. Gabi usypia zaraz po butli w swoim lozeczku u nas na dzczescie problemy brzuszkowe sie skonczyly ale sa inne - maly domaga sie wiecej uwagi i czasem trzeba go zabawiac z 3h teraz juz nie spi tylko bryka

Miss czytalam o tym z jakies ulotki z SR ze to uczulenie to sa jakby nitki krwi z kupce a nie zywa krew. Skocz do lekarza ze to pilne to cie wezmie moze bez kolejki.
Stary 2014-10-12, 08:34   #677
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny boli mnie gardlo,chyba przestane mowic jestem przerazona tym ze zarażę małego

co do tej krwi to cytuje "twarde,granulkowane,obec nosc śluzu lub krwi - zaparcia"

ale skoro tej krwi jest troszeczke a mowisz ze konstystencja jest ok czyli brak zaparć to mysle ze to uczulenie na mleko
Pamiętaj Paulinko, że nawet gdy jesteś chora w Twoim mleku wytwarzane są przeciwciała tak by nie zarazić dziecka . Ja ze szpitala wyszłam z katarem, chrypa i bólem gardła i małej nic nie było.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 08:39   #678
Denaris
Rozeznanie

Paulina hehe a Ty jak puszczasz baczka to uzywasz troche sily? Dzieci jak pra to sa czerwone bo maja cienka skore i wszystko widac - pytalam polozna kiedys o to i tak mi odpowiedziala
Stary 2014-10-12, 08:51   #679
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej ))

Wyspalam się wieć jest fajnie.
Dzisiaj zapowiada się ładna pogoda wieć rano wybieramy się do lasu, a później idziemy do restauracji na obiad. Otworzyli u nas nowa knajpe - temat przewodni pkp, dzięki czemu jest kolejka która do stolików rozwozi napoje. Idziemy tam bo zapewne corcia będzie miala radoche, ona uwielbia ciuchcie.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja TŻ nie wyobrazam sobie domu bez dzieci!
Odnośnie pieluszek - przy Majci te raz zużywany dwa- na drzemce i na noc, czasem jedna,bo po drzemce sucha. I chyba w końcu zalapala o co chodzi z siusianem na nocnik. Wola! Nareszcie! Bo kiedyś wolała raz,a trzy razy w gacie;p. Jak u Was? Corcia juz odpieluchowana?
DorosiriD a u Was jak?

Wiem,ze pisalas,ze jak nasze maluchy będą juz na świecie i będziemy tego potrzebować to napiszesz w jaki sposób uczyliscie zasypiac forcie samodzielnie... I od tego czasu ciekawość nie daje mi spokoju....
Napiszesz?
Corcia od kilku miesięcy nie używa pieluch w ciągu dnia, na drzemkę też jej nie zakładam. Na noc dalej używamy i nie wiem co z tym fantem zrobic.

Pamiętam, że miałam nApisać tylko muszę poszukać linka. I w tym celu muszę przeszukać wiadomości na fb - kiedys wyslalam go koleżance. Już raz szukałam i linka nie dojrzałam, moze dzisiaj to zrobię.

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
mamuśki ! pytanie do mam ktore wyczesują ciemieniuszkę
oliwkujecie.. i czy długo odczekujecie do wyczesania czy od razu ??

no i drugie pytanie. w tym tyg mamy badanie usg bioderek ... jak wygląda takie badanie , czy maluszka to boli, czy ma byc nad czczo ..?
dzięki za infoo
Usg jest bezbolesne. Lekarz na chwilę przykłada głowice do bioderka i po sprawie. Nie musi być na czczo.

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość

Ciekawe jakie ja błędy popełniam przy noszeniu dziecka.

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Wybaczcie ze sie tak malo odzywam ale niema kiedy. Staram sie byczwami na bierzaco ale juz na pisanie nie starcza czasu.

Nie mam na mysli krwi w kale tylko jak juz idzie ostatnia ''porcja'' i wyplywa zawsze troszke tego plynu (?) to on jest podbarwiony krwia. Kolor taki czerwono- pomaranczowy- nie zywa krew.
Dzisiaj zdarzylo sie nam to drugi raz. Pierwszy jakis tydzient emu, potem ani sladu krwi i dzisiaj znowu a co ciekawe kupka rano byla bez tego..
Ja juz nie wiem martwie sie i napewno to skonsultuje z lekarzem ale wolalabym zeby ktos mnie uspokoil..
Cholera no smutno mi, mam wrazenie ze wszystko zle co sie u niej dzieje jak np kolka czy teraz ta krew to moja wina

---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Dodam tylko ze kupki sa dobrej konsystencji i koloru, mieciutkie- brak zaparc ktore np moglyby spowodowac jakies podraznienie czy obtarcia.
Kurcze niefajnie, a nic nie doradze ponieważ nie miałam takiej sytuacji.
Oby to nie było nic powaznego

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 08:52   #680
Denaris
Rozeznanie

Cos dla mam z przeciekajacymi wkladkami http://drogeria-ekologiczna.pl/eko-d...aktacyjne.html
Stary 2014-10-12, 09:08   #681
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość
)) moja córka kiedyś sie zapytała " mamo, kiedy ja bede miała piersi jak Ty? Bo ja mam tylko 3 pepuszki." )))

Jaka slodka, haha

Misstic nie obwiniaj się ciągle kochana! Zadzwon do poloznej i zapytaj o tą krew

Jak Ja wam zazdroszczę że wiecie o ktirej dzieci wasze wstana w nocy!
Ja jestem.kompletnie uzależnionia od córci... Wstaje co godzinę/ półtorej, karmienie raz trwa kilka minut, raz godzinę... Wyglądam jak cień
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 09:46   #682
Aliszcze
Zakorzenienie

Dzanet,bo u Ciebie to poczatki, potem sie unormuje. A moja dzis w nocy dala mi pospac prawie 6 godzin. Za to potem o 4 rano jakies 20 minut czekalam az cala kupke wydusi. Ona robi max 3 kupki na dobe ale za to spore, zrobienie ich ich zajmuje jakies 20 minut:-D

Stary 2014-10-12, 09:50   #683
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Ech współczuję i całkowicie Cie popieram.
Po kiego grzyba umawiają pacjentow na godZiny jak każdy przychodzi kiedy chce?

chyba tylko żeby dodatkowo wku#*&# )& człowieka
Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Powaleni w tym osrodku :/ u mnie z dziecmi do 1rz wpuszczaja wszedzie bez kolejki .
U mnie też i nikt nie robi z tego problemu np. u pediatry. Ale tu nawet doktorek z usg nie wyszedł,w rejestracji babki nie było,bo asystowała lekarzowi i miałam tylko do czynienia z tymi biednymi staruszkami,które musiały przyjść kilka godzin przed swoją wyznaczoną godziną oj zrobię aferę przez telefon,bo mają zapisane kto i w jakim wieku przychodzi i skoro zbliża się ta 14.30 to powinna ta pielęgniarka wyjść i powiedzieć wszystkim,że teraz ja bez gadania. Ja to bym jakoś nie miała sumienia nie puścić matki z niemowlakiem na badanie...

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

To nie Twoja wina przecież Nie wszystko przecież zależy od nas,bo przecież my chciałybyśmy akurat jak najlepiej dla dzieci. Może to faktycznie alergia,w końcu przy mm bardzo często występuje.Dobrze,że ciągle ta krew nie leci. Pamiętam tylko,że mój siostrzeniec miał jak był mały ale akurat wtedy męczył się z zaparciami i to było przez to.
Cytat:
Denaris jak tam ?

Moje dziecię już śpi

Niedługo

choruję boję się,że małego zarażę Najpierw Tż był chory a teraz ja... Będzie wesoło

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 09:58   #684
Denaris
Rozeznanie

Dzanet a Ty sobie myslisz, ze one tak od poczatku budza sie po 4h? Przez pierwsze 3 tygodnie karmilam Gabiego co 2h, pil z butelki 1.5h! :P Ty sie ciesz, ze dzieciatko ladnie ssie
Stary 2014-10-12, 10:14   #685
elffirka
Rozeznanie

Dzanet nie martw się to początki są takie trudne, z dnia na dzień będzie lepiej. Mnie polożna pocieszała że około 3 tygodnia dziecko będzie się najadać w 10minut a u mnie szybciej zaczął i teraz w nocy budzę się na góra 20minut. A nie możesz odciągnąć trochę mleka i jedno karmienie w nocy zlecić Małżowi? A Ty w tym czasie się prześpisz? Mi tak właśnie radzono... I Małż wstawał jak dokarmialiśmy mm, później nie było takiej potrzeby... Trzymam kciuki kochana za szybkie unormowanie się, jeszcze trochę dasz radę...
Stary 2014-10-12, 10:25   #686
201610121609
Konto usunięte

Denaris-teraz nie zrobie zdjeć zakupów bo dopiero usiadłam na od rana i nie podniosę sie do komody ale kupiłam jej szara malutka bluze we wróbelki w Zarze, szesciopak bodów i skarpetko buciki jak robione na szydełku w h&m i bluze-kurteczkę dwustronna w Okaidi no i z Weledy balsam do kąpieli i krem na buzie na brzydka pogodę
pomijam fakt, ze sama nie mam kremu, róż mi sie kończy, ciucha nie kupiłam sobie bardzo dawno matka wariatka :p

Cytat:
Denaris jak tam ?

Moje dziecię już śpi

A próbowałaś kropli bigaja? Ja mam z Pl i nazywają sie tam biogaja i to jest to samo probiotyk na malutkie jelitka i ja teraz podaje to...bo to naturalne bardziej i polozna mi poleciła koleżanka ma tez maluszka i podawała mu teraz sab simplex i pediatra kazała bigaje bo sab niby wraz ze sobą wypłukuje z organizmu maluszka cos ważnego z naszego mleka...i bądź tu człowieku mądry...

Cytat:

Dziewczyny a to ze dziecko sie pręży po jedzeniu?to pewnie bol brzuszka? bo moj tak robi i puszcza głośne bąki tak ze wibruje pielucha i trwa to kilka minut ale nie placze przy tym... wiec nie wiem czy mam cos kupic w aptece na ten brzuszek?robi sie tez czerwony na buzi ale to trwa chwile

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Paulina hehe a Ty jak puszczasz baczka to uzywasz troche sily? Dzieci jak pra to sa czerwone bo maja cienka skore i wszystko widac - pytalam polozna kiedys o to i tak mi odpowiedziala

No wlasnie moja przy kupie sie napina bardzo i taka czerwona biedna i sie denerwuje i az mi jej szkoda i normalnie prawie proszę kupę zeby wyskoczyła
Denaris uspokoilaś mnie w takim razie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Dzanet,bo u Ciebie to poczatki, potem sie unormuje. A moja dzis w nocy dala mi pospac prawie 6 godzin. Za to potem o 4 rano jakies 20 minut czekalam az cala kupke wydusi. Ona robi max 3 kupki na dobe ale za to spore, zrobienie ich ich zajmuje jakies 20 minut:-D

6 godzin? Ze tak ciągiem? Złote dziecko moja ma 4 tygodnie jutro ale w sumie daje czasem pospać 4 godzinki ale częściej sa to 3

Mamy dzisiaj gości...w ogole mi to nie pasuje bo widze cudną pogodę za oknem i byśmy poszli na długi spacer a tu siostra tz przyjedzie no ale jeszcze nie widziała małej to niech ma mam nadzieje, ze krótko posiedzą to pójdziemy pod wieczór pochodzić moze a jak nie to balkon

Dziewczyny czy u Waszych dzieciaczków pępek sie zagoił i juz? Bo mojej cos sie sączy cały czas i sypie pudrem od położnej ale non stop to samo a lekarz za tydzień...

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 10:30   #687
Paulina Darek
Rozeznanie

Witamy sie jeszcze z łóżka😉 wlasnie sie karmimy...
Nie wiem co sie dzieje, ale moj chłopaczek ostatnio śpi mi prawie cała noc... Dzis od 22 do 6.30 😳 jestem w szoku, nie wiem czy to dobrze???
Maż stwierdził żebym nie robiła obiadu to skoczymy na miasto cis zjeść, a pozniej do jego brata w goście...😊 moze troche odpocznę, a oni pobawią malego️

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 10:39   #688
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

moze troche z innej beczki ...
czy któraś z was zamawiała dla maluszka ze sklepu 5 10 15 ?? jak z przesyłką i wogole ??
a moze macie jakieś fajne i niedrogie sklepy ?? prosze o linki bądz dane na priv żeby nie było reklamy .. no chyba ze tu mozna tak na legalu ;-)
NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 10:46   #689
Aliszcze
Zakorzenienie

Ja czesto zamawiam dla starszej z 51015. Bardzo lubie ten sklep. Czesto maja fajne przeceny,rzeczy dobrej jakosci,wytrzymuja harce przedszkolaka;-) przesylka szybka, czesto bywaja promocje ze jak np kupisz cos za 50 zl to przeaylka gratis.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

C&A tez fajny i smyk ale w Smyku tylko na przwcenach kupuje bo drogi jest

Stary 2014-10-12, 11:53   #690
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

No Ja bym chciala juz sobie pospac w nocy :-D

Dzisiaj babcia malutkiej ma urodziny, trzymajcie kciuki żeby udało nam się wybrać hehe. Na 16 to juz powoli trzeba się zabierać choć to 300m od nas

Ja lubię smyk i h&m ale trzeba szukać promocji bo drogo.
Tanie ciuszki są w pepco, kupowałam i jestem zadowolona

Dziś poszła żółta kupka taka mała rzecz a tak cieszy
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości