Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-27, 11:31   #781
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Jeszcze nawiazujac do zakupow dla naszych skarbuszkow: jaki macie plan na lozeczko? Ja chcialam najpierw zaopatrzyc sie w kosz mojzesza, potem dopiero w lozeczko.
dzisiaj widziałam kosz mojżesza w lumpeksie Ja będę miała u nas w sypialni łóżeczko, a dodatkowo na pierwsze 4 miesiące pożyczam od przyjaciółki kołyskę, którą będę miała innym piętrze, tzn. przy salonie i kuchni

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Tylko,że ja śmieciowego nie jem, bo nie lubię. Od słodkiego teraz mnie odrzuca ( i dobrze) Jem tak ok. 1000kcal dziennie, nie raz nawet nie. A waga rośnie jak szalona :/ ehhh
Moja ciocia jak była w ciązy z bliźniakami przytyła przez cała ciąże 6kg, a teraz jej córka rodziła i przytyła w ciąży prawie 30kg.
każdy ma inaczej, powiedziała mi raz żebym pilnowała tak 2kg miesięcznie i pamiętam , nie musi za kązdym razem mi tego powtarzać.
kurczę dziwnie, bo Ty w istocie jesz za mało.... więc skąd ten przyrost badałaś hormony tarczycowe w ciąży??

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo nie moge wyszukać ...
Myślała któraś o wózku Jedo Fyn ?

Moze zrobimy takie zestawienie na pierwszej stronie - kto jaki ma wybrany - moze bedzie mała podpowiedzią dla innych mamusiek ? ? Co Wy na to ? Hmm

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jestem za DebraM już jakiś czas temu rzuciła taki pomysł No to wysyłamy wiadomości do niuni

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Zasmuciłyście mnie. Ja myślałam o mutsy 4rider, czytałam na jednym blogu dość dobre opinie. Ale dziś jedziemy po wizycie do dużego sklepu z wózkami, mam nadzieje, że na żywo już porównam co i jak. I wreszcie na jakiś się zdecydujemy. Bo joolz mi się podoba (oprócz ceny), ale dużo osób mi go odradza.

mon9 Ja chce rodzic na zelaznej duzo osob poleca, tam też się wybieramy na szkołę rodzenia.

Dziewczyny widzę, że padł temat bujaczków. Ja miałam żadnego nie kupować, bo w książkach, blogach i na forach piszą, że bardzo żle wpływają na układy nerwowe u niemowlaczków. Co o tym myślicie? Czy zamierzacie je traktować jako takie foteliki, bez używania tych bujakowo-wibrujących funkcji?

Łóżeczko będziemy kupować w ikei, te z tych za 299. Całą sypialnie mamy w ikei, więc będzie pasować.

Wczoraj byliśmy w kinie na Bogowie. Polecam, świetny film i rola Kota.

Dziś wizytujemy i jak zawsze przed wizytą luzik był, to teraz tak jestem zestresowana, że masakra. Napisałyście w wątku o tylu przykrych zdarzeniach, a ja nie czuje ruchów dziecka i mam ochotę się rozpłakać. Niektóre z nas nie czują, ale większość rodzi pod koniec marca, a ja mam termin na początek i nic. Boje sie, ze cos nie tak.
ja mam termin na połowę marca i też nic kompletnie nie czuję, a jestem szczupła (a raczej byłam)

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
Jak bd miała trochę czasu to poszukam postu o tych koktajlach lekarz twierdzi, że poki co z dzieckiem wszystko ok, ale ja martwię się mimo to. Co innego jak nie mogłam patrzeć na jedzenie na początku ciąży, ale teraz zaczęłam 5 miesiąc i znów jedzenie przychodzi mi z trudem.

Opuszczam Was na jakiś czas. Jadę do centrum po rysik do tabletu, bo mnie krew zaleje
Nie szukaj, napiszę jeszcze raz Chodzi o to żeby do koktailu typu banan, jabłko, truskawki (mogą być mrożone) wrzucać kaloryczne rzeczy, np. suszone owoce, orzechy, siemię lniane, wiórki kokosowe, płatki owsiane. Wszystko Ci się ładnie zmieli i bardzo podniesie wartości odżywcze i kaloryczność koktailu. Mój ulubiony to banan + mleko + kilka truskawek + 2 łyżki wiórków kokosowych

Byłam na lumpeksach i zaszalałam, więc jak tylko zjem to porobię foty i Wam pokażę A żrę okrutnie niezdrowe frytki z głębokiego oleju Ale za Chiny Ludowe nie wiem jak u babci włącza się piekarnik

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:32   #782
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
To 400zł to chyba mówisz o tym dodatku jako opieka, ale moja szwagierka dostała prawie 600zł + 400zł.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Pewnie zawsze coś trafisz, zwłaszcza, że jeszcze do porodu trochę czasu
http://www.mjakmama24.pl/rodzice/kar...c,173_347.html
ja wyczytuję z tego artykułu że ponad 400 zł.
wstawię pózniej zdjęcia z moich łowów

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:32   #783
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja też niestety ja zostawię teściowej bo siedzi w domu ale jednak ;/[COLOR="Silver"]
moja teściowa mieszka daleko... a moja mama jest po kilku operacjach kręgosłupa i nie może nosić dziecka, więc jej na pewno nie mogę obciążyć taką odpowiedzialnością. Pozostaje nam żłobek albo opiekunka... mam nadzieję, że podejmiemy mądrą decyzję.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:35   #784
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
dzisiaj widziałam kosz mojżesza w lumpeksie Ja będę miała u nas w sypialni łóżeczko, a dodatkowo na pierwsze 4 miesiące pożyczam od przyjaciółki kołyskę, którą będę miała innym piętrze, tzn. przy salonie i kuchni

kurczę dziwnie, bo Ty w istocie jesz za mało.... więc skąd ten przyrost badałaś hormony tarczycowe w ciąży??

jestem za DebraM już jakiś czas temu rzuciła taki pomysł No to wysyłamy wiadomości do niuni

ja mam termin na połowę marca i też nic kompletnie nie czuję, a jestem szczupła (a raczej byłam)

Nie szukaj, napiszę jeszcze raz Chodzi o to żeby do koktailu typu banan, jabłko, truskawki (mogą być mrożone) wrzucać kaloryczne rzeczy, np. suszone owoce, orzechy, siemię lniane, wiórki kokosowe, płatki owsiane. Wszystko Ci się ładnie zmieli i bardzo podniesie wartości odżywcze i kaloryczność koktailu. Mój ulubiony to banan + mleko + kilka truskawek + 2 łyżki wiórków kokosowych

Byłam na lumpeksach i zaszalałam, więc jak tylko zjem to porobię foty i Wam pokażę A żrę okrutnie niezdrowe frytki z głębokiego oleju Ale za Chiny Ludowe nie wiem jak u babci włącza się piekarnik
ej nie martw się ;D
ja też raz w tygodniu frytki albo jakieś inne jadło nie dozwolone
ale jesteśmy tylko ludzi a tłuszcze też są nam potrzebne

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-27, 11:36   #785
smv
Zakorzenienie

Ja nie chcę dziecka oddać do teściowej jakoś mnie przeraża fakt że ktoś inny niż ja się będzie opiekować moim ludziem... Jeszcze nie wiem co zrobię. Na razie się nie martwię
Plan chciałabym mieć takim że. Podczas macierzyńskiego chciałabym zajść w drugą ciążę ale to się zobaczy po porodzie jakie będą moje odczucia i stan psychiczny..
Mojego TŻ brat oddał dziecko swojej teściowej która ma w domu córkę z zespołem downa i ten chłopiec teraz ma Niektóre zachowania takie same jak ta chora dziewczyna.. Teraz oddali drugiego synka półrocznego i pewnie też się tak będzie zachowywać to Jeszcze te dzieci będą grube bo babcia tylko dogadza słodyczami i deserkami... O nie nie ja na to nie pozwolę ;/
Stary 2014-10-27, 11:38   #786
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
moja teściowa mieszka daleko... a moja mama jest po kilku operacjach kręgosłupa i nie może nosić dziecka, więc jej na pewno nie mogę obciążyć taką odpowiedzialnością. Pozostaje nam żłobek albo opiekunka... mam nadzieję, że podejmiemy mądrą decyzję.
o jej to przykro wtedy ;/
ja kurcze muszę iść do pracy , z jednej pensji nie wyżyjemy bo kurcze same opłaty 1500 zł tak skromnie. ciężkie życie ogólnie ale co bez kredytu zrobisz nic. a mieszkać gdzieś trzeba ;/
i tak znależliśmy mieszkanie 140000 tys a są warte 190 tys więc się nam udało. w listopadzie idziemy o kredyt z tż i wtedy się wprowadzamy
damy rade bo musimy , kochamy się miłość nam pomoże

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-27, 11:41   #787
smv
Zakorzenienie

Cytat:
ja kurcze muszę iść do pracy , z jednej pensji nie wyżyjemy bo kurcze same opłaty 1500 zł tak skromnie. ciężkie życie ogólnie ale co bez kredytu zrobisz nic. a mieszkać gdzieś trzeba ;/
i tak znależliśmy mieszkanie 140000 tys a są warte 190 tys więc się nam udało. w listopadzie idziemy o kredyt z tż i wtedy się wprowadzamy
ostatnie zdanie mnie rozanielilo.. Tak ładnie to powiedziane/napisane

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 11:42   #788
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja nie chcę dziecka oddać do teściowej jakoś mnie przeraża fakt że ktoś inny niż ja się będzie opiekować moim ludziem... Jeszcze nie wiem co zrobię. Na razie się nie martwię
Plan chciałabym mieć takim że. Podczas macierzyńskiego chciałabym zajść w drugą ciążę ale to się zobaczy po porodzie jakie będą moje odczucia i stan psychiczny..
Mojego TŻ brat oddał dziecko swojej teściowej która ma w domu córkę z zespołem downa i ten chłopiec teraz ma Niektóre zachowania takie same jak ta chora dziewczyna.. Teraz oddali drugiego synka półrocznego i pewnie też się tak będzie zachowywać to Jeszcze te dzieci będą grube bo babcia tylko dogadza słodyczami i deserkami... O nie nie ja na to nie pozwolę ;/
ale nie oduczysz dziecka jedzenia słodyczy , teraz dzieci jedzą słodycze i będą jadły to są dzieci

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
hahaha czasem mi się uda z tż bardzo jesteśmy szczęśliwi ;D
on zrobi wszystko by nam się udało
by naszej Domi nic nie brakowało
ja też się postaram będzie ciężko ale mamy siebie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-27, 11:43   #789
smv
Zakorzenienie

Tak ale dawanie dziecku głównie słodyczy to przesada.... A chłopiec jest 5latkiem i tłusty że hej;/
Nie moje dziecię i nie moja sprawa ale uważam że dawanie dziecku słodkich napojów zamiast np wody od samego początku to błąd.. A słodycze zawsze były i będą.
Stary 2014-10-27, 11:45   #790
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
http://www.mjakmama24.pl/rodzice/kar...c,173_347.html
ja wyczytuję z tego artykułu że ponad 400 zł.
wstawię pózniej zdjęcia z moich łowów
Jej tą pierwszą kwotę wyliczyła księgowa, wstawiaj pochwal się zdobyczami
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:46   #791
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ale dawanie dziecku głównie słodyczy to przesada.... A chłopiec jest 5latkiem i tłusty że hej;/
Nie moje dziecię i nie moja sprawa ale uważam że dawanie dziecku słodkich napojów zamiast np wody od samego początku to błąd.. A słodycze zawsze były i będą.
mało kto z dzieci piję wodę
ale nauczyć zawsze można choć nie zawsze się udaję
zobaczymy jak nam pójdzie
a to normalne jak wnusia /wnuk przyjedzie do babuni że babunia z dobrego serca poczęstuję słodkością

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Jej tą pierwszą kwotę wyliczyła księgowa, wstawiaj pochwal się zdobyczami
a z czego to jest liczone to wychowawcze wtedy?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 11:51   #792
niunia_ona
Zakorzenienie

tadam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141027_121948.jpg (119,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141027_121922.jpg (125,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141027_121856.jpg (97,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141027_121841.jpg (81,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141027_121824.jpg (105,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141027_121755.jpg (141,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141027_121738.jpg (75,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141027_121714.jpg (126,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141027_121635.jpg (118,2 KB, 12 załadowań)

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-27, 11:51   #793
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
a to normalne jak wnusia /wnuk przyjedzie do babuni że babunia z dobrego serca poczęstuję słodkością

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Mój siostrzeniec właściwie pije tylko wodę tzn. jak ktoś mu da soczek/cole to nie odmówi, ale głównie w domu jest woda

Stary 2014-10-27, 11:52   #794
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
mnie też ostatnie zdanie poruszyło! Masz rację Niunia jestem tego zdania co Ty!

Smv a co do wychowywania przez teściowe, to moja tez ma takie nawyki, których ja nie toleruję. TŻ siostrzenica ma 2,5 roku a nawet kawę babci z kubka wypija, a babcia na to: pij, tylko żeby mama nie widziała... Już TŻ powiedziałam, że ma mieć oczy dookoła głowy, jak tam będziemy w odwiedzinach z naszym bobasem, bo ja nie pozwalam na takie gadki i gesty
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:52   #795
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Mój siostrzeniec właściwie pije tylko wodę tzn. jak ktoś mu da soczek/cole to nie odmówi, ale głównie w domu jest woda
wszystko tak jak mówię zależy jak dziecko od samego początku jest nauczone
moje młodsze kuzynki to tylko soki soki i jeszcze raz soki

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 11:57   #796
olasia
Zadomowienie

Moj synek lubi pic wode ale tylko taka z kranu, butelkowanej nie chce. Mamy szczescie, ze ta z kranu jest dobra. Ale prawda taka, ze jak byl mlodszy to tylko soki pil, uwazalam i nadal uwazam na to zeby to byly soki 100% ale teraz to i tak ciezko wierzyc producentom co tam w srodku siedzi i czy nie sa dosladzane albo jakies sztuczne witaminy dodawane.

Wiecie co kupilam sobie fajny material na sukienke ale nie mam papieru zeby przekalkowac wykroju

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:57   #797
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też ostatnie zdanie poruszyło! Masz rację Niunia jestem tego zdania co Ty!

Smv a co do wychowywania przez teściowe, to moja tez ma takie nawyki, których ja nie toleruję. TŻ siostrzenica ma 2,5 roku a nawet kawę babci z kubka wypija, a babcia na to: pij, tylko żeby mama nie widziała... Już TŻ powiedziałam, że ma mieć oczy dookoła głowy, jak tam będziemy w odwiedzinach z naszym bobasem, bo ja nie pozwalam na takie gadki i gesty
no taki tekst typu mama niewidzi to by mnie wpienił nie ziemsko
ale wierzę że nie będzie tak tragicznie z dogadzaniem mojej Domiś

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-27, 12:02   #798
Missandei
Raczkowanie

Hej, no to przespałam nowy wątek!

Melduje, że u mnie wszystko ok, dzidzia rośnie i ma się dobrze No i zdradzę, że moje przypuszczenia się potwierdzają, prawdopodobnie będzie chłopak niedługo idziemy na usg 3d to się jeszcze potwierdzi na 100% (mam nadzieje!)

Co do wózka - oglądaliśmy niedawno Jedo fyn 4ds + memo i jest świetny, ma fajną amortyzację, duże pompowane koła i do tego jest po prostu śliczny, bardzo bardzo nam się podoba i chyba go kupimy wymacaliśmy go w smyku na wszystkie strony, rajdowaliśmy po sklepie, porównywaliśmy z innymi no i jednak do tego wózka nam serduszko zapikało kolor w takiej ślicznej szarości - 356 teraz przeczesuje internet, gdzie go kupić najkorzystniej.

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:10   #799
aneta_s13
Rozeznanie

Co do wózków to bardzo podobają mi się mutsy evo i igo ale opinie nie zachęcają... cenowo super Jane muum. Ciągle się zastanawiam.

Teraz zakupy dla mojego synka
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 12:10   #800
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Co do wózków to bardzo podobają mi się mutsy evo i igo ale opinie nie zachęcają... cenowo super Jane muum. Ciągle się zastanawiam.

slonik piękny wg wszystko megaśne !

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-27, 12:19   #801
crystal25
Zakorzenienie

witajcie mamusie
ja mam dzis dzien robienia porzadkow od rana z mysla ze skoncze pod wieczor Czuje sie ostatnio bardzo zmeczona, brak mi sily na wszystko, i szybko sie mecze

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
ja raczej po roku macierzyńskiego będę wracać do pracy, właściwie to muszę, ze względów finansowych. Ale już mi się serce kraje jak pomyślę,że w obce ręce oddam rocznego malucha
Ja tez zamierzam szukac pracy.... i mam nadzieje ze znajde ja na miejscu.... bedziemy myslec nad niania z agencji, do ktorej bedziemy wozic maluszka.... tylko mam nadzieje ze nie przepadna nam pieniazki, ktore bedziemy dostawac na maluszka bo malo ich nie bedzie.... a nie jestem zorientowana jak u nas to wyglada, jesli pojde do pracy....

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:

sliczne wszystko Ja postanowilam nie robic zadnych zakupow przez caly listopad mam nadzieje ze wytrwam w grudniu chcielibysmy pokupowac reszte ubranek, a mamy juz sporo, a od stycznia te wieksze zakupy. Tylko wozek na koncu, chyba sie boje wydac tyle pieniedzy tak wczesnie i kupimy go dopiero w lutym cale szczescie wiemy gdzie i jaki
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:22   #802
martunka88
Rozeznanie

Tak zerknęłam na początek wątku i się zastanawiam, czy nie byłoby czytelniej, gdyby wypisać modele wózków a za tym osobę, która dany wózek wybrała. Jest nas sporo i bez sensu dublować modele wózków. Myślę, że czytelniej byłoby tak:

wózek- nick- dodatkowo jakiś link z opinią na blogu czy forum, np.

Joolz Day - nouvelle2, martunka88 - https://www.youtube.com/watch?v=owcoHcHhzvI
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:22   #803
jalouse
Wtajemniczenie

Ale naskrobalyscie jak mnie nie bylo.

Tez mam w planach kupuc lezaczek tiny love.

78marta87, a od kiedy Ty jesz te 1000 kcal? Jak juz dlugo, to moze rozwalilas sobie metabolizm. Zazwyczaj tak jest przy dietach 1000 kcal, od byle salaty sie tyje. Jesz za malo, idz moze do dietetyka, zeby wylapal co robisz zle. 1000 kcal, to glodowa ilosc kcal dla kobiety o normalnej aktywnosci, a co dopiero w ciazy.

Alusia, skad jestes? W zgorzelcu oddzial byl w remoncie, ale nie wiem, czy juz skonczyli. Ja tam mam zamiar rodzic, moj gin pracuje w szpitalu.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:24   #804
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Tak zerknęłam na początek wątku i się zastanawiam, czy nie byłoby czytelniej, gdyby wypisać modele wózków a za tym osobę, która dany wózek wybrała. Jest nas sporo i bez sensu dublować modele wózków. Myślę, że czytelniej byłoby tak:

wózek- nick- dodatkowo jakiś link z opinią na blogu czy forum, np.

Joolz Day - nouvelle2, martunka88 - https://www.youtube.com/watch?v=owcoHcHhzvI
no to wtedy proszę o przesyłanie gotowych opisów i linków do oglądania filmików z wózkiem

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-27, 12:25   #805
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:

Sliczne. Skad?
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:26   #806
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

u nas w domu jest tylko woda no i syropy do rozrabiania z woda i to tez jest zakaz zeby caly czas dziecko pilo, rano obowiazkowo mleko jesli chodzi o slodycze, ja nie bede miala na to wplywu, tutaj dzieci raz dziennie dostaja jako deser i uwielbiaja wszystko co jest czekoladowe, nawet do szkoly jak sa urodziny w klasie dziecko przynosi czekoladowe ciasto nic innego, bo dzieci nie zjedza tak chetnie... zauwazylam ze jak jezdzimy do mojej mamy, z corka TZ to ona bardzo rozpieszcza i mnostwo slodyczy kupuje i smieje sie z nas ze burczymy pod nosem, i zabrania zabierac mowi ze to dla dziecka nie dla nas

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
tadam
sliczne ubranka w koncu niunia zaczela kupowac
Stary 2014-10-27, 12:27   #807
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
u nas w domu jest tylko woda no i syropy do rozrabiania z woda i to tez jest zakaz zeby caly czas dziecko pilo, rano obowiazkowo mleko jesli chodzi o slodycze, ja nie bede miala na to wplywu, tutaj dzieci raz dziennie dostaja jako deser i uwielbiaja wszystko co jest czekoladowe, nawet do szkoly jak sa urodziny w klasie dziecko przynosi czekoladowe ciasto nic innego, bo dzieci nie zjedza tak chetnie... zauwazylam ze jak jezdzimy do mojej mamy, z corka TZ to ona bardzo rozpieszcza i mnostwo slodyczy kupuje i smieje sie z nas ze burczymy pod nosem, i zabrania zabierac mowi ze to dla dziecka nie dla nas

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

sliczne ubranka w koncu niunia zaczela kupowac
przełamałam się zaczęłam 6ty miesiąc i powoli mogę kupować

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-27, 12:29   #808
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Jak ten kosz prezentuje się na żywo? Orientujesz się ile kosztował?

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:30   #809
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie oduczysz dziecka jedzenia słodyczy , teraz dzieci jedzą słodycze i będą jadły to są dzieci

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

hahaha czasem mi się uda z tż bardzo jesteśmy szczęśliwi ;D
on zrobi wszystko by nam się udało
by naszej Domi nic nie brakowało
ja też się postaram będzie ciężko ale mamy siebie
Najwazniejsze ze macie siebie, i nic innego sie nie liczy pieknie napisalas... Moj Tz rzadko rozmawia ze mna o takich rzeczach, ale widze jak sie stara i nie dopuscilby do sytuacji w ktorej nam brakuje....dba o wszystko... Kiedys mielismy ciezka sytuacje, i chociaz jest po studiach, i na dobrym stanowisku, to poszedl skladac podanie do Mc donaldsa, zeby dorobic, a ja dowiedzialam sie jak zadzwonili z MC... odebralam telefon bo TZ sie kapal w tym czasie....
Stary 2014-10-27, 12:31   #810
nouvelle2
Zakorzenienie

Słowem wstępu- uwielbiam lumpeksy w małych miasteczkach Wczoraj przyjechałam do babci, na Śląsk do takie 40tysięcznego miasta i dzisiaj z samego rana ruszyłam na łowy Odwiedziłam tylko dwa lumpeksy i gdyby nie to, że i tak już mam pełno ciuszków to wyniosłabym dwa razy więcej Wszystkie ubranka dla małych dzieci były nowe albo prawie nowe, raj na ziemi dosłownienapiszę Wam też ceny, u mnie w Toruniu to wszystko byłoby dwa razy droższe na nowym towarze!

Kupiłam takie rzeczy(w rozmiarach od urodzenia do 6 mscy głównie)
1. Kombinezonik z grubego dresu (ma opcję wywijania rękawów na takie 'bez rączki') Gap, 8zł
2. Śpiochy (taka sama opcja z rękawami) Marks&Spencer, 5 zł
3. Śpiochy (taka sama opcja z rękawami) Next, 4 zł
4. Sukienusia z drobniutkiego sztruksu Next, 6zł
5. Sweterek Next, 5zł
6. Majty z falbanką (tu fotka tyłu, żeby falbankę było widać) spoko sprawa latem na pampersa i hopsa na koc Sugar Pink, 0,50 zł
7. śliniak z rękawami Disney, 4 zł
8. półśpiochy, takie wąskie, że będą spoko jako rajstopy H&M, 4 zł

cdn.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141027_124339.jpg (110,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141027_124014.jpg (102,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141027_123858.jpg (166,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141027_124236.jpg (92,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141027_124036.jpg (89,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141027_124202.jpg (102,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141027_123454.jpg (66,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141027_123715.jpg (106,2 KB, 13 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości