|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
No coś Ty weż wypluj te słowa tfu, tfu... Żadnego śniegu !!!
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Tez słyszałam o tym sniegu
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde ja tak oddam te ciuszki, a jak się okaże, ze będzie chłopiec Ne no jak dwa razy miałam usg i za każdym razem dziewuszka, to już chyba wiarygodne, co ? ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Ja nie słyszałam czegoś takiego ![]() Może dlatego, że nie oglądam prognoz ....
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to już za tydzień no już chyba nie powinno nic urosnąć Twojej dziewczynce nie wiem zresztą jak to jest
|
|
|
|
|
#785 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry po poludniu, coś nie mogę Was nadgonic dzisiaj.
Fiona pewnym na 100 % to można być po porodzie ale chyba rzadko się az takie pomyłki zdarzają.Laski no co Wy śnieg? Ja nie chcę już ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Dziewczyny z tym myciem okien chodzi o to że w długotrwałej pozycji z rękami w górze istnieje ryzyko odklejenia się łożyska.
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra zbieram się po Smyka do przedszkola . Może na plac zabaw wskoczymy, jak taka ładna pogoda
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie chcę, chcę już wyciągnąć letnie kurtki, trencze itp...
|
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie
jakieś buciki zgrabne
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
też idę po Maje...
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
taaa ja mam tylko trampki
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Olenka masz racje, u nas nawet po tym teście bedzie pewność jak sie nie mylę 99% lub 99,9% a nie 100% :P
Ja tez zmykam po juniora. Aaaa... U mnie dzis strajk, obiadu nie ma!
|
#792 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najlepiej jak juz brzuszek bedzie mocno widoczny, gadżety większość fotografów ma swoje. Ja to bym chciała i plener i mieszkanie z plenerem to wiadomo najlepiej poczekać jak bedzie juz pięknie i zielono ![]() Cytat:
3minuty i okno lśni
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mu podsunęłam
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 51 zł
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś idziemy oglądać mieszkanie (Roxana w Twoim mieście )
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj mówie mamie że mam strasznie nisko brzuch w tej ciazy ona tak na mnie patrzy i mówi że wogole nie wygladam jak bym była w ciąży
ja też chcę już wiosne tylko muszę się w jakaś kurtke zaopatrzyć wiosenną bo te co mam to nie bardzo już na mnie będą ;/
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, ogarnęłam się , czekam na TZ i lecimy do gin...
Już się doczekać nie mogę, wizyta co 3 tygodnie to stanowczo za mało... A gdyby tak miec USG w domu ... hehhee Tz też nie potrafi odmówić sobie wizyty u ginekolog, nawet jak badania nie ma to pędzi z pracy na łeb na szyję i w podskokach do lekarza
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Anev0 no to super oferta Ci sie trafiła :brawo:
Jess fiu fiu, mowisz, ze sąsiadkami mozemy zostać ? napisz na priv w jakim rejonie ![]() P.S. Ja od zawsze TŻ kanapki rano robie, nawet jak chodził na 6 do pracy to wstawałam przed 5 i robiłam a do tego zawsze ciepłe śniadanie w domu ![]() [B]Papusia[B] padłam. Nie ma to jak wsparcie rodzinki hihi. Ale spokojnie, jeszcze bedziesz miała okazje wyglądać "ciążowo" juz całkiem niedługo!A ja zaplanowałam na kolacje spagetti carbonara, wszystko przygotowałam, pokroiłam... Na co dzwoni babcia, ze o 16.00 bedzie z kotletami, mam zrobic sobie tylko ziemniaki no to zrobiłam i mizerie a carbonara i tak na kolacje bedzie ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Ja to wlasnie tak myśle czy nie nakręcić ginekologa na wizyty co 3 tygodnie, u mnie zawsze dokładnie co miesiąc... Jak dla mnie za długi odstęp czasu ! Ciesz sie, ze masz takiego męża, krew mnie zalewa jak sa tacy co to niczym sie nie zainteresują wrrr
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też chciałam dziś sukienke włożyć... Nie ma opcji nie włażę w biodrach wszystkie dżinsy za małe dopiąć się nie da... Z córcią było inaczej bo tylko brzuch rósl i cała ciąże w normalnych spodniach chodziłam i było ok. Teraz też w biodra idzie. Więc leginsy i tuniki... Lubie na szczęście ciuszki ,,szmaty,, na nie mówię. Takie luźne bluzki szersze, sukienki worki itd więc w to akurat się mieścić będę... ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Różnicę widzę, mąż poszedł ze mną chyba tylko raz na wizytę i to wtedy gdy wiedział że na 100% będzie USG... Teraz zupełnie inaczej. Idzie ze mną, pomaga mi wejść /4piętro kamienica dosyć wysoka/, cieszy się, wypytuje... Co więcej żywo zainteresowany wszystkim, kosmetyki dla dzidzi, ciuszki, kolory ścian no wszystko...
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#801 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej. Ja dopiero wstałam. Tzn. dopiero jestem w miarę na siłach, żeby napisać. Od rana wymiotowałam. Masakra. Coś mi się wydaje, że jestem tą "szczęściarą" co będzie wymiotować 9 miesięcy... Nawet nie mam siły się ubrać i tak leże cały dzień sobie.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Tak. Pamiętałam kochana a jakos tak z marszu napisałam ! Przepraszam
|
|
#803 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z dużąąąąą ilością sosu?![]() Cytat:
moj na ostatnim USG wg ktory był w 13+4 miał niecałe 8 cm![]() Cytat:
Zdrówka dla Adasia, biedny Maluch niech się nie męczy ... Cytat:
no jakżebym śmiała zaprzeczyć!i ja i ja się dołączam! daj znać jak będziesz po Cytat:
![]() Ja mam sesje z 1 ciąży,więc siłą rzeczy tylko z męzem. Jesli teraz się skusimy to razem wszyscy. Ja miałam sesje jakieś 3 tyg przed porodem , ale tak naprawdę patrzyłabym na własne samopoczucie. Polecają ok 1 mc przed. Brzuch wtedy już jest na tyle spory,że tez ładnie widać.My mieliśmy akurat sesje w domu i bez żadnych gadżetów(nie chcieliśmy). Zależało nam na takiej zwykłej,naturalnej. Jeśli jednak to sierpień to pokusiłabym się o jakiś fajny plener....łąką..kocyk...p iknik? ![]() Co do ilości zdjęć to zależy od fotografa...jeśli chcesz mogę Ci na PW podesłać link do naszej sesji.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez myślałam o takiej sesji ale przy juniorze nie mieliśmy to i teraz nie bedzie. Za to zdecydowaliśmy sie juz na sesje po narodzinach malucha ale dopiero jak bedzie mieć 3-4 miesiące wtedy zrobimy sobie wspólna . Maluch z juniorem i jakies wszyscy razem
te noworodkowe średnio mi sie podobają, wszystkie takie okropnie podobne do siebie...
|
#805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 2 pary butów sportowych (obie identyczne, ale jedne nie używane w ogóle, a drugie mialam moze z 5x na stopach, bo pozniej przyszła zima ) jakieś tam czółenka też mam, ale na obcasie, które noszę "od święta" i tyle do sukienki nie mam żadnych butów na codzień Cytat:
Ja wizyty mam rzadziej, bo co 4 tygodnie... i właśnie tak sobie dzisiaj myślalam, że zostało mi równe 2 tygodnie do następnej wizyty... No chyba że coś mi wyjdzie w tym moczu, to będę chciała umówić się wcześniej z gin... ale już wole poczekać niż żeby było coś nie tak ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- a co do wielkości brzuszka, to mój stoi w miejscu tak mi się przynajmniej wydaje tzn wieczorem jest już ogromny i góra od piżamy tak się fajnie podnosi ale w ciągu dnia wydaje mi się, że jest malutki...
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po pracy i 1,5 godzinnej drzemce ![]() Ja też będę chciała taką sesję ciążkową Co do obiadu to teściowa przyniosła nam pomidorówkę i naleśniki
|
|
#807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do butów to jakbym widziała swoje pólki . Ogólnie nienawidzę zakupów butowych. Wszyscy u mnie mają wiecej par niż ja . Ja obcasów nie nosze...nie chce wzbudzać ogólnej radości na ulicy
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 24.03 chociaz tak mysle, ze sie chyba umówię na wizytę jak beda te wyniki badan (nawet jak sie okażą dobre to poproszę o interpretacje wyniku i usg )
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
ostatnio na rzeczy dla mnie w ogóle nie patrzę i nie wiem co w sklepach nawet jest ja też czekam równy miesiąc na wizytę , został tydzień
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

ale tam same dla dziewczynki 
nie wiem zresztą jak to jest
ale chyba rzadko się az takie pomyłki zdarzają.

no to zrobiłam i mizerie
a carbonara i tak na kolacje bedzie