Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 14:31   #781
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna

Sorce mnie takie dzieci przerażają:/ jak widzę na horyzoncie to zamieniam się w matkę-helikopter

Dziś na placu się nasłuchałamże jak to bez wózka, że jak to bez smoczka, że jak to nie ucieka, że jak to lubi pestki dyni, żurawinę, słonecznik, że jak to owoce ze skórką, że jak to codziennie mi się chce gotować zupę i drugie danie. No z nudów
BYou no w szoku jestem, powiedz jeszcze, że już w rożek nie zawijasz, to w ogóle padnę Na mnie to w ogóle patrzą jak na wyrodną matkę, że Z sama w piaskownicy babki robi, a ja siedzę na ławce 4 metry dalej - nosz przecież zbrodnia, że dziecko się samo sobą zajmuje.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 14:47   #782
BYou
MBZ♥

Nie zawijam niestety bo stopy za długie i wystają, rozważam zrobienie rożka z kołdry ja bardziej zdziwienia tą zupą nie ogarniam.
Ja siedzę i czuwam na szczęście ławka blisko

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Czy Któraś ma na włosach zrobione sombre?i czy miała kurację olaplex?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 15:09   #783
Villga
Zadomowienie

Sorce, no dzieciak koszmar. Ciekawe co z niego wyrośnie. ..

Moderna, Marcelek piękne prezenty dostaje!

Scarlett, ja tak jak Demeter zamawialam odbitki z uwolnijkolory i polecam.

BYou, no w rożek koniecznie! Jak to tak?!

Moja Kinga mnie zadziwia. Liczy do 13. Wierszyk abecadło mówi w większości bez pomyłki. I kiedy ona tak szybko zalapala to nie wiem. Chlonie jak gabka. A najbardziej mi się podoba jak potrafi zachwycać się światem."Jakie piękne mydło! " hehe.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 15:15   #784
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zawijam niestety bo stopy za długie i wystają, rozważam zrobienie rożka z kołdry ja bardziej zdziwienia tą zupą nie ogarniam.
Ja siedzę i czuwam na szczęście ławka blisko

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Czy Któraś ma na włosach zrobione sombre?i czy miała kurację olaplex?
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Sorce, no dzieciak koszmar. Ciekawe co z niego wyrośnie. ..

Moderna, Marcelek piękne prezenty dostaje!

Scarlett, ja tak jak Demeter zamawialam odbitki z uwolnijkolory i polecam.

BYou, no w rożek koniecznie! Jak to tak?!

Moja Kinga mnie zadziwia. Liczy do 13. Wierszyk abecadło mówi w większości bez pomyłki. I kiedy ona tak szybko zalapala to nie wiem. Chlonie jak gabka. A najbardziej mi się podoba jak potrafi zachwycać się światem."Jakie piękne mydło! " hehe.
Widzisz BYou, nie tylko ja jestem wstrząśnięta, ale nie zmieszana :brzyda l: Robisz wrażenie, że wszystko tak perfekcyjnie, a tu takie coś

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-16, 15:19   #785
BYou
MBZ♥

Villga Dla Kiniusi

Scarlett kajam się
A bez zupy moje dziecko nie przezyje dnia

Stary 2015-09-16, 20:16   #786
BYou
MBZ♥

Na placuzabaw musiałam ofurgać delikatnie 7 latka mamuśce co przyszła ratować też się dostało przegiął z odzywką do Zosiaka. Aż się rozpłakała. Stawiam na to, że bardziej wystraszyła się tonu głosu, mimiki jeśli w domu tak z nim rodzice "rozmawiają" spoko, mnie nic do tego ale nie pozwolę żeby tak się odzywał do malucha. Szkoda, że szanownego tatusia nie mogę po poligonie przeczołgać

Stary 2015-09-16, 21:49   #787
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Na placuzabaw musiałam ofurgać delikatnie 7 latka mamuśce co przyszła ratować też się dostało przegiął z odzywką do Zosiaka. Aż się rozpłakała. Stawiam na to, że bardziej wystraszyła się tonu głosu, mimiki jeśli w domu tak z nim rodzice "rozmawiają" spoko, mnie nic do tego ale nie pozwolę żeby tak się odzywał do malucha. Szkoda, że szanownego tatusia nie mogę po poligonie przeczołgać
Oooo kurczę, co się stało??? Biedny Zosiak, z takim starym koniem nie wygra.

- 45/2019 (9833 strony)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 22:11   #788
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga mnie zadziwia. Liczy do 13. Wierszyk abecadło mówi w większości bez pomyłki. (...) Chlonie jak gabka.
lubię to

Moderna, piękny zestaw
BYou, zazdroszczę codziennego dwudaniowego obiadu. Właśnie dlatego jestem gruba. Jakbym jadła dwudaniowy obiad byłaby regularność U nas taki wypas w weekend chłopaki codziennie jedzą na mieście, a Olcia w barze mlecznym.

W niedzielę mnie ciut zatkało. jemy w restauracji, wybieram z karty dla dzieci (w zasadzie nie ma wyboru, bo są naleśniki z nutellą, pierogi z masłem): kurczak, mizeria, ziemniaki-buźki. zaintrygowały mnie te buźki, bo sobie wymyśliłam, że to pewnie jakieś fikuśne foremki o święta naiwności...
kura w gruuuubej panierce a te buźki to frytki z głębokiego tłuszczu. Michałkowi mina zrzedła no i z ochotą się zamienił na mojego kurczaka z buncem, z normalnymi tłuczonymi ziemniorami i sałatką z pomidorów.
dlaczego dla dorosłych jest fit z założenia a dla dzieci z założenia frytura lub na słodko?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 22:28   #789
jolanT
Zadomowienie

nie moge zasnąć..
Ewa z gorączką znowu :/ cały dzien nic i teraz znowu.. Dzis trzecia doba jak nie przejdzie to lekarz.. A tak myśle ze chyba u oliwki Aniela miała dłużej niż 3doby?
Jeju czemu rodzice nie mogą wziąć tych chorób na siebie

Byou- normalnie bym smarkacza chyba sprała :/
Tydzień temu byliśmy u kuzynki i jej mały "atakował" Ewę.. Odpychał łokciami, zabierał jej wszystko.. Ewa wystraszona bo takich intruzów nie zna.. Ja tłumaczyłam mu ze nie wolno.. Rodzice średnio reagowali.. W końcu ryklelam ja na niego bo sie chciał zamachnąć na Ewę magnesami w twarz :/
Jeśli o mnie chodzi to szybko sie we mnie gotuje i nie mam oporów sie temu przeciwstawiać.. Głośno! Jeśli trzeba..

Czytam właśnie o nowej metodzie antykoncepcji- komputerze cyklu.. Znacie? Spotykałyście sie? Zastanawiam sie mocno nad kupnem..
Bez żadnych tabletek plastrów zastrzyków..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 22:39   #790
BYou
MBZ♥

Scarlett delikatnie mówiąc kazał Jej spadać była to wersja spier.d.alaj soczysta plus dodanie gowniaro ehhhh a tylko dlatego, że stała koło huśtawki i czekała na swoją kolej.

Pani właśnie jak jemy na mieście to takie kwiatki w karcie też spotykam:/ dla Zosi ważne żeby zupa była, żadną nie pogardzi. Mamy swoją ulubioną knajpke więc jak tam jesteśmy to zupa plus pierogi albo kluski z mieskiem i buraczki i dziecko szczęśliwe
Jak przychodzimy z pierwszego spaceru to już zupa jest. Gotuję rano albo wieczorem. Raczej nie zostaje z dnia poprzedniego. Jak Zoś je to wtedy przygotowuję na drugie, parowar czy do piekarnika coś. Jak mam zaplanowane ziemniaki to rano obieramy bo asysta musi być. Sałatę czy surowke też wtedy, Ona ma radoche, a ja mniej do zrobienia na potem. Potem drugie wyjście, nastawiam sprzęt i jak wracamy to tylko kaszę dogotuje, kompot czy zaleje sosem sałatę. Jakoś musimy dać rade jutro tylko mamy zupę do zrobienia bo przesadzilam z drugim i zostało tylko peczak dorobie i kiszona kapustę. Masz rację że regularnosc posiłków się sprawdza. Widzę po B rozumiem zarazem, że inne Mamy sobie inaczej radzą

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Jola, a Ewunia miała trzydniowke??? Zdrowia jak Olaf???
No dokładnie, ja jak lwica jak usłyszałam jeszcze od Niej, że Jej bardzo przykro
Coś mi się o uszy obilo ale tematu nie zglebialam. Gdzieś na wizażu na intymny był wątek że dziewczyna miała ale jednak wpadła. Tylko nie wiem czy ona nie zaniedbala czegoś:/

Stary 2015-09-16, 22:49   #791
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
znam to M. ma na wszystko najczesciej tez jedna odpowiedz NIE
wczoraj tak sie uparl, ze na spacer poszedl w samych skarpetkach i bluzce z dlugim rekawem (bez kurtki) - ja mialam polar i kurtke, bo mi bylo chlodno
ale tez czasami cwiczy moja cierpliwosc albo jej brak, kiedy sie uprze, ze on jeszcze nie chce wracac do domu.
No tak...u nas ubieranie się leży i kwiczy

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe, tydzień temu ogarnełam w końcu zdjęcia z ostatniego roku... 5 albumów w sumie mamy już 12 (michalczewskich)
najgorsze, że okres marzec - czerwiec 2015 mamy tylko z 3 komórek pierwsze foty Oli puściłam w kosmos (miałam uszkodzony dysk zewnętrzny a nie zrobiłam drugiej kopii )
Że ile??!! Ja zapełniam drugi

Cytat:
Limango dziekuje - jestem zakochana zestaw porcelany dla M.
Piekny, ale u nas pewnie zaraz by był w kawałeczku. Dalej plastiki z Ikeii u nas

Cytat:
Dziś na placu się nasłuchałamże jak to bez wózka, że jak to bez smoczka, że jak to nie ucieka, że jak to lubi pestki dyni, żurawinę, słonecznik, że jak to owoce ze skórką, że jak to codziennie mi się chce gotować zupę i drugie danie. No z nudów
Hehe ja też się pytam: Jak to?!
Ostatnie podziwiam ja to zbyt leniwa jestem

Cytat:
[/COLOR]Czy Któraś ma na włosach zrobione sombre?i czy miała kurację olaplex?
Az sobie wygooglowałam i pięknie, też takie chce!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
nie moge zasnąć..
Ewa z gorączką znowu :/ cały dzien nic i teraz znowu.. Dzis trzecia doba jak nie przejdzie to lekarz.. A tak myśle ze chyba u oliwki Aniela miała dłużej niż 3doby?

Tydzień temu byliśmy u kuzynki i jej mały "atakował" Ewę.. Odpychał łokciami, [B]zabierał jej wszystko.. Ewa wystraszona bo takich intruzów nie zna.. [/B]Ja tłumaczyłam mu ze nie wolno.. Rodzice średnio reagowali.. W końcu ryklelam ja na niego bo sie chciał zamachnąć na Ewę magnesami w twarz :/
Jeśli o mnie chodzi to szybko sie we mnie gotuje i nie mam oporów sie temu przeciwstawiać.. Głośno! Jeśli trzeba..

Czytam właśnie o nowej metodzie antykoncepcji- komputerze cyklu.. Znacie? Spotykałyście sie? Zastanawiam sie mocno nad kupnem..
Biedna Ewa
A pogrubione to ja miałam identycznie i usłyszałam, ze 'przeciez to tylko dzieci' z usmieszkiem Najgorzej jak K na mnie sie patrzył i nie wiedział o co chodzi i chyba czekał az cos zrobie. Ech...
Tej metody anty nie znam, a tez by sie cos mnie przydało

Cytat:
Scarlett delikatnie mówiąc kazał Jej spadać była to wersja spier.d.alaj soczysta plus dodanie gowniaro ehhhh a tylko dlatego, że stała koło huśtawki i czekała na swoją kolej.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 23:13   #792
jolanT
Zadomowienie

Jejuu biedna Zosia
chyba bym nie wytrzymała..

Ewa jeszcze nie miała trzydniowki
A Olaf ok, mam nadzieje ze nie załapie

U nas tez zupy to jedne z ulubionych Ewy dzis miałam buraczkowa z mięskiem ale niestety nie miała apetytu i jedyne co chciała to ziemniaczki..
jeszcze nigdy nie robiłam zupy krem.. Chyba spróbuje. Mama mi mówiła ze dzieci szalały w przedszkolu za zupa Shrek'a

Aaa nie mów! Nie planuje rozmnażania
No ale żadna metoda nie jest 100%wa.. Chyba ze szklanka wody zamiast

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 05:42   #793
Moderna
Zakorzenienie

Jak wygladaja noce Waszych dzieci? Tez tak mocno przezywaja sny?
M. budzi sie przynajmniej raz w nocy z placzem, mamrocze przez sen - mam nadzieje, ze to kiedys minie..

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
O to musze poszukac, bo K juz wloski podrosły.
ja robilam wedlug tego filmiku mniej wiecej, tam sa dwa ciecia, od ok 4:30 jest druga fryzura z irokezem, ktora robilam M.
https://www.youtube.com/watch?v=2z4PlcV8ulk
Cytat:
w sumie mamy już 12 (michalczewskich)
ze ile?
Wklejasz zdjecia, czy wkladasz, czy drukujesz?

Ja nie skonczylam jeszcze pierwszego
Cytat:
jak widzę na horyzoncie to zamieniam się w matkę-helikopter

ja tez wole miec na uwadze, co robia czy mowia inne dzieci do mojego jeszcze malo mowiacego dziecka i jestem w poblizu

od kogo sie takich rzeczy nasluchalas?
ja chyba za malo rozmawiam z matkami chyba

(chociaz raz jak sie wdalam w small talk to po 3 minutach uslyszalam pytanie, jaki rodzaj antykoncepcji stosuje to ja podziekuje za te rozmowy )

w ogole u nas place zabaw puste - rzadko mozna w ogole spotkac wiecej niz 3 dzieci (na duzym placu), na innych dzieci nie ma w ogole

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

Cytat:
Czy Któraś ma na włosach zrobione sombre?
a jest jakas roznica miedzy tym sombre od ombre czy balejazu?
pewnie technika, ale ja nie ogarniam roznicy

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:
jestem pod wrazeniem
Cytat:
A bez zupy moje dziecko nie przezyje dnia
hehe
ja robie tylko jedno danie, ale ja nie zjem wiecej niz miska zupy na raz
Cytat:

a mamuska kogo przybiegla ratowac - 7latka?
Cytat:
W niedzielę mnie ciut zatkało. jemy w restauracji, wybieram z karty dla dzieci (w zasadzie nie ma wyboru, bo są naleśniki z nutellą, pierogi z masłem): kurczak, mizeria, ziemniaki-buźki. zaintrygowały mnie te buźki, bo sobie wymyśliłam, że to pewnie jakieś fikuśne foremki o święta naiwności...
kura w gruuuubej panierce a te buźki to frytki z głębokiego tłuszczu. Michałkowi mina zrzedła no i z ochotą się zamienił na mojego kurczaka z buncem, z normalnymi tłuczonymi ziemniorami i sałatką z pomidorów.
dlaczego dla dorosłych jest fit z założenia a dla dzieci z założenia frytura lub na słodko?
hehe.. tak sie chyba przyjelo, ze dziecko z checia zje tylko frytki, czy paluszki rybne, albo makaron z sosem - ja niestety tez czesto ulegam temu zludzeniu.
Co to ten bunc?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-09-17 o 05:35
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 05:54   #794
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
była to wersja spier.d.alaj soczysta plus dodanie gowniaro ehhhh a tylko dlatego, że stała koło huśtawki i czekała na swoją kolej.

Pani właśnie jak jemy na mieście to takie kwiatki w karcie też spotykam:/ dla Zosi ważne żeby zupa była, żadną nie pogardzi. Mamy swoją ulubioną knajpke więc jak tam jesteśmy to zupa plus pierogi albo kluski z mieskiem i buraczki i dziecko szczęśliwe
Jak przychodzimy z pierwszego spaceru to już zupa jest. Gotuję rano albo wieczorem. Raczej nie zostaje z dnia poprzedniego. Jak Zoś je to wtedy przygotowuję na drugie, parowar czy do piekarnika coś. Jak mam zaplanowane ziemniaki to rano obieramy bo asysta musi być. Sałatę czy surowke też wtedy, Ona ma radoche, a ja mniej do zrobienia na potem. Potem drugie wyjście, nastawiam sprzęt i jak wracamy to tylko kaszę dogotuje, kompot czy zaleje sosem sałatę. Jakoś musimy dać rade jutro tylko mamy zupę do zrobienia bo przesadzilam z drugim i zostało tylko peczak dorobie i kiszona kapustę. Masz rację że regularnosc posiłków się sprawdza. Widzę po B rozumiem zarazem, że inne Mamy sobie inaczej radzą

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

No dokładnie, ja jak lwica jak usłyszałam jeszcze od Niej, że Jej bardzo przykro
dzieci sie szybko ucza .. najczesciej od rodzicow takich kwiatkow

alez jestes zorganizowana - mnie to ostatnio dopadaja dni lenia,moze jakas depresja jesienna czy co?

od tej mamy uslyszalas, ze jej przykro?
ale to przeciez dobrze, mnie tez by bylo przykro i na pewno przeprosilabym dziecko za zachowanie swojego.

Ja to w ogole "jeszcze" (bo moze sie to kiedys zmieni) jestem po lagodnej barygadzie i staram sie konflikty rozwiazywac pokojowo, empatycznie, bo M. teraz sie od nas uczy - daje jasne komunikaty "nie chce.." "nie podoba mi sie" - ale wiekszych problemow nie mielismy jeszcze..
Cytat:

Chyba ze szklanka wody zamiast
jezeli dobrze pamietam, to trzydniowka moze wystapic ok 2 tygodnie od zarazenia i raczej dosc zakazna jest - oby maluch pozostal zdrowy

no, najlepsza metoda!
Stary 2015-09-17, 06:36   #795
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
lubię to

Moderna, piękny zestaw
BYou, zazdroszczę codziennego dwudaniowego obiadu. Właśnie dlatego jestem gruba. Jakbym jadła dwudaniowy obiad byłaby regularność U nas taki wypas w weekend chłopaki codziennie jedzą na mieście, a Olcia w barze mlecznym.

Przerabialismy to nad morzem, koszmarne jest menu dla dzieci. W jednej knajpie w mieście mam już sprawdzone że biorę dla niego rosół (dużo kurczaka w środku, marchewki), lepsze to niż nuggetsy i frytki..

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Moderna - Jakub rzadko budzi się w nocy z krzykiem, bywało tak ale od jakiegoś czasu jeśli D. bardzo nie płacze to nie budzi się wcale.

Brawa za liczenie. I nas na topie wierszyk: siala baba zygzak "mak" Quinn..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-17, 07:22   #796
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Sorce raczej niedokladnosc telefonu. Miało być 200 a nie 299

Nie cierpię tak pisać. Ciagle wyskakują mi kropki.zamiast spacji

Jola a Ewa ma jakieś inne objawy oprócz temperatury?

U nas dalej wirusowo. W nocy mnie zlapalo i wymioty i biegunka. Tak się boję o Zuzie że aż mi.się ryczec chce. Przecież jak ją tak weźmie jak mnie to odwodnienie gotowe i szpital
Stary 2015-09-17, 07:23   #797
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ooo też bym zareagowała.

Cytat:
Jak wygladaja noce Waszych dzieci? Tez tak mocno przezywaja sny?
najczęściej przesypiane. ale dwa dni temu obudziła go Ola i nie dość, że były wędrówki ludów, to o 5ej poczułam na nogach twarde przedmioty. Torres w zapale szukał w pudle z samochodami nowej koparki.... znalazł, poszedł do chłopa i spał do standardowej 6:40.
a na pytanie co mu się śniło zawsze jest jedna odpowiedź: "Misie żółte i szare jechały autem".
Raz, na wyjazdówce, miał koszmar senny. Obudził się o 2 ej z płaczem i wydukał G., że: "woda w rzece była bardzo zimna i latały wielkie komarzyska"

Cytat:
ze ile?
Wklejasz zdjecia, czy wkladasz, czy drukujesz?
hehe, 2400 wywołanych fot.
Selekcja (wbrew pozorom duża ) tyle, że T. ma w albumach całe swoje życie: kogo spotkał, kto u niego był... ) opisuję i wkładam.

Cytat:
Ja nie skonczylam jeszcze pierwszego
ale masz pewnie cudnie wyniuniany. a ja mam masę głupich min, płaczu, darcia

Cytat:
Co to ten bunc?
bunc (ew. bundz) to ser z mleka owczego.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
I nas na topie wierszyk: siala baba zygzak "mak" Quinn..

Stary 2015-09-17, 08:24   #798
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
lubię to

Moderna, piękny zestaw

Pewnie z pokutującego od lat starobabciowego mitu, że upasione dziecko jest zdrowe.

Cytat:
nie moge zasnąć..

Tydzień temu byliśmy u kuzynki i jej mały "atakował" Ewę.. Odpychał łokciami, zabierał jej wszystko.. Ewa wystraszona bo takich intruzów nie zna.. Ja tłumaczyłam mu ze nie wolno.. Rodzice średnio reagowali.. W końcu ryklelam ja na niego bo sie chciał zamachnąć na Ewę magnesami w twarz :/

Ja tez mam oczy na zapałkach, 4 rano, szczekający kaszel i duszność - na szczęście lodowate powietrze na balkonie zadziałało niemal od razu. Potem chciała zaraz kaszę, walnelam sie na kanapie, Z przytuliła sie obok i momentalnie zasnęła, a ja czuwalam do rana co bedzie.

Znam metodę, ale to samo a nawet więcej zrobisz z dobra książka do NPRu, termometrem i zeszytem - i koszt to bedzie koło stówki a nie 2 tysiące.

Cytat:

Jola, a Ewunia miała trzydniowke??? Zdrowia jak Olaf???
Coś mi się o uszy obilo ale tematu nie zglebialam. Gdzieś na wizażu na intymny był wątek że dziewczyna miała ale jednak wpadła. Tylko nie wiem czy ona nie zaniedbala czegoś:/
Oooo kurczę, ja bym dała i dziecku i matce popalić zeby im w piety poszło. Biedna Zosia, widać juz czas najwyższy uczyć, ze niewychowane chamy tez chodzą po swiecie.

Cytat:
No tak...u nas ubieranie się leży i kwiczy

Że ile??!! Ja zapełniam drugi

Piekny, ale u nas pewnie zaraz by był w kawałeczku. Dalej plastiki z Ikeii u nas

Hehe ja też się pytam: Jak to?!
Ostatnie podziwiam ja to zbyt leniwa jestem

Az sobie wygooglowałam i pięknie, też takie chce!

Biedna Ewa
A pogrubione to ja miałam identycznie i usłyszałam, ze 'przeciez to tylko dzieci' z usmieszkiem Najgorzej jak K na mnie sie patrzył i nie wiedział o co chodzi i chyba czekał az cos zrobie. Ech...
Tej metody anty nie znam, a tez by sie cos mnie przydało

U nas tez plastiki z ikei, jak juz bedzie jeść przy stole to dostanie normalny talerz, zreszta juz czasem ma fazę, ze chce to samo co my.

Cytat:
Jejuu biedna Zosia
chyba bym nie wytrzymała..

Ewa jeszcze nie miała trzydniowki

U nas tez zupy to jedne z ulubionych Ewy dzis miałam buraczkowa z mięskiem ale niestety nie miała apetytu i jedyne co chciała to ziemniaczki..
jeszcze nigdy nie robiłam zupy krem.. Chyba spróbuje. Mama mi mówiła ze dzieci szalały w przedszkolu za zupa Shrek'a

Aaa nie mów! Nie planuje rozmnażania
No ale żadna metoda nie jest 100%wa.. Chyba ze szklanka wody zamiast
pewnosc ze nie zajdziesz ma się tylko po histerektomii

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-17, 08:37   #799
BYou
MBZ♥

Moderna, Zoś się budzi, najczęśćiej słyszę: moje, nie dam, zostaw
To Zosia powiedziała do mnie, że jest Jej przykro
Na chamstwo jestem uczulona.
A pytaniami zarzuciła mnie inna mama.

Pani podziwiam za zdjęcia
Jestem leniem pod tym względem. Choć pozrzucane i opisane miesiącami przynajmniej.

Kwiatuszku jak się czujesz? Martwię się

Jola mam nadzieję, że to jednak trzydniówka jak dziś?
Co to zupa Shrek?coś ze szpinakiem?

Demeter Ty masz dwoje dzieci Ci przypominam

Dorwałam dynię, pierwszą więc niniejszym w sobotę otwieram sezon na zupy dyniowe

Stary 2015-09-17, 09:07   #800
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Byou kochana nawet jak miałam tylko K to nie robiłam tyle jedzenia co Ty U mnie organizacja leży
Ja to też nie mam pomysłów na zupe, jakie Ty robisz??
U mnie rosół, krupnik, ogórkowa, pomidorowa, barszcz czerwony i tyle. Uwielbiam kapusniak ale musze pozniej cały gar kilka dni jesc bo TZ nie lubi, wiec nie robie.

Pani, rozumiem z fotkami, my tyle wizyt gosci nie mamy
Ale przyznam, że teraz uwielbiam dziewczynki fotografować - takie słodkie obie do schrupania
Między Z a kuzynką jest miesiąc różnicy i to się już wyrównuje. No cudne są razem, coraz lepszy kontakt mają

Kwiatkuszku, wspolczuje, bo tez niedawno z TZ sie strulismy. Chorowanie przy dziecku/dzieciach jest beznadziejne
Oby Z nie złapało

----
K w złobku, coraz lepiej mu tam idzie, wczoraj nawet zjadł obiadek.
Dziś zebranie żłobkowe, na które ide.
Stary 2015-09-17, 09:39   #801
BYou
MBZ♥

Demeter ja robię podobne jak Typlus barszcz biały, grochową, groszkową jak mam młody groszek, fasolkową, różne wariacje warzywnej

Kto pytał o sombre/ombre/balejaż? sombre jest delikatniejszą wersją ombre, balejaż to te cienkie pasma

Stary 2015-09-17, 09:45   #802
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
a na pytanie co mu się śniło zawsze jest jedna odpowiedź: "Misie żółte i szare jechały autem".
Raz, na wyjazdówce, miał koszmar senny. Obudził się o 2 ej z płaczem i wydukał G., że: "woda w rzece była bardzo zimna i latały wielkie komarzyska"

hehe, 2400 wywołanych fot.
Selekcja (wbrew pozorom duża ) tyle, że T. ma w albumach całe swoje życie: kogo spotkał, kto u niego był... ) opisuję i wkładam.

ale masz pewnie cudnie wyniuniany. a ja mam masę głupich min, płaczu, darcia

bunc (ew. bundz) to ser z mleka owczego.
:
misie

(a u mnie tez znowu wrocily koszmary, tzn. takie jakby sny na jawie. strasznie to meczace )

boskie musza byc te albumy
tak wychuchany, ale co z tego jak do polowy, a reszta zdjec nie wklejona

aaaa a czy to to samo co bryndza? (bo znam takie okreslenie)
Cytat:
To Zosia powiedziała do mnie, że jest Jej przykro
Na chamstwo jestem uczulona.

Dorwałam dynię, pierwszą więc niniejszym w sobotę otwieram sezon na zupy dyniowe
ohhh
mam nadzieje, ze chociaz przepraszam uslyszalyscie..

maz wczoraj z dzialki tez przywlokl dynie
ostatnio robilam z pieczonej dyni zupe kremowa i pewnie znowu zrobie

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Demeter ja robię podobne jak Typlus barszcz biały, grochową, groszkową jak mam młody groszek, fasolkową, różne wariacje warzywnej

Kto pytał o sombre/ombre/balejaż? sombre jest delikatniejszą wersją ombre, balejaż to te cienkie pasma
ale kusisz zupami (podeslij przepisy z ktorych korzystasz)
ja mam ochote na pieczarkowa

to ja pytalam bo sie absolutnie nie znam
u mnie pojawiaja sie juz pierwsze siwe wlosy -

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

kwiatuszku zdrowia

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Dziś zebranie żłobkowe, na które ide.
powodzenia
pewnie bedzie o nowej ustawie o zywieniu w szkolach?
Stary 2015-09-17, 10:05   #803
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
powodzenia
pewnie bedzie o nowej ustawie o zywieniu w szkolach?
No ciekawe. Kuba dwa razy już jadł w złobku, ale nie wiem co.
Ostatnio po obiadku dostał banana, a wczoraj melona (jadł pierwszy raz w zyciu)

Byou, dzieki. Chyba dziś skocze na zakupy i zrobie jakąś bo mi smaka zrobiłaś

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Jestem sama z Z i naprawde idzie coś zrobić. Od rana już zabawki posprzątane, pranie zrobione i wywieszone, Z śpi na balkonie a ja ide pakowac zmyware i obrać ziemniaki. Z K w domu to by nie przeszło...
Stary 2015-09-17, 10:21   #804
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem leniem pod tym względem.
nie wierzę, że jesteś leniem w jakimkolwiek temacie

Cytat:
Ja to też nie mam pomysłów na zupe, jakie Ty robisz??
U mnie rosół, krupnik, ogórkowa, pomidorowa, barszcz czerwony i tyle.
u nas są na okrągło: pomidorowa, pomidorowa, pomidorowa, ogórkowa, jarzynówka, pomidorowa

Cytat:
Pani, rozumiem z fotkami, my tyle wizyt gosci nie mamy
hehe, tak jestem japończykiem.
są dwie foty żłobkowego jadłospisu, są foty zwierząt, są widoczki, powtykane bilety na jakieś wystawy etc
taki trochę foto-pamiętnik.

Mój chłop ma bardzo mało zdjęć z wczesnego dzieciństwa. Tak do 2 roku życia nie ma ani jednego zdjęcia
Poza tym Michał uwielbia albumy. zna na pamięć.
jak nie mówił, to pokazywał na fotach czego chce a teraz jak gdzieś idziemy to prosi gospodarza, by pokazał mu swoje albumy. Konsternacja czasem jest

Cytat:
u mnie pojawiaja sie juz pierwsze siwe wlosy -
dopiero??? szczęściara

Stary 2015-09-17, 10:45   #805
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Zostawiłam w przedszkolu placzace dziecko i sama nie wiem czy dobrze zrobiłam... Teraz już nie płacze, są na spacerze ale bardzo płakał jak wyszłam... wiedział już co go czeka. Wczoraj zrobił mi papa, dziś już nie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 11:13   #806
Sorceresss
Wtajemniczenie

Kwiatuszku, Jola - zdrowia dla smyków!
BYou - obiad dwudaniowy, phi! jak nagotuję zupy wieeelki gar i jemy ją kolejny dzień to już robię drugie
Ja też leń, ale gdzieś w głowie mam, że FIlipek w żłobie je dwudaniowy obiad więc spokojniejsza jestem.

Cytat:
Może brokułowa? Bardzo lubimy z groszkiem ptysiowym.

Cytat:
Ja w niedzielę pierwszy raz robiłam krem z dyni, z boczkiem przyjaranym i serem pleśniowym - poezja smaku. W sobotę "mamusia" przyjeżdża i taką samą przygotuję.

Cytat:
. Uwielbiam kapusniak ale musze pozniej cały gar kilka dni jesc bo TZ nie lubi, wiec nie robie.
mniaaam! kapuśniak lubimy oboje bardzo. ale pieczarkowa jest tylko dla mnie bo tż nie je grzybów.
jeszcze żurek u nas często.

Cytat:
No ciekawe. Kuba dwa razy już jadł w złobku, ale nie wiem co.
nie macie wypisanego jadłospisu na tydzień?
u nas w szatni jest rozpiska na 2 tygodnie - świetna do inspiracji

Cytat:

są dwie foty żłobkowego jadłospisu, są foty zwierząt, są widoczki, powtykane bilety na jakieś wystawy etc
japońce
Pani, chce Ci się to prowadzić? ja nawet nie zaczynam bo wiem, że nie będę systematyczna

Na placu zabaw zazwyczaj siedzę sobie z boku na ławeczce i tylko nadzoruję. Nie znoszę piasku i dlatego staram się siedzieć i nie ruszać Filip jest bardzo ostrożny i nie muszę go asekurować nawet.

Biorę się dzisiaj za okna, nie chcem ale muszem. Mam nadzieję, że je w ogóle zlokalizuję na ścianach - są tak zabrudzone

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 11:43   #807
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Przerabialismy to nad morzem, koszmarne jest menu dla dzieci. W jednej knajpie w mieście mam już sprawdzone że biorę dla niego rosół (dużo kurczaka w środku, marchewki), lepsze to niż nuggetsy i frytki..
nawet dla doroslych na dluzsza mete niezdrowe

a jak z jedzeniem u J. - lepiej? skorzystalas z jakis wskazowek?
Cytat:
Jestem sama z Z i naprawde idzie coś zrobić. Od rana już zabawki posprzątane, pranie zrobione i wywieszone, Z śpi na balkonie a ja ide pakowac zmyware i obrać ziemniaki. Z K w domu to by nie przeszło...

Cytat:
u nas są na okrągło: pomidorowa, pomidorowa, pomidorowa, ogórkowa, jarzynówka, pomidorowa

Mój chłop ma bardzo mało zdjęć z wczesnego dzieciństwa. Tak do 2 roku życia nie ma ani jednego zdjęcia
Poza tym Michał uwielbia albumy. zna na pamięć.
jak nie mówił, to pokazywał na fotach czego chce a teraz jak gdzieś idziemy to prosi gospodarza, by pokazał mu swoje albumy. Konsternacja czasem jest

ale bedziecie miec swietna pamiatke
Cytat:
Zostawiłam w przedszkolu placzace dziecko i sama nie wiem czy dobrze zrobiłam... Teraz już nie płacze, są na spacerze ale bardzo płakał jak wyszłam... wiedział już co go czeka. Wczoraj zrobił mi papa, dziś już nie.
ohhh
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ja w niedzielę pierwszy raz robiłam krem z dyni, z boczkiem przyjaranym i serem pleśniowym - poezja smaku. W sobotę "mamusia" przyjeżdża i taką samą przygotuję.
przepis?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-09-17 o 11:46
Stary 2015-09-17, 12:01   #808
Villga
Zadomowienie

Monika, ciężko znieść matce łzy dziecka ale chyba mu tam nie jest źle w tym przedszkolu? Większość dzieci na początku płacze niestety.

Sorce, ja dziś też miałam dzień mycia okien. ☺ trochę zaciekow mi na jednym zostało i nie mogę za nic doprowadzić do porządku. Zastawie to kwiatkiem hahah .😀
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 12:03   #809
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Zostawiłam w przedszkolu placzace dziecko i sama nie wiem czy dobrze zrobiłam...
o ile poważnie myślisz o przedszkolu - jedyna słuszna decyzja. Obiektywnie: krzywda mu się wszak nie dzieje.

Cytat:
Pani, chce Ci się to prowadzić?
hehe, o ile przez 1,5 roku była to czysta frajda, tak teraz przez rok się zbierałam

Cytat:
Biorę się dzisiaj za okna, nie chcem ale muszem. Mam nadzieję, że je w ogóle zlokalizuję na ścianach - są tak zabrudzone
odpuść:pros i: w taki upał???
"mamusia" niech umyje

Stary 2015-09-17, 12:08   #810
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Sorce, ja dziś też miałam dzień mycia okien. ☺ trochę zaciekow mi na jednym zostało i nie mogę za nic doprowadzić do porządku. Zastawie to kwiatkiem hahah .😀
szczęściara, ja mam tylko jedno okno z parapetem - reszta balkonowe albo portfenetry.

[QUOTE=Moderna;52799080
przepis? [/QUOTE]
chyba nie należy do skomplikowanych: pokrojona dynia ugotowana na samej wodzie + trochę curry i papryki (nie miałam nic na wywar nawet). Zblendowane. Do tego takie powiedzmy czipsy z boczku wędzonego i kilka kostek serka pleśniowego miałam blue, ale wydaje mi się że taka ostra gorgonzola byłaby lepsza.

Cytat:

odpuść:pros i: w taki upał???
"mamusia" niech umyje
u mnie nie czuć upało, mało tego, siedzę w bluzie.
A przed mamusią gram za☠☠☠istą synową sesese

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości