|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Golizna i poziom artykułów na Wizażu.
Jakie szkalowanie? Redaktorka podpisuje się swoim imieniem i nazwiskiem pod nie swoim tekstem tylko jakimiś nieoznaczonymi materiałami prasowymi. To jest, jak to mówią kucki, samozaoranie.
|
|
|
|
|
#782 |
|
Konto usunięte
|
Pomowienia
to raczej redakcja powinna przedstawic dowody, ze to nie sa fejkowe konta. Przecietna wizazanka nie ma dostepu do IP ani kloniarki.
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
nie żebym się czepiała, czy coś lub była celowo niemiła i złośliwa, ale podpisując umowę o pracę przyjmujemy warunki określone przez pracodawcę. I jeśli nie potrafimy dotrzymać limitu artykułów wymaganych przez pracodawcę to negocjujemy warunki umowy lub zmieniamy pracę. Nawet wyśrubowany limit nie upoważnia nikogo do podpisywania cudzych tekstów swoim nazwiskiem. Wiesz co? Ja lubię pisać, mam lekkie pióro. Mogę pisać im te artykuły gratis
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#784 |
|
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;56248153]Na życzenie pewnej Wizażanki wklejam odpowiedź redakcji.
LINK.[/QUOTE] Z tego co kiedyś dlubalam to często im siw zdarza "przez pomyłkę" niw podpisać :c |
|
|
|
|
#785 |
|
Konto usunięte
|
A'propos.
Moze poprzecie tez to. Napisalam tego posta 20 listopada otrzymalam odpowiedz, ze przyjrza sie regulaminowi. Chyba wladze wizazu maja problemy ze wzrokiem. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=53532275 |
|
|
|
|
#786 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#787 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#788 |
|
po drugiej stronie szafy
|
I jest, natomiast zmiana tylko jednego punktu regulaminu, kiedy wiadomo że cały jest stary i nieaktualny, nie ma sensu. Będzie zmiana całości, tylko no niestety, musi to potrwać, przejść przez prawnicze akceptacje, żeby takich baboli było jak najmniej.
|
|
|
#789 |
|
Konto usunięte
|
No cóż, powiedzmy, że odpowiedź sporo wyjaśnia, portal z czegos utrzymac trzeba, jasna sprawa, natomiast nie obiecuje, ze poza tymi wyproszonymi artykulami pojawi sie wiecej innych, autorskich.
co do danych to mogli sie po prostu zglosic do wladz o wydanie opinii jak to ma byc i czekaja, bo jest jeszcze obowiazek archiwizacji danych przez x czasu i takie tam |
|
|
|
|
#790 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No i zezwolenie na usuwanie kont to nie tylko zapis w regulaminie, trzeba jeszcze włączyć funkcję na forum
I zastanowić się jak to rozwiązać technicznie, żeby konto zostało usunięte, ale zawartość forum nie została zniszczona I żeby przy okazji nie wysadzić w powietrze całego forum, co się już Technicznym zdarzało
|
|
|
#791 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#792 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Też tak myślę, tylko wiadomo, trzeba to ogarnąć od strony i prawnej (bo z jednej strony Wizaż ma prawo do treści wrzucanej na forum, z drugiej strony użytkownik ma prawo do usunięcia tej treści - i tu trzeba sprawdzić jak pogodzić jedno prawo z drugim
a jeszcze mamy trzecią stronę - Wizażanki wypowiadające się w danym wątku mogą nie życzyć sobie usuwania całego wątku...masakra ) i technicznej. Dlatego to na pewno potrwa
|
|
|
#793 |
|
Konto usunięte
|
Mnie natomiast zastanawia co z działem w którym nie można usuwać zdjęć. Tzn. mam na myśli ten z metamorfozami wizażanek. Sama myślałam by założyć tam wątek z moją metamorfozą ale później sobie pomyślałam "A gdy za jakiś czas uznam, że chcę usunąć mój wizerunek z tego forum?". Z tego co wiem w ogóle nie można usunąć tych zdjęć - brak takiej opcji. Zastanawiam się czy to też jest niezgodne z prawem.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=163151 |
|
|
|
|
#794 | |
|
Administrator
|
Cytat:
Jeśli ktoś potrzebuje pilnie usunąć swoje zdjęcie, napisze do Moderatora forum Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-02-25 o 16:58 |
|
|
|
|
|
#795 |
|
Mów mi Rosia :)
|
Dziewczyny, jeśli któraś z Was chciałaby pisać, to zapraszam do kontaktu: redakcja@wizaz.pl lub bezpośrednio do mnie, to przekażę, komu trzeba: ela.zywiczynska@wizaz.pl.
P.S. Czytamy ten wątek.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
proszę nie traktować mojej wypowiedzi jako atak lub niegrzeczność, ale chyba pisanie do redakcji nieco mija się z celem. Każda krytyka (nawet ta oględnie wyrażoną) przyjmowana jest jako atak, usuwane są niewygodne komentarze pod artykułami (względnie wszystkie, jak leci). W zamian zamieszczane są sprostowania o treści, która przeciętnie inteligentnego człowieka przyprawia o zdziwienie. Proszę też zauważyć, że nie wypowiadam się tutaj w kwestii treści prezentowanych na stronie redakcyjnej artykułów. Ani też w kwestii języka, którym większość artykułów jest pisana a który pozostawia sporo do życzenia. Rozumiem, że spektrum zainteresowań czytelniczek/czytelników tychże artykułów jest bardzo szerokie i każdy powinien znaleźć "coś dla siebie" i to jest normą. Jednak podpisywanie swoim nazwiskiem (jako autora tekstu) otrzymanych materiałów prasowych (w przypadku o którym dyskutujemy powyżej jest to artykuł) jest plagiatem, kradzieżą cudzej pracy. I właściwą reakcją byłyby tu raczej przeprosiny w stronę Autora ( tego, który NAPISAŁ artykuł a nie PODPISAŁ się pod nim jako autor) i czytelników. Faux pas może zdarzyć się każdemu, wszyscy jesteśmy ludźmi, errare humanum est itd. Tymczasem Redakcja pogrąża się dalej: najpierw zamieszczając lakoniczne (i w tym przypadku śmiesznie brzmiące) sprostowanie a następnie oskarżając komentujących o ataki na Redakcję. Reasumując, jeśli "Redakcja" rzeczywiście czyta ten wątek uważam, że doskonale orientuje się w sytuacji i oczekiwaniach czytelników i nie ma sensu wysyłać oddzielnych wiadomości i propozycji pocztą elektroniczną. Wszelkie takie wiadomości i propozycje byłyby jedynie trawestacją pomysłów, które są zawarte na stronach tego wątku a zatem są Redakcji wiadome. Dziękuję za poświęcony mi czas i uwagę.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#797 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mijanou, zgłosiłaś chęć pisania artykułów dla Wizaz.pl, więc nic dziwnego, że dostałaś zaproszenie z podanym mailem
|
|
|
#798 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Zresztą, Redakcja zawsze może się ze mną skontaktować za pomocą opcji PW. Ale w sumie to nie wiem, czy chcę....średnio mi odpowiada rola ghost writera (to taka osoba, która pisze dowolną formę literacką a ktoś się tylko podpisuje pod wyżej wymienioną formą). Ech....nie, no wybacz mi. Jestem ruda a wiadomo, że co rude to wredne i złośliwe
|
|
|
|
|
#799 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No to się może zdecyduj czy chcesz czy nie, bo jak na razie to wyszło, że rude to niepoważne
![]() Tak czy siak, jeśli któraś z Was chce poprawić poziom artykułów swoim wkładem, to kontakt do Eli macie Sądzę, że Wasze artykuły będą podpisane Waszym nazwiskiem/nickiem.
|
|
|
#800 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlaczego kazdy konstruktywny komentarz(tak jak np Miji pod artukulem z kotami) jest usuwany, a posty typu: nie zesrajcie sie w strone uzytkowniczek, nadal sobie wesolo wisi Czy Redakcja planuje polepszyc poziom artykulow, czy nadal beda to w wiekszosci zrzynki z innych stron internetowych jak Insta, YT, itp. Dlaczego pod niektorymi artykulami nie mozna dodawac komentarzy? |
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Naprawdę lubię pisać i nie stanowi to problemu. Jedyną przeszkodą może być czas, bo tego zawsze zbyt mało.
|
|
|
|
|
#802 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#803 | |
|
Administrator
|
Cytat:
Wiem, że trudno czasem odbudować zaufanie, ale zaufaj Eli - napisz - tak jak każda z Was, która chciałaby napisać ciekawy artykuł, a zapewniam, że dostaniecie odpowiedz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 | |
|
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
Dlatego też, kochana wredna biedronko nie odpowiem Ci na pytanie, dlaczego mimo że wątek istnieje 1,5 roku dopiero teraz ktoś odpisuje. Na pytanie odnośnie blokowania komentarzy odpowiedziała już Agatka. Nie piszę artykułów, nie jestem częścią redakcji, ale tak jak Agatka - jestem częścią zespołu Wizaz.pl. Wiem o zaistniałej sytuacji (i nie tylko o tej) i uwierzcie, robimy co w naszej mocy, aby być dla Was. Nikogo siłą tutaj nie przyprowadzę, nie każdy czuje się na siłach, aby zabierać głos. Zmiana wymaga czasu. Dziewczyny, maila podałam, ponieważ uważam, że jeśli macie pomysł na fajny artykuł/artykuły, to powinniśmy zacząć współpracować. Nie ma w tym drugiego dna, ani ironii. Mijanou, redakcja się do Ciebie nie odezwie - odzywam się ja, ponieważ lubię siedzieć na forum i Was czytać. Mam nadzieję, że to wystarczy I teraz w 100% poważnie - rozumiem, że lubisz się wyzłośliwiać, ale błagam - NIKT nie podpisze się pod tekstem twojego autorstwa swoim imieniem i nazwiskiem. Podpiszesz się ty i jak masz życzenie, dodasz też notkę o autorce. Pisały i piszą dla nas blogerki - nigdy nikomu nawet nie przeszło przez myśl, żeby ukraść im tekst. Co prawda wysokim priorytetem jest praca nad KWC (a dla Agatki nad forum), ale zapewniam, że odpisuję na maile (o ile nie są stosem bluzgów, bo nie wdaję się w pyskówki). Tak czy siak wyciągam do Was rękę. Możecie albo mi ją uścisnąć, albo odgryźć. (w cichości serca liczę to na pierwsze, chociaż wiem, że to wymaga czasu).
Edytowane przez rochelle_ Czas edycji: 2016-02-26 o 11:11 |
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymam jeszcze raz za słowo. |
|
|
|
|
|
#806 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale niestety... ani troche nie wierzę w zapewnienia i dobre chęci tworu zbiorowego, który podpisuje się jako "redakcja". Po półtora roku braku odzewu (mimo zapewnień ze wątek jest czytany) dostajemy odpowiedz dopiero w momencie, gdy oskarżenie robi się poważne. I to odpowiedź naciąganą. Pozwolę sobie odnieść się do niej: Cytat:
tutaj. Gdzie podpis o materiale prasowym? I co ważniejsze - gdzie mój komentarz, w którym zwracam uwage na to, że go brak (chyba, ze tylko u mnie go nie ma, to zwracam honor)? Gdzie dopisek o tym? Jesli przesledzic artykuły na podstawie materiałów prasowych - te z podpisami to znikoma ilość. Zaczęły się, gdy zwrocono tu uwagę na plagiat. Owszem, zdjęcia są podpisywane jako "materiały pr", ale po co podpisywac tekst, prawda? Co to za "pomyłka", która zdarza się nagminnie? Cytat:
Cytat:
ach, nie, przepraszam, zauważyłam tutaj: Cytat:
Więc napiszę tylko, ze mam zapewnienia redakcji tam gdzie ma nas ona od dłuższego czasu. I jestem jeszcze ciekawa czy przy zmianie regulaminu skonsultują się z kims zajmującym się etyką reklamy, czy tez po prostu zabezpieczą sobie w nim ingerowanie w nasze posty i podpisy (!!!) robiąc z nas słupy reklamowe. Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2016-02-26 o 11:57 |
|||||
|
|
|
|
#807 |
|
Konto usunięte
|
Ja się zgadzam z Czocherem. W kwestiach prawnych i technicznych na pewno tak, zmiana wymaga dłuższego czasu, ale wywalenie nieudolnych 'redaktorek' i zatrudnienie nowych, kompetentnych osób to kwestia może tygodnia, może miesiąca. Na wizażu aż roi się od pasjonatek, które mają wiedzę i potrafią pisać, więc można przebierać jak w ulęgałkach. Taki kawał czasu, a nie zmieniło się nic w tej kwestii, więc powiedzmy sobie szerze - redakcja ma nasze sugestie w odwłoku i zajmie się tylko tym, co może grozić prawnymi konsekwencjami.
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Administrator
|
Cytat:
Jesteśmy w trakcie zmian regulaminu forum. |
|
|
|
|
|
#809 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Idą zmiany, tym razem na serio. I tym razem takie, które biorą nas, Wizażanki, pod uwagę. Tak, wiem że nie wierzycie, wcale się nie dziwię
|
|
|
|
#810 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, ze bede mogła wstawic sobie podpis bez obawy o to, ze zotanę posądzona przez innych użytownikow o reklamowanie zalando czy czegos w tym stylu
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

to raczej redakcja powinna przedstawic dowody, ze to nie sa fejkowe konta. Przecietna wizazanka nie ma dostepu do IP ani kloniarki.