Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-23, 12:57   #781
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

mojakaren bawcie się dobrze
Stary 2015-09-23, 12:58   #782
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja mówię co mi lekarze mówili Organizm jak wszyscy wiemy to NIE JEST matematyka, wpływa na to wiele czynników. To są pewnie takie statystyczne dane, a każdy organizm jest inny.
niepozorna gratki

wiem ze tak jest,dlatego zaluje ze w moim przypadku niestety sie nie sprawdzilo :-(

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Baby zapomniałam napisać, że super zakupy i ile maskotek już mała ma
Wlasnie nie wiem po co tyle :-/ serio,za dużo jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
kamilka mam nadzieję, że Twoja Córeczka będzie walczyć

Dziewczyny ja na kilka dni się żegnam, wyjeżdżamy do Wiednia odwiedzić przyjaciół i świętować rocznice ślubu
wracam po weekendzie!
Uwielbiam wieden,Zazdroszcze!

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:01   #783
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kamilka bardzo bardzo mocno trzymam za Was kciuki

Mojakaren udanego urlopu i spokojnej drogi. Uwazaj na siebie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:07   #784
kinga1701
Zakorzenienie

Mojakaren udanego urlopu

jeszcze zapomniałam napisać, że z luteiną schodzimy, mam brać 3x1 czyli połowę do tej pory miałam 3x2. Trochę się boje, ale już powinno być dobrze, mam nadzieję.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:10   #785
Dotka90
Zakorzenienie

Kamilko, ja wciąż trzymam kciuki i mocno wierzę w to, że uda się małą uratować Życzę Wam dużo siły !

Mojakaren, bawcie się dobrze !
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:21   #786
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
wow jaka wyprawka już i nawet rzeczy do chrztu my o chrzcie nawet nie myślimy jeszcze w sensie ze kiedy itp....
my myślimy, ale raczej o chrzestnych jest problem z świadkiem i z chrzestnym Bo nikt się nie nadaje! Albo pije codziennie albo mi nie pasuje bo gbur ale jest jeden typ.. zobaczymy

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
I tu się okaże jego wiarygodność zawsze twierdził, że woli mniejsze
Mój twierdził, że mu pasują moje. Nie były duże ot takie c/d. A teraz cieszy się, że większe są jednocześnie żałując że nie mieszczą mu się w jednej ręce Tak źle i tak nie dobrze

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Ja ruchy Maleństwa też czuję dość nisko. Początkowo ze względu na te moje biegunki i przewracania w brzuchu podchodziłam do tego ostrożnie, czy to na pewno Dzidziuś, no ale teraz już dokładnie wiem, że to na pewno ON, bo kurcze no nie da się tego pomylić swoją drogą zastanawiam się jak te "odgłosy" z moich jelit wpływają na Niego, bo są one tak głośne, że osoba siedząca obok mnie normalnie wszystko słyszy jak tam bulgocze, przewraca się itd a co dopiero Maleństwo jak On przecież tam w środku wokół tych jelit sobie leżakuje

Odnośnie pieluch - jakiej wielkości zamawiacie ? Bo ja sądziłam, że są po prostu pieluchy, a tu weszłam na allegro żeby się rozejrzeć i zonk - tyle rozmiarów i wielkości, że byłam w szoku

A i dzisiaj dokładnie 22t0d więc zaczynamy 23 tydzień
Co do odgłosów - to w sumie jest się z czego cieszyć - małe przyzwyczajone od początku do głośnego otoczenia to później będzie spać i hałas mu nie będzie przeszkadzał A tak serio to po prostu ma głośniej i tyle Przecież nasz głos, serce też słyszy

A co do pieluch - lepiej kupować te podwójnie tkane, bo są grubsze i nie takie lelawe jak pojedyncze. - tak pisała jedna z nas jak kupiła pieluchy nawet tu wstawiała zdjęcia i porównywała
Ja myślę rozmiar 60x80 albo 80x80 Mniejszych bez sensu

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Gratuluję udanych wizyt, glukoz, zakupów i skończonych tygodni i miesięcy

Kamilka będzie dobrze
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:22   #787
baby montana
Zakorzenienie

C/d nieduze?! Marze o takim rozmiarze :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 13:22   #788
niunia_leyla
Rozeznanie

Kamilko wierzę że będzie dobrze i malutka wyzdrowieje.

Mojakaren udanego wyjazdu i wszystkiego najlepszego
Stary 2015-09-23, 13:25   #789
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
C/d nieduze?! Marze o takim rozmiarze :-(
no jak dla mnie to takie normalne Urosły mi takie w gimnazjum i od tamtej pory nie zwiększały swojego rozmiaru

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

A i dostałam dziś komplement Byłam w tej świetlicy (tak w ogóle to masakra, koszmar zaczyna się po 12.30 ) i siedzę i rysuję sobie i gadam z tymi babkami tam. I one pytają czy sama mieszkam, ja mówię, że z mężem. One, że fajnie, że życie juz tak razem tu praca, szkoła i w ogóle. Ja mówię, ze no i na dodatek dziecko w drodze. A one Dziecko?! Ja mówię, że no 6 miesiąc (jak to dumnie brzmi ) A one, że pięknie wyglądam, nic po mnie nie widać (mam szeroką mega bluzkę dziś akurat ) i że są w szoku bo nigdy by nie pomyślały, że ja w ciąży

Fajnie tak, że nie wyglądam jak kwoka jeszcze
Stary 2015-09-23, 13:29   #790
czarnulax
Zakorzenienie

Mnie lekarka powiedziała ostatnio, że mam duży brzuch jak na tydzień ciąży Od jednych słyszę, że za mały, od innych że za duży
kinga kciuki!
Stary 2015-09-23, 13:44   #791
kamilka
Zadomowienie

majakaren udanego wyjazdu i świętowania
czarnulax mnie dziś położna spytała czy po terminie już i ktg robimy :P
ciągle słyszę że duży brzuch mam A jak przypomnę sobie z jakim do porodu szłam przy chłopcach to... jeszcze mnie dużo czeka :P

Wiem dziewczyny. Staram się myśleć że mamy szanse. Nie chcę się zastanawiać jakie, tylko że one są... I puki malutką czuję, to wszystko jest ok... Z drugiej strony rozumiem lekarzy z którymi się spotykam że tłumaczą że może się to skończyć źle. Chcą mi to uświadomić. Bym dopuściła też taki scenariusz do myśli i nastawiła się na to że mam 2 synków na których będę musiała się skupić. Bo w przeciwnym razie będzie mi jeszcze trudniej.
Niesprawiedliwość losu...
Tylko tyle...
Puki mamy nadzieje- choć niewielkie, chcę się ich trzymać. Bo stresy i płacz malutkiej nie pomogą...
Choć łatwo nie jest;(
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 13:45   #792
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Matko nie robiłabym nic innego tylko spała ostatnio Niby śpię po 9-10 h ale czuję jakby było mało
Stary 2015-09-23, 13:49   #793
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
majakaren udanego wyjazdu i świętowania
czarnulax mnie dziś położna spytała czy po terminie już i ktg robimy :P
ciągle słyszę że duży brzuch mam A jak przypomnę sobie z jakim do porodu szłam przy chłopcach to... jeszcze mnie dużo czeka :P

Wiem dziewczyny. Staram się myśleć że mamy szanse. Nie chcę się zastanawiać jakie, tylko że one są... I puki malutką czuję, to wszystko jest ok... Z drugiej strony rozumiem lekarzy z którymi się spotykam że tłumaczą że może się to skończyć źle. Chcą mi to uświadomić. Bym dopuściła też taki scenariusz do myśli i nastawiła się na to że mam 2 synków na których będę musiała się skupić. Bo w przeciwnym razie będzie mi jeszcze trudniej.
Niesprawiedliwość losu...
Tylko tyle...
Puki mamy nadzieje- choć niewielkie, chcę się ich trzymać. Bo stresy i płacz malutkiej nie pomogą...
Choć łatwo nie jest;(
Może zabrzmi to brutalnie, ale jak Malutka się urodzi, to czy są szanse na to, że wyzdrowieje, czy to jest takie paskudztwo, że może zaraz umrzeć. Piekielnie przykre to jest

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:52   #794
czarnulax
Zakorzenienie

magda ja bym chętnie choć raz tyle pospała
Stary 2015-09-23, 13:54   #795
koktajlowa7
Rozeznanie

Witam się w 24 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Gratki nowych tygodni i udanych wizyt

Czarnula, teraz nie ma się co USG trzymać, bo się to już zmienia, podobno najlepiej bazować na terminie USG wyznaczonym chyba do 12 czy 14 tygodnia, nie pamiętam.

Ja się trzymam terminu z OM póki co. W sumie nie ma się co sugerować konkretnym dniem, bo i tak można urodzić 4 tygodnie wcześniej, albo 2 tygodnie poźniej, nie przewidzimy jak zachowa się np. szyjka, czy nie zacznie się skracać miesiąc wcześniej.

A z kolei termin wg OM jest zawodny, bo ja miałam długie cykle (nawet do 46 dni czasem), a termin 18.01 mam wyliczony 'książkowo' czyli przy cyklach 28 dniowych
Moje dziecko trzyma się ciągle jednego terminu na każdym usg chyba się uparło, że wtedy chce się urodzić

Cytat:
Bo sama wada nie jest wskazaniem obecnie już podobno od dłuższego czasu (kiedyś była), ważny jest stan siatkówki. Ja mam -5. U okulisty już byłam. Ale ona mi powiedziała, że to i tak decyduje ordynator szpitala niezależnie od jej decyzji (? jeśli ktoś coś wie więcej na ten temat, to proszę o uświadomienie ) i tam mnie przebadają raz jeszcze. Za tydzień mam wizytę u swojego gin więc już poczekam i zapytam jego jak on to widzi i gdzie mam iść dalej.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Baby świetne zakupy
Daj znać jak się coś dowiesz Też mam wadę i wiem, że się pogorszyło choć nie wiem ile.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i po glukozie.
Glukoza sama w sobie smaczna, taka mało słodka i smakowała mi jak winogron (nie wiem czy to możliwe) czułam się bardzo dobrze nic nie wskazywało, że będzie źle. Aż minęło godzina i 5 min i jak w momencie mi się słabo, to aż czarno mi się przed oczami zrobiło, mąż zawołał pielęgniarkę, zaprowadziły mnie na łóżko położyłam się przy otwartym oknie z nogami do góry i po chwili zaczęłam widzieć świat. Ale już niewiele brakowało, aż tak dziwnie to mi w życiu nie było. No, ale przeszło i miałam dalej badania. Skurczy w macicy brak, serduszka posłuchałam z 20 min bije mocno i prawidłowo, szyjka długa zamknięta, wszystkie organy w porządku waga ok 930 gram, ale mówi że 100 gram to trzeba brać błędu. I uwaga ... potwierdza się ostatnie USG mamy chłopaka
No czyli chłopczyk super.

Cytat:
My po wizycie... Cóż... guz rośnie, czekamy co wyniknie w Łodzi... Popłakałam sobie trochę u położnej... Pozostaje mi czekać. Nadal nikt nie potrafi mi powiedzieć co mnie czeka jeśli mała obumrze. Poród naturalny czy cesarka. Niby cesarki się nie robi. Ale ja już 2 miałam... więc może lepiej by było... pozostaje czekać.... I pewnie się okaże już jak do tego dojdzie.
No dość moich smutków...
Trzeba się trzymać i nadzieję mieć...
Będzie dobrze, musi być!

Cytat:
Dziewczyny ja na kilka dni się żegnam, wyjeżdżamy do Wiednia odwiedzić przyjaciół i świętować rocznice ślubu
wracam po weekendzie!
Życzę miłego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Matko nie robiłabym nic innego tylko spała ostatnio Niby śpię po 9-10 h ale czuję jakby było mało
Mam podobnie
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:55   #796
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
magda ja bym chętnie choć raz tyle pospała
to jest straszne. Budzę się, chodze godzinę - dwie i znowu spać mi się chce! Albo obudzę się i jest mi bardzo ciężko zebrać się z łóżka mimo, że wiem, że muszę No jak na początku ciąży - identycznie miałam, że nic innego bym nie robiła tylko spała. I nie wiem od czego to zależy, ale drugą noc z rzędu nie wstawałam siku tylko budziłam się rano o 7 np. z mega bolącym pęcherzem. A tak to jak wstawałam w nocy to mnie rano nic nie bolało przynajmniej
Stary 2015-09-23, 13:57   #797
hariett
Zadomowienie

Kruszynka mały będzie dostymulowany sluchowo

Dotka ja tez mialam długie i nieregularne cykle, plus om zaczęła się tygodniem plamień, wiec data om jest raczej orientacyjna bardzo

Magda ja mam astygmatyzm plus krotkowzrocznosc w obu oczach inna, a też mi się zatrzymała parę lat temu

Kamila obys nie musiała podejmować takiej decyzji

Wszystkim gratuluję wizyt i zakupów. Aktywny dzień! No i baby wreszcie urlop

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:04   #798
czarnulax
Zakorzenienie

koktajlowa graty dużą masz wadę?
Ja się zaczęłam martwić o kwestię porodu, bo u mnie chodzi właśnie o siatkówkę. Naczytałam się za dużo po wizycie + opinia tej lekarki i teraz się będę stresować.
magda przesilenie jesienne
Stary 2015-09-23, 14:04   #799
small_
Raczkowanie

Baby ale super rzeczy

Kasiuleńkowo ale dużo już macie, u nas na razie ciuszki, wózek, łóżeczko bez materaca i komoda.

Malwi śliczny brzuszek

Cytat:
My po wizycie... Cóż... guz rośnie, czekamy co wyniknie w Łodzi... Popłakałam sobie trochę u położnej... Pozostaje mi czekać. Nadal nikt nie potrafi mi powiedzieć co mnie czeka jeśli mała obumrze. Poród naturalny czy cesarka. Niby cesarki się nie robi. Ale ja już 2 miałam... więc może lepiej by było... pozostaje czekać.... I pewnie się okaże już jak do tego dojdzie.
No dość moich smutków...
Trzeba się trzymać i nadzieję mieć...

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
30.09 zaczynamy szkołę rodzenia
Ale fajnie, u mnie dopiero w listopadzie

Cytat:
wracam po weekendzie!
Udanego wyjazdu

Cytat:
Mnie lekarka powiedziała ostatnio, że mam duży brzuch jak na tydzień ciąży Od jednych słyszę, że za mały, od innych że za duży
Moja mi powiedziała ostatnio, że bardzo ładnie wyglądam w ciąży aż mi się miło zrobiło

Btw. czy Wam też w aplikacji nie wyświetlaja się wszystkie posty? Czytałam rano na tel a teraz patrzę że na kompie są posty których na tel mi nie pokazało

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 14:09   #800
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
lepiej niech się skończy, bo ja się skończę

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Btw. czy Wam też w aplikacji nie wyświetlaja się wszystkie posty? Czytałam rano na tel a teraz patrzę że na kompie są posty których na tel mi nie pokazało
Ja mam tak, że wyświetlają się wszystkie, ale np. jak napiszę posta to muszę odświeżyć i wtedy patrzę nad moim postem czy nie ma czegoś nowego Nie robiłam tak wcześniej i umykały mi pewne sprawy
Stary 2015-09-23, 14:12   #801
niepozorna
Zakorzenienie

Kasiulenkowo ładnie już sobie pokompletowałaś wszystko. Chyba zostałam jedyną mamusią, która nic nie ma
Malwi super wyglądasz.
Kamilka mam nadzieję, że w Łodzi wszystko przedstawią Ci w lepszym świetle. Trzymam mocno kciuki żeby było dobrze.
Mojakaren udanego weekendu
Koktajlowa gratuluję nowego tygodnia

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:15   #802
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Ja się zaczęłam martwić o kwestię porodu, bo u mnie chodzi właśnie o siatkówkę. Naczytałam się za dużo po wizycie + opinia tej lekarki i teraz się będę stresować.
Okulary mam -2 ale wiem, że wada jest sporo gorsza. Bo jak dobierałam soczewki to dał mi -2 (a przecież daje się słabsze) i po za tym dodał, że zrobił mi się niewielki astygmatyzm ale, że to na razie nie ważne
Nie stresuj się na zapas

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Kasiulenkowo ładnie już sobie pokompletowałaś wszystko. Chyba zostałam jedyną mamusią, która nic nie ma
Malwi super wyglądasz.
Kamilka mam nadzieję, że w Łodzi wszystko przedstawią Ci w lepszym świetle. Trzymam mocno kciuki żeby było dobrze.
Mojakaren udanego weekendu
Koktajlowa gratuluję nowego tygodnia
Nie jesteś jedyna. Ja też nie mam ani wózka, ani łóżka, ani nic . Jedynie parę ciuszków
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:18   #803
MallaMi
Rozeznanie

hej, ale piszecie znowu dziś
przyszła paczka od HubiWorld - wszystko zgodne z zamówieniem (nie było takiego wzoru smoczka jak wybrałam to Pan zadzwonił czy może być inny), dobrze zapakowane i szybko wysłane. także można zamawiać jakby co. zresztą mamy tego sprzedawcę już na pierwszej str
IMG_1381.jpg
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:18   #804
small_
Raczkowanie

Cytat:
Czarnula ja też się tym martwię. Mój Tż mówi, że jak po kwalifikacji do CC ze wskazań mi odmówią ( w tym szpitalu w którym chciałabym rodzić przychodzi sie na wizytę około 35 tc ) to będziemy szukać do skutku.
Mi w przeciągu ostatniego roku wada poleciała o jedną dioptrię, a jedna lekarka która mnie badała jakiś dwa lata temu mówiła, że jej zdaniem bezwzględnie CC.
Zwłaszcza, że żaden lekarz nie da Ci 100% gwarancji, że parcie nie wpłynie negatywnie na wzrok nawet jak z siatkówką jest ok.
Koktajlowa gratki nowego tygodnia

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:20   #805
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Może zabrzmi to brutalnie, ale jak Malutka się urodzi, to czy są szanse na to, że wyzdrowieje, czy to jest takie paskudztwo, że może zaraz umrzeć. Piekielnie przykre to jest
Jak się już urodzi, to ma bardzo duże szanse. Wycinają guza, a potem regularne badania u onkologa.
Istnieją pewne zagrożenia dla "upośledzenia" codziennego życia- ale to na razie nas nie dotyczy.
Ale musi się urodzić... A z racji że jesteśmy ledwo za połową będzie to dosć trudne... "to" zabiera małej krew, i serduszko może nie udźwignąć.... I po prostu się zatrzymać... ;( Na razie jest zdrowe, mała anemii nie ma. Cieszy mnie każdy jeden zakończony tc. Bo może się uda i za wczasu lekarze podejmą decyzję o szybszym rozwiązaniu, tak by ją uratować. Oby to było jak najpóźniej. Zeby jeszcze nie musiała być obciążona zbyt wieloma problemami wcześniactwa...

Edytowane przez kamilka
Czas edycji: 2015-09-23 o 15:20
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:26   #806
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kamila będzie dobrze uda się wszystko

Ej ile smoczkow uspokajaczy na początek? Nie jestem optymistyczna aż tak matka żeby nie mieć moniusia mam jeden który dostałam w rossie za darmo, on jest z aventu. Trzeba więcej?
Stary 2015-09-23, 14:29   #807
czarnulax
Zakorzenienie

mallami dobrze wiedzieć, bo też wczoraj od nich zamawiałam kilka rzeczy

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Czarnula ja też się tym martwię. Mój Tż mówi, że jak po kwalifikacji do CC ze wskazań mi odmówią ( w tym szpitalu w którym chciałabym rodzić przychodzi sie na wizytę około 35 tc ) to będziemy szukać do skutku.
Mi w przeciągu ostatniego roku wada poleciała o jedną dioptrię, a jedna lekarka która mnie badała jakiś dwa lata temu mówiła, że jej zdaniem bezwzględnie CC.
Zwłaszcza, że żaden lekarz nie da Ci 100% gwarancji, że parcie nie wpłynie negatywnie na wzrok nawet jak z siatkówką jest ok.
Mój też tak mówi. Jeszcze nie orientowałam się właśnie jak to wygląda, kiedy się trzeba zgłosić itd. u mnie w szpitalu. Liczę, że mój gin coś we wtorek podpowie i co w ogóle o tym sądzi.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ej ile smoczkow uspokajaczy na początek? Nie jestem optymistyczna aż tak matka żeby nie mieć moniusia mam jeden który dostałam w rossie za darmo, on jest z aventu. Trzeba więcej?
Ja mam dwa, bo kupiłam w komplecie.
Stary 2015-09-23, 14:38   #808
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Widziałam fotel bujany w gazetce z jyska. Ktoś chciał wiedzieć jak będę widzieć
Stary 2015-09-23, 14:47   #809
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Jak się już urodzi, to ma bardzo duże szanse. Wycinają guza, a potem regularne badania u onkologa.
Istnieją pewne zagrożenia dla "upośledzenia" codziennego życia- ale to na razie nas nie dotyczy.
Ale musi się urodzić... A z racji że jesteśmy ledwo za połową będzie to dosć trudne... "to" zabiera małej krew, i serduszko może nie udźwignąć.... I po prostu się zatrzymać... ;( Na razie jest zdrowe, mała anemii nie ma. Cieszy mnie każdy jeden zakończony tc. Bo może się uda i za wczasu lekarze podejmą decyzję o szybszym rozwiązaniu, tak by ją uratować. Oby to było jak najpóźniej. Zeby jeszcze nie musiała być obciążona zbyt wieloma problemami wcześniactwa...
A nie mysleli, zeby przyspieszyc rozwoj dziecka. Wiem ze np na rozwoj pluc daje sie jakies laki, po prostu zrobic wszystko, zeby dziecko jednak urodzilo sie wczesniej, ale z szansa na zycie.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:47   #810
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A powiedzcie zamawialyscie podklady poporodowe i majtki? A jak tak to jakie i skad bo jakos nie wiem ktore najlepsze...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości