|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]() ja ciągle na dziewczyne nie mam pomysłu co dzień - to u mnie inna córka ![]() była już Basia, Zosia, Hania, Karolina, Kinga... ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
dzięki za info! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wątrobka fuuuuj, ja z wyników mam anemię, więc dziś muszę skoczyć do apteki po żelazo ![]() Udało mi się jakimś cudem umówić na prenatalne II trymestru, powiedzcie mi czy te badania to jest właśnie badanie 4D czy zwykłe usg tylko bardziej szczegółowe jak przy I trymestrze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
co do nudzenia sie madrych ludzi
ja uwazam sie za madrą ![]() ale jak tylko mam za duzo wolnego to głupieję niemiłosiernie ![]() tzn. nic mi sie nie chce, jestem apatyczna... taka bleee... zameczam ludzi sobą ![]() także ja podziwiam osoby które mają w sobie samodyscyplinę żeby same z siebie zwlec dupsko z łożka i normalnie funckjonować! ![]() ja na L4 nie mogłam isc ze względu na obrone gdybym poszła mogłabym sie bronic dopiero za rok a wiadomo że nie chciałam z tym czekać bo to bez sensu teraz nie wiem co zrobię... czy od pazdziernika wroce do pracy... niby zaplanowałam sobie zajecia ale tak że w kazdej chwili kolezanki mi je przejmą chociaz chciałabym wrocić jeszcze na chwilę ![]() mimo iż sama nie jestem na L4, to popieram je gdybym miała inną pracę - bardziej obciążąjąca - tez bym poszła ![]() kazdą sytuację trzeba rozpatrywać indywidualnie wg mnie. ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() nie lubię wątróbki, zjeść zjadłam, na zdrowie dziecka jak się okazało niekoniecznie wlasnie, jak to jest z tymi usg? mysle o tych obowiązkowych I prenatlane było wtedy ok 13 tyg teraz powinno być drugie w 20-21 tyg i potem ostatnie tuż przed porodem ok 30 tyg? obiło mi sie o uszy serduszkowe usg ok 20 tyg czy to to samo co prenatalne vol. 2? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zadomowienie
|
mademosile
ja tez lubie sobie leżac w lozku i popijajac harbate poczytac Was na tabl i odpisac bo potem jak rusze sie do pracy lub na miasto to dzien mi zleci tak szybko ze hej ![]() ale forum strasznie mi sie muli na tabl i niestety czesto musze odpalic komputer co mnie irytuje spróbuje sciagnac sobie aplikacje - moze bedzie lepiej w ogóle to czas mi tak leci dziewczyny w tej ciązy ze szok!!!! moj boze to juz połowa ciązy ja mam brzuszek jak piłka a w głowie dalej pustka jak z tym dzieciem postępować jak sie pojawi ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- i jak się czujesz mamuska z tą świadomością? ![]() fajnie, nie? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Wtajemniczenie
|
Mewka jeśli masz małe mieszkanie to nie kupuj stelaża pod wanienke. Ja nie kupuje. Będę kładła wanienke z wodą stolik w pokoju. I tak mi będzie łatwiej kapac dzieciaka w pokoju niż w łazience bo przynajmniej nie będę musiała przepychać się z tz.
A wanienke bede miała rozmiarowo taką, żebym potem mogla ja wystawić Alicji na balkon żeby sobie siedziała i się pluskala jak będzie cieplo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#788 | |
Zakorzenienie
|
Czuję się bosko
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Alez ja mam dzis nerwy. Co sie ze mna dzieje? Jestem wredna dla ludzi... widze to a mimo wszystko nic z tym nie robie. Nigdy taka nie bylam. Mam nerwy jak przed @. Chyba wyjdę pracy do domu i wlacze sobie muzykę w samotności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
Lucy, hormony
![]() Wam też tak ciąża szybko leci? Mi chyba szybciej niż pierwsza, nie zdążę się nią nacieszyć. Monika, ja razem z Tobą zaczynam 18 tydz ![]() Folinka, ja też mam podobne poglądy do Ciebie odnośnie karmienia piersią ![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Ja miałam imię dla dziewczynki Helena, a będzie Jan Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() z tego materialu minky? ![]() ![]() ekstra! ale nie chcialabym uzywac smoczkow, oczywiscie kupie jeden na w razie czego, ale moze uda sie bez. jak bede musiala uzywac smoczkow to wtedy pomysle o zawieszce ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super! ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
W którym tyg będziecie jak będziecie mieć polowkowe?
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
Ja bede w 20.
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja sie pochwale!! przedwczoraj lezac na lozku wieczorem czułam jak Julek kopie, spojrzałam na brzuch i... raz tak mocno walnął, że było widać! Wczoraj wieczorem siedziałam już tylko i patrzyłam sie na brzuch jak go zaczęłam czuć i znowu widziałam! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bedzie dobrze, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale czytam, nie mam sily pisac, bo wstaje o 6 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez papaPapaya Czas edycji: 2016-07-08 o 09:56 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
i teraz moge w koncu opowiedz co sie u mnie dzialo jak mnie nie bylo
![]() zaczne od tego, ze pogodzilam sie z TŻ. Ja pokrzyczałam na niego, on sie poobrazal, ale chyba zrozumial. Bo teraz wystarczylo raz powiedzieć (nawet po cichu) ze zjadlabym loda wodnego, to od razu pojechał do sklepu i kupil zapas ![]() Wczoraj teściowa wyjezdzala na wakacje o 4 w nocy i o 4:30 zadzwonila do TŻ, żeby mu powiedzieć, że przed domem kubeł ze śmieciami jest porozrzucany i ma isc posprzatac... Przez to nie poszłam juz spać, na 7 pojechalam do pracy, czulam sie masakrycznie niewyspana. Cały dzien bylam na nia wsciekla. Jakby ja ją obudzila, to bylaby obrazona przez miesiąc. No i po 4 godzinach pracy straaasznie zaczely mnie boleć plecy. Generalnie strasznie ciezko mi wysiedziec te 6 godzin przy komputerze... No ale wrocilam do domu, głowa mnie bolała i wszystkie inne czesci ciała. Masakra. Na domiar złego wieczorem złapało mnie rozwolnienie. I przez całą noc biegałam do toalety z biegunką. Rano zadzwoniłam do pracy, że dziś nie przyjdę. Na szczescie nie bylo problemu. Takze dzisiaj mam dzien kleików i lenia. A marzy mi sie zjesc cos konkretnego, np. wczesniej wspomniana lasagne ![]() Wypiłam smecte, leże i czekam na poprawe ![]() Chyba dogadam sie z babeczka od praktyk, czy mogłabym je miec tylko do konca sierpnia a nie do konca wrzesnia, bo sie wykoncze ![]() ![]() chociaz przyznam, że bardzo mi sie podoba na tych praktykach - to jest to co chce robic w zyciu ![]() ![]() No i jak wczesniej wspomnialam, widze juz ruchy Julka na brzuchu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- no i jeszcze chcialam wam napisac, że zazdroszcze nudy ![]() na przychodze z praktyk i pozniej robie obiad a reszte dnia leze i zdycham, bo jestem nie do zycia ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja też jak już dzieciakom dam śniadanie i starszego do szkoły wyprawię, to zwykle zaglądam do Was, a ogarnięcie domu leci w drugiej kolejności ![]() Młodszy dziś też poszedł do szkoły rano. Dziś wszystkie dzieci mają dzień, który spędzają w swoich nowych klasach z nowymi wychowawcami (co roku tu się zmienia). Kaj poszedł z lekkim strachem, ale jak już wszedł to jakby nigdy nic usiadł na dywanie z dziećmi i w ogóle się za mną nie oglądał, tylko z uśmiechem pomachał, jak wychodziłam, a Maks dziś dumny ![]() Już chyba nie mogę spać na brzuchu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem duchem z Tobą! ![]() ![]() ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Odważnie ten Twój tż planuje, znaczy się nie planuje wyjazdu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiadomo, że to i owo może się zmienić, ale na pewno warto mieć swoje zdanie i jakąś wiedzę na dane tematy, żeby potem spokojniej to zdanie sobie obrać ![]() Cytat:
![]() Mi daleko do mistrza kuchni... Ale jak chcę coś lepszego zrobić, to posiłkuję się wspominanym już blogiem kwestiasmaku - to jest mistrzowski poziom wg mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Generalnie usg drugiego trymestru sprawdza dokładnie budowę narządów. Badania prenatalne są wtedy gdy oprócz usg masz jeszcze badania krwi (badanie komórek łożyska będących w krwiobiegu matki). Samo usg wg mnie nieważne czy nazywa się genetyczne czy nie, bo tak czy siak ma być dziecko bardzo dokładnie oglądnięte i pomierzone. Najpopularniejsza nazwa to połówkowe. "Serduszkowe" może właśnie stąd, że m.in. bardzo dokładnie ogląda się budowę i pracę serca, bo w I trym było jeszcze za małe, żeby je tak dokładnie zbadać. Taka jest moja opinia. Chętnie też posłucham innych! Cytat:
![]() Pi razy oko to to samo. Napisałam wyżej. Ostatnio mam wrażenie, że jakoś więcej nazw tych usg się rozpowszechniło, nie wiem, po co, więc nie dziwię się, że kobietom, które pierwszy raz są w ciąży, trudniej to ogarnąć. Cytat:
![]() ![]() To fajnie Ci córa ułatwiła zadanie. Moi jak w końcu dostali, bo nie widziałam już innego wyjścia, to zassali z chęcią ![]() Cytat:
Przy poprzednich ciążach w Pl zawsze była mowa, że połówkowe to między 20 a 22, więc trochę byłam zdziwiona, że w uk jest 18-20, ale ostatnio jak dzwoniłam do Pl umówić się na usg, to kobieta wręcz powiedziała 18-23, więc może w Pl też się coś w tym względzie zmieniło ![]() A Ty jak miałaś w poprzedniej ciąży? |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
Ostatnio byłam w skończonym 21 i teraz też się tak umówiłam, ale prawdopodobnie nie będzie wtedy mojego męża i chciałabym przesunąć na tydzień później, tylko się waham czy nie będzie za późno.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zadomowienie
|
A, jakoś mi umknęło - itstoolate, cudownie, że poczułaś Marcelka
![]() ![]() Z innej beczki... Ciągle pisownia Twojego nicka mi sprawiała lekką trudność (i zdaje się nie tylko mi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hehe, też super powiedziane ![]() To popisałam, biegnę po małego do szkoły, dziś tam tylko na 2h był. Ciekawa jestem strasznie, jakie będą jego wrażenia. To już niby regularna szkoła dla niego się zacznie, choć wiadomo, że takie maluchy nie siedzą w ławkach. Papa! Do pózniej ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja będę mieć 2 połówkowe (bo jedne za darmo a drugie płatne ![]() pierwsze mam w 21 tc a drugie w na początku 24tc Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Mam ochote tak zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Nareszcie piątek !! Co do imion również jestem w ..lesie ![]() ![]() Co do badania połówkowego to dokonywane są szczegółowe pomiary organów, części ciała, serduszka, mózgu itd., ja dodatkowo otrzymałam płytę z nagraniem, sporo zdjęć i najważniejsze to wszystkie pomiary były na piśmie. Ja właśnie wyjęłam z piekarnika drożdżówki i mam nadzieję, że smakują równie dobrze jak pachną, więc zmykam po synka do przedszkola i będziemy zajadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||
Zadomowienie
|
Kajuś szczęśliwy i spokojny i mama już też, uff
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A masz jeszcze możliwość zapytać swojego lekarza o zdanie? Ciężko samemu zdecydować, jak nawet lekarze tak różne opinie mają ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Dziś znowu coś pod rozwagę podrzucam: http://mamygadzety.pl/fotelik-0-13-kg-z-baza-czy-bez/ Chodzi mi głównie o filmik pod artykułem. Myślałam, że o fotelikach wiem już... no dobra, nie wszystko, ale sporo, że umiem montować, że fotelik ma siedzieć w aucie jak skała, itp. A tu proszę piękny instruktać, jak to osiągnąć. Artykuł swoją drogą też ciekawy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
A jesli chodzi o foteliki, to ostatnio gdzies trafiłam na artykuł na temat tego , ze dziecko powinno jak najdłużej jezdzic tyłem do kierunku jazdy. Pokazywali jakis fotelik ktory po wpięciu do bazy jest obrotowy - czyli np możesz otworzyć drzwi od auta wpiąć fotelik tak ze dziecko masz przodem do drzwi a potem go obrócić w dowolnym kierunku. Nie wiem czy w tych fotelikach z bazą to jest norma ale mi się to spodobało Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-07-08 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja dziś od rana na nogach, padam na twarz. Na szczęście dziecko szybko usnęło po męczącym maratonie.Dlatego na obiad dziś na szybko spaghettii, właśnie zrobiłam i zajadam, pycha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.