Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-14, 14:15   #811
Fionka21
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
*kaalinaa* ja jak mi lekarz tak powiedział jak Tobie to GO wymieniłam na prywatnego i teraz mam spokój z tego typu pieprzeniem, że skoro pani nic nie jest to się niech pani zamęczy do końca ciąży najlepiej...
ja od 8 tygodnia ciąży jestem na chorobowym (sklep spożywczy-od 6.30 do 21.00, bez możliwości przerwy obiadowej itd..) jeżeli lekarz nie chce Ci wypisać L-4 to po prostu głupek i tyle! Ja musiałam iść na chorobowe, bo mam rwe kulszową i nie mogę długo stać, bo robię niekontrolowane "siku" jak dłużej stoję..
ale w poprzedniej ciąży ustaliłam z mężem i lekarzem że dopóki dobrze się czuję to pracuję, a ostatnie 2 miesiące rezerwuję dla dzidzi i siebie..czyli biore L-4 ..i nie chciał mi dac zwolnienia (wtedy) to poszłam na prywatnie! i to naprawde będzie dla Ciebie *kaalinaa* najlepsze rozwiązanie!! Nie denerwuj się drobiazgami, myśl o maleństwie i o sobie! a lekarzy masz do wyboru do kloru tak że będzie dobrze

Edytowane przez Fionka21
Czas edycji: 2009-01-14 o 14:18
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:21   #812
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Hej

Tak szybko piszecie, ze nie jestem w stanie Was czytać na bieżąco .

Dziękuję za przepis na gofry jest super. Wyszły takie chrupkie i mniamniuśne

Byłam wczoraj u lekarza z dzidzią wszystko oki. Tylko troszkę się zdołowałam bo po cichu liczyłam na to, że 2,5 miesiąca przed porodem pójdę już na zwolnienie ale Pan doktor powiedział mi, że jak wszystko będzie oki to on nie ma podstaw wypisać zwolnienia .

No i masz tu babo placek. A wszyscy mi na około mówią: "nie męcz się po co jeździsz do pracy idź na zwolnienie" (nadmienię tylko, że mam do przejechania 100 km w obie strony i pracuje w laboratorium z chemią), a ja nie mogę bo lekarz mi nie da . Najgorsze jest to, że ja nie chciałam jeszcze iść na zwolnienie ale przynajmniej miałam taką świadomość, że jak już będę miała dość to sobie pójdę a tu się okazuje, że raczej nie
zdołowałam się...
To jakis dziwny gosciu Ja jestem na zwolnieniu od poczatku, wiem chodze prywatnie, ale u nas w przychodni tez lekarka daje zwolnienie jak ktos poprosi Chodzila do niej moja kolezanka i dostala zwolnienie kiedy chciala, z reszta co mu zalezy

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:25   #813
superzabula
Zadomowienie

No jezeli chodzi o ruchy dzieciny to ja bylam pewna podkoniec 18tc, ze to ten Maly berbec A teraz codziennie odczuwam je coraz mocniej i czesciej, jak za dlugo sie nie "odzywa" to mu pomagam Najlepsze, ze reaguje na nasz dotyk, raz ojcu oddal pozadnie, az moj Tz sie zdziwil

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-14, 14:36   #814
pakusia86
Zakorzenienie

Wlasnie zauazylam mysz :O matko ale sie boje.... tak sikac mi sie chce a wiem ze nie wstane :/ co mam teraz zrobic... moje kochanie spi w innym pokoju pukam w sciane ale chyba nie slyszy

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:36   #815
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Mojemu udało się wczoraj "oberwać kopniaka", bo normalnie to szalekąca dziecina uspokaja się, jak tylko tatuś przyłoży rękę do brzucha. Niby że respekt czuje, czy nie ufa nieznajomym

pakusia, wal w tą ścianę ile wzlezie...

Nie bój się, myszka się Ciebie 1000 razy bardziej boi.... wstaniesz, albo machniesz ręką to ucieknie.

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-01-14 o 14:44
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:41   #816
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Mojemu udało się wczoraj "berwać kopniaka", bo normalnie to szalekąca dziecina uspokaja się, jak tylko tatuś przyłoży rękę do brzucha. Niby że respekt czuje, czy nie ufa nieznajomym

Nie bój się, myszka się Ciebie 1000 razy bardziej boi.... wstaniesz, albo machniesz ręką to ucieknie.
Hihihhi moj tz mowi to samo, ze syn respect czuje, bo sie uspokaja, albo ze czuje spokojna dusze, ze niby ja to ta niespokojna A jak mu wtedy oddal to stweidzil, ze on tez nie lubi jak ktos mu spokoj zakloca

Pakusia myszka na serio boi sie Ciebie bardziej niz Ty jej, chyba, ze masz tam jakas mysz...strongmysz ale nie sadze

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-14, 14:44   #817
jacusia
Przyczajenie

Dziekuje Wam bardzo za mile przywitanie

Niestety nie popisze dzisiaj z Wami bo mam straszna..... biegunke i co chwile musze latac do WC!

Julcia ma sie urodzic 01.06.2009!!!
jacusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 14:44   #818
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
Wlasnie zauazylam mysz :O matko ale sie boje.... tak sikac mi sie chce a wiem ze nie wstane :/ co mam teraz zrobic... moje kochanie spi w innym pokoju pukam w sciane ale chyba nie slyszy
Nie bój sie , myszka nie jest agresywna. Pewnie boi sie bardziej od Ciebie. Rzuć coś w jej kierunku to sie schowa i będziesz sie mogła wysikać. Ja mam 2 szury w domu.Córa chciała , a i mój Tż lubi wiec ma. Lubie zwierzaki, i gdyby nie trzeźwo myslący Tż, to bym Zoo w domu miała. Marzy mi się 2 piesek, ale Tż nie chce o nim słyszeć.
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:48   #819
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Pakusia, nie wiem jak to jest z tymi ruchami, kiedy napisałam, że mało się rusza, zaczął kopać i pełzać, miałam wrażenie jakby jakaś mega gąsienica sie w moim brzuchu wierciła.A leniuszkiem chyba będzie, bo na ostatnim usg ziewał jak szalony( to też po tatusiu)nawet gin zdjęcie mu zrobił ziewającemu.
no pieknie moze on tak na zawolanie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
No jezeli chodzi o ruchy dzieciny to ja bylam pewna podkoniec 18tc, ze to ten Maly berbec A teraz codziennie odczuwam je coraz mocniej i czesciej, jak za dlugo sie nie "odzywa" to mu pomagam Najlepsze, ze reaguje na nasz dotyk, raz ojcu oddal pozadnie, az moj Tz sie zdziwil
moj szkrabek ma odwrotnie, jak sie wierci, kreci i kopie to chce poczuc to na rece albo tz pokazac a tu nic.... wystarczy reke przylozyc do brzuszka a on sie juz uspokaja .... a jak sie wezmie reke to znowu

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

wiem ze sie mnie boi ale chyba ja sie jej bardzoej boje sparalizowalo mnie i teraz sie juz nie rusze placze caly czas i wale w sciane zawsze to ja musze zobaczyc mysze

Stary 2009-01-14, 14:49   #820
Wtajemniczenie

jacusia - ja mam znowu zaparcia ostatnio...

O tak, ja tez bym z domu zoo zrobiła... Jak na razie mam 3 świnki

Ale jak będę mieć domek, to już zapowiedziałam, psa bernardyna, świnkę wietnamską i kota....
Stary 2009-01-14, 14:50   #821
superzabula
Zadomowienie

Na szczescie ja sie gryzoni nie boje...no moze jakby stanal mi na drodze ogromny szczur to bym sie z lekka zastanowila, ale musialby byc ogromny Gady tez mnie nie ruszaja, ale za to robactwo...wszelakie to brrr

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 15:32   #822
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marika 86 Pokaż wiadomość
HEJ mamusie witam was już jako szczęśliwa mężątka
było świetnie wesele się udało goście zadowoleni my też teraz troche

dostałam uczulenia od cytrusów całe nogi mi zsypało na szczęście już przeszło a wogóle dowiedziałam się żeby nie jeść bardzo dużo cytrusów bo dziecko może mieć skazę dobrze wiedzieć a ja jadłam bez opamiętania
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Qrcze, to mnie zastrzeliłaś tymi cytrusami Bo ja dziennie po kilka mandarynek i pomarańczy i mogłabym je jeść bez opamiętania A do tego herbata z cytryną

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Małgosia mnie tez glowa bolala wczoraj az mi sie wymiotowac chcialo poszlam na 1,5h spacer z Tż i naszym pieskiem i mi przeszlo
A mi nie przeszło Wczoraj zdychałam, żygałam jak kot, myślałam że mi głowa pęknie na pół

Cytat:
Napisane przez Marika 86 Pokaż wiadomość
A ja nie mam kłopotów ze spaniem o 21 juz mi sie chce spać i śpię całą noc oczywiście na siku wstaję ale potm zasypiam
Ja też śpię jak suseł Normalnie 21 a ja już ziewam, doczekam do 22 i śpie.

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
wymyslilam sposob na wymyslenie imionka wlasnie wertuje imiona dla chlopcow i wypisuje je w notatniku jak muj tz wstanie to poprosze go (pod kara smierci) niech usunie te imiona ktore mu sie nie podobaja

p.s. mam nadzieje ze nie usunie wszystkich bo byla by wtedy katastrofa :O trzeymajcie kciuki
Napisz jakie wybraliście?? Pomysł fajny Mój ma takie pomysły na imiona:
- te które dobrze nam się kojarzą,
- alfabetycznie zaczynając od A i chce skończyć na Z
- imiona naszych dzieci na te same litery co nasze imiona
- imiona, które nam się poprostu podobaja

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 15:49   #823
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
AHA! MAM PYTANIE.. CZY WASZE BOBASKI TEŻ MAJĄ CZKAWKI..?? bo moja kruszynka nie raz ma po 10-15 minut i boje sie ze sie wyobija tam w srodku.. przy pierwszej ciąży tak nie było.. tylko pare minutek..raz na jakiś czas, a teraz conajmniej 3-4 razy w tygodniu..
Witaj Fionka Ja nwet nie wiem, po czym poznać, że to czkawka. Czy ktoś może mi to wyjaśnić Ja myślałam, że jak bąbelki kopią, to po prostu dobrze sie bawią, fikają, itd...ale jak poznać czkawke?

Cytat:
Napisane przez Marika 86
HEJ mamusie witam was już jako szczęśliwa mężątka...
Cytat:
Napisane przez Marika 86
...
troszkę martwię się czy z dzidzią wszystko dobrze bo nie czuje ruchów a jestem w 19 tygodniu myslę ze powinnam juz czuć kurcze boje się w przyszłym tygodniu....

Marika gratuluję szczęśliwa mężatko!

Dzidzią sie nei martw, bo przecież to dopiero 19 tydzień jeśli chodzi o ruchy. Maluszek ma jeszcze czas na fikanie

Cytat:
Napisane przez maugoszatka
ja teraz czyli w prawie 25tc mało co czuję (prawie w ogóle)ale na USG dziecko się rusza więc wsio ok;]

Cytat:
Napisane przez katrin1
Moja dzidzia od tygodnia słabiej się rusza, może jest jej już ciasno? Przedtem stukała w brzuszek często i delikatnie, teraz cały dzień się nie odzywa, kopie rano i wieczorem ale tylko po kilka razy, troszkę mocniej niż wcześniej.

Maugoszatka, a wcześniej czułaś więcej ruchów? Ja się zastanawiam, bo czasem mi się wydaje, że bąbelki są jakieś spokojniejsze. Zdarza się zę fikają cały dzien co godzinke, a ostatnio troche rano, troche wieczorem. A ja tak bardzo lubie te ich ruchy Mam podobnie jak katrin.

Cytat:
Napisane przez nicola2002
Dziewczyny, czy wy też macie taki kłopot ze spaniem w nocy?

Ja śpię bardzo smacznie, jak nigdy. Teraz wręcz rano nie mogę się dobudzić. Ale ja mam to szczęście że mogę poleniuchować, bo jestem na zwolnieniu.

Cytat:
Napisane przez pimach
Czy Wy też macie taki apetyt? Mogłabym nie wychodzić z lodowki...

Apetyt może nie, ale za to cały dzień chce mi się pić. Najgorzej wieczorami, a jak zapewne wiecie, jesli się wieczorem napijemy, to trzeba w nocy częściej wstawać

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa*
Najgorsze jest to, że ja nie chciałam jeszcze iść na zwolnienie ale przynajmniej miałam taką świadomość, że jak już będę miała dość to sobie pójdę a tu się okazuje, że raczej nie

A próbowałaś poprosić lekarza o zwolnienie? powiedz, że się męczysz, nazmyślaj mu coś, powiedz, że jak za długo siedzisz, czy stoisz, to boli cię brzusio i najlepiej jest się wtedy polozyć. Przecież ty też masz prawo odpocząć, zrelaksować się przed porodem i tymi najcudowniejszymi pierwszymi miesiącami po narodzinach dzidzi

Cytat:
Napisane przez pakusia86
zastrzel ją

... przepraszam, ale nie wytrzymałam
Pakusia poszczuj mnie pająkami, to będę miała za swoje za to, że się z ciebie smiałam.

Troszke mnie dzisiaj bolał brzusio na dole, takie wredne bóle (wiecie jakie). Na szczęście już przeszło. Mam nadzieję, że wszystko wporządeczku. Wolę jak mi brzusio faluje niż boli.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 16:05   #824
Goo100
Raczkowanie

anulka - czkawki nie da sie pomylić. Dziecko rytmicznie (jak w zegarku) "puka " przez kilka lub kilkanaście minut. Mój maluch miał wczoraj przez jakieś pieć minut.
Stary 2009-01-14, 16:11   #825
Goo100
Raczkowanie

oj dziewczynki , ale pojadłam dorszyka z ziemniaczkami i ogóreczkiem kiszonym mmm pycha. Zostały mi z wczoraj placki po węgiersku, ale miałam taką ochotę na rybkę więc pomyślałam że placki zje tatuś
Moja córa od piątku ma gorączkę. Non stop 39 stopni. Już nie wiem co mam z nią robić. Dwa razy byłam u lekarza, już patrzą na mnie jak na idiotkę w tej przychodni.
Stary 2009-01-14, 16:16   #826
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Goo więc chyba u mnie jeszcze nie było czkawki, bo ruchy są jak najbardziej, ale nie takie rytmiczne.
A córcię wygrzej, daj jej herbatke z miodkiem i cytrynką i jutro będzie lepiej mam nadzieję.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 16:19   #827
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość

zastrzel ją

... przepraszam, ale nie wytrzymałam
Pakusia poszczuj mnie pająkami, to będę miała za swoje za to, że się z ciebie smiałam.

Troszke mnie dzisiaj bolał brzusio na dole, takie wredne bóle (wiecie jakie). Na szczęście już przeszło. Mam nadzieję, że wszystko wporządeczku. Wolę jak mi brzusio faluje niż boli.
ja mam odwrotnie do ciebie pajakow sie nie boje ani troszku a myszy to szkoda gadac ( na szczescie moj kochany wkoncu sie obudzil i poszlam sie zalatwic... posprawdzal wszystko i mowi ze juz jej nie ma ... jutro ma sie zajac ta dziura, bo sie okazalo ze za pralka jest gigantyczna dziura (a budynek ma moze rok) ale tak wlasnie pracuja irlandczycy... po co zamurowywac dziury skoro to duzo pracy zajmuje .... zamontowali pralke a ze dziury ktora jest za pralka nie widac to pal licho....

no ale cisnienie podnioslo mi sie strasznie, az mnie skurcze zlapaly i nie chcialy puscic

Stary 2009-01-14, 16:24   #828
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Napisz jakie wybraliście?? Pomysł fajny Mój ma takie pomysły na imiona:
- te które dobrze nam się kojarzą,
- alfabetycznie zaczynając od A i chce skończyć na Z
- imiona naszych dzieci na te same litery co nasze imiona
- imiona, które nam się poprostu podobaja
no okej jak narazie jade od a do z (skonczylam na s) wybieram te ktore mi sie podobaja i nasz synek moglby je nosic .... oczywiscie tak jak piszesz tylko takie ktore mi sie dobrze kojarza

zaraz jak moj luby wyjdzie z lazienki to mu podam liste i powiem zeby wykasowal te ktore mu sie nie podobaja

Stary 2009-01-14, 16:45   #829
Wtajemniczenie

pakusia, pisz jakie wybrał....

Ja dostałam 3 awiza. Musze iść na pocztę, ale nawet mi się chce.... Chyba pół nocy nie będę spała jak te ciuszki zobaczę. Postaram się wieczorkiem wstawić fotki.
Stary 2009-01-14, 16:59   #830
malwa1234
Raczkowanie

hey jacusia szkoda ze nie mamy tego samego terminu ja mam na 4 czerwca ale kto wie moze akurat razem sie rozpakujemy he he
Stary 2009-01-14, 17:10   #831
milenka1983
Przyczajenie

GG do milenka1983

Witam Was Właśnie wróciłam od dentystyi normalnie jestem załamana okazuje sie ze będe miała za 2 tygodnie robionego ząbka ale kanałowo!!! No i jeszcze 2 mam do zrobienia MASAKRA normalnie

Cytat:

O cytrusach słyszałam, ze mogą uczulać, ale to podobno po porodzie trzeba uważać, dzidzia może dostać na nie uczulenie.
O jejciu Mnie tez na cytrusy ostatnio "bierze"... cały czas wcinałam mandarynki, pomarańcze no i cały czas pije herbatkę z cytrynką

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj u lekarza z dzidzią wszystko oki. Tylko troszkę się zdołowałam bo po cichu liczyłam na to, że 2,5 miesiąca przed porodem pójdę już na zwolnienie ale Pan doktor powiedział mi, że jak wszystko będzie oki to on nie ma podstaw wypisać zwolnienia .

No i masz tu babo placek. A wszyscy mi na około mówią: "nie męcz się po co jeździsz do pracy idź na zwolnienie" (nadmienię tylko, że mam do przejechania 100 km w obie strony i pracuje w laboratorium z chemią), a ja nie mogę bo lekarz mi nie da . Najgorsze jest to, że ja nie chciałam jeszcze iść na zwolnienie ale przynajmniej miałam taką świadomość, że jak już będę miała dość to sobie pójdę a tu się okazuje, że raczej nie
zdołowałam się...
super, że z dzidzą wszystko oki
Jak byłam ostatnio u swojej gin to mi powiedziała, że L4 może wystawić tylko wtedy jak jest zagrożenie poronienia, czyli musisz nagadać jej/jemu, że cię dół brzuszka boli (tak mu tylko kit wcisnąć). powinien wiedzieć, że to nieprawda i ze chcesz tylko zwolnienie......

Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
oj dziewczynki , ale pojadłam dorszyka z ziemniaczkami i ogóreczkiem kiszonym mmm pycha. Zostały mi z wczoraj placki po węgiersku, ale miałam taką ochotę na rybkę więc pomyślałam że placki zje tatuś
Moja córa od piątku ma gorączkę. Non stop 39 stopni. Już nie wiem co mam z nią robić. Dwa razy byłam u lekarza, już patrzą na mnie jak na idiotkę w tej przychodni.
To nic, niech sobie patrzą jak chcą.... ważne żeby córcia zdrowa była

Pukasz
i wtedy rozbiegane
cztery dłonie
pędza ci na spotkanie
Porzucamy starania
o cztery ściany
dach nad głową
Rodzice debiutanci
niezgrabnie drepczemy
na progu
milenka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 17:11   #832
malwa1234
Raczkowanie

Dzieki Bogu mi mineły wymioty i na szczescie nie mam boli brzucha ale szkoda ze moj synek jeszcze nie daje czadu.Czasami czuje jakies bombelki lub smyranie w brzuchu ale to jest słabiutkie w porownaniu z kopniakami takze musze uzbroic sie w cierpliwosc
Stary 2009-01-14, 17:24   #833
DIDI84
Raczkowanie

witam wszystkie mamuśki

Dawno mnie tu nie było ale to dlatego ze byłam cały miesiąc w Polsce i tak jakoś nie było czasu nawet na neta wejść no ale trzeba było już do domu wracać teraz strasznie tęsknie za rodzicami ale powiem wam ze jak wracaliśmy do domu to mieliśmy straszna drogę jechaliśmy 17 godz a tak normalnie zawsze jedziemy 9 ale na szczęście zajechaliśmy dobrze .

Gratuluje wszystkim mamusiom co poznały już płeć dzieciaczków

ja niestety jeszcze nie znam płci bo nasza dzidzia jest uparta i nie chce pokazać ale w piątek idziemy na usg 3D wiec może się już dowiemy

A tak pyzatym to teraz szukamy nowego mieszkanka bo obecnie mieszkamy na poddaszu i jest tu strasznie zimno a w lecie znowu strasznie gorąco
mam nadzieje ze już na dniach coś znajdziemy i się szybciutko przeprowadzimy

ok uciekam synkowi kolacyjkę zrobić

my 18.06.2005
Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm
Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm

DIDI84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 17:37   #834
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milenka1983 Pokaż wiadomość
Witam Was Właśnie wróciłam od dentystyi normalnie jestem załamana okazuje sie ze będe miała za 2 tygodnie robionego ząbka ale kanałowo!!! No i jeszcze 2 mam do zrobienia MASAKRA normalnie

O jejciu Mnie tez na cytrusy ostatnio "bierze"... cały czas wcinałam mandarynki, pomarańcze no i cały czas pije herbatkę z cytrynką

super, że z dzidzą wszystko oki
Jak byłam ostatnio u swojej gin to mi powiedziała, że L4 może wystawić tylko wtedy jak jest zagrożenie poronienia, czyli musisz nagadać jej/jemu, że cię dół brzuszka boli (tak mu tylko kit wcisnąć). powinien wiedzieć, że to nieprawda i ze chcesz tylko zwolnienie......

To nic, niech sobie patrzą jak chcą.... ważne żeby córcia zdrowa była
najważniejsze to się nie stresowac, bo bobas to wyczuwa!! a lepiej mieć wyleczone ząbki!! lekarz na pewno Ci to wytłumaczył ) nic się nie bój! będzie dobrze!
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 18:20   #835
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Dziewczyny piecze was tak strasznie cos czasami w pępku? Ja tak mam, normalnie az oddychać nie mogę, kilka minut i później mija. Kiedy po raz pierwszy mi sie to zrobiło pępek sczerniał i teraz jest cały czas taki ciemny.

Poczytałam dzisiaj forum styczniowo- lutowych, jest tam dziewczyna która termin miała na 30.12 a jszcze do dzisiaj nie urodziła. Szok ja bym tak nie chciałąa, mam nadzieję, że moja fasolka urodzi się w terminie.

Pakusia załóżcie pułapkę, my też mieliśmy mysz w pokoju, skrobała i chrobotała w nocy, później się okazało, że częstowała się czekoladą truskawkową Wedla, al jak założyliśmy pułapkę z kiełbaską od razu się złapała. Tż się martwił, że zje nam pieniądze z wesela, bo to było jakoś tydzień po weselu i trzymaliśmy je w szufladzie.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 18:36   #836
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
Pakusia załóżcie pułapkę, my też mieliśmy mysz w pokoju, skrobała i chrobotała w nocy, później się okazało, że częstowała się czekoladą truskawkową Wedla, al jak założyliśmy pułapkę z kiełbaską od razu się złapała. Tż się martwił, że zje nam pieniądze z wesela, bo to było jakoś tydzień po weselu i trzymaliśmy je w szufladzie.
HE He a j ai moj maz z obawy o myszy trzymalismy pieniazki w słoiku !!!!!!
Stary 2009-01-14, 18:40   #837
Marika 86
Raczkowanie

herbatkę z cytrynką to chyba możan pić ja dalej piję owoce też mozna ale z umiarem a ja nie miałam umiaru jak kupiłam kg kiwi czy mandarynek to potrafiłam prawie na raz zjeść aż dostałam wysypki całe uda miałam w krosteczkach ni i sie dowiedziałam żeby nie jeść za dużo bo dzidziuś mo.że mieć skazę
diękuję wszystkim a życzenia kochane jesteście
Marika 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 18:52   #838
Wtajemniczenie

Dziewczynki, wróciłam zaraz wstawię zdjęcia

A teraz mam prośbę.
Mam za zadanie:
" zbadaj zadowolenie klientów z usług hotelowych"

i nie wiem jakie pytania wymyślić W kwestionariuszu mają być stosowane skale. Więc odpowiadający będzie sobie zaznaczał że np:
1 nie jest zadowolony
2 raczej nie jest zadowolony
3 nie ma zdania
4 raczej jest zadowolony
5 jest zadowolony

Lecę robić fotki
Stary 2009-01-14, 19:02   #839
rumiankowa
Zadomowienie

to się dziś narozpisywałyście, przeczytałam wszystko, ale czy coś zapamiętałam?

witam nowe mamusie na wątku

Marika - gratulacje i wszystkiego najlepszego ja jestem w 23 tc i nie bardzo czuję ruchy dziecka. tzn wydaje mi się, że czuję, ale nie mam pewności. czytałam kiedyś, że powinno się poczuć do 26 tc. jeśli się martwisz, przejdź się na USG, widok brykającej dzidzi uspokaja

gabriella - nie zdążyłam zobaczyc Twoich zdjęć, ale przypuszczam, że jak wszystkie do tej pory były cudne

co do zębów - moja dentystka powiedziała, że absolutnie nie ma mowy o żadnym znieczuleniu w ciąży.

katrin - niby mówi się, że ciąża trwa od 38 do 42 tygodni, ona łapie się widocznie na te 42, biedaczka
ja zobaczyłam, że na styczniowo-lutowych dwóm dziewczynom zmieniła się płeć dzieci i w dodatku jednej z synka na córkę, a drugiej z córki na syna, nie ma zasady.
może nie powinnam przyzwyczajać się do myśli o Gosi?

Didi, miło Cię znów zobaczyć
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 19:14   #840
pakusia86
Zakorzenienie

Post Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
Dzieki Bogu mi mineły wymioty i na szczescie nie mam boli brzucha ale szkoda ze moj synek jeszcze nie daje czadu.Czasami czuje jakies bombelki lub smyranie w brzuchu ale to jest słabiutkie w porownaniu z kopniakami takze musze uzbroic sie w cierpliwosc
juz niedlugo poczujesz ja dzis dostalaam tekiego kopniaka ze az poskoczylam

Cytat:
Napisane przez milenka1983 Pokaż wiadomość

zalozymy tylko sie tak zastanawiamy co do niej wlozyc :/ bo wiadmo polskie myszki to kilbacha a irlandzkie??? tu nie ma takiej kielbasy jak w polsce... a nie wiem co one tu lubia... ser zolty? no chyba tylko to zastaje

okej imionka zacisnione do 3!! wybralam jakies 20 imion i moj tz wykreslil na wstepie 12 pozniej na zmiane wykreslalismy na zmiane po imionku doszlismy do trzech typow

1. Daniel
2. Jakub
3. Olivier

ja sie w sumie zastanawaiam nad propozycja numer 3 wszystkie mi sie podobaja ale najbardziej 3 z imion zagranicznych (typowo) tez wybieralam ale tz powiedzial ze nie!!

co myslicie??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości