![]() |
#811 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
ale w poprzedniej ciąży ustaliłam z mężem i lekarzem że dopóki dobrze się czuję to pracuję, a ostatnie 2 miesiące rezerwuję dla dzidzi i siebie..czyli biore L-4 ..i nie chciał mi dac zwolnienia (wtedy) to poszłam na prywatnie! i to naprawde będzie dla Ciebie *kaalinaa* najlepsze rozwiązanie!! Nie denerwuj się drobiazgami, myśl o maleństwie i o sobie! a lekarzy masz do wyboru do kloru ![]() ![]() Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-01-14 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
No jezeli chodzi o ruchy dzieciny to ja bylam pewna podkoniec 18tc, ze to ten Maly berbec
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie zauazylam mysz :O matko ale sie boje.... tak sikac mi sie chce a wiem ze nie wstane :/ co mam teraz zrobic... moje kochanie spi w innym pokoju pukam w sciane ale chyba nie slyszy
![]()
#815 |
Wtajemniczenie
|
Mojemu udało się wczoraj "oberwać kopniaka", bo normalnie to szalekąca dziecina uspokaja się, jak tylko tatuś przyłoży rękę do brzucha. Niby że respekt czuje, czy nie ufa nieznajomym
![]() ![]() pakusia, wal w tą ścianę ile wzlezie... ![]() Nie bój się, myszka się Ciebie 1000 razy bardziej boi.... wstaniesz, albo machniesz ręką to ucieknie. Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-01-14 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pakusia myszka na serio boi sie Ciebie bardziej niz Ty jej, chyba, ze masz tam jakas mysz...strongmysz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Wam bardzo za mile przywitanie
![]() Niestety nie popisze dzisiaj z Wami bo mam straszna..... biegunke ![]()
#818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#820 |
Wtajemniczenie
|
jacusia - ja mam znowu zaparcia ostatnio...
![]() O tak, ja tez bym z domu zoo zrobiła... Jak na razie mam 3 świnki ![]() Ale jak będę mieć domek, to już zapowiedziałam, psa bernardyna, świnkę wietnamską i kota.... |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zadomowienie
|
Na szczescie ja sie gryzoni nie boje...no moze jakby stanal mi na drodze ogromny szczur to bym sie z lekka zastanowila, ale musialby byc ogromny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Qrcze, to mnie zastrzeliłaś tymi cytrusami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - te które dobrze nam się kojarzą, - alfabetycznie zaczynając od A ![]() ![]() - imiona naszych dzieci na te same litery co nasze imiona ![]() - imiona, które nam się poprostu podobaja ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Marika gratuluję szczęśliwa mężatko! ![]() ![]() ![]() ![]() Dzidzią sie nei martw, bo przecież to dopiero 19 tydzień jeśli chodzi o ruchy. Maluszek ma jeszcze czas na fikanie ![]() Cytat:
Cytat:
Maugoszatka, a wcześniej czułaś więcej ruchów? Ja się zastanawiam, bo czasem mi się wydaje, że bąbelki są jakieś spokojniejsze. Zdarza się zę fikają cały dzien co godzinke, a ostatnio troche rano, troche wieczorem. A ja tak bardzo lubie te ich ruchy ![]() Cytat:
Ja śpię bardzo smacznie, jak nigdy. Teraz wręcz rano nie mogę się dobudzić. Ale ja mam to szczęście że mogę poleniuchować, bo jestem na zwolnieniu. Cytat:
Apetyt może nie, ale za to cały dzień chce mi się pić. Najgorzej wieczorami, a jak zapewne wiecie, jesli się wieczorem napijemy, to trzeba w nocy częściej wstawać ![]() Cytat:
A próbowałaś poprosić lekarza o zwolnienie? powiedz, że się męczysz, nazmyślaj mu coś, powiedz, że jak za długo siedzisz, czy stoisz, to boli cię brzusio i najlepiej jest się wtedy polozyć. Przecież ty też masz prawo odpocząć, zrelaksować się przed porodem i tymi najcudowniejszymi pierwszymi miesiącami po narodzinach dzidzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ... przepraszam, ale nie wytrzymałam ![]() Pakusia poszczuj mnie pająkami, to będę miała za swoje za to, że się z ciebie smiałam. Troszke mnie dzisiaj bolał brzusio na dole, takie wredne bóle (wiecie jakie). Na szczęście już przeszło. Mam nadzieję, że wszystko wporządeczku. Wolę jak mi brzusio faluje ![]()
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
anulka - czkawki nie da sie pomylić. Dziecko rytmicznie (jak w zegarku) "puka " przez kilka lub kilkanaście minut. Mój maluch miał wczoraj przez jakieś pieć minut.
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Raczkowanie
|
oj dziewczynki , ale pojadłam dorszyka z ziemniaczkami i ogóreczkiem kiszonym
![]() ![]() Moja córa od piątku ma gorączkę. Non stop 39 stopni. Już nie wiem co mam z nią robić. Dwa razy byłam u lekarza, już patrzą na mnie jak na idiotkę w tej przychodni. |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Zadomowienie
|
Goo więc chyba u mnie jeszcze nie było czkawki, bo ruchy są jak najbardziej, ale nie takie rytmiczne.
A córcię wygrzej, daj jej herbatke z miodkiem i cytrynką i jutro będzie lepiej ![]()
#827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no ale cisnienie podnioslo mi sie strasznie, az mnie skurcze zlapaly i nie chcialy puscic ![]()
![]() |
#828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zaraz jak moj luby wyjdzie z lazienki to mu podam liste i powiem zeby wykasowal te ktore mu sie nie podobaja ![]()
![]() |
#829 |
Wtajemniczenie
|
pakusia, pisz jakie wybrał....
Ja dostałam 3 awiza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
hey jacusia szkoda ze nie mamy tego samego terminu ja mam na 4 czerwca ale kto wie moze akurat razem sie rozpakujemy he he
#831 | |||
Przyczajenie
|
Witam Was
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak byłam ostatnio u swojej gin to mi powiedziała, że L4 może wystawić tylko wtedy jak jest zagrożenie poronienia, czyli musisz nagadać jej/jemu, że cię dół brzuszka boli (tak mu tylko kit wcisnąć). powinien wiedzieć, że to nieprawda i ze chcesz tylko zwolnienie...... Cytat:
![]()
![]() |
#832 |
Raczkowanie
|
Dzieki Bogu mi mineły wymioty i na szczescie nie mam boli brzucha ale szkoda ze moj synek jeszcze nie daje czadu.Czasami czuje jakies bombelki lub smyranie w brzuchu ale to jest słabiutkie w porownaniu z kopniakami takze musze uzbroic sie w cierpliwosc
![]()
#833 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie mamuśki
![]() Dawno mnie tu nie było ale to dlatego ze byłam cały miesiąc w Polsce i tak jakoś nie było czasu nawet na neta wejść no ale trzeba było już do domu wracać ![]() Gratuluje wszystkim mamusiom co poznały już płeć dzieciaczków ![]() ja niestety jeszcze nie znam płci bo nasza dzidzia jest uparta i nie chce pokazać ale w piątek idziemy na usg 3D wiec może się już dowiemy ![]() A tak pyzatym to teraz szukamy nowego mieszkanka bo obecnie mieszkamy na poddaszu i jest tu strasznie zimno a w lecie znowu strasznie gorąco ![]() mam nadzieje ze już na dniach coś znajdziemy i się szybciutko przeprowadzimy ok uciekam synkowi kolacyjkę zrobić ![]()
#834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny piecze was tak strasznie cos czasami w pępku? Ja tak mam, normalnie az oddychać nie mogę, kilka minut i później mija. Kiedy po raz pierwszy mi sie to zrobiło pępek sczerniał i teraz jest cały czas taki ciemny.
Poczytałam dzisiaj forum styczniowo- lutowych, jest tam dziewczyna która termin miała na 30.12 a jszcze do dzisiaj nie urodziła. Szok ![]() Pakusia załóżcie pułapkę, my też mieliśmy mysz w pokoju, skrobała i chrobotała w nocy, później się okazało, że częstowała się czekoladą truskawkową Wedla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#837 |
Raczkowanie
|
herbatkę z cytrynką to chyba możan pić ja dalej piję owoce też mozna ale z umiarem a ja nie miałam umiaru jak kupiłam kg kiwi czy mandarynek to potrafiłam prawie na raz zjeść aż dostałam wysypki całe uda miałam w krosteczkach ni i sie dowiedziałam żeby nie jeść za dużo bo dzidziuś mo.że mieć skazę
diękuję wszystkim a życzenia kochane jesteście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, wróciłam
![]() ![]() A teraz mam prośbę. Mam za zadanie: " zbadaj zadowolenie klientów z usług hotelowych" i nie wiem jakie pytania wymyślić ![]() 1 nie jest zadowolony 2 raczej nie jest zadowolony 3 nie ma zdania 4 raczej jest zadowolony 5 jest zadowolony Lecę robić fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zadomowienie
|
to się dziś narozpisywałyście, przeczytałam wszystko, ale czy coś zapamiętałam?
![]() witam nowe mamusie na wątku ![]() Marika - gratulacje i wszystkiego najlepszego ![]() ![]() gabriella - nie zdążyłam zobaczyc Twoich zdjęć, ale przypuszczam, że jak wszystkie do tej pory były cudne ![]() co do zębów - moja dentystka powiedziała, że absolutnie nie ma mowy o żadnym znieczuleniu w ciąży. katrin - niby mówi się, że ciąża trwa od 38 do 42 tygodni, ona łapie się widocznie na te 42, biedaczka ![]() ja zobaczyłam, że na styczniowo-lutowych dwóm dziewczynom zmieniła się płeć dzieci ![]() może nie powinnam przyzwyczajać się do myśli o Gosi? ![]() Didi, miło Cię znów zobaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ******************* okej imionka zacisnione do 3!! wybralam jakies 20 imion i moj tz wykreslil na wstepie 12 ![]() ![]() ![]() 1. Daniel 2. Jakub 3. Olivier ja sie w sumie zastanawaiam nad propozycja numer 3 ![]() ![]() co myslicie??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.