|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Siala ja jak smigam to tylko w sukienkach, nie wyobrazam sobie juz zalozyc spodni zadnych a krostki mialam od goraca pod piersiami. Potowki wygladaja wlasnie jak male krostki moga podejsc woda tez
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
![]() Były malutkie jak główka od szpilki i niektóre z wodą. Ja sukienkę mam jedną ale muszę zakładać rajstopy bo inaczej mi się udka obcierają... zasypka na uda odpada bo sukienka jest czarna i by były ślady jak od mąki :/ nie wiem jak je uchronić od obtarć. Dziwne.. zauważyłam własnie te krostki na wierzchu dłoni xD przecież w rękawiczkach nie chodzę xD Do terminu.. 4 dni a dzieć siedzi uparty ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-10 o 23:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pod sukienke moze zaloz jakies przewiewne spodenki lub bokserki tz, zaleze jak dluga masz sukienke i obcisla aby nie bylo widac, ze masz cos takiego pod nia ![]() Mi 5 dni i co i d... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() A u mnie dzis termin z usg (czyli ten rzekomo bardziej prawdopodobny ) ![]() Zero objawów zeeeeeeero !!! Jeszcze jak głupia naczytałam się wczoraj o przenoszeniu i o wywoływaniu ![]() Wiem wiem nie powinnam... A biorac po uwage termin z om jestem 11 dni po terminie. Maly wczoraj jakis spokojny byl co oczywiscie juz mnie niepokoiło... za to na wieczor sie mega rozszalal, chyba z 3 godziny non stop i takie malutkie kuleczki przez skóre mi wystawały jak piłeczka do ping ponga ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-07-11 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Właśnie piję kawusie i myśle co by tu na śniadanko zjeść ![]() papeteria Kochanaa Ty dalej tutaj? Kurcze coś nie sprawdza się moje senne wróżenie ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-07-11 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |||||
Zakorzenienie
|
hd kochana mocno trzymam
![]() ![]() misiulka, jusdan jak sie dzis czujecie ![]() itakasia fajny basen i odbiór osobisty patrzac po miejscowosci pewnie co ![]() farminka mała przesłodka ta minka i ciuszki ![]() linka mały śliczniutki ![]() kasandra ja tez ide 15 go do szpitala ale na wywołanie... jezeli do tego czasu nie urodze (a nie zanosi sie ). madziorek dobrze ze wszystko ok ![]() justynacz ![]() Cytat:
![]() tylko mnie chyba najpozniej w piatek beda wywoływac bo prawdopodobnie patrza wg terminu om czyli 30.06 Cytat:
Teraz bardzo uwaznie zrwacam uwage na ruchy. Wiadomo, ze chcialabym miec akcje wczesniej, ale co ma byc to bedzie byle mały był zdrowy. Cytat:
Cytat:
![]() mama moja juz spac nie umie ![]() telefony po prostu co chwila...dzis idziemy do nich na obiadek. Cytat:
![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-07-11 o 08:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Jestem zła i głodna... nie mam w domu pieczywa a brat śpi. U nas w sklepie w niedziele przywożą świeże pieczywo i chyba będę się musiała zebrać i iść sama... ![]() Właśnie jeszcze nie. Miałam wczoraj kombinować z bratem, bo to wymaga małego przemeblowania ale ten się zabrał i pojechał nad wodę z kolegami... Dziś nad ranem słyszałam, że non stop do wc chodził... pewnie się czymś struł albo napił brudnej wody i teraz odsypia więc dzisiaj też pewnie nie da rady...
#818 |
Wtajemniczenie
|
hej! jestem po znow po ciezkiej nocy... nie mam na nic ochoty... sorki za wisielczy nastroj. widze ze przez noc cisza... to dzis czekamy na karolcie i jej relacje! wg wrozki xamweli, dzis moja kolej, ale mi sie nie wydaje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zadomowienie
|
cześć wszystkim...
a mnie chyba dopadły humorki i ogólnie od wczoraj mi źle więc nie mam nawet nastroju żeby tu pisać ale czytam was cały czas. dzisiaj pewnie też taki dzień :/ no nic zobaczymy może będzie lepiej... miłego dnia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Wtajemniczenie
|
Hd bedzie dobrze, musi byc, trzymam kciuki!!!!
![]() Jaszczka gratulacje! ![]() Farminka, Linka sliczne dzidzie ![]() Agravka tez sie dzis nie wyspalam, bolaly mnie biodra i ciagle do wc, i jeszcze TŻ mnie przyatakowal ![]() Wczoraj bylam nad jeziorkiem, poplywalam, woda jest super ale za duzo nie wytrzymalam na sloncu, miedzy 11-15 smazy strasznie i lepiej siedziec w cieniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Żadna sie nie rozpakowała, no szkoda. papeteria ja nawet nie wiedziała, że tu już po terminie. Mam nadzieje, że mały wkońcu zdecyduje się wyjść. hd biedna ![]() Ale się wczoraj wygrillowałam. U rodziców na wsi było super, bo był wiaterek i nie odczuwałam tego upału. Pojadłam pyszności ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sie w ogole zastanawiam czy w ogole podziala kroplowka z oksy czy jak rozwiaza ciaze nam ![]() Papeteria a Ty tez pozamykana z szyjka dosc dluga jestes? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki, już myślałam, ze te moje wczorajsze skurcze to już te i co poożyłam sie spać i przeszło w docy tylko raz mi brzuch twardniał, ale to nic, M przyjechał z imprezy z pracy i mówi, ze strasza rzeź i jeszcze nachwilę pojdzie czy nikt sie nie potopił (impreza na pogorii - takie nasze zagłębiowskie jeziorko), posiedział w domu troszkę i koło 23.30 pojechał ja do spania a tu mi pająk po ścianie chodzi na kosmatych łapkach, oczywiście spanikowana móię lecę po wujka, ale potem myślę on wycięty to nie a zanim M przyjedzie to ten pająk ucieknie więc wzięłam japonkę i dawaj na pająka ale nie wiem jak to zrobiłam, ze nie zabiłam go tylko mi spadł za telewizor i uciekła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a dziekuję narazie dobrze, zaraz z M jedziemy na pogorię troszkę poleniuchować nad wodą, a potem jakieś zakupy, a wieczorem mecz u znajomych. Także nie wiem o której dzisiaj bedę pewnie dopiero wieczorem, ciekawe czy któraś dzisiaj się rozpakuje ![]()
![]() |
#824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noc przesypiam wiec nie wiem jak to w nocy. Co do działania kroplowki no wlasnie tego sie naczytalam wczoraj :/ ale musimy byc dobrej mysli ![]() Moj gin powiedzial ze jak zgłosze sie w czwartek do szpitala ( chyba nie pozwolił mi jesc albo cos lekkiego ![]() O tak szyjka dłuuuga, twarda i zamknięta ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Tak samo kiedys w nocy sie obudziłam i musiałam zapalić światło bo czułam ze pająk jest na ścianie ...bałąm sie bo takie bydle ale zabiłam. Tylko wlasnie w takie upaly były. A co do tego wywoływania no to własnie stram się byc dobrej mysli , ale tez czytałam ze jak wszystko pozamykane to postepu raczej nie ma ... marta no mógłby sie zdecydować ![]() wiolek myslałam dopiero co porabiasz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ja tez mam takie wydaje mi sie zdrowe podejscie teraz do tego ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- 1 dzien do terminu mojego porodu! ![]()
![]() |
#827 | |
Zadomowienie
|
oj to jej nie zazdroszcze ale teraz dzidzi najwazniejsza.Będzie dobrze...
Cytat:
Pomoc przyjechala. Maly dostal prezenty,synek cioci go uwilbia wiec smialo rozpoczynam 2 tygodniowe lenistwo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#828 | ||
Wtajemniczenie
|
o kurde...
Cytat:
Cytat:
ja mialam isc do Kosciola, ale strasznie zaczelo dziecko mi na cos uciskac, tak ze strasznie ciezko oddychac i slabo zaczelo mi sie robic. Tz poszedl sam w rezultacie... Matko, przeciez pod koniec powinien brzuch sie obnizac, a mi coraz ciezej oddychac, czyli co?podwyzsza sie? ja sie zalamie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zadomowienie
|
co do pająków to ja akurat ich się nie boje ani nie brzydze za to mam takie skrzywienie na ćmy i motyle eehhhhhhh bleeeeee
![]() ![]() papeteria a dziękuje za myśli ![]() ![]() no dziewczyny mam nadzieje, że wam jednak szybko pójdzie i nie będzie trzeba żadnego wywoływania... mi zostały jeszcze 24 dni a już nie moge wytrzymac tak bardzo bym chciała małego żeby wylazł za tydzień ![]() ![]() a co najśmieszniejsze jeszcze 2 tygodnie temu miałam bardzo dużo skurczy BH i ciągnięcie brzucha i kłucie w pochwie i jak przeszłam 500 metrów to umierałam więc myślałam, że gin na badaniu powie ,że się przygotowuje wszystko ale akurat ![]() ![]() muminek88 leniuchuj ile tylko możesz bo potem to wiadomo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!!
Jak mi gorąco... siedzę w domu w samej bieliźnie i dalej mi gorąco... Wojti się wypina... jeszcze miesiąc czekania... a już mi tak ciężko że szok... Madziorek dobrze że wszystko ok. Niech Cię poobserwują i wypuszczą do domku Hd mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Myślę, że lekarze czasem tak straszą, przedstawiają najgorszą ewentualność, która rzadko się sprawdza. Mam nadzieję, że tak będzie w Twoim przypadku! Spokojnego dnia ![]()
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
niezawsze mowili mi ze niby robi sie rozwarcie i przygotowuje do porodu a pozniej ordynator mnie badal i mowil ze wszystko pozamykane wiec juz sama nie wiem ale jakos mam to gdzies
![]() przyjezdza po mnie szwagier i zabiera mnie nad jeziorko wieczorem mnie odwioza a co mi tam najwyzej mnie wyrzuca z tego szpitala ![]()
#832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeziorka zazdroszcze!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Rozeznanie
|
Cześć. Nie ma to jak wyspać się we własnym łóżku
![]() Wiolek, ja też mam skrzywienie na punkcie motyli i innych fruwajacych. Ale teraz doszło jeszcze, że nie mogę żadnego stwora zabic, jak jestem w ciąży ![]() Jestem obwarowana lekami, dali mi Cordafen (czy któraś z Was go brała?) i luteinę, ale za to pozwolili chodzić. Donerwuje się, bo na tym cordafenie jest napisane, że nie powinno się stosować w ciąży... Anoxa, moze Twoja dzidzia jest po prostu bardzi punktualna i czeka na swój termin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
anoxa dzieki
![]() ![]() Kurde boje sie tego porodu jak diabli, masakra normalnie :/ Wy tu tyle piszecie ze nadazyc nie idzie za wami :P:P
#836 |
Zakorzenienie
|
Witam, my juz w domku
![]() A zaczelo sie tak, o lekkie krwawienie wieczorem, po tem siku, o 2 znow i potem czuje takie kopniecie, pekniecie wstaje i wody leca, budze TZ i jedziemy na prom, jest przerwa, ale TZ dzwoni i przyplywa prom, w szpitalu mnie przyjmuja, podlaczaja do KTG no i czekam do 8:15 na CC jak skurcze sa mocniejsze to czuje jak biodra wyskakuja ![]() ![]() ![]() ![]() Mala je cyca, mam duzo pokarmu i przybiera na wadze ![]() ![]() ![]() Zaraz wgram foty tylko Tz przyniesie aparat ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Karolcia super, ze w domku i tak fajnie dajecie rade
![]() Czekamy na fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No a macie dziewczynki (Niezawsze, Papeteria) juz cos ustalone, ze przychodzicie i w ten sam dzien wam wywoluja, albo do jakiego czasu czekaja (ile dni) az zaczna prowokowac? Ja mam niezly metlik w glowie. Nie chcialabym lezec tygodnia w szpitalu "bezczynnie", wiem jak fatalnie on na mnie wplywa. I wiem ze nikt nie przeprada za szpitalem ale u mnie po poprzednim porodzie trauma byla o wiele gorsza, w koncu przeciez musialam chodzic do psychologa te 3 lata... Wiec wiem jak dodatkowo to zle na mnie wplywa, potem na wszystko, na porod, na lezenie po porodzie. Nic nie poradze na to co mnie spotkalo i na to co z tego wyszlo, ani jak teraz na to reaguje. Moj ginek to rozumial, no ale nadal na urlopie, wiec nie moge na niego liczyc. Choc kusi mnie by zadzwonic i sie go zapytac, ze bylam w pt na ktg, jade jutro na ktg ze w srode bedzie tydz po terminie i kiedy juz koniecznie "musze" przyjsc sie polozyc, a do jakiego czasu starczy jezdzenie by kontrolowac ktg. Hmm pogadam z mamą co ona o tym sądzi. Ostatnio szlam tydzien po terminie dopiero lezec potem jeszcze 3 dni lezalam i nic nie wywolywali, a potem po wywolywaniu 3 dni sie meczylam, potem znow 4 dni lezenia z dzieckiem. Duzo tego bylo, choc wiem ze wiele z was o wiele dluzej musialo czy musi lezec w szpitalu.. Ale coz, ja to ja, i kazdy rózne rzeczy inaczej znosi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmienilam suwaczek z imieniem moze to pomoze ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.