|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Dietowo zaczęłam też beznadziejnie - tostem z dżemem pomarańczowym ... Ale tost był jeden a dżem light ... jakoś nie miałam zdrowia do mojej owsianki ...
Wczoraj zjadłam 1. owsianke z bananem 2. talerz pierogów leniwych z bułeczką na mesełku i cukrem 3. miseczke srednią chińszczyzny domowej (kurczak, warzywa ryz sos ze słoika) 4. trzy kawałki pizzy (takie trójkąty z średniej na cienkim cieście i bez sosu) i ayran (mały) To jest dieta nie ? Na takiej diecie mam spore szanse .... utyc
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
A propos tych różnych wyników wagi, to wczoraj moja siostra aferę zrobiła, że tydzień temu ważyła 65 kg, a wczoraj już 67
I lament nie z tej ziemi, że już słodyczy nie będzie jadła, sro, owo, to, tamto... Że ważyła się na różnych wagach i stąd różne pomiary albo że ta moja waga oszukuje... i tak sama siebie usprawiedliwiała, ale to że wpieprza za trzech to nie widzi A najlepiej skwitował cały lament jej mąż: " Nieważne ile jest, ważne że waga leci w dół" - chodziło o moje odchudzanie ![]() No to afera była, że jej nie wspiera, że tuczy itp No cyrk na kółkach. Także lepiej ważyć się raz i tego wyniku się trzymać i nie włazić za 5 min. raz jeszcze z nadzieją, że waga pokaże kilo mniej A licho nie śpi i zamiast pokazać kilo mniej, to będzie kilo więcej i co?
|
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() TŻeci serca nie mają. Niby chcą żebyśmy były laski a wszystko utrudniają
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
carla23, miiiilenka no to wszystkie przyszalałyśmy ..
Ja mam ostatnio jakiś dziki apetyt na pizze - serio jak o niej myśle to normalnie dostaje ślinotoku ... Więc w sumie sukces że zjadłam tylko trzy kawałki -reszte wmuszając w M. Pizza tutaj to jakieś 12 małych kawałków - i normalnie jestem w stanie wsunąć całą Zresztai tak jest lepsza niż to co zrobiliśmy w Pl - czyli wizyta w pizzy hut na carbonarze cheese bits Widzicie - jestem pizzoholiczko nie potrafie o niczym innym
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
O Miiilenka jaka niespodzianka, nie spodziewałam się, że trafię tu na kogoś znajomego
U mnie po staremu, mam teraz dużo nauki - licencjaty, sesje itp więc bede siedzieć i kuć. Mam nadzieje, że nie wpłynie to na moją diete negatywnie bo znowu się mocno zmotywowałam i po tych wielu ostatnich próbach odchudzania mam nadzieje, że teraz naprawde się zawzięłam ![]() Widziałam rozmowę o językach Ja muszę zacząć się angielskiego teraz porządnie uczyć, niestety mam braki a egzamin tuz tuż![]() Niuuniiaaa, mam nadzięję, że nam się uda zrzucić zbedne kg A co do palenia, to od października również rzuciłam fajki, więc myślę, że z dietą też sobie poradzę![]() Furry Sue, moja waga ma tak samo roznica w wynikach potrafi byc powalająca czasami, wiec wez tu bądź mądry![]() Ja dziś późno wstałam Jestem po śniadaniu - 2 kromki razowca z wedlina drobiowa i kawa. Na obiad jeszcze nie wiem co bedzie
|
|
|
|
#816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to zrobiłaś Kochana?
|
|
#817 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam kolejne dziewczyny walczące o zgrabną sylwetkę
Cytat:
![]() Ziemniaki nie są złe, jeśli są w odpowiedniej ilości. Ja np. mogę zjeść max. 3 małe ziemniaki, aczkolwiek najbardziej na zdrowie wychodzi mi całkowite ich nie jedzenie Cytat:
![]() Cytat:
A za ćwiczenia ![]() Cytat:
Dzisiaj będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() Ja mam na zasadzie "Im mniej, tym lepiej" Carla nie zacytowało mi Twojej wypowiedzi Dobrze policzyłam moje porcje, bo nie chodzi o to, ile razy je zjadłam, tylko w jakiej ilości. Żywię się wg takich tabel przygotowanych przez moją dietetyczkę, gdzie napisała mi, ile porcji czego mam jeść i ile waży jedna porcja przykładowych produktów z tej grupy. Wszystko jest podzielone na1. Zbożowe/ziemniaki - mogę ich jeść max. 3 porcje dziennie, ale jak zjem mniej to nawet lepiej. Przykładowo 1 porcja to np. 1 mały ziemniak, 3 kromki Wasy, 50 g grahama, 2 łyżki kaszy mannej przed ugotowaniem, niepełna szklanka makaronu ugotowanego. 2. Warzywa - mogę max. 4 porcje. 1 porcja to np. 1 duży bakłażan, 250 g brokuła, 180 g fasolki, 350 g kapusty pekińskiej, 4 łyżki ketchupu, 4 marchewki, 2 średnie pomidory, 150 g mrożonki warzywnej. 3. Owoce - mogę max 2 porcje. 1 porcja to np. 3 plastry świeżego ananasa, 1 duża brzoskwinia, 1 średnie jabłko, 0,5 banana, 1 kiwi, 0,5 grapefruita, 2 małe mandarynki, łyżka rodzynek, 1 mała pomarańcza. 4. Nabiał - mogę max. 3 porcje, ale min. 2. 1 porcja to np. szklanka mleka 1%, szklanka jogurtu 0%, 60 g fety light, 2 plastry sera Holender, 150 g serka wiejskiego light, 2 plastry twarogu półtłustego 5. Proteiny - mogę max. 3 porcje dziennie. Podzielone są na 4 podgrupy: A - Ryby i owoce morza. 1 porcja to np. 130 g dorsza, 55 g makreli wędzonej, 80 g szprotek w pomidorach, 120 g krewetek, 50 g łososia, 60 g paprykarza B - Jaja. 1 porcja to 1 całe jajko kurze, 4 same białka, 1,5 samego żółtka C - Mięso - 1 porcja to np. 120 g piersi z indyka, 90 g udka z indyka, 100 g piersi z kurczaka, 1 duże skrzydełko kurczaka, 10 grubych plastrów szynki drobiowej D - Rośliny strączkowe - 1 porcja to np. 150 g bobu, 80 g białej fasoli gotowanej, 60 g gotowanej soczewicy, 70 g kiełków soi 6. Tłuszcze - max. 2,5 porcje dziennie. 1 porcja to np. czubata łyżka słonecznika, 4 orzechy włoskie, 24 orzechy laskowe, 32 oliwki, łyżka majonezu light, łyżka oliwy Plus woda. Mam nadzieję, że w miarę jasno napisałam
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#818 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Daj drugą szansę swojej wadze Gratuluję Killera mnie od patrzenia wszystko boli![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Masz bardzo dużo silnej woli więc po takim wyczynie odchudzanie to już pikuś Kaśka i ja też dopiero romans ze stepperkiem zaczynamy więc dołącz do naszego programu " magiczne 10 min na stepperze"![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() Obejrzałam ćwiczenia Tiffany i podobne ćwiczenia robiłam kiedyś z płytką może czas jej poszukać?
|
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
Witam was w kolejnym dniu walczenia o zdowe i szczesliwe `ja`. Ufff... zabrzmialo jak z taniego poradnika
Ja dzis zaczelam pierwszy dzien mojej walki. Mam plan na dzien i bede sie go trzymac. I.Omlet z 2 jaj, mleka i malutkiej lyzeczki maki. II.Pomarancza III. nie wiem- moze makaron ze szpinakiem (jakas rozsadna porcja) lV.Pomarancza V. Serek wiejski z szynka i cebulka Mam w planach pierwsza serie marszobiegow, ale musze znalezc buty do biegania. Pozdawiam i zycze powodzenia Yenna
|
#820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właziłam dziś na nią z uporem maniaka, bo za każdym razem pokazywała inny wynik, więc po 6. czy 7. ważeniu zaczęło mnie to po prostu bawić i stwierdziłam, że wyciągnę sobie średnią tak czy siak, gdzieś pośrodku jest 78 i tego się będę trzymać... niestety
|
|
#821 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Milenka znow sie odchudza hehehe Sunshine z jakiej wagi startujesz? i do jakiej chcesz dojsc?Cytat:
Witam nowa kolezanke Niunie, mam nadzieje, ze zostaniesz z nami na dluzej... ![]() Wstalam zjadlam sniadanko( 50g serka homo waniliowego + 20g chlebka chrupkiego+ 2 mandarynki). Dzis na obiad spaghetti Niby mam w daniu, ze pulpety, ale ja przerobie sobie na spaghetti W koncu zjem cos za czym szaleje!![]() Pogoda dzis nie rozpieszcza, siapi deszczyk. Moze sie przejde pozniej na kawe do kolezanki znaczy na herbate zielona, ja niepije kawy Dzis dzien relaksu. Po wczorajszym szalenstwie z jedzeniem tak mi skrecalo bebechy, ze o 24 w wc bylam na glebszym posiedzeniu. Na szczescie na wadze bez zmian! Wydalilam wszystko odrazu z siebie![]() YennaSnape daj znac jak Ci poszedl marszobieg, chce Ci sie w taka pogode? hehehe http://demotywatory.pl/4011715/To-ni...a-cie-pogrubia
♥ CIASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW Edytowane przez miiilenka Czas edycji: 2013-01-06 o 12:35 |
|||||
|
|
|
#822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zaczęłam dzień też dobrze a potem popołudnie i wieczór... ![]() I 2 parówki, 2 kromki razowca z pomidorem II jogurt naturalny, 2 łyżki otrębów orkiszowych, 2 łyżki lnu mielonego, 1/3 papryki czerwonej ![]() III 2 kromki chleba żytnio- pszennego z pastą jajeczną IV pierś gotowana, surówka z pekińskiej, ziemniak V 2 kromki chleba żytnio-pszennego z pastą jajeczną VI słodycze VII duża pomarańcz VIII popcorn ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Ja też Wczoraj w to miejsce był popcorn i żałuję bo wolałabym chociaż kawałeczek mojej ulubionej pizzy![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, moje przeoczenie
Waga dzisiejsza zanotowana to 114,4 kg ![]() CARLA dzięki, że zwróciłaś na to uwagę
|
|
|
|
#824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś na obiad chyba też bede mieć makaron
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj TZ odchudzal sie razem ze mna, obecnie ma wychodzenie z diety... no ale nie powiem, bo nam razniej razem jest
|
|
#828 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za rzucenie palenia. Ja też dziś pospałam długo i śniadanie dopiero o 11.00 było---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
#829 |
|
Rozeznanie
|
ogolnie dziękuję
sunshine16 ja też jestem dobrej myśli i gratuluję rzucenia palenia hehe rzucałyśmy w podobnym czasie CARLA_23 dziękuję Przybliż mi troszkę wasz program 10 min raz dziennie? codziennie? itp.miiilenka witam i zapewniam, że zostanę na długo Dziewczyny mam kilka pytań, od razu przyznam się, że zdążyłam przeczytać 9 pierwszych stron wątku i 4 ostatnie więc zostaje mi jeszcze środek kilka razy zahaczyłam o temat tabeli - czy mam napisać jakieś wymiary itp., czy poczekać z tym troszkę? I błagam powiedzcie mi jak to robicie, że w waszych wiadomościach jest zacytowanych kilka wypowiedzi???
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się chce śmiać jak widzę demotywatory "dziewczyno! noś legginsy!" albo "dziewczyno! noś stringi!"
w legginsach wyglądam jakbym zamiast nóg miała pasztet we flaku naturalnym ![]() a w stringach...nie lubię stringów. wyglądam jak osznurowany baleron Chociaż spotykałam się kiedyś (w sumie niedawno, latem) z facetem który był duuuuużo starszy ode mnie i nie miałam zahamowań w ubiorze czy chodzeniu nago przy nim Nie wiem w jaki sposób na mnie zadziałał, jednakże aż sama się dziwiłam, że to tak może ze mną być
|
|
|
|
#831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i obowiązkowo ćwiczymy codziennie żeby poprawiać wytrzymałość i kondycję
|
|
#832 |
|
Rozeznanie
|
CARLA_23 pisze się
swoją drogą ciekawość mnie zżera jaki będzie mój rekord czasowy
|
|
|
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie różnica wieku 8-10lat jest w normie. A wracając do chodzenia nago przy TŻcie...Ja to dosłownie z 3 razy może chodziłam przy B tak całkiem nago a tak to zawsze t-shirt żeby fałdki zakryć...
|
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
można się też bawić w html i edytować wszystko samemu, ale to za dużo roboty :P
|
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lubię je, przydają się czasem, ale obciążają sylwetkę - i 'fizycznie' i wizualnie.. mogłabym mieć D.. byłoby akurat
|
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny od kompa nie mogę się oderwać
Jeszcze w szlafroku siedzę
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka. Hahah widze ze ładnie wy się tu "odchudzacie" ja tez nie jestem bez winy... zjadłam o połnocy ciastka zbozowe belvita, nigdy ich nie jadłam i są pyszneeeeeeeee
Bo bylismy o 23 na zakupach i sie skusiłam ![]() Furry, bo zzle sie wazysz, kazda waga elektroniczna tak robi. Włączach, wchodzisz i patrzysz. A jak chcesz koniecznie drugi raz zobaczyc wynik to wlasnie czekasz az sie wylaczy i znowu wchodzisz. Bez wyłaczenia i przy ponownym wchodzeniu to i 40 mozesz zobaczyc xd to moze sobie wage wskazówkową kup? xd ja dzis sie nie wazyłam... |
|
|
|
#839 | |
|
Wtajemniczenie
|
MariaMarysienka jak tam Hobbit? Warto się wybrać? Sama nie wiem na co mam ochotę dzisiaj
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nosze F do tego co sie dzieje z cycem po ciazy to chyba kazda wie ;/ ja tam juz nie lubie moich cyców. W ciazy są tylko ładne ;p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

Na takiej diecie mam spore szanse .... utyc

I lament nie z tej ziemi, że już słodyczy nie będzie jadła, sro, owo, to, tamto...

smakowo nie były nawet najgorsze ale mój organizm bez woreczka żółciowego chyba nie potrafi tego strawić

W każdym razie oprócz tego jednego powodu znalazłabym dużo innych, dla których chcę schudnąć. 

Właziłam dziś na nią z uporem maniaka, bo za każdym razem pokazywała inny wynik, więc po 6. czy 7. ważeniu zaczęło mnie to po prostu bawić i stwierdziłam, że wyciągnę sobie średnią 

Jak dla mnie różnica wieku 8-10lat jest w normie. A wracając do chodzenia nago przy TŻcie...Ja to dosłownie z 3 razy może chodziłam przy B tak całkiem nago a tak to zawsze t-shirt żeby fałdki zakryć...