DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-02-18, 20:56   #811
noubanaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189
Dot.: DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o!

Cytat:
Napisane przez Magdallen Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz, co... Je¶li to nie jest ¶ciema z tym dzwonkiem i jego wpisem o Pary¿u, to wydaje mi siê, ¿e nam siê sytuacja odwraca i to on ma szansê staæ siê stalkerem
Wiecie co ? Ja kilka razy mia³am w³a¶nie wra¿enie, ¿e on w³a¶nie specjalnie siê tak zachowuje, ¿eby mnie ka¿dy wy¶mia³ i uwa¿a³ to za nieprawdopodobne.

Nie puszcza dzwonków codziennie. Zazwyczaj kiedy chcê zrezygnowaæ z jakiego¶ 'czekania'.
A w tej sytuacji by³o tak, ¿e powiedzia³ spierdalaj, ja siê nie odzywa³am te 2 tygodnie, puszcza dzwonka (co uwa¿a za swoj± ³askê), pisze parê zdañ na blogu. W tym tygodniu siê z nim widzê i jestem ciekawa jak siê bêdzie zachowywaæ... Tym bardziej, ¿e pierwszy raz nie zareagujê na jego por±bane wpisy...
noubanaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 20:57   #812
panna mati_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 831

Cytat:
Napisane przez oliwia18 Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz co? Zachowaj siê jak (prawie) ka¿da kobieta, która zmienia swoje ¿ycie OD DZISIAJ: id¼ do fryzjera, posprz±taj w szafie, zrób porz±dek w pokoju (Moja mama zawsze mówi, ¿e porz±dek w ¿yciu zaczyna siê od porz±dku na pó³ce. Brzmi to trochê jak perfekcyjna pani domu, ale uwierz, ¿e dzia³a), kup sobie nowy lakier do paznokci, zacznij oszczêdzaæ na wycieczkê w ciekawe miejsce (chrzañ banalny Pary¿ i nudn± Grecjê- jed¼ do Finlandii!), zmieñ zapach który nosisz, zrób format dysku, umyj okna, przeczytaj ciekaw± ksi±¿kê i poczuj siê dobrze w swoim towarzystwie.
Post dnia!
panna mati_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 21:01   #813
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co? Zachowaj siê jak (prawie) ka¿da kobieta, która zmienia swoje ¿ycie OD DZISIAJ: id¼ do fryzjera, posprz±taj w szafie, zrób porz±dek w pokoju (Moja mama zawsze mówi, ¿e porz±dek w ¿yciu zaczyna siê od porz±dku na pó³ce. Brzmi to trochê jak perfekcyjna pani domu, ale uwierz, ¿e dzia³a), kup sobie nowy lakier do paznokci, zacznij oszczêdzaæ na wycieczkê w ciekawe miejsce (chrzañ banalny Pary¿ i nudn± Grecjê- jed¼ do Finlandii!), zmieñ zapach który nosisz, zrób format dysku, umyj okna, przeczytaj ciekaw± ksi±¿kê i poczuj siê dobrze w swoim towarzystwie.
Chocia¿ kilka z tych rzeczy... cokolwiek, ¿eby nie wpa¶æ w stary schemat...
Stary 2013-02-18, 21:05   #814
201610170910
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 807

Zgadzam siê, mi porz±dki w szafie te¿ zawsze pomagaj±
noubanaa mam nadziejê, ¿e wytrzymasz bez pisania i dzwonienia do niego. Trzymam kciuki
201610170910 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 21:10   #815
201607050913
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 561

Ale siê czego¶ nauczy³am dziêki temu w±tkowi, nie wiedzia³am ¿e ludzie mog± tak siê zafiksowaæ w wirtualnym ¿yciu i jakie¶ równoleg³e zwi±zki prowadziæ, to przera¿aj±ce. Ale zostawiam temat psychologom spo³ecznym czy jak im tam.
201607050913 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 21:11   #816
oliwia18
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 005

Cytat:
Napisane przez noubanaa Poka¿ wiadomo¶æ
Wiecie co ? Ja kilka razy mia³am w³a¶nie wra¿enie, ¿e on w³a¶nie specjalnie siê tak zachowuje, ¿eby mnie ka¿dy wy¶mia³ i uwa¿a³ to za nieprawdopodobne.

Nie puszcza dzwonków codziennie. Zazwyczaj kiedy chcê zrezygnowaæ z jakiego¶ 'czekania'.
A w tej sytuacji by³o tak, ¿e powiedzia³ spierdalaj, ja siê nie odzywa³am te 2 tygodnie, puszcza dzwonka (co uwa¿a za swoj± ³askê), pisze parê zdañ na blogu. W tym tygodniu siê z nim widzê i jestem ciekawa jak siê bêdzie zachowywaæ... Tym bardziej, ¿e pierwszy raz nie zareagujê na jego por±bane wpisy...
Cytat:
Chocia¿ kilka z tych rzeczy... cokolwiek, ¿eby nie wpa¶æ w stary schemat...

Nie, nie, nie! Zmieñ my¶lenie. Przestañ byæ ciekawa, jak siê bêdzie zachowywa³. Co Ciê on jeszcze obchodzi? Powiedzieli¶cie sobie:
- spierd***j
- do widzenia
wiêc zamknij ten rozdzia³. Ja bym bardziej my¶la³a o tym, jakiego drinka wypijê na imprezie.
I przestañ zadowalaæ siê "czymkolwiek", bo "cokolwiek" bêdziesz dostawa³a od ¿ycia.
Musisz siê wyciszyæ i zrobiæ GENERALNY PORZ¡DEK ze sob±. Przewarto¶ciowaæ to, co jest teraz. Dlaczego skupiasz swoj± uwagê i energiê na czym¶, co zakoñczy³a¶ i z czym nie masz dobrych wspomnieñ. Bêdziesz swoim wnukom opowiadaæ o tej historii? Nie. Zamiast stawiaæ jego (albo tê sytuacjê) na pierwszym miejscu w swoim ¿yciu, skup siê na nauce, wybierz sobie specjalizacjê któr± bêdziesz robiæ, zaznacz na mapie miejsce, w które chcesz pojechaæ i zacznij ¯YÆ.

Tak samo ³atwo jest mi to napisaæ, jak Tobie zacz±æ to realizowaæ.
oliwia18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 21:29   #817
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Nie, nie, nie! Zmieñ my¶lenie. Przestañ byæ ciekawa, jak siê bêdzie zachowywa³. Co Ciê on jeszcze obchodzi? Powiedzieli¶cie sobie:
- spierd***j
- do widzenia
wiêc zamknij ten rozdzia³. Ja bym bardziej my¶la³a o tym, jakiego drinka wypijê na imprezie.
I przestañ zadowalaæ siê "czymkolwiek", bo "cokolwiek" bêdziesz dostawa³a od ¿ycia.
Musisz siê wyciszyæ i zrobiæ GENERALNY PORZ¡DEK ze sob±. Przewarto¶ciowaæ to, co jest teraz. Dlaczego skupiasz swoj± uwagê i energiê na czym¶, co zakoñczy³a¶ i z czym nie masz dobrych wspomnieñ. Bêdziesz swoim wnukom opowiadaæ o tej historii? Nie. Zamiast stawiaæ jego (albo tê sytuacjê) na pierwszym miejscu w swoim ¿yciu, skup siê na nauce, wybierz sobie specjalizacjê któr± bêdziesz robiæ, zaznacz na mapie miejsce, w które chcesz pojechaæ i zacznij ¯YÆ.

Tak samo ³atwo jest mi to napisaæ, jak Tobie zacz±æ to realizowaæ.
Mam nadziejê, ¿e ostatni raz siê logujê by powiedzieæ DZIÊKI ! To jest dopinguj±ce !

Nprawdê ta ca³a dyskusja, kometarze niekiedy wg mnie nisprawiedliwe, strasznie mnie pobudzi³y do analizowania, co by³o widoczne w ilo¶ci postów... Efekt jest taki, ¿e gdyby nie Wy to pewnie wys³a³abym mu dzisiaj kilka smsów na dobranoc... W tej chwili sama uwierzyæ nie mogê, ¿e wcze¶niej by³am do tego w ogóle sk³onna.

Pozdrawiam.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 21:32   #818
vouvray
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

Cytat:
Mam nadziejê, ¿e ostatni raz siê logujê by powiedzieæ DZIÊKI ! To jest dopinguj±ce !

Nprawdê ta ca³a dyskusja, kometarze niekiedy wg mnie nisprawiedliwe, strasznie mnie pobudzi³y do analizowania, co by³o widoczne w ilo¶ci postów... Efekt jest taki, ¿e gdyby nie Wy to pewnie wys³a³abym mu dzisiaj kilka smsów na dobranoc... W tej chwili sama uwierzyæ nie mogê, ¿e wcze¶niej by³am do tego w ogóle sk³onna.

Pozdrawiam.
A nie mo¿esz po prostu zrobiæ printscreena tych wpisów, które odnosi³y siê do Ciebie i pokazaæ tej dziewczynie?
Chyba, ¿e Ty po prostu nie chcesz, aby to siê skoñczy³o...
vouvray jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 21:33   #819
VanOlg
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 332

Tak, w³a¶nie! Najlepiej skupiæ siê na sobie. Jak cz³owiek siê czuje warto¶ciowy, to nie martwi siê tym, ¿e komu¶ na nim nie zale¿y, nie postrzega tego, jako swoj± winê. Nie stara siê wiêc za wszelk± cenê przekonaæ tego kogo¶ do siebie.

Poza tym... to nie jest kwestia wariactwa, czy nie, ani inteligencji. To po prostu skrajnie niskie poczucie w³asnej warto¶ci.

Edytowane przez VanOlg
Czas edycji: 2013-02-18 o 21:44
VanOlg jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 21:51   #820
Magdallen
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 223

Cytat:
Wow, ¶wietne rady. Chyba bêdê zmieniaæ swoje ¿ycie co miesi±c Albo chocia¿ raz na pó³ roku

Cytat:

Nawet je¶li tak dzia³a i jest totalnym idiot±, to Ty nie¼le siê popisa³a¶ tak wci±gaj±c siê w t± grê. Czas wreszcie wyci±gn±æ wnioski z tego w±tku, wprowadziæ w ¿ycie swoje postanowienie zmian i absolutnie nie zastanawiaæ siê ju¿ nad tym, jak on siê zachowa. Nie emocjonuj siê ju¿ niczym, co jego dotyczy. Tak po prostu. Uznaj, ¿e dla Ciebie to jest totalny koniec i nie tylko nie reaguj na jego wpisy, ale nawet nie b±d¼ ciekawa, co on sobie pomy¶li, co zrobi, czy bêdzie na Ciebie patrzy³ itd. Dla Ciebie niereagowanie na jego wpisy nei ma byæ kontynuacj± tej gry. A kontynuacj± bêdzie, je¶li podejdziesz do tego na zasadzie "nie zareagujê i sprawdzê jego reakcjê na moje niezareagowanie".

Jeszcze ja osobi¶cie bym chcia³a, ¿eby jego dziewczyna dosta³a Print Screeny z jego blogowych wyznañ. Skoro on z ni± taki nieszczê¶liwy, skoro nie podoba³a mu siê romantyczna wycieczka do Pary¿a z ni±, bo marzy³ wtedy o kim¶ innym, to moim zdaniem dziewczyna powinna siê o tym dowiedzieæ w jaki¶ delikatny sposób.
Magdallen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 21:52   #821
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 479

Przy takich przypadkach ma zastosowanie to, co w ka¿dej innej toksycznej znajomo¶ci
a s± w niej dwie osoby:
dawca - ten, kto jest podleg³y (i bardziej mu zale¿y) i
biorca - ten, kto kieruje wypadkami (i jemu zale¿y mniej, dlatego rz±dzi)
i z tego wynikaj± ró¿norakie komplikacje - które, gdyby je wypisaæ w punktach, to nie wygl±daj± gro¼nie, nie strasz±, ale jak to siê wyja¶ni szerzej, to cz³owiek widzi, w jakim jest szambie i sobie w nim nurkuje.
Otó¿:

tak d³ugim napraszaniem wypracowa³a¶ sobie bardzo siln± pozycjê przegranego
interesanta, którego pro¶by s± ³askawie rozpatrywane
on nie musi siê wcale staraæ, jego wysi³ek jest zerowy, a i tak starczy
no i tym, ¿e to znosi³a¶ - wypracowa³a¶ sobie to, ¿e zupe³nie nie trzeba siê z tob± liczyæ
im wiêcej twych starañ - tym bardziej on ma na to, co my¶lisz wywalone

twoje starania i napraszanie spowodowa³y w³a¶nie tak± sytuacjê, w jakiej jeste¶
tym siê ró¿nisz na przyk³ad od tamtej dziewczyny, z któr± on jest, ¿e chcesz, prosisz siê, dobijasz

wyobra¼ sobie zadurzonego w tobie kolesia i który tobie odwala to wszystko, co ty odwala³a¶ do tamtego mistrza my¶lenia
odwróæ sytuacjê i wyobra¼ to sobie: jest sobie kole¶, który bardzo ciebie lubi, pisze do ciebie przez rok ruski, a ty jedyne na co siê zdobywasz w stosunku do niego, to jakie¶ sygna³y i znaki w necie
...TAK masz na niego wy☠☠☠ane [to jest najbardziej adekwatne okre¶lenie]

no i wyobra¼ sobie: co ciebie by popchnê³o do tego, ¿eby facetowi, który jasno ci pisze "okre¶l siê", by¶ ani odpisa³a, ani odezwa³a siê, tylko dawa³a znaki dymne a'la Apacze na swoim blogu na domenie eat_this_you_looser.com
CO by ciê do takiego zachowania popchnê³o?
Twój niesamowity, nie-wydarzony-jeszcze-w-¶wiecie, interesuj±cy i inteligentny umys³?
Czy mo¿e popchnê³aby ciê do takiego zachowania bezmy¶lno¶æ? Perfidia? A mo¿e mózg przepalony?

No i teraz tak:
w toksycznych znajomo¶ciach jest tak, ¿e ten, któremu bardziej zale¿y - to ten siê na ró¿norakie sposoby po¶wiêca dla dobra sprawy i nigdy niemal na tym nic nie zyskuje
nie zyskuje nie dlatego, ze za ma³o siê stara³, czy ¿e czego¶ za ma³o zrobi³, hoho, nie
nie zyska³a¶ tymi swoimi staraniami i cierpliwo¶ci± nic - poniewa¿ ten, kto siê prosi staje siê w czyich¶ oczach mniej wart
sta³a¶ siê wiêc warta minimalnych starañ, minimalnej uwagi, zerowych zachodów
on robi³ w sumie nic - a to tobie i tak starcza³o

tak siê koñczy los tego, kto siê doprasza
jak startujesz z pozycji tego, kto "czego¶ chce i prosi" - to ju¿ przegra³a¶. W³a¶nie dlatego ci, co ma³o siê ceni± - maj± tak w ¿yciu pod górkê. Bo inni widz±, ¿e "o, ten siebie ma za nic", to przyjmuj± do wiadomo¶ci i nastêpnie faktycznie ma³o takiego ceni±.

---------------------------------
To samo u ciebie:
prze¶led¼ minione miesi±ce i zauwa¿ysz nieuchronny schemat
im wiêcej twoich starañ - tym mniej jego uwagi
im mniej twoich starañ - tym on bardziej zainteresowany

to jest w³a¶nie urok wszelkich toksycznych relacji: jeden siê podk³ada na rzecz drugiego - i nie do¶æ, ¿e nic tym nie zyskuje, to jeszcze notorycznie dostaje za to po dupie

------------------------------------------
Dlatego CA£KOWITE zerwanie wszelakiego kontaktu to jest dobra decyzja.

Ja dodam od siebie, ¿e za te centralne olewanie ciebie przez czas tak d³ugi - nie zas³uguje on juz na ¯ADNE starania
ka¿de staranie wiecej, ka¿de dopraszanie sie wyja¶nieñ, ka¿de z³amanie twojej woli - bêdzie tylko dobre dla jego ego
z ka¿dym takim krokiem na dodatek twoje znaczenie w jego oczach bêdzie maleæ

--------------------------
ty jeste¶ mu potrzebna do jednego, i to jest co¶, co ciebie w ogóle nie uzglêdnia
gdyby ciebie zast±piæ kim¶ innym, kto te¿ takie uwielbienie bezinteresowne zapewnia - to te¿ bêdzie dobry
otó¿ z uwagi na to, ¿e on potrzebuje zainteresowania, jak prawdziwa têpa strza³a - to trzeba zakoñczyæ to jak siekier± uci±³ i z racji dumy, oraz z racji tego, ze wszelkie twoje starania zawsze bêd± odnosi³y odwrotny skute (bo tak±, siln± pozycjê sobie juz wypracowa³a¶: ¿e to wiecznie ty siê prosisz, wiêc i na niewiele zas³ugujesz)
to zakoñcz to.
Wystarczaj±co du¿o czasu namarnowa³a¶ na pompowanie czyjego¶ ego, na nadmuchiwanie tego balonu.

W przysz³o¶ci trzeba ci wiêcej nie ³apaæ siê na znaki, nie szukaæ ich, a jak jaki¶ zauwa¿ysz - ignorowaæ. Bo inaczej, to siê skoñczy tak jak tutaj: takim por±banym nie-wiadomo-czym.

Ulokowa³a¶ uczucia ¬LE i trzeba ci siê z tym w koñcu zmierzyæ.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-02-18 o 22:06
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 21:56   #822
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VanOlg Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, w³a¶nie! Najlepiej skupiæ siê na sobie. Jak cz³owiek siê czuje warto¶ciowy, to nie martwi siê tym, ¿e komu¶ na nim nie zale¿y, nie postrzega tego, jako swoj± winê. Nie stara siê wiêc za wszelk± cenê przekonaæ tego kogo¶ do siebie.

Poza tym... to nie jest kwestia wariactwa, czy nie, ani inteligencji. To po prostu skrajnie niskie poczucie w³asnej warto¶ci.

Ja te¿ kiedy¶ lata³am za facetami. Nie w takim stopniu, ale jednak siê poni¿a³am i wstyd mi za tamte czasy.
Potem skupi³am siê na sobie, swoich pasjach, zakocha³am siê w sobie i nawet T¯ z prawdziwego zdarzenia przypadkiem siê znalaz³.
Stary 2013-02-18, 22:00   #823
oliwia18
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 005

Cytat:
Napisane przez Magdallen Poka¿ wiadomo¶æ

Jeszcze ja osobi¶cie bym chcia³a, ¿eby jego dziewczyna dosta³a Print Screeny z jego blogowych wyznañ. Skoro on z ni± taki nieszczê¶liwy, skoro nie podoba³a mu siê romantyczna wycieczka do Pary¿a z ni±, bo marzy³ wtedy o kim¶ innym, to moim zdaniem dziewczyna powinna siê o tym dowiedzieæ w jaki¶ delikatny sposób.
A ja bym nie traci³a energii na to. To znów uniemo¿liwia odciêcie siê od tego. Bo siê zacznie anga¿owanie autorki w sprawy wewnêtrzne tej pary, albo i pretensje ¿e wcze¶niej nie mówi³a. A autorka akurat wtedy nie bêdzie mia³a czasu na bzdety, bo bêdzie regulowa³a brwi u kosmetyczki.

Autorko, polecam jeszcze sposób na przelewanie uczuæ i emocji do niego (albo je¶li chcesz mu o czym¶ powiedzieæ). Pisz do niego listy. Szczere, prawdziwe i tam wszystko opisuj, pisz dok³adnie to, co chcesz mu powiedzieæ. Za ka¿dym razem, gdy wpadnie Ci co¶ do g³owy albo najdzie ochota na smsa. I nigdy tych listów nie wysy³aj. Chowaj do szuflady. Za jaki¶ czas nawet nie bêdzie Ciê obchodzi³o, co tam pisa³a¶. Wyrzucisz bez wahania jak stary paragon.
oliwia18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 22:06   #824
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bym nie traci³a energii na to. To znów uniemo¿liwia odciêcie siê od tego. Bo siê zacznie anga¿owanie autorki w sprawy wewnêtrzne tej pary, albo i pretensje ¿e wcze¶niej nie mówi³a. A autorka akurat wtedy nie bêdzie mia³a czasu na bzdety, bo bêdzie regulowa³a brwi u kosmetyczki.
Tak, wiem. Mo¿e za ma³o precyzyjnie siê wyrazi³am. Chodzi³o mi o to, ¿e chcia³abym, ¿eby siê dziewczyna dowiedzia³a, ale z drugiej strony nie chcia³abym anga¿owaæ w to autorki. Ona ma siê odci±æ od niego, a jakby siê rozsta³ z dziewczyn±, to by pewnie siê zaczê³o roztrz±sanie, czy to kolejny znak, czy wreszcie rozstali siê dla niej i takie tam.
Stary 2013-02-18, 22:39   #825
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 479

na sygna³ki nie reaguj
takie jego zachowanie, ¿e on nagle jak ten przymu³ teraz puszcza sygna³ki po tym jak cie wygna³ - WCALE nie jest dziwne

I to jest ³atwo zrozumieæ!
Przez d³ugi czas nie tylko ty siê przyzwyczai³a¶ do tej powalonej gry. On te¿ siê do niej przyzwyczai³. Przez to, ¿e nie bierzesz tego pod uwagê, to nie rozumiesz, czemu teraz sygna³ki puszcza. A to tak naprawdê w ogóle nie jest dziwne.
Nie przychodzi cz³owiekowi tak ³atwo straciæ takie uwielbienie, które mia³ bez wysi³ku.
Przesta³a¶ siê odzywaæ, no to on z kolei g³upieje "ale co jest grane, zawsze pisa³a".

Ale nie pope³nij kretyñskiego b³êdu i nie pomy¶l sobie, ¿e on pszcza sygna³ i znaki dymne apaczów - bo¶ mu droga. Chyba ciebie pogiê³o, jak tak pomy¶lisz. To nie ty jeste¶ droga, tylko czynno¶æ, któr± wykonujesz: uwielbienie i okazywanie wiernopoddañczego zainteresowania.
Na to k³adê du¿y nacisk: gdyby ciebie zast±piæ Agat± Z., która by zaczê³a pisaæ za ciebie, albo Klotyld± Sz. która zajê³aby twoje miejsce i mia³a gwiazdy w oczach na jego widok - to TE¯ mu wystarczy.

Nie my¶l wiêc sobie, ze jak on strza³kê pu¶ci, to jest znak, ¿e mu siê "co¶ poprawi³o w my¶leniu i zacz±³ rozumieæ"
nic nie rozumie, i szybko siê o tym przekonasz, jak zareagujesz w jakikolwiek sposób na jego fiko³y: znów bêdziesz mia³a zapewnione nastêpne miesi±ce wodzenia za nos. I nie zmienisz tego.

On puszcza sygna³ki, bo mu siê wymykasz z kagañca. Wiêc sprawdza napiêcie smyczy: "ona jeszcze tam jest i czeka?"
I niczego wiêcej w tym nie ma. On niczego nie "zrozumia³", jak ci siê mo¿e uroiæ w przyp³ywie g³upawej nadziei.
Po prostu: zawsze by³a¶ na zawo³anie, to teraz sprawdza, czy nadal jeste¶. Takiej potulnej marionetki nie wypuszcza siê tak ³atwo z r±k: tak jak ty przywi±za³a¶ siê do niego w sposób niewolniczy
tak on siê przywi±za³ do tej codziennej dawki, zastrzyku zainteresowania

Wiêc teraz sprawdza teren. On mo¿e nawet do ciebie gêbê otworzyæ - niech i to ciê nie zdziwi. Ale jak przejrzysz na oczy i zrozumiesz, ¿e to nie ty jeste¶ wa¿na, tylko twe dzia³ania: zainteresowanie, ta zabawa w "grê"
to zobaczysz w jasnym ¶wietle w jakiej ty naprawdê relacji jeste¶, gdzie ty jeste¶, w jakiego szambonurka siê bawisz.
W jakim¶ zapyzia³ym i dupnym friendzone sobie siedzisz - ty mu piszesz "okre¶l siê!" a on ci kocopo³y wciska, jak to mu ¼le z obecn± dziewczyn± i se gans-end-ro³za puszcza pod prysznicem... no lito¶ci, babo, na to s³ów nawet brak!

To trzeba zakoñczyæ, nie ci±gn±æ tych b³êdów, tylko otrz±sn±æ siê. Zdaæ sobie sprawê, ze ulokowa³a¶ ¼le uczucia, ¿e on nie zas³uguje na nie nawet. I wiêcej sobie na tak± nachalno¶æ nie pozwalaæ. Nie pozwalaæ sobie na takie okazywanie uczuæ wobec s³upa - bo on jak ten s³up, czy pos±g z Wyspy Wielkanocnej sobie sta³ a ty mu pok³ony bi³a¶. Nie tak to wszystko powinno wygl±daæ, to jest skrajne wynaturzenie, jaka¶ chora mutacja, dziwny jaki¶ erzac niby-zwi±zku.
Nie warto ¿ycia marnowaæ na takie dziadostwo, ani chwili d³u¿ej.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-02-18 o 22:50
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 23:14   #826
noubanaa
Raczkowanie

Jeszcze raz:

JanePanzram - dziêki, ¿e siê naprodukowa³a¶ tyle w mojej sprawie nie bêdê rozkmniaæ akapitów, ale wiesz, ¿e masz w wiêkszo¶ci racjê...

Dziewczynie nic wysy³aæ nie bêdê. Z nim jeszcze niestety bêdê mieæ jaki¶ czas do czynienia (studia). Nie jestem m¶ciwa, chocia¿ wydaje mi siê, ¿e oni i tak nie przetrwaj±. Zreszt± to nie jest moja sprawa w tej chwili.

Zamierzam skorzystaæ z dobrych rad. Trzymajcie kciuki, ¿ebym wytrwa³a w postanowieniach. Zjad³o mi to TYYYYLE ¿ycia, ¿e na wiêcej nie mogê po prostu pozwoliæ. Temat uznajmy za wyczerpany... ...

Edytowane przez noubanaa
Czas edycji: 2013-02-18 o 23:23
Stary 2013-02-19, 00:51   #827
201604190949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 274

A ja jeszcze dodam - zmieñ zupê. Ma Ciê w znajomych i niewiele mo¿esz na to poradziæ, chyba, ¿e zablokujesz j± dla obcych ale mo¿esz wygasiæ zupê, za³o¿yæ now±. Bez niego. Kolejny porz±dek "w szafie".
201604190949 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-27, 09:35   #828
karmelek102
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

hej!

Autorko jak sobie radzisz?
karmelek102 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-27, 09:42   #829
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 261

Cytat:
Napisane przez karmelek102 Poka¿ wiadomo¶æ
hej!

Autorko jak sobie radzisz?
Mam nadziejê, ¿e autorka zmieni³a lekarza i czuje siê du¿o lepiej.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 12:01   #830
201605161006
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 8 575

Co tam u Ciebie Noubanaa?
201605161006 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-26, 11:36   #831
karmelek102
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Szkoda, ¿e Autorka nie odpowiada... Jestem bardzo ciekawa czy i jak historia siê zakoñczy³a
karmelek102 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.