czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogaduszek - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 21:37   #811
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk
Dot.: czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogadu

pojawił się problem, ssie mnie w żołądku, chce mi się kanapki z wędlinką, teraz! już!, a do soboty jeszcze półtorej godziny
Nigdy tak mi się nie chce wędliny, jak w piątki
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:40   #812
emi29w
Zakorzenienie

Dot.: czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogadu

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
dzień dobry
ale żeście naklepały... jak ja mam to nadrabiać, coś mi ostatnio na komputer sił brakuje...

och ,wiem jak to jest
Szymek ostatnio chodzi bardzo późno spać, a jak nie ójdzie w dzien na dwie godziny spać to potem się rozbija albo Arka bije i płaczu tyle ,,,,

Kobieto powinnaś się wyspać ! a co mąż Ci pomaga? niech weźmie dzieci na spacer ,a Ty zdrzemnij się ze dwie godzinki w ciągu dnia ,albo te 30minut
Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
odzyskałam wreszcie "prund"

mieliśmy z mężem nieplanowany obiad przy świecach
szkoda że była ryba i problemy z ościami

romantycznie
u mnie też nie było pradu chyba z dwie godzinki ,ale Szymek nie chciał ze mną współpracować ,a mi się taaaaaak bardzo chciało spać
i mąż nie mógł się do nas dodzwonić do domu i jak już mógł to wielkie halo robi ,że nie odbierałam
Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Nadaje się na szefową, dla ściemy obłożona papierami, ale baja na monitorze

W mózgi im się wżarły

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
ło raju, tu się zawsze zagląda po poprawę humorku

R dostał wiadomość, że w pon jedzie 300km od domu na chyba 2 tyg. a ja będę miała urwanie głowy

Dzwonił gościu od autka i na jutro umówieni jesteśmy na odbiór. A że R jedzie, to spróbujemy przyjechać do domu na wydrę.

nikt mnie nie pożałował
daleko
ale ty będziesz pewnie nowym autkiem jeździć?
Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
I chyba nie tylko im...
Przed chwilą jakaś babka wsuwa mi dwa awiza i mówi: "korespondencję chciałam odebrać"

Iwonka, możemy Cię pożałować, ale żebyś potem nie pożałowała, że w ogóle o tym wspomniałaś
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:48   #813
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

A ja mam jutro 11-stą rocznicę ślubu Ale nic nie zaplanowaliśmy, zapewne posiedzimy w domku z dziećmi. Może by jakies ciacho upiec jutro? To choć słodko będzie.
Stary 2015-01-09, 21:52   #814
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirosek Pokaż wiadomość
Kasiu chusta cudna a modelka jaka urocza
Aga ta Twoja biurwa rośnie w oczach

Ano rośnie. Czasem bym chciała żeby została taka jaka jest. Taka mniamuśna.
Strasznie lubie z nią spać, mimo tego, że czasem okropnie się wierci.
Stary 2015-01-09, 21:59   #815
mirosek
Zakorzenienie

Aga zawsze te najmniejsze są najkochańsze
mirosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 22:09   #816
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Potwierdzam, taki wiek mniamuśny jest najfajniejszy, bo 10-latki juz nie są takie
Stary 2015-01-09, 22:14   #817
mirosek
Zakorzenienie

Aniu, nie musicie nic szykować żeby uczcić kolejne rocznice, ważne ze pamiętacie i że jesteście razem

uciekam bo padnięta już jestem
mirosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 22:17   #818
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Dobranoc Mireczko, spokojnej nocki

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Żadnej rocznicy specjalnie nie czciliśmy, ot tylko lat przybywa i tyle
Stary 2015-01-09, 22:51   #819
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
A ja mam jutro 11-stą rocznicę ślubu Ale nic nie zaplanowaliśmy, zapewne posiedzimy w domku z dziećmi. Może by jakies ciacho upiec jutro? To choć słodko będzie.
Mój tata zawsze mówi, że tych smutnych rocznic się nie obchodzi
Wszystkiego najlepszego dla Was i wielu kolejnych szczęśliwych wspólnie przeżytych lat

Jutro idziemy na urodziny 30-te do TŻ-ta koleżanki i nie mamy prezentu ani pomysłu na niego To jest koleżanka z podstawówki, ale przez wiele lat nie mieli kontaktu, odnowił się jakieś 3 miesiące temu przy okazji spotkania klasowego, we 4 się tak skumplowali z jeszcze jedną koleżanką i kolegą. No ale tak po prawdzie to dobrze się nie znają. Ja to w ogóle ze 3 razy się z nią spotkałam, więc ciężko coś wymyślić. TŻ miał nadzieję, że w 3 coś wspólnie dadzą, ale nie i trzeba się głowić.
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 22:54   #820
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

jeszcze 9 minut i będę jeść kanapkę z pieczonym schabem
Jestem żałosna, wiem

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Aga anie masz na podorędziu jakiegoś kompletu podkładek, chusty czy szaliczka?
Albo anioła, ooo!

Ja mam problem z robieniem prezentów najbliższym, a co dopiero prawie nieznanym osobom. Zwyczaj robienia prezentów powinien zostać zniesiony, bo mnie to tylko o skręt kiszek przyprawia

Dziękuję Ci za życzenia
Stary 2015-01-09, 22:54   #821
babydelfi
Zakorzenienie

U mnie nie dość ze nie ma pradu, to jeszcze nie ma wody. Oby do rana włączyło wszystko
Dobranoc
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 22:56   #822
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

U mnie wszystko jest, ale tak wieje, że kilka godzinek temu żarówki migały.

Ja dziś długo się prysznicowałam, bo nie mogłam się wygrzać, jakoś cały dzień mi zimno, to choć tą ciepłą wodą troszkę się nacieszyłam.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Dobranoc Kasiu

A mnie się spać coś nie chce. I chyba dooglądam Złodziejkę książek, skoro pisałyście, ze taki ładny film. Ja kiedyś zaczęłam, obejrzałam kawałek i się znudziłam, może za mało obejrzałam, by go docenić?

Edytowane przez AnnaOstapiuk
Czas edycji: 2015-01-09 o 22:57 Powód: literówki, dopiski
Stary 2015-01-09, 22:58   #823
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
Jak któraś chce sobie poprawić humor, to zapraszam do poczytania bloga mojej niedawno odnalezionej w sieci (bo w realu nie będę jej tam gdzie teraz mieszka szukała) znajomej: przystanekslask.blogspot. com
nie zła ta babka, dużo gorzkiej prawdy w tym co pisze niestety

pora spać
Dobranoc
Stary 2015-01-09, 22:59   #824
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:

Aga anie masz na podorędziu jakiegoś kompletu podkładek, chusty czy szaliczka?
Albo anioła, ooo!
Nie wiem za bardzo co by jej się podobało... A anioły to TŻ próbował jej przed Świętami shandlować
Stary 2015-01-09, 23:05   #825
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

uuu, to odpadają

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

to może jakiś cóś biżuteryjny? Te bransoletki rzemykowe, albo koralikowe w neutralnym kolorku...

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Przczytałam 3 wpisy tej pani ze Śląska i przyznaję, zabawnie pisze Ale nie czytam więcej, co by się nie wciągnąć, już kiedyś tak się wciągnęłam w Wawrzyńca Pruskyego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 23:07   #826
emi29w
Zakorzenienie

poczytajcie sobie "moje życie to cyrk" popłakałam się ze śmiechu i "macierzyństwo bez lukru"
Stary 2015-01-09, 23:25   #827
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
uuu, to odpadają

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

to może jakiś cóś biżuteryjny? Te bransoletki rzemykowe, albo koralikowe w neutralnym kolorku...
No nie wiem... boję się, czy się spodoba, poza tym musiałabym jutro na szybko robić.
TŻ cały czas liczył na wspólny prezent, on od nich dostał wspólny i to taki symboliczny (nie chodzi o to, że tani, tylko taki konkretnie z myślą o nim), to mogli jej też coś takiego wymyślić. Podobno ta jedna koleżanka się wyłamała i kupiła sama, więc już nie dało rady na nic wspólnego. Mogli zrobić np. album z fotkami ze szkoły, a teraz już za późno, zwłaszcza, że TŻ jutro jedzie na bieg.
Wymyśliłam tylko bukiet z cukierków, który mogę zrobić, jak kupię gdzieś drut... w domu nie ma, no chyba, że kable będę rozkładać na czynniki pierwsze
Stary 2015-01-09, 23:34   #828
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

też fajny pomysł

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

O, nasza Aga_tka zajrzała, Basia juz poszła spać? O udręczona kobieto
Stary 2015-01-09, 23:38   #829
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Aga na przyklad na taki szaliczek powinno wystarczyć
http://www.ravelry.com/patterns/library/scarf-for-ally

i zdrówka Wam wszystkim, a Tobie snu
dzięki
ten wzór znam skądś ale trochę inaczej rozdzielane były motywy... Kasia chyba zna też
zastanowię się jeszcze, bo i tak jeszcze nie mam czasu na to, mam tysiąc zaplanowanych już rzeczy, ale ta włóczka jest jedną z tych które chciałabym zużyć w najbliższej przyszłości

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
nie czytałam książki, bo ja na czytanie ostatnio całkiem nie mam czasu niestety

ale może kiedyś się skuszę

Aga pytałaś rano ile mi zeszło włóczki, zużyłam motek i 1/3 następnego , chusta jest dość spora

Tak Malinko to ta chusta , do kompletu są jeszcze mitenki, ale zdjęcia mam chyba na drugim kompie, teraz udało mi się znaleźć zdjęcia na ludziu
a takie słowa spod Twoich palców cieszą podwójnie , mam nadzieję że się spodoba
dzięki, chusta jest cudna - szczególnie pięknie wygląda na Asi... powiedziałabym że na Tobie też, ale Ty jej nie masz ubranej no i stoisz tyłem

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
och ,wiem jak to jest
Szymek ostatnio chodzi bardzo późno spać, a jak nie ójdzie w dzien na dwie godziny spać to potem się rozbija albo Arka bije i płaczu tyle ,,,,

Kobieto powinnaś się wyspać ! a co mąż Ci pomaga? niech weźmie dzieci na spacer ,a Ty zdrzemnij się ze dwie godzinki w ciągu dnia ,albo te 30minut

romantycznie
u mnie też nie było pradu chyba z dwie godzinki ,ale Szymek nie chciał ze mną współpracować ,a mi się taaaaaak bardzo chciało spać
i mąż nie mógł się do nas dodzwonić do domu i jak już mógł to wielkie halo robi ,że nie odbierałam

daleko
ale ty będziesz pewnie nowym autkiem jeździć?

no dziś rano właśnie się wyspałam w końcu... najgorsze że Basia już zasnęła dziś godzinę temu i po 15min się obudziła bo kupa już to przerabiałam z Olą tyle że jak była starsza i jednak o odrobinę wcześniejszych godzinach... kłopot z tym taki, że potrzeby fizjologiczne trudno "ustawić" u małego dziecka więc mam nadzieję że samo się szybko przestawi, bo wczoraj też tak późno robiła, a do tego wyraźnie jej coś dokuczało, bo nie spała od 21, kupa ok północy, więc niespanie o 2.30 nie wynikało z niej...
gorzej z dzisiejszym dniem, bo skoro się zdrzmnęła o północy to raczej za szybko też spać nie pójdzie - plus taki że ja jestem wyspana po spaniu do 10 ... przebrać po cichu to bym dała radę, ale ona się budzi na kilkanaście minut przed kupą i zdąży się rozbudzić do tego czasu...
a oprócz tego jest cudowna... wspaniale bawi się zabawkami, uśmiecha się do mnie, daje buziaki (oczywiście sama z siebie, bo co to jest to ona jeszcze nie rozumie, najważniejsze że ja rozumiem)
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 00:02   #830
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

odmeldowuję się, papa
Stary 2015-01-10, 07:43   #831
rardan
Zakorzenienie

Witajcie.
Ja już nie śpię, ale nic mi się nie chce.
Idę coś zjeść i zrobić kawę.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 08:12   #832
agnes99
Zakorzenienie

Dzień dobry
My się zbieramy za zajęcia przedprzedszkolne. O ile małża nie uduszę...
Stary 2015-01-10, 08:17   #833
rudasek
Zakorzenienie

Dzień dobry, ja już na nogach, bo robiłam" duże" śniadanie. Na 10 mam wizytę u dermatologa z młodą i wnusią, ale leje niemiłosiernie , a ja nie mam fotelika dla maluchy , bo też jest u nas i muszę ją zabrać Kasy to mi dzisiaj pójdzie jak nic, sam lekarz 200 , mała wczoraj wymyślała co jej bacia kupi. Na liście znalazły się "ziote butki jakie ma na bluzeczce, bu łeczki mniam , mniam trochę cukierków i jesce zabawki"
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 08:25   #834
emi29w
Zakorzenienie

Cześć
ja też już dawno na nogach
Wszystkiego Najlepszego dla Ani i jej męża w rocznicę ślubu, dużo szczęścia i miłości

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość

a oprócz tego jest cudowna... wspaniale bawi się zabawkami, uśmiecha się do mnie, daje buziaki (oczywiście sama z siebie, bo co to jest to ona jeszcze nie rozumie, najważniejsze że ja rozumiem)
sama słodycz
Stary 2015-01-10, 08:35   #835
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

witam
kawa wypita
dzisiaj spokojny dzień może oprócz wieczora bo musze zawiesc córkę i kotyliony a o 4rano ją odebrać i tego nie lubię
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 08:35   #836
cocci
Zakorzenienie

Hej!
Wyspałam się dzisiaj. Po 3 dniach wstawania o 7 mej wszyscy jeszcze śpią

Aniu wszystkiego co najlepsze i wielu jeszcze szczęśliwych lat razem!

Mnie nikt wczoraj nie pożałował - to że R jedzie to też, ale Jaśmin jednak jest w ciąży i ma minimum 5 kociakow.... Piękna sprawa, wiem, ale Łajza (czytaj Irys) musi być odseparowany a to już jest problem

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 08:50   #837
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

Aniu wszystkiego najlepszego dla WAs

my mamy za 11 dni 20rocznicę ślubu i chciałam to uczcić ale męża nie bedzie a dodatkowo ma w tym dniu imieniny chyba zrobię przyjecie jak przyjedzie
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 08:56   #838
kalina1984
Zakorzenienie

Dzień dobry, ja już po śniadanku i za chwilę jedziemy na zakupy, czekam jeszcze na siostrę. U mnie deszcz pada więc pogoda okropna.
Dziewczyny jak Wy tyle z tymi chłopami wytrzymałyście Nie no żartuję, oczywiście wszystkiego najlepszego
Iwonka no to będzie Was więcej tylko faktycznie problem z separacją będzie

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 10:25   #839
jola2243
Zakorzenienie

Dzień dobry
Iwonka, pałą zaraz dostaniesz, wróć do wczoraj, ja Cie pożąłowałam, nawet nie zauważyłaś
u mnie mocno wiało w nocy, nie był jednej fazy i rano nie mogli włączyć dojarki do krów w oborze, więc o 6.30 włączyli mi agregat pod oknem, nie mówię juz jak to hałasuje więc się wyspała że nie ma co

Agata ciężka sprawa z tym prezentem

Aniu wszystkiego dobrego dla Was

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 10:42   #840
little_ola
Zakorzenienie

witam z kawusią

Cytat:
Napisane przez jola2243 Pokaż wiadomość
więc o 6.30 włączyli mi agregat pod oknem, nie mówię juz jak to hałasuje więc się wyspała że nie ma co
Jola łączę sie w bólu, bo u mnie dzis na ulicy, od wczesnych godzin, stoi wielka ciężarówa-betoniarka i też głośno pracuje
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości