|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
dziewczynki a ja mam jutro obronę o 10.00, umieram ze strachu może nie pójde co? ratunku! to nie na moje słabe nerwy
|
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysl, że jeszcze tylko jutro i bedziesz miała z tym spokój ![]() i prosze mi tu nie myslec, ze możesz nie isc, bo my z dziewczynami jak cos to przyjdziemy i na siłe cie tam zaprowadzimy
|
|
|
|
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki drogie ja też pisze prace i niestety stanęłam w miejscu poszukuje uzdolnionych dzieci z autyzmem czy ktoś może zna takie potrzebuje przeprowadzić wywiad z rodzicami ew przesłać pytania
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
uff 1/3 analizy mam juz za sobą
tylko ciekawy czy to o to jej chodziło
|
|
|
|
|
#846 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tzn jest to tak na prawde tylko formalność! Wszyscy ją zdają przecież! Im mniej się będziesz stresować, tym lepiej, więc uszy do góry i nic się nie bój! Pozdrawiam! Kaśka |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#848 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A prawdziwe pisanie zaczyna się też tak od stycznie, w moim wypadku od kwietnia . No, zobaczymy jak to wyjdzie ![]() Pozdrawiam Kaśka |
|
|
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczynki za pocieszenie może jakoś dam radę nie zemdleć, chociaż nie moge obiecać na pewno, a może któraś z was broniła się na kul-u na wydziale prawa? jest się czego bać? nie mam podanych pytań więc musiałam się uczyć wszytskiego ale mam nadzieje ze pytania bedą tylko z pracy a nie ogólne ze studiów
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez nie bede miała niestety podanych pytan
|
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pytania wiszą w gablocie pod dziekanatem. W cholerę jest tego materiału.
Muszę w najbliższym czasie jechać na tą "moją" hałdę porobić zdjęcia, bo na razie projekt leży i kwiczy. Robię tylko analizy, coś tam piszę - charakterystykę Sosnowca i powiązania z miastami otaczającymi, czyli wklejam tekst z różnych źródeł Mój promotor powiedział mi wprost (a jest na luzie), że jeśli chciałabym bronić się we wrześniu, to trzeba by było wziąć się za pracę już od stycznia, i to ostro Mówił mi to w grudniu |
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Paulus powodzenia na obronie!Trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to powiedział znajomy: 10 minut wstydu i tytuł na całe życie
|
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
ano dokładnie
ja się martwie tym jak nie wiem,. pisze na razie program. Tzn chwilowo mam przerwę, ale jestem może gdzieś w połowie mojej całej pracy. Bardzo chciałabym skończyć do końca maja, żeby mieć już z głowy
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
Witam i nieśmiało się przyłączam do wątku
Ja tez jestem na etapie pisania pracy, którą uwaga! muszę oddać za 3 tygodnie, a mam 3 strony Mam pytanie dziewczyny, czy trzeba na każdej stronie albo po każdym akapicie zrobić przypis? Korzystam teraz z jednej książki najwięcej, ale nie ma tam nic odkrywczego, w ogóle wsyscy piszą w kółko to samo ![]() I czy ja dobrze zrozumiałam z op.cit? Tego sie używa tylko jak cytuje się coś co było zacytowane w innej książce, do której nie udało się dotrzeć.
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
no i juz po wszystkim dostałam 5 pytań, 5 za prace i za obrone, nie było jednak tak zle najgorsze to czekanie, chyba najbardziej własnie to stresuje, a poza tym to wszystko do przeżycia, powodzenia wam dziewczynki życzę na pewno sobie świetnie poradzicie
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie Ci poszło!Ja niestety mam świadomość, że nie będę miała oceny bdb na dyplomie, bo mi średnia nie pozwala
|
|
|
|
|
|
#859 |
|
Przyczajenie
|
zazdroszcze tym co obronili ja męcze się z opracowaniem badań ale w tym tygodniu mam ambitny cel to skonczyc
) tylko ten LEŃ ciągle mnie ograrnia
|
|
|
|
|
#860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jakiego działu?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() edit: gratuluje obrony
|
|||
|
|
|
|
#861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już myślałam, że mnie tu wszyscy zignorują ale nie będzie błędem jeśli będę jednak powtarzać tytuł czy jednak lepiej dać to op. cit? Piszę magisterkę z prawa.
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję serdecznie i wprost przyznaję, że zazdroszczę.
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj oddałam trzy rozdziały do sprawdzenia. Ciekawe co promotor powie, bo ciągle jakieś nowe koncepcje mi wymyślał ![]() Do napisania został jeszcze jeden rozdział + wstęp + podsumowanie i szlifierka tego wszystkiego co stworzyłam Jeszcze dwa miesiące.... |
|
|
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiec, mój promotor zabrania powtarzania tytułów. mysle, ze w kazdej pracy powinien byc ten op.cit tak samo jak Ibidem
|
|
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie promotor nie wymaga, żeby za każdym rozdziałem był odnośnik skąd on pochodzi.. wogóle chyba go za bardzo nie obchodzi...
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oto co mi powiedział ![]() Mamy dwie książki z których korzystamy: o tytułach A napisanej przez X i B napisanej przez Y. (Każdy z kolejnych rozdziałów takiej pracy traktowany jest jako osobna "publikacja" - czyli system tworzenia przypisów zaczynamy o nowa, jednak nie rozpoczynamy od 1, tylko numeracja jest kontynuowana). Po raz pierwszy korzystamy z tytułu A autora X: Przykład: X (nazwisko i imię), "A" (pełny tytuł publikacji), miejsce, rok wydania, strona z której cytujemy Np: Kowalski Jan, "ABC terroryzmu", Toruń, 2008, str. 54-67 Następnie chcemy dać przypis z ksiązki B autora Y Przykład: Y, "B", miejsce, rok wydania, strona z której cytujemy Np: Malinowski Lech, "Pozyskiwanie Uranu", Warszawa, 2007, str 15-17 Chcemy ponownie dać przypis z książki "A": Przykład Kowalski J. op. cit. str. 78 W ten sam sposób będziemy tworzyć przypis z książki B, jeżeli będzie "nad nim" wyżej dany przypis z książki A. Może się zdarzyć tak, że będziesz chciała dać kilka przypisów pod rząd z tej samej książki tego samego autora. Wtedy Kowalski Jan, "ABC terroryzmu", Toruń, 2008, str. 54-67 Kowalski J. tamże str. 70 lub tamże str.78 Może się zdarzyc, że będziesz miała kilka publikacji tego samego autora. Wtedy: Kowalski Jan, "ABC terroryzmu", Toruń, 2008, str. 54-67 tenże, "Ty i bomba atomowa", Toruń, 2006, str 300-340 Wszelkiego rodzaju skróty np s. albo str. musisz stosować konsekwencje i nie zmieniać ich charakteru, tzn jak zaczniesz stosować skrót str, to musisz go stosować od początku pisania aż do samego końca. Podane wyżej przykłady układu przypisów są ogólnie powszechne i używane, jednak co do ich układu (np Najpierw Imię i nazwisko a później tytuł lub odwrotnie itp) musisz skonsultować się ze swoim promotorem. To był szybki kurs do przedmiotu "Wstęp do badań historycznych" ![]() Przykłady "książek" wymyślał TŻ ![]() Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłam sprawę z przypisami Jakbyś miała jakieś pytania to pisz.
|
|
|
|
|
|
#868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje ![]() Cytat:
u nas wymagaja co akapit i jeszcze nas strasza programem Plagiat babka mowi ze lepiej dac 10 razy pod rzad ibidem i spac spokojnie niz pominac przypisy no ale widac co uczelnia to reguly bo moj Tż np pisal prace mgr z mechaniki i budowy maszyn i w ogole nie musial miec przypisow chociaz wiadomo ze z jakis ksiazek korzystal, ale przypisow nikt od niego nie wymagal Cytat:
![]() Widze, że Madzialenka Ci juz wyjasnila takze ja tylko potwierdze jej slowa Ehhh biore sie do roboty bo mialam dzis pisac caly dzien i skonczylo sie na marzeniach o pisaniu kurde chcialabym zdazyc do czerwca ale czarno to widze tym bardziej ze w maju przepadaja nam prawie wszystkie seminaria
|
|||
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje obrony
)![]() ja tez zamierzam w lipcu<i obym nie byla sama > do czerwca an bank się nie wyrobię a we wrześniu jakoś tak dziwnie..choć jak nie bedzie innej mozliwości to i ten termin wybiorę a już sama myśl że mam sie bronic to teoria praktycznie npaisana tylko poprawki musze nanieśc troche ulepszyć zmodyfikować i oby ta jędza moja sie nie przyczepiła do tego....przyjmuję ewentualnie poprawki"kosmetyczne" na pewno nie zdazę z badaniami i analizą ,,noo to jutro rano idę prosić dyrekcję drugiego przedszkola o zgodę na pzreprowadzenie badan <tam parę ankiet dla rodziców i wychowawców> jak myślicie czy we dwa tygodnie się wyrobią??? oby tak w każdym razie poprosze bardzo serdecznei a co do przypisów u nas ponoć!<nie słyszałam tego> powiedizała promotorka ze przypisów na dole nie robimy p oprostu wszystko w biblliografii na końcu umieszczamy <tylko jak cytujemy jaka sdefinoicje na końcu w nawiasie autor i strona) natomisat u koleząnek któe pisza monografie promotorka powiedizał zeby robiły przypisy od razu./na dole
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie ja mam pare pytan do Ciebie i Twojego Tż po pierwsze co rozumiesz przez: "Każdy z kolejnych rozdziałów takiej pracy traktowany jest jako osobna "publikacja" - czyli system tworzenia przypisów zaczynamy o nowa, jednak nie rozpoczynamy od 1, tylko numeracja jest kontynuowana" Bo ja wlasnie w kazdym rozdziale zaczynam przypisy od nr 1, wydawalo mi sie ze tak jest poprawnie, bo specjalnie patrzylam na to w innych pracach, no ale moze sie myle? I w ogole to ja to robie tak ze jesli na przyklad uzywam w 1 rozdziale jakiejs ksiazki a potem powracam do niej w 3 rozdziale to tez daje op. cit. Czyli zupelnie na odwrot niz napisalas I juz sama nie wiem heheA po drugie takie pytanie do Tż, korzystajac z okazji, że pisal prace z historii. Ja mimo ze nie studiuje historii tylko filologie to pisze prace o historii jezyka chorwackiego. No i silą rzeczy mam tam same wydarzenia historyczne itd ktore sa opisane w wielu ksiazkach wiec ja to tylko zbieram w calosc (pisze tylko o pewnym okresie), no tylko ze wszyscy sie mnie pytaja tzn wykladowcy co w tej pracy bedzie innowacyjnego wiec chcialam sie zapytac czy praca Twojego Tż i jego kolegow też byla poprostu opisaniem roznych pogladow na jakies zagadnienie czy wniosla cos nowego ze tak powiem?? Bo mi sie wydaje ze taka praca to za wiele wnosic nie moze
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

. Mam nadzieję, że pomogłam.

no ale widac co uczelnia to reguly bo moj Tż np pisal prace mgr z mechaniki i budowy maszyn i w ogole nie musial miec przypisow 
teoria praktycznie npaisana tylko poprawki musze nanieśc troche ulepszyć
wiec chcialam sie zapytac czy praca Twojego Tż i jego kolegow też byla poprostu opisaniem roznych pogladow na jakies zagadnienie czy wniosla cos nowego ze tak powiem?? Bo mi sie wydaje ze taka praca to za wiele wnosic nie moze