![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
dziewczynki a ja mam jutro obronę o 10.00, umieram ze strachu może nie pójde co? ratunku! to nie na moje słabe nerwy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysl, że jeszcze tylko jutro i bedziesz miała z tym spokój ![]() i prosze mi tu nie myslec, ze możesz nie isc, bo my z dziewczynami jak cos to przyjdziemy i na siłe cie tam zaprowadzimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki drogie ja też pisze prace i niestety stanęłam w miejscu poszukuje uzdolnionych dzieci z autyzmem czy ktoś może zna takie potrzebuje przeprowadzić wywiad z rodzicami ew przesłać pytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
uff 1/3 analizy mam juz za sobą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tzn jest to tak na prawde tylko formalność! Wszyscy ją zdają przecież! Im mniej się będziesz stresować, tym lepiej, więc uszy do góry i nic się nie bój! Pozdrawiam! Kaśka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A prawdziwe pisanie zaczyna się też tak od stycznie, w moim wypadku od kwietnia ![]() ![]() Pozdrawiam Kaśka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczynki za pocieszenie może jakoś dam radę nie zemdleć, chociaż nie moge obiecać na pewno, a może któraś z was broniła się na kul-u na wydziale prawa? jest się czego bać? nie mam podanych pytań więc musiałam się uczyć wszytskiego ale mam nadzieje ze pytania bedą tylko z pracy a nie ogólne ze studiów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
to ja tez nie bede miała niestety podanych pytan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
U mnie pytania wiszą w gablocie pod dziekanatem. W cholerę jest tego materiału.
Muszę w najbliższym czasie jechać na tą "moją" hałdę porobić zdjęcia, bo na razie projekt leży i kwiczy. Robię tylko analizy, coś tam piszę - charakterystykę Sosnowca i powiązania z miastami otaczającymi, czyli wklejam tekst z różnych źródeł ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Paulus powodzenia na obronie!Trzymam kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Jak to powiedział znajomy: 10 minut wstydu i tytuł na całe życie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
ano dokładnie
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
Witam i nieśmiało się przyłączam do wątku
![]() Ja tez jestem na etapie pisania pracy, którą uwaga! muszę oddać za 3 tygodnie, a mam 3 strony ![]() Mam pytanie dziewczyny, czy trzeba na każdej stronie albo po każdym akapicie zrobić przypis? Korzystam teraz z jednej książki najwięcej, ale nie ma tam nic odkrywczego, w ogóle wsyscy piszą w kółko to samo ![]() I czy ja dobrze zrozumiałam z op.cit? Tego sie używa tylko jak cytuje się coś co było zacytowane w innej książce, do której nie udało się dotrzeć.
![]() |
#857 |
Raczkowanie
|
no i juz po wszystkim dostałam 5 pytań, 5 za prace i za obrone, nie było jednak tak zle najgorsze to czekanie, chyba najbardziej własnie to stresuje, a poza tym to wszystko do przeżycia, powodzenia wam dziewczynki życzę na pewno sobie świetnie poradzicie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety mam świadomość, że nie będę miała oceny bdb na dyplomie, bo mi średnia nie pozwala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Przyczajenie
|
zazdroszcze tym co obronili ja męcze się z opracowaniem badań ale w tym tygodniu mam ambitny cel to skonczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jakiego działu?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() edit: gratuluje obrony ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Piszę magisterkę z prawa.
![]() |
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
Gratuluję serdecznie i wprost przyznaję, że zazdroszczę.
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj oddałam trzy rozdziały do sprawdzenia. Ciekawe co promotor powie, bo ciągle jakieś nowe koncepcje mi wymyślał ![]() Do napisania został jeszcze jeden rozdział + wstęp + podsumowanie i szlifierka tego wszystkiego co stworzyłam ![]() Jeszcze dwa miesiące.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiec, mój promotor zabrania powtarzania tytułów. mysle, ze w kazdej pracy powinien byc ten op.cit tak samo jak Ibidem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
u mnie promotor nie wymaga, żeby za każdym rozdziałem był odnośnik skąd on pochodzi.. wogóle chyba go za bardzo nie obchodzi...
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oto co mi powiedział ![]() Mamy dwie książki z których korzystamy: o tytułach A napisanej przez X i B napisanej przez Y. (Każdy z kolejnych rozdziałów takiej pracy traktowany jest jako osobna "publikacja" - czyli system tworzenia przypisów zaczynamy o nowa, jednak nie rozpoczynamy od 1, tylko numeracja jest kontynuowana). Po raz pierwszy korzystamy z tytułu A autora X: Przykład: X (nazwisko i imię), "A" (pełny tytuł publikacji), miejsce, rok wydania, strona z której cytujemy Np: Kowalski Jan, "ABC terroryzmu", Toruń, 2008, str. 54-67 Następnie chcemy dać przypis z ksiązki B autora Y Przykład: Y, "B", miejsce, rok wydania, strona z której cytujemy Np: Malinowski Lech, "Pozyskiwanie Uranu", Warszawa, 2007, str 15-17 Chcemy ponownie dać przypis z książki "A": Przykład Kowalski J. op. cit. str. 78 W ten sam sposób będziemy tworzyć przypis z książki B, jeżeli będzie "nad nim" wyżej dany przypis z książki A. Może się zdarzyć tak, że będziesz chciała dać kilka przypisów pod rząd z tej samej książki tego samego autora. Wtedy Kowalski Jan, "ABC terroryzmu", Toruń, 2008, str. 54-67 Kowalski J. tamże str. 70 lub tamże str.78 Może się zdarzyc, że będziesz miała kilka publikacji tego samego autora. Wtedy: Kowalski Jan, "ABC terroryzmu", Toruń, 2008, str. 54-67 tenże, "Ty i bomba atomowa", Toruń, 2006, str 300-340 Wszelkiego rodzaju skróty np s. albo str. musisz stosować konsekwencje i nie zmieniać ich charakteru, tzn jak zaczniesz stosować skrót str, to musisz go stosować od początku pisania aż do samego końca. Podane wyżej przykłady układu przypisów są ogólnie powszechne i używane, jednak co do ich układu (np Najpierw Imię i nazwisko a później tytuł lub odwrotnie itp) musisz skonsultować się ze swoim promotorem. To był szybki kurs do przedmiotu "Wstęp do badań historycznych" ![]() Przykłady "książek" wymyślał TŻ ![]() Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłam sprawę z przypisami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Widze, że Madzialenka Ci juz wyjasnila takze ja tylko potwierdze jej slowa ![]() Ehhh biore sie do roboty bo mialam dzis pisac caly dzien i skonczylo sie na marzeniach o pisaniu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
![]()
gratuluje obrony
![]() ![]() ja tez zamierzam w lipcu<i obym nie byla sama ![]() ![]() ![]() ![]() na pewno nie zdazę z badaniami i analizą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do przypisów u nas ponoć!<nie słyszałam tego> powiedizała promotorka ze przypisów na dole nie robimy p oprostu wszystko w biblliografii na końcu umieszczamy <tylko jak cytujemy jaka sdefinoicje na końcu w nawiasie autor i strona) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() "Każdy z kolejnych rozdziałów takiej pracy traktowany jest jako osobna "publikacja" - czyli system tworzenia przypisów zaczynamy o nowa, jednak nie rozpoczynamy od 1, tylko numeracja jest kontynuowana" Bo ja wlasnie w kazdym rozdziale zaczynam przypisy od nr 1, wydawalo mi sie ze tak jest poprawnie, bo specjalnie patrzylam na to w innych pracach, no ale moze sie myle? I w ogole to ja to robie tak ze jesli na przyklad uzywam w 1 rozdziale jakiejs ksiazki a potem powracam do niej w 3 rozdziale to tez daje op. cit. Czyli zupelnie na odwrot niz napisalas ![]() A po drugie takie pytanie do Tż, korzystajac z okazji, że pisal prace z historii. Ja mimo ze nie studiuje historii tylko filologie to pisze prace o historii jezyka chorwackiego. No i silą rzeczy mam tam same wydarzenia historyczne itd ktore sa opisane w wielu ksiazkach wiec ja to tylko zbieram w calosc (pisze tylko o pewnym okresie), no tylko ze wszyscy sie mnie pytaja tzn wykladowcy co w tej pracy bedzie innowacyjnego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.