![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Dziewczyny doradźcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałabym podkładem uzyskac delikatny efekt satynowego glow ale bez błyszczenia i bez podkreślenia zmarszczek. Wiem, że wiele zależy od umiejętnego nałożenia ![]() Wymyśliłam, że powinnam nakładać porządnie nawilżający krem (lub raczej filtr) i na to może jakiś primer? ale jaki? Czytałam wasze porównania i chyba skłaniam się ku STF ryżowy Sunlight. Ale nie wiem czy słusznie? to samo dotyczy korektora. W próbkach zamówiłam Sunlight, lecz nie wiem czy będzie się nadawał pod oczy ![]() Podpowiedzcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
jmw, Martwa Papuga, WhiteInnocent, Rzabba, jejku dziękuję Wam ślicznie za pomoc w rozszyfrowaniu tych odcieni
![]() Cytat:
To dzięki Wam wiem już na 100% że jeszcze dziś zamawiam Buff Linen i Perfect. A co do trzeciego to zastanawiam się między typem Martwej Papugi - Oliver Fair, a typem WhiteInnocent - Golden Fair. Myślałam jeszcze o Olive - Light Almond ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Wtajemniczenie
|
madziar5, polecam Ci przetestowanie innych formuł, semi-matte moze okazać sie lepsza, a glow o którym piszesz uzyskasz dzieki Original Glo.
Sunlight bedzie dobry pod oczy. Jesli dodatkowo chcesz rozswietlic np. podkówki to lepszy bedzie Aussie Perk Me Up STF powinien byc dobrym wyborem. Opinia o nim jest taka, ze ryżowy bardziej wygładza, a kaolinowy matuje. Co do kremow to moze zajrzyj da watku o kremach primerach itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Rzabbocop
|
madziar5 sprobuj semi-matte
![]() Kakusiu jeszcze jedna fotka, moze lepiej odda roznice miedzy kolorami |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Raczkowanie
|
Dziękuję ślicznie Adusiadu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Konto usunięte
|
wszystko na forum edm jest, ale w skrócie:
za step-by-step video (nakładanie podkładu lub korektora) dostajesz 3 FULL SIZY - sama je wybierasz z listy (wrzucałam ją prosząc o swatche) za step-by-step zdjęciowy dostajesz 3 sample - również wybierasz sama KAŻDY kto prześle stepa dostaje nagrodę ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-03-03 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
od kilku dni uzywałam codziennie sandy fair formuła intensive i zauwazyłam ,że pojawiły się u mnie jakies grudki,nierowności,krostk i i inne dziwne rzeczy (liszaj?). czy to się zalicza do purgingu? jesli tak to powinnam odstawic na jakis czas te formułe czy malować sie dalej i zobaczyc co sie stanie?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ehh mimo ogólnej wścieklicy na beznadziejną promocję musiałam zdecydować się na malutkie zamówienie ![]() Wczoraj próbowałam mój podkład Shiseido.. tragedia.. tradycyjne fluidy wydają się teraz okropnie beznadziejne ![]() Przez tą ich promocję zamiast wydać 50$ zostawiłam u nich jedyne 12,5$. o! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
porównanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Raczkowanie
|
Porównanie podkładów Olive Fair, Light Almond, Light Martian. Zdjęcia nędznej jakości, ale chyba lepsze takie niż żadne
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 |
Rozeznanie
|
A ja mam pytanko (moze glupie
![]() Jaki macie na to sposob? |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
chyba znalazłam idealny odcień
![]() ![]() ![]() ![]() niestety nadal nie mam naprawionego aparatu. zrobiłam fotkę apratem w komórce, więc jakość taka sobie. mimo wszytko załączam, bo widzę że jest na wątku głośniej o Almondach ![]() edit: aha.. miałam nałożone: jako primer finishing dust sunlight (STF mi się skończył), pod oczy sunlight concealer, na policzki mint concealer, iintensive fair concealer i na to sweet almond w formule intensive, to wsio... później dopiero pomalowałam oczy, dałam róż i znów finishing dust. Edytowane przez fragy7 Czas edycji: 2009-03-03 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co to za zestaw medalowy ??
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Była w EDM taka kolekcja trzech cieni (gold, silver i bronze medal) chyba w czasie olimpiady, czyli latem.
![]() ![]()
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1125770 1]wszystko na forum edm jest, ale w skrócie:
za step-by-step video (nakładanie podkładu lub korektora) dostajesz 3 FULL SIZY - sama je wybierasz z listy (wrzucałam ją prosząc o swatche) za step-by-step zdjęciowy dostajesz 3 sample - również wybierasz sama KAŻDY kto prześle stepa dostaje nagrodę ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- dziękuję ![]() dzięki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Konto usunięte
|
Phdwao, konkurs już trwa, do 9.03 trzeba przesyłać stepy.
Faa, możesz mieć je za darmo. Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-03-03 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1126094 5]Phdwao, konkurs już trwa, do 9.03 trzeba przesyłać stepy.
Faa, możesz mieć je za darmo.[/QUOTE] za stepa?? tylko, że ja jestem totalne beztalencie jesli chodzi o makijaże ![]()
#862 |
Wtajemniczenie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1125770 1]wszystko na forum edm jest, ale w skrócie:
za step-by-step video (nakładanie podkładu lub korektora) dostajesz 3 FULL SIZY - sama je wybierasz z listy (wrzucałam ją prosząc o swatche) za step-by-step zdjęciowy dostajesz 3 sample - również wybierasz sama KAŻDY kto prześle stepa dostaje nagrodę [/quote] super!!! Jutro klikam zdjecia, nawet nie zaluje ze nie mam kamerki bo co bym zrobila z "bigami" cieni ![]() ![]() ![]()
#863 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1126094 5]Phdwao, konkurs już trwa, do 9.03 trzeba przesyłać stepy.
Faa, możesz mieć je za darmo.[/quote] a wysłać na e-mail EDM? aha no i publikują te prace czy to dla nich tylko? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
jest napisane, że publikują: Cytat:
Cytat:
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-03-03 o 17:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż po przejrzeniu zdjęć fruity wydawał mi się żółtawy i nawet ciemny. A po tym raczej jasny. Chyba te podkłady na każdym wyglądają inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zadomowienie
|
Sunprince, a jak mamy im te stepy wysłać? Bo nie mam o tym pojęcia...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
madziar5:
Ja miałam kiedyś cerę mieszaną, ale teraz jestem coraz bliższa suchej i chociaż na codzień używam matte, bardzo lubię też semi-matte. W pracy wolę panować nad świeceniem w okolicach nosa [jedyna tłusta strefa, która jeszcze się ostała], ale na wyjście zdecydowanie lepiej sprawdza się semi-matte. Bardzo ładnie odbija światło, i dzięki temu pory stają sie mniej widoczne. Gdy użyję podkładu w tej formule zawsze słysze komplementy na temat mojej podobno alabastrowej cery ![]() Żadna z tych formuł nie podkreśla zmarszczek. Niestety kilka razy przesadziłam z korektorem Sunlight i skwapliwie wszedł w zmarszczki. Teraz nakładam go oszczędnie i jak najbardziej się sprawdza. Musisz tylko pamiętać o dobrym nawilżeniu skóry dookoła oczu- u mnie Sunlight bezlitośnie podkreśla wszelkie przesuszenie. Gdybyś przed zamówieniem chciała potestować trochę semi-matta, to moge Ci zrobic odsypkę, ale mam tylko Fawn i Olive Fair, nie wiem, czy będą Ci pasować. . |
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny potrzebuję waszej pomocy.
![]() Mam wrażenie, że w kolorach, Olive Fair i Golden Fair - moja twarz wygląda "choro". Potrzebowałabym czegoś cieplejszego. Który z kolorków z jakimi miałyście do czynienia, daje zdrowszy koloryt, ale mimo wszystko jest jasniejszy od sunkissed? Coś w tonacji żółtej ale z nuta brzoskwinki. Lub po prostu kolor pomiędzy Olive Fair i Golden Fair a sunkissen? I drugie pytanie u mnbie STF nie matuje wcale :| Zawsze po mineralkach mam taki glow ktorego nie lubie. Czy macie cos mineralnego za pomocą czego uzyskujecie mat?, chodzi mi o wykończeniowiec. Jak tylko uzyskam Wasze wsparcie zamawiam kolejne próbki. Niestety promocja nie kusi do większych wydatków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym golden light też jest dla mnie ciemną pomarańczą. Ale dziś zrobiłam miesznakę właśnie golden light i fawn i jest dla mnie w sam raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.