![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Hej dziewczynki
![]() ja miałam dziś usg. Wody mi przybrały, mam AFI 9, czyli bardzo dobrze ![]() Mala waży 2240 ![]() i jutro do doomku ![]() ![]() Ja dzis tez miałam jakis dziwny sen.. coś z małą mi się sniło ale nie pamiętam co ![]() Pieluszek mam 6 tetrowych ![]() ![]() ![]() Ale dokupie jeszcze kilka tetr, flanelek juz nie ![]() Fotelik mi wczoraj przyszedł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry kochane
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18565559]Edziu, bo jedzenie owoców wcale nie jest takie super zdrowe ![]() ![]() [/QUOTE] no właśnie, jak jedna znajoma zaduzo przybrła i mówi lekarzowi że sie zdrowo odżywia bo i owoce i warzywa to kazał odstawic owoce... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do odczuc ma tak samo, moja malutka zachowuje sie tak samo, ale nie moge odpocząć...nawet w ostanim miesiącu chyba mi sie to nie uda... ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18575126] A ile dziewczyny macie grzechotek? ![]() Ja ma jedną, biedronkową, pluszową z przyczepionymi plastikowymi kóleczkami, wibrującą. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziewczyny popsułam sprawę w pracy, powiedziałamszefowej że mam zwolnienie lekarskie ale że do końca kwietnia będę przychodzić, a ona dała mi do zrozumienia, że jak chce przedłużenie umowy to mam pracowac normalnie ile się da, bo rzodze w czerwcu dopiero... a ja chciałam po prostu miec podkaładke do rozmowy z nią, że potrzebuje troche odpoczynku i lżejszego trkatowania. Nie spodziewałam sie takiej reakcji, wydawała mi sie i była serdeczna bardzo. więc efekt jest taki, że mimo, że umowa skończyała mi się z końcem marca a narazie dostałam ustne zapewnienie o przedłużeniu to moge nie dostac jej na pismie i zostac bezarobotna po macierzyńskim. I teraz nie spie po nnocach ze stresu co dalej. Lipa straszna ![]()
![]() |
#843 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() --------------------------------------------------------- U mnie stan pieluch: tetra - 11; flanela - 8 Stan grzechotek: 1 pluszowa z Rossmana Jeszcze karuzelka FP, i pozytywka również fałszująca ![]() Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-04-15 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
hej.
u nas zostało 30/36 dni ciekawe na który termin młody się skusi. Ja czuję się jakoś lepiej i już tak krocze nie boli mogę spokojnie podreptać po dworku a akurat pogoda jest cudna ![]() grzechotek mam cały karton po Mateuszku muszę tylko je uprać czy przemyć ![]() ![]() kasia nie fajnie się szefowa zachowała. Ja na woim miejscu i tak bym skorzystała ze zwolnienia co by maluszek spokojnie już sobie dosiedział w brzuszku bo odpoczynek jest potrzebny. kardashi fajne że już ok i że idziesz do domku ![]() Lea u mnie można zmienić imie z Martynki na Bartosza ![]()
Edytowane przez gosiak0512 Czas edycji: 2010-04-15 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
Kardashi - świetne wieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kardashi ![]() Bydgoszczanko ![]() Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-04-15 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | ||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18577223]ładny pokoik.
![]() a anioły są chyba teraz dość popularne, bo ja też bardzo lubię. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ja wam powiem , ze to wlasnie u kobiet panuje wieksza znieczulica na inne kobiety w ciazy , nie wiem jak to funkcjonuje ale mnie dziwi. Edzia - ladny wozek ![]() Pieluch tetrowych mam 20 sztuk ![]() ![]() W maju jak juz bede w domu to dokupie tylko kawalek flaneli i uszyje ze 2 przescieradelka do wozka . Grzechotek nie posiadam jeszcze zadnych , pewnie cos jeszcze kupie przed zjazdem ( wykozystuje ostatnie tygodnie , w niemczech gdzies wiekszy wybor tego ![]() ![]() Mam na razie tylko jedna pozytywke do zawieszenia , zreszta malenstwo na poczatku nie potrzebuje zabawek - kolory odroznia dopiero po miesiacu . Cos tam sie kupi - napewno karuzele z chicco o taka ; http://www.chicco.pl/?p0=1&p1=82&p2=85 Moja panna tez miewa mega czkawki ot chocby przed chwila caly brzuch mi sie podnosil ![]() Czy wasze dzieciaczki w miare uplywu czasu staja sie mniej ruchliwe z braku miejsca ?? Bo u mnie to chyba na odwrot dziala - mam w sobie 2 kilo niespozytej energii albo dziecko z ADHD ![]() Mala tak czasami wariuje , ze przestaje to byc juz przyjemne , tymbardziej ze lezy juz glowa w dol i macha tymi nozkami jak popadnie ![]() Wczoraj wieczorem tak sie rozbawila , ze myslalam ze mi skore przebije ![]() Wystarczy do niej zapukac i juz szaleje ![]()
![]() |
#848 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Raczkowanie
|
my dzisiaj zaczynamy 32tc
![]() czkawka u małej jest ale to tak różnie, czasem trwa długo a czasem chwilkę ![]() to ja tak hurtem ![]() ![]() pieluch mam po 10 tetry i flaneli - nie dokupuję - to już nie filozofia i z tym w razie czegoś mąż sobie da radę ![]() karmniczka jeszcze nie mam - bo tak jakoś nie wiem jak z rozmiarem i na początek kupię jeden zwykły najtańszy a potem się zobaczy, zresztą od biedy to ciążowe mam z odpinanymi ramiączkami więc też może dam radę do szpitala praktycznie już wszystko kupione ale jeszcze się tam nie wybieram najgorsze i najdroższe zakupy przede mną tzn wózek i łóżeczko z całym wyposażeniem i o ile tu nie będzie problemu to z wózkiem już gorzej ![]() wczoraj była przymiarka i hm......to nie takie proste ![]()
#850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja zakupiłam stanik do karmienia,wkładki laktacyjne,majtki jednorazowe.Wszystko firmy CANPOL BABIES.Ponadto zdecydowaliśmy się na wózek.Kosztuje 680zł w sklepie.jest bardzo lekki i można go prowadzić jedną ręką ![]() tylko jedno mnie martwi....czy gondola nie jest za mała.
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-04-15 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w 37 tyg i nadal tyję- tzn teraz to na pewno mała bo 1 kg mi przybył
![]() Iza ładny wózeczek ![]() ![]() Kardashi superaśnie ![]() KasiaaX co za szefowa ![]() gosiak o to u Ciebie pewnie całe masy zabawek ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18589036]Ej, no i nie zapominajcie, ze jak macie zgagę do tego, to dzieciom włosy rosną
![]() Oj, to nasze będzie bardzo kudłate ![]() ![]() A dziś nabyłam kilka drobiazgów: nożyczki i malusieńkie cążki, dwie czapeczki i body z długim i krótkim rękawkiem, ale takie na 3-6 miesięcy. Oglądałam też wózki i łóżeczka, ale nadal nie wiem na co się zdecydować... |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() robi się. ![]() Cytat:
![]() a jakie sa Twoje obecne typy wózkowe? pokaz jakie modele rozważasz, to może cosik Ci podpowiemy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#854 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18589270]
Trzymajcie kciuki, o 16 zaliczenie mam :/[/QUOTE] Już pewnie zaliczyłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja mam 30 tetry i 6 flanelek.
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=margo80;18589749]matko, jaki sen.
![]() mnie się dziś śniło, że u mnie w domu było jakieś spotkanie wizażanek, chyba wszystkie jeszcze z brzuchami byłyśmy ![]() kciuki zapewnione. grzechotki mamy 2 - jedną plastikową i jedną pluszową z Ikei. wybrałam się dziś na zakupy i wróciłam całkiem zadowolona. dla siebie kupiłam koszulę i klapki, więc brakuje mi już chyba tylko wkładek laktacyjnych i karmników. nawet myślałam, żeby się za nimi rozejrzeć już dzisiaj, ale jak weszłam do sklepu i zobaczyłam, że oprócz ekspedientki są jeszcze jej 2 koleżanki, które przyszły na ploty, to mi się odechciało... dla córci wzięłam dziś smoczek-uspokajacz, butelkę z Aventu 125ml, 10 pieluch tetrowych i komplecik: szczotka z grzebyczkiem. ile macie tetr? ja mam na razie 20 i zastanawiam się, czy dokupić jeszcze 10, czy ewentualnie dopiero po porodzie... Edziu - bardzo ładny wózek ![]() ja mam 10 tetry i 5 takich flanelowych mnie tez to wkurza kiedy wchodze do sklepu a tam ploty w najlepsze z kolezankami tak to Tako i ta szarosc nie jest wcale ciemna wrecz przeciwnie jest bardzo ładna i jasna ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- tez nie masz sie czym martwić bo wiedza co zrobić jak sie poród zacznie i bez problemu bedzie ![]()
#856 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18595515]
a jakie Twoje typy wózkowe? ![]() Cóż, z przyczyn od nas niezależnych musimy zrezygnować z gondoli (ale na szczęście możemy taki wózek pożyczyć). Padło więc na travel system, bo i tak trzeba mieć fotelik. Poza tym: na pewno nie chcemy takiego z trzema kółkami i dwiema rączkami takimi jak są zwykle w spacerówkach. Znalazłam dziś w sklepie jeden firmy Graco, troszkę droższy niż chcieliśmy, ale może się na niego zdecydujemy. Tylko oczywiście nie pamiętam jaki to dokładnie model i za Chiny go teraz nie mogę znaleźć w necie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no aj myslałam ze przed samym porodem dlatego pytałam dziewczyn czy tez tak maja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
no i schodzi mi czop narazie nie ejst zabarwiony krwia ale schodzi ![]() mi sie podoba Małgoś ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
ale zołza wez ja jakas miotłą postrasz wrrrr ![]() ![]() ![]()
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobny do mojego tako i powiem ci ze wcale nie jest ta gondolka taka mała przynajmniej u mnie w sklepie myslałam podobnie jak ty nie wiem dlaczego Silpe ![]() ![]() ![]() mała hmm chyba sobie godz obrała by baraszkować i najczesciej wychodszi na to ze to noc kiedy mamuś tyle co zasnie
![]() |
#859 |
Zadomowienie
|
Edzia fajna nie ??
![]() Jezu dziewczyny juz nie wyrabiam - mala tak strasznie kopie , ze caly brzuch mnie juz boli ,nie mowiac o zebrach ![]() ![]() ![]() A mialo byc coraz spokojniej ....
#860 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Dzis pierwszy dzień w pracy po urlopie.Myślałam, że nie wysiedze. Byłam u położnej i wszystko ok.Mala była grzeczna i nie szalała.Ułożona jest główką w doł ale jeszcze pływa więc zmienia pozycje. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18585098]ja tak samo w pierwszej ciąży miałam- koszt ubranek i wszystkich innych potrzebnych akcesoriów wyczerpał wszystkie pokłady finansowe... ![]() Dziś wieczorem zabieram się za wystawianie na Allegro ciuszków po córeczce sąsiadki- ![]() ![]() ![]() ![]() Nie kuś, nie kuś ![]() Edzia ladny wózek. Cytat:
![]() Cytat:
Pierwsze słyszę. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18589270]Przy ostatnim usg czkawki Agatka nie miała, za to kilka razy zapodała konkretnego kopniaka ![]() Co do grzechotek - ot, tak mi się spytało, ale sama mam 2, nie jakieś kolosalne ilości ![]() Trzymajcie kciuki, o 16 zaliczenie mam :/[/QUOTE] Jak tam po egzaminie.Pewnie 5. A ja szukam takich mocowan do gondoli coby w samochodzie zainstalować.Znalazłam tylko z chicco. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zadomowienie
|
No to jesteśmy po wizycie. Na razie jest bez zmian, szyjka scentrowana ale trzyma, wyniki dobre. Następna wizyta za dwa tygodnie a potem jeszcze USG w szpitalu co by nam lekarka go dokładnie pomierzyła. Sobie wtedy oddział zwiedzimy. Dzięki za kciukaski
![]() Buziaki dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
Czesc Laski.
Szaja jak po egzaminie? Iza, fajny wozek. Sliczny kolor. Nie znam sie na gondolach ale moj tez nie ma za duzej chyba i jakos mnie to nie martwi ![]() Kardashi, hura, fajnie ze juz jutro do domu wychodzicie w pakiecie jeszcze ![]() Ja mam 20 tetr dzisiaj dostalam od kolezanki 10 kolejnych pieluch ale to nie tetra. Jakis dziwny material ale calkiem mily. Chyba bedziemy uzywac tetr i jednorazowych na zmiane. Disiaj bylam w outlecie iittala i kupilam cala serie taika niebieska: http://www.iittala.com/web/Iittalawe...ate_30_cm_blue Nie lubie finskiego wzornictwa i ale akurat ta seria bardzo mi sie podoba wiec wzielam po 8 szt. prawie wszystkiego i na dodatek kolezanki kolezanka tam pracuje i dostalam 50% znizki. Bardzo sie ciesze ![]() My mamy jedna grzechotke, ktora byla w paczce dla przyszlych mam. Czerwona, plastikowa i glosna z serii tych z mojego dziecinstwa ![]() Co do wagi to ja tyje caly czas. Dzisiaj bylm u poloznej i znowu kilko do przodu chociaz apetyt ogranczony...nie kumam..
#863 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18586124]W nocy śniło mi się najpierw, że karmię małą cycem, a drugim karmię kota
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ale zakasalam rekawy zalozylam wlasna firme... zreszta od dawna mąż mnie namawial na to ![]() Cytat:
![]() ![]() a dzis nawet chcialam te harce nagrac zeby mężowi do pracki podeslac ale co wlaczalam kamerkę to cisza... wyłączam-brzuchal szaleje ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-04-15 o 19:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też się rozruszał ostatnio. Bryka jak nigdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mężowi też się bardziej Małgosia podoba, a mnie Gabrysia.. no ale coś ustalić w końcu będzie trzeba.. hihi ![]()
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dostałaś nowej umowy, tylko jakieś ble ble, że dostaniesz? Kiedyś tam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ty się babo nie śmiej, tylko pisz, co u ciebie i młodego, bo normalnie wsiąkłaś jak siki w pieluchę, że tak to opiszę tematycznie ![]() Dziewczyny, dziękuję za kciuki - zdane na 4, tym samym zakończyłam zaliczanie różnic programowych ![]() ![]() ![]() A teraz uwaga - mam wrażenie, że mi czop odchodzi ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18599895]
Ty się babo nie śmiej, tylko pisz, co u ciebie i młodego, bo normalnie wsiąkłaś jak siki w pieluchę, że tak to opiszę tematycznie ![]() Dziewczyny, dziękuję za kciuki - zdane na 4, tym samym zakończyłam zaliczanie różnic programowych ![]() ![]() ![]() A teraz uwaga - mam wrażenie, że mi czop odchodzi ![]() Bardzo w temacie porównanie, bardzo. ![]() U mnie ok, młody bryka jak konik. Wieczorem jak film oglądamy jakiś to tak się układa, że pozy nie mogę żadnej wydumać, gniecie mnie pod żebrami, nie umiem sobie znaleźć miejsca... Gratki serdeczne. ![]() A Ty dokąd się spieszysz? ![]() Mnie tam ani nic nie odchodzi, ani nie mam skurczy (albo nie wiem, że mam) ani też nie leci mi nic z cyców... Jakiś mutant jestem. Albo będę w tej ciąży trzy lata... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.