![]() |
#841 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
Na początku chodziłam bez niczego ![]() Potem dorobiłam się sprzętu. Staramy się robić min 6km i wzajemnie się mobilizujemy żeby iść każdego dnia. Cytat:
![]() Cytat:
Sprytny Tata ![]() Już od początku nauczy córcię sprzątać, żeby mogła go wyręczać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
Ja również przyłączam się do życzeń
![]() No tak na spacer chodzę co kilka dni, ale myślę że takie chodzenie z kijami to chyba więcej mięśni pobudza niż takie zwykłe chodzenie, rozglądałam się na allegro i kije takie zwykłe zwyklaste są nawet w przystępnych cenach więc może sobie za sponsoruje je, może namówię teściową żeby mi było raźniej ![]()
![]() |
#843 | |||
Zadomowienie
|
Witam wszystkich! Nareszcie wolny dzień
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mamz Czas edycji: 2011-01-08 o 08:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() U mnie na dworze szaro, brudny śnieg, szare chmury.... i gdzieś troszkę przebija słonko ![]() Jestem dziś sama z moją dwójeczką więc wybierzemy się na mały spacerek, żeby nie oszaleć ![]() Teraz jeszcze zalegają w łóżkach, objedzeni królewskim śniadankiem ![]() Ja muszę ogarnąć siebie i chatkę ![]() ![]() Jakie masz plany na dziś. Wolny dzień to prawie jak święto ![]() Ewka pewnie się cieszy, że mama w domku... Kamilka co tam uWas? Jak mijają Wam dni, byliscie na spacerku? Farahh wracaj na Wizaż ![]() Gdzie się podziewasz, stało się coś? Mam wrażenie jakbyś dawno się nie odzywała...tęsknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Rozeznanie
|
Cześć!
koralik jestem, jestem, czytam, ale nie piszę bo co się chcę wziąć za pisanie to mi maluchy przeszkadzają... Bartek mi wyrwał przycisk z przecinkiem z klawiatury ![]() ![]() kurde mamz ja to Cię podziwiam... ja bym wyła jak bóbr w takim szpitalu gdzie dzieci chore.... jestem za wrażliwa... tak mi żal takich małych istotek, co tyle muszą się nacierpieć ![]() A co badania z krwi.... kusicie, kusicie ![]() ![]() idę zrobić surówkę do obiadu ![]() Miłego Dnia!
![]() |
#846 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=koralik_1982;242389 49]
Jakie masz plany na dziś. Wolny dzień to prawie jak święto ![]() Ewka pewnie się cieszy, że mama w domku... Ja od dawna mam tylko jeden plan, który jakoś póki co pozostaje w sferze marzeń, mianowicie, położyć się spać wieczorem, dajmy na to o 22.00 i pospać do rana. Boże, co ja bym dała żeby się wyspać ![]() Nie powiem, że jest lekko, ale (chociaż zabrzmi to trochę brutalnie i bezdusznie) z czasem się człowiek przyzwyczaja. Ja na początku też buczałam. Dopóki jednak nie miałam dzieci inaczej patrzyłam na to wszystko, teraz o wiele lepiej rozumiem tych biednych rodziców, czasem jak słyszę płacz jakiegoś malucha, to jak bym moją Ewkę słyszała i przyznaję, że dawniej było mi łatwiej mimo, że już pracuje tam 10 lat. Ale jest jeden malutki plusik takiej pracy. Jak widzisz przez co inni przechodzą, przestajesz się przejmować pierdołami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dywany dopiero teraz na wielkanoc się trzepie ![]() Cytat:
Natalka też tak robiła. Świra można dostać. Na pocieszenie powiem, że to mija ![]() Z usypianiem nigdy nie miałam kłopotów, ale z budzeniem się w nocy i ze znikaniem mojej osoby były cyrki. Mama musiała być zawsze na wyciągnięcie ręki, wciąż musiałyśmy się przytulać całować.... I to miłe i męczące.... ![]() Jeśli budziła się w nocy to braliśmy ją do naszego wyrka, a my spaliśmy dalej, drzwi do pokoju zamykaliśmy..... Jakoś przetrwaliśmy ten czas ![]() Szykuje Nikosia na basen....a jak zostanę sama z Natalką to się zrelaksujemy ![]() Potem szybciutko kąpiel i.................. LUZ!!!!!!! A potem kije ![]() Zajrzę jeszcze do Was ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały nie odstawił mi dziś w nocy ciągu na cycu,tylko jadł co 1,5-3godziny ![]() Wczoraj siostra oglądała moje szycie(ona też jest po cc) i stwierdziła,że bardzo ładnie poszyte. Nigdy nie miałam żadnego szwa więc nie wiedziałam czy dobrze czy niedobrze.Teraz po sn i po cc moge powiedzieć,że cc było bez porówniania lepsze. Komfort siedzienia na pupie jest cudowny. Inaczej boli,bo teraz to mam wszystko poszyte(pociachali przecież wszystkie warstwy), trudno mi czasem wstawać no i estetycznie to inaczej wygląda ale czuję się o niebo lepiej niż po sn. Ostatnio ściągałam się już kilka dni po porodzie i brzuszek mi się szybko wsiąknął a teraz nie mogę bo może mi się źle pozrastać.Mam nadzieję,że też jakoś się teraz wsiąknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 | |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() U mnie piękna pogoda... Szykujemy się na rodzinny spacerek ![]() Cytat:
Ja mam zupełnie inne wrażenia. Lepiej czułam się po sn niż po cc. Ale to też pewnie zależy od tego jak po porodzie wyglądało krocze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Rozeznanie
|
Cześć!
U nas też ładna pogoda, szykuję się i jak mąż wróci z pracy to idziemy na WOŚP ![]() A ja sobie nie wyobrażam mieć cesarki... jakoś jak sobie pomyślę o tym znieczuleniu, że od pasa w dół nic się nie czuje to aż mnie trzęsie... oszalałabym jakbym nie czuła nóg... Po SN od razu praktycznie wstałam, wzięłam prysznic, poszłam się po korytarzu przejść no i mogłam się zajmować dzieckiem bez żadnego ale ![]() No ale różnie jest... jedne wolą cc, drugie sn ![]() Miłej niedzieli Wam życzę, wieczorem zajrzę!
![]() |
#851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale dla ciebie ![]() Kurcze ja to chyba nie będę brała zwolnienia aż do końca, no chyba ze będą inne wymogi lekarza, nie cierpię siedzenia bezczynnie w domu więc chyba mogłabym oszaleć przez te kilka miesięcy. Mam tylko nadzieję, ze nie będę miała tak jak mama moja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#852 |
Rozeznanie
|
Melduję że powracam do żywych
![]() ![]() koralik tak Kochana, chodzimy na spacerki - kocham ten czas spędzony na dworze ![]() ![]() ![]() A u nas ostatnimi czasy Meksyk był.. W poniedziałek byliśmy w szpitalu w którym rodziłam u p. ordynator pediatrii bo niepokoiłam się tym napięciem mięsniowym a dodatkowo chciałam żeby ktoś rzetelny Maję zobaczył. Pani doktor stwierdziła po badaniu że nie niepokoi się tak napięciem jak tym że Mała mało przybrała na wadze ![]() ![]() ![]() karolinko GRATULUJĘ ŚLICZNE SYNUSIA!!! Ja też dostawałam o oxytocynę ale po to żeby mamcica szybciej się kurczyła bo był z tym problem. Też jechałam na przeciwbólowych - poczatkowo ketonal w kroplówce a później czopki. Aha i proszę cię nie zrób takiego głupiego błedu jak ja i nie dźwigaj nic bo mamy jeszcze wewnętrzne szwy które same się rozpuszczą a jak dźwigniesz np. tak jak ja wózek to ból niesamowity i to kilka dni... Zresztą jak za dużo pochodzisz na spacerku to też czuć. Moja blizna po cięciu wygląda już świetnie.. Nawet nie przypuszczałam że tak ładnie się zagoi ![]() Uciekam teraz bo Maja się budzi ![]() ![]()
![]() |
#853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 22Kamila22 super, że wszystko się normuje! Oby tak dalej, niech Maja pięknie przesypia nocki, bo i mamusia będzie wtedy w lepszej formie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Rozeznanie
|
Kamilko dlaczego napisałaś babrać się w mm
![]() Przecież butelka nie jest gorsza!!! Zadowolenie, wypoczęcie, spokój mamy i dziecka jest najważniejszy!!! Czy to ważne czy pierś czy butelka ![]() Buziaki dla Majeczki!!!!!!!! Uciekam na kije!!! Pa Pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Rozeznanie
|
mamz żebyś wiedziała że w lepszej
![]() ![]() ![]() ![]() koralik Słońce nie o to mi chodziło bo jestem wręcz szczęśliwa że Mała jest na mm. Chodziło mi raczej o ciągłe mycie, sterylizacje butelek, podgrzewanie, więcej to czasu zajmuje niż wyciągnięcie piersi ![]() ![]() ![]() ![]() Ahh te twoje kije ![]() ![]() ![]() Uciekam pomyc naczynia i się położyć. Miłego wieczorku życzę ![]()
![]() |
#856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym dźwiganiem właśnie się boję. W zasadzie nie wiem ile czasu mam się oszczędzać. Chyba miesiąc ![]() Dziś kacperek w nocy budził się co 3godziny. Noc w miarę spokojna. Ja do neurologa wybiorę się niezależnie od napięcia bo boję się go szczepić bez opinii neurologa. Córce zrobiłabym krzywdę szczepiąc ją w terminie,więc z synem będę też uważać. Z karmieniem butlą jest o tyle wygodnie,że może to zrobić każdy i nie jesteś na stałe "przyłączona" cycem do dziecka. Zawsze może nakarmić TZ ![]() A w dzień jak ci Maja śpi? Kacper śpi dość dużo i codziennie mam obawy ,ze nie będzie tak ładnie spał w nocy. Ale w końcu to noworodek,więć chyba musi dużo spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() U mnie prawie cały śnieg zniknął!!! Nawet słonko świeci....wielkimi krokami idziemy do WIOSNY ![]() Muszę sobie umyć okna, żeby lepie widzieć jak robi się pięknie na dworze. Kamilka i Karolka Z dźwiganiem trzeba uważać więcej niż miesiąc. Nawet chyba do pół roku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
mamz no ja właśnie pracuje w biurze dlatego jak będzie taka możliwość to będę chodzić do pracy tak długo jak się da. Wiadomo jak się ma już dziecko to co innego zawsze jest co robić ale w pierwszej ciąży nie bardzo
![]() Dziewczyny może trochę głupie pytanie ale ile przytyłyście w czasie ciąży???
![]() |
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli tylko nie zagrażają ci stresy w pracy to pewnie,że pracuj. No i oczywiście jak wszystko jest ok. Ja pierwszą ciążę przeleżałam ze względów zdrowotnych -nudziło mi się bardzo ale za to dziecko mam bardzo spokojne i zrównoważone. Myślę,że zachowanie w czasie ciąży ma bardzo duży wpływ na zachowanie dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do przytycia, to ja przytyłam jak słoń bo aż 16 kg, jak przyjechałam ze szpitala to od razu na wagę i miałam jeszcze 8 na plusie, które na szczęście bardzo szybko zgubiłam. Sądzę zresztą, że te 16 kg. to był efekt właśnie siedzenia w domu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
Dzięki, tak się właśnie zastanawiałam, bo mój tż wczoraj się pytał to mu powiedziałam, że jakoś tak w tych granicach ok 12kg, a on odetchnął z ulgą bo myślał że coś około 30kg
![]() Na szczęście nie mam stresującej pracy, więc jak tylko będę się dobrze czuła to sobie będę pracowała ![]() ![]()
![]() |
#863 |
Rozeznanie
|
No nie dziewczyny
![]() Cały dzień sprzątałam... Okna pomyte, kurze z mebli ( nawet na górze) wytarte, łazienka lśni, pranie zrobione.... Nie miałam czasu na wizaż!!!! Zasiadam z kubkiem herbaty i co..... ![]() Prawie nie ma co czytać ![]() Oj...oj...oj...oj... ![]() Oglądam Na Wspólnej i zaraz wybieram się na moją wyprawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Zadomowienie
|
![]() Martyna niby zaakceptowała kacperka-pomaga przy przewijaniu,chce podawać krem,wycierać pupę,zagląda do niego jak śpi, nie przejawia żadnych agresywnych zachowan wobec niego. Ale stała się bardzo nieposłuszna-nie chce np zrozumieć ,że wieczorem nie wolno bawić się grającymi zabawkami bo on się budzi. Poświęcam jej dużo czasu(nawet może więcej niż przedtem) -jak mały wisi na cycu godzinę to godzinę z nią rysuję a wcześniej tego nie robiłam bo mi się nie chciało. Ale wieczorem jest sajgon-ona chce mnóstwo nierealnych rzeczy (granie,hałasowanie, ciastka,gumy ![]() ![]() ![]() Może to objaw zazdrości z jej strony? nie wiem jak to opanować. Jak ja jestem zdenerwowana to udziela się małemu .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę że najważniejsze to dużo jej tłumaczyć no i poświęcać jej tyle czasu ile tylko się da. Możesz jej powiedzieć że jak Kacperek śpi wieczorem to wtedy masz czas dla niej, ze możecie pooglądać bajki czy pobawić się czymś, ale musi to być cicha zabawa bo inaczej on się obudzi i będzie trzeba się nim zajmować zamiast bawić z nią. Moja szwagierka miała taką sytuację, niby starsza córka rozumiała bo miała 6 lat jak się urodziła młodsza ale zawsze robiła jakieś sceny, łącznie z tym, ze powiedziała że jak się Ola urodziła to nawet na wakacje nie mogą jechać ![]()
![]() |
![]() |
#866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Karolka ![]() Zachowanie Twojej córeczki jest jak najbardziej normalne. I świadczy o jej dobrym rozwoju ![]() Trzylatek potrafi być bardzo zazdrosny... To nie potrwa długo!!! Teraz musisz się zając każdym dzieckiem z osobna. Przewinąć, jedno nakarmić, drugiemu uszykować posiłek....jedno wykąpać, drugie położyć spać...wszystko w różnych godzinach..... TO JEST WYZWANIE ![]() Żebym ja miała w domu większy spokój, postarałam się żeby dzień moich dzieci wyglądał podobnie, takie samy pory jedzenia, spacerów, zabawy.... Trochę nam to zajęło.... Martynka po prostu próbuje ustalić sobie granicę, na jakie zachowania może sobie pozwolić, kiedy mamie puszczą nerwy... ![]() Nie ma złotego środka na to ![]() Trzeba to przetrwać, mówić i tłumaczyć dziecku do obrzydzenia co wolno, kiedy, jak i dlaczego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
DZIĘKUJĘ ZA RADY ![]() Jakoś to muszę przetrwać.Zobaczymy co dziś wieczorem bedzie ![]() Sytuacja jest o tyle dobra,że martyna pół dnia jest w żłobku i w zasadzie jak jej nie ma to jestem w stanie poradzić sobie w domu ze sprzątaniem,obiadem... na wizaż sobie zajrzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Karolka u nas też popołudnia to gorący czas ![]() Ja moi dobiorą się razem to czasem mam wrażenie, że mieszkam z kosmitami ![]() Najbardziej są zgodni w brojeniu i piszczeniu ![]() Teraz jedzą mandarynki i słyszę, że pestki sadzą w doniczce ![]() Tam gdzie już coś im wyrosło z przed miesiąca. Jedyny dobry moment dnia to wieczór. O 19 kąpiel, oboje hop do wyrka, jeden buziak, zamykam drzwi i mama ma WOLNE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Przyczajenie
|
Witam Was gorąco !!!
Farahh miałaś genialny pomysł z założeniem tego forum ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem można powiedzieć świeżo upieczoną mamą, moja córeczka Zuzia 21 stycznia skończy 4 miesiące ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy Madzia i Zuzia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Zadomowienie
|
Wczoraj było prawie ok.TZ trochę się wściekał ale starałam się opanować sytuację. Niestety moja wersja opanowania polegała na ustępowaniu córce więc muszę metodę dopracować
![]() Zwykle nie stosuję rad z gazetek ale w jednej znalazłam super radę na mycie włosów dziecka. Córka ma długie włosy (ja miałam,siostra miała, wszystkie kobiety w rodzinie miały długie włosy) i mycie ich a w zasadzie płukanie oznacza zawsze ryk. Polewam ją dziecięcą konewką-zero płaczu ![]() Cytat:
Masz termos? Jak córkę kariłam bytlą to wieczorem gotowałam wodę do termosa-na pierwsze karmienie była gorąca ale na kolejne już prawie w sam raz -wystarczyło trochę ostudzić butelkę w zimnej wodzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.