|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
![]() Ja w następny piątek muszę koniecznie kupić prezenty gwiazdkowe, bo w ten nie dam rady.
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie mogę znaleźć czasu na siedzenie przy kompie... wczoraj jak wyszłam o 8 z domu, to wróciłam przed północą. Nie lubię się kłaść spać zbyt późno, bo jestem rano nieprzytomna, ja uwielbiam spać. W weekend szykuje mi się to samo, bo mam zajęcia na 8, a wracam wieczorem. Jestem po prostu wykończona tym wszystkim, ciągle mam rzeczy ważniejsze od angielskiego, tak jak np wczorajsze wspinanie. Mam jeszcze w planie popracowanie nad swoją kondycją i siłą, jestem za słaba, niezwykle mi to przeszkadza - tylko jeszcze nie wiem jakiego typu ćwiczenia powinnam wykonywać, żeby wzmocnić siłę rąk i nóg. A dzisiaj w planie mam: - nie zasnąć w pracy ![]() - szybkie zakupy - sprzątnie w domu (bo jak zwykle w weekend nie mam na to czasu) - nauka na jutrzejsze kolokwium ![]() Chyba nie powinnam tu pisać... jestem do kitu i wszystko zawalam ![]() ![]() Edytowane przez beoneself Czas edycji: 2010-12-10 o 05:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na weekand przyjeżdża do mnie koleżanka z innego miasta, co dość mocno ograniczy moje rezerwy czasowe, ale strasznie się ciesze, bo dawno jej nie widziałam, a przyjeżdża zaprosić mnie na swój ślub ![]() W te weekand przydałoby się: * napisać pracę zaliczeniową (o Boru wszechlistny,jak mi się nie chce!:P) * przeczytać kolejną pozycję zalegającą na półce * napisać trzy aplikacje na kursy wiosenne za granicą (a nuż mnie gdzieś wezmą, chociaż chętnych jest 12 osób na miejsce...) * może założyć profil na stronie au pair i zacząć coś działać, ale to nie koniecznie - jest jeszcze dużo czasu Ej... bo wszyscy sie mnie pytają, gdzie idę na sylwka, a ja jeszcze nie mam pomysłu... kurde, to już blisko :P Dobrze, że w tym roku nie miałam postanowień noworocznych, bo byłoby mi przykro ![]()
![]() |
#844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wzmocnienia mięśni, to wpisz po prostu 'ćwiczenia siłowe' albo 'wytrzymałościowe' w google, ja sama znalazłam tak fajną stronkę ze stretchingiem, chociaż nie zawsze mogę zrozumieć, jakie ćwiczenie autor miał na myśli ![]() Ja mam dziś w planach: zakuć na kolokwium, które, co prawda, dopiero w czwartek, ale to kolokwium z tych masakrujących. Tym bardziej, że jutro przyjeżdża mój Tż i dwa dni z weekendu mi odpadną, mimo że obiecał, że mnie przepyta ![]() ![]()
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2010-12-10 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry z rana
![]() ![]()
![]() |
#846 |
Raczkowanie
|
Czasami myślę, że nie jestem warta bycia szczęśliwą. Chciałabym zmienić wiele, ale nie wiem, od czego zacząć. Jakiś czas temu trochę pozmieniałam - schudłam kilkanaście kilogramów, zaczęłam się uśmiechać, wychodzić z domu i wydawało mi się, że już niedaleko mi do bycia szczęśliwą.
Ale oczywiście po kolejnej załamce (tak, wiele ich mam zawsze) zrezygnowałam z diety, przytyłam, przestałam się uśmiechać i znowu ciągle płaczę i z domu nie wychodzę. Niesamowicie Cię podziwiam, że masz siłę, by wziąć w ręce swój los. I zazdroszczę Ci tego. Słuchajcie, ja mam takie pytanie... Jestem z kimś od 4 lat. Czy to możliwe, że dobija mnie bycie z Nim? Czy to możliwe, że przez bycie z kimś można się unieszczęśliwiać?
![]() |
#847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Piszesz, że Twoje sukcesy i starania zaprzepaściły jakieś załamania? Hmm nie chce pytać o szczegóły, ale możesz napisać ogólniej coś więcej? A co do Twoich ostatnich pytań, to niestety jest to możliwe i przeżyłam to na własnej skórze. 4 lata toksycznego związku. Nie potrafiłam żyć bez niego, ale wewnętrznie się męczyłam. Nie mogę stwierdzić, że wszystko było nie tak, ale było tego na tyle dużo bym mogła stwierdzić, że szkoda życia i zdrowia na taki związek. Niestety, prawda jest taka, że nie wszyscy się zmieniają- nie chcą bo może im tak wygodnie(?). Nie ma ludzi nieomylnych i chyba nie ma człowieka który nigdy by nikogo nawet w najmniejszym aspekcie nie skrzywdził i nie zawiódł. Osobiście uważam, że jeśli ktoś popełnia błąd, rani kogoś, i mimo obietnic znowu powtarza swoje czyny to raczej chyba się nie zmieni...Jeśli ktoś coś zrozumiał i dostrzegł jak kogoś skrzywdził, poprawia się i robi wszystko by to się nie powtórzyło to według mnie zasługuje na drugą szansę ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz, ja też miałam ostatnio trochę zawirowań w życiu i ostatni rok to był ciągły płacz, ale dopiero ostatnio zrozumiałam, że to MOJE życie i że nie chcę go tracić na ciągły płacz i smutek i że sama muszę dbać o swoje szczęście, bo ono jest we mnie. Wiem, że to brzmi jak z jakiegoś beznadziejnego poradnika dla nastolatek, ale wydaje mi się, że coś w tym jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Raczkowanie
|
m13081987 każdy zasługuje na szczęście, a tak naprawdę to on samo z nieba nie spadnie, trzeba nad nim pracować, zacząć od czegoś drobnego, od jednej rzeczy na początek. Pracować nad sobą, tylko w sobie można znaleźć szczęście. Wszystkie tu po to jesteśmy, żeby siebie zmieniać i kształtować własne szczęście. Głowa do góry
![]()
![]() |
#850 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Mam nadzieję, że jeszcze nie zapomniałyście o mnie
![]() ![]() W ogóle doszłam do wniosku, że jak Was czytam to czasem głupio mi się odzywać - wy macie tyle planów na każdy dzień, tyle ważnych rzeczy do zrobienia, a ja? Czasem trudno mi znaleźć więcej niż cztery konkretne rzeczy do zrobienia w ciągu dnia. To (w sensie brak czegoś czym mogłabym zapełnić czas) mnie chyba tak dobija, że nie mam ochoty robić kompletnie nic. Ani z tych rzeczy "naukowych", ani "dla siebie". Z wszystkimi moimi wielkimi planami dopadł mnie syndrom "zacznę od nowego roku". Z resztą czasem już nie wiem kiedy odkładam coś z naprawdę dobrego powodu, a kiedy po prostu na siłę ten powód wymyślam. Plan na dzisiejsze popołudnie: * posprzątać w pokoju (za to się biorę zaraz po wysłaniu posta ![]() * nastroić gitarę (pewnie mi zajedzie z tym godzinę, jeśli w ogóle się uda) * godzinę (nie więcej!) poświęcić na uporządkowanie zdjęć na komputerze * zająć się czymkolwiek byle nie siedzieć przy komputerze (książka?) Wieczorem zamelduję na jak długo udało mi się odejść od kompa... m13081987, ja się dopisuję do tego co dziewczyny napisały ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też nie zawsze mam jakiś konkretny plan co powinnam zrobić. I też mam takie fazy w moim życiu, które kiedyś były częste: nic mi się nie chciało- ani zrobić coś ze swoim wyglądem, ani obowiązkami. Co do zaznaczonego to w 100% się zgadzam ![]() ![]() Ja jestem osobą raczej taką która wszystkim się przejmuje, stresuje, trochę melancholijna ![]() ![]() Plany na weekend? posprzątać pokój, odwiedzić ciocię w niedzielę (czekam na potwierdzenie ![]() ![]() Przez ostatnie dni jak sie działam w domu porobiłam sobie peeling i maseczki ![]() ![]() ![]() A plany na dziś- relax ![]() ![]()
![]() od 5.12.2oo9 razem ![]() Edytowane przez Little brown Czas edycji: 2010-12-10 o 15:43 Powód: dopisanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
Yasha fajnie, że masz taką mamę
![]() ![]() ![]() m13081987 oczywiście, że zasługujesz na szczęście! Każdy na nie zasługuje. Popieram dziewczyny wyżej. Każdy z nas pracuje nad swoim szczęściem, to od nas zależy jakie będzie nasze życie. To normalne, że nie zawsze wychodzi, że się załamujemy niepowodzeniami - ważne, by się nie poddać. Też tak swego czasu myślałam, że na szczęście wcale nie zasługuje, bo cały czas coś nie wychodziło, wszystko się psuło... Było to w momencie kiedy m.in. straciłam swoją 'przyjaciółkę'. Próbowałam się odciąć od ludzi, bo uważałam że i tak coś nie wyjdzie, że znowu trafie na kogoś kto mnie wykorzysta i po co mi to, nie?. I kiedyś jedna osoba mi powiedziała : "Na wszystko w życiu trzeba sobie zasłużyć." Może ktoś uzna, że to banalne , ale do mnie przemówiło... Mam teraz gromade przyjaciół... Te słowa bardzo mi pomogły i do tej pory dziękuje tej osobie, bo podniosłam się z najtrudniejszego momentu w moim życiu. I słowa te staram się do tej pory wykorzystywać we wszystkim co robię, naprawdę podnoszą na duchu... A co do ostatniego pytania to Little brown bardzo dokładnie wszystko wyjaśniła i zgadzam się z nią w 100 %. Sama kawałek czasu temu miałam podobnie.
#853 | |||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko, że w moim przypadku priorytetem jest jednak schudnięcie, przynajmniej trochę ![]() wychodzę dzisiaj z domu! ![]() ![]()
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
W końcu weekend... Miałam strasznie ciężki tydzień, chyba ani razu nie spałam dłużej niż 5 godzin. Udało mi się napisać i oddać rozdział magisterki na czwartek
![]() ![]() W sumie mimo wszystko tydzień miałam udany, zmobilizowałam się w końcu do pisania i jestem zadowolona że ogarnęłam (fakt, że miałam na to prawie pół roku a zabrałam się w ostatniej chwili ![]() ![]() ![]() Jestem okropnie zmęczona, oprócz tego że mało spałam to jeszcze nie dojadam ostatnio (w ogóle nie mam apetytu, potrafię zjeść dziennie 3 kanapki, jogurt i mandarynke) i nie mam siły na nic. Dobra strona jest taka że znowu schudłam, zła - wszystkie spodnie ze mnie spadają ![]() Dziś sobie odpoczywam, jutro może gdzieś wyskoczę wieczorem - nie lubię siedzieć w domu, mam takie poczucie zmarnowanego czasu. Ostatnio zaczęło do mnie dochodzić, że strasznie szybko mi ten czas leci i że nie będę wiecznie młoda ![]()
#855 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, chyba wszystkie mialysmy podobnie ciezki tydzien
![]() Choc czasem mam wrazenie, że to wszystko funduję sobie na wlasne zyczenie, że można bylo przysiaść trochę wcześniej, pomyśleć poprzedniego dnia nad menu i cos przygotowac, wyprasować ubrania wieczorem zamiast rano... a pozniej i tak wychodzi jak wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Inkwizytor
|
Ja mam złoty środek na nieróbstwo. Wyłączyc komputer. To się tylko z wierzchu wydaje niezbędne do nauki, rozrywki itd. Mój laptop sie zepsół i przez 2 dni byłam go pozbawiona. Najpier myślałam, że umrę z nudów a potem robiłam wszystko żeby się jednak nie zanudzić. Przeczytałam 150stron książki (do pracy mgr, obiecvywałam sobie to zrobić od miesiąca), gazetę tematycznie powiązaną z moimi studiami (pozakreslałam co ciekawsze fragmenty), 100stron książk(dla rozrywki) którą kupiłam z dwa tygodnie temu i jeszcze znalazł się czas na posprzątanie pokoju, pójście na uczelnię oraz zakupy świąteczne.
![]() ![]() ![]() ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta osoba może Cię tłamsić, wykorzystywać, obniżać samoocenę krytykowaniem, zakazami, kontrolą. Ty decydujesz o swoim szczęściu i o ludziach z którymi się zadajesz. Jeśli Twój związek nie daje Ci względnego szczęścia, spokoju i stabilności to chyba czas go zakończyć..
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry laseczki
![]() jestem po pierwszym dniu szkolenia i za chwilę wyskakuję na zimno żeby dojechać na dzień drugi. Krótko mówiąc jestem zachwycona! ![]() - to również nawiązanie kontaktów (być może z przyszłymi pracodawcami), - propozycja wolontariatu, - utwierdzenie się w przekonaniu, że wybrałam dobrze studia - a nawet pasjonujące studia... Szkolenie to również sposób na: - poznanie branży i ujrzenie jej oczami kilku osób (w moim przypadku studenta reso, prawnika, kuratora, trenera, pracowników fundacji a nawet skazanych!), - znalezienie autorytetów, które mobilizują, "zarażają", pchają do przodu. I na koniec również dowartościowanie własne, słowa pochwały, porównanie z innymi studentami, powiedzenie, że się nadaję i mam duże szanse osiągnąć... sukces... ![]() Jeżeli macie jakąkolwiek możliwość uczestnictwa w szkoleniach/kursach/stażach - róbcie to! Jeżeli są one płatne, uzbierajcie kasę, kupcie jednego ciucha mniej ale - róbcie to! Naprawdę zachęcam, ja dostałam "kopa do działania" ![]()
#859 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety, szkolenia są strasznie drogie, to kwestia nie jednego ciucha, tylko kilku, no chyba, że ktoś się ubiera w Simple lub innej Evie Minge ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2010-12-11 o 08:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie NIC specjalnego i dobrego się nie wydarzyło. Mam mnóstwo nauki, za którą jeszcze się nie wzięłam ![]() Poza tym nie schudłam, nie zaplanowałam sylwestra( z moim Tż-tem będzie trudno - nie lubi tańczyć, nie pije alkoholu w takich "resetujących" ilościach, jak moi znajomi) no nie wiem, doła złapałam?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jesteście po prostu przewspaniałe
![]() Może i każdy zasługuje na szczęście, ale nie każdy potrafi szczęśliwym być. Związku zakończyć nie potrafię... Wiem, że prawdopodobnie to dałoby mi szczęście, ale przecież: "On jest takim dobrym, kochającym, cierpliwym chłopakiem" - jak to mówią moje przyjaciółki... A ja dodatkowo boję się, że popełnię błąd zrywając z Nim i będę żałowała tego do końca życia... No więc dalej będę trwała w swojej depresji i beznadziejności aż w końcu czara goryczy się przeleje. Ja jakaś głupia jestem... Cały czas powtarzam sobie, że nie chcę z Nim być. Że mnie irytuje. Że chciałabym się zakochać "tak naprawdę"... Że gdybym miała całe życie z Nim spędzić to bym chyba się pochlastała... Ale odmienić tego nie chcę. Jestem jeszcze na etapie "czekania aż samo się coś odmieni". Ale to chyba nie ten wątek ![]() Znowu napiszę, że podziwiam Was dziewczynki i trzymam kciuki. I jestem pewna, że wszystkie postanowienia Wam się spełnią. I będziecie trwały w szczęśliwości ![]() Pozdrawiam
![]() |
#862 | |
Raczkowanie
|
Melduję się
![]() Właśnie skończyłam sprzątać w mieszkaniu - zajęło mi to aż 4 godziny, ale warto było, teraz wszystko lśni. To nie lada wyczyn jak na mnie, bo sprzątanie to coś, czego nie znoszę najbardziej na świecie, chyba już wolę się uczyć. Ale teraz przyjemniej miło się zabrać do czegokolwiek w pokoju, który nie wygląda jak pobojowisko (bo tak zwykle u mnie wygląda). Cytat:
Póki co sprawy załatwiania praktyk i licencjatu stoją w miejscu, trochę nie z mojej winy, ale ze wstydem przyznam że mi to na rękę, bo nie chce mi się tego robić najbardziej na świecie. Ale cóż - do świąt trzeba koniecznie załatwić wszystko co z nimi związane, trzeba się zmusić. Podobają mi się moje nowe okulary, które odebrałam w środę. Pogodziłam się z tym, że nie mogę nosić szkieł. Planuje nawet zakup jeszcze jednych, jakichś z fajnymi, modnymi oprawkami i będę nosiła na zmianę. Skoro nie mogę chodzić w szkłach, to fajnie by było mieć kilka par okularów... Ja w tym roku podjęłam decyzję, by nie iść nigdzie na Sylwestra. Jakoś zawsze było tak, że szłam, bo tak wypadało i zawsze na doczepkę do znajomych moich znajomych i co roku Sylwester ograniczał się do chlania do upadłego, a na następny dzień do obejmowania się z kibelkiem. Nie było nawet żadnych tańców, po prostu ludziom tylko chodziło o to, żeby się narąbać. Pomyślałam sobie, że skoro tak ma to wyglądać i w tym roku (bo ciekawszych propozycji nie dostałam, mogłabym tylko do tamtego grona pijących się podczepić znów), to zostanę w domu, zrobię sobie maraton filmowy, wypiję z mamą jakieś winko czy szampana i na spokojnie podsumuję ten rok. Chciałabym w końcu przeżyć Sylwestra o jakim zawsze marzyłam z tańcami, ładnymi strojami, fajnym towarzystwem i dobrą zabawą, ale nie bardzo wiem jak to zrealizować, bo duszą towarzystwa nie jestem by u siebie zorganizować, chyba za bardzo nie byłoby kogo zaprosić zwłaszcza jeśli chodzi o męskie towarzystwo, a i z kasą krucho by podejmować się jakichś przedsięwzięć, iść na bal czy gdzieś wyjechać... Zainspirowałyście mnie do założenia zeszytu z cytatami, poza tym chciałabym też w końcu powywoływać zdjęcia z liceum i ze studiów i założyć wielki pamiątkowy album, pozamieszczać śmieszne cytaty koleżanek i moje własne pod zdjęciami. Tak, aby zatrzymać tamte wesołe chwile. Cały czas pracuję też nad swoim charakterem - zdaję sobie sprawę, że jestem osobą, która łatwo się denerwuje i traci humor, gdy coś idzie nie po jej myśli. A tracę humor, pozytywne myślenie i chęć do zmian zwłaszcza przy moich najbliższych koleżankach ze studiów, bo od jakiegoś czasu czuję, że traktują mnie jako piąte koło u wozu, zapchaj dziurę i w ogóle jestem na doczepkę. Sama już nie wiem czy próbować to jakoś naprawić i rozmawiać (próbowałam), obrażać się i wykręcać ze wspólnych spotkań (tego też) czy próbować olewać sytuację i nie reagować, gdy znów zaczynają gadać na swoje tematy i zapominają że jestem z nimi (to robię ostatnio, ale przyznam że jest mi przykro w takich momentach i czuję żal). Na szczęście poza studiami mam trzy przyjaciółki na które można liczyć i z nimi jest zupełnie inaczej, ale jednak na uczelni spędza się cały tydzień i trochę jestem skazana na te koleżanki z uczelni, bo po trzech latach każdy ma już swoją stałą grupkę. Edytowane przez _Dominiczka_ Czas edycji: 2010-12-11 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak czytam o Twoim sylwku i trudności w znalezieniu fajnej grupy znajomych, to mogę się pod tym również podpisać. Tak, jestem choleryczką. Choć próbuję nad tym panować, jak się tylko da. Szkoda tylko, że mam znajomych, którzy wykorzystują ten fakt i celowo mnie podpuszczają, choć wzajemnie sobie pewnych świństw nie robią. Ostatnio z moją dobrą koleżanką stwierdziłyśmy, że mamy w dupie grupę i trzymamy się razem. Od razu widać efekty, jesteśmy trochę na uboczu, ponieważ nie kraczemy, jak większość. ![]() Przyjaciółkę od serca mam, szkoda, że tak daleko - jedna Poznań, druga Anglia ![]() A sylwester? No cóż, niektóre spędzałam na chlaniu, co jak sama wiesz, kończyło się bliskim spotkaniem z kibelkiem :P, a od jakiś 3 lat spędzam go z moim Tż. Raz poszliśmy na imprezę, raz u niego w domu rodzinnym, a innym razem... w domu naszym osobistym :P ten ostatni był wyjątkowo dziwny, ponieważ poszliśmy do kina ![]() ![]() Szczęśliwie poratowała nas Żabka ![]() Później znajomi mówili, że mogliśmy wpaść do nich, ale wiecie... akademik to głównie picie, poza tym ja nie mam rewelacyjnych układów z grupą, a mój Tż tym bardziej, nie zna ich zupełnie i jest sporo starszy. Także... no ![]() Muszę, koniecznie muszę coś dzisiaj zacząć robić, inaczej nigdy nie wyjdę z tych egzaminów i zaliczeń ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że jutro będzie miły oraz romantyczny dzień ![]() Cytat:
A o swoim związku musisz pomyśleć. Albo coś zmieniacie razem, albo lepiej poszukać prawdziwej miłości. Ja po ponad 4 latach związku zastanawiam się, jak to będzie kiedyś, ponieważ z biegiem czasu pojawiają się zgrzyty i pewne skostnienie. Szczególnie, gdy codzienność nie daje czasu na inne aktywności ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Qj873...eature=related a to moja ukochana pioseneczka ostatnio ;((( Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2010-12-11 o 14:55 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej dziewczyny ![]() Ja wczoraj do 16 byłam na uczelni- napisałam zaległe koło i powinnam je zaliczyć więc cieszę się, bo kolejna sprawa załatwiona. Po południu i wieczorem był u mnie tż, a potem pojechaliśmy na noc kina z moja przyjaciółką i jej trójką znajomych. Było bardzo fajnie ![]() ![]() No, ale dziś wstałam o 14.30 po tej nocy. ![]() Na dziś w planach: - zrobić protokół z fizyki (zostały mi dwa do zrobienia, jeden robię z koleżanką i już się umówiłyśmy na wtorek więc ten mój własny też chciałabym jakoś ogarnąć) - biorę się ostro za matematykę - wyciągnąć naczynia ze zmywarki i ogarnąć w kuchni Na razie tyle, zobaczymy czy to się uda. Musi!
![]() |
#865 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zresztą ja z natury jestem samotniczką i indywidualistką, więc z jednej strony chciałabym powiedzieć sobie że mam wszystkich w dupie i zostać wolnym strzelcem na tych studiach (bo nie widzę ani jednej osoby w mojej grupie z którą mogłabym rozmawiać o życiu, muzyce, literaturze, filmach etc jak choćby nawet tutaj z Wami), nie należącym do żadnej z plotkarskich grupek, a z drugiej brak mi pewności siebie i śmiałości, trochę mi smutno gdybym musiała sama spędzać przerwy, nie byłoby do kogo się odezwać i zwyczajnie nie miałabym czym się zająć. Boję się że wszyscy by na mnie patrzyli krzywo jak na dziwoląga. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, no u mnie jest ciut na odwrót, ale to pewno z racji kierunku studiów.
Jeżeli nie uczysz się dzień i noc, nie zaliczasz wszystkiego w wyznaczonym ogólnie terminie, tylko dogadujesz się z asystentem indywidualnie, jeśli nie podlizujesz się asystentom, jeśli nie masz odwagi odpyskować lasce, która próbuje wszystkich ustawić, ponieważ ona daje notatki... jesteś gorszy ![]() Nie należę do osób, które potrafią siedzieć 24h przed książkami, mam naprawdę wiele innych zainteresowań, ale to się nie podoba. A już najbardziej dobija mnie, jak ludzie opowiadają, że do egzaminu uczyli się raptem dwa dni ![]() ![]() Kółka wzajemnej adoracji u mnie również, jak najbardziej istnieją. Wręcz odgórnie się rozdzieliły, zawsze chodzą razem i zawsze jak roboty na czas, byle ktoś nie był inny. :[ grrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
Znaczy u mnie ogólnie też króluje metoda "zakuć, zdać, zapomnieć" i wszyscy kombinują jak koń pod górę jeśli chodzi o zaliczenia (nie uczyć się, a mieć jak najlepsze stopnie poprzez wszelkiego rodzaju oszustwa i zagadywanie z wykładowcami). A ja po prostu należę do osób uczciwych (niektórzy mogą mnie nazwać naiwną), nie lubię ściągać, podkładać gotowców i poważnie traktuję te studia, z niektórych przedmiotów mam ledwo tróję, ale są też takie które mnie interesują, nad którymi długo siedzę z przyjemnością i z których mam 5, bo mnie to ciekawi i wiążę z tym swoją przyszłość i zdarzają się sytuacje, gdy koleżanki nazywają mnie kujonem i okazują swoją zazdrość o oceny (a tak naprawdę kujonami są one, bo wykuły to i zapomniały a ja siedziałam nad tym z przyjemnością i zainteresowaniem i zapamiętałam to).
I u mnie również jest tak, że rządzą te najbardziej wyszczekane i złośliwe osoby, którym nikt nie podskoczy albo te, które mają notatki. Też mam sporo zainteresowań poza studiami, sporo czytam, oglądam i też czasami jest to dla mnie ważniejsze niż nauka do kolokwium ![]() Edytowane przez _Dominiczka_ Czas edycji: 2010-12-11 o 16:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() W kuchni wszystko posprzątałam, powtórzyłam słówka z angielskiego i nauczyłam się nowych, a teraz właśnie zasiadłam do protokołu z fizyki. ![]()
#869 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Nie wiem dziewczyny co się ze mną znowu dzieje ale ostatnio coś kiepsko ze mną... ![]() m13081987 rozumiem, że nie ma u Was problemów typu kłótnie, zdrady, zazdrość itd? Z tego co rozumiem chodzi bardziej o to, że on Cię irytuje, nudzi? Czy jest tak od początku? A może do związku wkradła się rutyna? Domyślam się jak możesz się czuć. Nie ma co ukrywać- takie wewnętrzne poczucie potrafi być destrukcyjne, oj potrafi. Coma, cieszę się że się rozwijasz i chwytasz okazji plus zdobywasz doświadczenie. Ja będąc na 5 roku mogę stwierdzić, że oprócz przymusowych praktykach nauczam już 5 lat (korki), ale żałuję, że nie mam innego doświadczenia lub jakiegoś papierka który potwierdza, że uczę ludzi już od kilku lat. Moja siostra również studiuje resocjalizację, jest na 5 roku studiów zaocznych. Niestety, ona raczej zostanie w naszym rodzinnym mieście a tam o pracę trudno. Mam nadzieję, że jakoś jej się uda mimo wszystko. Ile czasu mniej więcej zajęło Ci przystosowanie się do spędzania niektórych weekendów samotnie? Widzę, że mi chyba trochę "zejdzie" na przestawienie się. Mój Tż jak wczoraj dojechał do swojego domu rodzinnego, po przeszło 6 h jazdy ![]() ![]()
![]() |
#870 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja Sylwestra spędzę podobnie. Będzie likierek i zaległe filmy ![]() Co do koleżanek ze studiów, mam 3 dobre koleżanki, ale one są na innej specjalizacji, mam z nimi tylko jedne zajęcia wspólne i rzadko poza nimi się widzimy. One same gdzieś wychodzę na kawę i często nie raczą mnie zawiadomić. Mi już zbrzydło ciągłe wychodzenie z inicjatywą, widocznie nie pasuje im już moje towarzystwo, więc dałam sobie siana. Nie jestem typem pustenika, ale jestem indywidualistą i mam swoje zasady. Nigdy nikomu nie chciałam się przypodobać, ani podlizywać, nie oglądam sie na innych, nie lubię lansu ani imprez opartych nie na zabawie, ale na chlaniu, nie ulegam wpływom innych więc nie jestem otoczona wianuszkiem znajomych. Kiedyś było mi z tego powodu przykro, ale taka już jestem i chce żyć w zgodzie ze sobą. Co do mojego dzisiejszego dnia, to niestety 3/4 z zaplanowanych zadań mi nie wyszło. A to wszystko przez FOX LIFE. Nie mam tego kanału, ale w ramach promocji mam go teraz za darmo przez cały grudzień. No i dzisiaj były aż 3 odcinki Chirurgów pod rząd. No i popłynełam. Ale już jutro internet i telewizja dopiero wieczorem. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.