Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 13:33   #841
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Nie jestem lekarzem żeby stawiać diagnozę ale jak ktoś od miesięcy nie może się zebrać do kupy, jest nieskoncentrowany, histeryzuje, nie przyjmuje żadnych logicznych rad chce tylko się wyjęczeć, to widzę że coś jest nie tak i jest nieszczęśliwy. Bo tu nie chodzi o rozwiązanie konkretnego problemu co jest proste, tylko ta osoba nie chce bo jest pogrążona w swoim wielkim nieszczęściu. I już mnie to irytuje, mogę wysłuchać pogadać, raz, drugi, ale jak ktoś jest taaaki wylewny i wiecznie nieszczęśliwy, zaryczany no to... To po prostu męczy.
moze tej osobie spodobalo sie "zainteresowanie" jego problemami i dlatego tak sie zachowuje...? niektrorzy lubia dramaty w zyciu, wyolbrzymianie problemow etc., bo wtedy czuja sie jak gwiazdy filmowe
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja tak samo... A po skróceniu spodnie już nie wyglądają tak dobrze. Szkoda, że nie robią spodni na osoby, które mają 150-160 cm wzrostu
robia w lee, levisach, wranglerach i temu podobnych
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:37   #842
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
robia w lee, levisach, wranglerach i temu podobnych
To może się tam kiedyś przejdę. Zwłaszcza jeżeli mają spodnie z grubego jeansu.
Ja niestety mam ocierające się o siebie uda przez co w efekcie szybko przecieram spodnie w kroku
Stary 2011-08-10, 13:39   #843
muszynianka
Zakorzenienie

No tylko że znaleźć wranglery, lee, levisy, na osobę która ma 160 cm wzrostu i poszukuje rurek z podwyższonym stanem które są zwykłe, ciemne, bez dodatków graniczy z cudem, do widać na przedstawionych obrazkach
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:44   #844
goniiia
Raczkowanie

No właśnie, ja mam rozmiar M/L i przy 175 wzrostu wyglądam ok, tak akurat chyba. I powiem wam, że nie lubię np. widoku wystających kości u modelek. Myślę, że gdyby "standardowy" rozmiar modelek zwiększyć do M to i ludzie by chętniej oglądali pokazy i modelki nie musiałyby się aż tak odchudzać.
goniiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:45   #845
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety mam ocierające się o siebie uda przez co w efekcie szybko przecieram spodnie w kroku
też mam ten problem i zawsze nowe spodnie oddaje do krawcowej. Ona umiejętnie naszywa latki po wewnętrznej stronie spodni, w miejscu gdzie się uda ocierają. Nic nie widać na zewnątrz, że się majstrowało przy spodniach a problem z przecieraniem z głowy

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:53   #846
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No tylko że znaleźć wranglery, lee, levisy, na osobę która ma 160 cm wzrostu i poszukuje rurek z podwyższonym stanem które są zwykłe, ciemne, bez dodatków graniczy z cudem, do widać na przedstawionych obrazkach
No tak...
Ech, przejdę się kiedyś, popatrzę... Może coś dla siebie znajdę

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
też mam ten problem i zawsze nowe spodnie oddaje do krawcowej. Ona umiejętnie naszywa latki po wewnętrznej stronie spodni, w miejscu gdzie się uda ocierają. Nic nie widać na zewnątrz, że się majstrowało przy spodniach a problem z przecieraniem z głowy
No niestety u mnie widać te łatki. Poza tym, ja szybko i te łatki przecieram...
Że nie wspomnę o tym, że jedyne spodnie na mnie jakie ostatnio znalazłam w sklepie, są tak cienkie, że nijak nie dałoby rady ich sensownie załatać
Stary 2011-08-10, 13:53   #847
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
Tyle jest rzeczy, ubrań, butów, jednak aby kupić coś, co rzeczywiście pasuje, to trzeba się nachodzić. Pamiętam, jak chodziłam z koleżanką, która chciała sobie kupić buty, rozmiar 35-36. Szukałyśmy po działach dziecięcych...
Ja mam 34
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:03   #848
muszynianka
Zakorzenienie

Życzę powodzenia w szukaniu jeansów ^^

a od siebie polecę cubusowe "gemma jeans" najlepiej regular - taki model, za 99 zł, jak nie macie wyjścia to i tak możecie przymierzyć
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:05   #849
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja mam 34
Chyba nie muszę mówić, jak bardzo Ci współczuję?
Stary 2011-08-10, 14:06   #850
Linaewen
Zakorzenienie

Ha, a znajdzie spodnie na odpowiednią długość dla szczuplejszej i wyższej osoby... Zazwyczaj z kilkunastu przymierzonych par jedna dwie są dobre na długość dla mnie i nie zjeżdżają z tyłka...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:09   #851
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak samo... A po skróceniu spodnie już nie wyglądają tak dobrze. Szkoda, że nie robią spodni na osoby, które mają 150-160 cm wzrostu
C&A ma trzy długości spodni: krótkie, normalne i długie. Też zawsze musiałam skracać, a te ichnie krótkie są w sam raz.
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:12   #852
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Że nie wspomnę o tym, że jedyne spodnie na mnie jakie ostatnio znalazłam w sklepie, są tak cienkie, że nijak nie dałoby rady ich sensownie załatać
O kurczak.

No ostatecznie są jeszcze taki jeansowe (i inne też) łatki, które mają klej z jednej strony. Odwracasz spodnie na wewnętrzną stronę, dokładasz do strategicznego miejsca łatkę tą stroną z klejem, prasujesz to żelazkiem i ileś tam prań trzymają.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:17   #853
201607111632
Konto usunięte

W szafie nie mam ani jednych zwykłych, porządnych, dopasowanych jeansów, bo do mojej sylwetki się nie da takowych znaleźć. 162cm wzrostu, kawał tyłka i ud, płaski w miarę brzuch. Albo odstają w pasie na 10cm, albo dupska nie wcisnę. Uroczo. Irytuje mnie to.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:18   #854
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
C&A ma trzy długości spodni: krótkie, normalne i długie. Też zawsze musiałam skracać, a te ichnie krótkie są w sam raz.
Dziękuję

Cytat:
O kurczak.

No ostatecznie są jeszcze taki jeansowe (i inne też) łatki, które mają klej z jednej strony. Odwracasz spodnie na wewnętrzną stronę, dokładasz do strategicznego miejsca łatkę tą stroną z klejem, prasujesz to żelazkiem i ileś tam prań trzymają.
Tak, tyle, że potem ta "łatka" mnie uwiera i obciera... A jak to boli potem No niestety, problem z przecierającymi się spodniami mam od wielu lat, wypróbowałam już chyba wszystkie łatwo dostępne metody radzenia sobie z przetartymi spodniami...
Stary 2011-08-10, 14:30   #855
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
ja mam 160-162cm wzrostu i spodnie na dlugosc moge kupic idealne - dlugosc 30

Cytat:
stare modele spodni rzadza ja mam jakies spodnie sprzed miliona lat po mojej mamie z lee i sa cudne
Cytat:
do wstawiania latek dobre sa sztruksy. ja nosze zazwyczaj czarne- da sie wstawic malo widoczne laty. tylko te laty powinny byc od szwa do szwa...
Stary 2011-08-10, 14:33   #856
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
ja mam 160-162cm wzrostu i spodnie na dlugosc moge kupic idealne - dlugosc 30
Dziękuję za informację Na pewno się tam przejdę

Cytat:
do wstawiania latek dobre sa sztruksy. ja nosze zazwyczaj czarne- da sie wstawic malo widoczne laty. tylko te laty powinny byc od szwa do szwa...
Akurat miłośniczką sztruksów nie jestem, ale nosiłabym je... Gdybym tylko znalazła w sklepie takie, które na mnie dobrze leżą
Stary 2011-08-10, 14:48   #857
skazana_na_bluesa
.

ja kupuje we wranglerze...
Stary 2011-08-10, 14:55   #858
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Potrzeba czasu, żeby samemu przed sobą się w ogóle przyznać, że ma się jakiś problem pscyhiczny, a co dopiero zechcieć ten problem komuś powierzyć i pójść do psychiatry. Już nie mówiąc o stereotypach dotyczących ludzi, którzy do tych psychiatrów chodzą. Wiecie, wariaci, świry, kiła i mogiła
Ta osoba wykazuje objawy depresji, że od razu chcesz ją do lekarza wysyłać?
Psychiatrzy są fajni <3 Taki kumpel za pieniądze I możesz powiedzieć mu wszystko i miec pewność, ze za dwa dni całe miasto nie będzie tego wiedziało

Ale ogólnie zgadzam się. Baaaardzo trudno przyznać przed samym sobą "mam problem". musz, zignoruj, nie wysluchuj i nie pocieszaj. Brutalne, ale tylko to mozna zrobić.

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Tu chodzi ekonomie. Maja wszystkie ten sam rozmiar wiec moga wyprodukowac ubrania na pokaz w jednym rozmiarze. Nie musza przynosci roznych, bo to kosztuje. I nie musza dobierac ubran do sylwetki, bo wszystki emaja taka sama. To bardzo wygodne.
Dokładnie To nie jest promowanie jakiegos tam typu urody, to jest taka "oszczędność"
Dlatego na wybiegach najlepiej sprawdzają sie kobiety o "jednolitej" sylwetce - mała różnica między obwodem bioder, a talią itd.

Cytat:
No mnie szkielety wkurzaja bo czuje sie przez nie gruba chociaz nie jestem. Zwlaszcza jak sie je stawia za wzor, jakies piosenkarki, aktorki jak patyki.

Nie, brzydkie ciuchy to brzydkie ciuchy i nic tego nie zmieni. Ale mam paru projektantow ktorych koooocham.
Tutaj, tutaj jestem! Przyjmuję to na klatę

Tak z drugiej strony - ja się przy kobiecych kształtach czuję jak wieszak i strach na wróble I ten tekst "mężczyzna nie pies - na kosci nie leci" wrrr...

Cytat:
Dokładnie. Mam 163 cm i kupić jakieś spodnie bez skracania to jest cud. Albo są za długie, albo za małe nawet dla małpki kapucynki
A do tego takie, w których chude (nie szczupłe, CHUDE) nogi wygladałyby dobrze, a nie jak kije od szczotek
Mission impossible
Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
Tyle jest rzeczy, ubrań, butów, jednak aby kupić coś, co rzeczywiście pasuje, to trzeba się nachodzić. Pamiętam, jak chodziłam z koleżanką, która chciała sobie kupić buty, rozmiar 35-36. Szukałyśmy po działach dziecięcych...
Pozdrawiam koleżankę, towarzysza w niedoli. Mam ten sam rozmiar i nosze głównie glany, bo znalezienie balerinek czy szpilek w tym rozmiarze to cud (ale kilka dorwać mi się udało )
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:58   #859
Tygrysiak
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam 34
jak moja mama... ja mam 35. Znalezienie butów to masakra, ale jak widzę jakies ładne i pasujące to biorę od razu, bo druga taka okazja może się nie trafić.
Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że pamiętam czasy jak kupowałam buty 36-37 kilka lat temu. Bez problemu. Stopa mi się nie skurczyła jak podejrzewam, ale mam wrażenie że z rozmiarami butów jest jakiś "przekręt" jak z rozmiarówkami niektórych ubrań. Wydaje mi się że są przenumerowane. Na dowód tego potrafię zmieścić się czasami w ubrania z rozmiaru 34 (nie na siłę, nie wyglądając jak opięty baleron ) w które, według tabel pokazujących wymiary w cm, nie powinnam się mieścić...

Tygrysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:04   #860
201604250941
Konto usunięte

Demi- taa, bo 'prawdziwa kobieta' ma czym oddychac i na czym usiasc a reszta to podróbki ;p aczkolwiek w mediach tylko sie pokazuje szkielety z sylikonami, zero roznorodnosci ;/ Jedna Oprah Winfrey to troche malo
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:07   #861
mbamboo
Wtajemniczenie

Cytat:
a od siebie polecę cubusowe "gemma jeans" najlepiej regular - taki model, za 99 zł, jak nie macie wyjścia to i tak możecie przymierzyć
Właśnie, w Cubusie są fajne dżinsy. Mam ciemne rurki z normalnym (albo nawet lekko podwyższonym) stanem, bez żadnych ozdób i przecierań. Pierwszy raz nie musiałam skracać spodni - na 162 cm wzrostu idealne, przy schylaniu nie wyłazi tyłek, a od roku materiał się nie przetarł nigdzie (mam tylko dwie pary spodni, nie potrzebuję więcej, a te noszę dość często i jestem pod wrażeniem). Kosztowały mnie zaledwie 99 zł. Dopiero teraz zaczęły się rozciągać w okolicach tyłka, ale to i tak nic w porównaniu z dżinsami z Reserved. Tak więc gorąco polecam.

Edytowane przez mbamboo
Czas edycji: 2011-08-10 o 15:08
mbamboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:08   #862
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tygrysiak Pokaż wiadomość
jak moja mama... ja mam 35. Znalezienie butów to masakra, ale jak widzę jakies ładne i pasujące to biorę od razu, bo druga taka okazja może się nie trafić.
Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że pamiętam czasy jak kupowałam buty 36-37 kilka lat temu. Bez problemu. Stopa mi się nie skurczyła jak podejrzewam, ale mam wrażenie że z rozmiarami butów jest jakiś "przekręt" jak z rozmiarówkami niektórych ubrań. Wydaje mi się że są przenumerowane. Na dowód tego potrafię zmieścić się czasami w ubrania z rozmiaru 34 (nie na siłę, nie wyglądając jak opięty baleron ) w które, według tabel pokazujących wymiary w cm, nie powinnam się mieścić...
Ja tylko jeśli chodzi o rozmiar buta jestem taka mała Reszty niestety jest trochę za dużo
Jeśli chodzi o rozmiarówkę butów to już jakiś czas temu zauważyłam, że jest zaniżana. Ja mam 34, w porywach 35 i kiedy jestem w "normalnym" sklepie czyli nie na dziecinnym stoisku i dorwę jakieś 35 to okazuje się, że w nich pływam - bo tak naprawdę to wcale nie jest 35 tylko 36
Dziwi mnie takie zaniżanie rozmiarówki, tak samo jest z ubraniami - kiedy przymierzam coś w rozmiarze, który do tej pory zawsze był dobry okazuje się, że jest za szczupły i dobry jest dopiero 2 rozmiary większy - nie wiem jaki w tym cel

Spróbujcie znaleźć sandałki dziecięce na lato w kolorze czarnym
Stary 2011-08-10, 15:12   #863
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Demi- taa, bo 'prawdziwa kobieta' ma czym oddychac i na czym usiasc a reszta to podróbki ;p aczkolwiek w mediach tylko sie pokazuje szkielety z sylikonami, zero roznorodnosci ;/ Jedna Oprah Winfrey to troche malo
Mam czym oddychać, ale z tym siadaniem to będzie problem Hmm, da się wypchac spodnie skarpetkami? W koncu nie mogę byc jakąś podróbka kobiety, nie?

Cytat:
Spróbujcie znaleźć sandałki dziecięce na lato w kolorze czarnym
-----> http://femmishu.pl/?671,pl_988.-czar...lki-r.-34-34-5 Chyba, ze ma być na płaskim, tu już będzie problem
Stary 2011-08-10, 15:15   #864
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
-----> http://femmishu.pl/?671,pl_988.-czar...lki-r.-34-34-5 Chyba, ze ma być na płaskim, tu już będzie problem
Po pierwsze mnie nie stać a po drugie chyba bym się w takich zabiła
Stary 2011-08-10, 15:18   #865
Lolaa87
Zadomowienie

Sytuacja z wczoraj:
Siedzę z koleżanką w kawiarni - na zewnątrz w ogródku, gadamy sobie i przychodzą jakieś 2 kobiety jedna z dzieckiem na oko 4 letnim. Siadają koło nas, gadaja, a ten dzieciak biega, chodzi koło nas, patrzy co mamy na stoliku. Na początku mi to nie przeszkadzało, ale po chwili dzieciak podchodzi z jakąś zabawką - samochodzikiem i jeździ nim po naszym stoliku i czeka na naszą reakcję więc zwróciłam uwagę matce żeby zabrała syna bo nam przeszkadza to ona wielce oburzona, że jak ja nie mogę chwilę się tym autkiem z nim pobawić bo przecież to tylko dziecko itp.
Nosz kurde... Nie lubię dzieci i nie będę bawić się z jakimiś dzieciakami w kawiarni. Irytują mnie takie kobiety, które myślą, że świat się kręci wokół ich dzieci
Stary 2011-08-10, 15:18   #866
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Po pierwsze mnie nie stać a po drugie chyba bym się w takich zabiła
Ale jakieś znalazłam, nie?
Czyli na płaskim i we względnie przystepnie cenie? Dobra, a co tam i tak mi sie nudzi
Stary 2011-08-10, 15:22   #867
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, psychiatra i psycholog nie każe leżeć na kozetce i nie słucha grzecznie tego co chcesz mu powiedzieć. On sam wyciaga z ciebie to co jest dla niego ważne, i zazwyczaj bierze delikwenta za włosy i szura po podłodze (psycholog) albo szura i przepisuje leki (psychiatra). Głaskaniem po główce i ocieraniem łez jeszcze nikt nikogo z depresji nie wyleczył.
Nie musisz tego mówić osobie, która ponad dwa lata leczy się z depresji, przerobiła X psychiatrów i X psychologów

Cytat:
Gdybym wiedziała wcześniej jak mam myśleć o sobie i innych, o swoim życiu, o świecie, czym się przejmować czym nie, co we mnie jest OK, a co szybko zmienić - to nigdy nie popadłabym w depresję. Moją panią psycholog to będę wychwalać pod niebiosa do końca życia.
No właśnie
Stary 2011-08-10, 15:23   #868
201607231707
Konto usunięte

Dziwi mnie to, ze wszytskie buty o cenie do stu złotych mają rozmiarówki od 36 w górę
Stary 2011-08-10, 15:39   #869
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Mam czym oddychać, ale z tym siadaniem to będzie problem Hmm, da się wypchac spodnie skarpetkami? W koncu nie mogę byc jakąś podróbka kobiety, nie?

Sylikon sobie mozesz wszczepic w D jak steczkowska

Cytat:
Napisane przez Lolaa87 Pokaż wiadomość
Sytuacja z wczoraj:
Siedzę z koleżanką w kawiarni - na zewnątrz w ogródku, gadamy sobie i przychodzą jakieś 2 kobiety jedna z dzieckiem na oko 4 letnim. Siadają koło nas, gadaja, a ten dzieciak biega, chodzi koło nas, patrzy co mamy na stoliku. Na początku mi to nie przeszkadzało, ale po chwili dzieciak podchodzi z jakąś zabawką - samochodzikiem i jeździ nim po naszym stoliku i czeka na naszą reakcję więc zwróciłam uwagę matce żeby zabrała syna bo nam przeszkadza to ona wielce oburzona, że jak ja nie mogę chwilę się tym autkiem z nim pobawić bo przecież to tylko dziecko itp.
Nosz kurde... Nie lubię dzieci i nie będę bawić się z jakimiś dzieciakami w kawiarni. Irytują mnie takie kobiety, które myślą, że świat się kręci wokół ich dzieci
Jak jaaa nienawidze. Ona ma juz dosc to szuka niani wokol. Mnie sasiadka scigala po osiedlu, kazala mi sie bawic ze swoim synkiem, ja mialam jakies 14-15 lat a on 2. Czasem szlysmy sobie na plac zabaw na hustawki czy karuzele, moze to nie ten wiek no ale wiecie jak jest, fajnie sie czasem pohustac, a ta od razu do nas biegnie, ze mam zejsc z hustawki, synka tam wsadzic i mam go bujac. I na karuzeli krecic. Bo jak nie, to ona porozmawia za moja matka i jej powie ze niby przeklinam, zle sie zachowuje itp., co oczywiscie nie bylo prawda. Dzisiaj jak szmate widze pod blokiem to tylko krzywe spojrzenie jej rzucam, dzien dobry ode mnie nie uslyszy.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:47   #870
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Jak jaaa nienawidze. Ona ma juz dosc to szuka niani wokol. Mnie sasiadka scigala po osiedlu, kazala mi sie bawic ze swoim synkiem, ja mialam jakies 14-15 lat a on 2. Czasem szlysmy sobie na plac zabaw na hustawki czy karuzele, moze to nie ten wiek no ale wiecie jak jest, fajnie sie czasem pohustac, a ta od razu do nas biegnie, ze mam zejsc z hustawki, synka tam wsadzic i mam go bujac. I na karuzeli krecic. Bo jak nie, to ona porozmawia za moja matka i jej powie ze niby przeklinam, zle sie zachowuje itp., co oczywiscie nie bylo prawda. Dzisiaj jak szmate widze pod blokiem to tylko krzywe spojrzenie jej rzucam, dzien dobry ode mnie nie uslyszy.
Skąd ja to znam Sąsiadka zmusza KAŻDEGO, kto przechodzi obok ich domu, aby wszedł i poznał jej synka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości