Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 22:58   #811
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
A moze cos wniknac?

Z tego co pamietam to takie sylikonowe produkty, typu np. jedwab do wlosow to wlasnie szpachla, czuje sie ja dopoki jest ale jak sie umyje glowe to znowu szmata.

Odzywek uzywam takich za 10 zl, robia to samo co te za 100. Wlosy pielegnuje suplementami od srodka i staram sie ich nie niszczyc. Bo jak juz sie zniszcza to sie niewiele da zrobic, tu mozna raczej zapbiegac niz leczyc.
No właśnie jedwab to szpachla. Jak się użyje to włosy może i jakoś wyglądają ale jak nie nie nałoży do kupa. A jak nakładam choćby taki głupi miód na włosy to potem przez tydzień bez miodu są nadal ładne.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 23:03   #812
201604250941
Konto usunięte

W ogole niby kraglosci to ideal sylwetki a jednak sie je odrzuca, zwlaszcza w sklepach.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 23:06   #813
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Dokładnie. Dobra, ubrania będą się najlepiej prezentować na szczupłych i wysokich - na wybiegu [...]
Czy ja wiem Zależy jakie ubrania. Jak widzę te wychudzone modelki w luźnych ubraniach, to mam wrażenie, że projektant ubrał je w worki.

Modelki powinny mieć różne kształty itd. Wiadomo, że zupełnie inaczej będzie się w danym stroju prezentowała osoba o figurze gruszki, inaczej osoba o figurze jabłka, inaczej osoba o figurze klepsydry...
Stary 2011-08-09, 23:09   #814
201604250941
Konto usunięte

Tu chodzi ekonomie. Maja wszystkie ten sam rozmiar wiec moga wyprodukowac ubrania na pokaz w jednym rozmiarze. Nie musza przynosci roznych, bo to kosztuje. I nie musza dobierac ubran do sylwetki, bo wszystki emaja taka sama. To bardzo wygodne.
Stary 2011-08-09, 23:11   #815
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tu chodzi ekonomie. Maja wszystkie ten sam rozmiar wiec moga wyprodukowac ubrania na pokaz w jednym rozmiarze. Nie musza przynosci roznych, bo to kosztuje. I nie musza dobierac ubran do sylwetki, bo wszystki emaja taka sama. To bardzo wygodne.
Ech, rozumiem...
Kobiety powinny się zbuntować i bojkotować tego typu wybiegi modelek...

To tak jakby w telewizji pokazywano tylko blondynki, w sklepach były tylko blond farby... Czy ciemnowłose nie miałyby prawa czuć się gorsze? Ależ miałyby, miałyby...
Stary 2011-08-09, 23:12   #816
reverse
Zadomowienie

A mnie dziwi, jak ktoś się zachwyca ubraniem tylko dlatego, że pochodzi od znanego projektanta - nieważne, że ciuch jest okropny i niepraktyczny.
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 23:15   #817
201604250941
Konto usunięte

No mnie szkielety wkurzaja bo czuje sie przez nie gruba chociaz nie jestem. Zwlaszcza jak sie je stawia za wzor, jakies piosenkarki, aktorki jak patyki.

Nie, brzydkie ciuchy to brzydkie ciuchy i nic tego nie zmieni. Ale mam paru projektantow ktorych koooocham.
Stary 2011-08-09, 23:21   #818
karolynka90
Zakorzenienie

Apropo mody i modelek, dziwi mnie popadanie w skrajności, czyli zazwyczaj modelki są albo bardzo wychudzone (nie szczupłe, tylko naprawdę niezdrowo chude) albo wręcz przeciwnie - otyłe (modelki plus size, czy jakoś tak).
Czy nie można promować po prostu zdrowych sylwetek, wysportowanych, jędrnych ciał, a nie samych kosteczek lub wałeczków tłuszczu?
Stary 2011-08-09, 23:28   #819
muszynianka
Zakorzenienie

Też mnie to dziwi - anoreksja i skrajna otyłość to choroba, natomiast szczupłe WYSPORTOWANE ciało no to jest akurat wyczyn i to spory.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 23:52   #820
Sondrina
BAN stały

Cytat:
No troche do pewnego momentu rosna szybciej i bardziej ostre ale to nie sa nadal kedziory, nie wyrosna nam na rekach loniaki jak niektorzy sie boja.

A, i tez kwestia wąsa u pan. Tez ciagle slysze- a bo jak wyrwe to bede juz musiala zawsze wyrywac. No nie, lepiej chodzic z czarnym wasem.
Dla mnie to kwestia danej osoby, czy się depiluję, ale nie lubię, jak ktoś mi mówi, że nie powinnam pozbywać się wąsika, golić włosów na rękach, depilować okolic bikini, bo będę miała potem problem z dżunglą. Robię to od lat i problemu nie widzę.

Sąsiadce nie otworzyłam, jak jestem wściekła, to robię się niemiła, a zawsze tak jest, jak się mnie wybudzi Nie radzę tego nikomu robić, nawet koleżankom, jeśli naprawdę nie ma powodu, bo sorry argument: właśnie jadę do pracy, o godzinie 6 rano i nie mam co robić, to ci coś napiszę, nie jest dla mnie argumentem.

A propos sąsiadki, to dzisiaj przyszła do moich rodziców wraz z mężem, żeby zadzwonili do sąsiadów z dołu, bo na ich balkon przychodzą gołębie i jak moi rodzice nie przekonają sąsiadów do instalacji siatki, to oni to zgłoszą do spółdzielni. Tato powiedział, ze jeśli oni mają problem z gołębiami, to niech u siebie siatkę zamontują, a sąsiad: panie, ja nie chcę żyć w więzieniu Nie chcę żyć w więzieniu, ale ktoś inny ma... Stwierdził, że te gołębie mu bakterie przenoszą, więc on musi je wytępić...Rozumiem, że odchody gołębi czyste nie są, ale co mu przeszkadzają owe odchody na innym balkonie. A poza tym skoro taki czyścioszek, to dlaczego od miesięcy chodzi i chyrla, moja mama zawsze się obawia, że on prątkuje, bo fakt faktem, strasznie ten kaszel brzmi. Może ma problemy z drogami oddechowymi, tak czy siak, staramy się jak najmniej przebywać w jego otoczeniu, gdy kaszle...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 00:16   #821
201604250941
Konto usunięte

Myje zeby, gole sie. Dla mnie to normalne. Zeby i tak trzeba myc codziennie, jakos sie nie slyszy ze to problem. Pod prysznicem dwa razy przejechac golarka i spokoj.

A sasiadki z gory leja wode w nocy. Albo na balkon albo z okna. I ta woda trafia nam na parapet i nas budzi. ALe do dzisiaj nie wiem po co leja te wode,
Stary 2011-08-10, 03:05   #822
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Też mnie to dziwi - anoreksja i skrajna otyłość to choroba, natomiast szczupłe WYSPORTOWANE ciało no to jest akurat wyczyn i to spory.
No tak bywa często, choć czasem też pokazują modelki o rozmiarze 38 czy 40/ 42 i dla mnie to jest fajne ciałko i fajnie się prezentuje na zdjęciach, miło popatrzeć

Swoją drogą mam koleżankę, która , gdyby wyższa mogłaby być modelką, rozmiar 34 . Zawsze cieszę się, że tak nie wyglądam, nie chciałabym być taka chudzina. Chociaż oczywiście taka sylwetka , to nie zawsze efekt wygłodzenia, tylko często takiej przemiany materii.

----------

Co do golenia jeszcze z 4 -5 lat temu nie goliłam się za bardzo, no chyba, że nogi jak było lato, a tak nie czułam potrzeby . Teraz jednak wolę się golić .

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-08-10 o 03:14
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:54   #823
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
No tak bywa często, choć czasem też pokazują modelki o rozmiarze 38 czy 40/ 42 i dla mnie to jest fajne ciałko i fajnie się prezentuje na zdjęciach, miło popatrzeć

Swoją drogą mam koleżankę, która , gdyby wyższa mogłaby być modelką, rozmiar 34 . Zawsze cieszę się, że tak nie wyglądam, nie chciałabym być taka chudzina. Chociaż oczywiście taka sylwetka , to nie zawsze efekt wygłodzenia, tylko często takiej przemiany materii.
Tylko, że sam rozmiar 34 wcale nie wskazuje od razu na to, że jego właścicielka jest chudziną.
34 przy np 155cm jest jak najbardziej ok, ale przy 170 już niekoniecznie, nie mówiąc o wyższych osobach.
Tak samo - 40 przy 170-175 jest ok, ale przy 155 - to już raczej spora nadwaga.

Same rozmiary jeszcze nie odzwierciedlają faktycznego wyglądu sylwetki, trzeba dodać do niego wzrost.
Stary 2011-08-10, 11:38   #824
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
No właśnie, lekarzom i psychologom płacą za słuchanie takich narzekań
Nie, psychiatra i psycholog nie każe leżeć na kozetce i nie słucha grzecznie tego co chcesz mu powiedzieć. On sam wyciaga z ciebie to co jest dla niego ważne, i zazwyczaj bierze delikwenta za włosy i szura po podłodze (psycholog) albo szura i przepisuje leki (psychiatra). Głaskaniem po główce i ocieraniem łez jeszcze nikt nikogo z depresji nie wyleczył.

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Ta osoba wykazuje objawy depresji, że od razu chcesz ją do lekarza wysyłać?
Ja bym wysłała do psychologa znakomita większość osób które lubię. Profilaktycznie.

Gdybym wiedziała wcześniej jak mam myśleć o sobie i innych, o swoim życiu, o świecie, czym się przejmować czym nie, co we mnie jest OK, a co szybko zmienić - to nigdy nie popadłabym w depresję. Moją panią psycholog to będę wychwalać pod niebiosa do końca życia.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Tylko, że sam rozmiar 34 wcale nie wskazuje od razu na to, że jego właścicielka jest chudziną.
34 przy np 155cm jest jak najbardziej ok, ale przy 170 już niekoniecznie, nie mówiąc o wyższych osobach.
Tak samo - 40 przy 170-175 jest ok, ale przy 155 - to już raczej spora nadwaga.

Same rozmiary jeszcze nie odzwierciedlają faktycznego wyglądu sylwetki, trzeba dodać do niego wzrost.
no dobra, tylko modelki mają w większości 175 cm + I co przy tym rozmiarze daje w 99% kościec na wierzchu

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:42   #825
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
no dobra, tylko modelki mają w większości 175 cm + I co przy tym rozmiarze daje w 99% kościec na wierzchu
Jasne, odniosłam się raczej do tego:
Cytat:
Swoją drogą mam koleżankę, która , gdyby wyższa mogłaby być modelką, rozmiar 34 . Zawsze cieszę się, że tak nie wyglądam, nie chciałabym być taka chudzina.
Stary 2011-08-10, 11:45   #826
Chatul
ma zielone pojęcie

A ja wrócę na chwilę do tematu, który poruszyłam jakiś czas temu. Mianowicie - temat "nagich cebul" czyli cebul bez łupinki. Niestety, okazało się, że to faktycznie są obrane żółte cebule. Nawet w sklepie znalazłam je pod nazwą "cebule obrane". Także głupia moda obierania wszystkiego wkroczyła już do Polski
Stary 2011-08-10, 11:53   #827
szarlotka ze smietana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
A mnie dziwi, jak ktoś się zachwyca ubraniem tylko dlatego, że pochodzi od znanego projektanta - nieważne, że ciuch jest okropny i niepraktyczny.
zgadam się, tez mnie to dziwi.
I jeszcze to,, ze jak jakaś 'gwiazda" pokaże się w jakimś ciuchu, butach, kolorze lakieru do paznokci to to cos automatycznie staje sie modne, dziewczyny za tym szaleją, na allegro same opisy typu
"buty gwiazd" , sukienka jak Mucha itp.
i chocby to nie wiem jak brzydkie było chętne sa...
szarlotka ze smietana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:05   #828
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Też mnie dziwi ślepa pogoń za modą:P
Ja kupuję coś, bo moim zdaniem jest ładne, a nie modne.

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:11   #829
bzyczka1
Zakorzenienie

dziwi mnie i irytuje to, że każdy wie lepiej ode mnie jak mam ubrać swoje dziecko idę wczoraj z córką, córka jedzie w wózku, w gondoli z podniesioną budką. Fakt wiało, ale nie pierwszy raz od maja kiedy to się urodziła. Biegnie jakaś kobieta, zagląda do wózka i mówi tak: czapkę ubrać bo wieje i uszy zaziębi spytałam jej co ma wiatr do chorych uszu ale już sobie poszła.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:14   #830
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dziwi mnie i irytuje to, że każdy wie lepiej ode mnie jak mam ubrać swoje dziecko idę wczoraj z córką, córka jedzie w wózku, w gondoli z podniesioną budką. Fakt wiało, ale nie pierwszy raz od maja kiedy to się urodziła. Biegnie jakaś kobieta, zagląda do wózka i mówi tak: czapkę ubrać bo wieje i uszy zaziębi spytałam jej co ma wiatr do chorych uszu ale już sobie poszła.
Wiatr do chorych uszu ma wszystko, ale i tak to typowe ubieranie dziecka w stroj zimowy latem i ktorym pisalam przegrzewanie jest rownie niebezpieczne co ubieranie za lekko
Stary 2011-08-10, 12:28   #831
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole niby kraglosci to ideal sylwetki a jednak sie je odrzuca, zwlaszcza w sklepach.
Ile to sie trzeba namęczyc, żeby znaleść jeansy odpowiednie dla krąg ej kobiecej sylwetki. Albo spodnie mini, mini na tyłeczek wielkości bułeczki za 50 gr, albo jakieś spodnie z 1,5 m w obwodzie pasa. Trochę zaczęło sie ostanio zmieniać i producenci zauważyli, ze są kobiety z biodrami i krągłymi udami, które wcale nie są grube

A propos czapeczki dla dziecka. U mnie w domu zawsze sie mówiło, ze czapeczka dla niemowalaka jest obowiązkowa przez cały rok. Latem cieniutka od słońca i wiatru a zima cieplejsza. W każdym razie wierze w teorie przewianych uszu i wychłodzenia głowy.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:32   #832
bzyczka1
Zakorzenienie

no ale co konkretnie ten wiatr powoduje??? Z tego co mi wiadomo zapalenie ucha to choroba wirusowa.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:35   #833
201604250941
Konto usunięte

Nie, zapalenie ucha to takie przeziebienie/przewianie ucha. Zapalenie gardla to tez choroba bakteryjna ale kazdy chyba wie, ze pojawia sie wtedy gdy wyziebimy gardlo albo stopy. Te bakterie po prostu mamy na sobie caly czas a jak sie wychlodzimy to wtedy maja wrunki do rozwoju i za pare dni bedziemy chorzy. Tak samo z uchem. Trzeba uwazac, bo to paskudna rzecz, boli i dlugo sie leczy.

Ale i tak czapeczka letnia, moze i wieje i pada ale to nie jest jeszcze pogoda na czapeczke zimowa, a ta babka pewnie by taka chciala zalozyc.
Stary 2011-08-10, 12:40   #834
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Też się dziwię tym, którzy zaglądają do cudzych wózków i prawią mądrości na każdy temat, gdy matka robi coś inaczej niż oni. Pouczanie pouczaniem, ale też mimo wszystko ludzką rzeczą jest się mylić, nie zauważyć czegoś i warto przyjmować mądre sugestie - z uszami naprawdę nie ma żartów, bo jak raz są chore to potem lubi wszystko nawracać a ból bywa ogromny (wiem coś o tym, bo od małego miewam problemy z uszami i przy większych wiatrach nie ma opcji, żeby wyjść choćby bez waty w uchu). Od cienkiej czapeczki dziecko się nie przegrzeje a jednak uchroni się to ucho przed zawianiem i dużymi problemami.
Stary 2011-08-10, 12:44   #835
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
no ale co konkretnie ten wiatr powoduje??? Z tego co mi wiadomo zapalenie ucha to choroba wirusowa.
Wiatr po pierwsze wychładza głowę i wieje do ucha, powodując ból. Nigdy nie słyszałaś, ze kogoś przewiało w pociągu? Tylko dziecko jest bardziej wrażliwe na wszystko, a najgorzej na wychłodzenie (ogromniastej w końcu)głowy.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:49   #836
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Ile to sie trzeba namęczyc, żeby znaleść jeansy odpowiednie dla krąg ej kobiecej sylwetki. Albo spodnie mini, mini na tyłeczek wielkości bułeczki za 50 gr, albo jakieś spodnie z 1,5 m w obwodzie pasa. Trochę zaczęło sie ostanio zmieniać i producenci zauważyli, ze są kobiety z biodrami i krągłymi udami, które wcale nie są grube
Przyszła wypłata, pojechałam na zakupy.
Postanowiłam "tym razem kupię sobie porządne spodnie, Lee albo Wranglery" zeszłam z 6 takich sklepów

i teraz zagadka
Które spodnie kosztują 250 zł i które podała mi pani gdy powiedziałam że chcę "rurki z normalnym lub podwyższonym stanem, ciemne, gładkie, bez dodatków" a które wzięłam sobie sama z wieszka i kosztowały 49 zł?
http://img14.imageshack.us/img14/8297/spodnieee.jpg

nie wiem czy zgadłyście ale te po lewej to spodnie z "profesjonalnego" sklepu (aż musiałam zrobić zdjęcie, śmiechem zabiłam tą kobietę i wyszłam) a te drugie to zwyczajny h&m po prostu rozmiar 38. i tyle.
wolę kupować co pół roku spodnie za 49 zł niż raz na dwa lata takie za 250 które nie spełniają moich wymagań - po prostu NIE MA zwykłych spodni, każde mają jakiś ✂✂✂✂✂✂✂nik, bzdurę, nie mogą być normalne. no nie i tyle.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:10   #837
Reme
Zadomowienie

Ja też mam problem z kupnem spodni. Nie znoszę ozdób, przetarć, dziwnych kolorów, zameczków, sreczków a takich spodni jest najwięcej. Zawsze się naszukam zwykłych jeansów, które pasowałyby jakoś na mój tyłek. I znajduję przeważnie w zwykłych, miejskich butikach. Czasem jak już znajdę spodnie w którymś z lepszych (?) sklepów, to te najzwyklejsze mają najwyższą cenę Czy tak trudno robić zwykłe spodnie, dostępne dla kobiet o różnych wymiarach? I jeszcze coś denerwującego - zawsze muszę skracać
Stary 2011-08-10, 13:12   #838
201604250941
Konto usunięte

Ja mam spodnie po 50 zl z terranovy ale tylko daltego ze schudlam do ichniejszego rozmiaru L-XL czyli normalnego 38-40.

Ale wiecie co, mniejsza o nas bo ja sie poszuka to sie znajdzie. Moj ojciec to jest dramat. Musi sie ubierac normalnie i w miare elegancko do pracy, ma 47 lat. I znalezc mu koszulke ktora nie jest rozowa, bez durnych naszywek, pstrokatych kolorow, spodnie bez przetarc i dziur to jest cud. Nie ma. Wlasnie jedynie byly we wranglerze za 350 zl. Chocbym sie ze*** to go nie ubiore taniej niz za 1000 zl. Buty sie jeszcze znajda ale z koszulami i spodniami jest dramat. A nie moze tez chodzic w samych koszulach z kolnierzem, latem potrzebuje tshirtu. On jest nie tej daty zeby sie ubrac na kolorowo, bardzo wyczulony na to, zeby nie wygladac 'jak gej'.
Stary 2011-08-10, 13:13   #839
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
I jeszcze coś denerwującego - zawsze muszę skracać
Ja tak samo... A po skróceniu spodnie już nie wyglądają tak dobrze. Szkoda, że nie robią spodni na osoby, które mają 150-160 cm wzrostu
Stary 2011-08-10, 13:29   #840
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja tak samo... A po skróceniu spodnie już nie wyglądają tak dobrze. Szkoda, że nie robią spodni na osoby, które mają 150-160 cm wzrostu
Dokładnie. Mam 158 cm wzrostu i nie pamiętam już, kiedy kupiłam jeansy, które miałyby odpowiednią długość. A po skróceniu to już nie to samo, tracą fason. Tylko dresy, w których chodzę po domu, zdarza się kupić odpowiednie. Szczerze nienawidzę kupowania spodni.

Tyle jest rzeczy, ubrań, butów, jednak aby kupić coś, co rzeczywiście pasuje, to trzeba się nachodzić. Pamiętam, jak chodziłam z koleżanką, która chciała sobie kupić buty, rozmiar 35-36. Szukałyśmy po działach dziecięcych...

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości