Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 10:27   #841
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam i przedstawiam moja Marysierozpisze sie jutro bo dzis padam

Przesliczna i jakie ma fajowe kucyki

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny, mozna sie przylaczyc? Szukam dla siebie miejsca wsrod wizazowych mam
witaj

Kochana moja corcia tez wkolo powtarza tata
Jakos mama jeszcze nie padlo z jej malych usteczek ale czekam na ta chwile
A kto sie zajmuje mala jak jestes w pracy ??I zdradz imie swojej Mrowki

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Julia dziękuje za wszystkie życzenia!

Moje GratuLacjeeeeeeeeee!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Jest prześliczna i jaka maluuuuuuusia

Ja we wtorek byłam z Julką na szczepieniu i kontroli - waży już 6,5 kg! No jaja a mierzy 62,5 cm Kluska moja
Wieczór wtorkowy miałam ciężki, bo dostała gorączki
Ależ stres, pierwszy raz coś jej było od kiedy jest na świecie hehehe (pomijając zakichane kolki, które wraz z ukończeniem 3-ciego miesiąca książkowo znikły )

za wage i wzroscik i super , ze kolki sobie poszly
Stary 2012-04-26, 11:39   #842
mama zosi
Zakorzenienie

A moja Zo milczy jak zaklęta tylko do swoich zabawek gada jak najęta i nic nie przypomina w tym jej języku słowa "mama"
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 14:23   #843
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
witaj, to nasze niunie sa z tego samego miesiaca. Moja tez usiluje raczkowac3 kroki do przodu i w nosie ma kladzie sie i pelza dalej i turla.teraz siedzi z tata na dworzu a ja jem sniadanko i jade do pracy za niedlugo. Ja juz pracuje od 5 marca w panstwowej firmie.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

a gwizdak moja pierwsze co powiedziala tez "tata" wg babc i przesadow drugie dziecko to bedzie syn a teraz mowi tez mama wiec moja mamuska sie smieje ze blizniaki
słyszałam, słyszałam: "tata, tata woła brata" A ja mam jakieś przeczucie, że druga też będzie córa Eveewe, a Ty już planujesz drugie? Bo ja to już bym mogła być w ciąży gdyby nie fakt, że miałam cc niestety i lekarka kazała rok czekać z następną ciążą
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A kto sie zajmuje mala jak jestes w pracy ??I zdradz imie swojej Mrowki
Mamy nianię. Sąsiadkę z piętra wyżej Także mamy wygodnie A Mróweczka jest Zuzanna, także jest Mrówka Z. ale w necie występuje pod pseudonimem

Poszlam na pocztę odebrać awizo i nie było mnie 3 h Poszłyśmy z Mrówą na plac zabaw, tam doznała wrażeń ekstremalnych huśtając się na huśtawce z innymi dziećmi. Aż zaczęła piszczeć z wrażenia nie znanym mi do tej pory piskiem. Potem usnęła, a ja zaległam na ławce czytając książkę, pożerając herbatniki i czytając książkę w promieniach słońca. Żyć nie umierać

Apropos gadania, to nasza zaczęła ostatnio jak jej się coś nie podoba z pełnym wyrzutem w głosie i na twarzy powtarzać do nas "Gieeeee". Mamy wrażenie że to najgorsza obelga, jaką nas może obrzucić
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Edytowane przez Gwizdak
Czas edycji: 2012-04-26 o 14:25
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 14:32   #844
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Gwizdak to fajnie macie z niania...
Mam chrzesnice Zuzke
Szczerze to nie slyszalam o tym , ze jak maluch wola tata to drugie to bedzie syn... Chociaz chcialabym miec synka
Ja tez jestem po cc i planuje drugie jak Olivka bedzie miala 2 a moze 3 lata

Siedzimy w domku caly dzien bo co chwile leje a tez mnie kusi , zeby isc z mala na plac zabaw i pohustac ja
Stary 2012-04-26, 20:19   #845
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
słyszałam, słyszałam: "tata, tata woła brata" A ja mam jakieś przeczucie, że druga też będzie córa Eveewe, a Ty już planujesz drugie? Bo ja to już bym mogła być w ciąży gdyby nie fakt, że miałam cc niestety i lekarka kazała rok czekać z następną ciążą

Mamy nianię. Sąsiadkę z piętra wyżej Także mamy wygodnie A Mróweczka jest Zuzanna, także jest Mrówka Z. ale w necie występuje pod pseudonimem

Poszlam na pocztę odebrać awizo i nie było mnie 3 h Poszłyśmy z Mrówą na plac zabaw, tam doznała wrażeń ekstremalnych huśtając się na huśtawce z innymi dziećmi. Aż zaczęła piszczeć z wrażenia nie znanym mi do tej pory piskiem. Potem usnęła, a ja zaległam na ławce czytając książkę, pożerając herbatniki i czytając książkę w promieniach słońca. Żyć nie umierać

Apropos gadania, to nasza zaczęła ostatnio jak jej się coś nie podoba z pełnym wyrzutem w głosie i na twarzy powtarzać do nas "Gieeeee". Mamy wrażenie że to najgorsza obelga, jaką nas może obrzucić
tak my juz planujemy drugie - za jakies 4 miechy staraniamaz to od razu chcial, ale ja nie na silach - ja mialam naturalny porod, wiec spoko moge. Ale teraz chcialabym urodzic maj-czerwiec, zeby nie puchnac tak na lato jak teraz i wogole - a jak wyjdzie zobaczymya co do plci - ja tez mam przeczucie ze kolejna bedzie corka, ale juz z Marysia mialam przeczucie ze bedzie syn Adas a jest Marysia, a maz od poczatku mowil, ze bedzie corka bo on chce i juz. A teraz jakby byl syn chcemy Jasiajak bede w ciazy sie pochwale, na razie troszke popracuje.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 21:16   #846
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
tak my juz planujemy drugie - za jakies 4 miechy staraniamaz to od razu chcial, ale ja nie na silach - ja mialam naturalny porod, wiec spoko moge. Ale teraz chcialabym urodzic maj-czerwiec, zeby nie puchnac tak na lato jak teraz i wogole - a jak wyjdzie zobaczymya co do plci - ja tez mam przeczucie ze kolejna bedzie corka, ale juz z Marysia mialam przeczucie ze bedzie syn Adas a jest Marysia, a maz od poczatku mowil, ze bedzie corka bo on chce i juz. A teraz jakby byl syn chcemy Jasiajak bede w ciazy sie pochwale, na razie troszke popracuje.
Ja czułam że córka, odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Nikt mi nie wierzył, a ja w ogóle nie umiałam o niej jak o chłopcu myśleć Też bym się już postarała chcę mieć małą różnicę wieku między dziećmi. Sama mam 1,5 roku młodszego brata i wiem, że to fajnie Tylko ja to bym chciała miec tak ze 4-kę dzieci w sumie Tak mi sie po porodzie zrobiło. Chociaż świeżo po mówiłam mężowi, że jak chce mieć więcej dzieci, to niech szuka surogatki, albo myśli o adopcji

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Gwizdak to fajnie macie z niania...
No wygodnie, wygodnie. Ja ją chciałam do żlobka posłac, bo towarzyska jest bardzo i pewnie by sie tak skończyło, ale że ta niania się nam napatoczyła... sama przyszła i spytała, czy nie szukamy kogoś, bo zobaczyła wózek pod drzwiami. Dziecko ją z miejsca polubiło, więc już sie nie zastanawialiśmy za bardzo.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2012-04-27, 07:31   #847
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Ja czułam że córka, odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Nikt mi nie wierzył, a ja w ogóle nie umiałam o niej jak o chłopcu myśleć Też bym się już postarała chcę mieć małą różnicę wieku między dziećmi. Sama mam 1,5 roku młodszego brata i wiem, że to fajnie Tylko ja to bym chciała miec tak ze 4-kę dzieci w sumie Tak mi sie po porodzie zrobiło. Chociaż świeżo po mówiłam mężowi, że jak chce mieć więcej dzieci, to niech szuka surogatki, albo myśli o adopcji

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

No wygodnie, wygodnie. Ja ją chciałam do żlobka posłac, bo towarzyska jest bardzo i pewnie by sie tak skończyło, ale że ta niania się nam napatoczyła... sama przyszła i spytała, czy nie szukamy kogoś, bo zobaczyła wózek pod drzwiami. Dziecko ją z miejsca polubiło, więc już sie nie zastanawialiśmy za bardzo.
my od poczatku mowlismy ze nie chcemy duzej roznicy miedzy dziecmi - mam mlodszego rok brata wiec wiem jak to fajnie jest. Ponadto Marysia tez jest towarzyska i zapisalismy ja do panstwowego zlobka, od maja wywiesza liste i mam nadzieje ze sie dostanie. A pojdzie od wrzesnia wiec bedzie miala juz wtedy 13 miesiecy.
A co do ilosci dzieci chcialabym miec i wiecej nzi dwojke ale chyba nie damy rady finansowo.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 14:56   #848
Gwizdak
Zakorzenienie

Moje dziecko raczkuje

Wpadłam się pochwalić
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2012-04-27, 20:41   #849
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Moje dziecko raczkuje

Wpadłam się pochwalić
WOW

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-04-29, 19:16   #850
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

halo gdzie wy wszystkie sie podziewaciejak pogoda u was jak dzieciaki? Moja na maxa opalona

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-04-29, 20:44   #851
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Eveewe prosze nawet nie pytaj o pogode
chyba w jakas depresje wpadne. Caly dzien leje i wieje ... w sumie wyszlo po poludniu slonce ale jutro znowu bedzie deszczowo

Gwizdak dla raczkujacej Mroweczki

Moja namietnie staje na nozkach
Ale wiecie jedno mnie martwi/denerwuje ze co noc ok 3-4 budzi sie i sie chce bawic Nie wiem co jest tego przyczyna.Klade ja do snu ok 20 - 20.30 Ciekawe jak dzisiaj bedzie...

Wczoraj zaliczylam fryzjera i od razu wygladam jak czlowiek
A dzisiaj zamowilam sobie kalosze ... przydadza mi sie na ta pogode

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 19:48   #852
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Eveewe prosze nawet nie pytaj o pogode
chyba w jakas depresje wpadne. Caly dzien leje i wieje ... w sumie wyszlo po poludniu slonce ale jutro znowu bedzie deszczowo

Gwizdak dla raczkujacej Mroweczki

Moja namietnie staje na nozkach
Ale wiecie jedno mnie martwi/denerwuje ze co noc ok 3-4 budzi sie i sie chce bawic Nie wiem co jest tego przyczyna.Klade ja do snu ok 20 - 20.30 Ciekawe jak dzisiaj bedzie...

Wczoraj zaliczylam fryzjera i od razu wygladam jak czlowiek
A dzisiaj zamowilam sobie kalosze ... przydadza mi sie na ta pogode
nie lam sie, jak u nas bylo mrozno mega to u was calkiem calkiem. Takze suma sumarum wyszlismy na 0
witam sie z winkiem w reku - nie bijcie, ale chyba potrzebowalam tego. Upal u nas straszny - marys z krotkim rekawem i w spodenkach krotkich. Bez skarpetek i po poludniu juz bez nakrycia glowy. Pojechalismy z mala i TZ na lody, a pozniej o kredyt na dom skladac papiery. Okazalo sie ze tępa strzała nie doczytalam ze dwoch nam brakuje i po tym dlugim weekendzie musze isc do starostwa i do urzedu gminyponadto mialam spotkanko z wizazowymi kolezankami z mojego miasta i bylo wesolo, a teraz odpoczywam w domku.
a gdzie reszta matek wariatek sie podziewa??

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-02, 07:33   #853
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam, gdzie sie podziewacie dziewczynki, moze nie kazda ma weekend majowy? ja mam dzis 2 zmianeMarys jak zwykle obudzila nas o 7.30 - nasz budzik kochanypije kawusie, biore sie za prace w domu i zbeiram sie do pracki.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-02, 21:20   #854
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Heja
U nas niestety nie ma wekendu majowego
ale pogoda mnie nie nastraja optymistycznie.Chcialabym , zeby sie wreszcie zrobilo slonecznie
W niedziele jade malej kupic jakies ubranko na chrzest no i oczywiscie sobie i Tz-owi
Juz widze jego mine na zakupach

Ogolnie chodze nie wyspana , nic mi sie nie chce.... Moglabym Wam tu narzekac, narzekac i narzekac.... ehh... ide spac

Spokojnej nocki
Stary 2012-05-03, 20:24   #855
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Heja
U nas niestety nie ma wekendu majowego
ale pogoda mnie nie nastraja optymistycznie.Chcialabym , zeby sie wreszcie zrobilo slonecznie
W niedziele jade malej kupic jakies ubranko na chrzest no i oczywiscie sobie i Tz-owi
Juz widze jego mine na zakupach

Ogolnie chodze nie wyspana , nic mi sie nie chce.... Moglabym Wam tu narzekac, narzekac i narzekac.... ehh... ide spac

Spokojnej nocki
narzekaj, ja tez bym mogla tylko narzekac i sie zalic - niestety.
Gdzie sie wszystkie matki podziewaja?? halooooooooo!!!!!!!!!!

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-04, 09:13   #856
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cos mi sie wydaje , ze ten watek to klapa
Nie udzielaja sie tu tylko na innych watkach
No coz.... Eveewe bedziemy chyba same ze soba pisaly

U mnie ciag dalszy paskudnej pogody ... wczoraj bylam u lekarza i dostalam skierowanie na fizykoterapie... najlepsze jest to ze trzeba czekac prawei 2 msce

Eveewe czy Twoja Marysia jeszcze je w ciagu nocy ???
Stary 2012-05-04, 14:10   #857
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

monia szkoda ze nas opuscily, ale my tez udzielamy sie na innych watkach. Wiesz co moja ostatnimi czasy rzadko je w nocy, raczej juz przesypia noce. Wiem ze po niej widac ze "lubi jesc" jednak je malo, na noc 180 ml i budzi sie rano o 7.30 i dopiero kolo 9 zje kaszke. A idzie spac miedzy 19-21.
Ja dzis mam bierzmowanie wiec ide sie szykowac, jak cos pisz to sobie pogadamy
a czemy na fizykoterapie - nawet nei wiem na czym ona polega.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-04, 19:14   #858
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
monia szkoda ze nas opuscily, ale my tez udzielamy sie na innych watkach. Wiesz co moja ostatnimi czasy rzadko je w nocy, raczej juz przesypia noce. Wiem ze po niej widac ze "lubi jesc" jednak je malo, na noc 180 ml i budzi sie rano o 7.30 i dopiero kolo 9 zje kaszke. A idzie spac miedzy 19-21.
Ja dzis mam bierzmowanie wiec ide sie szykowac, jak cos pisz to sobie pogadamy
a czemy na fizykoterapie - nawet nei wiem na czym ona polega.

Kochana ja wyszlam z domu ok 13.30 ... poszlam do kolezanki , potem zakupy.... i w domu bylam ok 17...Teraz musze wychodzic czesto .Nawet w deszcz ( kupilam sobie nawet kalosze) ... bo jak siedze w domu to jestem jakas do niczego
mam problem z kolanami i ostatnio bardzo boli mnie prawe wiec lekarka mnie wyslala na fizykoterapie... to jest terpia , ktora polega na leczeniu pradami.

Co do jedzenia mojej malej to od 5 msca to jest jakas tragedia .Budzi sie czasem po 2 - 3v razy ....lekarka mi mowi ze powinnam jej nie dawac ale jak ona placze to co mam zrobic
stwierdzila , zeby moj tz wstawal i jej dawal jedzenie to moze sie jakos odzwyczai. Chcialabym i to bardzo

O bierzmowanie.... ale chyba nie swoje
u nas 20-ego chrzciny Olivki i w sobote jade jej kupic jakies ubranko, zastanawiam sie jakie bo pogoda jest do bani
Stary 2012-05-04, 19:40   #859
aa2
Zakorzenienie

heja heja
kochane wybaczcie ni enadrabianie ale od teraz postaram sie byc na bieżąco)
rzuciło mi sie w oczka ze powitano na świecie sliczną dziewczynkę gratuluje
my po weekendzie w Zakopcu-było super)
a jak u was płyną dni?
ide teraz pi razy oko poczytac co tam jeszcze u was żebym przynajmniej troche była w temacie

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Cos mi sie wydaje , ze ten watek to klapa
Nie udzielaja sie tu tylko na innych watkach
No coz.... Eveewe bedziemy chyba same ze soba pisaly

U mnie ciag dalszy paskudnej pogody ... wczoraj bylam u lekarza i dostalam skierowanie na fizykoterapie... najlepsze jest to ze trzeba czekac prawei 2 msce

Eveewe czy Twoja Marysia jeszcze je w ciagu nocy ???
ja jestem i jak tylko coś tu bedziemy pisakowac to ja bardzo chetnie, ostatnio z powodu wyjazdu itd na wszystkie watki czasu nie miałam ale juz sie poprawaiam wiec jak co bedziemy w 3

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

i czemu na fizykoterapie masz skierowanie?

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Moje dziecko raczkuje

Wpadłam się pochwalić
gratuluje

Eveewe i jak bierzmowanie?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-05, 08:28   #860
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Hej Asik
fajnie ze wrocilas
Fajnie ze wypad udany pogody zazdraszczam i to bardzo ....
U mnie ciag dalszy depresyjnej pogody ( rany ale ze mnie sie zrzeda zrobila ) Na poprawe humore jade dzisiaj na zakupy
Asiu mam problemy z kolanami .... bardzo mnie bola. Kiedys mialam robione artroskopie ... a teraz tak mnie bola ze spac nie moge
Stary 2012-05-05, 08:46   #861
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Kochana ja wyszlam z domu ok 13.30 ... poszlam do kolezanki , potem zakupy.... i w domu bylam ok 17...Teraz musze wychodzic czesto .Nawet w deszcz ( kupilam sobie nawet kalosze) ... bo jak siedze w domu to jestem jakas do niczego
mam problem z kolanami i ostatnio bardzo boli mnie prawe wiec lekarka mnie wyslala na fizykoterapie... to jest terpia , ktora polega na leczeniu pradami.

Co do jedzenia mojej malej to od 5 msca to jest jakas tragedia .Budzi sie czasem po 2 - 3v razy ....lekarka mi mowi ze powinnam jej nie dawac ale jak ona placze to co mam zrobic
stwierdzila , zeby moj tz wstawal i jej dawal jedzenie to moze sie jakos odzwyczai. Chcialabym i to bardzo

O bierzmowanie.... ale chyba nie swoje
u nas 20-ego chrzciny Olivki i w sobote jade jej kupic jakies ubranko, zastanawiam sie jakie bo pogoda jest do bani
moze sie jej jeszcze unormuje to jedzonko, moja miala taki skok w 6 miesiacu ale tylko przez tydzien. Co do chrztu ciezka sprawa. Nie przewidzisz pogody. a co do kolan, mam nadzieje ze ci przejdzie po tych zabiegach.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja heja
kochane wybaczcie ni enadrabianie ale od teraz postaram sie byc na bieżąco)
rzuciło mi sie w oczka ze powitano na świecie sliczną dziewczynkę gratuluje
my po weekendzie w Zakopcu-było super)
a jak u was płyną dni?
ide teraz pi razy oko poczytac co tam jeszcze u was żebym przynajmniej troche była w temacie

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

ja jestem i jak tylko coś tu bedziemy pisakowac to ja bardzo chetnie, ostatnio z powodu wyjazdu itd na wszystkie watki czasu nie miałam ale juz sie poprawaiam wiec jak co bedziemy w 3

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

i czemu na fizykoterapie masz skierowanie?

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

gratuluje

Eveewe i jak bierzmowanie?
bierzmowanie bylo u tz kuzynki-syn. Wesolo bylo. Do 1 zostalismy jako ostatnie niedobitki. My z TZ kuzynki trzezwi, sprzatnelismy wszystko ze stoluw, pomyslismy wszystko, a tamci urzadzali w tym czasie tance. Moja prababcia wczoraj wyladowala w szpitalu - zapalenie pluc.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-06, 10:49   #862
lullaby_ml
Zakorzenienie

Matko, hej dziewczyny! cale wieki minely od razu mowie ze nie udzielałam sie na innych watkach zaraz ponadrabiam i napisze co u nas
Stary 2012-05-06, 11:16   #863
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Matko, hej dziewczyny! cale wieki minely od razu mowie ze nie udzielałam sie na innych watkach zaraz ponadrabiam i napisze co u nas
czekamy

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-06, 11:36   #864
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ogolnie wszystko si Mikul zaczal pełzać, nawet zaczął sobie tańczyć przy tym wiec jestesmy momentami popłakani ze smiechu teraz jak byly te upały byl w siodmym niebie bo lezal sobie albo w samym pampku i trykotce albo bez pampka-nie pytac ile kocykow juz wypralismy wietrzylismy dom jak sie dalo bo na dworze byla masakra za to w domu milo wiec dziec sie wietrzyl tez. Ja pare dni temu wychodzac z Mikim na spacer nie pomyslalam o tym zeby sie posmarowac jakimkolwiek kremem do opalania i wyszly mi sloneczne krostki(nigdy tak nie mialam ale teraz biore hormonki ) i to poskutkowalo tragedia na dekolcie i na rekach, do teraz swedzi ale juz prawie zeszlo no ale jeszcze apropo Mikula-nadal nie siedzi sam, posadzony z oparciem super ale sam nie siada chociaz do siadania sie rwie zaczelam sama przygotowywac mu obiadki wiec raz je sloiczek a raz cos co mu zrobimy sami i bardzo mu smakuje-poprawka-jemu wszystko smakuje na majówke mielismy przyjaciół w domu i sobie pogrillowalismy, zapomnialam juz jak bardzo moze smakowac kielbaska i karkowka z grilla to tak chyba w skrocie

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Mialam dopisac-nowaken gratulacje!!!!!!!!!

i witam wszystkie nowe mamusie
Stary 2012-05-06, 11:56   #865
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Ogolnie wszystko si Mikul zaczal pełzać, nawet zaczął sobie tańczyć przy tym wiec jestesmy momentami popłakani ze smiechu teraz jak byly te upały byl w siodmym niebie bo lezal sobie albo w samym pampku i trykotce albo bez pampka-nie pytac ile kocykow juz wypralismy wietrzylismy dom jak sie dalo bo na dworze byla masakra za to w domu milo wiec dziec sie wietrzyl tez. Ja pare dni temu wychodzac z Mikim na spacer nie pomyslalam o tym zeby sie posmarowac jakimkolwiek kremem do opalania i wyszly mi sloneczne krostki(nigdy tak nie mialam ale teraz biore hormonki ) i to poskutkowalo tragedia na dekolcie i na rekach, do teraz swedzi ale juz prawie zeszlo no ale jeszcze apropo Mikula-nadal nie siedzi sam, posadzony z oparciem super ale sam nie siada chociaz do siadania sie rwie zaczelam sama przygotowywac mu obiadki wiec raz je sloiczek a raz cos co mu zrobimy sami i bardzo mu smakuje-poprawka-jemu wszystko smakuje na majówke mielismy przyjaciół w domu i sobie pogrillowalismy, zapomnialam juz jak bardzo moze smakowac kielbaska i karkowka z grilla to tak chyba w skrocie

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

no jak takie cieplo to moja byla tez w pampku i bluzce lub bodziaku na ramiaczkach i sie opalila, pomimo kremu z filtrem 50 moja panna jest dzis maruda - ile sie uryczala zanim poszla spac - pierwszy raz tak miala. Tz pojechal do wujkow do szpitala a ja czekam az moja panna wstanie. Dzis czeka nas wycieczka rowerowa. co prawda po wczorajszym boli mnie doopa ale coz, zycie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-06, 20:13   #866
aa2
Zakorzenienie

heja
wiecie co od wczoraj jak napisałam to czekam i czekam az coś ktoś napisze i nic.......myśle se watek chyba padł!!! i co ??? coś mnie dziś -teraz tchneło i patrze i nie mam go w subskrypcji no kurde no
dobrze ze poszukałam

Cytat:
Hej Asik
fajnie ze wrocilas
Fajnie ze wypad udany pogody zazdraszczam i to bardzo ....
U mnie ciag dalszy depresyjnej pogody ( rany ale ze mnie sie zrzeda zrobila ) Na poprawe humore jade dzisiaj na zakupy
Asiu mam problemy z kolanami .... bardzo mnie bola. Kiedys mialam robione artroskopie ... a teraz tak mnie bola ze spac nie moge
oj współczuje bólu kolan, mam nadzieje ze pomogą ćwiczenia
a jak masz depresyjna pogode to pakuj mała i wpadaj do nas-było słonecznie i z checią was ugoszcze

Cytat:
moze sie jej jeszcze unormuje to jedzonko, moja miala taki skok w 6 miesiacu ale tylko przez tydzien. Co do chrztu ciezka sprawa. Nie przewidzisz pogody. a co do kolan, mam nadzieje ze ci przejdzie po tych zabiegach.

bierzmowanie bylo u tz kuzynki-syn. Wesolo bylo. Do 1 zostalismy jako ostatnie niedobitki. My z TZ kuzynki trzezwi, sprzatnelismy wszystko ze stoluw, pomyslismy wszystko, a tamci urzadzali w tym czasie tance. Moja prababcia wczoraj wyladowala w szpitalu - zapalenie pluc.
fajnie że imprezka udana, tance-zazdroszcze, juz tak dawno nie tańcowałam ze nei wiem czy pamietam

ćwicze z małym ale on na m,nei patrzy jak na wariatke-matke wariatke

Cytat:

no kochana witaj
brawo dla Mikusia za pełzanko, no i super pomysł z tym wietrzeniem pupy-ja zamierzam z małym na balkonie siedziec i tez bede mu sciągac niech se chłopek dynda hehe

my wczoraj bylismy na mega długim spacerku, a potem w domku ja z małym na balkoniku posiedziałam i jakoś zleciało
małemu zdecydowanie podoba sie lezenie na kocyku na balkonie krzyczał z radości że hejjjj (tylko ciekawe co na to sąsiedzi, dziś co prawda spotkałam sasiadke i ona ze maego nic nie słychać a ja sie śmiałam ze chyba głucha jest hehe)

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
no jak takie cieplo to moja byla tez w pampku i bluzce lub bodziaku na ramiaczkach i sie opalila, pomimo kremu z filtrem 50 moja panna jest dzis maruda - ile sie uryczala zanim poszla spac - pierwszy raz tak miala. Tz pojechal do wujkow do szpitala a ja czekam az moja panna wstanie. Dzis czeka nas wycieczka rowerowa. co prawda po wczorajszym boli mnie doopa ale coz, zycie.
u nas przy filtrze 50 małego nic nei złapało chyba przestane go smarowac
Stary 2012-05-07, 16:54   #867
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

aa2 przewesola jestes moja zlapalo, spieklo na raczka a teraz jest brazowiutka
chwale sie "PRZEBIL NAM SIE PIERWSZY ZABEK" PRAWIE 9 MIESIECY I DOPIERO PIERWSZY ZAB

Nie wiem czy wam pisalam - kupilismy Marysi fotelik na rower i kask. I wczoraj bylismy na rowereku, pol drogi plakala (mysle ze o zeba) bo w sobote jak bylismy ani razu nie plakala, a wczoraj drugie pol drogi spala wygladala jak alkoholik na lawce spiacy - glowa jej sie kiwala na boki.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-07, 17:13   #868
aa2
Zakorzenienie

heja
moje dziecie śpi na podłodze-jak zwykle padło przy zabawie spał z nim mąż ale po dłuzszej chwili obudził sie i mówi że nei wygodnie i poszedł na łóżko

potem wam moze fote zapodam ja se spiocha

Cytat:
aa2 przewesola jestes moja zlapalo, spieklo na raczka a teraz jest brazowiutka
chwale sie "PRZEBIL NAM SIE PIERWSZY ZABEK" PRAWIE 9 MIESIECY I DOPIERO PIERWSZY ZAB

Nie wiem czy wam pisalam - kupilismy Marysi fotelik na rower i kask. I wczoraj bylismy na rowereku, pol drogi plakala (mysle ze o zeba) bo w sobote jak bylismy ani razu nie plakala, a wczoraj drugie pol drogi spala wygladala jak alkoholik na lawce spiacy - glowa jej sie kiwala na boki.
za ząbek-podejrzewam ze u nas podobni ebedzie bo jakos nic nie wyłazi

rowerowej wyprawy zazdroszcze my to najpierw rower musielibyśmy kupic a i tak nei wiem ja z naszym lenistwem-czy bysmy go uzywali

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

eeeeeeeeeejjjjjjj juz po 18 a on nadal śpi a zawsze ju zna noc zasypia po 19-o rajuu
Stary 2012-05-07, 19:45   #869
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
moje dziecie śpi na podłodze-jak zwykle padło przy zabawie spał z nim mąż ale po dłuzszej chwili obudził sie i mówi że nei wygodnie i poszedł na łóżko

potem wam moze fote zapodam ja se spiocha

za ząbek-podejrzewam ze u nas podobni ebedzie bo jakos nic nie wyłazi

rowerowej wyprawy zazdroszcze my to najpierw rower musielibyśmy kupic a i tak nei wiem ja z naszym lenistwem-czy bysmy go uzywali

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

eeeeeeeeeejjjjjjj juz po 18 a on nadal śpi a zawsze ju zna noc zasypia po 19-o rajuu
u nas to ja jestem bardziej leniwa TZ mnie zawsze motywuje a ja jak jzu nie daje rady na rowerach to sobie popkrzycze na niego, a on sie smieje ze mnie. Rowery mamy 4 lata, a dwa ostatnie ja nie jezdzilam. A teraz musze zrobic cos z kondycha.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-07, 19:51   #870
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
u nas to ja jestem bardziej leniwa TZ mnie zawsze motywuje a ja jak jzu nie daje rady na rowerach to sobie popkrzycze na niego, a on sie smieje ze mnie. Rowery mamy 4 lata, a dwa ostatnie ja nie jezdzilam. A teraz musze zrobic cos z kondycha.
to my z mezem oboje z tych co lubia sobie poleniuchowac, choc np w wakacje jak ciepło to uwielbiamy gdzies na wycieczki jezdzic, w tym roku młodego powozimy gdzieniegdzie he

a o kondycji nic nie mów ja tez musiałabym, sie jakos rozruszac no i zbede kilogramy zrzucic
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości