Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XII 2012 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 11:17   #841
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Wcześniej byłam na USG. Bardzo dziękuję za wszystkie kciukaski
Na szczęście wszystko nadal w porządku. Płeć bez zmian - czyli córcia . Waży ok. 2900 czyli jest dużą dziewczynką. Zaczynam się zastanawiać jak mi ona przejdzie przez jedyne naturalne wyjście (o ile nie ma żadnych przekłamań z wagą)

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
jestem po wizycie.
szyjka baardzo skrocona i miekka ,wiec mozemy rodzic ) rozwarcia jeszcze brak.
w pon musze isc zrobic wymaz z dupki wrr
usg nie mialam.
ii... schudlam pół kilo
no to

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hej kochane nie mailam kiedy pisac bo byla u mnie kolezanka i bylo super na reszcie sie rozerwalam
iiiiii widzialam mojego olusia i normalnie babka zrobila mu zdj i taaaki podobny do mamusi ze szooook

na porod raczej sie nie zapowiada chyba ze ruszy z nienacka 1,5 cm rozwarcie jest i tyle Olus wazy ponad 3 kg wiec w sam raz jak na mnie a ja mam 20 na plusie
iiiii oczywiscie mam duzo wod i duzooo pempowiny ale jestem zakochana w moim synkuuu

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Dziś pożegnałam się na jakiś czas z moją obrączką.
Mam tak spuchnięte palce u dłoni, że wyglądają jak serdelki, a zawsze miałam takie szczupłe dłonie

Twarz tez mam jakąs opuchniętą

Do tej pory dobrze znosiłam tę ciążę, ale ta końcówka to jest straszna

Od paru dni na dodatek jestem taka niezdarna, że szok
Wczoraj rozbiłam lusterko, które dostałam od mojego brata w prezencie. Miało już sporo lat, swoje wysłużyło, ale było super. Tyle upadków przeżyło i nic się mu nie stało, az do wczorajszego dnia, kiedy spadło mi z szafy

A dziś rano jak odsłaniałam rolety to zwaliłam z parapetu mojego pięknego storczyka i połamałam mu kwiatka, który dopiero zakwitł

Jak robiłam obiad wszystko leciało mi z rąk. Nie wiem co się dzieje

Na dodatek wszyscy się pos.rali i ciągle dostaję smsy, albo telefony, kiedy będę rodzić, czy już nie zaczynam przypadkiem i że mam każdemu dać znać jak tylko się zacznie. Ta jasne

Jutro w końcu wizyta u gin

i trzymam za wizytę

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

wizyta udana ginka baaardzo zadowolona, powiedziała że jest lepiej niż w zeszłym tygodniu, szyjka pięknie się zgładza, ma tylko 3mm, jest rozwarcie i ogólnie mnie pochwaliła że mi się wszystko tak ładnie przygotowuje więc nadal czekamy
to do dzieła
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:18   #842
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Wiecie co? Ja chce gdzieś pojechać!! To siedzenie w domu mnie dobija. Niby roboty jest, bo posprzątać, zająć się siostrzeńcem od czasu do czasu, pies, kot, ogólnie cała gospodarka .. ale tak na 2-3 dni np. w góry pojechać. Marzę o tym. żeby widoki zmienić i powdychać innego powietrza.. eeehhh...
wcale Ci się nie dziwię, też mi się marzy jakis wyjazd ostatnio oglądałam zdjęcia z marcowego pobytu w Egipcie echh fajnie było......i jeszcze się wtedy dowiedziałam, ze jestem w ciązy....
teraz to mi się marzy jakas grecka wyspa.............
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:18   #843
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Wpadłam tylko powiedzieć, że od 4:00 "coś" nam się sączy. I to coś jest wodnite, przeźroczyste, więc raczej nie wygląda na śluz. O 15:00 mam USG, jeśli to wody, to szpital i zobaczymy co dalej...
Na USG idę prywatnie do innego lekarza, niż zawsze, bo mój prowadzący już wyjechał na Wszystkich Świętych. Dzwoniłam do niego i mówi, że jeśli rzeczywiście to wygląda tak, jak podejrzewamy, to mogą przetrzymać poród jeszcze max. 2 tygodnie...oczywiście na obserwacji.

Proszę o kciuki
Stary 2012-10-31, 11:18   #844
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Gratuluje kolejnych dobrych wiesci z wizyt!
my jutro jedziemy na USG wiec prosze o magiczne kciuki!!!!!
Maly mi tak kopie ze juz sama nie wiem czy to na dole to skurcze czy jego rozciagajace sie nozki.... tak promieniuje w pachwiny :/ dziwnie.... ale lekko, nie sadze zeby to bylo to

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

Na USG wyszlo ze Adas ma 3 kg wiec praktycznie nic nie przytyl .Raczej duzy nie bedzie .. wod plodowych malo ale mowi ze to normalne pod koniec ciazy .. lozysko dojrzale wiec porod tuz tuz .

Na fotelu badal szyjke . mowi ze bardzo ladnie skrocona i ze tez sie fajnie przygotowuje do porodu .. i ze te skurcze takie silne to wlasnie mi ta szyjke skracaja i one sa potrzebne . I ze napewno nie przegapie tych prawdziwych . porodowych ..
A i ze czop mi odchodzi i to tez fajnie ..

No i na koniec powiedzial ze''prosze sie przygotowac na szybki i latwy porod ''.. No kocham go

Aleeee jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

obiecalam zdjecia tuniki-zdjecie nie oddaje uroku!! i machnelam fotke brzusia przy okazji.nasz 38 tydzien i 95,5 cm w obwodzie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to ja teraz zamulę trochę atmosferę...
Może którejś wyda się to straszne co napiszę, ale...

...czekam na mojego syna, sama myśl o nim mnie wzrusza i chyba go kocham, nie wiem co to za uczucie, nie umiem tego nazwać i czasem jest mi smutno, że odczuwam to co odczuwam, tak jakbym mu sprawiała przykrość moim samopoczuciem, bo wiem, że on zasługuje na bezgraniczną miłość z mojej strony, a ja nie wiem co czuje do niego
Obwiniam się za to i jest mi przykro, ale ja po prostu nie wiem.

Też macie takie huśtawki? Czy to całkiem normalnie czy po prostu jestem wstrętną wyrodną matką, którą powinno się zastrzelić?

I dosłownie mam stresa przed porodem, nie przed tymi wszystkimi rzeczami, co będą ze mną robić, że będę przeć, że będzie bolało, itd.
Boję się jego reakcji i swojej. Jak go zobaczę i dadzą mi go na piersi, jak zareaguję, jak będą wyglądały nasze pierwsze chwile, że będą mało intymne bo będą obce kobiety na sali, czy się do mnie przywiąże, czy nie będzie czasem płakało, że woli inną mamę? Normalnie pisze to i łzy same mi lecą po twarzy...
Czy to normalne jest? Bo ja się czuję jak wariatka przed samą sobą i przed wszystkimi...
to normalne
do tego te hormony

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Ja po wizycie. Szyjka bardzo miękka ale niestety wciąż baaaardzo długa. Nie chce się skrócić.
Waga Małego (kilka razy mierzył) - 3980-4100 g (błąd pomiaru to plus minus 10%). Ja nie przytyłam nawet grama.
I plan jest taki - jutro ktg, w piątek ktg - jeśli nic w międzyczasie nie ruszy to w niedzielę kładzie mnie na oddział i zaczynamy wywoływać poród żeby był sn.
Także istnieje szansa że w niedzielę / poniedziałek przywitamy Maleństwo
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:18   #845
weronika23
Zakorzenienie

u mnie tez sie nie zapowiada na dzis nic a nic i cooo chcialam pokazac wam mojego nikunia to 2 zdj tz mi nie przywiozl a reszta nie taka widoczna i pomieta przez gabryske ehhhh musze z nim dzis sie na budwe wybrac bo znajac zycie znow zapomni
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:19   #846
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

annett no własnie ja tez męża nie chce już fatygowac ze sprztaniem bo i tak duzo robia tesciowa p0rzyjedzie po trzech meisiacach bo tyle jej nei widzialam..miala przyjechac juz danwo ale jakos nie trafiali, teśc nie przyjedzie bo robią remont domku w górach a ona przyjedzie..znowu wyslucham jak to źle pokoik urz,ądzilismy itd ale tz juz pwoiedziual ze jej pwoie pare slow jak tylko zacznie gderac

a ktoras z Was pije ta herbatkę z lisci malin?ja jakos watpie w jej cudowne dzialanie ale moze ktoras stosuje

cos mi sie wogole śnilo że piłam wiesiołek
aha is nilo mi sie dzis , ze urządzilysmy konkurs i nagrodą był poród tzn ze ta co wygrala to pierwsza rodzila, z tego co pamietam chyba wygrala halwaya, ale nie wiemj co dalej bylo

ja dzis mam na obiadek roladki drobiowe z serem l, sos serowy i ziemniaczki chyba chociaz ja chyba z ryżem bo ten zolądek mnie męczy
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:21   #847
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
tu nikt nie chce rodzić
ja chce!!!! ja sie zglaszam!!
mam parcie na porod

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko powiedzieć, że od 4:00 "coś" nam się sączy. I to coś jest wodnite, przeźroczyste, więc raczej nie wygląda na śluz. O 15:00 mam USG, jeśli to wody, to szpital i zobaczymy co dalej...
Na USG idę prywatnie do innego lekarza, niż zawsze, bo mój prowadzący już wyjechał na Wszystkich Świętych. Dzwoniłam do niego i mówi, że jeśli rzeczywiście to wygląda tak, jak podejrzewamy, to mogą przetrzymać poród jeszcze max. 2 tygodnie...oczywiście na obserwacji.

Proszę o kciuki
o kurcze kochana 3mam kciuki Ty masz jeszcze wytrzymac 4 tygodnie!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 11:22   #848
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

Proszę o kciuki
trzymam!!neich nikoś jeszcze posiedzi i urosnie!!!
Stary 2012-10-31, 11:23   #849
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

a ktoras z Was pije ta herbatkę z lisci malin?ja jakos watpie w jej cudowne dzialanie ale moze ktoras stosuje

cos mi sie wogole śnilo że piłam wiesiołek
aha is nilo mi sie dzis , ze urządzilysmy konkurs i nagrodą był poród tzn ze ta co wygrala to pierwsza rodzila, z tego co pamietam chyba wygrala halwaya, ale nie wiemj co dalej bylo

ja dzis mam na obiadek roladki drobiowe z serem l, sos serowy i ziemniaczki chyba chociaz ja chyba z ryżem bo ten zolądek mnie męczy
ja piję

roladki drobiowe z serem mmmmmmmm brzmi pysznie

Anielko z tego co pamiętam kupowalas konika morskiego używanego - prałas go? nic się nie działo?
Stary 2012-10-31, 11:23   #850
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ja chce!!!! ja sie zglaszam!!
mam parcie na porod

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

o kurcze kochana 3mam kciuki Ty masz jeszcze wytrzymac 4 tygodnie!!
ja tez chce rodzic, nawet dzis, już mi wisi neich bedzie urodzony 1ego....
no i nzowu biegunbki dostalam swietnie
a wogole schudlam pol kilo i sie martwie teraz , kurde ale podobno chudniecie w ostatniej fazie jest normalne tak?
Stary 2012-10-31, 11:24   #851
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
:glaszcze: na pocieszenie powiem Ci, że ja mojego męża zobaczę "na żywo" dopiero za ponad miesiąc, a tak to tylko skype i tel...
Dzięki za pocieszenie i współczuję Miesiąc to dla mnie zdecydowanie za długo.. chyba bym razem z nim pojechała albo ulokowałabym się u rodziców

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 11:24   #852
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość

ja piję

roladki drobiowe z serem mmmmmmmm brzmi pysznie

Anielko z tego co pamiętam kupowalas konika morskiego używanego - prałas go? nic się nie działo?
tak pralam, zdjelam cala powloke, nic sie nei stalo, wyglada super

i co zauwazylas natalko jakeis skurcze od tego czy cos?
Stary 2012-10-31, 11:25   #853
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Cytat:

Proszę o kciuki
Trzymam
Stary 2012-10-31, 11:26   #854
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
wcale Ci się nie dziwię, też mi się marzy jakis wyjazd ostatnio oglądałam zdjęcia z marcowego pobytu w Egipcie echh fajnie było......i jeszcze się wtedy dowiedziałam, ze jestem w ciązy....
teraz to mi się marzy jakas grecka wyspa.............
łe dziewczyny alke fajnie, ja to bylam tylko we Francji 12 lat temu na wycieczce i w tym roku w czachech więc dolina..nic nie widzialam a chcialabym do grecji, chorwacji...
Stary 2012-10-31, 11:26   #855
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Halo dziewczyny! Przyjmiecie świeżynkę (czyli mnie) do rozmowy?
Jestem w 33 tyg. i dziś rozpoczęłam przygodę na forum. Czekamy z Panem Małżonkiem na córeczkę. Bardzo żywotną i energiczną córeczkę, sądząc po ilości i jakości kopniaków jakimi mnie obdarza
Witaj juz Cie lubie-za sam avatar

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Zagladam do Was noca. Moja cudna kruszynka spi obok. Uczymy sie zasysania piersi bo nie umie sobie biedactwo z tym poradzic.
Jest przecudowna i najbardziej rozczula mnie to ze przy mnie sie natychmiast uspokaja.

Generalnie cc to bardzo dziwne przezycie - tak jakby czesc ciala nie nalezala do nas po znieczuleniu.

Opieka w szpitalu jak do tej pory rewelacyjna - do rana zostaje na sali pooperacyjnej gdzie lezy jeszcze jedna mamusia po cc i mamy do dyspozycji tylko dla nas polozna. Polozne pomagaja przystawiac do piersi, przewijaja, kapia, pokazuja tatusiom jak pielegnowac malucha.

Jestem bardzo dumna z mojego meza, bo pierwszy przewijal malutka, pierwszy bral na raczki, pomagal w kapieli i totalnie oszalal na punkcie swojej corci.

Na koniec napisze tym wszystkim nierozpakowanym ze cudowne chwile przed Wami , moze i jest bol i zmeczenie ale ta krucha, bezbronna istotka wynagradza wszystko.

Zycze Wam powodzenia
:ryce-smarkam: wzruszylam sie!!

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej kochane

ja niestety dziś nie dałam rady wstać z łóżka o własnych siłach. Nie dość że po nocnych skurczach łydek stanąć na lewą nogę nie dam rady, do tego brzuch mnie boli to jeszcze załapałam anginę... idę dziś do lekarza i zapewne dostanę antybiotyk... bo sama tego na 100% nie zwalczę

mój tata nie chodzi, jest z godziny na godzinę coraz gorzej, ketonal w zastrzykach nie pomaga kolano to jedna wielka buła spuchnięta i bordowa, a najlepsze że żadnego urazu nie miał... Przez 2 tygodnie połknął ponad 40 tabletek ibupromu max już nie wiemy co mamy robić bo wszystko się sypie... jestem w totalnym dołku psychicznym...

no i gratuluję oczywiście dzieciaczków zazdroszczę, chciałabym już Kubę przytulić i zapomnieć o wszystkich problemach... Dosłownie tęsknię za nim
wspolczuje Landi mam nadzieje ze sie wszytsko unormuje!!

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Hej

Ja szybciutko opisze co u mnie, wczoraj spotkanie z polozna, bialko w moczu, wyslala nas do szpitala aby to sprawdzili. Podlaczyli ktg wszystko z malutka ok, pobrali krew i mocz jeszcze raz do analizy. Krew ok, mocz nie az 113 jednostek na 20 max, Podejrzenie zatrucia ciazowego. Jednak puscila mnie do domu, codziennie ma byc u mnie polozna i kontrolowac cisnienie, ja suie czuje super nie wiem skad to bialko, cisnienie tez w normie. Nadal pracuje jeszcze tydzien, tylko musze kontrolowac cisnienie, no i jezeli bedzie sie cos dzialo mam do szpitala dzwonic. Wczoraj jak czekalismy na wyniki w tym szpitalu, to sobie myslalam ze ja tam nie moge zostac torba nie spakowana!!! W sumie mam jeszcze do porodu 4 tygodnie, plus to ze zazwyczaj pierwsze sie rodzi 2 tygodnie pozniej to 6 tyg , gdzie tu sie spieszyc??? Ale nic bardziej mylnego, z tego wszystkiego dzisiaj z ranca przed praca spakowalam torbe dla malej, moje rzeczy wrzucilam do pralki i sie piora ( w niedziele kupowalam pizamke i reczniki), musze jak najszybciej spakowac sie bo nie wiadomo kiedy znowu bede musiala tam jechac. Juz sie boje bo wydawalo mi sie to wszystko tak odlegle, a tu moze sie okazac ze zaraz juz mala bedzie z nami. Chociaz my bysmy chcieli aby w brzuszku posiedziala, u nas remont na calego, i potrzeba nam wlasnie tych 4 tyg aby skonczyc. No ale po mamusi uparta i zrobi tak jak jej pasuje a nie jak nam.

Gratuluje wszystkim mamusiom dzieciaczkow, pozniej sprobuje nadrobic wczorajszy dzien.

Anett- gdzie cie boli czy na gorze z prawej strony?
zebu to nie bylo jednak zatrucie!!

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Witam.. dzis oficjalnie koncze 40 tydzien i powinnam rodzic.

Nocke tez mialam do dupy.. spac nie moglam, wstawalam.. goraco mi, bo tz tak dowalil ogrzewanie, ze mam nos zawalony i suche usta. Glupie sny mi.sie snily.. no nic.

Kamalika - pieknie. Zazdroszcze, ze to juz ;* duzo zdrowka dla was i wspanialych chwil razem.

Landi - u ciebie zawsze pod gore, wspolczuje.. ty powinnas miec limit pecha juz wyczerpany.

Pozdrawiam wszystkie. Trzymajcie kciuki za mnie, bo chcialabym juz rodzic ))
no kochana to czas zaczac!!

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
drogie Panie, uciekam i może uda mi się pojawić jeszcze później, ale generalnie dziś musimy przenieść wszystkie nasze rzeczy do rodziców... a trochę tego jeszcze jest.
Przeprowadzka w pełni.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

aaaaa widziałam córcie aerien! ; p
na fb musicie wejść na profil męża Eli, on dodał zdjęcie córci
widzialam ale kurde czemu oni ja tak polozyli ze nozki w gorze??nie podobuje mi sie to

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Juz po KTG. trwalo 20 minut . raz mialam skurcz ale nie wyszedl na wykresie . Poszlam z wynkiem na oddzial do gina , powiedzial ze zapis idealny i tyle mnie tam widzieli .
jak to nie pokazlo??jak byl skurcz o musi pokazac-moze maly Ci sie po prostu wypial??

No to gratuluje wszytskim nowych tygodni :jupiŁ

ja dzis ziewam od 7 na nogach jak nie ja...jestem troche zla...zawsze dzwonilam do gina tydz wczesniej przed wzyta i bylo ok.okazalo sie dzis ze on wyjechal na urlop i wraca do pracy 8 czyliw dzien w ktorym kazal mi sie pokazac.recepcjonistka zapisala sobie wszytsko i mowi ze z nim pogada czy gdzies mnie nie wcisnac albo moze sie zwolni jakies miejsce.
bylam u kosmetyczki a ona-a co Pani chce przeciez czarne sa ja mowie ze chce i koniec no to co by myszy w domu sie nie zalegly to mi zrobila te brwi i wasy wyrwala pogadalysmy sobie i pojechalam na zakupy. z mala mam do dentysty na poniedzialek i do dermatologa na 23 ale to juz chyba tz pojedzie bo ja do tego czasu mam zamiar sie rozdwoic

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 11:26   #856
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Kochane

Dzisiaj mam mulasty dzień..mąż ma niby wolne, ale znowu pojechał coś załatwic w pracy..mam już dośc..jestem wiecznie sama..jakiś dołek mnie łapie z tego powodu..zawsze byłam silna i strałam sie to zrozumiec, ale teraz czuje się taka krucha i potrzebuje aby był częściej przy mnie..ehh.. z tego też powodu wczoraj wieczorkiem się pokłóciliśmy..pierwszy raz odkąd jestem w ciąży.. Małej się to nie podobało..strasznie się wierciła i napinała jak ja byłam w nerwach..

No nic.. dzisiaj już pogadaliśmy, ale mam wrażenie, że on i tak nic nie rozumie..zresztą powiedział, że nie jestem jedyną kobietą w ciąży na tym świecie.. hmm..tak więc może lepiej nie będę się nad sobą płaszyczyc..

Gratuluje udanych wizyt i rozpoczęcia nowych tygodni ! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki!

Buziaki

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:27   #857
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
tak pralam, zdjelam cala powloke, nic sie nei stalo, wyglada super

i co zauwazylas natalko jakeis skurcze od tego czy cos?
no wlasnie nie...cisza, nuda, czekam......
tyle, że pamiętajcie, że to niekoniecznie ma przyspieszyc akcję porodową a bardziej uelastycznic szyjkę, żeby nie trzeba było nacinać.

a w ilu stopniach prałas?
Stary 2012-10-31, 11:27   #858
Tommorow
Raczkowanie

Cytat:
Czarnnamadonna tez o tym 1 wsyzm myslam i ktos mi chyba wczoraj powiedzial madra rzecz. Ze dzien przyjscia na swiat mojego dziecka to najwspanialszy dzien w zyciu i nie wazne czy bedzie to wszytskich swietych wigilia czy mikolajki, ze to jest strasznie samolubne myslenie i ma ona racje wiec ja moge rodzic kazdego juz dnia. We wsyztskcich swietych w zaduszki obojetnie

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 53 54 51 52 50
Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:29   #859
marti86
Zakorzenienie

MAdziu i daj znac co i jak!!

Werka no wlasnie mialam sie upomniec

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 11:30   #860
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:

Proszę o kciuki
zaciskam mocccno, żeby niunio jeszcze co najmniej 2 tyg wytrzymał, dawaj znać co i jak
Cytat:
Czarnnamadonna tez o tym 1 wsyzm myslam i ktos mi chyba wczoraj powiedzial madra rzecz. Ze dzien przyjscia na swiat mojego dziecka to najwspanialszy dzien w zyciu i nie wazne czy bedzie to wszytskich swietych wigilia czy mikolajki, ze to jest strasznie samolubne myslenie i ma ona racje wiec ja moge rodzic kazdego juz dnia. We wsyztskcich swietych w zaduszki obojetnie
dokładnie, najważniejsze, żeby dziecko zdrowe było i wszystko przebiegło bezproblemowo, a data ma tu najmniejsze znaczenie

Edytowane przez agrafka85
Czas edycji: 2012-10-31 o 11:34
agrafka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:34   #861
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie nie...cisza, nuda, czekam......
tyle, że pamiętajcie, że to niekoniecznie ma przyspieszyc akcję porodową a bardziej uelastycznic szyjkę, żeby nie trzeba było nacinać.

a w ilu stopniach prałas?
prałam razem z ubrankami i w 40 stopniach ja mam program na wełne i w tym prałam, bo akurat ze swetrekami stwierdzilam zeby takiego mocnego wirowania nei bylo
Stary 2012-10-31, 11:34   #862
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
ło boże kombinatorko

to halwaya powinna kombinować bo sie przeterminuje
ja zaczne kombinowac jak donosze na razie jeszcze jestem cichutko

Cytat:

Proszę o kciuki
cholercia, oby dalo sie jeszcze utrzymac ciaze jak najdluzej
: kciuki:

a sa dzis jakies wizyty?

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:34   #863
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rosllinka Pokaż wiadomość
Dzięki za pocieszenie i współczuję Miesiąc to dla mnie zdecydowanie za długo.. chyba bym razem z nim pojechała albo ulokowałabym się u rodziców
Właśnie jestem u rodziców a tż zarabia na nasz domek i rzeczy dla niunia, ech....
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 11:34   #864
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
łe dziewczyny alke fajnie, ja to bylam tylko we Francji 12 lat temu na wycieczce i w tym roku w czachech więc dolina..nic nie widzialam a chcialabym do grecji, chorwacji...
Kochana jeszcze się najeździsz
moi rodzice zaczęli jeździc jak byłam chyba w klasie maturalnej i od tej pory (z 10 lat) jeżdzą praktycznie co rok. super sprawa. Mój tata to chyba nabardziej lubi to planowanie - po powrocie z jednej juz mysli o następnej i siedzi w internecie przeglądając oferty biur
Stary 2012-10-31, 11:35   #865
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hmm to moze se kupie te liście malin jak to ma pomóc zeby nie nacinacide dzis dokupic żelazo to zobacze
Stary 2012-10-31, 11:37   #866
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:

Proszę o kciuki
2 tygodnie po odejściu wód? (dobrze rozumiem?) on normalny jest?

Cytat:
no i nzowu biegunbki dostalam swietnie
a wogole schudlam pol kilo i sie martwie teraz , kurde ale podobno chudniecie w ostatniej fazie jest normalne tak?
ja tez dziś latam co chwile do kibla,znowu będę się modlić żeby mnie u gina nie złapało sr.anie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Dzisiaj mam mulasty dzień..mąż ma niby wolne, ale znowu pojechał coś załatwic w pracy..mam już dośc..jestem wiecznie sama..jakiś dołek mnie łapie z tego powodu..zawsze byłam silna i strałam sie to zrozumiec, ale teraz czuje się taka krucha i potrzebuje aby był częściej przy mnie..ehh.. z tego też powodu wczoraj wieczorkiem się pokłóciliśmy..pierwszy raz odkąd jestem w ciąży.. Małej się to nie podobało..strasznie się wierciła i napinała jak ja byłam w nerwach..

No nic.. dzisiaj już pogadaliśmy, ale mam wrażenie, że on i tak nic nie rozumie..zresztą powiedział, że nie jestem jedyną kobietą w ciąży na tym świecie.. hmm..tak więc może lepiej nie będę się nad sobą płaszyczyc..

Gratuluje udanych wizyt i rozpoczęcia nowych tygodni ! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki!

Buziaki
A już się martwiłam gdzie się podziewasz.Nie denerwuj się,faceci mają swój świat ale mąż napewno Cie kocha i wspiera na swój sposób.Końcówka ciąży jest taka smętna i dolująca.już niedługo się to skończy,bądź dzielna

Bolą mnie cycki tzn sutki,i kłuje mnie w kroczu .może szyjka sie skraca .choć to podobno nie boli...
Stary 2012-10-31, 11:37   #867
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

a sa dzis jakies wizyty?
chyba nie

kamilka przytulam mocno , też mam dołka ostatnio czesciej chociaz bardziej już poirytowanie, mojego meża też nie ma wiecznie
Stary 2012-10-31, 11:38   #868
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:

Proszę o kciuki
Kciuki Oby to jednak nie wody
Stary 2012-10-31, 11:39   #869
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
2 tygodnie po odejściu wód? (dobrze rozumiem?) on normalny jest?

ja tez dziś latam co chwile do kibla,znowu będę się modlić żeby mnie u gina nie złapało sr.anie

A już się martwiłam gdzie się podziewasz.Nie denerwuj się,faceci mają swój świat ale mąż napewno Cie kocha i wspiera na swój sposób.Końcówka ciąży jest taka smętna i dolująca.już niedługo się to skończy,bądź dzielna

Bolą mnie cycki tzn sutki,i kłuje mnie w kroczu .może szyjka sie skraca .choć to podobno nie boli...
tez mnei sutki bla i nei wiem od czego bo od paru dni je hartuje, polozna mi kazala je naciągac i smarować maścia maltan zeby uelastycznic...no i dzis bola i pieka nie wiem, a wcale mocno nie naciagam bo nawet one za duze nie są..

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-10-31 o 11:40
Stary 2012-10-31, 11:40   #870
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

a sa dzis jakies wizyty?

Ja mam wizytę o 17!!!!!!!!!!
Proszę o kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości