Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XII 2012 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 10:31   #811
martaj9
Rozeznanie

Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Tacy są ludzie, jeszcze najchętniej pewnie by Cie okrzyczał że on ma być pierwszy. Ja ostatnio też stałam w kolejce w sklepie w Carrefour'ze i oczywiście kasa z pierwszeństwem nieczynna, więc stanęłam w normalnej kolejce. Przede mną kilka osób i para z wieeeeelkim koszykiem zakupów. Ja miałam dosłownie 3 produkty i tylko się na mnie popatrzyli, babka później jeszcze raz, ale żeby przepuścić to już nie pomyśleli. Co prawda dobrze mi się stało, nie robiło mi się niedobrze ani nic, ale samo to że ludzie są obojętni i myślą sobie, że jak przyszła to niech stoi.
Ja wczoraj byłam u ginka, powiedział mi że narazie zamknięta jestem, i następna wizyta za tydzień, ale powiedział mi że istnieje możliwość że do tego czasu urodzę. A termin mam na 25 listopad. Mówił, że w każdej chwili mogą odejść wody i maluszek będzie chciał wychodzić
Więc szybko dzisiaj z rana zamówiłam koszulki dwie do szpitala
Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

zaczynamy dzisiaj 33 tc
Gratuluję 33 tyg A co tak wcześnie masz rodzic? Poczekaj jeszcze trochę!

Mnie też wkurza ta znieczulica. W autobusie nawet nie ma szans zeby ktoś ustapił. Gapia sie w okno i podziwiaja widoki. Tylko dwa razy ktoś mnie przepuścił w kolejce w sklepie w tym raz kasjerka mnie zawołała z końca. Czułam się Boginią

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:33   #812
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Ziemniaczki,ryba i kapustka kiszona
ale mi dowaliłaś

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Gratuluję 33 tyg A co tak wcześnie masz rodzic? Poczekaj jeszcze trochę!

Mnie też wkurza ta znieczulica. W autobusie nawet nie ma szans zeby ktoś ustapił. Gapia sie w okno i podziwiaja widoki. Tylko dwa razy ktoś mnie przepuścił w kolejce w sklepie w tym raz kasjerka mnie zawołała z końca. Czułam się Boginią
ja już się przyzwyczaiłam, że udają, że człowieka nie widzą... raz facet w sklepie mnie dugnął koszykiem w brzuch i na dodatek głupio się popatrzył czemu się nie odsunęłam
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:33   #813
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
ale mi dowaliłaś
Wybacz
Stary 2012-10-31, 10:33   #814
agasobo
Zadomowienie

cześć dziewczynki

mój tż ma od dzisiaj do poniedziałku wolne, więc raczej będę tylko czasami podczytywała

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Chorobową opuszczam. A w zasadzie nawet się do niej jeszcze nie zgłosiłam Bo do tej pory pracowałam na etacie plus działalność. Z działalności płaciłam zdrowotną tylko a społeczne płacił mi pracodawca. Do końca września. Teraz w październiku opłacam sobie zdrowotną i społeczne sama a od listopada zgłaszam się też do dobrowolnej chorobowej, na podstawie której wyliczany jest zasiłek. A że mam październikową przerwę to podstawa nie liczy się z wcześniejszych okresów a dopiero od listopada. O ile mój zus nie uzna inaczej
aaa to jarzę
ja tak miałam - byłam na etacie do końca lutego, marzec, kwiecień, maj, płaciłam podwyższone składki, a później na zwolnienie i też mimo, że działalność już od lat, to mi liczyli od marca

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

w focusie mam ten artykul i nawet sie smialam , bo maz zobaczyl w sklepie i odrazu wzial do koszyka z zaciekawieniem
hmmm pamietasz rozmowy o kryptogejach
ciekawe czemu moj tak ta gazete zlapal (oczywiscie w domku odrazu to przeczytal)
pamiętam u mnie to ja akurat kupiłam focusa

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Halo dziewczyny! Przyjmiecie świeżynkę (czyli mnie) do rozmowy?
Jestem w 33 tyg. i dziś rozpoczęłam przygodę na forum. Czekamy z Panem Małżonkiem na córeczkę. Bardzo żywotną i energiczną córeczkę, sądząc po ilości i jakości kopniaków jakimi mnie obdarza
czeeeść ja też 30stka

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Zagladam do Was noca. Moja cudna kruszynka spi obok. Uczymy sie zasysania piersi bo nie umie sobie biedactwo z tym poradzic.
Jest przecudowna i najbardziej rozczula mnie to ze przy mnie sie natychmiast uspokaja.

Generalnie cc to bardzo dziwne przezycie - tak jakby czesc ciala nie nalezala do nas po znieczuleniu.

Opieka w szpitalu jak do tej pory rewelacyjna - do rana zostaje na sali pooperacyjnej gdzie lezy jeszcze jedna mamusia po cc i mamy do dyspozycji tylko dla nas polozna. Polozne pomagaja przystawiac do piersi, przewijaja, kapia, pokazuja tatusiom jak pielegnowac malucha.

Jestem bardzo dumna z mojego meza, bo pierwszy przewijal malutka, pierwszy bral na raczki, pomagal w kapieli i totalnie oszalal na punkcie swojej corci.

Na koniec napisze tym wszystkim nierozpakowanym ze cudowne chwile przed Wami , moze i jest bol i zmeczenie ale ta krucha, bezbronna istotka wynagradza wszystko.

Zycze Wam powodzenia
ooo jaaaaa ale wzruszające

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość

Witam się w 37 tygodniu!

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Witam się

Mieliśmy nieprzespaną noc.Po godz 2 złapał taki straszny ból brzucha i do tej pory trzyma non stop.I to nie żadne skurcze tylko taka kolka z prawej strony jakbym ze 100 km przebiegła,Miała tak któraś??
Kij tam ze mną ale boję się o dzidzię.
Wizyta dopiero o 17 a do szpitala nie chcę jechać bo znów mnie zostawią i będę na darmo leżeć.
ja miałam taki ból, że nie mogłam wytrzymać, no-spy nie pomagały - okazało się, że to była kolka nerkowa i leżałam w szpitalu przez 3 dni z kroplówą
mam nadzieję, że Tobie przejdzie szybko
Cytat:

zaczynamy dzisiaj 33 tc

chyba nie wszystko mi się zacytowało

gratuluję nowych tygodni
za wizyty i ktg

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:39   #815
weronika23
Zakorzenienie

tak na fb w profilu jej meza jest zdj
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:39   #816
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Naparu z liści malin sobie zaparz

A w ogóle mam pytanie, czy któraś z Was stosowała masaż krocza? Bo nam na sr położna dałą przepis na miksturę, którą należy masować boberka od 34 albo 36 tyg. (nie pamiętam ale mam zapisane) żeby go uelastycznić, że tak powiem wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo popękania bądź nacinania.
o a mozesz podac ten przepis?
bo chetnie sobie pomasuje co nieco

a laseczki od ktorego tc mozna pic liście malin i łykac wiesiołka?
i w jakich dawkach?

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:40   #817
Dojotka1987
Zakorzenienie

siemanoo...
od 3 do 8 nie spalam, myslalam ze rodze... tak mnie krzyze bolaly ze masakra... wzielam kapiel o 5 rano, pozniej wrocil moj z pracy i udalo sie zasnac... ale mnie to wkurza juz;/ chce juz urodzic...
Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Zagladam do Was noca. Moja cudna kruszynka spi obok. Uczymy sie zasysania piersi bo nie umie sobie biedactwo z tym poradzic.
Jest przecudowna i najbardziej rozczula mnie to ze przy mnie sie natychmiast uspokaja.

Generalnie cc to bardzo dziwne przezycie - tak jakby czesc ciala nie nalezala do nas po znieczuleniu.

Opieka w szpitalu jak do tej pory rewelacyjna - do rana zostaje na sali pooperacyjnej gdzie lezy jeszcze jedna mamusia po cc i mamy do dyspozycji tylko dla nas polozna. Polozne pomagaja przystawiac do piersi, przewijaja, kapia, pokazuja tatusiom jak pielegnowac malucha.

Jestem bardzo dumna z mojego meza, bo pierwszy przewijal malutka, pierwszy bral na raczki, pomagal w kapieli i totalnie oszalal na punkcie swojej corci.

Na koniec napisze tym wszystkim nierozpakowanym ze cudowne chwile przed Wami , moze i jest bol i zmeczenie ale ta krucha, bezbronna istotka wynagradza wszystko.

Zycze Wam powodzenia
jeszcze raz Ci gratuluje z calego serca fajnie masz)
Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
zapomnialam wam powiedziec wczoraj. Gin powiedzial ze mam przyjsc za 2 tygodnie na wizyte "jeśli zdarzymy i jeszcze pani nie urodzi"
no to rodzimy kochana)
ale trafila Ci sie tesciowa..

jagnna witaj fajnie ze kolejne mamy sie ujawiniaja i chca dolaczyc do nas)

gratuluje nastepnych tygodni
3mam kciuki za wszystkie wizyty
i niech ktoras wkoncu dzis urodzi!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 10:42   #818
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

i w jakich dawkach?
tu pisze ze już od 32 tyg można pić taka herbatke
http://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin

pije któras?

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:42   #819
judkama
Zakorzenienie

Tz odebral wynii moich badan i cmv igm ujemny
toxo igm ujemny
morfologia idealna a juz od 3 tygodni nie łykam zelaza zgodnie z zaleceniem gina, bo mowil ze w tych tygodniach juz wszytsko wraca do normy

tylko w osadzie moczu mam nieliczne bakterie ale wypije wiecej zurawiny i bedzie git

jeszcze tylko ten wymaz niech mi zrobi i bedzie wsio

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-10-31, 10:42   #820
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
tak na fb w profilu jej meza jest zdj
ja też widziałam

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-10-31 o 10:44
Stary 2012-10-31, 10:45   #821
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
i w jakich dawkach?
o wiesiołku to nic nie wiem a te liście malin piję od skończonego 36 tyg - 2 razy dziennie zalewam jedna łyżkę wrzątkiem - własnie się parzy pierwsza dzisiejsza porcja
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 10:45   #822
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
toxo igm ujemny
morfologia idealna a juz od 3 tygodni nie łykam zelaza zgodnie z zaleceniem gina, bo mowil ze w tych tygodniach juz wszytsko wraca do normy

tylko w osadzie moczu mam nieliczne bakterie ale wypije wiecej zurawiny i bedzie git

super
Stary 2012-10-31, 10:46   #823
Dojotka1987
Zakorzenienie

ja ide budzic mojego malza w jakis mily sposob moze to akurat przyspieszy porod myslicie ze po 4h spania po 12h pracy bedzie mial sile na przyspieszanie porodu??
Stary 2012-10-31, 10:48   #824
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ja ide budzic mojego malza w jakis mily sposob moze to akurat przyspieszy porod myslicie ze po 4h spania po 12h pracy bedzie mial sile na przyspieszanie porodu??
ja myslę, że tak mój to by po 2 zmianach był chetny hihi
Stary 2012-10-31, 10:49   #825
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
tu pisze ze już od 32 tyg można pić taka herbatke
http://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin

pije któras?
kurcze napisali tam zeby nie stoswac jesli wczesniej urodzilo sie przedwczesnie
czyli jednak poczekam do skonczonego 37 tc
i tak mam czesto skurcze, a napisali ze jesli jest wiecej przepowiadajacych to zeby odstawic herbatke buuuu

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-10-31, 10:49   #826
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
parafina albo olej ze słodkich midgałów
wit. E
4-5 kropelek olejku z lawendy

Zapisałam se, że masaż od 36 tyg. 3razy po 15 minut dziennie ale to chyba trzeba by być szalonym
Jest też jakiś gotowy oleje weleda ale z tego co patrzyłam na alle to dość drogi.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:49   #827
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Najwyżej na śpiocha będziesz sobie przyspieszać
Stary 2012-10-31, 10:54   #828
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze napisali tam zeby nie stoswac jesli wczesniej urodzilo sie przedwczesnie
czyli jednak poczekam do skonczonego 37 tc
i tak mam czesto skurcze, a napisali ze jesli jest wiecej przepowiadajacych to zeby odstawic herbatke buuuu
to może faktycznie poczekaj jeszcze troche

ja nie ma w ogóle tych przepowiadajacych

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:55   #829
jagnna
Zakorzenienie

Ja dziś z obiadem mam luz, bo się dzielimy z ciocią gotowaniem :P Mamy taki układ - albo gotuję ja, albo jej wymyślam co ma zrobić i mam wolne Żyć - nie umierać po prostu. Tak więc dziś laba kulinarna. Muszę tylko zrobić objazd z Mężem zakupowo-cmentarny. Jedzie dziś-jutro w tzw.delegację, więc przynajmniej "jego" groby poodwiedzamy
Wiecie co? Ja chce gdzieś pojechać!! To siedzenie w domu mnie dobija. Niby roboty jest, bo posprzątać, zająć się siostrzeńcem od czasu do czasu, pies, kot, ogólnie cała gospodarka .. ale tak na 2-3 dni np. w góry pojechać. Marzę o tym. żeby widoki zmienić i powdychać innego powietrza.. eeehhh...
jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:55   #830
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
parafina albo olej ze słodkich midgałów
wit. E
4-5 kropelek olejku z lawendy

Zapisałam se, że masaż od 36 tyg. 3razy po 15 minut dziennie ale to chyba trzeba by być szalonym
Jest też jakiś gotowy oleje weleda ale z tego co patrzyłam na alle to dość drogi.

tez bym wolala gotowca

tutaj znalazlam wiecej ziol i wiesiolek od 37 tc lykac tez bede

aaa i dopochwowo moze niby porod wywolac
http://www.benc.pl/czytelnia/431/zio...i-po-porodzie/

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-10-31, 10:59   #831
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
"Kapsułki można stosować także dopochwowo, co ma wywoływać skurcze (od 39tc)."
Czad! Muszę zapytać mojej ginki czy poleca tą metodę, może jest szansa na rozpakowanie się przed świętami

Stary 2012-10-31, 11:04   #832
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
"Kapsułki można stosować także dopochwowo, co ma wywoływać skurcze (od 39tc)."
Czad! Muszę zapytać mojej ginki czy poleca tą metodę, może jest szansa na rozpakowanie się przed świętami
kto wie, na pewno nie zaszkodzi

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-10-31, 11:04   #833
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
tez bym wolala gotowca
http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml
nawet nie taki drogi i jest "instrukcja obsługi"
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:06   #834
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Jagnna Ja też nowa i też 33 leci

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Chleb piekłam z podwójnej porcji z tego przepisu:
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...szy-z-prostych
Przypomniało mi się jak też parę miesięcy temu wzięłam się za zrobienie chleba i też znalazłam prosty przepis tylko że dla mnie okazał się za trudny, albo miałam jakieś zaćmienie umysłu, bo nieświadomie dodałam zamiast drożdży w proszku - proszek do pieczenia i tak czekaaaaałaaam i czeeeekaaaaałaaam aż wyyyrośnieee to ciasto i nic.. Po 3-4h kapnęłam się o co chodzi i zaczęłam od nowa... Ale tak sobie tłumaczyłam, że to pewnie wszystko przez ciążę

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Rosslinka, a TŻ na długo pojechał?
Do piątku wieczór ((

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
no niestety nie mamy co jechać na pogotowie, bo jest normalny dzień roboczy. Jedynie wieczorem albo jutro jest sens jechać, tyle że nie wiadomo czy go przyjmie ktokolwiek bo nie było urazu...
Współczuję
Kurcze, ja myślałam, że pogotowie to właśnie od tego jest że jak już człowiek nie może wytrzymać z bólu i nic nie pomaga to tam na pewno pomogą. Najgorsze jest to, że właśnie czasami trzeba się awanturować żeby coś uzyskać Ja miałam zawsze z tym problem bo zawsze chcę wszystko po dobroci załatwić.

Cytat:
toxo igm ujemny

Stary 2012-10-31, 11:08   #835
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml
nawet nie taki drogi i jest "instrukcja obsługi"
Podejrzewam, że jakby kupić te 3 składniki o których u mnie na sr mówili to max. 15 zeta by wyszło.
No ale tu przynajmniej czas masażu jest sensowniejszy, 5-10 minut dziennie to nie to samo co 45

Stary 2012-10-31, 11:09   #836
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rosllinka Pokaż wiadomość
Do piątku wieczór ((
:glaszcze: na pocieszenie powiem Ci, że ja mojego męża zobaczę "na żywo" dopiero za ponad miesiąc, a tak to tylko skype i tel...
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:10   #837
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
tez bym wolala gotowca

tutaj znalazlam wiecej ziol i wiesiolek od 37 tc lykac tez bede

ło boże kombinatorko

to halwaya powinna kombinować bo sie przeterminuje
Stary 2012-10-31, 11:13   #838
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Cytat:
Podejrzewam, że jakby kupić te 3 składniki o których u mnie na sr mówili to max. 15 zeta by wyszło.
No ale tu przynajmniej czas masażu jest sensowniejszy, 5-10 minut dziennie to nie to samo co 45
Dzięki, że podałaś przepis bo ja dokładnie nie zapisałam i miałam dopytać. Ale znalazłam jeszcze tutaj przepis:
http://www.modanaciaze.pl/slownik/masaz-krocza

i tutaj http://roznosci-vivien.blogspot.com/...do-krocza.html
Stary 2012-10-31, 11:13   #839
Tommorow
Raczkowanie

Ktoras sie pisze byc OSTATNIA juz PAZDZIERNIKOWA MAMA???

U mnie nic sie nie dzieje wiec Maya zostanie listopadowa, jedynie to plecy bola w okolicy ledzwi ale to normlanie czuje ze chyba poduszka sie jakas niewygodna zrobila bo mnie starsznie w nocy ciagna.

Kamalika
wzruszylam sie, sama sobie przypomniakam Filipowy porod, taki cudowny moment a teraz mam okazje przezyc to drugi raz.
Az znow mi ochoty na porod narobials, a ja tak grzecznie i cierpliwie do 15-17.11 chcilam czekac

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 53 54 51 52 50
Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:15   #840
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
Ktoras sie pisze byc OSTATNIA juz PAZDZIERNIKOWA MAMA???

U mnie nic sie nie dzieje wiec Maya zostanie listopadowa, jedynie to plecy bola w okolicy ledzwi ale to normlanie czuje ze chyba poduszka sie jakas niewygodna zrobila bo mnie starsznie w nocy ciagna.

Kamalika
wzruszylam sie, sama sobie przypomniakam Filipowy porod, taki cudowny moment a teraz mam okazje przezyc to drugi raz.
Az znow mi ochoty na porod narobials, a ja tak grzecznie i cierpliwie do 15-17.11 chcilam czekac
tu nikt nie chce rodzić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości