|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
a jeszcze odnośnie tych pchaczy/ chodzików... to mam pytanie bo może akurat się orientujecie już- który gra w miarę spokojne/ ciche melodyjki? albo ma regulację głośności? takie żeby po pierwsze nie zwariować w domu, a po drugie moje dziecko jakoś nie przepada za głośnymi zabawkami za to jak coś spokojnie gra to jest wniebowzięta
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Ale mieliśmy nockę. Po 1 obudziła nas sąsiadka, że zalewamy piwnicę. Poszliśmy, a tam wody po kostki i woda się z rury leje. Okazało się, że hydraulik nam nie przykręcił rury do bojlera i wyskoczyła
![]() Piękna pogoda u mnie, zaraz wybywamy na spacerek |
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kism i jak tam Kaj dzisiaj? Doris a u Twojego malucha? rinco, ja też jem wszystko, myślę, że na pierwszy raz to troszkę zjedz, ja tam robiłam po 3 miesiącu i jak widziałam, że nic mu nie jest to jadłam nadal. natusiakac21 no to niezłą noc mieliście :/ Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-11-18 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Rozeznanie
|
a dziękujemy
![]() ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-11-18 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że mam spoko sąsiadów. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Filipkowe leczenie idzie ku dobremu,zdrowieje mi dziecko ![]() ![]() 8ewus8 pokaż wózek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękna Hania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pisałam, że Hani pomieszał się dzień z nocą, jeśli chodzi o karminie. Już nie mamy tego problemu. Nie wiem, czy czas zrobił swoje, czy to, co próbowałam zrobić, żeby unormować sytuację ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W gondoli...hmmm, teraz dopiero sobie przypomniałam, że jak Hania była taka zupełnie malusieńka, to faktycznie zjeżdżała. Jak się zrobiła cięższa, to problem jakby trochę minął. Nie uznawałam tego nigdy za wadę konstrukcji, a może faktycznie tak jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zaczynam się zastanawiać, czy nie sprzedać x-landera i kupić nową spacerówkę np. taką http://szkrabshop.pl/pl/p/Wozek-Quinny-Moodd-2012-/284 różową z białą ramą ![]() Tylko nie wiem, jak ta transakcja będzie mi się opłacała ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Zadomowienie
|
Gabi, hmm jak mam tą część w spacerówce, na której dziecko siedzi to ono jest lekko pochylone, tak, że pupę ma wyżej niż nogi, moim zdaniem powinno byc tak, że jest ono albo proste albo pupa w dole.
Ja tez bede chciala sprzedac, myslę ze nam sie uda, bo mamy najbardziej poszukiwany kolor xq, który nawet teraz jest raczej niedostepny czy na allegro czy w sklepach. Aaa, i jeszcze Ci powiem, że u mnie tragicznie w gondoli było, potem to już mu koc gruby kładłam w nogach żeby miał wyżej i nie zjeżdżal. kupiłam tak ą parasolke http://allegro.pl/chicco-lite-way-wo...789235071.html kolor czerwony najbardziej patrzylam zeby mi nie spadał, żeby była całkiem rozkładana no i zeby jedn reka sie składała, poza tym wydawala mi sie najbardziej stabilna z tych co byly w sklepie w przedziale do 500 zl. a krzeselko z ikei antylopa Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-11-18 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzis bylam na zakupach kupilam sobie zwykla sukienke, a Sarusia była na spacezre z tata. Cos dzis marudna jest. A Sare pokazywałm pierwszy raz, co do brwi ma dosć gęte i na regulacje chyba musze ją zapisać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super ![]() Ja własnie sie zastanawiam co tu Mai kupic i jej chrzestna-moja siostra pyta sie co jej przyda się. Te pchacze sa fajne, podsune ten pomysł, myslałam o garnuszku klocuszku tez. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#852 | ||
Wtajemniczenie
|
Hania się rozbujała z jedzeniem
![]() ![]() ![]() Cytat:
Fajna ta spacerówka. Nam wszyscy polecają maclarena ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja podaję Bebiko i jestem z niego bardzo zadowolona. jeśli chodzi o Bebilon może i jest lepsze ale też droższy i przy apetycie mojego Staśka bym zbankrutowała ![]() Jeśli chodzi pchacze i jeździki to ja myślę o czymś takim ale to dopiero pod choinkę ![]() Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-11-18 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Rozeznanie
|
Hej!
Dzięki za wszystkie opinie odnośnie pchacza. ![]() Zdecydujemy się pewnie na ten pierwszy. Wersja angielska-100 zł, polska 150. ![]() Hania śpi, wymęczyła się dziś. Byliśmy u moich rodziców a później u dziadków M. Teraz zbiera siły. Tatuś prawie cały tydzień jej nie widywał to jak się obudzi to będzie się mógł nią nacieszyć. ![]()
#855 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dziś dzień pełen roboty ![]() Odwiedziny teściów i znajomych. Przyjechało do nas także łózko, w czwartek/piątek będzie materac ![]() Gabbi - wózek świetny, taki ... dziewczęcy, wizualnie - cudo ![]() ![]() ![]() Ten chodzik jest bombowy!!! Taki... retro ![]() ![]()
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
Gabi ja mam wszystko xq
![]() Maclareny mają dobre opinie, ale te, które warte są uwagi to koszt w tym sklepie był koło 1300zł, dla mnie jak na parasolkę to trochę dużo, tym bardziej, że ja będę nim jeździła sporadycznie, do sklepu raczej niż na spacer. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-11-18 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny pchacz ma IKEA
![]() Dzieciaki bardzo lubią przewozić z miejsca na miejsce różne rzeczy. Dziewczynkom do tego celu służy wózek dla lalek, a dla chłopców... http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40060836/ Mamuśki, jakie macie łóżeczka turystyczne? Jak w użytkowaniu? kism? Ty na stałe użytkujesz? Caretero masz? Gdzieś miałam zapisane, ale zgubiłam ![]() Musimy nabyć (A raczej na prezent sobie zażyczymy zamiast góry zabawek) bo u teściów będzie stało jak Maciem się będą zajmować. A i na wyjazdy będziemy zabierać jak będzie trzeba ![]()
![]() |
#858 | |||
Wtajemniczenie
|
Hania dzisiaj zaczęła się przewracać z brzuszka na plecki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mnie też wózek podoba się baaaardzo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Spacerówkę (parasolkę) chyba się kupuje na długo. Później, jak już dziecko nawet chodzi, to można brać na spacery, żeby mogło w każdej chwili wsiąść, jak się zmęczy ![]() Cytat:
![]() ![]() My mamy łóżeczko turystyczne Delti. Dokupowaliśmy do niego materac, bo ten w zestawie był marny. Na podstawie bardzo sporadycznego użytkowania (łóżeczko jest u Dziadków Hani) jesteśmy zadowoleni. kism, z tego co pamiętam, ma łóżeczko Arti ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-11-18 o 20:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zadomowienie
|
W ikei właśnie spoo takich prostych zabawek, które zmuszają dzieci to szukania różnych zastosowań.
My kupiliśmy Adasiowi taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/ i to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80021008/ Myślałam, ze tą pierwszą raczej jeszcze się nie będzie bawi, ale sobie nawet radzi a foremki bardzo mu się podobają, przygląda się wzorkom z bliska, przekłada. Gabi, myślę że ta, którą kupiliśmy sobie i na spacerach poradzi, bo była najstabilniejsza z tych, które oglądaliśmy a było ich naprawdę sporo, no oczywiście w tym przedziale cenowym. Dzisiaj nią trochę pojeździłam i jest zwrotna, łatwo się prowadzi, mały też zadowolony, bo w xq jeszcze nie odwróciliśmy mu siedziska do przodu a tutaj wszystko widział co sie dzieje na drodze. No ale jak zwykle wszystko wyjdzie w praniu. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-11-18 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Zadomowienie
|
My chcemy kupić spacerówke quini yezz,waży 5 kg w sam raz na 4 piętro
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#861 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo dla Hani za postępy ![]() Materac jest dla nas, Hania ma swoją grykę -kokos ![]() ![]() Zdecydowaliśmy się na materac z firmy KOŁO. Pieruńsko drogi, ale zaryzykowaliśmy. Opinie miał fajne, dobrze się leżało w sklepie. ![]() Co do łóżeczka turystycznego, to mamy pożyczone, takie trochę wi,ększe, ale nie mam pojęcia z jakiej firmy ![]() Wg mnie chyba nie ma co przesadzac z kupowaniem najdroższych kojców, bo są dosłownie na chwilę. Jak mała zacznie chodzic, czyli za jakies 4 miesiące (tyle jej daję, bo już mi się dzwiga!!) to już będzie raczej zbędny u nas. No , ale zobaczymy.
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-11-18 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Rozeznanie
|
Taka jak i zwykłych, 28,99zł za 54 szt.
Dziś byliśmy na zakupach w nowootwartej galerii handlowej. Maksiowi baaardzo się podobało, rozglądał się i śmiał i nie chciał wogóle spać. Kupiliśmy mu kilka ubranek a ja kupiłam spódnicę ![]() Kupiłam też filet z dorsza, ugotowałam na parze i zamroziłam. Czy któraś podaje płatki ryżowe dziecku?? I gdzie kupujecie półśpiochy? millena pisałaś, że kupujesz Borysowi, w jakich sklepach? Z mniejszymi rozmiarami nie miałam problemu, ale teraz nie mogę już nigdzie znaleźć...
Nasz ślub 27.08.2011r. ![]() ![]() Maksio - 31.05.2012 ![]() Edytowane przez benka99 Czas edycji: 2012-11-18 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za brawa
![]() Hania wszystko zaczyna robić w niedzielę ![]() ![]() Cytat:
![]() A jeśli to nie jest tajemnicą, to ile daliście za materac? Jak duży kupiliście? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie byłam dziś w 5-10-15 i był tylko jeden rodzaj, granatowe dla chłopca i liliowe dla dziewczynki, największy rozmiar 74. Chyba byłam w jakimś mało zaopatrzonym sklepie
![]() A w Cubusie fajne rzeczy na dzieciaki? Maksio ![]()
#865 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żadna tajemnica, daliśmy prawie 1500zł. Rozmiar 140x200. A ramę łóża z serii Hemnes IKEA. Czy Wasze dzieci lubią towarzystwo innych dzieci? Nasza to prawie dziś sikała po nogach jak 4-latek się z nią bawił ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
benka, Maks prześwietny
![]() ![]() Ja półśpiochy kupuję na allegro, od tego sprzedającego http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21432608, ma rozmiary do 92. Szału nie ma jeśli chodzi o jakość, ale kilka par w każdym rozmiarze mam, służą nam przez ok. 1-1,5 miesiąca i następny rozmiar, więc nie potrzebuję nie wiadomo czego. Teraz Maciek nosi 74 i 80, te większe troszkę za długie, ale 74 już na styk.
![]() |
#867 | ||||
Rozeznanie
|
Ale sie tutaj zakupowo zrobiło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślałam o tym "podwójnym" karmieniu wieczorem ale jakoś jeszcze w życie tego nie wprowadziłam. chyba jednak muszę bo rano mam jedną pierś do pasa a drugą normalną ![]() Doris - fajnie że u Was już przeszło i oby to było ostatni raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Benka - Maks fajniutki! jaki poważny ![]() jeszcze 2 tygodnie i uciekamy do PL ![]() kupiliśmy dziś strój mikołaja ![]() ![]() spadam do spania. no i po weekendzie, buuuuuu |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#868 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć poweekendowo
![]() Chciałam się pochwalić. Byłam w piątek na tańczeniu z dziećmi w chustach. Całkiem sympatycznie, i, co najważniejsze, obczaiłam wiązanie na plecach! ![]() ![]() ![]() Co do tortu dla męża, mój już się przyzwyczaił ![]() ![]() Jako niespodzianka, planuję ubrać Antka w bodziaka, na którym wymaluję napis w stylu "sto lat dla tatusia" A poza tym poważniej się rozglądamy za spacerówką wreszcie. Mój brat ma x landera i sobie chwali, a męża siostra maclarena i też są bardzo zadowoleni... A Wy (te, które już jeżdżą spacerówkami), co polecacie? Z gadżetów zastanawiam się też nad takim turystycznym krzesełkiem: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Przenosne-kr...o-di-p953.html Chrzestna małego dopytuje o prezent na mikołaja. Zabawek nie chcemy, a dużo wychodzimy, jeździmy, więc takie siedzonko by się przydało chyba... Moniczka, She_87, Benka, urocze dzieciaki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Oby już było tylko lepiej ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- o, wyczachowało mi nazwę sklepu... to takie krzesełko jest (koo di się nazywa): |
||
![]() ![]() |
![]() |
#869 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A my wychodzimy jutro może ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#870 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak wogóle czuje się Twój mąż? Trzymam kciuki, wychodzcie jak najszybciej ze szpitala ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.