Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-17, 21:38   #841
doris888
Rozeznanie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

a jeszcze odnośnie tych pchaczy/ chodzików... to mam pytanie bo może akurat się orientujecie już- który gra w miarę spokojne/ ciche melodyjki? albo ma regulację głośności? takie żeby po pierwsze nie zwariować w domu, a po drugie moje dziecko jakoś nie przepada za głośnymi zabawkami za to jak coś spokojnie gra to jest wniebowzięta

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Co do plam,Ja nalewam vanisz prosto na plamę i zostawiam na całą noc a rano piore i wszystko puszcza.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Liwka dzisiaj zaczęła mówić tata,tatuś szczęśliwy
ale super nawet sobie nie wyobrażam jaka to chwila dla rodzica usłyszeć mama/ tata
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 09:01   #842
natusiakac21
Raczkowanie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Ale mieliśmy nockę. Po 1 obudziła nas sąsiadka, że zalewamy piwnicę. Poszliśmy, a tam wody po kostki i woda się z rury leje. Okazało się, że hydraulik nam nie przykręcił rury do bojlera i wyskoczyła

Piękna pogoda u mnie, zaraz wybywamy na spacerek
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 09:26   #843
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
Ale mieliśmy nockę. Po 1 obudziła nas sąsiadka, że zalewamy piwnicę. Poszliśmy, a tam wody po kostki i woda się z rury leje. Okazało się, że hydraulik nam nie przykręcił rury do bojlera i wyskoczyła

żadne pocieszenie ale dobrze że tylko piwnice, nam kiedyś nie przykręcił syfonu w wannie do rury pod wanną i zalaliśmy sąsiadów do parteru a mieszkamy na 3 piętrze a mieszkanie nawet ubezp nie było jeszcze i wszystko z własnej kieszeni...
Stary 2012-11-18, 10:27   #844
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Co do plam,Ja nalewam vanisz prosto na plamę i zostawiam na całą noc a rano piore i wszystko puszcza.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

gratulacje! ale fajnie. Ja też powiedziałam mama jak miałam pół roczku. Ciekawe kiedy Adaś...

Kism i jak tam Kaj dzisiaj?
Doris a u Twojego malucha?

rinco, ja też jem wszystko, myślę, że na pierwszy raz to troszkę zjedz, ja tam robiłam po 3 miesiącu i jak widziałam, że nic mu nie jest to jadłam nadal.

natusiakac21 no to niezłą noc mieliście :/

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-11-18 o 10:28
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 10:40   #845
doris888
Rozeznanie

a dziękujemy u nas juz dobrze ciekawi mnie od czego to było ale tego juz sie nigdy nie dowiem.

Edytowane przez doris888
Czas edycji: 2012-11-18 o 10:42
Stary 2012-11-18, 11:21   #846
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
żadne pocieszenie ale dobrze że tylko piwnice, nam kiedyś nie przykręcił syfonu w wannie do rury pod wanną i zalaliśmy sąsiadów do parteru a mieszkamy na 3 piętrze a mieszkanie nawet ubezp nie było jeszcze i wszystko z własnej kieszeni...
To współczuje. Kurde człowiek kupe kasy daje takiemu za robotę i jeszcze tak spartoli
Dobrze, że mam spoko sąsiadów.
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
gratulacje! ale fajnie. Ja też powiedziałam mama jak miałam pół roczku. Ciekawe kiedy Adaś...

Kism i jak tam Kaj dzisiaj?
Doris a u Twojego malucha?

rinco, ja też jem wszystko, myślę, że na pierwszy raz to troszkę zjedz, ja tam robiłam po 3 miesiącu i jak widziałam, że nic mu nie jest to jadłam nadal.

natusiakac21 no to niezłą noc mieliście :/
Na szczęście sąsiadka miała imprezkę i nie spała, a co to by było gdyby nie usłyszeli. Nawet nie chcę o tym myśleć
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 11:57   #847
anulka4771
Wtajemniczenie

Witam

Filipkowe leczenie idzie ku dobremu,zdrowieje mi dziecko Mam nadzieję że jutro wyjdziemy bo ja już tak strasznie tęsknie za Szymonkiem

8ewus8 pokaż wózek

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 12:25   #848
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Łyżeczka kaszki na 100 ml - tak podają na stronkach i tak mam w poradniku

Cytat:
Witam!

Dziś i nam mija pół roczku
A pamiętam wszystko jakby to było wczoraj.... czas leci szybko, bardzo szybko... o bólu ju.ż daaawno temu zapomniałam, zresztą, jaki to ból bardziej bolało mnie chyba przecięcie palca obieraczką do warzyw (serio, bo boli do dziś ).
Jak u każdej mamy, są wzloty i upadki, trudy macierzyństwa i małe szczęścia, które mnie napędzają.
Hania jest wymagającym dzieckiem, potrzebuje sporo uwagi, wspólnych zabaw, kontaktu. Potrafi sobie mnie już "ustawic". Bywa uparta, potrafi się kłócic (krzycząc), musi wszędzie byc i wszystko widziec, ale lubi też posiedziec spokojnie z mamusią na kanapie . Poza tym świetnie się rozwija i dużo potrafi, jak na swoje 6 miesięcy. No, z jedzeniem i przybieraniem na wadze jest już troszkę gorzej, ale czegoż ja wymagam, jak ona wszystko spala w locie .
Jeżeli chodzi o mnie, to na pewno troszkę wydoroślałam i dojrzałam (ale i tak dalej czuję się na 22 lata, żeby nie było ). Inaczej patrzę na świat, mam inne priorytety.

Ehh już nie zanudzam

Oto wczorajsza Hania (ale nie mylic z innym znaczeniem "wczorajszy" )
Gratuluję!!!
Piękna Hania

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Macie TUTAJ schemat rozszerzania diety ze strony Ministerstwa Zdrowia, tam pod tabelką jest napisane, że gluten można podać na łyżce z mlekiem matki, a te 100 ml to dotyczyczy zupki
Ja podawałam z odrobiną (ok. łyżeczki) odciągniętego mleka i po tym dawałam pierś.
dziękuję bardzo.

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość

Nie pamiętam która z Was pisała, że dzieciaczkowi poprzestawiały się pory karmienia dnia z nocą? czy uporaliście się z tym? Jak tak to jak?
Moja Sara w nocy je równo co 2h a w dzien jak jej nie dam to sie niedomaga w ogóle. A jak juz w dzień zlapie zassie 2 razy i koniec. Dziś próbowałam przeciągnąć karmienie z 3.40 nie dałm jej piersi naszykowałam wode ale oszuakć sie nie dała, pluła butelką. Bujałam tuliłam żeby nie dac jej odrazu i wytrzymałam tak to 4.45. Był płacz ja czułam sie okropnie ale dałam rade. Chciałabym przestawić karmienie na 6 rano bo jak wroce do pracy to by było karmienie przed moim wyjściem. No i żeby jadła w dzień a to ewidentnie widać, że nadrabia nocą.

To ja przedstawie moja Sarusię
Sarunia cudna

Ja pisałam, że Hani pomieszał się dzień z nocą, jeśli chodzi o karminie.
Już nie mamy tego problemu. Nie wiem, czy czas zrobił swoje, czy to, co próbowałam zrobić, żeby unormować sytuację A robiłam tylko tyle, że jak Hania budziła się na karmienie w nocy, to podawałam Jej cycusia, ale po paru minutach wyciągałam i odkładałam Hanię spać. Nie pozwalałam się Jej najeść, tylko troszkę pociumciać Dzięki temu częściej i dłużej ssała w ciągu dnia. Z czasem zaczęła się budzić rzadziej, a teraz wróciłyśmy już do dawnych zwyczajów i budzimy się tylko raz w nocy

Cytat:
no to widocznie wadliwa konstrukcja. Na forum przeczytałam, że wymianiają całe siedzisko. Zresztą co mnie to interesuje jak oni to zrobią, ja chcę wozić dziecko normalnie a nie wiszące i podtrzymywane pasem. Co prawda w gondoli było to bardziej dotkliwe, ale bez przesady, że dając za wózek prawie 3 tys będę dziecko co chwilę podnosić na spacerze.
A jak nie to niech oddają pieniądze.
Moim zdaniem zły jest kont ułożenia siedziska, mój tata to oglądał i stwierdził, że to jest do zrobienia bez problemu, sam najchętniej by się za to zabrał, ale gwarancja jest, więc wysylam.

Gabi a w gondoli nie zjeźdżała Ci Hania? Z tego co czytałam to nie u wszystkich tak jest, więc jest szansa, ze poprostu przyślą nowy.
Nie rozumiem trochę tego problemu ze spacerówką Czyli co, jest źle wyprofilowana? Chyba ściągnę swoją z szafy i zobaczę co i jak

W gondoli...hmmm, teraz dopiero sobie przypomniałam, że jak Hania była taka zupełnie malusieńka, to faktycznie zjeżdżała. Jak się zrobiła cięższa, to problem jakby trochę minął. Nie uznawałam tego nigdy za wadę konstrukcji, a może faktycznie tak jest

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Przeczytałam jeszcze raz, co podlinkowałam I poprawiam się - tam jest wręcz napisane, że bezpośrednio do buzi, a nie z mlekiem Ja mieszałam z odrobiną mleka, żeby konsystencja była półpłynna. I piszę to odnośnie dzieci na piersi, przy mm to nie wnikałam...

Ja chciałabym dla Hani taki http://effii.pl/produkty/zabawki/moo...-czerwony.html

Cytat:
Wróciliśmy z łodzi. Byliśmy w dzieciowym sklepie, kupiliśmy wózek parasolkę, teraz już wiedziałam na co mam patrzeć no i teraz tym bardziej oddam x-landera, bo na czas nieobecności wózka będzie mial w czym jeździć.
Bardzo fajny facet nam pomagał dokonać wyboru, rozmawialiśmy też o x-landerach i nie był zdziwiony przedstawionym przeze mnie faktem, słyszał już o tym.
Zakupiliśmy też Adasiowi krzesełko w ikei, narazie nie chce w nim siedzieć, ale wsadziliśmy go przed kąpaniem kiedy był już zmęczony, zobaczę jutro.
Pokaż wózek i krzesełko

Zaczynam się zastanawiać, czy nie sprzedać x-landera i kupić nową spacerówkę np. taką http://szkrabshop.pl/pl/p/Wozek-Quinny-Moodd-2012-/284 różową z białą ramą

Tylko nie wiem, jak ta transakcja będzie mi się opłacała Za ile mogę sprzedać używanego x-landera
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 13:09   #849
8ewus8
Zadomowienie

Gabi, hmm jak mam tą część w spacerówce, na której dziecko siedzi to ono jest lekko pochylone, tak, że pupę ma wyżej niż nogi, moim zdaniem powinno byc tak, że jest ono albo proste albo pupa w dole.
Ja tez bede chciala sprzedac, myslę ze nam sie uda, bo mamy najbardziej poszukiwany kolor xq, który nawet teraz jest raczej niedostepny czy na allegro czy w sklepach.

Aaa, i jeszcze Ci powiem, że u mnie tragicznie w gondoli było, potem to już mu koc gruby kładłam w nogach żeby miał wyżej i nie zjeżdżal.
kupiłam tak ą parasolke http://allegro.pl/chicco-lite-way-wo...789235071.html
kolor czerwony
najbardziej patrzylam zeby mi nie spadał, żeby była całkiem rozkładana no i zeby jedn reka sie składała, poza tym wydawala mi sie najbardziej stabilna z tych co byly w sklepie w przedziale do 500 zl.
a krzeselko z ikei antylopa

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-11-18 o 14:01
Stary 2012-11-18, 15:09   #850
she_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja pisałam, że Hani pomieszał się dzień z nocą, jeśli chodzi o karminie.
Już nie mamy tego problemu. Nie wiem, czy czas zrobił swoje, czy to, co próbowałam zrobić, żeby unormować sytuację A robiłam tylko tyle, że jak Hania budziła się na karmienie w nocy, to podawałam Jej cycusia, ale po paru minutach wyciągałam i odkładałam Hanię spać. Nie pozwalałam się Jej najeść, tylko troszkę pociumciać Dzięki temu częściej i dłużej ssała w ciągu dnia. Z czasem zaczęła się budzić rzadziej, a teraz wróciłyśmy już do dawnych zwyczajów i budzimy się tylko raz w nocy

dzięki, tez tak spróbuje. Dzis w nocy jak sie budzila staralam sie jak najmniej jej dawac jak udalo ją się ululac bez cycusia to nie dawałm. No i dzis w dzien juz wiecej troszke zjada. Od jutra rozszezranie diety odpoczątku chyba będę prowadzic sobie notatki co zjadła i jaka kupka po tym była czy sie bardzo meczyła itp

Ja dzis bylam na zakupach kupilam sobie zwykla sukienke, a Sarusia była na spacezre z tata. Cos dzis marudna jest.
A Sare pokazywałm pierwszy raz, co do brwi ma dosć gęte i na regulacje chyba musze ją zapisać
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 16:08   #851
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość

Ja planuję od poniedziałku już wprowadzać 3 stałe. Rano mleko, na drugie śniadanie kaszkę z owocem, potem zupkę, mleko, owoce i na wieczór mleko z dodatkiem kaszki.

Kupiłam dziś Dady świąteczną edycję limitowaną z reniferkami. Fajne
.
A jaka cena ich jest?
Cytat:
Napisane przez nacia_n Pokaż wiadomość

Dawid się właśnie budzi. Wieczorem doczytam i pocytuję. Ale się szybko pochwalę: przewraca się z plecków na brzuszek!!! Sekundę mu to zajmuje!!! Aż się popłakałam z radości, bo już zaczęłam się martwić...
Gratuluje nowej umiejetnosci.
Cytat:

Super

Ja własnie sie zastanawiam co tu Mai kupic i jej chrzestna-moja siostra pyta sie co jej przyda się.
Te pchacze sa fajne, podsune ten pomysł, myslałam o garnuszku klocuszku tez.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 16:43   #852
Gaabbi
Wtajemniczenie

Hania się rozbujała z jedzeniem Zaczyna otwierać szeroko buźkę, jak się spóźniamy z łyżeczką i próbuje sama złapać łyżeczkę, żeby włożyć sobie ją do buzi Chyba to już czas, żeby zacząć wprowadzać Hani warzywka. Teraz już jestem o tym przekonana

Cytat:
Gabi, hmm jak mam tą część w spacerówce, na której dziecko siedzi to ono jest lekko pochylone, tak, że pupę ma wyżej niż nogi, moim zdaniem powinno byc tak, że jest ono albo proste albo pupa w dole.
Ja tez bede chciala sprzedac, myslę ze nam sie uda, bo mamy najbardziej poszukiwany kolor xq, który nawet teraz jest raczej niedostepny czy na allegro czy w sklepach.

Aaa, i jeszcze Ci powiem, że u mnie tragicznie w gondoli było, potem to już mu koc gruby kładłam w nogach żeby miał wyżej i nie zjeżdżal.
kupiłam tak ą parasolke http://allegro.pl/chicco-lite-way-wo...789235071.html
kolor czerwony
najbardziej patrzylam zeby mi nie spadał, żeby była całkiem rozkładana no i zeby jedn reka sie składała, poza tym wydawala mi sie najbardziej stabilna z tych co byly w sklepie w przedziale do 500 zl.
a krzeselko z ikei antylopa
Ewa, to Ty masz xq? Stelaż xq, a gondolę i spacerówkę move?
Fajna ta spacerówka. Nam wszyscy polecają maclarena

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
dzięki, tez tak spróbuje. Dzis w nocy jak sie budzila staralam sie jak najmniej jej dawac jak udalo ją się ululac bez cycusia to nie dawałm. No i dzis w dzien juz wiecej troszke zjada. Od jutra rozszezranie diety odpoczątku chyba będę prowadzic sobie notatki co zjadła i jaka kupka po tym była czy sie bardzo meczyła itp

Ja dzis bylam na zakupach kupilam sobie zwykla sukienke, a Sarusia była na spacezre z tata. Cos dzis marudna jest.
A Sare pokazywałm pierwszy raz, co do brwi ma dosć gęte i na regulacje chyba musze ją zapisać
Nie ma za co Spróbuj, może na Sarusię też to zadziała
Stary 2012-11-18, 17:01   #853
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Pola_m ja mojemu mężowi chcę zrobić niespodziankę i na urodziny upiec tort w kształcie herbu FC Barcelona, a na pół roku Szymona taki
http://www.mojewypieki.com/przepis/s...hami-laskowymi

Kism gdy byłam kiedyś z małym u lekarza to pani neonatolog parze przede mną powiedziała, że Bebiko to najprostsze mleko jakie może być, więc lepiej już Bebilon. Ale ja się nie znam, więc piszę tylko to co usłyszałam.
Witam!
Ja podaję Bebiko i jestem z niego bardzo zadowolona. jeśli chodzi o Bebilon może i jest lepsze ale też droższy i przy apetycie mojego Staśka bym zbankrutowała ale jeśli kogoś stać albo dziecko musi pić takie a nie inne to już inna sprawa.

Jeśli chodzi pchacze i jeździki to ja myślę o czymś takim ale to dopiero pod choinkę http://allegro.pl/smoby-maestro-conf...689869234.html

Edytowane przez Efijy
Czas edycji: 2012-11-18 o 17:03
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 17:04   #854
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Dzięki za wszystkie opinie odnośnie pchacza.
Zdecydujemy się pewnie na ten pierwszy. Wersja angielska-100 zł, polska 150. Mam nadzieję że długo Hani posłuży.

Hania śpi, wymęczyła się dziś. Byliśmy u moich rodziców a później u dziadków M. Teraz zbiera siły. Tatuś prawie cały tydzień jej nie widywał to jak się obudzi to będzie się mógł nią nacieszyć.
Stary 2012-11-18, 19:20   #855
moniczka1302
Wtajemniczenie

Hej!

Dziś dzień pełen roboty
Odwiedziny teściów i znajomych.
Przyjechało do nas także łózko, w czwartek/piątek będzie materac

Gabbi - wózek świetny, taki ... dziewczęcy, wizualnie - cudo !!! Też bym tak chciała, ale cena trochę za duża dla nas

Ten chodzik jest bombowy!!! Taki... retro zresztą fajne produkty tam sprzedają

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 19:53   #856
8ewus8
Zadomowienie

Gabi ja mam wszystko xq millena ma chyba x-move
Maclareny mają dobre opinie, ale te, które warte są uwagi to koszt w tym sklepie był koło 1300zł, dla mnie jak na parasolkę to trochę dużo, tym bardziej, że ja będę nim jeździła sporadycznie, do sklepu raczej niż na spacer.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-11-18 o 20:02
Stary 2012-11-18, 19:58   #857
_agata
Zakorzenienie

Bardzo fajny pchacz ma IKEA
Dzieciaki bardzo lubią przewozić z miejsca na miejsce różne rzeczy. Dziewczynkom do tego celu służy wózek dla lalek, a dla chłopców... http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40060836/

Mamuśki, jakie macie łóżeczka turystyczne? Jak w użytkowaniu?

kism? Ty na stałe użytkujesz? Caretero masz? Gdzieś miałam zapisane, ale zgubiłam Jak się sprawuje?

Musimy nabyć (A raczej na prezent sobie zażyczymy zamiast góry zabawek) bo u teściów będzie stało jak Maciem się będą zajmować. A i na wyjazdy będziemy zabierać jak będzie trzeba

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 20:09   #858
Gaabbi
Wtajemniczenie

Hania dzisiaj zaczęła się przewracać z brzuszka na plecki

Cytat:

Gabbi - wózek świetny, taki ... dziewczęcy, wizualnie - cudo !!! Też bym tak chciała, ale cena trochę za duża dla nas

Ten chodzik jest bombowy!!! Taki... retro zresztą fajne produkty tam sprzedają
Jaki materac zamówiliście? My, z tego co kupiliśmy, jesteśmy średnio zadowoleni póki co Mam nadzieję, że zmienię zdanie, bo 300zł piechotą nie chodzi Gąbka, która jest jedną z warstw materaca, śmierdzi niemiłosiernie jakimiś jakby ziołami Wkurza mnie to baaaardzo. Poza tym, w tym materacu są usztywnione lekko krawędzie, które mają niby pomagać przy nauce stawania, ale przez to środek się leciutko zapada, a boki są wyżej Hania się wysypia, bo budzi się uśmiechnięta i całymi dniami jest w dobrym humorze, ale ja nie wiem co robić.

Mnie też wózek podoba się baaaardzo Miałam okazję go macać i jest świetny. Ma wszystko to, co chciałabym, żeby miał Jest tylko trochę ciężki, ale w sumie nie bardziej, niż mój x-lander. Cena dla mnie też ciut za wysoka, niestety

Cytat:
Gabi ja mam wszystko xq

Maclareny mają dobre opinie, ale te, które warte są uwagi to koszt w tym sklepie był koło 1300zł, dla mnie jak na parasolkę to trochę dużo, tym bardziej, że ja będę nim jeździła sporadycznie, do sklepu raczej niż na spacer.
Aha, to może w moim x-move będzie inaczej
Spacerówkę (parasolkę) chyba się kupuje na długo. Później, jak już dziecko nawet chodzi, to można brać na spacery, żeby mogło w każdej chwili wsiąść, jak się zmęczy

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Bardzo fajny pchacz ma IKEA
Dzieciaki bardzo lubią przewozić z miejsca na miejsce różne rzeczy. Dziewczynkom do tego celu służy wózek dla lalek, a dla chłopców... http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40060836/

Mamuśki, jakie macie łóżeczka turystyczne? Jak w użytkowaniu?

kism? Ty na stałe użytkujesz? Caretero masz? Gdzieś miałam zapisane, ale zgubiłam Jak się sprawuje?

Musimy nabyć (A raczej na prezent sobie zażyczymy zamiast góry zabawek) bo u teściów będzie stało jak Maciem się będą zajmować. A i na wyjazdy będziemy zabierać jak będzie trzeba
Mnie się ten pchacz z IKEA nie widzi Ta rączka i kółka do mnie nie przemawiają, ale przecież nie muszą

My mamy łóżeczko turystyczne Delti. Dokupowaliśmy do niego materac, bo ten w zestawie był marny. Na podstawie bardzo sporadycznego użytkowania (łóżeczko jest u Dziadków Hani) jesteśmy zadowoleni.

kism, z tego co pamiętam, ma łóżeczko Arti

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-11-18 o 20:12
Stary 2012-11-18, 20:12   #859
8ewus8
Zadomowienie

W ikei właśnie spoo takich prostych zabawek, które zmuszają dzieci to szukania różnych zastosowań.
My kupiliśmy Adasiowi taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/
i to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80021008/
Myślałam, ze tą pierwszą raczej jeszcze się nie będzie bawi, ale sobie nawet radzi a foremki bardzo mu się podobają, przygląda się wzorkom z bliska, przekłada.

Gabi, myślę że ta, którą kupiliśmy sobie i na spacerach poradzi, bo była najstabilniejsza z tych, które oglądaliśmy a było ich naprawdę sporo, no oczywiście w tym przedziale cenowym.
Dzisiaj nią trochę pojeździłam i jest zwrotna, łatwo się prowadzi, mały też zadowolony, bo w xq jeszcze nie odwróciliśmy mu siedziska do przodu a tutaj wszystko widział co sie dzieje na drodze.
No ale jak zwykle wszystko wyjdzie w praniu.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-11-18 o 20:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 20:23   #860
rozowa1987
Zadomowienie

My chcemy kupić spacerówke quini yezz,waży 5 kg w sam raz na 4 piętro

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:

Jaki materac zamówiliście? My, z tego co kupiliśmy, jesteśmy średnio zadowoleni póki co Mam nadzieję, że zmienię zdanie, bo 300zł piechotą nie chodzi Gąbka, która jest jedną z warstw materaca, śmierdzi niemiłosiernie jakimiś jakby ziołami Wkurza mnie to baaaardzo. Poza tym, w tym materacu są usztywnione lekko krawędzie, które mają niby pomagać przy nauce stawania, ale przez to środek się leciutko zapada, a boki są wyżej Hania się wysypia, bo budzi się uśmiechnięta i całymi dniami jest w dobrym humorze, ale ja nie wiem co robić.

Mnie też wózek podoba się baaaardzo Miałam okazję go macać i jest świetny. Ma wszystko to, co chciałabym, żeby miał Jest tylko trochę ciężki, ale w sumie nie bardziej, niż mój x-lander. Cena dla mnie też ciut za wysoka, niestety

Spacerówkę (parasolkę) chyba się kupuje na długo. Później, jak już dziecko nawet chodzi, to można brać na spacery, żeby mogło w każdej chwili wsiąść, jak się zmęczy

Mnie się ten pchacz z IKEA nie widzi Ta rączka i kółka do mnie nie przemawiają, ale przecież nie muszą

My mamy łóżeczko turystyczne Delti. Dokupowaliśmy do niego materac, bo ten w zestawie był marny. Na podstawie bardzo sporadycznego użytkowania (łóżeczko jest u Dziadków Hani) jesteśmy zadowoleni.

Brawa dla Hani za postępy
Stary 2012-11-18, 20:40   #861
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

Brawo dla Hani za postępy
Materac jest dla nas, Hania ma swoją grykę -kokos Jest zadowolona A Ty w końcu zamowiłaś ten lateks dla Hani?
Zdecydowaliśmy się na materac z firmy KOŁO. Pieruńsko drogi, ale zaryzykowaliśmy. Opinie miał fajne, dobrze się leżało w sklepie.

Co do łóżeczka turystycznego, to mamy pożyczone, takie trochę wi,ększe, ale nie mam pojęcia z jakiej firmy ale wiem, że bez tego byłoby już mega ciężko. Ale minusem jest to, że nie ma kółek, tylko plastikowe nakładki.

Wg mnie chyba nie ma co przesadzac z kupowaniem najdroższych kojców, bo są dosłownie na chwilę. Jak mała zacznie chodzic, czyli za jakies 4 miesiące (tyle jej daję, bo już mi się dzwiga!!) to już będzie raczej zbędny u nas. No , ale zobaczymy.

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-11-18 o 20:45
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 20:43   #862
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
A jaka cena ich jest?
Taka jak i zwykłych, 28,99zł za 54 szt.

Dziś byliśmy na zakupach w nowootwartej galerii handlowej. Maksiowi baaardzo się podobało, rozglądał się i śmiał i nie chciał wogóle spać. Kupiliśmy mu kilka ubranek a ja kupiłam spódnicę

Kupiłam też filet z dorsza, ugotowałam na parze i zamroziłam.

Czy któraś podaje płatki ryżowe dziecku??

I gdzie kupujecie półśpiochy? millena pisałaś, że kupujesz Borysowi, w jakich sklepach? Z mniejszymi rozmiarami nie miałam problemu, ale teraz nie mogę już nigdzie znaleźć...

Edytowane przez benka99
Czas edycji: 2012-11-18 o 20:45
benka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:25   #863
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dziękujemy za brawa
Hania wszystko zaczyna robić w niedzielę Urodziła się też w niedzielę, może to dlatego
Cytat:
Brawo dla Hani za postępy
Materac jest dla nas, Hania ma swoją grykę -kokos Jest zadowolona A Ty w końcu zamowiłaś ten lateks dla Hani?
Zdecydowaliśmy się na materac z firmy KOŁO. Pieruńsko drogi, ale zaryzykowaliśmy. Opinie miał fajne, dobrze się leżało w sklepie.
aaaaa, myślałam, ze dla Hani materacyk kupiliście Tak, my kupiliśmy ten lateksowy 7 strefowy.
A jeśli to nie jest tajemnicą, to ile daliście za materac? Jak duży kupiliście?

Cytat:

I gdzie kupujecie półśpiochy? millena pisałaś, że kupujesz Borysowi, w jakich sklepach? Z mniejszymi rozmiarami nie miałam problemu, ale teraz nie mogę już nigdzie znaleźć...
Ja ostatnio kupowałam rozmiar 68 w Cubusie, a są też większe śpiochy w 5-10-15. Tam widziałam nawet takie zupełnie duże, jak na roczne dziecko, albo nawet starsze
Stary 2012-11-18, 21:29   #864
benka99
Rozeznanie

Ja właśnie byłam dziś w 5-10-15 i był tylko jeden rodzaj, granatowe dla chłopca i liliowe dla dziewczynki, największy rozmiar 74. Chyba byłam w jakimś mało zaopatrzonym sklepie
A w Cubusie fajne rzeczy na dzieciaki?

Maksio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040532 (480x640).jpg (56,0 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-11-18, 21:50   #865
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękujemy za brawa
Hania wszystko zaczyna robić w niedzielę Urodziła się też w niedzielę, może to dlatego

aaaaa, myślałam, ze dla Hani materacyk kupiliście Tak, my kupiliśmy ten lateksowy 7 strefowy.
A jeśli to nie jest tajemnicą, to ile daliście za materac? Jak duży kupiliście?

Ja ostatnio kupowałam rozmiar 68 w Cubusie, a są też większe śpiochy w 5-10-15. Tam widziałam nawet takie zupełnie duże, jak na roczne dziecko, albo nawet starsze
Dla nas taki strefowy nie wchodził w grę, bo ja jestem b. niska i doradzono nam, że ja w te strefy sie nie wpasuję
Żadna tajemnica, daliśmy prawie 1500zł. Rozmiar 140x200. A ramę łóża z serii Hemnes IKEA.

Czy Wasze dzieci lubią towarzystwo innych dzieci? Nasza to prawie dziś sikała po nogach jak 4-latek się z nią bawił

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Ja właśnie byłam dziś w 5-10-15 i był tylko jeden rodzaj, granatowe dla chłopca i liliowe dla dziewczynki, największy rozmiar 74. Chyba byłam w jakimś mało zaopatrzonym sklepie

Maksio
Maksio czaruś , te oczęta ...
Stary 2012-11-18, 22:17   #866
_agata
Zakorzenienie

benka, Maks prześwietny Bardzo uroczy

Ja półśpiochy kupuję na allegro, od tego sprzedającego http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21432608, ma rozmiary do 92. Szału nie ma jeśli chodzi o jakość, ale kilka par w każdym rozmiarze mam, służą nam przez ok. 1-1,5 miesiąca i następny rozmiar, więc nie potrzebuję nie wiadomo czego. Teraz Maciek nosi 74 i 80, te większe troszkę za długie, ale 74 już na styk.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 23:19   #867
Timii
Rozeznanie

Ale sie tutaj zakupowo zrobiło faajnie, ja lubię zakupy

przyjrzałam się jeszcze raz dokładnie i jednak wybrałabym ten drugi. wcześniej jak oglądałam to nie widziałam że się tak fajnie rozkłada do pchania

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Jeśli to zaczerwnienienie jest w miejscu zgięcia to być może lekkie odparzenie. Spróbuj może posmarować jakąś maścią na odparzenia albo dokładnie wysusz i zasyp mąką ziemniaczaną.
Oby to nie było uczulenie.

Timii, a nie próbowałaś karmić Marty wieczorem z dwóch piersi? Odkąd Maciek zaczął przesypiać noce to tak muszę robić, bo tak jak Ty karmiłam z jednej np. o 17-18, a przed spaniem z drugiej. A rano miałam cyce jak donice, a z tego którym karmiłam wcześniej to mi ciurkiem leciało.
smarujemy to zaczerwienienie i troszkę mija. wygląda na odparzenie. biedna Marcia - już szyjkę też miała odparzona choć staram się jak mogę. no ale to foczka jest i fałdek u niej nie brakuje

myślałam o tym "podwójnym" karmieniu wieczorem ale jakoś jeszcze w życie tego nie wprowadziłam. chyba jednak muszę bo rano mam jedną pierś do pasa a drugą normalną

Doris
- fajnie że u Was już przeszło i oby to było ostatni raz ja też sporo wprowadziłam przez 1,5mca. nie wydaje mi się żebyś ty za dużo nowinek podała.

Cytat:

o ja, nieźle

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Witam

Filipkowe leczenie idzie ku dobremu,zdrowieje mi dziecko Mam nadzieję że jutro wyjdziemy bo ja już tak strasznie tęsknie za Szymonkiem
super, dużo zdrówka i wracajcie do Szymonka!

Benka - Maks fajniutki! jaki poważny

jeszcze 2 tygodnie i uciekamy do PL
kupiliśmy dziś strój mikołaja ale będzie ubaw w wigilię

spadam do spania.
no i po weekendzie, buuuuuu
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:27   #868
pola_m
Wtajemniczenie

Cześć poweekendowo

Chciałam się pochwalić. Byłam w piątek na tańczeniu z dziećmi w chustach. Całkiem sympatycznie, i, co najważniejsze, obczaiłam wiązanie na plecach! Antoś zachwycony, ogląda świat, jest przewygodnie i nawet daję radę sama Wczoraj tak byliśmy na spacerze

Co do tortu dla męża, mój już się przyzwyczaił Więc niespodzianki nie będzie Ale zadowolony będzie na pewno. POchwalę się, jak juz coś stworzę.
Jako niespodzianka, planuję ubrać Antka w bodziaka, na którym wymaluję napis w stylu "sto lat dla tatusia"

A poza tym poważniej się rozglądamy za spacerówką wreszcie. Mój brat ma x landera i sobie chwali, a męża siostra maclarena i też są bardzo zadowoleni... A Wy (te, które już jeżdżą spacerówkami), co polecacie?

Z gadżetów zastanawiam się też nad takim turystycznym krzesełkiem:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Przenosne-kr...o-di-p953.html
Chrzestna małego dopytuje o prezent na mikołaja. Zabawek nie chcemy, a dużo wychodzimy, jeździmy, więc takie siedzonko by się przydało chyba...

Moniczka, She_87, Benka, urocze dzieciaki

Cytat:

o kurna, to niezła masakra.

Cytat:
Witam

Oby już było tylko lepiej

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

o, wyczachowało mi nazwę sklepu...
to takie krzesełko jest (koo di się nazywa):
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:48   #869
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Maksio
A w takim normalnym sklepie dla dzieci nie ma półśpiochów????Ja kupuję u mnie w sklepie lub na lumpku.
Cytat:

Czy Wasze dzieci lubią towarzystwo innych dzieci? Nasza to prawie dziś sikała po nogach jak 4-latek się z nią bawił

Oj tak Szymonek uwielbia towarzystwo dzieciBardzo lubi jak Filip śpiewa mu piosenki No i w ogóle Filipka uwielbia.

A my wychodzimy jutro możejesli RTG płucek będzie ok to wyjdziemy jutro No cóż teściowa jakos sobie z Szymonkiem poradzi,generalnie mnie pewnie bardziej to boli niz samego Szymcia.M musi podjść w końcu leczenie,zabroniłam mu je przekładać i dziś stawia się w szpitalu.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:58   #870
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
A w takim normalnym sklepie dla dzieci nie ma półśpiochów????Ja kupuję u mnie w sklepie lub na lumpku.

Oj tak Szymonek uwielbia towarzystwo dzieciBardzo lubi jak Filip śpiewa mu piosenki No i w ogóle Filipka uwielbia.

A my wychodzimy jutro możejesli RTG płucek będzie ok to wyjdziemy jutro No cóż teściowa jakos sobie z Szymonkiem poradzi,generalnie mnie pewnie bardziej to boli niz samego Szymcia.M musi podjść w końcu leczenie,zabroniłam mu je przekładać i dziś stawia się w szpitalu.
Fajnie miec starsze rodzenstwo zawsze trochę pomoże.

A jak wogóle czuje się Twój mąż?

Trzymam kciuki, wychodzcie jak najszybciej ze szpitala

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Cześć poweekendowo

Chciałam się pochwalić. Byłam w piątek na tańczeniu z dziećmi w chustach. Całkiem sympatycznie, i, co najważniejsze, obczaiłam wiązanie na plecach! Antoś zachwycony, ogląda świat, jest przewygodnie i nawet daję radę sama Wczoraj tak byliśmy na spacerze

Co do tortu dla męża, mój już się przyzwyczaił Więc niespodzianki nie będzie Ale zadowolony będzie na pewno. POchwalę się, jak juz coś stworzę.
Jako niespodzianka, planuję ubrać Antka w bodziaka, na którym wymaluję napis w stylu "sto lat dla tatusia"

A poza tym poważniej się rozglądamy za spacerówką wreszcie. Mój brat ma x landera i sobie chwali, a męża siostra maclarena i też są bardzo zadowoleni... A Wy (te, które już jeżdżą spacerówkami), co polecacie?

Z gadżetów zastanawiam się też nad takim turystycznym krzesełkiem:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Przenosne-kr...o-di-p953.html
Chrzestna małego dopytuje o prezent na mikołaja. Zabawek nie chcemy, a dużo wychodzimy, jeździmy, więc takie siedzonko by się przydało chyba...

Moniczka, She_87, Benka, urocze dzieciaki

o kurna, to niezła masakra.

Oby już było tylko lepiej

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

o, wyczachowało mi nazwę sklepu...
to takie krzesełko jest (koo di się nazywa):
A co to za tańce?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości