|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
witam się i ja weekendowo
![]() Marcia kima a ja z Wami. ale zaraz znikam ogarnąć mieszkanie. kurcze przebierałam ją teraz i zauważyłam że ma zaczerwienienie pod jedną paszką ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Który byście wybrały?
http://allegro.pl/multifukcjonalny-c...779507816.html http://allegro.pl/fisher-price-l4511...752287098.html http://allegro.pl/chodzik-jezdzik-pc...787800430.html http://allegro.pl/fisher-price-muzyc...795177979.html
#813 | ||||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja już od dawna jem kompletnie wszystko ![]() ![]() Jak Ty tak długo unikałaś, to może na pierwszy raz zjedz sobie po prostu trochę tej kapuchy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze dodam, że przy drugim dziecku nie ma wcale gwarancji uniknięcia pomyłek, bo różnym dzieciom różne rzeczy pasują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście nie zastanawialiśmy się nawet nad tym... Nie chcieliśmy Kaja zostawiać z takim średnim samopoczuciem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cóż, spróbujemy pewnie jeszcze raz to Bebiko za jakiś czas ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zwróć tylko uwagę, że to jest wersja angielska, ja kupiłam polską |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale teraz urocze dziewczynki rosną, będą ci nasi chłopcy mieli w czym wybierać ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
myslę że jak nie zje tego ziemniaka to najlepiej jak zrobisz 2-3 dni przerwy i potem spróbujesz z ta marchewką ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- cudna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#820 |
Zadomowienie
|
anulka mnie się wydaje, że jesli oparcie ustawimy na prosto to kąt miedzy oparciem a siedzeniem w spacerówce powinien być albo prosty albo ostry a nie rozwarty a u mnie tak własnie jest.
Wsadzałam zresztą małego do spacerówki szwagierki i tam sobie elegancko siedział, zresztą wydaje mi się, że jak te pasy go zatrzymują przed wypadnięciem to trochę średnio, że mu ugniatają jajeczka i dla mnie to jest nie do przyjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmmm prawdę powiedziawszy mam jedną wypróbowaną: Gotuje się mleko z cukrem, dodaje wiórki, gotuje aż zmiękną, potem rozrobiony w mleku budyń kokosowy i na końcu jak już się zagotuje trzeba wmieszać kostkę masła. Ale obawiam się, że do tego tortu będzie ona za ciężka i chyba będę kombinować jakąś inną. Może zastąpię cytrynę mleczkiem kokosowym, aromatem albo wiórkami i resztę już zrobię wg orginalnego przepisu. Cytat:
![]() Dziś ugotowałam kaszę jaglaną i 5 min przed końcem gotowania dodałam starte jabłko. Ale było pyszne ![]()
![]() |
#822 |
Zadomowienie
|
ja wybywam, dzieć spi
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawid się właśnie budzi. Wieczorem doczytam i pocytuję. Ale się szybko pochwalę: przewraca się z plecków na brzuszek!!! Sekundę mu to zajmuje!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a czapeczkę robiłaś pewnie sama ![]() Śliczna dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kism - ja też nie potrafię zrozumieć tych moich problemów z kp ![]() ![]() ![]() Edytowane przez joss Czas edycji: 2012-11-17 o 14:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#827 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za przypomnienie się ![]() Brawo!!! ![]() Cytat:
![]() Brawo i dla Celinki ![]() Twoja laktacja ma po prostu swój świat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() _agata a Ty Macka juz tak na stale wozisz w spacerowce? Siedzi juz sam? Moja Olwika siedzi juz jakis dluzszy czas sama stabilnie, nie wywraca sie.. ale tak mi szkoda sie rozstac z gondola, ze narazie jeszcze ja woze ![]() ![]() Ktoras pisala, ze ma wozek Jane Muum. Jaka tam jest spacerowka rozkladana na plasko czy kubelkowa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
ladybird_1987 dla mnie chyba ten pierwszy najlepszy
![]() Dziewczyny powiedzcie mi czy jest jakis ratunek dla ciuszkow mojej Oliwki. Dzis namoczylam biale i jasne ciuszki, w tym byl sliniaczek z jasnymi blekitnymi wzorami ( nie go ****!!) no i pofarbowala mi czesc bialych- maja piekne blekitne plamy. Moczylam juz w Vanishu, ale nic... moze wygotowac? Szkoda mi strasznie bo byly tam naprawde ladne rzeczy, szczegolnie jeden sweterek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
współczuje, moja mam tez kupiła kiedyś Agacie bluzkę a ja ją władowałam razem z innymi rzeczami do prania i wszystko wyszło różowe... ja nic nie poradziłam ale nie miałam plam tylko jednolite i dosłownie kilka ciuszków takich raczej po domu. a wygotować sweterek- zależy z czego ten sweterek ale może tego nie przetrwać.... ![]() a może soda + cytryna? Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-11-17 o 19:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zadomowienie
|
Wróciliśmy z łodzi. Byliśmy w dzieciowym sklepie, kupiliśmy wózek parasolkę, teraz już wiedziałam na co mam patrzeć
![]() Bardzo fajny facet nam pomagał dokonać wyboru, rozmawialiśmy też o x-landerach i nie był zdziwiony przedstawionym przeze mnie faktem, słyszał już o tym. Zakupiliśmy też Adasiowi krzesełko w ikei, narazie nie chce w nim siedzieć, ale wsadziliśmy go przed kąpaniem kiedy był już zmęczony, zobaczę jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
#833 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze używałam takiego ace http://www.goldmax.pl/ace-wybielacz-...ml-p-1845.html silny dziad jest bardzo, mnie niestety wybielił to, czego nie chciałam, bo przypdkiem mi się wylało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dawidek to prawdziwa pociecha. Jest z niego niesamowicie radosne dziecko ![]() 7.00 - 120 ml mm 11.00 - 60 ml mm 12.30 - 1/3 słoiczka jabłuszka 14.00 - 1/3 słoiczka brokułów z ziemniaczkami 15.00 - 30 ml mm 16.30 - 120 ml mm 19.45 - 130 ml mm Wody i herbatki nie liczę, bo to jest dosłownie kilka łyków w ciągu dnia. Może ja mu coś źle podaję? Już nie wiem, o co chodzi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z tym gotowaniem chyba zaryzykuje.. w sumie nic nie strace... przeciez i tak nie bede jej nakladac bialego sweterka w blekitne plamy ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Oliwka juz zasnela... byla tak zmeczona, ze padla podczas jedzenia.. i malo zjadla (140ml) wiec nastawiam sie juz dzis na nocne karmienie.. :P Kochany maly szogun ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-11-17 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, że to wcale nie tak dużo jak na półtora miesiąca i jeśli wcześniej Agata nie reagowała źle na to co jej wprowadzałaś, to nie w tym trzeba szukać przyczyny. Może jakaś bakteria się przypałętała... Jeśli to się powtórzy to warto pójść do pediatry (na Prusa chodzicie?), a jeśli to jednorazowa sprawa to ja bym się nie przejmowała. Trzymam kciuki za zdrówko małej! Cytat:
![]() Na wczorajszą nie wygląda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Oby to nie było uczulenie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Spróbuj może jeszcze raz, może mniejszą ilość. I jeśli się powtórzy taka sytuacja to mleko do wyrzucenia. A, jeszcze pękające cyce... też czasami mam. A dzisiaj rano to mnie mleko zalało, a wczoraj taką ładną czystą piżamkę włożyłam. ![]() Timii, a nie próbowałaś karmić Marty wieczorem z dwóch piersi? Odkąd Maciek zaczął przesypiać noce to tak muszę robić, bo tak jak Ty karmiłam z jednej np. o 17-18, a przed spaniem z drugiej. A rano miałam cyce jak donice, a z tego którym karmiłam wcześniej to mi ciurkiem leciało. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale on jeszcze nie siedzi, my go nie sadzamy w ogóle, a w spacerówce jeździ całkiem na płasko albo podniesiony o jeden stopień, czyli mniej niż w leżaczku, prawie wcale ale coś więcej widzi więc i spacery przyjemniejsze są ![]() ![]() Ja też jakoś nie mogłam się z gondolą rozstać ale nie narzekam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Faktycznie niewiele je, ale widocznie tyle potrzebuje, mniej a częściej. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dziękujejmy cioteczki za miłe słowa ![]() Dziś dzień w biegu, zresztą jak zawsze, u nas zawsze coś się musi dziac ![]() Ale wreszcie będzie łóżko do spania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- ladybird - ja bym wybrala też pierwszą opcę, zdecydowanie!
#839 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() cóż- mąż zakupił dziś bobovitę- marchewkowa z ryżem i zjadła chętnie a owoce dziś darowałam. i tak jak zobaczyłam dziś to jedzenie ze słoiczka to sobie myślę że może ja przesadziłam z gęstością ![]() ![]() a jeżeli nie to i nie wirus to musiało jej po prostu to mięso nie podejść bo to ostatnia wprowadzona rzecz , resztę jadła już co najmniej kilka razy i nigdy nic nie było - także dla pewności poczekamy z mięskiem jeszcze trochę. do przychodni w bilczy jesteśmy zapisani ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zadomowienie
|
Co do plam,Ja nalewam vanisz prosto na plamę i zostawiam na całą noc a rano piore i wszystko puszcza.
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Liwka dzisiaj zaczęła mówić tata,tatuś szczęśliwy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.