|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Konto usunięte
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
nie każdy gin daje skierowania na badania - mi np mój nie dał i na forum doczytałam co robić; dopiero jak poszłam prywatnie to inny gin zaproponował mi wszytskie badania u siebie w klinice; część zrobiłam sobie na NFZ, a część prywatnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
ja chodzę tylko prywatnie, więc zobaczymy co dalej...a wyszlo Ci cos konkretnego z tych badań???
#843 |
Rozeznanie
|
ZygaEffka
![]() ![]() ![]()
#844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#846 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wymazy na chlamydie, ureaplasme i mykaplasme zrobiłam sobie prywatnie przeciwciała ANA1 i ANA2 (bo mam hashimoto) - 150 pln z przychodni przyzakładowej miałam zespół anyfosfolipidowy, toksplazmozę, TSH, przeciwciała tarczycowe na NFZ będę mieć kariotypy - koszt prywatnie 800-900 pln wyszły mi przeciwciała ANA2 - jeden lekarz powiedział, że mogły być przyczyną i następna ciąża powinna być prowadzona razem z immunologiem czekam czy coś wyjdzie na kariotypach, reszta badań nic nie wykazała aha jeszcze mi zaproponowano prywatnie badania chromatyny plemnikowej - 350 pln i histeroskopię za 1100, ale nie zrobiłam ich bo są za drogie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Widzę że wątek trochę zamarł a to znaczy chyba tylko dobrze ;-) żadnych nowych złych wieści. Jak się czujecie ?? piszę do tych co już udało się zajść w ciążę i do tych ktore nie dawno straciły maleństwa . U mnie czas leci tak szybko że jak patrze na kalendarz i jak widzę nadchodzącą datę powrotu do pracy to mnie ciary przechodzą . Jestem w fazie owulacji tak więc starania trwają , okaże się za jakiś czas jakie efekty ;-) Pozdrawiam !
![]() |
#848 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dwa miesiące temu poroniłam samoistnie, byłam w połowie 5 tygodnia ![]() Trzymam kciuki ![]() ![]()
#849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#850 |
Raczkowanie
|
Kochane podczytuje was tez poroniłam dowiedziałam sie rok temu ze ciaza obumarła. Teraz jestem w osiemnastym tyg i wszystko jest ksiazkowo
![]() ![]() Zrobiłam progesteron miałam b niski biore duphaston od poczatku ciazy i pomaga ![]() ![]() Głowy do góry ![]() ![]() ![]()
#851 |
Przyczajenie
|
Hej, ja też czytam ten wątek bardzo często. Ja również poroniłam w styczniu tamtego roku, w zasadzie to moja ciąża obumarła w 19 tygodniu. A teraz jestem w 31 tygodniu ciąży i w październiku przychodzi na świat mój długo wyczekiwany synek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Rozeznanie
|
Hej laski
![]() nie odzywałam się tyle czasu, bo wzięła mnie jakaś załamka.. ![]() w sobotę byłam u gina na wizycie i w usg endometrium ładniutkie, ale mam czekać aż hcg spadnie..poronienie było 23lipca, potem w szpitalu 27lipca miałam 1265, potem 7sierpnia robiłam i wyszło 46,8..teraz kazała mi pójść 17 zrobić i 19 na wizytę.. ![]() ![]() teraz nie pozwoliła, bo powiedziała, że jak beta nie spadnie to nawet gdybym zaszła to ciąża może źle się rozwijać i np. ulokalizować się w jajniku, itp..i ona mi powie kiedy mogę.. ![]() ![]() sama juz ze sobą nie mogę wytrzymać.. ![]()
#853 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które już są w ciąży, czy lekarze na początku przepisywali jakieś lekarstwa na utrzymanie jeśli tak to jakie i na jak długo. Jestem po stymulacji clo, która niestety nie skutkował a wręcz miała działanie przeciwne czyli brak owulacji, lekarka kazała odstawić wszystko i starać się naturalnie, a jak i to będzie bez efektów to czeka mnie laparoskopia (mam PCOS). Dlatego jeżeli zajdę w ciąże to nie wiem jak szybko gnać do gin.
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Zakorzenienie
|
Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
Ja nie posluchalam , zaryzykowalam I bralam Od razu 2 x dziennie po jednej tabletce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#855 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
Ok 6 chyba tygodnia, po kochaniu się z mężem pojawilo się plamienie, więc luteina 2x2. W 10tyg gin kazal odstawic i teraz (17tc) jest wszystko ok. Jeśli by się udało (czego Ci życzę) biegiem najpierw beta a potem z wynikami do lekarza. Ja poszłam tak wczesnie, że usg nic nie pokazało, więc wyniki były dla potwierdzenia i na ich podstawie zalecił mi lek ![]() Aha i dodam, że wg mnie na ta chwilę uważam, że obyłoby się bez luteiny ![]() Wszystkiego dobrego!
![]() |
#856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podobnie jak Patrycja uważam, że nie jest to konieczne. Jeśli ciąża jest silna to da sobie radę bez wspomagania, a jeśli nie to nawet leki nie pomogą, zwłaszcza w tych pierwszych tygodniach, aż do pojawienia się akcji serca. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba byśmy musiały się spotkać i poryczeć sobie nazwajem przy jakims porządnym drinie ![]() Ja też mam ciężkie dni , mąż mi mówi że boi się że ja zwariuje od tego myślenia i układania w głowie każdego dnia cyklu i wszystkiego co jest związane z przyszłym zajściem w ponowną ciążę... Pewnie ma rację ale ja nie robie tego celowo. Wczoraj trafiłam do Gina z ostrym zapaleniem pochwy, macicy i jajników , doprowadziłam się do tego stanu będąc nad jeziorem... ![]() ![]() Jestem kretynką z tego wychodzi bo chciałam o wszystkim zapomnieć i poszaleć we wodzie. Biorę antybiotyk tak silny że jeśli się staraliśmy w tym cyklu o dzidzie to moge zapomniec o tym że się udało. Do tego dopochwowe i do odbytnicze czopki ... zwolnienie lekarskie na 10 dni a 18 sierpnia miałam wrócic do pracy po skróconym macierzyńskim..zamordują mnie w robocie na bank już poszły teksty że kombinuje zeby nie wrócić. W tej chwili bardziej mnie to wykańcza niż "planowanie ciąży" . Zawsze mam problem z tym że boję się co inni powiedzą. 20 sierpnia ide tez do dietetyka bo moja tarczyca dała mi do wiwatu w postaci kilkunastu zbędnych kg. rosnę w oczach a leki które biore powinny działać w odwrotny skutek waga powinna spadać a ja tyje. Mam problemy z koncentracją , wiele rzeczy szybko wyprowadza mnie z równowagi , na prawdę szybko , stałam się wybuchowa i wulgarna. ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam was dziewczyny wszystkie i ściskam żebyśmy wytrwały bo to wszystko to ziarnko piasku w morzu ale te ziarnko wazy więcej niż innym się zdaje dlatego nas tak to boli . Ale przetrwamy bo mamy kogoś kto nas kocha. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
karolinka, zyga wiem co przeżywacie
![]() ![]() ![]() robaczku ja dostałam profilaktycznie duphaston i Acard ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny moja beta chyba za wolno spada
![]() 7 sierpnia było 46,8 a dzisiaj 17 sierpnia 11,4..myślałam, że już będzie 0 .. do tego w środę zaczął się mi okres..bardzo skąpy ale jest..tzn.dzisiaj już tak jakby końcówka.. nie wiem co o tym myśleć.. ![]()
#860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Strata ciąży powoduje ogromne spustoszenie w głowie kobiety. Teraz jestem spokojniejsza, chociaż lęk zawsze jest. Ale potrafię cieszyć się z tego, że ciąża przebiega bezobjawowo a ja czuję się znakomicie. Trzymam za Was wszystkie kciuki. ![]() ![]()
![]() |
#861 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() byłam dzisiaj na wizycie u gin z wynikami bety 11,4 ![]() mówiła, że dobrze że spada, zrobiła usg mówiła że niedługo będzie owu bo jest pęcherzyk, ale żeby się wstrzymać do następnego okresu bo hcg jeszcze całkiem nie spadło.. ![]() ![]() więc kazała czekać jeszcze ten cykl.. ![]() masakra, a już się nastawiłam, że w czwartek pójdę na hcg i może będzie już 0?i będzie można w tym cyklu próbować..a tak..jeszcze cały miesiąc...nie wytrzymam!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! ja chce już!!!
#862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Doskonale Cię rozumiem - chyba każda z nas miała tak, że chciała być w ciąży zaraz po stracie, ale z naturą nie wygrasz...Chyba po prostu trzeba się uzbroić w cierpliwość - będzie co ma być i gdy zechce być ![]()
![]() |
#863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#864 |
Rozeznanie
|
wiem dziewczyny wiem to wszystko..
![]() ![]() po tej wizycie u gina znowu przepłakałam cały wieczór.. ![]() ![]() tak bardzo chciałam tego dzidziusia, a po tym jak go straciłam..wszystko straciło sens..masakra jakaś 17.07 najgorszy dzień mojego życia..a potem 23.07 poronienie ![]() łatwo jest mówić, ale każdy jest inny, ja jestem takim typem człowieka, że...czasami chciałabym być inna, nie tak bardzo uczuciowa..bo to czasami tylko szkodzi zamiast pomagać.. ![]() no cóż ale nic nie poradzę na to..taka jestem i już tego się nie da zmienić..bo taka się urodziłam.. ![]() A co tam u Was inne staraczki po poronieniu? ![]() ![]() udało się którejś z Was? ![]()
#865 |
Zakorzenienie
|
karolinka85
![]() ja mam mocne postanowienie: od jutra zaczynam mierzyć temperaturę, kalendarzyk NPR wydrukowany, termometr przy łóżku i działam. Tak prawdę mówiąc, to nie wiem co mi to da, no ale przynajmniej czymś zajmę myśli przy analizie wykresów ![]()
#866 |
Zadomowienie
|
hej hej
![]() Karolinka-nie zadręczaj się tak...zobaczysz wszystko powoli sie ułoży...organizm tez potrzebuje chwili na wrócenie do normy... Ja byłam na pierwszej wizycie po # po pierwszej miesiączce...dostałam skierowanie na pierwsze badania takie podstawowe...i 2 wrzesnia idę na usg ginekologiczne...i muszę ogarnąc skierowanie do poradni genetycznej...no i powoli leci..lekarz mi powiedział, ze jak nie mam obaw to za miesiac mogę zacząc starania...zobaczymy czy się odważymy...
#867 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Raczkowanie
|
A u mnie dziś właśnie nadszedł ten smutny dzień - TP
![]() ![]() Z badań nic mi nie wyszło, ale też nie miałam zlecanych jakichś specjalnych po #, ponieważ wszystkie wyniki z czasu ciąży były wzorcowe (ale ja nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych i mój nowy gin twierdzi, że to często oznaka słabej ciąży - niestety w moim przypadku boleśnie potwierdziła się ta teoria). Miałam pecha... ![]() Zaczęliśmy się starać w poprzednim cyklu, ale mimo, iż działaliśmy w odpowiednim czasie to nic z tego nie wyszło, co mnie totalnie załamało i zniechęciło... Zaczęłam mierzyć temperaturę (po raz pierwszy w życiu aaaaaaa!!!!!) i staram się zrozumieć tajniki mojego pokręconego organizmu, ale nie wiem, co z tego wyjdzie... Wkurzam się na siebie, bo cały zeszły miesiąc raportowałam mężowi: "Dziś mam płodny śluz", "Dziś mam ból jajników", blablabla i niepotrzebnie przeniosłam całą swoją wewnętrzną presję na niego, a nie chcę, żebyśmy się stali takim zdesperowanym małżeństwem... Eh sama nie wiem.... Zaczynam się zastanawiać, czy jestem w ogóle gotowa na kolejne dziecko, kolejne ryzyko porażki... A jak u Ciebie Mlebidakin? Jak się czujesz? Będziecie się starać? Często o Tobie myślę...
#869 |
Rozeznanie
|
Carolyna, Izetka
![]() Dziewczyny trzymam kciuki za NAS-wszytskie starające się, oby tym razem się nam udało.. ![]() ![]()
#870 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobietki!
Przez parę dni miałam ciężkiego doła, takiego który totalnie izolował mnie od świata... to było trudne dla mnie i dla mojego męża. Wczoraj się ogarnęłam i podjęłam decyzję w sprawie macierzyństwa.. Oświadczyłam mężowi że nie chce mieć teraz dziecka , doszłam do tego pod wpływem wszystkich skumulowanych we mnie emocjach. Ostatnie kilka miesiecy doprowadziły do tego że chyba sie oddaliliśmy od siebie bo wszytsko stało się takie mechaniczne ukierunkowane w strone moich cykli . Powiedziałam sobie dość! nie będę niszczyć tego w taki sposób , to wcale nie musi być takie nienaturalne , wiec dlaczego my tak musimy robić . A więc decyzja została podjęta. Jeśli się uda zajść w ciążę to tylko dzięki temu że odpuścimy sobie oboje te wieczne testy cyklów , kochanie sie w wyznaczone przez kalendarz i przez testy owu dni , będziemy żyć normalnie i kochać się kiedy zechcemy a nie kiedy kalendarz wyję wykrzyknikami "OWULACJA!!!!" ;-) co ma być to będzie. Ten czas poświęcam na odnowe siebie , zdrowia, urody i samopoczucia, dzięki czemu wiem że mój mąż też z tego skorzysta i wróci miedzy nami to szaleństwo i spontaniczność jaka była przez zajściem i utraty tamtej ciąży. Czas zakończyć ten rozdział i rozpocząć nowy . Wracam do pracy po kilku miesiącach przerwy , może to też przyczyni się do tego że z czasem przestanie być priorytetem zajście w ciążę. Czas się wziąć w garść i koniec ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was Kochane i życzę aby wszystkim nam się ułożyło bo zasługujemy na to ! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.