|
|
#61 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sprawa Karoliny Piaseckiej
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7310741 6]nie wiem co robią tzw. środowiska feministyczne [/QUOTE]
Domagają się przyjmowania muzułmańskich uchodźców ![]() [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7310741 6]Co Cię powstrzymywało ? Mogłaś założyć o tym wątek.[/QUOTE] A wiesz, że chciałam, jednak podejrzewałam, że padną idiotyczne wypowiedzi w stylu "Sama sobie winna, po co tak długo z nim była" ![]() Cytat:
Edytowane przez efflorescence Czas edycji: 2017-04-22 o 14:12 |
||
|
|
|
|
#62 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zamkną tego szewca, który przywali w amoku alkoholowym swojej Stefce, ale tego prawnika który maltretuje latami psychicznie raczej nie. Zamkną nastolatka, który hoduje sobie marihuanę na balkonie, ale takiego handlarza mocnych narkotyków raczej nie, a już właścicieli koncernów farmaceutycznych i spożywczych to na pewno. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Lepiej późno niż wcale!
Pani Karolino (myślę, że są naprawdę duże szanse, ze trafi Pani na ten wątek), mam nadzieję, że nie da się pani zastraszyć, przebłagać i co tam jeszcze, tyko pociągnie Pani sprawę do konca. Dla siebie, dla córek, dla innych kobiet będących w Pani sytuacji. Będę szukała w mediach informacji o tym, jak się sprawy potoczyły. Powodzenia.
|
|
#64 | |
|
I tak powiem
|
Cytat:
-kobieta nie odchodzi od przemocowca bo jest głupia albo lubi jak się ją leje -mężczyzna nie może być ofiarą przemocy, bo przemoc ma płeć męską -każda matka kocha swoje dziecko -lepsza najgorsza matka niż najlepszy ojciec -niemożliwe żeby młody facet zgwałcił starszą i mało "apetyczną" kobitę, bo przecież wolałby sobie "pobzykać" jakąś młodą i ładną -najlepsze zabezpieczenie przed gwałtem to ubierać się mało wyzywająco -kobiety nigdy nie kłamią w sprawach przemocy i gwałtu -mężczyzny nie można zgwałcić -nie ma kobiet pedofilek -przemoc w rodzinie to skrajna rzadkość a sprawca przemocy zawsze wygląda jak menel, z kolei mieszkanie rodziny patologicznej zawsze wygląda ja tuż po przejściu tsunami -sąsiedzi zawsze wszystko wiedzą Tutaj mity lecą we wszystkie strony, jest co obalać. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73120106]Tylko natychmiastową wyprowadzkę. Nogdzie tego tata nie zgłosił a i ja teraz jako dorosła osoba nie mam takiej potrzeby. Zresztą nie mam dowodów nawet gdyby. Słowo przeciw słowu w tym momencie.[/QUOTE]
Ale ona, czując się bezkarna, może dalej inne dzieci tak traktować
|
|
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
Dziwicie się, że tak długo tego nie zgłaszała? A własne wypowiedzi czytacie? Obwinianie ofiary to właśnie jeden z powodów, dla których kryją się ze swoim cierpieniem.
(Nie twierdzę, że i symulacji nie ma, są oczywiście także oszustwa pań, nawet częste, ale ten przypadek jest jednoznaczny. Wystarczy nagranie, którego paru minut nie byłam w stanie wysłuchać. I brawo dla p. Karoliny, że w końcu się przełamała.) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
Ja nawet nie wiem co ona teraz robi, gdzie jest. Ojciec chyba chciał nam zaoszczędzić latania po sądach bo my się jeszcze z kilka miesięcy bałyśmy włączyć tv czy wyjść na dwór, a każdy dźwięk domofonu był tak przerażający, że to masakra jakaś jak sobie przypominam. Dlatego między innymi poszłam na pedagogikę, aby chociaż jednemu dziecku zapewnić fajną nianię, która zna fajne zabawy, można się z nią poprzytulać, powygłupiać. Szczerze mówiąc wolałabym inną specjalność niż wczesnoszkolną i przedszkolną ale animacja się nie utworzyła, więc poszłam na cokolwiek.
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dyskusja z takimi osobami to kopanie się z koniem. Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#72 | |
|
Konto usunięte
|
Nie będę cytować pojedynczych wypowiedzi, ale generalnie można zauważyć sporo takiego wydźwięku:
- czemu ona tak długo z nim siedziała - no przecież ona ma dzieci, to powinna się od razu spakować i wyprowadzić - co trzeba mieć w głowie - przecież miała kasę to mogła się rozwieść wcześniej - ojciec/ojczym/ex/ktokolwiek mój/mojej matki/koleżanki/sąsiadki też był przemocowcem i ona jakoś sobie poradziła bo nie dała się tak upokarzać Typowe dla wizażu "nie znam się, ale się wypowiem" Jak nie ma się na tyle empatii żeby wczuć się w położenie ofiary i pomyśleć, co może czuć osoba maltretowana psychicznie i poniżana przez wiele lat, to może lepiej się nie odzywać?---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
ZapiszZapisz
Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekać i się płaszczyć przed agresywnym samcem...no super po prostu Od tego jest rodzicem żeby takich rzeczy dzieciom nie fundowala LATAMI. Nie superbohaterem Ale rodzicem. Ja rozumiem raz...no dobra dwa bo można mieć nadzieję, ze się coś zmieni..ale ta konkretna kobieta z tego co czytałam całkiem nieźle zarabiala. Kto ją razem z dziećmi trzymał przy tym bucu? Już nie mówię o udowadnianiu mu winy ale o zwykłej ucieczce z 1 walizką aby dalej od patola... Jej mąż to w ogóle osobny temat- wg mnie totalny de.bil. Ale skoro już komentujemy całą sytuację to oprócz regularnego biczowania agresora (co uwazam za jak najbardziej słuszne) przydałoby się spojrzeć na całą rodzinę i zastanowić czemu matka nie zrobiła NIC żeby jej dzieciaki nie oglądały tego syfu przez 10 LAT?! Zobacz- kobieta miała pracę, wykształcenie i nie była uzależniona od alko/ narkotyków....a mimo to siedziała z dziadem tyle lat. Mogła się spakować, zabrać dzieci i wyjechać, nie to co niektóre matki bez wykształcenia, pracy, rodziny, z jedną koszulą na grzbiecie. I jeszcze raz, podkreślam- super, ze w końcu od chama odeszła, super, ze naglosnila sprawę. Ja się pytam tylko dlaczego zaniedbała dzieci? I po to podaje przykład, żeby pokazać, ze się da od razu od agresora odejść i jeszcze dzieciaka nauczyć, ze ma się bronić. A oczywiście na Wizażu od razu podnosi sie larum, bo ktoś ma czelność oceniać ofiarę. Ano upubliczniła swoją sprawę to oceniam. Współczuję tej kobiecie bardzo dramatu, który przeszła, ale jeszcze bardziej współczuję jej dzieciom. I mam prawo Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2017-04-22 o 19:10 |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Na tym między innymi polega dramat i pułapka.
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego. Oczywiscie, ze sie podnosi larum, bo to tak jakbys bezmyslnie oceniala ofiare gwaltu zastanawiajac sie dlaczego szla o 2 w nocy i miala spodnice zalozona.
|
|
|
#78 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiemy jakich ta kobieta miała rodziców (chociaż chyba któraś pisała ale może mi się mylić z tym drugim wątkiem o zachowaniach rodziców - było coś o tym, że jej kazali wrócić do męża!) Skoro teraz jej kazali to Ty sobie wyobraź co ona miała w domu za dziecka? Ty serio myślisz, że wychowywanie się w takiej rodzinie to taki pikuś i później nie ma po tym śladu w dorosłym życiu? Ktoś jej prał mózg od małego, że ślub do końca życia, że żadne rozwody nie wchodzą w grę, że jakoś to będzie, że kiedyś się ludzie tak nie rozstawali, że to be, że w każdym związku są kłótnie, wyzwiska... Ty serio widzisz w niej człowieka pochodzącego z NORMALNEJ rodziny, który po jednym czy dwóch wybrykach drugiej połówki odchodzi? Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2017-04-22 o 19:18 |
|
|
|
|
|
#79 |
|
O RLY?
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73127226]Ale Ty nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy.
Nie wiemy jakich ta kobieta miała rodziców (chociaż chyba któraś pisała ale może mi się mylić z tym drugim wątkiem o zachowaniach rodziców - było coś o tym, że jej kazali wrócić do męża!) Skoro teraz jej kazali to Ty sobie wyobraź co ona miała w domu za dziecka? Ty serio myślisz, że wychowywanie się w takiej rodzinie to taki pikuś i później nie ma po tym śladu w dorosłym życiu? Ktoś jej prał mózg od małego, że ślub do końca życia, że żadne rozwody nie wchodzą w grę, że jakoś to będzie, że kiedyś się ludzie tak nie rozstawali, że to be, że w każdym związku są kłótnie, wyzwiska... Ty serio widzisz w niej człowieka pochodzącego z NORMALNEJ rodziny, który po jednym czy dwóch wybrykach drugiej połówki odchodzi?[/QUOTE] wlasnie la'Mbria - sama piszesz, ze to glownie dzieki metodom wychowawczym matki jestes taka silna. bo Cie matka tego nauczyla. a gdybys miala rodzicow takich jak P. Karolina, ze by Ci kladli od malego do glowy rzeczy zupelnie przeciwnie jestes pewna, ze bylabys taka hop do przodu dzisiaj? latwo sie mowi. a co do Twojego twierdzenia, ze przekazala dzieciom zle wzorce. tu tez nie mozesz byc pewna. ja jakos nie mam wpojonych takich wzorcow mimo przemocy w domu.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Nie zaniedbała dzieci, zrobiła to co mogła, czyli ściągneła cały gniew na siebie.
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
|
|
#81 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
I to jest główna kwestia Ty patrzysz na sprawę w miarę trzeźwo, na tego spojrzenia trzeźwego nie miała, podobnie jak innych środków. Oczywiście możesz to samo powtarzać milion razy, próbując zaczarować rzeczywistość, nic się jednak nie zmieni.
|
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
Jest taka książka, "paradoks macho". Ona świetnie opisuje to, co się dzieje w tym wątku. Gadacie o tej biednej kobiecie, oskarżacie (jak ona mogła tyle czasu?! Przecież jest MATKĄ! Dzieci cierpią! ), a zapominacie kto jest PRAWDZIWYM agresorem czy sprawcą. A jest to Piasecki. Czy to przez nią dzieci cierpiały? Nie! Cierpiały przez tatusia! To on im zrobił piekło z dzieciństwa, to on doprowadził matkę do takiego a nie innego stanu. Nie matka sprawiła, że dzieci cierpiały, tylko ojciec.
Wiecie ile jest form przemocy psychicznej? To nie jest tylko wyzywanie. To też izolacja, poczytajcie. To też degradacja słowna (wyśmiewanie np. Do osób trzecich, obrażanie przy innych). Zapamiętajcie jedno : przemoc wobec kobiet to NIE JEST PROBLEM KOBIET. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak że masz jak najbardziej prawo do wyrażania swojego takiego a nie innego zdania. masz prawo oceniać p. Karolinę źle. tylko wiedz, że nie wystawiasz tym sobie najlepszego świadectwa. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
Konto usunięte
|
la'Mbria, przestań chojraczyć, bo kto czytał kiedyś Twój wątek o ślubie i relacjach z przyszłą/niedoszłą teściową i jej dzieciach ten wie, że też masz problem z czyszczeniem toksycznych relacji. W nie swojej sprawie i w necie każdy kozakiem.
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Postaraj się zrozumieć jedno: ta agresja eskalowała latami, powoli. Sytuacje trochę złe mieszały się z sytuacjami miłymi. Bardzo złe z bardzo dobrymi. Poza tym ona miała silne poczucie obowiązku - obowiązku polegającego na utrzymaniu tej rodziny, na wpłynięciu na męża, aby się zmienił. Na wszystko miała też duży wpływ religia, wychowanie w wierze katolickiej, gdzie kobieta to strażniczka ogniska domowego, gdzie swój krzyż trzeba nieść z godnością. Naprawia się, a nie wyrzuca i tego typu frazesy. Jego (męża) obraz w jej głowie był przecież taki, że poznała cudownego, dobrego mężczyznę. Gdy zaczęły się pojawiać na tym obrazie rysy, to w pierwszej kolejności obwiniała siebie. Jak tak czytałam kilka jej wypowiedzi, to nadal ten jego obraz ten nie jest dla niej jeszcze jednoznacznie brzydki i potworny. Miewali dobre okresy - w takich sytuacjach złe, nieprzyjemne wspomnienia bledną, człowiekowi się wydaje, że to był zły sen, że może przesadził z reakcją, że nie mogło być aż tak źle. Mechanizm wyparcia i racjonalizowania rzeczywistości. Bez takich mechanizmów ludzie by nie przeżywali obozów koncentracyjnych, czy wojny. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-04-23 o 00:47 |
|
|
|
|
|
#87 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73127226]Ale Ty nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy. Nie wiemy jakich ta kobieta miała rodziców (chociaż chyba któraś pisała ale może mi się mylić z tym drugim wątkiem o zachowaniach rodziców - było coś o tym, że jej kazali wrócić do męża!) Skoro teraz jej kazali to Ty sobie wyobraź co ona miała w domu za dziecka? Ty serio myślisz, że wychowywanie się w takiej rodzinie to taki pikuś i później nie ma po tym śladu w dorosłym życiu? Ktoś jej prał mózg od małego, że ślub do końca życia, że żadne rozwody nie wchodzą w grę, że jakoś to będzie, że kiedyś się ludzie tak nie rozstawali, że to be, że w każdym związku są kłótnie, wyzwiska... Ty serio widzisz w niej człowieka pochodzącego z NORMALNEJ rodziny, który po jednym czy dwóch wybrykach drugiej połówki odchodzi?[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Z tego opisu nie wyłania mi się tak katastroficzny obraz rodziny, jaki tu przedstawiacie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez squirrelqa Czas edycji: 2017-04-23 o 03:36 |
|||
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wychować psychicznie słabą osobę nie trzeba jej bić, nie trzeba jej upokarzać. wystarczą częste odwiedziny obleśnego wujka np. nie mogę się wypowiadać za inne dziewczyny, ale... osobiście uważam, że człowiek ze zdrową psychiką nie potrafiłby znieść 10 lat takiego traktowania. a w tym wątku osoby ze zdrową w miarę psychiką oceniają tę kobietę przez swój własny pryzmat. to tak jakby ktoś zdrowy dziwił się, że osoba z łuszczycą na nogach chodzi latem w długich spodniach, bo jak to tak, czy jej nie jest gorąco, on by tak przecież nie mógł, ale ona głupia jest. mi tam się przykro robi, jak w takich wątkach jedzie się po ofierze. zrozumiałabym, gdyby dyskusja dotyczyła zrozumienia przyczyn, mechanizmów - na zasadzie mało wiem na temat przemocy, to pogadam z innymi, może się czegoś dowiem. ale wchodzenia na wątek i jechania po ofierze, że jest głupia i zła matka z niej, no tego już nie rozumiem. co to niby wnosi? a najbardziej bawi mnie niezmiennie opisywanie historii z udziałem własnym/kogoś z rodziny, w której to dana osoba wykazała się nie lada heroizmem, bo uciekła od przemocowca, tylko i wyłącznie w celu pokazania, jakim to ta osoba nie jest chojrakiem (medal z ziemniaka się należy czy co?). zero empatii. btw. ten nocleg to kuzynka oferowała p. Karolinie, jak ta jej się zwierzyła, że ją mąż wystawia nocą za drzwi w piżamie. więc wiesz, za☠☠☠istą pomoc jej zaoferowała - przyleź do mnie w tej piżamie, w kapciach czy bez, przenocuję Cię. nom, fajowo. widocznie kuzynka też ma jakieś problemy ze sobą. Edytowane przez motyla Czas edycji: 2017-04-23 o 02:51 |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z tego co czytałam Pani Karolina miała już wiosek w sądzie o odebrane praw rodzicielskich. Znaczy jej mieli odebrać dzieci. Gdyby uciekła z jedną walizką i dziećmi nie sądzisz że by ją szybko znaleźli i oddali dzieci pod opiekę ich tatusiowi? ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Ta rodzina nie musiała być toksyczna i opresyjna. Nie zawsze problemy w dorosłym życiu mają źródło w kiepskim dzieciństwie. Niektórzy sa słabsi i jak trafią na przemocowca to mają problem bo nie umieją zawalczyć o swoje. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2017-04-23 o 10:17 |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Czemu tu się nie dyskutuje o tym jakim zlamasem jest mezus i o prawie polskim które gówno robi żeby sprawcę ukarać i odseparowac od rodziny, tylko jest dyskusja o tej kobiecie?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Jak nie ma się na tyle empatii żeby wczuć się w położenie ofiary i pomyśleć, co może czuć osoba maltretowana psychicznie i poniżana przez wiele lat, to może lepiej się nie odzywać?