![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje rózniste różności
Trochę świąteczności: jajeczka styropianowe, zajączek z papiero-wikliny i stroik, który robiłyśmy wspólnie z córeczką na szkolny konkurs wielkanocny - w kategorii klas I-III zajął I miejsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Wiosennie: bibułowe żonkile w koszyczku z papiero-wikliny, dwa stroiki z krepinowo-bibułowych krokusów w koszyczkach z patyczków do lodów oraz kompozycja bibułowych kwiatków: żonkili i forsycji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
No i mój wymęczony rowerek z wikliny papierowej
![]() W kilku rzutach na trzech pierwszych zdjęciach, na czwartym - etap produkcji, na ostatnim wykorzystany jako świąteczny stroik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Aniu ,twoje prace są godne podziwu
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Aniu -koteczkę musisz koniecznie wysterylizować ,bo na dłuższą metę tak się nie da ,będziesz miała problem co zrobić z kociętami ?
Moja kotka Maja jest po zabiegu ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
super wysyp
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kobietki. Teraz kręcę rurki na kolejny tworek z papiero-wikliny. Trudno powiedzieć, kiedy wyjdzie - obecnie ogród pochłania mój czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Twoje robótki też są piękne. Bardzo spodobały mi się ubranka dla lalek z poprzedniego forum, a rowerek z papierowej wikliny- rewelacja!
![]()
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
https://picasaweb.google.com/mmmordk...etkaZAbDziami#
tu znajdziesz opis "łabędziowej" serwetki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie prace piękne i różnorodne,widzę,że w wielu dziedzinach świetnie Ci idzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Studnia z papiero-wikliny prawie gotowa, trzeba ją jeszcze pomalować, usztywnić i ozdobić kwiatkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
O rany ,ale piękna
![]() Już nie mogę doczekać się efektu końcowego ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
SUPER!! wielkie brawa za pomysł i wykonanie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
zaraz tam "jesteś boska"
![]() ![]() superancka ta studnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2011-05-20 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Aniu -serwetka będzie rewelacyjna jak ją skończysz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Powoli zbliżam się do końca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Serwetka już jest świetna
![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj urządzałam mojej siedmiolatce urodzinowy kinder bal. Jako że chciałam zapewnić dzieciom jak najwięcej atrakcji domowym sposobem, dość dużo gmerałam w necie w poszukiwaniu inspiracji. Kilka ciekawych zabaw znalazłam, część sama wymyśliłam, grunt, że zabawa była udana. Opowiem pokrótce o kilku zabawach i przysmaczkach, może którejś z mam akurat przyda się garstka informacji w jednym miejscu.
Jako dodatek do typowo dziecięcych przysmaków (chipsy, popcorn, paluszki itp.) wymyśliłam deserki owocowe, które przygotowałam w pustych połówkach skórek z mandarynek (miąższ wybrałam łyżką). Na dno położyłam pociętą widelcem stężałą galaretkę truskawkową, na to po plasterku kiwi, banana, mandarynki i słodkiego jabłka i ozdobiłam kleksem z bitej śmietany (tu reklama ![]() ![]() Z doświadczenia wiem, że kanapki dość szybko wysychają na świeżym powietrzu (a imprezka była w sadzie), dlatego wymyśliłam małe Koreczki - Żaglóweczki. Na wykałaczce od spodu: maleńka kromeczka (ok. 3x3cm) chlebka tostowego, wędlinka, końcówka paska sera żółtego, ogóreczek (dla smaku pikiel w keczupie), pomidorek i druga końcówka plastra sera (ser jako żagiel). Uwieńczeniem jest chorągiewka z rzodkiewki. Dzieciom smakowało i sprawiło ogromną frajdę. Torcik czekoladowy kupiłam (tak jakoś wyszło), maleńki, ok. 15 cm średnicy. Większego nie było sensu robić, bo na garstkę młodocianych gości i ten okazał się za duży ![]() A teraz kilka ciekawszych zabaw: I. Wykonaj polecenie balonika. W kilka balonów przed napompowaniem włożyłam karteczki z zadaniami. Dziecko przebijało szpileczką balon i musiało wykonać zadanie, w zamian za co losowało sobie prezent ze skrzyni skarbów. W skrzyni skarbów umieściłam kilka zapakowanych drobiazgów kupionych po 3-4 zł: figurki, puzderka... (na zdjęciu bez i w opakowaniu). Dla mnie nie duży koszt, a dla dzieci frajda, bo mogły sobie to zabrać do domu. Zadania w balonach to np. 1. Dokończ powiedzenia: Pracowity jak..., W marcu jak..., Uparty jak... . 2. Pomyśl o jakimś zwierzątku, które żyje w zoo, i opisz nam je, nie używając słów. 3. Podaj 3 różne słowa: pierwsze zaczynające się na literkę "w", drugie kończące się literką "s" a trzecie rymujące się ze słowem "płot". 4. Zaśpiewaj swoją ulubioną piosenkę / powiedz wierszyk. 5. Podrzuć wysoko i złap 3 razy piłkę tak, by nie dotknęła ziemi., itp. Zadanka - jak widać - ruchowo - edukacyjne. II. Podchody W kilku miejscach na podwórku i w sadzie umieściłam karteczki ze wskazówkami - zgadywankami. Każda kolejna zgadywanka wskazywała miejsce ukrycia kolejnej wskazówki. Takie miejsca to np. otoczka ogniska, huśtawka, studnia, trzepak, nawet zewnętrzny kran, coś, o czym było łatwo ułożyć wierszyk. Np. o studni wymęczyłam takie coś: "Mnie głęboko wykopali, ale wody tu nie wlali, woda sama napłynęła, babcia wiadrem ją ciągnęła" ![]() III. Smaczki - zgadywaczki Na talerzyku położyłam kilka małych kawałków różnych smaków: kiwi, banan, jabłko, rzodkiewka, cytryna, żółty ser, landrynek owocowy. Dziecko z zamkniętymi oczami losowało smaczek, próbowało i musiało reszcie opisać ten smak, tak by odgadli, co zjadło. Było przy tym naprawdę dużo śmiechu, zwłaszcza przy cytrynie, którą wcześniej dla złagodzenia posypałam cukrem - smakosz uznał, ze zjadł pomarańczę ![]() To tylko kilka pomysłów, zabaw można wymyślać naprawdę dużo, zwłaszcza teraz, kiedy mamy na zewnątrz piękną pogodę. Na takie kinder bale oczywiście polecam używanie plastikowych naczyń (talerzyki, kubeczki), nic się nie bije, choć jedno zmartwienie mamy z głowy ![]()
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2011-05-29 o 19:33 Powód: Literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam jeszcze zdjęcie tortu z 4-tych urodzin Natalii. Tort powstał z połączenia sił i inwencji twórczych moich i bratowej męża.
Lalka barbie nie została skonsumowana, choć wśród męskiej dorosłej części gości byli chętni do zlizywania kremu ![]()
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2013-02-05 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
A tu jeszcze - dotąd pominięte - zaproszenia, które zrobiłam na urodziny Natalii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
To super,że bal się udał,gratuluję pomysłowości!zabawy świetne a torcik i poczęstunek wygląda na baaaardzo smaczny!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
ale z ciebie wszechstronnie uzdolniona osóbka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Oj pychotki były, a mnie to czeka za dobry tydzień
![]() Serwetka fajna powstaje.
Świąteczna wymianka pudełkowa - zapisy do 15.11. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=37513922 #post37513922 Zajączek, jajeczko, baranek - wymianka Wielkanocna zapisy do 31.01.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=38467042 #post38467042 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
No i oto moja pierwsza serweta zdobi stół
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.