Aparat... modny?? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-27, 17:47   #61
adaa
Raczkowanie

Dot.: Aparat... modny??

Cytat:
Napisane przez kasiam_a77 Pokaż wiadomość
Zakładac aparaty ... ale to już
hehhehehe

ja napewno w roku 2008 bede nosic powiem szczerze ze nie moge sie doczekac jakos pozytywnie jestem nastawiona do tego jeszcze mam czas aby sie zdecydowac na kosmetyczny albo normlany, Pozdrawiam
adaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 18:02   #62
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

kobieto ! na jakiej ty wiosce mieszkasz ze ludzie i twoi znajomi maja sie smiac z aparatu na zeby!!!!?????ja w zyciu czegos takiego w moim miasteczku nie zaobserwowalam raczej zainteresowanie nim:tzn kolorkami gumiek,dentysta jaki cie obsluguje,ile nosisz itp.

sama chcialam bardzo miec aparat ,te zmienianie gmeczek,zlazo na zebach itp niestety nie bylo mi dane natura mnie obdarzyla,jak to mowi dentysta moj "az za idealnymi zebami" ni juz nie ma nawet co prostowac nawet na silea chcialam tak miec aparattttttt
Stary 2007-08-27, 18:11   #63
ojalika
Wtajemniczenie

spokojnie zakładaj!
tyle ludzi na świecie nosi aparat, więc na pewno nie jest to powod do wstydu!
sama nosiłam i nikt z tego powodu nigdy się ze mnie nie śmiał na początku możesz czuć lekki dyskomfort, ale to przejdzie ja musiałam przyzwyczaić sie do śmiania w aparacie :P nie przeyszło mi to łatwo, ale przyznam, że jak mi ściągneli to czegos mi brakowało
Efekt byl zadowalający, więc nawet się nie zastnawiaj! Teraz jesteś młoda! wiec jak nie teraz to keidy?
a gumki miałam zielono-biało-czerowne w barwach Śląska

Edytowane przez ojalika
Czas edycji: 2007-08-27 o 18:12 Powód: dopisek
ojalika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 07:01   #64
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

Wg mnie to jest chore, ze aparat jest modny. jeeeeeeezu. przeciez aparattrzeba nosic zeby meic proste zeby:/a ty sie martwisz, ze nikt cie nei bedzie chcial, a potem: ale podobno ejst modny<hahaha>. Po aparacie stałym, moga ci zostac na zebach plamy;].
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 07:26   #65
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misior920127 Pokaż wiadomość
Wg mnie to jest chore, ze aparat jest modny. jeeeeeeezu. przeciez aparattrzeba nosic zeby meic proste zeby:/a ty sie martwisz, ze nikt cie nei bedzie chcial, a potem: ale podobno ejst modny<hahaha>. Po aparacie stałym, moga ci zostac na zebach plamy;].
mało prawdopodobne
wystarczy dokładnie czyścić zęby
no chyba, że będziesz palić jak smok i pić dużo kawy lub używać pasty wybielającej
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 08:50   #66
kasiam_a77
Raczkowanie

GG do kasiam_a77

Cytat:

Skąd się urwałaś? Porozglądaj sie wkoło ,ludzie zakładają ,bo jest moda na prościutkie ząbki a to że sie nosi aparat świadczy o osobie ,że chce mieć piękny uśmiech. Może Tobie plamy po aparacie zostały?Bo jakoś wszystkim moim znajomym nic nie pozostało prócz bialutkich prostych ząbków.
kasiam_a77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 10:20   #67
natalka2106
Raczkowanie

szkoda że nie mogę go mieć juz w tym miesiacu./ niestety byłam w podrózy i nie mogłam się zgłosić wczesniej a teraz moja ortodontka w gabinecie ma remont;/. ale cóż poczekam. mysłałam jednak że już od poczatku roku się oswoję z aparatem;/;/i moi znajomi też. kurde mam nadzieje że przez to sie nie seplemi;/;/; bo jak tak to chyba troche dziwnie... a poza tym chyba ma się wtedy inne ułożenie warg. no zobaczymy. a co do mojej wady to jak juz pisałam nie mam krzywych tylko miałam usuwane zabki a aparat to tylko po to by nie mieć brzydkich dziór po usunięciu. mam nadzieje ze chociaz gumki bede mogła mieć zmieniane bo kosmetycznego nie mogę miec...;/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-28, 11:05   #68
Caprice
Rozeznanie

nie możesz miec kosmetycznego? przeiceiż on jest tak samo skuteczny jak metalowy
Stary 2007-08-28, 11:07   #69
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caprice Pokaż wiadomość
nie możesz miec kosmetycznego? przeiceiż on jest tak samo skuteczny jak metalowy
ale dużo droższy
Stary 2007-08-28, 11:09   #70
dziuniaaa
Zakorzenienie

Też będę miała niedługo aparat i się cieszę.
A modny to on zawsze chyba będzie:P.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 11:13   #71
Caprice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
ale dużo droższy
owszem jest droższy, ale jeśli pacjentka by taki chciała, to orto nie powinna jej mówić, że nie może mieć, bo jest słabszy czy coś takeigo.
Stary 2007-08-28, 12:01   #72
dziuniaaa
Zakorzenienie

Ja słyszałam, że ten metalowy jest skuteczniejszy, mocniejszy. I coś w tym jest.

Stary 2007-08-28, 12:30   #73
Caprice
Rozeznanie

gdzieś... ja nosze własnie komsetyczny i pytałam sie swojej orto (czyli kogos kto się na tym naprawdę zna) i on jest tak samo skuteczny. a to że jest niby słabszy czy coś to zwykłe plotki. zresztą wystaczy poczytać wątki o aparatach na medycynie estetycznej.
Stary 2007-08-28, 12:55   #74
dziuniaaa
Zakorzenienie

Każdy orto coś się zna na swojej pracy ma w końcu to wykształcenie. I ja słyszałam od paru orto, czytałam w Internecie również - że metalowy lepszy.

Stary 2007-08-28, 13:32   #75
natalka2106
Raczkowanie

ja nie wiem ale tak mówiła moja orto ze nie mogę mieć kosmetycznego. dlaczego niby powiedziałaby ze nie mogę mieć ? tylko dlatego ze jest drozszy? napewno poinformowała by mnie o cenie a nie od razu mówiła ze nie mogę mięć. była przy tym moja mama i ona by sie napewno zgodziła na kosmetyczny ale widać cos jest w tym metalowym skoro jednak nie mogę mieć kosmetycznego i wydaje mi się że to nie wymysł ani rodziców ani orto tylko coś w tym jest. Najwyrazniej jest lepszy bo jak sama nazwa mówi kosmetyvzny..... a metalowy. to ja juz nie wiem ale wiem tylko tyle ze kosmetyvzny w moim przypadku się nie nadaje. i czytałam gdzieś i słyszałam od paru dziewczyn że one też ne mogły mieć kosmetycznego a nawet od paru że nawet gumeczkek nie mogą zmieniać... więc coś musi w tym być. ja niesety nie naleze do tych które mogą mieć kosmetyczny. skoro moja orto tak stwierdziała to ustosunkuje się. zreszta dla niej pewnie by było lepiej gdybym wzieła droższy kosmetyczny..
Stary 2007-08-28, 13:47   #76
sarita1307
Raczkowanie

Smile Dot.: Aparat... modny??

A ja mam Pytanie czy aparat stały nie przeszkadza w całowaniu ?:P hehe
sarita1307 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 14:56   #77
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
owszem jest droższy, ale jeśli pacjentka by taki chciała, to orto nie powinna jej mówić, że nie może mieć, bo jest słabszy czy coś takeigo.
ja np. chciałam z mini zamkami, ale mama powiedziała, że sam metalowy sporo ją będzie kosztował i odmówiła. tak więc myślałam, że z autorką wątku było podobnie

Cytat:
gdzieś... ja nosze własnie komsetyczny i pytałam sie swojej orto (czyli kogos kto się na tym naprawdę zna) i on jest tak samo skuteczny. a to że jest niby słabszy czy coś to zwykłe plotki. zresztą wystaczy poczytać wątki o aparatach na medycynie estetycznej.
mi również wydaje się, że wszystkie leczą w jednakowym tempie... oprócz DAMONów

Cytat:
Napisane przez sarita1307 Pokaż wiadomość
A ja mam Pytanie czy aparat stały nie przeszkadza w całowaniu ?:P hehe
już chyba 10 raz odpowiadam : NIE
Stary 2007-08-28, 20:27   #78
justynka.ma
Raczkowanie

kurcze mnie tez czeka aparat..ale sie nie boje ani sie nie martwie w koncu chodzi o to zebym miala sliczne zeby a nie krzywizny jakies
ale takie male pytanko- dla tych co nnosza aparat oczywiscie- na poczatku noszenia boli szczeka czy tak cos uciska? yyyhh
justynka.ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 20:33   #79
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka.ma Pokaż wiadomość
kurcze mnie tez czeka aparat..ale sie nie boje ani sie nie martwie w koncu chodzi o to zebym miala sliczne zeby a nie krzywizny jakies
ale takie male pytanko- dla tych co nnosza aparat oczywiscie- na poczatku noszenia boli szczeka czy tak cos uciska? yyyhh
boli musi boleć, ale jest to ból do zniesienia. no i obciera z początku - też idzie się przyzwyczaić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-28, 20:52   #80
eloteteie
Zadomowienie

Nie ma różnicy w działaniu aparatu metalowego, porcelanowego czy kryształowego. Może Wasze ortodontki dysponują jedynie pierwszym z tych, które wymieniałam, a nie chciały stracić Was-pacjentów, dlatego tak mówią...?
Ja mam porcelanowy, jestem bardzo zadowolona. Widzę b. duże postępy, pomimo faktu, że aparat założyłam w kwietniu.
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 20:56   #81
kasiam_a77
Raczkowanie

GG do kasiam_a77

Cytat:
Napisane przez justynka.ma Pokaż wiadomość

a mnie nie bolały
kasiam_a77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 08:58   #82
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

oh skoro wy jestescie takie madre to sie nei odzywam;] znam akie osoby, którym zostały fatalne lamy po aparacie, a myly zeby zappewne lepiej od was;]
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 13:23   #83
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
oh skoro wy jestescie takie madre to sie nei odzywam;] znam akie osoby, którym zostały fatalne lamy po aparacie, a myly zeby zappewne lepiej od was;]
jeśli chciałaś wyprowadzić mnie z równowagi to Ci się nie udało
przypadków jest wiele. nie mieszkasz ze mną, nie wiesz jak myję zęby i jak dbam o higienę jamy ustnej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-12, 21:31   #84
natalka2106
Raczkowanie

no i własnie zapadała decyzjaa. Ze strachem stwierdzam że aparat zakladam 7 listopada. ale się boję... kurde boli to?? wrr troche sie strachu najadam ale jakos to bedzie... kurde coz.... takie sa potrzeby... jejku boje sie. zakladanie boli? a czy to wazne w porownaniu z tym co wycierpie przez okres noszenia...
Stary 2007-10-13, 06:32   #85
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalka2106 Pokaż wiadomość
no i własnie zapadała decyzjaa. Ze strachem stwierdzam że aparat zakladam 7 listopada. ale się boję... kurde boli to?? wrr troche sie strachu najadam ale jakos to bedzie... kurde coz.... takie sa potrzeby... jejku boje sie. zakladanie boli? a czy to wazne w porownaniu z tym co wycierpie przez okres noszenia...
samo założenie nie boli. ew.zakładanie pierścieni ale bez przesady. płakać z bólu nie będziesz. da się to znieść

wycierpisz się JEDYNIE przez pierwszy góra tydzień. tzn. ja mówię za siebie, bo przypadki są różne wiadomo. początki muszą być trudne... jako ośmiomiesięczna aparatka mogę powiedzieć, że w chwili obecnej zupełnie zapominam, że mam aparat. przypomina mi się jedynie jak jem, jak myję zęby lub jak po prostu sobie przypomnę.

Nie ma się czego bać, uszy do góry!
Stary 2007-10-13, 16:49   #86
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaczarovana Pokaż wiadomość
Sam aparat nie jest 'modny' ale panuje moda na dbanie o zdrowie i o wygląd (...)
Zgadzam się. Proste, zdrowe zęby są i zawsze będą "modne" i nic nie przebije takiego uśmiechu.

Natalko2106, noszę aparat na górze i na dole od ponad dwóch lat (lada dzień ściągam!!), metalowy. Nikt mi nigdy z tego powodu nie dogryzał, wręcz przeciwnie. Część moich znajomych także postanowiła się w taki "wyposażyć".
A gumki są zmieniane na każdej wizycie, do wyboru wszystkie kolory tęczy.
I jeszcze raz powtarzam - nic nie przebije zdrowych, prostych i zadbanych zębów!
Dodam, że odkąd zaczęłam nosić aparat, częściej się uśmiecham. Nawet, gdy zęby nie były jeszcze proste, każdy widział, że robię coś w tym kierunku i to dodawało mi pewności siebie.

ewka.mnk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 21:08   #87
kid
Raczkowanie

GG do kid

Ale co rozumiecie przez aparat kosmetyczny? Ceramiczne zamki? Ja mam ceramiczne, a naprawdę, to, co mi robiono z zębami to raczej chirurgia plus akrobacje z piruetami, niż kosmetyka. Mam aparat od 1,5 roku. Miałam wyciąganą lewą trójkę i wciąganą na miejsce prawą. Do tego łuk podniebienny i łańcuszki. Ceramiczne zamki świetnie spełniają swoją rolę. Są prawie niewidoczne. Ja akurat nie mam gumek, a druciki, bo łuki mam bardzo grube. Odradzam gumki przeźroczyste - farbują od soków, curry itp. i robią się brzydkie.
kid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-14, 10:02   #88
ashyn
BAN stały

Ja nosiłam aparat 8 lat temu, wtedy to było coś nowego, nikt w mojej szkole nie nosił, wiec każdy się ze mnie nasmiewał, ale teraz aparaty stałe są naprawdę rozpowszechnione, wiele gwiazd nosiło aparaty i teraz, jakie mają piekne uzębienie np. Agnieszka Chylińska. Niestety moja ortodatka nie była najlepszym specjalista i teraz, gdzie juz napewno mozna znaleźć lepszych specjalistów zastanawiam się znów nad założeniem aparaciku. Mój TZ nie ma nic przeciwko temu, żebym miała "metalowe zęby" Jeśli stać twoich rodziców na założenie tego aparatu, to z korzystaj z tej okazji. Ja teraz sama, na aparat bedę musiała odłożyc
ashyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 11:34   #89
kleo14
Zakorzenienie

Aparat nie ma być modny, tylko skuteczny.
w każdy czas - duch czekający w prochu.
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 13:52   #90
Justa30_1990
Raczkowanie

a ja mam pytanie do tych które nosiły aparat jak to jest z całowaniem?????? da rade????? hehehe a może wręcz jest przyjemniej?? tak z czystej ciekawosci pytam

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości