WYprowadzka na studia :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-14, 19:07   #61
lipciaa
Raczkowanie

Dot.: WYprowadzka na studia :)

a jeśli mogę zapytać ile dostajecie pieniążków od rodzicow (bądź ile wydajecie własnych) na utrzymanie się ( jedzenie, imprezy itp) na studiach?
lipciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 19:58   #62
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipciaa Pokaż wiadomość
a jeśli mogę zapytać ile dostajecie pieniążków od rodzicow (bądź ile wydajecie własnych) na utrzymanie się ( jedzenie, imprezy itp) na studiach?
Jeszcze nie zaczęłam mieszkać w akademiku, więc nie wiem jak to będzie Nie rozmawiałam o tym z mamą jeszcze, więc liczę na to, że nie poskąpi za bardzo
Stary 2008-09-14, 20:18   #63
gosiaczek6
Zakorzenienie

ja tez jeszcze nie wiem ale to pewnie bedzie 500 zł..100 za internat
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 20:22   #64
uhahana
Zakorzenienie

Dużo zależy od miasta, w tych większych życie zawsze jest droższe
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 22:02   #65
lipciaa
Raczkowanie

No bo właśnie dzisiaj tatko mi powiedział, ze na przezycie dostane 400 zł. bo za mieszkanie i rachunki on robi przelewy.. i tak sie zastanawiam czy to jest wystarczająco... czy go cisnąć czy nie bo nie jestem w temacie, jeżeli chodzi o życie we Wrocławiu... ;/
lipciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 22:30   #66
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
No bo właśnie dzisiaj tatko mi powiedział, ze na przezycie dostane 400 zł. bo za mieszkanie i rachunki on robi przelewy.. i tak sie zastanawiam czy to jest wystarczająco... czy go cisnąć czy nie bo nie jestem w temacie, jeżeli chodzi o życie we Wrocławiu... ;/
tez bede miala tyle okolo na zycie

jakos przezyjemy

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 01:08   #67
Amani
Zakorzenienie

Ja również wyprowadzam się na studia pod koniec września Szukałam mieszkania, ale póki co stanęło na wspólnym pokoju z koleżanką. Mieszkanie poza gniazdkiem rodziców już przerabiałam w liceum, bo wyprowadzili się do innego miasta. Dzieliła nas wtedy różnica 25km, teraz będzie 200km, więc nie będzie można wrócić w razie czego po zapomnianą rzecz...
Dołączam do listy rzeczy do zabrania:
- LISTWA do kontaktu (mnie się bardzo przydała w poprzednim mieszkaniu), przedłużacz
- igła, nitka, guziki
- małe lusterko do postawienia
- szlafrok

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Ja do przeprowadzki mam jeszcze 2 tygodnie, ale już dziś zaczęłam spisywać co mam zabrać Troszkę się tego uzbierało, ale mam nadzieję, że TŻ zmieści to wszystko do samochodu

Ale chyba faktycznie już wszystko zostało napisane i dlatego wątek ucichł
Sorry za pytanie nie z tej beczki, ale w tym wątku: TŻa zostawiasz? bo ja niestety tak, ale będzie dodatkowa motywacja, żeby co piątek po zajęciach wracać do domku
Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 09:50   #68
TeaHouseMoon
Rozeznanie

Co do pieniędzy - ja dostawałam na początku więcej, z czego ok. 1/3 szła na mieszkanie, a potem i tak poprosiłam o mniej, bo zostawało mi jeszcze sporo reszty z tego wszystkiego, a nie chciałam rodziców zbyt obciążać. Nie wiem ile wydawałam na życie, bo dokładnie tego nie liczyłam, ale przeciętnie wychodziło gdzieś 400zł Czasem więcej czasem mniej. I nawet chodziłam dość często do różnych kawiarni, w których nie było zbyt tanio, ale jak tu się oprzeć cynamonowo-jabłkowej, gorącej herbacie w chłodny dzień I kupowałam ubrania, i do kina także chadzałam. Niczego sobie nie odmawiałam Także jeśli nie jesteście typem jakiegoś wielkiego imprezowicza i nie jecie za dwóch, nie powinno być z tym najmniejszego problemu

TeaHouseMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 10:43   #69
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TeaHouseMoon Pokaż wiadomość
Co do pieniędzy - ja dostawałam na początku więcej, z czego ok. 1/3 szła na mieszkanie, a potem i tak poprosiłam o mniej, bo zostawało mi jeszcze sporo reszty z tego wszystkiego, a nie chciałam rodziców zbyt obciążać. Nie wiem ile wydawałam na życie, bo dokładnie tego nie liczyłam, ale przeciętnie wychodziło gdzieś 400zł Czasem więcej czasem mniej. I nawet chodziłam dość często do różnych kawiarni, w których nie było zbyt tanio, ale jak tu się oprzeć cynamonowo-jabłkowej, gorącej herbacie w chłodny dzień I kupowałam ubrania, i do kina także chadzałam. Niczego sobie nie odmawiałam Także jeśli nie jesteście typem jakiegoś wielkiego imprezowicza i nie jecie za dwóch, nie powinno być z tym najmniejszego problemu
pocieszajace bardzo dzieki

Stary 2008-09-15, 12:36   #70
Juncia
Zakorzenienie

Tez wydaje mi sie ze 400 zl to jest kwota wystarczajaca. Zreszta duzo zalezy od osoby, wiec wszystko sie zweryfikuje po miesiacu, dwoch
Juncia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 13:37   #71
pani ćma
Zakorzenienie

400zł wystarczy, o ile nie jestes typem imprezowicza [wiadomo, alkohol nawet pity w domu kosztuje, a co dopiero w klubach itp.] na podstawowe potrzeby + wyzywienie wystarczy.

ja dostaje od rodzicow 1050zł + gratisowo od babci 150zł -> z tego oplacam rachunki za mieszkanie, wynajem itd. [czyli od 400zł do 550zł w zaleznosci od pory roku i naszego zuzycia ] + 50zł za karte miejska, wiec zawsze na poczatku miesiaca odkladam 600zł na rachunki i tę kartę.
z reszty zyje sobie tak, ze starcza mi na kosmetyki [ale nie uzywam duzo, tylko podklad i tusz do rzes], ubrania z lumpka [jak chce jakies ciuchy ze sklepu drozsze, to najczesciej rodzice mi kupuja, wiadomo, ze nie kupie sobie sama kurtki czy butow czy spodni bo to koszt minimum 100zł], na jakies wyjscie do kina czy gdzies, na jedna wieksza impreze w miesiacu i troche alkoholu np. winko z kolezankami, no i na łakocie aha, co wazne - stoluje sie sama w domu [choc wczesniej umialam ugotowac tylko parowki a teraz szaleje ] bo jedzenie na miescie duzo kosztuje, chyba ze znajdziesz jakis tani bar mleczny
zreszta jak rozmawiam ze znajomymi to wiekszosc dostaje na tzw. "zycie" 500zł i to jest optymalna kwota

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49

Edytowane przez pani ćma
Czas edycji: 2008-09-15 o 14:17 Powód: dopisek i literowa
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 13:49   #72
TeaHouseMoon
Rozeznanie

Oczywiście nie dodałam, że to zależy od miasta. Nie wiem czy w Warszawie dałabym radę się utrzymać z tego, co w innym mieście. Ja studiuję w Toruniu.
Co do obiadów - jadam i na mieście i w domu, na to też mi starcza Choć oczywiście nie chodzę do drogich restauracji Kwestia kontroli wydatków. No i najważniejsze, odłożyć pieniądze przeznaczone na opłaty, jak wspomniała pani ćma. Żeby się przypadkiem nie rozpłynęły i słuch po nich nie zaginął

TeaHouseMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 14:03   #73
uhahana
Zakorzenienie

A co to 'karta miejsca'?
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

Stary 2008-09-15, 14:06   #74
Arethaf
Wtajemniczenie

A czy ktoś wyprowadza się do Poznania? Ciekawa jestem, ile tam potrzeba na życie.

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 14:17   #75
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
A co to 'karta miejsca'?

wydaje mi sie że chodziło o "kartę miejską" tylko nastąpiła mała literówka ale może się mylę
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 14:18   #76
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
A co to 'karta miejsca'?
zrobilam literowke, mialam na mysli karte miejska - czyli tak jakby bilet miesieczny na tramwaje i autobusy w krakowie na wszystkie linie tramwajowe i autobusowe karta ta kosztuje niecale 50zł

Ale przynosi szacunek.

Stary 2008-09-15, 14:30   #77
uhahana
Zakorzenienie

Aaaa myślałam, że jakieś kurczę miejsce parkingowe albo co, heh Dzięki za wyjaśnienie.
Choose life.
'

Stary 2008-09-15, 14:33   #78
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

Sorry za pytanie nie z tej beczki, ale w tym wątku: TŻa zostawiasz? bo ja niestety tak, ale będzie dodatkowa motywacja, żeby co piątek po zajęciach wracać do domku
No niestety zostawiam... On studiuje w Katowicach, więc nie przeprowadzi się ze mną Ale spoko- jakoś wytrzymamy Zawsze można co weekend przyjechać do domu, albo TŻ może nas odwiedzić Mam nadzieję, że jakoś wytrzymam, bo teraz mieszkamy 5 min drogi od siebie i jestem przyzwyczajona,że praktycznie codziennie się widzimy
Stary 2008-09-15, 14:33   #79
ferguusson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arethaf Pokaż wiadomość
A czy ktoś wyprowadza się do Poznania? Ciekawa jestem, ile tam potrzeba na życie.
hmm.. no wlasnie Poznan pochłonal wiekszosc moich pieniedzy-albo nie umialam odpowiednio oszczednie w tym miescie zyc, za duzo "atrakcji" dlatego kwoty nie podam bo az mi wstyd. Albo podam 2 tys zl miesiecznie;/ heh. A rodzinnym miescie zeszlam do 1,5 zl i zazwyczaj mieszkalam sama lub tylko z jedna wspolokatorka(wiec na mieszkanie najwiecej szlo).. Heh, wrocilabym sobie na studia
Powodzenia w pazdzierniku !!

MAC

exchange
ferguusson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 14:38   #80
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety zostawiam... On studiuje w Katowicach, więc nie przeprowadzi się ze mną Ale spoko- jakoś wytrzymamy Zawsze można co weekend przyjechać do domu, albo TŻ może nas odwiedzić Mam nadzieję, że jakoś wytrzymam, bo teraz mieszkamy 5 min drogi od siebie i jestem przyzwyczajona,że praktycznie codziennie się widzimy
No to jesteśmy w podobnej sytuacji. Może stworzymy nowy wątek?
Pewnie, że damy radę. Zawsze można w piątek po zajęciach jechać do domu lub czekać na TŻa, więc wychodzi tylko 4 dni niewidzenia się Na trzecim roku, to można pokombinować, żeby tylko przyjezdzać parę razy na uczelnie (kuzynka tak robiła) a na magisterskie zamierzam iść zaocznie (tyle, że poszłam na jednolite magisterskie i się zastanawiam czy nie będzie problemu przeskoczyć po 3. roku na zaoczne... )

PS. Ktoś się wybiera lub studiował w Opolu?
Stary 2008-09-15, 14:44   #81
Arethaf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ferguusson Pokaż wiadomość
hmm.. no wlasnie Poznan pochłonal wiekszosc moich pieniedzy-albo nie umialam odpowiednio oszczednie w tym miescie zyc, za duzo "atrakcji" dlatego kwoty nie podam bo az mi wstyd. Albo podam 2 tys zl miesiecznie;/ heh. A rodzinnym miescie zeszlam do 1,5 zl i zazwyczaj mieszkalam sama lub tylko z jedna wspolokatorka(wiec na mieszkanie najwiecej szlo).. Heh, wrocilabym sobie na studia
Powodzenia w pazdzierniku !!
Ojej, ja to dostanę może z 500zł
Dopiero za rok zdaję na studia, ale bardzo lubię Poznań i na dobrym poziomie jest uczelnia, na której chcę studiować.
Ja jestem z małego miasta i boję się, że jak tam wyjadę, to będę chciała szaleć, a potem nie będę mieć pieniędzy na jedzenie

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 15:30   #82
ferguusson
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero za rok zdaję na studia, ale bardzo lubię Poznań i na dobrym poziomie jest uczelnia, na której chcę studiować.
Ja jestem z małego miasta i boję się, że jak tam wyjadę, to będę chciała szaleć, a potem nie będę mieć pieniędzy na jedzenie
No wlasnie ja tak mialam. Poznan jest piekny, mozna tam robic mase rzeczy, ale niestety musialam wyjechac.. Ja mialam swoje pieniadze zarobione w wakacje, wiec troche szalalam, ale szybko musialam sie obudzic9jak dostalam wyciag z banku). 500zl na zycie to spokojnie Ci wystarczy, a jak oszczedzisz troche na jedzeniu to nawet i imprezki, i kino i koncerty ale juz nie oplacasz z tego akademika/mieszkania?

a gdzie bedziesz studiowac jesli moge zapytac?

MAC

exchange
ferguusson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 15:31   #83
arrachnee
Zakorzenienie

Aethaf,
- sieciówka miesięczna na wszystkie linie [także nocne - a komunikacja nocna bardzo dobra i bezpieczna] 40zł
- mieszkanie [wynajem, czynsz, rachunki]: kawalerka min. 1200zł, samodzielny pokój w mieszkaniu studenckim min. 500zł, najtańszy akademik [to też zależy od uczelni] ok. 300zł.
- utrzymanie [jedzenie (przygotowywane w domu), podstawowe kosmetyki, chemia] ok. 400zł. [myślę, że jak trzeba, to da się za 350, ale nie mniej ]

ogólnie: żyjąc bardzo skromnie (mieszkając w akademiku, mało imprezując, kupując tylko najpotrzebniejsze rzeczy) potrzebne jest min. 800
realnie - da się wyżyć za 1000zł, dorabiając lub dostając czasem dodatkowe pieniądze [np. na "większe" wydatki ubraniowe typu płaszcz]

PUSTAK BLOG
różne wersje lakierów essie
Rossmannowe -40% - zakupy 1 2

Cytat:
Napisane przez vadi
patyk jest uniwersalny

arrachnee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 16:22   #84
SailorMoon
Zadomowienie

Dziewzcyny dziekuje, ze w ogole mi przypomnialyscie, ze juz za tydzien sie wyprowadzam;p Wiekszosc rzeczy sobie spisalam, od siebie moge dodac, ze na stancji czy w akademiku warto miec takie kolorowe kartonowe pudelka, zawsze mozna do nich wcisnac kosmetyki, bielizne, ksiazki, czy balagan ;d Sa bardzo praktyczne i ladnie wygladaja
Co do praktycznego wydawania pieniedzy, moja kolezanka robila raz w tygodniu powazniejsze zakupy w hipermarkecie, miala zapisane na kartce co mniej wiecej potrzebuje i zawsze oszczedzala tyllleeeee na ubrania ;d Lecz ja nie zamierzam jadac samych zupek chinskich na rzecz nowego swetra, wiec postaram sie zahaczyc w jakiejs robocie
Stary 2008-09-15, 16:41   #85
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SailorMoon Pokaż wiadomość
Dziewzcyny dziekuje, ze w ogole mi przypomnialyscie, ze juz za tydzien sie wyprowadzam;p Wiekszosc rzeczy sobie spisalam, od siebie moge dodac, ze na stancji czy w akademiku warto miec takie kolorowe kartonowe pudelka, zawsze mozna do nich wcisnac kosmetyki, bielizne, ksiazki, czy balagan ;d Sa bardzo praktyczne i ladnie wygladaja
Co do praktycznego wydawania pieniedzy, moja kolezanka robila raz w tygodniu powazniejsze zakupy w hipermarkecie, miala zapisane na kartce co mniej wiecej potrzebuje i zawsze oszczedzala tyllleeeee na ubrania ;d Lecz ja nie zamierzam jadac samych zupek chinskich na rzecz nowego swetra, wiec postaram sie zahaczyc w jakiejs robocie
Ja jak wracałam na stancję po weekendzie oprócz torby (czasem dwóch) z wypranymi ubraniami itd przywoziłam sporą siatę z jedzeniem na tydzień (gdy ktoś podróżuje autem, to nie ma problemu) Czasem kotlety (też do zamrożenia na później), różne rzeczy w słoikach, pierś z kurczaka zamrożoną, warzywa na patelnie... Na śniadanie i kolację zawsze się coś wymyśli, z obiadami jest gorzej, więc warto zaopatrywać się u rodziców W tygodniu dokupywałam tylko to, czego mi brakowało (jogurty, pieczywo, napoje itd.). Polecam ten sposób Dostawałam na tydzień tylko 50zł i wystarczało mi na dodatkowe wydatki np. kosmetyki
Stary 2008-09-15, 16:59   #86
ViLLeMkA
Zakorzenienie

ja niestety za daleko zeby przywozic zarcie z domu...
nooo ale bigos mi mama zapakuje do sloikow

i tez raczej mam zamiar robic takie wieksze zakupy ; )))

Stary 2008-09-15, 17:19   #87
ewanka1989
Zakorzenienie

Cytat:
jakieś 400 zł pewnie dadzą mi rodzice na przeżycie, bo będę mieszkać w mieszkaniu w Krakowie, za mieszkanie będę płacić jakieś 430 zł.

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
zrobilam literowke, mialam na mysli karte miejska - czyli tak jakby bilet miesieczny na tramwaje i autobusy w krakowie na wszystkie linie tramwajowe i autobusowe karta ta kosztuje niecale 50zł
o to super, ale to razem z nocnymi liniami? i gdzie można kupić taką kartę? w kiosku?

Cytat:
No to jesteśmy w podobnej sytuacji. Może stworzymy nowy wątek?
Pewnie, że damy radę. Zawsze można w piątek po zajęciach jechać do domu lub czekać na TŻa, więc wychodzi tylko 4 dni niewidzenia się Na trzecim roku, to można pokombinować, żeby tylko przyjezdzać parę razy na uczelnie (kuzynka tak robiła) a na magisterskie zamierzam iść zaocznie (tyle, że poszłam na jednolite magisterskie i się zastanawiam czy nie będzie problemu przeskoczyć po 3. roku na zaoczne... )

ja bym się przyłączyła do tego wątku mój Tżet studiuje w Warszawie a ja w Krakowie. Widzieć się będziemy dość rzadko

Cytat:

też jestem z małego miasta i tego samego się boję ale trzeba będzie się ograniczać

Cytat:
Ja jak wracałam na stancję po weekendzie oprócz torby (czasem dwóch) z wypranymi ubraniami itd przywoziłam sporą siatę z jedzeniem na tydzień (gdy ktoś podróżuje autem, to nie ma problemu) Czasem kotlety (też do zamrożenia na później), różne rzeczy w słoikach, pierś z kurczaka zamrożoną, warzywa na patelnie... Na śniadanie i kolację zawsze się coś wymyśli, z obiadami jest gorzej, więc warto zaopatrywać się u rodziców W tygodniu dokupywałam tylko to, czego mi brakowało (jogurty, pieczywo, napoje itd.). Polecam ten sposób Dostawałam na tydzień tylko 50zł i wystarczało mi na dodatkowe wydatki np. kosmetyki
właśnie myślałam o tym, zeby przywozić gotowe jedzenie do domu żeby później je wrzucić do zamrażalnika ale niestety ja w domu będę może raz nie miesiąc, bo za daleko mam żeby wracać do domu co weekend...

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 17:53   #88
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewanka1989 Pokaż wiadomość
o to super, ale to razem z nocnymi liniami? i gdzie można kupić taką kartę? w kiosku?

też jestem z małego miasta i tego samego się boję ale trzeba będzie się ograniczać

właśnie myślałam o tym, zeby przywozić gotowe jedzenie do domu żeby później je wrzucić do zamrażalnika ale niestety ja w domu będę może raz nie miesiąc, bo za daleko mam żeby wracać do domu co weekend...
tak, karta ta za niecale 50zł jest na wszystkie linie autobusowe i tramwajowe, lacznie z nocnymi idziesz po taka karte na poczatku miesiaca na podwale [taka ulica blisko rynku, znajdziesz na mapie; gdzies indziej te punkty sprzedazy tez sa chyba, ale nie wiem gdzie - mozesz sprawdzic na www.mpk.krakow.pl] - miejsce to na pewno znajdziesz bo znajac zycie znowu na poczatku pazdziernika bedzie tam kilometrowa kolejka i trzeba bedzie postac a jak juz ci wydadza ta karte, to na nastepne miesiace doladowujesz ją w specjalnych automatach [czyli juz nie musisz isc na podwale ] - te automaty sa rozsiane po miescie przy niektorych przystankach
tylko spokojnie, na pewno dasz sobie rade i szybko odnajdziesz co i jak a jak cos to pytaj, sluze pomoca

aha, i jedzenie z domu to bardzo dobry pomysl - chyba 99% znanych mi osob tak robi, ja takze juz mam nawet czesc sloikow przygotowana
warto zabierac: kotlety mielone, schabowe, piersi z kurczaka, rozne sosy, pierogi, bigosy, fasolki po bretonsku i generalnie wszystko, co rodzice chca dac = moze sie przydac pod koniec miesiaca

Ale przynosi szacunek.

Stary 2008-09-15, 18:14   #89
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ewanka1989 Pokaż wiadomość
ja bym się przyłączyła do tego wątku mój Tżet studiuje w Warszawie a ja w Krakowie. Widzieć się będziemy dość rzadko
To dziewczyny, zapraszam to wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...+studia&page=2
Nie było sensu zakładać nowego jak możemy ten odkopać

PS. Co do mrożonych rzeczy, to radzę uważać Co tydzień dostawałam mrożoną pierś z kurczaka i wrzucałam ją do swojej szuflady w zamrażarce. A że dla siebie nie lubię gotować wymyślnych potraw, to rzadko tam sięgałam Doszło do tego, że po roku mieszkania na stancji cała szuflada była usypana mrożonym mięskiem
Stary 2008-09-15, 18:20   #90
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
PS. Co do mrożonych rzeczy, to radzę uważać Co tydzień dostawałam mrożoną pierś z kurczaka i wrzucałam ją do swojej szuflady w zamrażarce. A że dla siebie nie lubię gotować wymyślnych potraw, to rzadko tam sięgałam Doszło do tego, że po roku mieszkania na stancji cała szuflada była usypana mrożonym mięskiem
heheh a my z TŻ wlasnie najwiecej piersi z kurczaka na milion sposobow pochlaniamy

Ale przynosi szacunek.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości