|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przeszłość TŻ ...
Cytat:
? Bez przesadyzmu zeklbym.Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#62 |
|
BAN stały
|
No i te dziewczyny "kołtunami" pewnie pozostały, podczas gdy jej TŻ, zaliczający co popadnie, w tym "kołtuny", pod określenie "kołtun" się widocznie nie zwalifikuje, co więcej - nawet na 100% nie zdradzi i to widać po zaledwie 10 miesiącach związku.
![]() Hipokryzją zalatuje. Ja bym się jednak o te choroby weneryczne najbardziej obawiała. |
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mówił mi że rok temu robił te testy....... Ale postanowiłam że JA zrobię sobie testy.
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Na przyszłości polecam wszytstkim aby w życiu kierowali się tym:
Im mniej wiesz dłużej zyjesz... : [[
|
|
#66 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego najlepiej nie wiedzieć nic ![]() Miałam podobną sytuację, tyle, że w mniej hardcorowym wydaniu i powiem Ci, że ludzie owszem, zmieniają się, ale na pierwszy rok; przez drugi rok "natura" zaczyna wzywać, ale Ty o niczym nie wiesz, bo "on jest taaaki zakochany we mnie" (a on umie sprawić byś go nawet nie podejrzewała), na trzeci rok trudno Ci odejść, mimo, że dowiadujesz się to i owo "bo przeżyliśmy cudowne chwile, a nikt nie był we mnie tak zakochany"; w czwartym pewnie zdecydujesz się na opcję "im mniej wiem, tym dłużej żyję" AMEN Uwaga, to nie jest pesymistyczny, acz realistyczny scenariusz. Ilu znacie ludzi, którzy się diametralnie zmienili i wytrwali w tym? (liczy się procent) Aha, dobrze, że zrobisz badania, ale jeśli chcesz dalej z nim współżyć, co jest, jak mniemam oczywiste, to każ mu też zrobić badania. Na jego odpowiedź "jestem zdrowy" powiedz, że chcesz na to papiery, bo wizyta u lekarza rodzinnego, który osłucha płucka nie jest wiarygodnym potwierdzeniem zdrowia. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wybacz, ale ja u ciebie nie dostrzegam jakichś specjalnie wysokich norm moralnych. Nie dość, że usprawiedliwiasz TŻ tym, że u was wszyscy tak robią, to jeszcze uważasz za śmieszne, że ty tylko z jednym, a więc bardziej normalne by było dla ciebie gdybyś też miała wielu partnerów. Na tle tego, nie do końca rozumiem skąd u ciebie nagle to oburzenie? Czy nie chodzi ci tylko o to, że masz aż taką pogardę do panien lżejszych obyczajów i myślisz sobie że mimo to twój TŻ chciał mieć z nimi tego typu kontakty? Może się mylę, ale mam odrobinę wrażenie, że nie o liczbę ani choroby chodzi tylko o zazdrość, że TŻ-towi podobały kobiety, które w tym wątku z radością poniżasz za wszelką cenę. Też uważam, że aż się prosi nazwać twojego TŻ-ta puszczalskim, nie szanującym się XXX A rada dla ciebie to tylko i wyłącznie zapomnieć. Spróbować sobie wmówić, że to już inna osoba. Nic innego nie jestes w stanie zrobić. I niech ci TŻ przestanie wymieniać te ilości (no bo kto ci to powiedział?) i pokazywać na ulicy panienki, które zaliczał.
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na Twoim miejscu poprosiłabym żeby zrobił je teraz i Ci pokazał, nie ma w tym nic dziwnego. Jeśli Cię kocha jak mówi to chyba Twoje zdrowie jest dla Niego ważne
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Podobnie jak w sławnym wątku wazonika o dziewictwie tak i w tym napiszę, że jeśli kogoś kochasz, to w całości, przyjmujesz go razem z jego przeszłością. Ona się może tobie nie podobać, ale ani ty, ani on nie możecie już tego zmienić - pozostaje tylko pogodzić się z tym a potem zapomnieć, i patrzeć na to, jaki ktoś jest teraz w stosunku do ciebie, nie roztrząsać jaki był kiedyś, to nie ma sensu.
-------------------- Natomiast co do ewentualnych chorób to jest poważna sprawa. Nie tylko testy na HIV, weneryczne itp. ale polecam także na HPV (wirus brodawczaka) bo u faceta i kobiety nie daje to bezpośrednio objawów, a może dla obojgu skończyć się rakiem (moja koleżanka ma taką sytuację). Testy powinnaś zrobić nie tylko ty, lecz wy oboje. No chyba, że ci nie zależy na twoim i jego zdrowiu i życiu.
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
tak, ja powtórze sie ze testy musisz obowiazkowo zrobic, i On też, to nie problem, a na pewno to Ciebie uspokoi...
ja tam wierze ze sie facet zmienil (mysle ze sie "wyszalał" i sam zauwazyl ze "zaliczanie" wcale nie jest takie fajne, i ze kochac i byc z kochajaca osoba daje o wiele wiecej satysfakcji ), a skoro sie kochacie to nie zamartwiaj sie az tak bardzo, oczywiscie wymazac sie tego z pamieci po prostu nie da... zycze szczescia
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Zmodyfikuję trochę tę wypowiedz do słow "im mniej wiesz tym lepiej śpisz"
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Ale Mariposka mowila ze badał sie rok temu...
jestem z Toba ![]() |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym mu nie wierzyła. Moja znajoma miała kochanka, tez twierdził i podkreślał zawsze, ze on tak dba o swoje zdrowie, że to dla niego takie ważne itp. Ostatecznie zaraził ją groźną chorobą przenoszoną drogą płciową, a gdy ona go o tym poinformowała to powiedział, ze to nie on i że może się kiedyś przebada ale on nie ma żadnych objawów, więc nie ma sensu. No tak - nie ma objawów, bo do pewnego etapu choroba przebiega bezobjawowo...
|
|
#75 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego, aż tak ufać nie należy. |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie taki facet to po prostu szmata ... Nie potrafiłabym kochać się z kimś na samą myśl, że za przeproszeniem ruchał co popadnie "bo był młody, głupi,pijany itp." to nie są usprawiedliwienia. Każdy swój rozum ma i wie co robi.
Ja to takich facetów nie mam szacunku i brzydzę się nimi ![]() A na badania powinniście iść we dwoje, masz prawo mieć 100% pewność że jest zdrowy. |
|
|
|
|
#78 |
|
Buc
|
najlepiej takich ukrżyżować. i laski co śpią z wieloma też.
każdy popełnia błędy.każdy popełniając je kieruje się innymi pobudkami . każdy ma prawo zacząć od nowa. i każdy zasługuje na miłość, bezwzględu na to jaki był wcześniej. Zróbcie sobie badania . a Ty zapomnij- jeśli rzeczywiście go kochasz |
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Tak wiem .. dziś zajmę się rozmową z TŻ na temat testów.
Ale ja wierze w niego i wiem że dla mnie się zmienił i taki już zostanie...
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawy wątek
![]() Jeżeli go kochasz i jesteś pewna, że możesz żyć z świadomością, co Twój TŻ wyrabiał zanim się poznaliście- to nie widzę problemu, Twój wybór. Pomijając kwestie moralne, na Twoim miejscu stanowczo zażądałabym badań lekarskich. Wolałabym mieć czarno na białym że TŻ faktycznie jest zdrowy
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszcie co chcecie,ale takie podejscie mi sie podoba, dobrze,ze chcesz z nim rozmawiac
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, że tak. Byle mieć oczy szeroko otwarte przynajmniej na początku, a przy tym umieć nie oceniać za przeszłość jeśli podejmie się decyzję
|
|
|
#84 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokladnie tak trzeba do wszystkigo podejsc na spokojnie i dojrzale...a rozmowa jest pierwsza rzecza ktora trzeba zrobic... |
|
|
|
|
|
#85 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciesze sie,ze sie zgadzamy
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Ja o przeszłości mojego "prawie" TŻ wiem bardzo dużo, o więzieniu, burdelach i zdradzaniu żony. A mimo wszystko wierzę, że chce się zmienić, skoro sam mi o tym powiedział, dlatego staram się nie rozmyślać o tym, co robił i bardzo mi zależy, żeby był ze mną.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
I to jest jeden z tych tematów do których każda z nas podeszłaby inaczej Indywidualnie.Jak ze zdradą-jedna przebaczy druga nie.
Jedna da jedną szansę inna milion. U mnie taka przeszłość TŻ-eta by nie przeszłaby. Może(?) przyjełabym to do wiadomośco ale myślę ,ze gryzło by mnie to od srodka jak robak jabłko. Co to jest za wytłumaczenie-że mu się b.chciało. Nie wierzę ,ze to napiszę-ale nie miał więcej szacunku do własnej ręki niż do tych dziewuch ? Swoją drogą -po kie licho on Ci te panny palcem pokazuje? Czy on aby na pewno tej swojej przeszłości się wstydzi ? |
|
|
|
|
#88 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To samo pomyślałam. Gdyby nie był dumny z licznych podbojów to by przemilczał widok tych dziewczyn. A co do tego, że zrobił badania to raczej odparcie Twojego pytania niż prawda. Powodzenia.
|
|
|
#89 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale badania rzeczywiście powinien zrobić... |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale powinnaś zrobić konkretne badania, np. kiła ujawnia się dopiero po 10-20 latach, ginekolog przy zwykłym badaniu nie wykryje wielu chorób. Pomyślcie o tym
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

Nie mysl o przezlosci,patrz i zyj terazniejszosciá.
? Bez przesadyzmu zeklbym.