![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ZOSTANE KSIAZKOWA ZOLZA o.! - pytanie do dziewczyn!
Cytat:
![]() Nie stosuj zadnych trickow, po prostu badz niezalezna; stosowanie trickow wg mnie udowadnia cos przeciwnego...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
nie do tego nie trzeba czytac ksiazki..... ta ksiazke trzeba przeczytac zeby sobie USWIADOMIC ze non stop jestem jak na zawolanie a to jest chore i toksyczne.. milosc zaslepila ocyz i poprostu zapomnialam o sobie o wlansym zyciu , przyjaciolach i zainteresowaniach.
I dziewczyny uwierzcie mi ni9e traktuje tego poradnika jako ksiegi zyciowej, poprostu dzieki tej ksiazce uswiadomilam ze bylam zabardzo mysiowato-pysiowata o.!- czyli zapomnialam o wlasnych potrzebach. Dziekuje Wam za odpowiedzi.! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam sie z tym droga agnis2908 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Książka nawet momentami zabawna. Jednak ja jestem zdania, że w związku powinno się już na początku ustalać reguły, swobodnie wyrażać swoje upodobania i potrzeby. Najgorzej jak ktoś przymyka oko na wiele spraw, bo boi się, że zostanie odrzucony, albo woli się nie kłócić dla świętego spokoju a potem po roku wspólnego życia wszystko zaczyna mu przeszkadzać i zaczyna wymyślać problemy. Dla mnie ta ksiązka nie jest jakoś szczególnie odkrywcza. Poza tym nie da się zmienić charakteru ot tak, bo przeczytałam ksiązkę i od jutra będę juz inna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
dobrze to ujales... wydaje Ci sie
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Tu nie chodzi o zmiane swojej osobowosci( raczej niemozliwa pod wpływem jakiejkolwiek kasiazki) ale o zmiane niewłasciwego postepowania i uswiadomienie sobie pewnych kwestii. Dla jednych sa oczywiste a dla innych odkrywcze. Kobiety maja skłonnosci do samoposwiecania, co ksiazka neguje, a na zdrowy egoizm nigdy nie jest za pozno.
Polecam przeczytac cokolwiek zanim sie o tym dyskutuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
jestem n koncowce ksiazki...
dla mnie -> genialna. tylko ciezko mi to pogodzic wszystko... na poczatku mam wrazenie, ze zolza jest samodzielna, dbao siebie, jest lekko jakby lodowa, a potem czytam, ze ma siezachwycac jak facet je orzeszki, nie pasuje mi to jakos, moze na poczatku zimna, a potem az tak pochwalajaca? moze ktoras mi to zołza nakreśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no i właśnie o to chodzi, żeby nie zapominać w związku kim się jest! nie czytałam wprawdzie książki, ale z własnego doświadczenia wiem, że jak po czasie zapominasz kim jesteś, dajesz się ponieść tylko i wyłącznie uczuciu, poświęcasz wszystko i jesteś "za dobra" to wszystko traci sens, partner nie widzi już nic pociągającego w tobie i zaczyna myśleć, że cokolwiek by nie zrobił to ty zawsze będziesz, zawsze przeprosisz.. nie ma tak łatwo! czasem kobieta musi się postawić, powiedzieć "nie" i po prostu zwyczajnie zająć się sobą. czasami trzeba być egoistką - i teraz mam zamiar o tym pamiętać ![]() powodzenia, Forbidden Paradise! ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczerze mówiąc przeczytałam tylko kilka czy kilkanaście stron.. i dla mnie również nie jest czymś odkrywczym.. koleżanki strasznie zachwalały, że to cudo i recepta na związek(i szczerze mówiąc tu się nie z nimi nie zgadzam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, książki książkami - problem w tym, że każdy interpretuje je wedle własnych potrzeb. W związku z tym, nie wiem, na ile w tym wszystkim jest sens. Nawet jeśli autorka pisałaby genialne teorie, to w kwestii relacji partnerskich, generalnie w kwestiach psychologicznych, każdy odbiera takie rewelacje tak, jak chce odbierać. Ja w tej książce nigdzie nie znalazłam zaleceń, o jakich napisała Budyniek. A czytałyśmy tą samą książkę.. Buulina - bo wiesz, jeśli ktoś się całe życie płaszczy przed innymi, to dla niego będzie to rewolucyjne odkrycie, że nie musi, a nawet nie powinien. Tylko do takich zmian trzeba mieć BUDULEC, jakiś potencjał w sobie. Nie każdy ma, albo też nie będzie potrafił z niego skorzystać
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2009-01-10 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chodzilo mi o to, ze nie pokazuje emocji, zawsze jest opanowana, moze zle sie wyrazilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
nie chodzi mi, że na nie, ale ciezko zestawic obraz na maksa pewnej siebie kobiety, z zachwycajacej sie bzdurami rozochoconej kobietki,
![]() ale ksiazka genialna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam tylko pokazać, że nawet z dobrej książki ludzie wyciągną bardzo różne przesłania - ilu odbiorców, tyle znaczeń. W przyp. książek - jak by nie patrzeć - zahaczających (i to bardzo) o psychologię - każdy podciąga teorię pod siebie (zazwyczaj. Chyba, że ktoś ma wybitnie rozwiniętą samoświadomość i potrafi być szczery do bólu z samym sobą). Dajcie alkoholikowi książkę o uzależnieniach. Przeczyta ich 10, nawet zrozumie, nawet będzie chciał się zmienić. Czy coś mu te książki dadzą? Raczej nie, bo to, co jest podstawą jego problemów on nadal będzie odbierał w krzywym zwierciadle - tak, aby pasowało to do jego potrzeb, tłumaczeń.
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ja też często sięgam po książki w dziale psychologii i jak widze książke 'co zrobić by być lubianym' albo inne tego typu to mnie.. trafia
![]() ![]() ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z powyższym.
![]() W ogóle to niesamowicie mnie drażni odkrywanie tej książki na wizażu cyklicznie co parę miesięcy, przekazywanie sobie linkow jak jakiejś kobiecej tajemnicy ![]() W tej książce w skrócie chodzi o to by mieć szacunek do siebie, mieć swoje oczekiwania (np. jakiego traktowania oczekuję w związku) i zdrowy rozsądek i trochę egoizmu. I to w zupełności wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
godnosc NIe = lodowatosc
Rzeczywiscie zupelnie inaczej interpretowałam ta ksiazke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW. A propos książek - jest jedna, która mnie pozytywnie zaskoczyła, chociaż podejrzewałam potwornego knota (tytuł, okładka, sam temat - masakra się zapowiadała). Ruszyłam ją, że tak powiem, służbowo i niespodzianka. Chodzi mi o "Sekrety mężczyzn, które powinna znać każda kobieta" (B. De Angelis) ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Deede, a masz może namiar na tą książkę, żeby ściągnąć ją z neta?
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
ja myślę, że lepiej jak zostaniesz "zołzą" teraz niż byś miała na początku związku... jeśli zrobisz to delikatnie, tak żeby nie wyczuł podstępu, to myślę, że osiągniesz swój cel
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to ich nie trzeba pamiętać. Trzeba być bardziej niezależna, niedostępną, a na to chyba Ci nie potrzeba rad?
Edytowane przez agnis2908 Czas edycji: 2009-01-10 o 22:40 Powód: brak literki ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, co masz na myśli, jolax.
Hm...może nie podejmuj zbyt szybko jakiś decyzji, staraj się jednak przemyśleć, zanim coś zrobisz. To jest kwestia czasu-zmienić swoje zachowanie. Ale najpierw trzeba zmienić w głowie mniemanie. ![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie mam. Ja ją dostałam , ale widziałam ją kiedyś w empikach za niecałe 15 zł.
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ma może któraś na kompie tę osławioną książkę?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.