![]() |
#61 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: tak, jestem materialistką!!
Cytat:
![]() Nie, to, ze brakuje pracowników fizycznych wcale (no, może w małym stopniu) nie jest związane z tym, że wyjechali na Wyspy Szczęśliwe ![]() Sama radzisz autorce wątku: Cytat:
To po pierwsze. A po drugie. Jak pisłam, nie każdy może czy chce robic maturę. Ale musi. Gdyby nie było tego przymusu, to może autorka watku poszłaby do jakiejś innej szkoły i miałaby teraz jakis zawód w ręce. Tylko pewnie jak stopińdziesiąt jej koleżanek i kolegów stwierdziała, że zrobi mature, bo przecież maturę trzeba mieć ![]() A teraz ktoś jej znowu wciska, że studia trzeba mieć. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu uważam, że chłopak Autorki może mieć trochę racji, że lepiej powoli budować pozycję, nawet zarabiając mniej. Co nie zmienia oczywiście faktu, że jeśli Autorka uważa inaczej, to na tego faceta nie ma się co oglądać i trzeba jechać zarabiać prawdziwe pieniądze. A szanownego pana na odwyk, ale już! Rozumiem, że go kochasz i nie chcesz od niego odejść, ale postaw mu ultimatum - albo się będzie leczył, albo koniec z Wami. I to jego alkoholizm jest pierwszym problemem w kolejce, a nie jego niechęć do wyjazdu - nad tym można popracować później. A jak się nie wyleczy, to czy tu, czy w Holandii, szanse na szczęście z nim są raczej nikłe. Edytowane przez lady karen Czas edycji: 2009-02-01 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Owszem, można. Nawet z zawodowym, pod warunkiem że ma się jakiś pomysł na siebie i dobrze kombinuje, a niekoniecznie siedzi na tyłku i tylko narzeka, nic dla mnie nie ma... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Szczególnie wyrobionych życiowo jednostek nie biorę pod uwagę - sama znam faceta, który skończył technikum samochodowe, w zawodzie w życiu nie pracował, a założył firmę która przynosi mu naprawdę duże pieniądze - ale to są wyjątki. Mówię o porównaniu - niewymagająca umysłowo praca tutaj, taka chociażby jak moja, a niewymagająca umysłowo praca w Holandii - to są zupełnie inne realia. Ciężką pracą i pomysłowością wszędzie można osiągnąć sukces. Pogrubione przez Ciebie zdanie w zamyśle odnosiło się do takiej pracy, jaką autorka miała tutaj - pracując w sklepie nie da się w Polsce zarobić kokosów, nie oszukujmy się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
BAN stały
|
Temat był sobie szedł w o tyle ciekawym kierunku (ma rację, bo...) że ja tam się tylko dziwiłam, że jeszcze autorki nie zasypało prajwami w stylu: ty, to gdzie taka fucha, że pewna, pożyjesz, i jeszcze rocznie 25 (rozumiem, że od sztuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra praca... czyli jaka? Wątpię, żeby 21 latce ktoś zaproponował stanowisko dyrektora w banku, a od czegoś ścieżkę zawodową trzeba zacząć. Jak się nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma. Chodząc od drzwi do drzwi, dzień w dzień, naprawdę trzeba nieźle sie starać, żeby nic nie znaleźć. Takie jest moje zdanie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-02-01 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Heh, niestety dziś niby wyższe oznacza niby lepsze... Jeszcze raz powtórzę kombinować, szukać srodków i możliwości, a wtedy "ciort" z wykształceniem ![]() Fakt faktem sama jestem studentką która nie wiąże swoich planów na przyszłość ze studiowanym kierunkiem, bo zwyczajnie szkoda mi zmarnować własne życie... Edytowane przez cytrynowo_piaskowa Czas edycji: 2009-02-01 o 13:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie musi od razu on z nią jechać, jak się jej cos w nim nie podoba, to zawsze można związek zakończyć, bo: inne spojrzenie na świat, nie po drodze, inne plany i ambicje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jemu tam baardzo odpowiadało tamtejsze życie, nieraz mówi, że tęskni za Holandią.. ale nie chce jechać, bo mówi, że potem nie znajdzie pracy w Polsce.. duży wpływ na niego mają jego rodzice ze staroświeckim myśleniem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak nie chcesz sama jechać, to znajdź sobie dobrą pracę w Polsce za jakieś 3000 złotych na rękę, plus jego 2000 to daje niezłą sumę na dwie osoby miesięcznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
co do wykształcenia mam narazie średnie i maturę oczywiście, na studia narazie nie poszłam, bo na dziennie wiem, że nie dałabym rady, a na zaoczne mnie nie stać, bo mam tylko 500 zł renty po ojcu, a mama nie pracuje...
pracy szukam, ale cięzko coś znaleźć, tym bardziej jak mieszkam na wsi, najbliższe miasto 15 km. ode mnie, a jak już jest jakas praca to w knajpach do późnych godzin, kiedy już autobusu nie ma... pracowałam w tamtym roku przez 2 miesiące w centrum handlowym, miałam płacone 8 zł/h na rękę, żeby byc w pracy na 10 z domu wyjeźdżałam autobusem o 7 50 z trzema przesiadkami, ale i tak się cieszyłam, że mam jakąś pracę.. naprawdę u mnie ciężko coś znaleźć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
a dlaczego nie piszesz o jego problemie alkoholowym?
nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie, ze zalozylas ten watek tylko po to, zeby sobie ponarzekac, bo tak naprawde i tak pewnie sie nic nie zmieni i nic nie zrobisz by cos zmienic.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlpeszym wyjsciem jest zaczecie od stazu lub praktyk ale równiez na nie, nie jest tak łatwo sie dostać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rozumiem, sama wiem, że czasami trudno jest znaleźć dobrą pracę i często bywa tak, że tylko przez znajomości ale jeśli masz szansę zmienić swój los na lepsze to dlaczego tego nie zrobisz? " sama nie dam rady" takie gadanie nic nie da. Też pewnie bym się bała, początki są zawsze trudne ale czasami trzeba ryzykować, żeby coś się w życiu udało. Przytoczę Twoją wcześniejszą wypowiedź: Cytat:
![]() Niektóre dziewczyny kurczowo trzymają się swoich facetów chociaż wiedzą, że nic z tego dobrego nie będzie ![]() Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2009-02-01 o 18:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, co z problemem alkoholowym faceta??
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak się narzeka, że facet zarabia tylko 2000 złotych, to dla mnie logiczne jest, że ta druga osoba nie podejmie pracy za mniej niż zarabia partner ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
sama nie wiesz czego chcesz, ot co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.