![]() |
#61 | |
Nindżopesz
|
Dot.: Zmiana stylu zycia ...walka o lepszą siebie
Cytat:
![]() A Ty co ćwiczysz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
no wiem wiem że sa kalkulatory:P ale co kalkulator to inna wartość
a u mnie też dzis nie najgorzej w miare regularnie no i godzina roweru plus pół godz biegu 100 brzuszków i 8 min abs ja sie ogólnie nie mierze i obiecałam sobie że zwarzę się dopiero za jakis miesiąc żeby się nie zniechęcać juz jestem dietowym weteranem o załąmanie nie trudno szczególnie że mam za sobą (po części) kompulsy także musze sie pilnowac gdyz po dłuższym okresie diety wyłączył sie u mnie ośrodek sytości i nigdy nie mam praktycznie dość ![]() dla mnie to podwójne wyzwanie ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
A ja dopiero dotarłam do domku ![]() Muszę powiedzieć, że dziś jest lepiej niż wczoraj, bo prócz ćwiczeń udało mi się zdrowiej odżywiać ![]() Fakt, że do 5 małych posiłków + nie jemy po 18 mi baaaaardzo daleko, ale grunt to chociaż małe kroczki ![]() Co do zniechęcania się też tak mam, ale jako, że ostatnio udało mi się zdrowo (bo nie gwałtownie) zrzucić 4kg, to jestem napełniona optymizmem ![]() Niestety z biegania nadal nici - padało cały dzień.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Dopiero teraz zrozumiaam, że musze jeść żeby schudnąć, choć nie powiem, korci mnie czasem do jakichś diet cud. Ale wiem, ze musze z tym walczyć. Od poniedziałku staram sie jeść więcej i codziennie jeźdzę na rowerze stacjonarnym. Ale chyba jeszcze za mało jem, bo czuje się podobnie jak blokerka, rano jest ok, ale od podwieczorku wzwyż troche jestem głodna i dzis nie maiałam za bardzo siły kręcić na tym rowerze, także jutro troszke dodam i zobaczymy ![]() Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona, bo wróciła mi motywacja, nadzieja, i wiem, że kiedy moja dieta będzie ok to wkoncu sie uda ![]() P.s. Itrusta mam podobne wymiarki z tym, ze jestem niższa.
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam takie pytanie czy moje wymiary są duże jak na 73kg i 157cm? chce zgubić jeszcze 8 kg, ale wydaje mi się,że to co już osiągnęłam można jakoś przeżyć.
udo 58cm, było 64 talia 77cm, było 88 pas 96, było 108 biodra 97, było 106 jak myślicie?chodzi mi o wage i wymiary
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szpurka Czas edycji: 2009-05-13 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ooo cieszę się, że nie jestem sama. Ja też najbardziej chc schudnąć z ud! Tylko co jest najlepsze? Bo sama nie wiem, już tyle sprzcznych opinii słyszałam ...
![]() |
#67 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że nie da się schudnąć z jednego miejsca, ale umówmy się - robiąc brzuszki nie schudnę z rąk :P .
Chodzi o to, że raz słyszę, że coś jest najlepsze, a raz, że najgorsze. Myślę o: 8 minute legs, motylku/agrafce, rowerze, rolkach, stepperze. Co jest najlepsze na uda? A może coś innego? :P
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny dzis 3 dzien mojej walki o lepsza siebie
![]() Bedzie dobrze... Czuje to. Dzis wstalam taka lekka ... Dumna jestem ze w koncu wczoraj pocwiczylam, dzis w planach jest hula hop ![]() ![]() Dziewczyny co do ud to najwazniejszy jest masaz!!! Powaznie sama u siebie to zaobserwowalam, regularnie masowalam uda przez okolo 2 tygodnie podczas ogladania tv i efekt byl swietny!! Do tego rozciaganie i np bieg czy orbitrek czy jakies wymachy wykopy cokolwiek byle tylko ruszac i ksztaltowac te czesc ciala. Ja mam lepiej bo nie musze skupiac sie na jednej czesci ciala tylko zalezy mi by schudnac w calosci, piersi, brzuch, uda, lydki... Dalej nie wzielam sie za liste, dziewczyny te ktore chca byc dodane na nia napiszcie na pw swoja wage wzrost wiek cele jakos to moze uda sie ulozyc mi w przejzysta calosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Więc jeśli chcesz schudnąć ogólnie to pewnie każde z tych ćwiczeń da niezłe rezultaty ![]() Ja przykładowo jestem zadowolona z reszty ciała i jeśli schudnę to będę kościotrupem, ale z udziskami nie umiem sobie poradzić i czekam aż ktoś odkryje cudowny sposób ![]() A co do ćwiczeń które wymieniłaś mogę napisać jak to było u mnie: rowerek - zaczęłam kręcić 15 min dziennie + dieta i inne ćwiczenia ważąc około 54 kg, zeszłam do 51, z ud spadły 2cm, rolki - już byłam chuda kiedy zaczęłam na nich jeździć 45 min dziennie przez miesiąc i w moich udach nie zmieniło się NIC, 8 min legs - próbowałam przez tydzień ale w ogóle nie czułam, że nogi pracują, to były wymachy sobie a muzom, agrafka - po dwóch tygodniach ściskania przez 10 min dziennie obwody się nie zmniejszyły ale uda od wewnętrznej stały się twardsze. Muszę po nią ponownie sięgnąć ![]() Steppera nigdy nie używałam. Itrusta - a ile czasu zajmuje Ci taki masaż? Owijasz się dodatkowo folią czy coś w tym guście? A może któraś się orientuje czy jeśli mam poobijane nogi, kilka siniaków ale nogi już mnie nie bolą i biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe to mogę się mocno masować rolką? Boję się, że naruszę jakiś krwiak czy coś ale w sumie minął już ponad tydzień to może wszystkie obicia się zaleczyły? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Witam w ten kolejny piękny, acz deszczowy dzień!
![]() Itrusta trzymam kciuki za liste i za powodzenie również i dziś! Redhaired Witch - tydzień to troszkę za mało. Krwiak jest zaleczony/zregenerowany, gdy zniknie, więc to może być ryzykowne. Wiem, że przykro, bo by się chciało brać za nogi z powrotem, ale dla zdrowia powinnaś im darować jescze intensywne męcząnko ![]() Co do chudnięcia tu i tam....ja to bym chciała schudnąc ze wszystkiego, prócz piersi ![]() ![]() Albo wszystko, albo nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Nindżopesz
|
Parvati - ech, lepiej rzeczywiście się wstrzymam
![]() ![]() Deszczowy dzień? A u mnie słońce i lekkie obłoczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę pogody, u mnie pada już ktoryś dzień z kolei i podziębiłam się
![]() Nie wariuj kochana! Myślę, że spokojnie leciuteńki masażyk (ale leciutenki!!!) możesz robić. Jeśli Ci lekarze pozwolą (zapytaj) to na krwiaki i siniaki dobry jest http://www.i-apteka.pl/product-pol-5...-masc-30g.html ![]() A, że maść trzeba delikatnie wmasowywać, to będziesz miała i jedno (wspomaganie znikania krwiaków i siniaków) i drugie (delikatny masaż) w jednym. Ja tego używałam tego w lutym jak wyszłam ze szpitala - pomogło, bo faktycznie mniej trochę bolały po paru dniach "efekty zastrzyków" i szybciej znikały niż zazwyczaj. Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-05-14 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczynki, bardzo fajny wątek, miło czyta się Wasze wypowiedzi. U mnie problemy z wagą zaczęły sie jakieś 4 lata temu. Mam 21 lat, 171 cm wzrostu i ważę 60kg, najwięcej w moim życiu więc to już znak, że czas coś ze sobą zrobić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
niby nie da się schudnąć z wybranych partii, ale da się tą teorię trochę oszukać za pomocą masażu, oj da się. nie wspomnę już o tym, jakie to przyjemne ;p ja codziennie wmasowuję w uda, pośladki i brzuch antycellulitowo-wyszczyplający żel (Ziaja).
ps. u mnie cały dzień słońce, a chmurki leciutkie i śliczne jak z obrazka ![]()
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
A masujecie rękami, rkawicą czy jeszcze czymś innym ?
![]()
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
rękami, bo rękawicy nie posiadam
![]() |
#79 |
Nindżopesz
|
Ja masuję rolką z Rossmana
![]() A serum mam Eveline, czerwone rozgrzewające - daje popalić. Teraz aż boję się go używać na te siniaki ![]() Parvati - dzięki za cynk, przy najbliższej wizycie spytam czy to się dla mnie nadaje ![]() ![]() DXQ, czyli już tyle nie ćwiczysz? A na czym polega dieta turbo? ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-05-14 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Tylko pozazdrościć pogody Wam!
Ile ja bym dała, żeby tu przestało padać ![]() Redhaired Witch, mi pomimo zaniku sińców etc. pod skórą zostawały od nich guzy okropnie bolesne i właśnie ta maść sprawiała, że te bolesne guzy duużo szybciej znikały ![]() DXQ, zrobiłam dziś te a6 Weidera i muszę powiedzieć, że wycisk duużo większy niż przy standardowych brzuszkach - dzięki! Co do masaży - kupiłam parę dni temu coś takiego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...llulitowi.html Aczkolwiek za dużo niższą cenę niż tu podana. I ja jestem zadowolona, bo dzięki wałeczkowi mam masaż+żel antycellulitowy w jednym, a taki ze mnie leniuch, że masaże były u mnie zupełnie nieregularne ![]() Dziewuchy tam piszą, że się skóra klei (wystarczy rozsmarować rękoma resztki pozostałe na skórze i już się nie klei ![]() ![]() Tak czytam i czytam o tym kto gdzie chce schudnąć, jakbyście wyczarowały magiczny sposób na "zachowanie" biustu, a zgubieniu całej reszty - wiecie gdzie pisać ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-05-14 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
u mnie dzis załamka
mam nadzieje że ostania poleciałam ostro tak że nia mam siły juz iśc biegać więc jutro kolejne podejście:P i też muszę zakupić masażer skoro tak chwalicie
![]() |
#82 | ||||
Zadomowienie
|
Czesc laseczki. Ja juz po pracy, i po kolacji, zaraz biore sie za robienie listy a potem jakis fajny filmik w towarzystwie hula hopa.
Udalo sie dzis jedzeniowo z czego jestem dumna ![]() 5 normalnych, zdrowych, i nie za duzych posilkow..powoli powoli do celu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
itrusta dziękuję:P
na penobędzie lepiej i błagam was nie głódźcie się nigdy nie ograniczajcie drastycznie bo potem kończy sie to tak jak u mnie brakiem ośrodka sytości
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
sex miami - okres glodzenia sie mam juz mysle za soba, glodowalam, jadlam po 500 kcal dziennie lub mniej ale nie tedy droga....
grunt to dbac o siebie, o swoje zdrowie, o swoje cialo, swoje samopoczucie... takie glodowki do niczego nie prowadza... tylko do pozniejszych problemow... grunt to chudnac trwale a nie na 5 minut ... zrobilam liste jesli ktos chce zostac dopisany, lub ma jakies propozycje to bardzo prosze piszcie na priw ![]() lece hulac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Nindżopesz
|
SexiMama - łatwo powiedzieć, odkąd nie ćwiczę mam wyrzuty sumienia jeśli jem coś, hmm, zbędnego. Właśnie skonsumowałam niecałą połowę 150 gramowej puszki orzechów nerkowca (100 g - 600 kcal) i czuję się fatalnie - ociężała fizycznie i psychicznie. A jeszcze wypiłam dziś słodkie capuccino, po co mi to było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
a ja dziś
duża bułka duzo pasztetu banan dwie gratki iza lód rodzynki białe pieczywo masło i duzo ciemnego pieczywa i w zasadzie nie wiem po co!
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
oj Redhaired Witch ja dziś też zgrzeszyłam.
![]() co do masażu, to gorąco polecam gąbkę-peeling "Syrenka" (w Rossmanie za kilka zł) pod prysznic. a na sucho mam masażer Avonu z ruchomymi kulkami i jest ok, ale nie ma to jak ręczny masaż, ugniatanie, szczypanie... :P
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
oo widzę, że nie tylko ja miałam dziś zły dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Dobra, podejmuję wyzwanie - od jutra zero słodyczy, fast foodów i coli. Kupię "syrenkę" i postaram się ćwiczyć. Zostało mi już bardzo mało czasu do wakacji, a muszę schudnąć! Dziewczyny, damy radę!
![]()
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.