![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Państwo wychowuje...
OMG, to czemu dorosłe kobiety ją stosują? Aha bo jest skuteczniejsza i wygodniejsza (?) ! no faktycznie, nie pachnie to hipokryzją
![]() Wam może być bezpiecznie i wygodnie ale nastolatce już nie (?) No przecież fizyczność 17 latki się tak diametralnie różni od fizyczności 18 latki.. że hormony to po prostu spustoszenie będą siać :P
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Shockwaves, co Ty taka przeciwna antykoncepcji hormonalnej? Przecież to najskuteczniejsza metoda, chyba lepiej jest zapobiegać niż potem widzieć na ulicy młode mamuśki czy słyszeć o zwiększonej liczbie przerywania ciąży, bo "lekarz nie chciał pigułek przepisać". Żenada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja myślę, że rzeczywista liczba aborcji bardzo by się zwiększyła. Mimo wszystko wielu ludzi powstrzymuje fakt, że jest nielegalna. A tak to hop siup i po sprawie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I później jest lament. Pieszy nie ponosi odpowiedzialności tylko za siebie, ale też za innych uczestników ruchu, którzy ucierpią w trakcie ewentualnego wypadku, że o uszkodzeniach samochodu nie wspomę ![]() Równie dobrze kierowcy samochodów mogli by się wykłócać o prawo przejazdu na czerwonym, bo przecież nic niejechało...Tylko skąd potem tyle wypadków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio weszła mi prawie pod koła właśnie pani na czerwonym świetle. Ja ostre hamowanie, zatrzymuję się, mimo że mam zielone, klakson. A pani dalej sobie idzie dumnie przez ulicę spokojnym krokiem...No ale przecież według niektórych na własną odpowiedzialność weszła. ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Z reguły przykro jest autorowi wypowiedzi, gdy jego słowa są wyrywane z kontekstu...
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Młodych mamusiek nie byłoby tyle, gdyby ich partnerzy używali prezerwatyw. Kobieta, która usuwa ciążę w żaden sposób nie jest karana, gdy sprawa wychodzi na jaw. Prawo w Polsce kara jedynie lekarzy, a tych jak wiadomo nielegalność czynu nie powstrzymuje przed dokonywaniem zabiegów . Stąd mogę wnioskować, że te kobiety które chcą - robią to nie bacząc na prawo, bo ich to nie dotyczy i będą to robiły nadal. Dlaczego więc nie opodatkować tego?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
17 latka to takie samo dziecko jak 18 latka. Nie wiem nie pamiętasz sprawy jak w rossmanie chcieli dowodu od kupujących prezerwatywy (?) Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-07-13 o 17:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdę do ginekologa po pigułki i nic do tego państwu, wręcz przeciwnie- powinniśmy się cieszyć, że pomimo młodego wieku dziewczyny są odpowiedzialne i się zabezpieczają. A gumka daje 70% skuteczności o ile dobrze pamiętam. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2009-07-13 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym podejrzewam, że jednak karalność czynu chociażby wielu lekarzy powstrzyma i skłoni do zastanowienia. Podobnie skłoni do głębszych przemyśleń także kobiety (mam nadzieję). Jeśli jakaś pani zdecyduje się na aborcję ze wszystkimi jej skutkami obecnie, to jednak 10 razy się zastanowi zanim podejmie decyzję. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
'omg wtf lmao rotfl'
16 latka to takie samo dziecko jak 17 latka. 15 latka to takie samo dziecko jak 16 latka. 14 latka to takie samo dziecko jak 15 latka wiec czemu nie może uprawiać seksu ![]() Rozmawiałam z różnymi lekarzami, stąd moje przekonanie o tym, że zbyt młodym dziewczynom nie powinno się przepisywać hormonów. Porównywalnie, zbyt młode osoby nie powinny palić, pić alkoholu, zażywać kąpieli UV w solarium. Takie jest moje zdanie. Dziewczynko.
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
J/W
Cytat:
edit: omg wtf lmao rotfl lol <facepalm> fajna argumentacja, na prawdę cudowna. i jaka logiczna! Słuchasz co do ciebie mówię czy tak po prostu udajesz cytując moje wypowiedzi (?) Skoro seks jest legalny od 15 roku życia - to czemu antykoncepcja powinna być od 18 (?) Czy może masz plan w stylu "seks tez od 18" 8-)
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-07-13 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Tabletki stosuję od 20. r.ż. Wcześniej jakoś żadna prezerwatywa mi nie pękła.
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
.dubel
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2009-07-13 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzie napisałam antykoncepcja od 18? Napisałam wyraźnie HORMONY. Czytanie ze zrozumieniem, ważna umiejętność.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem pełna podziwu kobieto z internetu której nigdy nie widziałam na oczy o której nie wiem kompletnie nic - ale kilka razy pękały moim koleżankom i mi również. Więc argument trochę bardzo slaby.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
No już wiele razy ktoś ocenił, zabraniając osobom poniżej 18. roku życia pić alkoholu i palić papierosów na przykład.
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To było uregulowanie wewnętrzne i ma się nijak do powszechnie ustalonych norm. Pierwsze słyszę, że antykoncepcja jest dozwolona od 18 roku życia. Z tego co pamiętam, to ustawa "O planowaniu rodziny..." stanowi o swobodnym dostępie do metod i środków antykoncepcyjnych.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Tanie? Źle założone? Przeterminowane? Niedopasowane gabarytowo? Większość tego typu wpadek bierze się z nieprawidłowego stosowania.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie ze hormony to nie cukierki, ale skoro legalnie mozna uprawiac seks z osoba majaca 15 lat, to chyba od tego wieku taka osoba powinna byc w stanie stosowac metody antykoncepcji, jakie sa dostepne i uznane za stosowne przez lekarza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie zaraz powtórzysz po raz setny, że to nie cukierki, ale gdyby była szkodliwa, lekarze nie przepisywaliby jej. Prawidłowo dobrane pigułki nie wyrządzają szkody w organizmie, zresztą chyba sama o tym wiesz- no chyba, że Twój pogląd bierze się z tego, że masz źle dobrane? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
dubel, przepraszam, problemy z netem
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2009-07-13 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Na temat hormonów już nic nie piszę, bo nie mam zamiaru się powtarzać. Dodam tylko, że niewiele/u z Was pewnie zdaje sobie sprawę z tego, że lekarz nie zawsze przepisuje to co uważa za słuszne. Czasem ma ciche umowy z firmami farmaceutycznymi
![]() Cytat:
Osobiście pewnie bym się nie zdecydowała na nią (nie wiem, nie chcę gdybać, ale załóżmy, że na dziś dzień nie), ale nie przeszkadzałoby mi, jeśli kobiety, dla których skrobanka to tylko 'wyskrobanie problemu' decydowałyby się na nią. Skoro tak dużo zabiegów się wykonuje, to jednak ludzie tego potrzebują. Kto nie chce tego robić, bo sumienie mu nie pozwala - niech nie robi i niech nie ocenia tych, które poddają się temu zabiegowi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Ilość młodych matek spadła o polowe w porównaniu do roku 1990.
Pewnie dlatego że społeczeństwo jest bardziej świadome. Co nie zmienia faktu zachowania różnych lekarzy - ginekologów - zapraszam do działu ginekologia temat zły ginekolog. Cytat:
Lekarze bardzo często zachowują się jakby robili łaskę bo właściwie to "jak nie pasi to zapraszam z mamusią". Nie wiem jak wy ale ja nigdy mojej mamy nie informowalam o poczynaniach w lozku - tj kiedy stracilam dziewcitwo i jaką antykoncepcje stosuję. Uważam że to sprawa prywatna :|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
shockwaves skoro uwazasz ze antykoncepcja hormonalna sieje takie spustoszenie w organizmie to dlaczego ja stosujesz?
Przeciez wg ciebie dobrze uzyta prezerwatywa daje duze bezpieczenstwo. Sama sie pogrążasz w tym co piszesz. To ze 16 latka zaczyna uprawiac seks, to moze niezbyt madre, ale to ze pomyslala zeby sie najpierw zabezpieczyc mozliwie najskuteczniejsza metoda jaka sa tabletki to chyba dobrze o niej swiadczy, nie? Jasne, seks legalny od 15, a antykoncepcja od 18. bardzo mądre. A co do solarium - nie rozumiem dlaczego panstwo mialoby ingerowac w to co robia ze soba nastolatki. Szkodza sobie i tylko sobie, jesli rodzice im na to pozwalaja to nic nam do tego. Przechodzenie na czerwonym swietle - owszem, bez sensu jest stanie na pasach 5 min w srodku nocy az zapali sie zielone a wokol zywego ducha, ale w dzien jest to niebezpieczne, i po to sa przepisy o zakazie przechodzenia na czerwonym zeby ich przestrzegac. I wbrew pozorom nie robimy tego tylko na wlasna odpowiedzialnosc bo jak nie daj Boze ktos potraci i zabije takiego wolnego przechodnia ma wyrzuty sumienia do konca zycia, pomimo tego ze tak na prawde nie jest niczemu winien.
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.