|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam Problem !! CIĄŻA .. Pomocy
Czasu już się nie cofnie więc nie mówcie źle o dziewczynie.
Ma teraz poważny problem uważam ,że nie powinnaś ukrywać sprawy i porozmawiać z rodzicami.
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny zadawały poważne pytania dziwiąc się, że w wieku 17 lat można chcieć mieć już dziecko i zakładać rodzinę..... i mnie też to dziwi, szczerze. ![]() Dlaczego zaraz "Głupie Forum"? Skąd tyle złości? Nie otrzymujesz odpowiedzi na jakie czekasz? Co Ty w ogóle chcesz usłyszeć, bo gdy Ci piszą "porozmawiaj z rodzicami jak najszybciej" to nie reagujesz lecz zarzucasz "chamstwo" Nie wiesz co masz powiedzieć swoim własnym rodzicom? Najlepiej prawdę, nikt Ci nie doradzi inaczej, przecież nie zaszłaś w ciążę w basenie podczas wyjazdu wakacyjnego, ojca dziecka znasz, no to na co czekasz? Chciałaś być w ciąży, to jesteś, brawo, według Ciebie podjęłaś pierwszą dorosłą decyzję? No to następny krok to poinformowanie swoich rodziców. Nikt z nas tego za Ciebie nie zrobi, to jasne.
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Proponuje przestac dyskutowac z dzieckiem ktoremu sie nudzi w wakacje bo zaraz sie okaze ,że to nuda a nie ciąża.
wystarczy przejrzec inna watki autorki. |
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, ale ... dziewczę twierdzi, że dziecko jest 'chciane', chciała wyrwać się z domu, ma prawdopodobnie zapewnione mieszkanie z facetem. W takim razie ja żadnego poważnego problemu tutaj nie widzę. Chciała - więc ma.
|
|
|
#65 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Czyli znowu prowokacja?! Nie do wiary, co się dzieje ostatnio na Wizażu....
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
Naprawdę musił wziąć się w garść i po prostu to zrobić. W miare czekania, to się nie stanie łatwiejsze. Pomyśl sobie "kurczę, to się i tak stanie. Muszę im powiedzieć. Będę miała to za sobą". Rozumiem, że sytuacja z rodzicami najlepsza nie jest, ale może Cię zaskoczą i będą chętni pomóc? Jak nie, cóż masz chłopaka, nie zostawi Cię, jakoś sobie poradzicie, szczególnie, że mówisz, że ubranka i rzeczy masz zaklepane, więc jakaś część wydatków już Wam odpada. Zdecydowałaś się zostać matką (trochę wcześnie, fakt) i jest to w sumie nieprzemyślana decyzja, ale już podjęta, więc teraz odpowiadasz już nie tylko za siebie, ale też za to dziecko. Dlatego naprawdę musisz wziąć się w garść
I nie przejmuj się tymi, co Ci tu chamsko odpowiadają. Nagle takie mądre się znalazły, królowe sceny. Tylko inaczej to wygląda, kiedy one mają problem. Wymądrzać to się umie każdy. Wesprzeć na duchu, jak widać nie.
|
|
#67 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mysle zalozycielko watku, ze Ty raczej jeszcze nie doroslas do bycia matka.
Fresa, a Ty masz dzieci? |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś w niektórych rodzinach jedna osoba zarabia 3 tysiące i wystarcza na przeżycie. No chyba, że przy okazji ma się kupę kredytów i szasta się forsą nie wiadomo na co.
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
moje ulubione pytanie
od której dużo się zaczyna ![]() ja zapytam a co za róznica? ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
jak kto lubi. nie wiem czy przy 3 tys. zostaje aby szastac forsą ? |
|
|
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
w sytuację autorki wątku. Jej chodzi raczej o przeżycie.Co do szastania- w zależności od opłat i od miasta w jakim mieszkasz. No i każdy inaczej postrzega "szastanie forsą" Dla mnie to wydawanie na rzeczy zbędne.
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2009-07-29 o 14:32 |
||
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie zgadzam sie z agniesikk. Ktos kto nie ma dzieci jest malo wiarygodny w kwestii pampersow. ![]() A i jeszcze odnosnie stwierdzenia "ciaza to nie choroba" - niektore kobiety cala ciaze leza w szpitalu. Ciekawe jak one ustosunkowalyby sie do tego. W wiekszosci tematow jest sie bardziej wiarygodnym jesli mialo sie doswiadczenie w praktyce. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-07-29 o 14:53 |
|
|
|
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
no tak tylko co jest zbędne to kolejna sprawa indywidualna . Cytat:
nie trzeba miec dzieci zeby wyliczyc ile co kosztuje a jednak 2 tys. to nie jest majatek -obiektywnie patrząc,prawda? Cytat:
chorobe sie leczy ,zwalcza ,ciążę probuje sie utrzymac . |
||
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
A jakie to ma znaczenie?
![]() Cytat:
Autorka wątku napisała, że mają na oku kawalerkę do której chcą się wprowadzić. Sorki, ale wynajem kosztuje, media kosztują, jedzenie kosztuje, chemia gospodarcza kosztuje, lekarstwa kosztują, śpioszki kosztują, pampersy kosztują, jedzenie dla dziecka kosztuje... nie ma nic za darmo, a dwa sto na 3 osoby (w tym niemowlę) to raczej żaden majątek
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znowu sie zgadzam z Toba, ale tutaj jak i w kazdej kwestii punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to nie wiadomo?
napisała przecież, że DWA TYSIĄCE, STO ZŁOTYCH ![]()
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym z jednej strony oczywiscie autorka watku sama (no z chlopakiem ) sobie taki los zgotowala, ale z drugiej - nie kazda kobieta szczegolnie w poczatkowych miesiacach ciazy czuje sie dobrze. I kto zatrudni 17-to latke w ciazy? A Ty jej tak po prostu - idz do roboty. Edit: Przeoczylam info o pieniadzach, ale to nie zmienia tego co napisalam powyzej. A w ogole dzieki, ze mi tak na czerwono wyluszczylas.
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-07-29 o 15:12 |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorka póki co na żadne dolegliwości się nie skarży, ba nawet u lekarza nie była jeszcze, hm ![]() Tak sobie zaplanowała życie, że chce już być dorosła to musi teraz stanąć na wysokości zadania jak osoba dorosła, co my mamay jej doradzić? Niech robi wszystko po kolei: zapisze się na wizytę do ginekologa i powie rodzicom
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, ze powinna powiedziec rodzicom i isc do ginekologa. To mam nadzieje ona juz wie. ![]() A w kwestii planowania zycia - mi to bardziej wyglada na ucieczke z domu rodzinnego pod skrzydla chlopaka. |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie, przestańcie już jeździć po tej dziewczynie. STAŁO SIĘ. To nie Wy będziecie wychowywać jej dziecko, nie Wy będziecie łożyć na utrzymanie, więc dajcie sobie spokój z moralizowaniem. Dziewczyna prosi o radę, jak porozmawiać z rodzicami, nie prosi o kamienowanie.
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak porozmawiać? normalnie. jest już dorosła.
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Mam 15 lat, moja koleżanka jest w ciąży.. pomyśl co ona miała powiedzieć..!
z jednej strony to tak jak piszą dziewczyny źle zrobiłaś że w ogóle poszłaś z nim do łóżka, a z drugiej, no cóz stało się.. lepiej jak najszybciej im to powiedz.. bo jeśli ich będziesz oszukiwać to jeszcze bardziej pogorszysz sytuacje.! Mama napewno nie nabierze się na tekst typu :"troche pszytyłam.." porozmawiaj z nimi na spokojnie. Najlepiej najpierw z mamą ( chyba że lepiej dogadujesz się z tatą). Przeproś ich. pomiałcz trochę.. muszą ci pomóc. Życzę powodzenia.[ nie martw się będzie dobrze] (aha i mam prośbę, jak juz im powiesz to napisz jak zareagowali)
|
|
|
#86 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Zdawało mi się, że od 16 można
W każdym razie dla mnie to i tak nienormalne, nie ważne czy legalne czy nie.....
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
To ja ci powiem,że znam dziewczynę,która zaszła w ciążę będąc w 1kl. gimnazjum-(tzn.ona zaszła jakoś tak we wakacje jak szła do 2 kl.). Pamiętam że wszyscy o niej gadali,że taka owaka,ze sobie nie poradzi... a tu co?? dzidzia będzie miała 3 latka,jest piękna A mamusia chodzi do liceum,świetnie sobie radzi
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyna chce uchodzić za sierotkę Marysię. Każda jej wypowiedź jest sprzeczna z kolejną. Raz pisze ze chciała dziecka, póżniej że niby jest z winy pijących rodziców od których chciała się wyrwać. Boi się powiedzieć o dziecku bo ją wyrzucą z domu, a za chwilę pisze że ma z chłopakiem upatrzoną kawalerkę. Coś tu jest nie tak. Chce rozmawiać, a nic sensownego nie mówi. Dziewczyno napisz wreszcie o czym chcesz porozmawiać??!! Z pierwszego postu wynika że szukałaś rady co zrobic, dziewczyny odpisywały bys powiedziała rodzicom o dziecku, więc rady dostałaś, czego więcej oczekujesz? Jeśli macie pieniądze z chłopakiem, meiszkanie, to czego tu sie bać? Z tego co piszesz i postawy jaka wynika z postów, raczej nie jestes w takiej ciezkiej sytuacji. Raczej macie wsyztsko jż zaplanowane i obmyślone. A jak chciałaś porozmawiać o ciąży, ojej przebiegu, o dzieciach, to jest inne forum nie plotkowe po pierwsze, a po drugie pisz w inny sposób!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

uważam ,że nie powinnaś ukrywać sprawy i porozmawiać z rodzicami.

(

Jakoś w niektórych rodzinach jedna osoba zarabia 3 tysiące i wystarcza na przeżycie. No chyba, że przy okazji ma się kupę kredytów i szasta się forsą nie wiadomo na co.
od której dużo się zaczyna