|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różności nie tylko z papieru
Dzięki serdeczne !
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Tworzysz śliczne rzeczy
Ale wymiata miś na - popraw mnie jeśli nie rozpoznałam - kocykowym rowerku? Jest cudny!!!
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo się cieszę , że moje prace przypadły do gustu.
A rowerek zrobiony jest z pampersów i przykryty śliniakami. Serdecznie pozdrawiam |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa, pampersy.... super pomysł
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po długiej nieobecności.Podzielę się z Wami kilkoma moimi pracami,może komuś przypadną do gustu.
P5180002.jpgP6080014.jpgP7050068.jpgZdjęcie0286.jpgP3301306.jpg Edytowane przez jagakos Czas edycji: 2012-10-21 o 23:17 |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne prace na Twoim wątku.Przepięknie i niebanalnie podane słodkości i prezenty.Szczególnie jestem pod wrażeniem łodzi.Jak to? jak?
Kartki bardzo pomysłowe w treści. I karczoszki mistrzostwo! Takie równiusieńkie i gęste!
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo się cieszę, że Ci się spodobał statek cukierkowy.
Do zrobienia takiego statku są potrzebne: - podłużny koszyk- może być plastikowy, tak jak u mnie lub taki jak w załączniku - gąbka florystyczna do suchych kwiatów 2 szt. - papier ozdobny, taki jak dodaje się np. do bukietów (ja zużyłam 5 arkuszy) - 6 cukierków czekoladowych - cukierki- nie wiem ile ich zużyłam, kupiłam ich więcej, a później wbijałam w puste miejsca, aż zapełniłam wszystkie szparki. Ich ilość także zależy od wielkości, bo jak kupisz większe, to trzeba będzie ich mniej - taśma przezroczysta - patyczki do szaszłyków - cieniutka wstążka atłasowa - krepina - bibuła - wstążka z drutem - pistolet do kleju na gorąco - klej na gorąco WYKONANIE: Na początku trzeba nożem uformować gąbkę florystyczną, tak, aby kształtem pasowała do koszyka i, żeby nie wyleciała. Musi ciasno wchodzić do koszyka, żeby później cała zawartość nie wyleciała. J Później należy obkleić już uformowaną gąbkę kawałkiem papieru ozdobnego (kupisz go w kwiaciarni). Następnie wkładasz gotową już gąbkę do koszyka. Teraz trzeba wyciąć 2 małe kawałki z innej gąbki i nakleić je po obu końcach tej gąbki, którą wcześniej uformowałaś, przed tym także należy je obkleić. I… zaczynamy zabawę. ; Trzeba zrobić 6 takich stożków tak jak na załączonym zdjęciu. Później należy wbić 3 z jednej strony statku i 3 z drugiej strony, tak żeby środkowy był bardziej wysunięty, a dwa pozostałe mniej. Następnie trzeba przygotować pozostałe cukierki. Należy przygotować sobie prostokąciki z papieru ozdobnego i pozginać je tak jak na zdjęciu. Potem zrobić z nich takie ‘’sukienki” dla każdego cukierka i przymocować za pomocą taśmy do patyczka. Teraz przygotowane tak cukierki wbijamy z jednej strony, a później z drugiej strony statku, ewentualnie zapełniamy jakieś dziury. Kolejne zadanie jest dość czasochłonne, czyli wykonanie dwóch żagli. Na początku trzeba skleić ze sobą dwa patyczki i owinąć je paseczkiem bibuły. Należy zrobić to dwukrotnie, bo żagle są 2. Teraz z krepiny wycinamy 3 różnej wielkości prostokąty. Następnie przyklejamy naokoło prostokątów wcześniej oderwany złoty drucik od wstążki. Na każdym prostokącie w jego dolnej części przyklejamy kawałek patyczka, później nabijamy je na wcześniej przygotowane długie patyczki, zaczynając od największego. Sklejamy je ze sobą i wbijamy w gąbkę. Przywiązujemy wstążkę atłasową do najdłuższego stożka, owijamy wokół jednego z żagli i wokół drugiego i znów przywiązujemy do najdłuższego stożka tylko z drugiej strony. Wycinamy małe chorągiewki i przyklejamy na obu czubkach. I gotowe! Cały opis znalazłam w internecie. Mam nadzieję, że coś z tego zrozumiesz ; Powodzenia. Edytowane przez jagakos Czas edycji: 2012-10-22 o 21:26 |
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Witam w Nowym Roku i życzę wspaniałych prac.
2012-11-21 18.23.33.jpg2012-12-15 18.26.42.jpg |
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Super pomysły,świetne wykonanie!!
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Ale nie wiem czy starczy mi cierpliwości......
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Lamalama - dzięki
Jambolaja - na pewno dasz radę,w gruncie rzeczy to nie jest takie trudne tylko opis długi |
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Witam -kilka moich stroików wielkanocnych
_s0.zmniejszacz.pl_P4011314_zmniejszacz-pl_923200.jpg_s0.zmniejszacz.pl_P4011318_zmniejszacz-pl_662083.jpg_s0.zmniejszacz.pl_P4011330_zmniejszacz-pl_828160.jpg |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne!!
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Lamalama - dziękuję
Jaj przepięknie malowanych , Świąt wesołych , roześmianych , W poniedziałek kubeł wody , Szczęścia , zdrowia oraz zgody . Radosnych Świąt Wielkanocnych życzy Jadźka |
|
|
|
|
#75 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Czy posiada ktoś książkę Marie Chevalier "Kwiaty z krepiny"? Byłabym bardzo wdzięczna za udostępnienie jak zrobić słoneczniki z owej książki. Proszę o kontakt na joanna.bucior@o2.pl Pozdrawiam |
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Kilka moich nowych prac
_s0.zmniejszacz.pl_P2060044_zmniejszacz-pl_560940.jpg_s0.zmniejszacz.pl_P4140314_zmniejszacz-pl_185309.jpg _s0.zmniejszacz.pl_P4140320_zmniejszacz-pl_149900.jpg_s0.zmniejszacz.pl_P4240330_zmniejszacz-pl_322251.jpg _s0.zmniejszacz.pl_P4240337_zmniejszacz-pl_643413.jpg |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Super prace!
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za miłe słowa
Dziewczyny potrzebuję pilnie Waszej pomocy - Co mogę zrobić na spotkanie szkolne po latach (70 latki ) - muszą się znaleźć imiona i nazwiska oraz wiersz |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Może zakładki do książek?z jednej strony imię i nazwisko a z drugiej wiersz?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Moje przepiśniki i ramka ze szpatułek
_s0.zmniejszacz.pl_P9271460_zmniejszacz-pl_73423.jpg_s0.zmniejszacz.pl_P9271456-001_zmniejszacz-pl_11890.jpg |
|
|
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
Ramka jest rewelacyjna.
Moja blogosfera to http://wnetrzaiakcesoria.e-blogi.pl/, czytaj i komentuj! Edytowane przez Oneshantell1168 Czas edycji: 2015-05-26 o 13:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

Ale wymiata miś na - popraw mnie jeśli nie rozpoznałam - kocykowym rowerku? Jest cudny!!!
)

Ale nie wiem czy starczy mi cierpliwości......