|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
28 | 51,85% |
Nie |
5 | 9,26% |
nie myślałam o tym |
21 | 38,89% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I
Cytat:
![]() ![]() shadow gorąco witam na takie jakby drugie śniadanie jadłam kawałek szynki z indyka i serka żółtego i jeszcze w szklance czysty rosołek,a na obiadokolacje prawdopodobnie zjem pastę z rybki z puszki i serka białego o ile mama z siostrą nie zjadły całego do klusek i do tego jeszcze pół pomidorka. Jeszcze dziś nie ćwiczyłam ale zaraz się wezmę za siebie i pójdę ćwiczyć dla dobrego przykładu.
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj spróbuje zumby
![]() ![]()
#63 |
Raczkowanie
|
Heeej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
#65 |
Wtajemniczenie
|
no pewnie przyłączaj się
![]() ![]() ![]() ![]()
#66 |
Raczkowanie
|
przyłączam się do was..
ważę ok. 70 kg chciałabym zrzucić 20 kg mam 168cm 16 lat |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ja dzisiaj się objadłam trochę ale jakoś to będzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
też bym chciała nie mieć
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja sie juz od godziny podnoszę do ćwiczeń i tak sobie mówię zaraz zaraz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Mogłabym sie jeszcze dołączyc??;
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 18 lat, 165wzrostu , 76kg.. cel=60kg ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
A pęcherz całkiem dobrze to znosi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() P.S. trzymam za Was kciuki dziewczyny ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
mysiunia85g będę od czasu do czasu tańczyć zumbe (jak rodziców w domku nie będzie, bo mam pokój przelotowy
![]() ![]() ![]() ![]() Dzis ładnie zaczęty dzień owsianką z jabłkiem i plastrem ananasa + łyżeczka budyniu(proszku budyniowego, aby owsianka była jeszcze gęstsza, uwielbiam taka, żeby 'łycha stała') ![]() A co będzie dalej z jedzonkiem to sie jeszcze zobaczy ![]() Już miałam trochę ruchu ![]() ![]() ania166 ciesze się, ze jednak zdecydowałaś się i podjełaś taka decyzje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Ja jak na razie zjadłam dwie kromki ciemnego pieczywa z serem żółtym i jabłko , po 1,5 godz rosół.
I oczywiście mój błonnik wzięłam ;d Od wczoraj nie zjadłam nic słodkiego, pije samą wodę i zieloną herbatkę ;D Pozdrawiam, powodzenia ;* Ps. Nie łapie się w tym, bo dopiero założyłam tu konto, więc jak robicie to co macie 'pod kreską'? ;DD |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
No i pękłam wyjadając wczoraj nocną porą (po powrocie z premiery kolegi - ok.23) 2 porcje własnorecznie robionych frytek z ziemniakow. Nic, pozbierałam się już i wróciłam do starego planu zywieniowego. Wlasnie konsumuję sniadaniową owsiankę. Złamać się można, byle nie często, nie?
![]() A jak tam u Was? Macie może jakąś receptę na to zimno? Prawie palce mi do klawiatury przymarzają.
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Mnie też zimno, w bluzie siedze.
A ja dziś zjadłam 2 pączki (!) nie powinnam, wiem. ale mnie kusiło :P no i na drugie sniadanie grahamke z polędwicą sopocką.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Ja się jeszcze trzymam :p
Ale mama upiekła ciasto i mnie ciąąąąąągnie ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- ania166 w ile czasu schudłaś ze 105 do 101? |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Mróz. Za zimno by wyjść na spacerek.
Może uda mi się załatwić rowerek stacjonalny. Ale myślę, że jednym z najlepszych sposobów na wyrobienie mięsni i schudnięcie na brzuchu i w bioderkach jest hula hop i ćwiczenia 6 weidera. Troche je zmieniłam. Nie trzeba dużo czasu poświęcać a efekty są. Przez pierwsze dni ok. 10-15 min. a nawet 5 min. Cwiczenia należy wykonywać bez odpoczynku, wtedy jest najlpeszy efekt. To są ćwiczenia dla mnie. Dużo czasu nie poświęcem, a czuję,, że mięsnie pracują. No i moim najlpeszym i najmilszym sposobem jest taniec. Nie lubię zmuszać się do ćwiczeń. Mam nadzieję, że szybko przyjdzie wiosna, bo wtedy zazwyczaj raz w tygodniu jażdzę na rowerze z rodziną na wieś ok. 15 km. No ale teraz mogę pomarzyć o rowerze, zostaje stacjonalny, ale to już nie to samo. A tak pozatym. mam pytanie. Co przyczyniło się do tego, że trochę nabrałyście ciała?. U mnie chyba kłopoty z matką, zerwanie z chłopakiem, no i jeszcze pare gorszych przeżyć przez które podjadałam. Z osoby nardzo chudej( nigdy nie przekroczyłam wagi 50kg) przytyłam 20 kg. Już wielokrotnie próbowałam wziąść się za siebie. W sumie nie jest otyła ani nwet gruba, jakoś te 20 się po mnie rozeszłło. Jednak zmieniła mi się twarz i trochę figurka. Zawsze byłam taką chudziną bez zbędnych starań. Jadłam słodycze i frytki, a mimo tego nie przytyłam. Póżniej nadeszły problemy i zaczęłam, nie wychodzić z domu. Gdy były wakacje spałam do 14 a w nocy jadłam. Miałam depresję. Do szkoły poszłam niechętnie. Przez wakcje bardzo się zmieniłam, co zauważono. Wiele razy płakałam, jak ktoś mi mówił. Jezu, coś ty z sobą zrobiła? jakaś ty gruba i takie tam...było cięzko, dlatego teraz się nie poddam. Walczę już pół roku z nadwagą, czsami schudałam z 4 kg, ale potem przytyłam. narazie trzymam się na tej samej wadze. nie wiem ile dokładnie waże. Smiesznę, ale nie mam w domu wagi. myślę, że ok. 68-70kg. |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mi też zimno ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
czekolada też może być potrzebna
jedna czy dwie kostki nie zaszkodzą na jakiś czas, jednak wybrałabym gorzką czekoladę, która na pewno jest lepsza niż szklanka coli. Wydaje się nam że cola light jest tak mało kaloryczna, ale żeby odtrzymać smak pomyślmy co producenci włożyli do tej coli. Słyszałam kiedyś, że lihgt produkty są mniej zdrowe i zgadzam się z tym. Jest w nich o wiele więcej konserwantów, czasami cukrów, a czasami jakiś serek light niczym się nie różni zawartością i skałdem od zwykłego. To jest zwykły chwyt markingowy. Jeśli popatrzymy na skład na czekoladę nawet taką zwykłą a cole to i tak czekolada wygrywa- więcje magnezu i hormon szczęścia. Cola light nie ma dużo kalorii, ale to nie znaczy, że po niej nie przytyjemy. Ja w sumie nie wiem co ma w sobie takiego smacznego. O wiele bardziej wolę soki pomarańczowe, które teraz robię sama w domu bez cukru. A tak wogóle jeśli musicie dodawac cukier to spróbujcie znaleść fruktozę. Jest o wiele słodsza, więc dajemy jej mniej. A w końcu jest to cukier pochodzący z owoców. Nie wolno jeść go bez opamiętania, ale jest na pewno lepszy niż zwykły. |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W pewnym sensie też faszerowanie lekami od urodzenia. Zawsze byłam grubsza, ale ważne że chudnę. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- A co do dzisiejszego dnia... To wstałam jak zwykle niewyspana i zła. Zjadłam jogurt z kawałkiem bagietki, podjadałam domowy chlebek (o zmoro! dlaczego...dlaczego?!) obiad :/ ziemniaki i barszczyk, no i kisiel bez cukru... Do wieczorka już nic, bo za dużo tego. Sama herbatka, nauka i skakanka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Kradziejka myślę że jednak warto coś wieczorem jeszcze zjeść
![]() ![]() ![]()
#84 |
Raczkowanie
|
dodaje jednego naleśnika
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Hej! Trochę się zaniedbałam z pisaniem bo ogarnął mnie ogrom nauki
![]() ![]() Ja nie miałam tak żeby w jakimś momencie życia nagle przytyć. Od dziecka byłam okrąglutka i tak jak wcześniej już pisałam przez całe życie zmagam się z ciągłymi skokami wagi. Po prostu kiedy się opamiętam zaczynam się odchudzać, chudnę parę kilo a potem daję sobie spokój i znowu tyję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
myślę, że to wcale nie dobrze jest schudnać tak szybko w tak krótkim czasie.
1kg odpowiada 7 000 kcl spalonych kalorii. Dziennie nawet jeśli byś nic nie zjadła, trochę cwiczyła to powiedzmy że jesteś w stanie spalić 3600 kalorii( musiałabyś zawodowo uprawiać sport) mnożąc to razy 4 dni wychodzi 14400 czyli maksymalnie mogłabyś schudnać 2 kg i troszkę dekagramów. Nie twierdzę, że twoja waga oszukuje. Jeśli rozpoczyna dietę ubogą w wodę, to po pierwszych dniach chudnie się szybko, a wręcz bardzo szybko, ale nie chudniesz z tłuszczów, tylko odwadniasz się. faktem jest, że na początku więcej się chudnie, ale bez przesady 3-kg na tydzień, a nie na 4 dni. Pijesz za mało płynów. Człowiek odchudzajaćy się powinnien pić min 2l wody. 4 kg w 3 dni jest niemożliwe, chyba że sktosujesz diety cud, które wypłukują z ciebie wodę albo za mało pijesz. Kiedyś próbowałam głodówkę i wiem jak się to sko0ńczyło. 7 dni- ok 5 kg- ale jakie skutki byłam wyczerpana nie atakauje cię, ale coś musiałaś zrobić nie tak pamiętaj, że odchudzanie to stopniowy proces musisz trochę wyczerpieć i poczekać ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
gdy przytyłam nagle zamknęłam się w sobie nie chcę już wychodzić z przyjaciółmi nie pasuję do nich i nawet oni mnie odtrącili sami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Ale to jest możliwe... ja na samym początku jak zaczęłam się odchudzać pamiętam że chudłam dziennie 1-1.2kg! i bez głodówki. Rower i połowa jedzenia mniej, bez kolacji. Możliwe i wcale nie musi być niebezpieczne. W końcu to zależy od organizmu. A przy wadze +100 to raczej normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
z chemiczenego punktu nie jest to możliwe
nawet przy wadze 100 najprawdopodobniej trochę przez tą dietę się odwodniłaś. bo zazwyczaj tak jest cwiczenia dają dużo, ale samą jazdą na rowerze nie spalisz kilka tysiećy kalorii jeśli przez 3 dni schudłabyś 4 kg to musiałabyś dziennie spalać przynajmiej 9000kcal no ja nie znam takiej osoby która by to potrafiła na początku diety człowiek szybciej chudnie ale nie 1,5 dziennie chyba że strata kilo jest spowodowana przez stratę wody w organizmie, |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
ale samo funkcjonowanie to też spalanie kalorii. nie trzeba wyćwiczyć 7000kcl żeby schudnąc 1kg. Człowiek przy wadze +100 więcej się męczy niż osoba z waga 65kg. Szybciej spala i szybciej chudnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
ros dobrze piszesz:d tylko że to naprawdę zależy od budowy i od wagi
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.