|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezerwatywy kontra Ksiądz
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż to zależy ;p
Jedne USC wyglądają jak typowe biura, rzadko spotkałam jakieś z odpowiednim wystrojem gdzie komponowałaby się biała suknia. |
|
|
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje pytanie wynikało z czystej niewiedzy na temat tego jak wygląda pochówek świecki. Nigdy na takim nie byłam i nigdzie nie widziałam.
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami tzw. "bliscy" mogą zignorować Twoją wolę i zrobić po swojemu.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wolno sobie ukochanego rozsypać na plazy, czy taty postawic na kominku |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
No bo prawo zabrania, ale gdyby nie zabranialo, a ostatnia wola zmarlego byloby rozsypanie jego prochow na plazy to czemu nie...
|
|
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
A czy w szkołach księża mają "program nauczania" czy sami sobie wybierają tematy? Ksiądz powinien mieć zakaz nauczania o antykoncepcji. Jeżeli moje dziecko przyszłoby do mnie i opowiedziało, jak to dziś ksiądz na lekcji o porach w prezerwatywach gadał, to bym zaraz poszła do szkoły i powiedziała co o tym sądzę. 10letnie dziecko nie sprzeciwi się księdzu, bo się na tych sprawach nie zna (a jak się zna, to się boi księdza).
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Pare lat w stecz aborcja była dość "popularna" w szpitalach, w każdym razie nie byla zakazana i pilnowana jak jest teraz. I co do tego argumentu to się jednak troszkę zgodzę. Moja babcia jest położną i czasami uczestniczyła w takich "zabiegach" i zdarzało sie, że takie sytuacje miały miejsce. Jak jest teraz - nie wiem.
A co do poruszanego tematu to powiem Wam, że czuje sie "spełniona" co do nauczania mnie religi w szkole Pamiętam, że w 2 klasie gimnazjum miałam lekcje o antykoncepcji i siostra kazała nam rysować tabelkę gdzie umieszczaliśmy wszystkie metody antykoncepcji, razem z % wspaźnikiem skuteczności i wszystkimi efektami "ubocznymmi" Musze powiedzieć że tabelka była zdecydowanie bez przeklamań, siostra nei wpajała nam jakiś śmiesnzych historyjek o dziurach w prezerwatywach A na koniec podsumowała, że ze wzgledow religijnych jak wiemy jest to zabronione i wgl (mowiła tutaj właśnie argumentując to podejściem kościoła do spraw antykoncepcji), ale na sam koniec podkreśliła, że jeśli ktoś będzie chciał zacząć wspolzyc i nie będzie jeszcze gotowy na dziecko to lepiej niech zabezpiecza się i metodą naturalna i jedna z tych - jak to sie siostra wyrazila - spomagających (miała na mysli glownie prezerwatywe).
Edytowane przez Bezprecedensowa_ Czas edycji: 2010-05-02 o 22:56 |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Ta, ja pamiętam jak karmili mnie bzdurami o aborcji - że zły pan doktor podaje truciznę dziecku które wije się i walczy resztkami sił przed śmiercią, tak bardzo że rani macicę, kobieta krwawi i różne takie...
Ani na wf ani na religii nie ma programu nauczania. Powinni coś z tym zrobić, znane są sytuacje gdy uczniowie rok w rok grają na przykład tylko w kosza, bo nauczyciel podnieca się tą grą niesamowicie. Tak samo jak ksiądz który z uporem maniaka opowiada bzdury. |
|
|
|
|
#72 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i pewnie wypisała dziecko z religii |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
i z ciekawosci, obejmuje ona opowiesic o pourywanych raczkach i nozkach, truciu dzidziusia i wielkich dziurach w rakotworczych prezerwatywach?
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Najwidoczniej każda szkoła ma autorski program nauczania obejmujący wyrywanie rąk i komorę gazową w macicy
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-02 o 16:23 |
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mowilam mamie wczoraj o tych religijnych hm... "mądrosciach" i moja mama powiedziala, ze spotkala sie z podobna teoria, ze prezerwatywa moze przepuszczac wirusy HIV ale plemników nie. Oczywiscie nie zawsze, ale moze sie zdazyc i to nie powiedzial zaden nawiedzony katecheta tylko jakis profesor czy cos... Moja mama powiedziala, ze kosciol nie popiera antykoncepcji i dlatego tak chca dzieciaki zniechecic. |
||
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Chce, ale dlaczego kłamią?
Wiecie co ja ostatnio słyszałam? Rewelację okrutną.Że prezerwatywy zwiększają ryzyko zachorowania na raka szyjki macicy ponieważ zwiększają ciśnienie w pochwie No to zobacz kiedyś jak wygląda kobieta która weźmie pigułkę wczesnoporonną. Weźmie, obejrzy telewizor, pójdzie spać, zwymiotuje, wykrwawi wyrzuci czerwoną grudkę i dziecka nie ma. ;p |
|
|
|
|
#80 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"rozerwane dziecko" wyglada zgola inaczej niz "jelitko" z linka sprytnie ulozone w ksztalt czlowieka (do sprawdzenia chocby na rotten com) to rownie dobrze moga byc kurze podroby z mięsnego, ale chętnym wszystko da sie wcisnac a to jest dziecko obdarte ze skory z cebulkąhttp://demotywatory.pl/789/Dzieciecina (ciekawe za ile zdjecie bedzie chodzic w obiegu jako "plod po aborcji") Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-02 o 17:36 |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio. Parę lat wstecz, tzn. ile lat? Kiedy wcześniej była "zakazana i pilnowana"?
|
|
|
#82 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"zakazana i pilnowana jak jest teraz" Chodzi o to że wcześniej oczywiście nie to,że była dozwolona ale do pewnego miesiąca (nie pamiętam ktorego) byla dozwolona, a to że często wykonywalo się takie zabiegi w pozniejszych miesiacach (i to nie po garażach albo w prywatnych gabinetach jak się teraz zdarza, ale w zwykłych szpitalach) nie bylo aż tak"ścigane" i pilnowane. Parę lat to taka delikatna metafora bo tych lat troche uplynelo ale 40 czy 30 temu jeszcze było na porządku dziennym. (przynajmniej o paru szpitalach o ktorych mam takie widomości) |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Ta wiesz co jeszcze dziewczynko się działo 30 czy 40 lat temu?
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczesniej obowiazywała ustawa z roku 1956, która dopuszczała mozliwośc przerwania ciąży ze wzgledu na "trudne warunki życiowe kobiety ciężarnej" co oznaczało w praktyce aborcję na życzenie. I zgadzam sie, wtedy dokonywano nierzadko aborcji tak, jak to opisałaś, czasem dziecko było juz całkiem ukształtowane.
|
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Bezprecedensowa_ Czas edycji: 2010-05-03 o 10:31 |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
I powiedz mi co się zmieniło od tego czasu, poza tym że aborcji przybyło i wszystkie dają zarobić lekarzom pod stołem?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Wiec pewnie jak nie dam w łape, to wezme ślub cywilny, co nie oznacza wg mnie wcale "gorszy", choc nie ukrywam, ze marzy mi sie biala suknia...

)
Rewelację okrutną.

z cebulką