Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 22:11   #61
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

martucha84, super, że wszystko ok. Zdjęcia fajowe I gratuluje penisa w brzuszku

Ewcia811211, wydaje mi się, że w przepisach o ochronie kobiety w ciąży jest też zapis co do pracy przy komputerze. I chyba właśnie nie wolno więcej niż te 4h dziennie.
Ja tam nie zwracam uwagi na to, co sobie pomyślą w pracy i jeżdżę na 7:00, zamiast na 6:00. Na nocki też nie chodzę (pracuję na umowę zlecenie i mam być rano w określone dni i mam czas do 12:00 na wykonanie pracy. Inni przychodzą na 6:00, lub na noc, a ja mam to gdzieś ). Przepisy są dlatego, że udowodniono, że to szkodzi dziecku i ryzykować nie zamierzam, czy narażać maleństwo na "stres". A gdzieś nawet czytałam, że praca w godzinach nocnych (22:00-7:00) jest bardziej szkodliwa niż dźwiganie ciężarów. Zaburza dobowy rytm organizmu.
Co do szkodliwości komputera, to nie wiem. Sama w domu więcej niż 4h spędzam przed laptopikiem
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:15   #62
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Dziewczyny, chwilę mnie nie było i nie dopilnowałam Dobrze, że Gabisun przytomnie założyła nowy wątek Przejmujesz listę, czy mam dalej ją prowadzić?

Czy ktoś poprosił moderatora o oficjalne zamknięcie wątku czy mam to zrobić?

Szokoladko, gratuluję pierwszej córeczki na wątku

Matrucha, gratuluję potwierdzenia płci! Piękne imię wybraliście

Mszu, śliczne zdjęcia A ja tak szybko zapisuję się na skzołę rodzenia, bo jest bezpłatna u nas.

Miałam dwa dość nieciekawe dni, kilka rzeczy mnie trochę przygnębiło i chodziłam zapłakana i zapuchnięta. Nie wiem, czy jest lepiej, ale ile można płakać? Jakoś taki smutek się we mnie odezwał, kilka wydarzeń i rozmów go uruchomiło i muszę sobie z nim poradzić. Ale to już inna historia...

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-03-29 o 22:22
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:22   #63
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Czy ktoś poprosił moderatora o oficjalne zamknięcie wątku czy mam to zrobić?

na wszelki wypadek zrób to sama

Miałam dwa dość nieciekawe dni, kilka rzeczy mnie trochę przygnębiło i chodziłam zapłakana i zapuchnięta. Nie wiem, czy jest lepiej, ale ile można płakać? Jakoś taki smutek się we mnie odezwał, kilka wydarzeń i rozmów go uruchomiło i muszę sobie z nim poradzić. Ale to już inna historia...
Pomi, cokolwiek się stało, mam nadzieję, że już jest lepiej i że Twój smutny nastrój szybko minie. Pamiętaj, że po burzy zawsze świeci słońce Ściskam
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:34   #64
gabisun
Zakorzenienie

Pomi możesz ją nadal prowadzić, ja nawet nie miałam w planach wątku nowego zakładać, ale tyle postów już poszło, więc jakoś się zmobilizowałam daj znać żeby zamkneli wątek, widzisz ja nawet nie wiedziałam, że trzeba coś takiego uczynić
miałam tylko założyć nowy wątek ale potem stwierdziłam że przecież lista powinna byc na pierwszej stronie
A dlaczego się tak smutałaś jak chcesz to możesz śmiało ponarzekać i pomarudzić co ci tam na serduszku leży

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:37   #65
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Martucha gratulacje!!!!!
dziekuje

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
martucha84, super, że wszystko ok. Zdjęcia fajowe I gratuluje penisa w brzuszku
hahaha dziekuje

Cytat:
Matrucha, gratuluję potwierdzenia płci! Piękne imię wybraliście
dziekuje podwojnie imie od zawsze nam sie podobalo..
Stary 2010-03-29, 22:40   #66
Pomidora
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny A tak mi się złożyło akurat, że od kilku osób usłyszałam niezależnie od siebie kilka rzeczy, które mnie bardzo zasmuciły, niektóre zraniły, niektóre zmartwiły, ale tak mi się nagromadziło, że wylało się w końcu potokiem łez i tyle. Do teraz mam płacz na końcu nosa i nieciekawy nastrój, ale mam nadzieję, że to minie. Humorów ciążowych do tej pory nie miałam w ogóle, ale nawał ostatnich wydarzeń po prostu mnie trochę przytłoczył.

Gabisun, chętnie poprowadzę dalej listę, bo to lubię Jak będę coś poprawiać, to prześlę ci na pw, żeby na pierwszej stronie też było poprawione - edytujesz post i wkleisz po prostu, dobrze? A do moderatora napisałam już

Muszę poczytać dokładniej, co tam u was, ale chyba jutro to zrobię, bo teraz już spać lecę. Dobranoc

28.09.2014

Stary 2010-03-29, 23:11   #67
martucha84
Zakorzenienie

aaa i zapomnialam ze nasze szczescie ma 17,88 cm i wazy az 35 dkg

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

uwaga nasz filmik !!!! (aha i dzidzius siedzi po turecku: ma nozki zalozone) mam nAdzieje ze bedziecie cos widziec trwa troche ponad minute.. bo niechcialam tego 5 minutowego wrzucac... ale wszystko widac zaczyna sie od nozek

http://wyslijplik.pl/download.php?sid=opIqniHH

wystarczy kliknac w ramce na plik VTS_02 costam.. i sie pobierze...
to zwykly plik dvd cHodzi na kazdym odtwarzaczu dvd (w stylu power dvd itd- szwagier sprawdzil u niego hula)
Stary 2010-03-29, 23:32   #68
NIKaP-n
BAN stały

Cześć dziewczyny w new wątku

martucha śliczny Patryczek Piękny hehe imię mojego pierwszego chłopaka

Szokoladko gratuluję Dziewuszki Baaaaardzo

Z nowości, to mamy połówkowe ok. 14 kwietnia. Jutro muszę potwierdzić.
Ktoś pytał o coś na ból gardła, polecam homeopatyczne tabletki Homeovox- ok.11zł. Niby Tantum Verde można, ale w przeciwskazaniach jest ciąża. Więc ja zrezygnowałam.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Kasia ja to samo, pół weekendu przeryczałam, do tego (albo od tego) doszła migrena i wszystko było do d... Dzisiaj trochę lepiej, ale dolina jeszcze została

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

mszu moja droga śliczne focie, piękna Kobietka
Rozkoszna fota jak zbierasz (pieniążki?), super uśmiech
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 00:24   #69
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Jutro mam genetyczne i cykora tez mam , a egz hmm piatkowy za mna, jeszcze 4 zalegle .
Trzymamy kciuki za usg i czekamy na wieści jutro
Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
dziewczyny ale miałam dziś pobudkę...schodzę na parking po samochód bo do pracy jechać trzeba a tam....ktoś mi tablice rejestracyjne zwinął...no jak się wkurzyłam
Strasznie niemiła sytuacja,mam nadzieję że ta osoba zostanie złapana i odpowie za to co zrobiła
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie coś skutecznego na ból gardła?? POMOCY
Ja polecam Propolki do ssania
Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A ja dziś od rana plamię. Lekarz kazał mi więc znowu przyjechać.
Krwawi mi szyjka macicy. Czy któraś z Was miała coś takiego?
Muszę leżeć plackiem i nie wyobrażam sobie jak to zniosę. Tym bardziej, że dziś moje dzieci zaczęły ferie.
Ja plamiłam w pierwszym trymestrze 5 razy ale zawsze były to bardzo skąpe plamienia nie wiem co było przyczyną,ostatni raz w 12 tc a potem samo przeszło
Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
witajcie
można się dołączyć? jestem w 7 tygodniu ciąży, termin będe miała gdzieś na pażdziernik ale dokładnie nie wiem na którego
Witamy
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
pierwszy obraz jaki ukazal nam sie na ekranie to... siurak wiec bedzie
SYNNNNNNNNNNNNNN
Super gratuluję
Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
hejcia
ja mam termin na 22.09.a okres 15.12 mialam, wiec SZCZESLIWA dobrze myslisz. choc tez wpierw bylo ze na 5.10.potem 27.09 według usg i juz sama niewiem,
Termin z usg jest bardziej wiarygodny niż ten liczony od ostatniej miesiączki
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Gabisun, miałam zjazd i trudne kolokwium. Na szczęście zaliczyłam na 5!!
Gratulacje
Cytat:

uwaga nasz filmik !!!! (aha i dzidzius siedzi po turecku: ma nozki zalozone) mam nAdzieje ze bedziecie cos widziec trwa troche ponad minute.. bo niechcialam tego 5 minutowego wrzucac... ale wszystko widac zaczyna sie od nozek
Filmik super

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 07:43   #70
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Dziękuję dziewczyny A tak mi się złożyło akurat, że od kilku osób usłyszałam niezależnie od siebie kilka rzeczy, które mnie bardzo zasmuciły, niektóre zraniły, niektóre zmartwiły, ale tak mi się nagromadziło, że wylało się w końcu potokiem łez i tyle. Do teraz mam płacz na końcu nosa i nieciekawy nastrój, ale mam nadzieję, że to minie. Humorów ciążowych do tej pory nie miałam w ogóle, ale nawał ostatnich wydarzeń po prostu mnie trochę przytłoczył.

Pomidora głowa do góry Wszytko będzie dobrze
Jak Ci się uda zajrzyj na Staraczki Konczita nas opuszcza i nie z powodu ciąży
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 07:43   #71
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

WItajcie Dziewuszki z rańcaw nowej części wątku
ale jestem głodna... aż mi w brzuszku głośno burczy hehe, zaraz bede musiala iść na śniadanko

Martuszka- Gratulacje - masz cudownego synka BRAWO;-)

Pomidorko i Niczko- głowa do góry, nie smutac mi się Wiosna idzie, ciepełko bedzie wiec humorki Wam się poprawią zwlaszcza od kontaktu z NAmi

Joanna 16 -WITAMY - wejdz na ta stonke, wpisz date ostatniej miesiaczki i bedziesz znala termin porodu
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2009&bg=000

Pisałyście, ze macie ochote na omlety z bitą smietana, ja natomiast znalazalm super przepis na necie na gofry -pyszne,chrupiace i czesto robie, z bita smietana i zmiksowanymi truskawkami, a jak nie chce mi sie robic gofrow, to jem loda sniezke z truskawkami mniam pychota...
Kurcze i nie mam w ogole ochoty na mieso- juz nie pamietam kiedy jadlam na obiad to wole zupe niz drugie danie, a jak WY macie?
Stary 2010-03-30, 07:50   #72
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Mpik - co do mięsa to ja nie jem, ostatnio zrobiłam obiad i oddałam mięcho mężowi bo w ogóle mi nie wchodziło. Za to zupy jem i te mięso z kosteczki też, ale tylko te własnie. Nawet za wędliną nie przepadam, tylko konserwa-gulasz angielski

a gofra bym wciągnęła z bitą śmietaną oczywiście ale niestety koło mnie nigdzie takiej budki nie ma

Martucha - jeszcze raz gratuluje

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:09   #73
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Mpik - co do mięsa to ja nie jem, ostatnio zrobiłam obiad i oddałam mięcho mężowi bo w ogóle mi nie wchodziło. Za to zupy jem i te mięso z kosteczki też, ale tylko te własnie. Nawet za wędliną nie przepadam, tylko konserwa-gulasz angielski
No ja ma ta samo Mięso mogło by dla mnie nie istnieć. Jak robię obiad z mięsem to poskubie troszkę i oddaje TŻ. A powinnam je jeść bo mam anemie

Coś mnie dziś brzucho kłuje na dole Tzn chyba macica. Oj byle by do USG za tydzień i powinnam już być spokojna
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:16   #74
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
martucha śliczny Patryczek Piękny hehe imię mojego pierwszego chłopaka
dziekuje bardzo nam sie podoba imie Patryk od zawsze.. a ze mamy do tego przyjaciela patryka to jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Super gratuluję

Filmik super
dziekuje podwojnie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Martuszka- Gratulacje - masz cudownego synka BRAWO;-)
dziekuje

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość

Martucha - jeszcze raz gratuluje
dziekuje

ale jestem szczesliwa D:

aaaa no i zapomnialam sie pochwalic.. wkoncu jestem na plusie! nie dosc ze dobilam do wagi z przed ciazy to! jestem 1 kg na plusie
aaaaa pan doktor powiedzial (bo robil wywiad ile wazyla mama jak wygladala jak wyglada po ciazach...) ze powinnam byc modelka.. hahahahahaha myslalam ze sie poplacze ze figurke mam i zachowam do konca;D hahahhaahahaha

no i moj tata odrazu powiedzial ze kupuje wnukowi (cieszyl sie jak szalony wkoncu do teraz byly same baby) kupi mu wedke i bedzie z nim jezdzil na ryby... za to tesciu w filmiku dluzszym widzial jak maluch ma zacisniete raczki w piesci i juz mowi ze prawdziwy chlop i ze wrozy mu kariere bokserska... o to to to nie

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-03-30 o 08:40
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:42   #75
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Potrzebuje pomocy w określeniu w którym jestem MIESIĄCU. Mamcia mi wyliczyła, że zaczęłam 5ty=skończyłam 4ty miesiąc.
OM miałam 14 grudnia, termin porodu mam na 21 września.
Nie wiem za cholerkę jak liczyć miesiące. Po ile mają tygodni? Bo licząc od 14 grudnia w przód, to mam za sobą jakieś 4 i pół miesiąca, a licząc od dnia porodu w tył, to dopiero co skończyłam 4 miesiąc.
I liczycie, że ile tygodni ma 1 msc? 4? 4 i pół? Bo mi za nic nie pokrywa się to z trymestrami (1 trymestr=3miesiące). Jakieś to wszystko pokręcone...
Ja miałam OM 14 grudnia, termin mam na 27 września a obecnie jestem na początku 16 tygodnia i jest to połowa 4 miesiąca ciąży.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Pani w aptece FARMACEUTKA dała mi Szałwie mówiła że można w ciąży a na opakowaniu jak wół napisane że nie można
Na panie w aptece też trzeba uważać. Ja w styczniu byłam zaziębiona, pani mi dała syropek podobno "dla kobiet w ciąży", wracam do domu, patrzę a tam jak byk napisane "ze względu na zawartość alkoholu nie stosować w ciąży" Jakby nie to, że syropek kosztował 3,50 to bym go poszła oddać, ale mi się już nie chciało po zimnie łazić.

Cytat:
DZiekuje za trzymanie kciukow juz jestem :

wiec tak u lekarza ok

pierwszy obraz jaki ukazal nam sie na ekranie to... siurak wiec bedzie
SYNNNNNNNNNNNNNN
Super

Ja już się nie mogę doczekać aż poznam płeć maluszka (być może już za tydzień) i aż poczuję pierwsze ruchy - też być może już za tydzień. Ech... niech ten tydzień już minie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 09:02   #76
Limeta
Raczkowanie

szokoladka, gratuluje corci.

martucha a tobie synka
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:07   #77
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Marta!!!!! Tatuś pewnie dumny jak paw

Gabisun, Pomidora, Nika, Mpik... dzieki dziewczyny za miłe słowa
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:07   #78
dash
Raczkowanie

Dziewczyny ja wczoraj napisałam ten przepis na omlety i wysłałam no i mi net padł i widzę, że nie doszło. Już piszę, tylko zaznaczam, że często robię je na oko i później jeszcze dolewam różnych rzeczy aby było więcej
5 jajek, 8 łyżek mąki
ubijając białka dodać szczyptę soli, 2 łyżki cukru, później dodać żółtka, mąkę i szczyptę proszku do piecz. i zmiksować. Ja daję szklankę wody mineralnej lub mleka. Nie musicie dawać tyle jajek bo robiłam już z mniejszą ilością. Dzisiaj będę je robić po południu, więc dam jeszcze znać jak mi wyszły. Ja podaję je z bitą śmietaną i owocami, dziś to będą maliny z zamrażarki oczywiście A ten przepis na gofry na pewno spróbuję!!! już nie mogę się doczekać

SERDECZNIE GRATULUJĘ mamusiom, które już znają płeć!!! SUPER ok to do później dziewczyny!!!!! buziaki

Dziewczyny znalazłam takie omlety jak ja robię na naszym wizażu, przesyłam link
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=562

Edytowane przez dash
Czas edycji: 2010-03-30 o 09:10
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:23   #79
Pomidora
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Czasem tak po prostu jest, że za dużo rzeczy się zdarzy i człowieka to przygniata, ale dam radę

Martucha, młody superaśny Fajny filmik

Monika, no widzisz, my to tak podobnie mamy widocznie w tych samych momentach Ej, jakoś to trzeba przejść i tyle

Mpik, ja nigdy nie przepadałam za zupami, a odkąd jestem w ciąży to bym tylko zupy wcinała

Joanna16, witaj na wątku i gratulacje Podaj proszę swoje dane do listy - imię, wiek i termin porodu, to cię dopiszę

Limetko, co tam u ciebie?

Dash, przepis brzmi super, na pewno wypróbuję

Ja dziś trochę polatam, ale pogoda ładna to mnie to jakoś nie martwi Mąż ma dziś rozmowę z kierowniczką, coś chyba nie tak w pracy jest i się martwię, bo mamy kredyt i nie stać nas na jedną pensję No i chyba w tym roku na wakacje nie pojedziemy, bo kasy nie będzie. A tak mi się morze marzyło...

28.09.2014

Stary 2010-03-30, 09:27   #80
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dziś trochę polatam, ale pogoda ładna to mnie to jakoś nie martwi Mąż ma dziś rozmowę z kierowniczką, coś chyba nie tak w pracy jest i się martwię, bo mamy kredyt i nie stać nas na jedną pensję No i chyba w tym roku na wakacje nie pojedziemy, bo kasy nie będzie. A tak mi się morze marzyło...
A moze wrecz przeciwnie? Rozmowa z kierowniczka nie zawsze musi byc zla

Moj TZ wlasnie bedzie zmieniac prace. Zobaczymy jak to bedzie. Znalezlismy juz samochod. Ford Mondeo, tylko mam nadzieje, ze nie bedzie sie czesto psuc, bo nie stac nas na to
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:32   #81
Beata_Batumi
Zadomowienie

Proszę o dopisanie do listy bo nie mogę się "dopchać"- Beata, lat 25, termin 28.10.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:35   #82
szokoladka74
Raczkowanie

Weronisia- dbaj o siebie, bardzo się martwię

Martucha-wielkie WOW Super jest mieć synka !!! A Twój tata z wędkami rozbroił mnie kompletnie
Jak mój się urodził, to mąż od razu leciał do sklepu po korki i piłkę, bo przecież oni razem będą ma mecze chodzić Mężczyźni ...

Pomidorko, NikoP -słońca wam życzę, bo od tego smutki jakoś szybciej mijają

Ja dziś jadę pożegnać Babcię.Też będzie mi smutno... I ten wielki zjazd rodzinny, jakoś za takimi nie przepadam.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:40   #83
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Super
Ja już się nie mogę doczekać aż poznam płeć maluszka (być może już za tydzień) i aż poczuję pierwsze ruchy - też być może już za tydzień. Ech... niech ten tydzień już minie
dziekujemy a plec i ruchy juz niedlugo zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
martucha a tobie synka
dziekuje

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Marta!!!!! Tatuś pewnie dumny jak paw
oj bardzo dumny jakby mogl to by latal .... "ja od poczatku wiedzialem ze bedzie syn" hahahah jasne to czemu do brzucha gadal corciu zuziu hahahaha no ale niech mu bedzie widze jak sie cieszy juz planuje ze w pilke beda grac ze kupi mu mala skrzynke z narzedziamy hahahaha (chyba boba budowniczego ) moi faceci

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
SERDECZNIE GRATULUJĘ mamusiom, które już znają płeć!!! SUPER ok to do później dziewczyny!!!!! buziaki
dziekuje

Cytat:

Martucha, młody superaśny Fajny filmik
dziekuje a na filmik patrze caly czass

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Moj TZ wlasnie bedzie zmieniac prace. Zobaczymy jak to bedzie. Znalezlismy juz samochod. Ford Mondeo, tylko mam nadzieje, ze nie bedzie sie czesto psuc, bo nie stac nas na to
my mamy mondeo... jestemy bardzooooooo zadowoleni mamy go juz 3 lata.. ale autko jest z 96 roku wiec jest stosunkowo starsze a oprocz takich typowo bierzacych rzeczy nie robilismy nic.. (olej, klocki... no i plyny..) jestesmy naprawde zadowoleni...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Martucha-wielkie WOW Super jest mieć synka !!! A Twój tata z wędkami rozbroił mnie kompletnie
Jak mój się urodził, to mąż od razu leciał do sklepu po korki i piłkę, bo przecież oni razem będą ma mecze chodzić Mężczyźni ...
hahahaha dziekuje no agent z niego.. on juz ie jaka wedke widzial w sklepie taka mala fajna hahahahaha dzieciak jeszczez w brzuchu a on juz wedki kupuje... no ale widze (po twoim mezu) ze to taki urok mezczyzn
Stary 2010-03-30, 09:47   #84
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Termin z usg jest bardziej wiarygodny niż ten liczony od ostatniej miesiączki
Mój lekarz twierdzi co innego. I kazał mi nie zwracać uwagi na termin z USG.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja miałam OM 14 grudnia, termin mam na 27 września a obecnie jestem na początku 16 tygodnia i jest to połowa 4 miesiąca ciąży.
hmm to twoja ciąża będzie o prawie tydzień dłuższa niż moja dziwne a wg OM powinnaś mieć termin dzien przede mną.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

u mnie podobnie - jesli będzie syn,. to już pewne, ze dostanie w prezencie wędkę od mojego męża i/lub taty

Byłam dziś na badaniach morfologia + mocz. Zrobiłam sobie też cukier na wszelki wypadek. Mam nadzieję, że wyjdą ok. A za 2 tyg. kolejne USG, którego już się nie mogę doczekać.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:48   #85
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
my mamy mondeo... jestemy bardzooooooo zadowoleni mamy go juz 3 lata.. ale autko jest z 96 roku wiec jest stosunkowo starsze a oprocz takich typowo bierzacych rzeczy nie robilismy nic.. (olej, klocki... no i plyny..) jestesmy naprawde zadowoleni...
My planujemy kupic taki z '99 kombi.
To mnie uspokoilas, ze nie bedzie trzeba duzo dokladac
Stary 2010-03-30, 09:48   #86
Pomidora
Zakorzenienie

Szokoladko, dasz dziś radę Trzymaj się dzielnie!

Beatko, już cię dopisuję, oczywiście. A ty chyba jeszcze tez na listopadówkach jesteś? Ale nie dziwię się, kilka dziewczyn tak skacze, bo mają terminy pomiędzy miesiącami

Paula, no właśnie wiemy, ze to nie będzie nic miłego. Zresztą ta firma strasznie się sypie, ostatnio obcięli pensje, a teraz wymyślają. Zwolnić go nie zwolnią dzisiaj, ale mam nadzieję, ze znowu pensji nie obetną Ford Mondeo bardzo fajny - podoba mi się. ale my mamy w tym roku kupić Forda Focusa, zobaczymy, co z tego wyjdzie

Mamusie wrześniowe - jest już 45

Martucha84 (Marta, 25l.)...................t p. 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... ..tp. 26.08.2010 Paweł jr Lech
Limeta (?,?).................... ...................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.).................... tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)........tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... .....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... .tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .tp. 2.09.2010 dziewczynka
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,23l.)............. .......tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ....tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... .tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... .....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... ...tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. ........tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... .......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)................tp. 12.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .tp. 14.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ....tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ......tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)................tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)..............tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ...........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... ........tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.)..........tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ........tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)................tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................... ..tp. 22.09.2010
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).............tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ...........tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... .....tp. 26.09.2010
Klarissa................. ......................... ..tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.).................... ..tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... ......tp. ?

Naked21 (Ewa, 25l.).................... ........tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 31

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010
JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. ?

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

28.09.2014

Stary 2010-03-30, 09:50   #87
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Mój lekarz twierdzi co innego. I kazał mi nie zwracać uwagi na termin z USG.
Moj tez tak mowi. W pozniejszej ciazy kazde dziecko sie rozwija swoim tempem, wiec moga rozne terminy powychodzic. I tak najwazniejszy jest pierwszy kopniak. W pierwszej ciazy od niego mija dokladnie 4 i pol miesiaca do porodu.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:

Paula, no właśnie wiemy, ze to nie będzie nic miłego. Zresztą ta firma strasznie się sypie, ostatnio obcięli pensje, a teraz wymyślają. Zwolnić go nie zwolnią dzisiaj, ale mam nadzieję, ze znowu pensji nie obetną Ford Mondeo bardzo fajny - podoba mi się. ale my mamy w tym roku kupić Forda Focusa, zobaczymy, co z tego wyjdzie
Nad Focusem tez sie zastanawialismy, ale jakos stanelo na Mondeo
No to wspolczuje, a w jakiej firmie maz pracuje?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 09:54   #88
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Nad Focusem tez sie zastanawialismy, ale jakos stanelo na Mondeo
No to wspolczuje, a w jakiej firmie maz pracuje?
Mąz w firmie reklamowej pracuje, ma samodzielne stanowisko, przełożonych z innego miasta i zawsze było ok, a teraz mają niższe obroty we wszystkich miastach i się czepiają Mam nadzieję, że to będzie tylko jakaś rozmowa motywująca, a jak nie to ja już dorwę tego szefa

28.09.2014

Stary 2010-03-30, 09:59   #89
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Mąz w firmie reklamowej pracuje, ma samodzielne stanowisko, przełożonych z innego miasta i zawsze było ok, a teraz mają niższe obroty we wszystkich miastach i się czepiają Mam nadzieję, że to będzie tylko jakaś rozmowa motywująca, a jak nie to ja już dorwę tego szefa
Ee tam. Jak dobry z niego pracownik to raczej sie nie pozbeda Jestem za tym, zeby zawsze byc pozytywnej mysli.
Stary 2010-03-30, 10:02   #90
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Ee tam. Jak dobry z niego pracownik to raczej sie nie pozbeda Jestem za tym, zeby zawsze byc pozytywnej mysli.
Pozbywali się i lepszych, jak coś prezesowi odwala to nie ma mądrych. Ale dziękuję i masz rację, zawsze trzeba być dobrej myśli
Idę się ubrać, muszę do miasta skoczyć a ja ciągle w betach siedzę

28.09.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości