|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
na polsacie leci moja super ex dziewczyna ... sredni ale mozna obejrzec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Alguien gratuluję wejścia w spodnie przedciążowe... u mnie to będzie za jakieś pół roku po porodzie hahaha
![]() Jezu ale głodna jestem, a nie mam ani grama chleba, a nie chce mi się już lecieć, a mam smak na kanapki. Zrobię sobie chyba jakąś lekką jajecznicę, albo omlet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
obżarlam sie wlasnie bobem i czeresniami
![]() ![]() mam pyt do dziewczyn, ktore narzekaly na bol pachwinowy: czy to jest bol jak na zakwasy? bo mnie strasznie boli jakbym cwiczyla nie wiem ile i nie wiem czy to ten bol,czy zakwasy po wczorajszej kosmetyczce? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a waga jak ?? ile wogole ci zeszlo kg po samym porodzie??? wogole jak pisalas o tym to przepraszam ale ja dopiero od poniedzialku nie pracuje i niby nadrabialam ale na polspiocha po pracy ![]() Cytat:
krew mialam raz robiona i czesto mnie przeraza ze tutaj tak to wyglada tez bym chciala wiedziec wage dzidziusia , marzy mi sie ale nie chce isc prywatnie bo wszystko w porzadku jest wiec nie mam potrzeby prywatnie bylam kilka razy na samym poczatku, potem 12 tydzien i potem jak mnie cos martwilo , ale lekarz mi powiedzial ,, a co pani chciala cala ciaze przejsc bez dolegliwosci??? '' i kolo 30tc sprawdzlama szyjke bo w szpitalu tego tez nie robia w Ie tak to wyglada ![]()
![]() |
#67 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny to mam zakladac ta odchowalnie czy ktoras jest chetna na zalozenie? tak czy siak trzeba wymyslic tytul wiec czekam na propozycje!!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ![]()
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aha bol po wczorajszej kosmetyczce????? A co Ty z ta kosmetyczka robilas???? ![]() ![]() ![]() ![]() Zartuje , wiem wiem ten jej fotel bez oparcia , ale nie moglam sie powstrzymac ![]() A zy wam tez sie wydaje ze przeciekacie???? albo uplawy albo jakies uczucie mokrosci?? ![]()
![]() |
#71 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rocznica 1 ![]() ciasto mnie nie rusza bo pojadłam słodkiego ![]() ![]() mój mały ostatnio w 3 tyg 900g a teraz w 2 tyg 300g a z tym jedzeniem to tak nie dziala hehe..kazda dzidzia rosnie swoim tempem ![]() A i nie przytyłam .Nadal jest tylko +20 ![]() serduszko super ze wsio ok alguien wezme sobie twoje słowa do serca ![]() Cytat:
![]() ![]() co do celibatu oj jakos zlecialo choc tez sobie nie wyobrazalam bez tyle czasu..tylko te sny ![]() ![]() ja tak to odczuwam wlasnie ![]() ![]() Cytat:
![]() jak doczekam ![]() ![]() ![]() ![]() ale od czego jest jeszcze dzien ...chociaz po takim dluuugim czasie to chyba klimatu nam trzeba ![]() Cytat:
jestem za ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |||
Zakorzenienie
|
Bajka u mnie z ruchami to tez tak srednio, mala jest bardzo spokojna i zadko sie rusza i jesli juz to jest to tylko zazwyczaj szkitka po zebro lub raczka w pachwine lub pupa w pepek, brak jakichkolwiek juz kopniec
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, ze gin przy tz to powiedzial, moze wezmie sie do roboty chlopak ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mialam nadzieje ze tak z 8 spada heheh ale chyba sie przeliczylam, a twoje fotki rzeczywiscie byly super , zgrabny brzuszek mialas ![]()
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no czasem ma takie hasełka ..na poczatku jak mialam zakaz to mowił że "męza do szafy a klucz za okno" ..a po chwili ze" w zasadzie to mąż może " tylko ja nie ![]() w sumie młody facet koło 40 teraz ma a chodze juz do niego 6 lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | ||||||
Rozeznanie
|
kobiety zasnelam na godzinkę przed kompem a Wy juz zdazylyscie nowy watek zalozyc i zapisac 2 strony
![]() czy ktoras z Was ma tez takiego 'spacza'? ja od niedzieli co dziennie po poludniu spię.. na poczatku ciazy tak mialam, ze dopadalo mnie masakryczne zmeczenie i spalam i teraz widze, ze znowu mam podobnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i ten rozek z kokardka ![]() juz widze w tym moja niunie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze ze juz jestescie po tym...
jeśli masz ochotę, kliknij ![]() http://r12.bloodwars.interia.pl/r.php?r=33256 http://s9.suwaczek.com/201008024565.png Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-06-23 o 19:34 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dokładnie tak to czuję, i miałam tak że przez kilka dni często a teraz już rzadziej to czuję - może się porozciągało, bo to tak jakby kości się rozszerzały - takie wrażenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
PAPETERIA ja frytki robiłam z młodych, trochę większych ziemniaków
![]() A dla wszystkich co narobiłam im ochotę na ciasto z czereśniami i czerwoną porzeczką, to wrzucam zdjęcie ![]() I wrzucam Wam jeszcze dwa pierścienie, jakie dzisiaj dostałam... pamiątka po moich babciach. Dostałam w nagrodę za mgr od rodziców ![]() Co do podyplomówki to może i lepiej... nie wiem narazie sama. Nie bardoz mam ochotę dalej się szkolić, przynajmniej narazie, a druga sprawa to kasa... nie stać mnie po prostu na dalsze kształcenie płatne ![]() Co do bólu pachwinowego, to u mnie często się zdarza... zwłaszcza jak szybszego kroku dostaję ![]() A co do spadku kilogramów po porodzie... to mi po porodzie, po ciąży z Łucją spadło 10kg... ale przytyłam bardzo bardzo bardzo dużo Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-06-23 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
az tym tyciem to owszem, ja raz mialam spora roznice w przeciagu jednego dnia, wiec sie zbytnio nie sugeruje ta waga ani ta wczesniejsza data porodu, trzymam sie tego ze urodze w terminie tak jak mi wczoraj moj gin po badaniu powiedzial. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie ważne kilogramy - jeszcze miesiac i nie bedzie wymowki, zeby sobie podogadzac ![]()
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
widze ze piszecie o wadze po ciazy ja w szpitalu zostawilam tylko 5,5kg bylam w szoku bo myslalam ze bedzie tego sporo wiecej ale 5 dni pozniej juz bylo 9 kg mniej. niestety nie mam wagi w domu wazylam sie ostatnio w piatek i zostalo mi jeszcze 5 kg chociaz mysle ze na dzien dzisiejszy jeszcze mniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się dziś narobiłam. Ale Ł. wrócił z pracy i TROCHĘ pomógł. Upiekłam ciacho, zrobiłam pierwsze w życiu "de volaille" z wieprzowiny. Może nie wyszły szałowe na wiza, ale przepyszne ![]() Wysprzątałam klatkę Wiwkowi ( to było wyzwanie na 200% normy), posprzątałam łazienkę, kuchnię, zmieniłam pościele, zrobiłam pranie i zaplanowałam kilka kolejnych. I dziś w nocy po tak intensywnym dniu ZAMIERZAM spać jak zabita wreszcie ![]() Dziewczyny cieszę się, że wizyty udane. Bajka nie martw się tą pępowiną. Kiedyś może to nie był dobry znak, ale dziś lekarze potrafią sobie poradzić z takimi komplikacjami ![]() Papeteria- a kto powiedział, że SMS musi dziać się w nocy ![]() Ja tam lubię za jasnego... ![]()
![]() |
#83 | |||
Zadomowienie
|
a my 2 września 4 rocznicę a 18 pażdziernika 12 lat jak razem jesteśmy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() serduszkoiz same dobre widomości z dzisiejszych wizyt gratuluję ![]() Cytat:
![]() ja też ![]()
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
zaraz wrzucę przepis, właśnie będę go dodawać na blogu kulinarnym, to skopiuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||
Zakorzenienie
|
Jestem i ja w 8 części
![]() Cytat:
![]() U mnie też tak to wygląda ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Dziewczyny jak się nazywa ten preparat do pępuszka który można stosować zamiast spirytusu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Hejka laski na nowym wątku! Ostatnio miałam trochę spraw i Was nadrobić w czytaniu to nie lada wezwanie
![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Basienka gratuluje mgr ![]() Lazurowa trzymam kciuki! nie mam wątpliwości że będzie bdb ![]() Dzisiaj zjadłam cały garnek marchewki z groszkiem, taką miałam chcicę ' ![]()
#87 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!!
![]() Przyznaje sie bez bicia ze nie jestem na biezaco, staram sie podczytywac ale na odpisywanie juz czasem sil nie starcza ![]() basienka gratulacje obrony!! lazurowa trzymam kciuki za jutro!! Basia84 jestem za tym zebys zalozyla juz watek na odchowalni, tam beda mamusie juz rozpakwane mogly sie wspierac i odpowiadac na biezace pytania ![]() Sylvia, Vette super prezentacje ![]() Pisalyscie o proszku do prania, ja nie kupuje zadnego specjalnego, bede prala w naszym. Ja mialam druga rocznice slubu 03.04, a 13.11 czeka nas 8-ma rocznica bycia razem ![]() Pieluch tetrowych nie bede uzywac, za duzo z nimi klopotu. Ktoras pisala ze dzidzia malo teraz kopie, ale to jest normalne bo ma najzwyczajniej za malo miejsca ![]() ![]()
#88 |
Zakorzenienie
|
Jezu ale dzieciątko mnie wypycha dzisiaj
![]() podaje przepis na ciasto ![]() KRUCHE CIASTO Z CZEREŚNIAMI I CZERWONĄ PORZECZKĄ Składniki: 3 szklanki mąki kostka masła lub margaryny (ja dałam margarynę Kasię) 5 jajek 3 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia kisiel wiśniowy ok 60dag czereśni bez pestek dwie garście czerwonych porzeczek Zrób kruche ciasto: szerokim nożem posiekaj mąkę z zimnym masłem, zagnieć z cukrem pudrem, żółtkami i proszkiem do pieczenia. Ciasto podziel na 2 części (podział 3/5 do 2/5 - większa porcja na dno blachy) obydwie dałam do zamrażalnika. W tym czasie pozbyłam się pestek z czereśni, a wtedy jedną rozwałkowałam i wyłóżyłam blachę (33 na 22 czy jakoś tak z wymiarami). Podpiekłam spód w piekarniku w 180 stopniach ok 8-10 minut. W tym czasie ubiłam pianę z odrobiną soli z białek. Gdy była sztywna, dodałam cukier, a na koniec kisiel wiśniowy. Następnie wyjęłam ciasto z piekarnika, posypałam bułką tartą (która wsiąknie sok z owoców). I na to owoce wcześniej umyte. Czereśnie, a pomiędzy czerwona porzeczka. Na to różowa piana z białek. A na pianę starte ciasto z zamrażalnika. No i ciasto do piekarnika na 40 minut w temperaturze 160 stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bodajże Octenisan ![]()
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.