Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-23, 19:04   #61
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ok melduje sie i ja oficjalnie
szyjka długa i zamknięta, główka jeszcze nie zeszła nisko.
Mały waży 2800 z groszami czyli nie urósł za wiele w ciagu 2 tygodni bo koło 300gram ale gin powiedzial ze pomiary na aparaturze moga sie roznic nawet o 400g wiec wystarczy ze teraz zanizylo a ostatnio zawyzylo.
Wazne ze rosnie.Wód wystarczajaco, ale ciasno juz tam temu precelkowi.
gin powiedział że czas na SMS czyli mały już może legalnie wychodzić
S - sprzątanie
M - magnez ( w zasadzie na co jest ten magnez dziewczyny bo wiem ze bierzecie ...na miesnie ale jak to ma wplywac na poród )
S- seks tak czekałam żeby powiedział to głośno ( normalnie od listopada nic )powiedział to przy TZcie wiec moze chłopak się zmobilizuje
i jeszcze gin zazartował że jak mąż nie będzie chciał współpracować to do sasiada....
Następna wizyta za dwa tygodnie 7.07 ale powiedział ze już nie liczyłby na te wizyte bo mały mimo ze jeszcze wysoko to nie jest powiedziane że akcja nie ruszy i poród może się zacząć w każdej chwili
no i o ta pepowine pytalam ale juz opisalam powyzej
bajka moj tez sie roznie rusza...czasem spokojny pol dnia a czasem szalony...po prostu gin mi powiedzial ze jakbym juz dluzej nie czula ruchow i zaczela sie niepokoic to cos slodkiego i poruszac brzuszkiem ze wtedy maly powinien zareagowac....
hehehe no to SMS - uj ile wejdzie!!!! Ciekawe jak się sprawdzą te przepowiednie naszych lekarzy że nie dotrwamy do następnych wizyt Ja tam jakoś w to nie wierzę.A jak twój TZ nie będzie chciał przyśpieszyć porodu to go nastrasz że do sąsiada pójdziesz
Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
i ja sie wpisuje na nowa czesc watku
dzis bylam w szpitalu na kontroli i jestem zadowolona co prawda u mnie nie badaja tak jak u was no ale
cisnienie 96/67 i na scanie ( minutowym chyba ) maly ma glowke w dol tak jak powinien byc juz jest ulozony

Basi gratuluje mgr
Za Lazurowa 3 mam kciuki

Ja rocznice slubu mam 10 lipca a termin om 14 a usg 19 wiec jakby Alex sie pofatygowal wczesniej to tez by spedzil z nami rocznice
Dobrze że zadowolona jesteś z kontroli i że synuś jest ułożony główkowo.Musisz małego ładnie co wieczór prosić to może wam "wyskoczy" na rocznicę
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:06   #62
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

na polsacie leci moja super ex dziewczyna ... sredni ale mozna obejrzec
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:07   #63
bassienkaw
Zakorzenienie

Alguien gratuluję wejścia w spodnie przedciążowe... u mnie to będzie za jakieś pół roku po porodzie hahaha

Jezu ale głodna jestem, a nie mam ani grama chleba, a nie chce mi się już lecieć, a mam smak na kanapki. Zrobię sobie chyba jakąś lekką jajecznicę, albo omlet

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:09   #64
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Papeteria
Ja frytki wkońcu zrobiłam, ostatnio jadłam takie kupne, ale dziś były robione z ziemniaków i niebo w gębie
Ty 22 sierpień, a która rocznica będzie? Ja 25 i będzie 3 rocznica

Zaraz Wam tu smaka narobię i wrzucę fotki ciasta
Ja urodzilam sie 22.08 i bede konczyc 24 latka, a rocznice slubu mamy 08.09 3 latka
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:10   #65
agravka
Wtajemniczenie

obżarlam sie wlasnie bobem i czeresniami))mniam mniam
mam pyt do dziewczyn, ktore narzekaly na bol pachwinowy: czy to jest bol jak na zakwasy? bo mnie strasznie boli jakbym cwiczyla nie wiem ile i nie wiem czy to ten bol,czy zakwasy po wczorajszej kosmetyczce?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:11   #66
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
serduszko i papeteria fajnie, ze wizyty udane. A Ty papeteria nadrabiaj teraz wszystkie lozkowe zaleglosci

Basia no to moze zakladaj odchowalnie??

bajka ale Ty sie nie przejmuj tymi pomiarami teraz, bo one sa juz niemiarodajne. Liczysz ten termin porodu, ktory byl na usg w 12 tyg.
Moja Milena byla przy porodzie owinieta pepowina(a nic wczesniej na to nie wskazywalo) i wszystko bylo ok. Po prostu musza szybko zareagowac i tyle. Glowa do gory!

Musze sie pochwalic, ze wczoraj weszlam w swoje jedne spodnie przed-ciazowe
o gratulacje
a waga jak ?? ile wogole ci zeszlo kg po samym porodzie???
wogole jak pisalas o tym to przepraszam ale ja dopiero od poniedzialku nie pracuje i niby nadrabialam ale na polspiocha po pracy

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

Nie przejmuj sie i bron Boze nie czytaj w necie (tam to dopiero "specjalistow") ! Ja w No mam tylko jedno usg , i wielu badan mi nie robia, moze to i dobrze bo czasami lepiej nie wiedziec i nie przejmowac sie niepotrzebnie ,jak np. ta pepowina.
ja tez w szpitalu usg w 21 tygodniu takie porzadne mialam i zadnej glukozy , jak wiekszosc z was,
krew mialam raz robiona i czesto mnie przeraza ze tutaj tak to wyglada

tez bym chciala wiedziec wage dzidziusia , marzy mi sie ale nie chce isc prywatnie bo wszystko w porzadku jest wiec nie mam potrzeby

prywatnie bylam kilka razy na samym poczatku, potem 12 tydzien i potem jak mnie cos martwilo , ale lekarz mi powiedzial ,, a co pani chciala cala ciaze przejsc bez dolegliwosci??? ''
i kolo 30tc sprawdzlama szyjke bo w szpitalu tego tez nie robia

w Ie tak to wyglada

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:14   #67
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
łał to super z tą wagą on jest naszym bossem forum--bo to pierwszy kawaler
a jak Ty się czujesz.........spałaś ostatnio chwilke??
hehe spac spie tylko czlowiek nie przyzwyczajony ze trzeba kilka razy w nocy wstawac. jest podzial nocnych obowiazkow, ja karmie a maz zmienia pieluche. nie jest tak zle, szczerze to myslalam ze bedzie gorzej Oscar jest spokojny i zadko kiedy placze, w sumie to przewaznie przy zmianie pieluchy, czsami jakby go ze skory obdzierali - ciekawe czemu? a tak to spokoj

dziewczyny to mam zakladac ta odchowalnie czy ktoras jest chetna na zalozenie? tak czy siak trzeba wymyslic tytul wiec czekam na propozycje!!!
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 19:15   #68
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość

Mam do Was pytanie, zauważyła może któraś z Was przez brzuch jak jej dzidzia oddycha? Tzn chodzi mi o te ruchy oddechowe.Ja przed chwilką tak miałam z prawej strony, bardzo wyraźnie.
ja czasami mam takie wrażenie ale nie wiem czy jest to możliwe

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
czy wasze dzidziaki teżmają 4-7 razy dziennie czkawkę????? my już dziś mamy 4 raz
moja ma ostatnio coraz rzadziej ale tak to bywała, że ze trzy razy dziennie po 10 minut miała

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
niezawsze, Misiulka, marta_d1 wysłałam zaproszenia - inicjały BC - zresztą póki co zdjęcie profilowe jak na wizażu (później coś wrzucę )
bassienkaw gratuluję obrony
tak, tak zaakceptowałam, poznałam po avku

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja po wizycie, lekko przestraszona, bo mala ma pepowine owinieta wokol szyi, ale lekarz powiedzial ze mam tylko przy porodzie o tym powiedziec. wazy juz 2608 g ma 45 cm i wg usg termin porodu mam na 8 lipca głowka i brzuszek na 38 tydzien... lekarz powiedzial ze mala jest duza i dojrzala... raptem 200g od normy odbiega no jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem jaka ona ta glowe bedzie miala duza przy terminie porodu... na 42 tc? ale nic nie gadal zebym miala wczesniej urodzic, wiec sie nie przejmuje, ogolnie jest z nia wszystko dobrze, slodko wystawiala jezyk, lekarz stwierdzil ze lize sobie reke... dziwne mnie to tam wygladalo na ssanko kciuka noo myslalam ze mi takie foto wydrukuje, a znowu wydrukowal mi zdjecie dupska z potwierdzeniem ze dziewczynka
najważniejsze, ze dzidzia zdrowa, i dobrz, ze wiesz o tej pepowinie mnie nic gin nie powiedział o niej a miała właściwie ostatnią wizytę
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Najważniejsze:
wynik WR - negatywny
wynik na paciorkowca - negatywny
super

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:16   #69
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
o gratulacje
a waga jak ?? ile wogole ci zeszlo kg po samym porodzie???
wogole jak pisalas o tym to przepraszam ale ja dopiero od poniedzialku nie pracuje i niby nadrabialam ale na polspiocha po pracy
A wiec tak...w ciazy przytylam 12 kg. Tuz po porodzie zeszlo jakies 6,5 kg. A przez kolejny tydzien-poltora to z dnia na dzien waga leciala w dol i teraz zatrzymala sie w takim miejscu, ze mam jeszcze 2-2,5 kg na plusie. Ale w moim przypadku chudnac juz nie chce, bo i tak szczuplak jestem
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:18   #70
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze że zadowolona jesteś z kontroli i że synuś jest ułożony główkowo.Musisz małego ładnie co wieczór prosić to może wam "wyskoczy" na rocznicę
on juz jest poinformowany kiedy ma byc, najlepiej jeszcze przed 10 zebysmy nie swietowali jego urodzin z nasza rocznica

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
mam pyt do dziewczyn, ktore narzekaly na bol pachwinowy: czy to jest bol jak na zakwasy? bo mnie strasznie boli jakbym cwiczyla nie wiem ile i nie wiem czy to ten bol,czy zakwasy po wczorajszej kosmetyczce?
mnie bardziej pod kolanami boli osttanio i boli jak zakwasy

aha bol po wczorajszej kosmetyczce????? A co Ty z ta kosmetyczka robilas????:hahah a::hahaha : Zawsze myslalm ze kosmetyczki sprawiaja przyjemnosc a nie bol

Zartuje , wiem wiem ten jej fotel bez oparcia , ale nie moglam sie powstrzymac

A zy wam tez sie wydaje ze przeciekacie???? albo uplawy albo jakies uczucie mokrosci??

Wizazanka
Bloggerka
Stary 2010-06-23, 19:18   #71
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Papeteria
Ja frytki wkońcu zrobiłam, ostatnio jadłam takie kupne, ale dziś były robione z ziemniaków i niebo w gębie
Ty 22 sierpień, a która rocznica będzie? Ja 25 i będzie 3 rocznica

Zaraz Wam tu smaka narobię i wrzucę fotki ciasta
no jaa gotowych nie mam a ziemniaki tylko mlode wiec nie bardzo na frytki raczej nie ?
A rocznica 1
ciasto mnie nie rusza bo pojadłam słodkiego ale te frytki
Cytat:
chyba musze przestac tyle jesc
mój mały ostatnio w 3 tyg 900g a teraz w 2 tyg 300g a z tym jedzeniem to tak nie dziala hehe..kazda dzidzia rosnie swoim tempem
A i nie przytyłam .Nadal jest tylko +20
serduszko super ze wsio ok
alguien wezme sobie twoje słowa do serca i super ze miescisz sie w ciuszki chociaz nie przybralas duzo
Cytat:
Papeteria umarłam z tym sąsiadem... choć mój to pewnie będzie chętny hahaha chyba mu dzisiaj na dzień ojca dam Swoją droga nie wytrzymałabym chyba tyle czasu bez seksu... U nas na szczęście aż takiego postu nie było, choć ostatnimi czasy iskier też nie ma
przeczytalam ze dasz sasiadowi ale ok wiem ze o TZta chodzi
co do celibatu oj jakos zlecialo choc tez sobie nie wyobrazalam bez tyle czasu..tylko te sny ,ale jak czlowiek jest nie ruszany to jest dobrze gorzej jak juz sie dotknie to jest jak reakcja łancuchowa hehe
Cytat:
czy to jest bol jak na zakwasy?
ja tak to odczuwam wlasnie a z ta komsetyczka przegiecie
Cytat:
A jak twój TZ nie będzie chciał przyśpieszyć porodu to go nastrasz że do sąsiada pójdziesz
Mysle ze nawet mu ulzylo jak dostal przyzwolenie od gina ...teraz zobaczymy jak sie akcja rozwinie chociaz juz pisalam w tym tyg ma nocki

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ciesze sie ze wszystko ok no i koniec celibatu wreszcie
jak doczekam ze tez akurat w tym tygodniu TZ ma nocki
ale od czego jest jeszcze dzien ...chociaz po takim dluuugim czasie to chyba klimatu nam trzeba
Cytat:
jutro jedziemy do komisu dzieciecego tu niedaleko, zeby zobaczyc bujaczki i jakby byl jakis fajny, niezniszczony i niedrogi to bysmy wzieli
mamy dostać bujaczek z fisher price od siostry Tzta, bedzie chrzestna i ostatnio nas poinformowała że kupują .Ich mały też ma o TAKI odkupili używany za 200,- , super sprawa.
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
co do odchowalni ja moge poprowadzic
jestem za

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 19:19   #72
niezawsze
Zakorzenienie

Bajka u mnie z ruchami to tez tak srednio, mala jest bardzo spokojna i zadko sie rusza i jesli juz to jest to tylko zazwyczaj szkitka po zebro lub raczka w pachwine lub pupa w pepek, brak jakichkolwiek juz kopniec

Cytat:
no ladnie wazy... w ciagu miesiaca przytyla 1165 g
chyba musze przestac tyle jesc
Mi tak wyliczyli, ze mala w ciagu 9 dni przytyla pol kilo wiec to chyba nie mozliwe.

Cytat:
S - sprzątanie
M - magnez ( w zasadzie na co jest ten magnez dziewczyny bo wiem ze bierzecie ...na miesnie ale jak to ma wplywac na poród )
S- seks tak czekałam żeby powiedział to głośno ( normalnie od listopada nic )powiedział to przy TZcie wiec moze chłopak się zmobilizuje
i jeszcze gin zazartował że jak mąż nie będzie chciał współpracować to do sasiada....
Magnez przeciwskurczowo zapisywal mi gin i dziewczyna tez wiec nie mam pojecia a i lekarze kazali pozniej juz w donoszonej odstawiac magnez i nospe
Dobrze, ze gin przy tz to powiedzial, moze wezmie sie do roboty chlopak
Cytat:
!

Bravo

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:19   #73
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Niezłego masz gina
Stary 2010-06-23, 19:21   #74
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
A wiec tak...w ciazy przytylam 12 kg. Tuz po porodzie zeszlo jakies 6,5 kg. A przez kolejny tydzien-poltora to z dnia na dzien waga leciala w dol i teraz zatrzymala sie w takim miejscu, ze mam jeszcze 2-2,5 kg na plusie. Ale w moim przypadku chudnac juz nie chce, bo i tak szczuplak jestem
no to niezle poszlo,
ja mialam nadzieje ze tak z 8 spada heheh ale chyba sie przeliczylam,
a twoje fotki rzeczywiscie byly super , zgrabny brzuszek mialas

Wizazanka
Bloggerka
Stary 2010-06-23, 19:25   #75
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
A czy wam tez sie wydaje ze przeciekacie???? albo uplawy albo jakies uczucie mokrosci??
cała ciaze nosze wkladki....
Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Niezłego masz gina
no czasem ma takie hasełka ..na poczatku jak mialam zakaz to mowił że "męza do szafy a klucz za okno" ..a po chwili ze" w zasadzie to mąż może " tylko ja nie
w sumie młody facet koło 40 teraz ma a chodze juz do niego 6 lat.

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:27   #76
pilotka f16
Rozeznanie

kobiety zasnelam na godzinkę przed kompem a Wy juz zdazylyscie nowy watek zalozyc i zapisac 2 strony
czy ktoras z Was ma tez takiego 'spacza'? ja od niedzieli co dziennie po poludniu spię.. na poczatku ciazy tak mialam, ze dopadalo mnie masakryczne zmeczenie i spalam i teraz widze, ze znowu mam podobnie
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
No właśnie wypiła dwie tabletki rozpuszczone jednorazowo ale za mało czasu minęło na drugie picie.

Mnie już z tego wszystkiego wszystko swędzi... autosugestia.
no to sprobujcie na jutro albo pojutrze umowic ja do lekarza - ale miejmy nadzieje, ze przejdzie...

Cytat:
Hehehe Lazurowa dobre
Ja właśnie wysłałam zgłoszenie na studium zaoczne... kierunek technik farmaceuta bo ma niby ruszyć kierunek dosłownie pod moim blokiem, jakieś 40metrów ode mnie... i tak sobie pomyślałam, że zawód nie głupi i wysłałam
a nie lepiej na jakas podyplomowke?

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Sliczna ta posciel
Chyba wiolek ja tu pokazywala... bardzo mi sie podoba "ksiezyc ciemny bez", a Ty jaka kupilas?
ja kupilam osiolek jasny bez, na zywo jest jeszcze slodsza niz na zdjeciu.. fotka w załączeniu
no i ten rozek z kokardka
juz widze w tym moja niunie (choc kolderke dostanie za jakis czas - bo na razie mam w planie tylko spiworek )

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A informacje o porodach kierujcie na moją osobistą infolinię ciążową pod numer 691 88 15 14.
hehehe infolinia

Cytat:
wlasnie dzis sie mojego gina pytalam "a co z pepowina " a on do mnie "co co no jest " dobrze wiedzial o co mi chodzi dopiero za chwile dodal ze i nie mowi sie takich rzeczy ciezarnym i nie powie mi i dodal ze gdyby widzial ze jest trzy razy szyjka owinieta to wtedy kieruje na cesarke a jezeli jest mniej razy owinieta to nic nie robia bo nie ma zagrozenia , takze nieco mnie tym uspokoil .Po prostu zwracac uwage na ruchy ...
no zobaczymy co mi gin powie jutro na wizycie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Na pogrzebie smutno, siedzialam na lawce z siostra, pomodlilam sie po tem poszlam z mezem w tzn. orszaku...troszke poplakalismy no ale jakos sie trzymamy Bedzie dobrze musi byc
Za naprawe mojego chcieli 300zl a nowy kosztowal 400zl wiec wolalam nowy, a nikt nie gwarancji ze bedzie dzialal wiec

dobrze ze juz jestescie po tym...

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-06-23 o 19:34
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:28   #77
entertete
Rozeznanie

Cytat:

ja dokładnie tak to czuję, i miałam tak że przez kilka dni często a teraz już rzadziej to czuję - może się porozciągało, bo to tak jakby kości się rozszerzały - takie wrażenie.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:29   #78
bassienkaw
Zakorzenienie

PAPETERIA ja frytki robiłam z młodych, trochę większych ziemniaków

A dla wszystkich co narobiłam im ochotę na ciasto z czereśniami i czerwoną porzeczką, to wrzucam zdjęcie

I wrzucam Wam jeszcze dwa pierścienie, jakie dzisiaj dostałam... pamiątka po moich babciach. Dostałam w nagrodę za mgr od rodziców

Co do podyplomówki to może i lepiej... nie wiem narazie sama. Nie bardoz mam ochotę dalej się szkolić, przynajmniej narazie, a druga sprawa to kasa... nie stać mnie po prostu na dalsze kształcenie płatne

Co do bólu pachwinowego, to u mnie często się zdarza... zwłaszcza jak szybszego kroku dostaję

A co do spadku kilogramów po porodzie... to mi po porodzie, po ciąży z Łucją spadło 10kg... ale przytyłam bardzo bardzo bardzo dużo

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-06-23 o 19:31
Stary 2010-06-23, 19:37   #79
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
raczej zakwasu od zadzierania nog do gory ja tak ostatnio w udach mialam bo zapomnialam ze jakies 10 minut siedzialam sobie tylkiem na lydkach a na drugio dzien masakra... chodzic nie moglam takie mialam zakwasy przez naciagniecie miesni

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Bajka u mnie z ruchami to tez tak srednio, mala jest bardzo spokojna i zadko sie rusza i jesli juz to jest to tylko zazwyczaj szkitka po zebro lub raczka w pachwine lub pupa w pepek, brak jakichkolwiek juz kopniec

Mi tak wyliczyli, ze mala w ciagu 9 dni przytyla pol kilo wiec to chyba nie mozliwe.
moja w sumie najczesciej sie wypina, i dzga mnie czyms jak leze na boku chociaz czasem ma takie zrywy pojedyncze jakby ja co wystraszylo i by mi w brzuchu podskoczyla, a tak to jest bardzo spokojna, wiec naprawde jak mam liczyc te ruchy to bedzie ciezkooo.

az tym tyciem to owszem, ja raz mialam spora roznice w przeciagu jednego dnia, wiec sie zbytnio nie sugeruje ta waga ani ta wczesniejsza data porodu, trzymam sie tego ze urodze w terminie tak jak mi wczoraj moj gin po badaniu powiedzial.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 19:38   #80
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
no mniej wiecej taki :/

Cytat:
A co do spadku kilogramów po porodzie... to mi po porodzie, po ciąży z Łucją spadło 10kg... ale przytyłam bardzo bardzo bardzo dużo
dawaj przepis kobieto
nie ważne kilogramy - jeszcze miesiac i nie bedzie wymowki, zeby sobie podogadzac hehehe
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:38   #81
Basia84
Rozeznanie

widze ze piszecie o wadze po ciazy ja w szpitalu zostawilam tylko 5,5kg bylam w szoku bo myslalam ze bedzie tego sporo wiecej ale 5 dni pozniej juz bylo 9 kg mniej. niestety nie mam wagi w domu wazylam sie ostatnio w piatek i zostalo mi jeszcze 5 kg chociaz mysle ze na dzien dzisiejszy jeszcze mniej a w sumie przytylam 15kg
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:39   #82
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie ból pachwinowy to raczej takie uczucie ciągnięcia ścięgna.

Ale się dziś narobiłam.
Ale Ł. wrócił z pracy i TROCHĘ pomógł.
Upiekłam ciacho, zrobiłam pierwsze w życiu "de volaille" z wieprzowiny. Może nie wyszły szałowe na wiza, ale przepyszne
Wysprzątałam klatkę Wiwkowi ( to było wyzwanie na 200% normy), posprzątałam łazienkę, kuchnię, zmieniłam pościele, zrobiłam pranie i zaplanowałam kilka kolejnych. I dziś w nocy po tak intensywnym dniu ZAMIERZAM spać jak zabita wreszcie .

Dziewczyny cieszę się, że wizyty udane.
Bajka nie martw się tą pępowiną. Kiedyś może to nie był dobry znak, ale dziś lekarze potrafią sobie poradzić z takimi komplikacjami .

Papeteria- a kto powiedział, że SMS musi dziać się w nocy ?
Ja tam lubię za jasnego...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:42   #83
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
my 16 września - czwartą
a my 2 września 4 rocznicę a 18 pażdziernika 12 lat jak razem jesteśmy

Cytat:
Ja studiowałam pedagogikę resocjalizacyjną... ale trochę żałuję, bo mogłam coś w kierunku wczesnoszkolnym albo coś... w reso to ja się nie widzę.
A studiować już nie chcę, myślałam o studium... technik farmaceutyczny
ja studiowałam pedagogikę przedszkolną z elementami pedagogiki wczesnoszkolnej i logopedią.
Cytat:
ok melduje sie i ja oficjalnie
szyjka długa i zamknięta, główka jeszcze nie zeszła nisko.
Mały waży 2800 z groszami czyli nie urósł za wiele w ciagu 2 tygodni bo koło 300gram ale gin powiedzial ze pomiary na aparaturze moga sie roznic nawet o 400g wiec wystarczy ze teraz zanizylo a ostatnio zawyzylo.
Wazne ze rosnie.Wód wystarczajaco, ale ciasno juz tam temu precelkowi.
gin powiedział że czas na SMS czyli mały już może legalnie wychodzić
S - sprzątanie
Następna wizyta za dwa tygodnie 7.07 ale powiedział ze już nie liczyłby na te wizyte bo mały mimo ze jeszcze wysoko to nie jest powiedziane że akcja nie ruszy i poród może się zacząć w każdej chwili
no i o ta pepowine pytalam ale juz opisalam powyzej
bajka moj tez sie roznie rusza...czasem spokojny pol dnia a czasem szalony...po prostu gin mi powiedzial ze jakbym juz dluzej nie czula ruchow i zaczela sie niepokoic to cos slodkiego i poruszac brzuszkiem ze wtedy maly powinien zareagowac....
to widze, ze masz tak jak ja super, ze wszystko wporządku tylko pozamykana jesteś na 7 spustów ale ja też mam nadziej, że akcja się zacznie niebawem, szybko i znienacka

serduszkoiz same dobre widomości z dzisiejszych wizyt gratuluję
Cytat:
Ale masz fajnie!!!

Cytat:
cała ciaze nosze wkladki.....
ja też

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:45   #84
bassienkaw
Zakorzenienie

zaraz wrzucę przepis, właśnie będę go dodawać na blogu kulinarnym, to skopiuje

Stary 2010-06-23, 19:54   #85
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Jestem i ja w 8 części

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Zdjęcia fajne, ale ten facet ma obleśną fryzurę

Cytat:
w Ie tak to wyglada
U mnie też tak to wygląda Jak sama nie zapytam to mi nie powie, ja tylko pytam czy wszystko ok i to mi w zupełności wystarczy Na cóż mi wiedzieć ile mm ma szyjka?

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
a my 2 września 4 rocznicę a 18 pażdziernika 12 lat jak razem jesteśmy
A my żadnej rocznicy ślubu nie mamy, ale jutro już 6 lat jak jesteśmy razem

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Dziewczyny jak się nazywa ten preparat do pępuszka który można stosować zamiast spirytusu?
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:55   #86
Bajka9
Raczkowanie

Hejka laski na nowym wątku! Ostatnio miałam trochę spraw i Was nadrobić w czytaniu to nie lada wezwanie
Gratuluję wszystkim udanych wizyt.
Basienka gratuluje mgr i czekam na przepis na to śliczne ciacho
Lazurowa trzymam kciuki! nie mam wątpliwości że będzie bdb

Dzisiaj zjadłam cały garnek marchewki z groszkiem, taką miałam chcicę '

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:56   #87
kasandra82
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!!
Przyznaje sie bez bicia ze nie jestem na biezaco, staram sie podczytywac ale na odpisywanie juz czasem sil nie starcza

basienka gratulacje obrony!!
lazurowa trzymam kciuki za jutro!!
Basia84 jestem za tym zebys zalozyla juz watek na odchowalni, tam beda mamusie juz rozpakwane mogly sie wspierac i odpowiadac na biezace pytania I jestem za tym zeby wklejac zdjecia dzieciaczkow.
Sylvia, Vette super prezentacje

Pisalyscie o proszku do prania, ja nie kupuje zadnego specjalnego, bede prala w naszym.
Ja mialam druga rocznice slubu 03.04, a 13.11 czeka nas 8-ma rocznica bycia razem
Pieluch tetrowych nie bede uzywac, za duzo z nimi klopotu.
Ktoras pisala ze dzidzia malo teraz kopie, ale to jest normalne bo ma najzwyczajniej za malo miejsca Moja caly czas sie rusza, ciagle czuje ja pod skora, ale to jest bardziej przesuwanie sie, wypinanie pupki, lub ruszanie glowka niz kopniaki

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:57   #88
bassienkaw
Zakorzenienie

Jezu ale dzieciątko mnie wypycha dzisiaj

podaje przepis na ciasto

KRUCHE CIASTO Z CZEREŚNIAMI I CZERWONĄ PORZECZKĄ
Składniki:
3 szklanki mąki
kostka masła lub margaryny (ja dałam margarynę Kasię)
5 jajek
3 łyżki cukru pudru
1/2 szklanki cukru kryształu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kisiel wiśniowy
ok 60dag czereśni bez pestek
dwie garście czerwonych porzeczek

Zrób kruche ciasto: szerokim nożem posiekaj mąkę z zimnym masłem, zagnieć z cukrem pudrem, żółtkami i proszkiem do pieczenia.
Ciasto podziel na 2 części (podział 3/5 do 2/5 - większa porcja na dno blachy) obydwie dałam do zamrażalnika. W tym czasie pozbyłam się pestek z czereśni, a wtedy jedną rozwałkowałam i wyłóżyłam blachę (33 na 22 czy jakoś tak z wymiarami).
Podpiekłam spód w piekarniku w 180 stopniach ok 8-10 minut.
W tym czasie ubiłam pianę z odrobiną soli z białek. Gdy była sztywna, dodałam cukier, a na koniec kisiel wiśniowy.
Następnie wyjęłam ciasto z piekarnika, posypałam bułką tartą (która wsiąknie sok z owoców). I na to owoce wcześniej umyte. Czereśnie, a pomiędzy czerwona porzeczka. Na to różowa piana z białek. A na pianę starte ciasto z zamrażalnika.

No i ciasto do piekarnika na 40 minut w temperaturze 160 stopni

Stary 2010-06-23, 19:57   #89
Bajka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak się nazywa ten preparat do pępuszka który można stosować zamiast spirytusu?

Bodajże Octenisan

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 20:03   #90
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
tak to wlasnie taki bol. mnie meczy juz od tygodnia, zawsze w nocy i rano, a dzisiaj to caly dzien

Cytat:

tez bym chciala wiedziec wage dzidziusia , marzy mi sie ale nie chce isc prywatnie bo wszystko w porzadku jest wiec nie mam potrzeby
je tez nie wiem ile maly wazy ostatnie usg mialam w 32 tc to mial niby 2100 g a teraz to gin tylko tetno podglada no i w 36 powiedziala ze przeplywy sa ok a tydzien temu ze wod jest sporo. ja tak musze wylapywac co ona mowi bo ona sobie gada do siebie w trakcie badania i dopiero jak ja dopytam to mi powie dokladniej. jak anuszka zawsze pytam czy wszystko ok. jesli mowi ze tak to mi wystarczy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości