|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrocławianki i nie tylko- gdzie pysznie i niedrogo jeść?
Hej dziewczyny
![]() Niedługo wybieram się do Wrocławia i chciałabym zabrać faceta do jakiejś fajnej knajpki, gdzie moglibyśmy spróbować czegoś nowego. Dużo dobrych opinii o pubie "czeski film", ale raczej o napojach rozmawiacie, a jak jest z jedzeniem, raczej domowe, czy można trafić na coś niecodziennego? i jak z cenami? ![]() Ceny w Kim Lam, też byłabym ciekawa, jak wyglądają. Pozdrawiam
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn możesz zjeść dobre naleśniki z serkiem, owocami czy bitą smietaną, jakieś tosty, bodajże jajecznicę mają. chyba pierogi, ale mogę się mylić.
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio poszłam ze znajomymi do Vapiano w Justynie
Może nie tanio, ale smacznie. Pizzę zjedliśmy za chyba za 25 zł na 2 osoby, więc nie najgorzej. Ale muszę powiedzieć, że najbardziej włoska z pizz (?) jakie jadłam poza Włochami Tylko soki drogie i system płatności dziwny
|
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
niestety strasznie popsuło się jedzenie w chaczapuri i jak już było wyżej w sphinxie
jedyne,co tam można zjeść to frytki i magdalenka .a co do opinii o lascali,ze wiele hałasu o nic to się nie zgodzę,od 9 lat jest to moja ulubiona restauracja i każdy z kim tam idę zawsze wraca na pyszne jedzonko.a z takich tańszych lokali polecam oczywiście stp i bazylię w stp jedzonko bardzo się poprawiło,co stwierdziłam dziś,bo objadłam się okrutnie w green way też dobre jedzonko jest-pyszne krokiety,tylko te mega porcje....
|
|
#65 |
|
Różowy Jednorożec
|
Ja jako że często przebywam w Magnolii i Grunwaldzkim polecam Multifood STP. Zwłaszcza dla studentów, bo zniżki są. Jedzenie świeże, smaczne (zwłaszcza polecam pierogi i naleśniki, pycha!
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubie tez "Pastelowa" na rynku(Ruska czy Kazimierza Wlk.)
Nalesnikarnia-ale jesli ktos jest bardzo glodny to odradzam. Nalesniki mozna tam traktowac raczej jako mily deser-ladnie urzadzany przytulny lokal. (nalesniki z owocami lodami kolo 10,12 zl) z kurczakiem ok 20 zl.
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
CITYFRIES na ruskiej/ rzeźniczej
Była któraś? opinie jakieś? bo jest do zakupienia ze znizka i nie wiem czy sie skusic :P |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestety nic nie wiem. jedynie widziałam tą małą kanciapkę z frytkami
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a teraz pytanie do Was kochane: poszukuję knajpy na romantyczną rocznicę na taką kolację mogę przeznaczyć większą kwotę, myślałam o Bernardzie i Pod Papugami, ale nigdy nie byłam. Z jedzonka... odpada sushi więc w sugestiach pomińcie te. A tak to jestem otwarta na propozycje
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
o Papugach pisalam bodajze w pierwszym poscie. ja zapraszam TZta na urodziny do Francuskiego Pieska, dam znac jak bylo
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
na krupniczej (po tej stronie co sex shop
) otworzyła się niedawno mamma mia.właśnie konsumuję od nich penne z sosem brokułowo-koperkowym. porcja 350 gr za 4,90. myśle, że kobieta spokojnie się na je. facet raczej nie, ale są tez większe porcje. co do samego makaronu to ok. jednak w sosie miałam jednego małego brokułka na dużą porcję makaronu ale sam sos koperkowy ok.
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
Wątek umarł trochę
![]() Jakieś kawiarenki fajne, klimatyczne itp itd w centrum znacie? z domowym ciastem albo czymś fajnym... ![]() Ja jeszcze byłam w Czekoladziarni, nie wiem na jakiej to ulicy, ale taka malutka w bocznej od rynku Prawdziwa gorąca czekolada, nie z żadnych tytek I mają jeszcze pralinki, ale nie próbowałam Piłam podwójną porcję ( cenowo bardziej się opłaca, zywkła bodajże 8 zł a podwójna 10 ? ) z malinami.... |
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
ide dzisiaj na dosc szybki obiad z przyjaciolka, gdzie polecacie?
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- no i bylam i.. w sumie nie polecam. wystoj, muzyka, atmosfera ok. ale jedzenie...letnie, zeby nie powiedziec ze zimne. w smaku dobre. ale po przyjciu do domu spedzilam 30min w wc... |
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Aktualizuję moje kulinarne podróże po Wrocławiu :
O'Burger na Kotlarskiej. Generalnie smacznie, rzeczywiście burgery wyglądają na zdrowsze niż w fast foodach, i są dość spore. Ja jadłam z grilowanym filetem z kurczaka, baaardzo mi smakował TŻ jadł podwójnego z wołowiną. Duuuży i dobry. Jedzonko na plus Ceny jak w Macu mniej więcej, mój burger kosztował chyba 7,50. Tawerna Espanola na Rynku. Ciasno, mało miejsca ale jedzonko pycha. Byłam z mamą i TŻem, z naszych resztek mogłaby się najeść 4 osoba TŻ jadł tortille, ale tą hiszpańską, tzn omlet. Wielki, z kurczakiem i warzywami i w smaku super. Chyba 17-18 zł. Jakoś tak. My z mamą wzięłyśmy paellę dla 2 osób z kurczakiem, chyba 30 zł. Meeega. I bardzo dobra Jak zobaczyliśmy rachunek to aż nam się za mało wydało Polecam. Masala na Kuźniczej. Byliśmy na tym lunchu za 19,90. Smakowało Coś innego, bardzo dobry ten chlebek pieczony na kamieniu Na lunch polecam, 20 zł nie aż tak dużo od czasu do czasu Innych potraw nie próbowałam.Wok w Pasażu. Oczywiście znowu na lunchu za 12 zł Jak dla mnie, za tę cenę to rzadko gdzie można tak zjeść. Może na wieeelki głód albo dla dużego faceta będzie mało, ale ja z TŻ się najedliśmy. Smakowo też dobre, ale TŻ miał kaczkę i mówi że taka se. Ale naleśniczki z mięsem Innego dnia poszliśmy ze znajomymi, my zupki jedliśmy i zamowiliśmy deser (4 zł) - ciasteczka sezamowe. Jezusmaria, co za cudo A ceny mają też fajne. 4 zł zupa, ryż, deserki; 6 zł cała reszta ![]() Marche na Świdnickiej. Ojoj. Na pierwszy rzut oka - ful ludzi, ful jedzenia, a ciasta wyglądają .. Ale jak ja nie lubię tego systemu płatności ! Grrrr. Tyle ludzi było że ciężko się było zorientować co, gdzie i za ile. No i przy płaceniu byliśmy trochę załamani... Może 25 zł to nie jest jakaś mega cena, ale dla nas była Ale na ciasto tam wpadnę jeszcze !
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie można coś zjeść w okolicy ul. Dawida?
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdzie niestety.
Generalnie stwierdzam, że we Wrocławiu są tylko 4 miejsca, gdzie można zjeść: Szajnochy 11, Va Bene na Rynku, Flavours w hotelu Europeum i Marche. Ewentualnie czasem Amalfi, Epoka na Partynicach. Reszta knajp to żart i żal. |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skorzystam kiedys na pewno
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszędzie,tylko nie tam!!! Te niskie ceny z czegoś wynikają. ![]() Jedzenie jest robione z najtańszych półproduktów,wielokrotnie zamrażane i odmrażane,odzyskiwane z resztek. Ten ,,słynny''pikantny sos,dodawany prawie do wszystkiego jest robiony z najtańszego keczupu marki Tesco by Tesco plus zwykła mielona papryka. ![]() W daniach nie ma wielu składników,które są wypisane w karcie.Jak np.kotleciki z ciecierzycy z orzechami,to ich nie ma zazwyczaj. ![]() Mam te informacje od osoby,która pracowała tam na kuchni,po jej opowieściach moja noga tam nigdy więcej nie powstanie.Co mi sie zdarzało podczas studiów. Bród,smród i ubóstwo.Kuchnia jest mikroskopijna,bez klimatyzacji,mięso leży gdzie popadnie latem.![]() Uwaga!Ten sam właściciel posiada restaurację Globetrotter,rzut beretem od Alladyna.Tez różne ciekawe rzeczy o niej słyszałam.
Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2011-02-20 o 14:22 |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
całkiem niedaleko, na Łódzkiej jest jakiś bar z pizzą i makaronami jakimiś ale nie wiem czy dobre, bo nigdy nie jadłam, jeszcze tam w okolicy coś co się nazywa chyba Gastrożercy
na Łódzkiej są tez chyba jakieś pierogina skrzyżowaniu Joannitów i Dawida jest jakiś bar chyba mleczny co się nazywa David ale nie wiem nawet czy jest otwarty ;o |
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Ja polecam pierogi ryskie z baru w Hali Targowej, tego zaraz przy wejściu
kiedyś były jeszcze lepsze i tańsze, ale nadal trzymają poziom Pizzeria pod Strusiem na Ryskiej - również pyszne jedzonko, miła obsługa, fajny wystrój, a do tego ceny nie najgorsze. Bywałam w droższych pizzeriach. I jeszcze Da Grasso - duża pizza w cenie małej, a ona jest ogromna i do tego dwa sosy gratis. Chodzę tam głównie dla czosnkowego Czy któraś z Was może polecić miejsce, gdzie można zejść niedrogie i dobre sushi?
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I po tym właśnie poznaje sie dobre miescse do jedzenia - ma być czysto, higienicznie, ma nie śmierdzieć żadnym starym zjełczałym tłuszczem, kurzem, stęchlizną itp. Miejsce może być skromnie urządzone, ale musi być czysto i pachnieć świeżym jedzeniem. W Alladinie zawsze śmierdziało, nie wiem jak ktoś w ogóle może tam wchodzić. Cytat:
Jeśli chcesz spróbować taniej sushi to polecam wspomniay już sushi bar Szajnochy 11, zestawy lunchowe do 15 są w atrakcyjnych cenach i ma się pewność najwyższej jakości i świeżości. |
||
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Ja z lokali nie wymienionych powyżej polecam:
-Kuchnia - przy galerii Arkady pod nasypem. Mały lokal, ale z fajną atmosferą, jedzenie b. dobre. Mają mięso, makarony, sałatki (szczególnie polecam sandwich oraz sałatkę z krewetkami). - Pepe - na Partynicach. Typowa włoska, bardzo dobra kuchnia. Mają dodatkowo bardzo dobre desery. - Tosty u Witka - na Wita Stwosza - duuuże, tradycyjne tosty. Koszt ok 7 zł. Z droższych knajp: - restauracja w Art Hotelu - Akropol na Rynku lub Akropolis na Solnym (tyle, że ten sporo droższy) |
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
haha Dawida
moje strony ![]() w David barze jadłam może 2 razy, ale całkiem smacznie. Dość tanio a kuchnia typowo domowa: pierogi, krokiety... niedaleko dworca jest też jakaś pierogarnia chyba w Instytucie Psychologii jest bar, ale nie polecam. Może i smacznie ale ceny z kosmosu. Z konieczności można zjeść, ale jak już nic innego nie ma w pobliżu. No i restauracja 3 Kolory, w podziemiach budynku głównego pkp. Jadłam tam pierogi - dużo i smacznie
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam pizzerię Bravo na placu grunwaldzkim
![]() Najdroższa duża pizza kosztuje 15,40. Pizze są świeże i pyszne, wybór też jest bardzo duży.
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
podnosze watek
![]() ostatnio cos mnie wzielo z psiola na jedzenie na miescie... na pewno pojdziemy do tej restauracji chinskiej tutaj tak polecanej.. kim lam czy jakos tak... cos jeszcze? jakies nowo odkryte miejsca?
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
szajnochy 11 - pyszne sushi. Do godz 15 promocja: zestaw sushi + herbata z liczi lub zupa z wodorostów za 35 zł
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
nie jadlam nigdy sushi, wiec nie wiem czy sie bac czy nie
ale moze kiedys sie skusze
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
jeśli jesteś mega głodna - sushi odpada
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Może nie tanio, ale smacznie. Pizzę zjedliśmy za chyba za 25 zł na 2 osoby, więc nie najgorzej. Ale muszę powiedzieć, że najbardziej włoska z pizz (?) jakie jadłam poza Włochami
Tylko soki drogie i system płatności dziwny

(Wito, 22.01.2020 

TŻ jadł tortille, ale tą hiszpańską, tzn omlet. Wielki, z kurczakiem i warzywami i w smaku super. Chyba 17-18 zł. Jakoś tak. My z mamą wzięłyśmy paellę dla 2 osób z kurczakiem, chyba 30 zł. Meeega. I bardzo dobra
A ceny mają też fajne. 4 zł zupa, ryż, deserki; 6 zł cała reszta