Larwa robala w kurzym jaju? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 11:49   #61
201604251028
Konto usunięte

Dot.: Larwa robala w kurzym jaju?

Cytat:
Napisane przez mia7777 Pokaż wiadomość
A Ty jesteś wszechwiedząca - gratuluję Widzę, że masz na każdy temat wiele do powiedzenia A na tym forum siedzisz, bo to Twoja praca???, a może jesteś tak nieszczęśliwa w życiu, że tylko TO Ci pozostało i w taki sposób możesz porozumiewać się z ludźmi tryskając jadem ??? I fajnie, że już mnie rozpoznałaś jako trolla

A o budowie jaj i o glistach wiem zapewne więcej od Ciebie Jeżeli się nie zgodzisz, to możesz mi opisać, jak to według Ciebie wygląda Chętnie przeczytam

Tu chciałam tylko zwrócić uwagę innym ludziom (niekoniecznie Tobie, skoro się upierasz, że pasożyt w jajku to niemożliwa sprawa) na to, żeby patrzyli na to, co jedzą, bo ja doznałam dzisiaj lekkiego szoku

I tyle w temacie ...

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Aha, i nie umiesz czytać ze zrozumieniem, bo ja napisałam, że "pasożyty są wszędzie", a nie "glisty"
Pasożyty w jajach są mega mega rzadko. Inwazja pasożytnicza musi być bardzo silna. Więc nie jest to aż tak częsty przypadek i norma jak ty próbujesz przedstawić
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-10, 12:46   #62
mia7777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Jesteś trollem i/lub nie skończyłaś gimnazjum, a jeśli nawet, to gimnazjum nie skończyło z Tobą Glista nie trafia nigdy do jaja, nie trafia do macicy. A już w ogóle nie mówię o jej dostaniu się do wnętrza komórki jajowejO cyklu glisty też bodajże w gimnazjum było. Jeśli nie jesteś trollem to współczuję, odkrywanie świata nauki poza szkołą może być bolesne...

Fajnie, że się dobrze bawisz i posiłkujesz się tylko wiedzą z gimnazjum Widać, że chyba Ty niedawno skończyłaś właśnie gimnazjum A jeżeli chodzi o świat medycyny, to wyjątki od reguły zdarzają się nieustannie: patrz komentarz poniżej

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
Pasożyty w jajach są mega mega rzadko. Inwazja pasożytnicza musi być bardzo silna. Więc nie jest to aż tak częsty przypadek i norma jak ty próbujesz przedstawić
O właśnie ten komentarz

A co do norm, to ja nie mówiłam o żadnych normach, jeżeli chodzi o pasożyty w jajach Ja tylko chciałam zwrócić uwagę na takie właśnie "przypadki" , sporadyczne, ale realne, bo wcześniej też nie wpatrywałam się i specjalnie nie szukałam robaków w jajkach Bez przegięcia...

A ja chciałam tylko opowiedzieć o robalu w jajku ... i się rozwinęło...
mia7777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-10, 12:50   #63
201604251028
Konto usunięte

Noo zdarza się Chyba najczęściej to są glisty Ascaridia galli? Nawet są pojedyncze artykuły naukowe na ten temat
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-10, 14:56   #64
rousse
BAN stały

Cytat:
Fajnie, że się dobrze bawisz i posiłkujesz się tylko wiedzą z gimnazjum Widać, że chyba Ty niedawno skończyłaś właśnie gimnazjum A jeżeli chodzi o świat medycyny, to wyjątki od reguły zdarzają się nieustannie: patrz komentarz poniżej

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

O właśnie ten komentarz

No na studiach komentarze na wizażu to przecież podstawowe źródło wiedzy...

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2015-10-10 o 14:57
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-10, 15:54   #65
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Ja też miałam dzisiaj mrożącą krew w żyłach przygodę z jajkiem. Wbiłam je na patelnię i zobaczyłam delikatne załamanie na białku wokół żółtka. Było to prawie niezauważalne, bo przezroczyste, ale zwróciłam na "to" uwagę, bo miało długość ok 6 cm!!! U Juliab4 może to i był zarodek, ale tu to ewidentnie była glista!!! Przyjrzałam się temu "czemuś" bardzo wnikliwie i przypominało dokładnie takie glisty, jakie dotychczas miałam okazję widzieć (np. na studiach). We wnętrzu , wzdłuż tego pasożyta była biaława spirala. Na szczęście glista już nie żyła, ale przeżycie było niezastąpione... Od razu straciłam apetyt. Teraz mam obiekcje co do jedzenia jajek np. na twardo lub miękko, bo przy jajecznicy można jeszcze co nieco przeszukać. Chociaż i tak nie można być pewnym, czy "czegoś" mniejszego się nie przeoczy... I najgorsze to to, że to jajko było świeże i kupione w sklepie.
Myślę że to był skrętek białkowy.
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-10, 17:13   #66
aKatia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Myślę że to był skrętek białkowy.
Nie sądzę żebyś przekonała kogoś kto jest PEWNY że znalazł w jajku robala.
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-10, 18:02   #67
mia7777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość

No na studiach komentarze na wizażu to przecież podstawowe źródło wiedzy...
Podałam ten komentarz, żeby pokazać, że to, o czym piszę nie jest tylko wyssaną z palca rzeczą, że inni na tym forum też słyszeli o tych pasożytach - yonce dokładnie podała, o jakie glisty chodzi Ascaridia galli. Po co w takim razie badania jajek, mięsa itp. w laboratorium przed wystawieniem ich na sprzedaż??? Cytat z google: "Ascaridia galli is a parasitic roundworm belonging to the phylum Nematoda. Nematodes of the genus Ascaridia are essentially intestinal parasites of birds.[1] A. galli is the most prevalent and pathogenic species, especially in domestic fowl, Gallus domesticus Linnaeus, 1758. It causes ascaridiasis, a disease of poultry due to heavy worm infection, particularly in chicken and turkeys. It inhabits the small intestine, and can be occasionally seen in commercial eggs". Teraz na pewno wyśmiejesz mnie, że to tylko google, ale Tobie powinno wystarczyć...

Masz jakieś kompleksy związane ze studiami, czy jak mam Twoje napaści na mnie na tym tle rozumieć???

A skrętek białkowy może zadziwić chyba tylko 2-3 latka
mia7777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości