![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zakon Curlitanek w sluzbie loków i fal
Drogie Siostry. Dziś o świcie miałam wizję! Św. Curla objawiła mi się w swej czystej,gładkiej,niespusz onej postaci...Mówiła,że nadchodzą ciężkie czasy dla Loków... Przeklęty Puszak wyśle z czeluści swych Spuszonych i Rozprostowanych piekieł hordę 6 demonów,a imię ich to: Lord Puch,Prostownica,Suszarka ,VanGrzebień i nikczemna Zła Pogoda,jednak szóstego imię nieznane nam jest... Będą kusić,namawiać do złego. Jednak Św. Curla pokłada w nas nadzieję,wierzy,że damy radę oprzeć się pokusom Złego...
Bądźcie dzielne i niezłomne w swej wierze w tych ciężkich dla loków czasach,gdzie panują Demony... Trzymajcie się siostry...Na chwałę wielkiego Loka! I na pohybel przeklętemu Puszakowi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
popatrzcie Sw. Curla jest niesamowita, dzisiaj rano na spoznionej kawce obiecala sprawdzic te plotki a tu sie okazuje ze to prawda o niszczacych loki i fale demonach
siostry specjalne dziekczynne modly sa wskazane aby podziekowac Sw. Curli za ostrzezenie
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
jako klasztorna gzresznica, pzrywdzialam worek pokutny a glowe zamiast popiolem kokosowym olejem pomazalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Siostro Rybiorko, postokroć dzięki, niech Wielka Curla wynagrodzi Ci w korkociągach
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
o św. Curlo...Twe Cuda są wszechwspaniałe...O Najdroższa lilijo Nasza...Miej nas w opiece...Aaaaa mmmmm eeeee nnnn
![]() św. Curla jest nieobliczalnie wspaniała...Dzisiaj mam mniejszy puch !! Zobaczymy co bedzie jak wstane rano :P O wszech wspaniała.... ![]() Zdam wam relacje moje drogie Siostrzyczki w dzienniczku ! Ot co ! Kantorzyca tez musi zaczac wpisywac sie do niego :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękujemy Ci Siostro za tę piękną modlitwę ![]()
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
BAN stały
|
Witajcie Siostry!
Matko Przełożona i Przeorzyco! Melduję iż dziś skusiłam kolejną zabłąkaną duszyczkę, która krzyknęła na mój widok "Jaaakie loooczki!" na przygotowanie się do wstąpienia do naszego Zakonu! Święta Curla czuwa nad moją funkcją! Haaaaa-llleluuuu-jaaaaaa! ![]() Idę na wieczorną strawę popijaną pokrzywą! Jumaatt, czy była Siostra już spożywać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
Och cóż za miły gest ze strony Twej, Siostro
![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj daję linka do mojego dzisiejszego sekretu jako wieczorna modlitwa dziękczynna i proszę bardzo, Drogie Siostry o radę odnośnie mojego bałaganu- jak go poskromić? ![]() Edytowane przez Dama_pikowa Czas edycji: 2010-10-21 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Dobra ja się tez chce przyłączyc na nocna strawe...Oh..Mam pyszna zieloną herbatkę dla wszystkich :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Przeorzyco Rybiorek
No to ba...Ja bez herbatki zielonej sie nigdzie nie ruszam. Od roku nie pije w ogole kawy !! Kawa to zło :P Jedynie jaka kawe lubie to delikatna mrozona mm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Posiliwszy sie i zapiwszy pyszna herbatka udaje sie moje drogie siostry do swojej celi (na razie jeszcze tylko mojej, dopoki Pole nie zdecyduje czy z nami zostaje ![]() Drogie Siostry Zakonu Curlitanek - zycze przyjemnych lokowych snow i niech Lok bedzie z Wami ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
No tak siostro Rybiorek.
Ja tez bede zmykała zaraz spac, gdyz moj mezczyzna skonczy mecz ogladac i bede musiala mu tradycyjnie zejsc ha ![]() Ohh herbatka z mlekiem ? (napisz mi jutro jaki to smak, bo ja sobie nie wyobrazam pic herbaty z mlekiem ![]() Nie ma to jak pianka na kawce co ? :P ![]() Dokładnie milusinskich Lokaskowych...Luli luli...Niech nasz loczek trzyma sie...Luli luli.... :gitara: ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() zgłaszam się dobrowolnie do zakonu, ale nie mogę zdecydować się na rolę ![]() póki co venealin uśmiałam się po pachy przy Twojej modlitwie ![]() ![]()
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
W zakręcie loka mego, witam was Drogie Siostry
![]() Skłaniam me loki do ziemi w podziękowaniu za przyjęcie do naszego chóru ![]() Kusicie mnie tą kawusią spienioną (skoro Św.Curla ją lubi, to chyba w jednej nie ma zbyt dużej złej mocy ![]() ![]() Przyznać muszę, że natchnęła mnie droga nasza Przeorzyca ![]() ![]() ![]() A lok mój mimo usilnych starań oklapł ![]() Zabieram się za modły, może Św. Curla się zlituje i podpowie w czym jej uchybiłam, ze tak mnie doświadcza ![]()
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia ![]() 175cm/64,5 kg ![]() - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
O mnie też dzisiaj Św.Curla ciężko doświadczyła - wiatr z deszczem włosy me przetrzepał
![]() ![]() I żadnej spinki pod ręką ![]() Ledwo z nowicjatu wyszłam, a już chciałam jako nasza Wielebna Przeorysza - rano loki nietknięte w lustrze ujrzeć ![]() ![]() Idę modły przebłagalne odprawić i studiować księgi, co by właściwy, miły Curli, poranny rytuał odkryć ![]() Oooo, Curlo miiiiłaaaa cóżeeeem Ci uczyniłaaaaa
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
venealin
To św. Curli dziękuj codziennie za to, ze jest nasz zakon curlitański i, za to, ze mamy niebywaly dar do kreconych wlosow i, ze chcemy je pielęgnowac !! ![]() Volyova Kantorzyca zaś przez caly tydzien sie kuruje, gdyz jest nieźle przeziebiona, gdybym musiala wyjsc teraz na dwór na ten wietrzny i jakze brzydki dzien to moje krecone wlosy by zapewne nie wytrzymaly i Curla, by chciala zobaczyc, czy zrezygnujemy ze swojego powolania (pielegnacja kreconych). To taka proba. Dlatego dziewczynki razem ze mna spiewajmy...o św. Curlo dziękujemy Ci za to, ze jestesmy obdarzone tak niebywalym darem od Ciebie. Naszymi pięknymi kreconymi włoskami. Jesteśmy Ci wdzięczne za to, ze o nas dbasz i, ze pilnujesz tego bysmy nie tknely prostownicy juz nigdy. !! Dziękujjjjjeeeeemmyyyy !! ![]() Anosko witamy Cie w gronie naszych pieknych sióstr Curlitanek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Ave Siostry!
widzę, iż nie tylko mnie dziś św. Curla puchem skalała ![]() ![]() Wychodzę rano, loki były ok, założyłam kaszkiet... Dobrze, że ściągnęłam dopiero w domu, a nie musiałam ściągać przy ludziach. Wszystkie włosy mi stały w różne strony, a z tyłu był jeden wielki puszak! Teraz został potraktowany odżywką b/s i żelem lnianym ![]() Idę na poranną strawę. Któraś siostra udaje się ze mną? Przeorze, wdzięczna Ci za modlitwę jestem, jednakże rzeczywiście chyba była ona za sam trud, bo loki dziś robią co chcą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
chetnie dolacze, pyszna herbatke Madagaskar Vanilla Red mam, ktora smakuje wysmienicie jak deser mleczno-waniliowy
Cytat:
![]() Pamietajcie o naszych glownych regulach: 1. Nawilzaj ![]() 2. Odzywiaj ![]() 3. Traktuj delikatnie ![]() 4. Zapewniaj wlasciwe produkty ![]() 5. Stylizuj z jak najmniejsza szkoda dla wloskow ![]() 6. Testuj i zapisuj co by uczyc sie na wlasnych bledach ![]() 7. Udostepniaj swoja wiedze innym siostrom bo we wspolnoscie lokowej sila i moc ![]() To na razie tyle drogie siostry, Sw Curla wzywa mnie na prywatna audiencje, niestety z powodu wyjazdu naszej kochanej Matki Przelozonej na Zjazd Lokowy musze uda sie sama, badzcie pewne ze wstawie sie za Wami wszystkimi u Sw Curli Niech Lok bedzie z Wami moje kochane ![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Przeorzyco ja tez sie udam z wami na strawe. Na mysl o takiej cudnej herbatce ślinka mi leci
![]() Ja mam tez puch...Dalam Odzywke b/s Mrs. Potter i żel z Roska zielony. Mimo wszystko puszek jest... Nie poddajmy się moje drogie siostry... !! Nigdy. ! Te ktore sie nie poddadza beda widzialy cud od św. Curli... ![]() Niech bedzie Lok i z Tobą Przeorzyco ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Wielebne Szafarki
![]() Jako Wasza Asystentka z radością wstąpiłam ponownie to naszego cudownego przybytku wiedzy wszelakiej i rozpoczęłam systematyczne odkurzanie cennego księgozbioru. W rezultacie tych porządków przygotowałam katalog, aby ułatwić naszym siostrom umiłowanym w Loku korzystanie z Zakonnej Biblioteki. Linka do niego jest w moim podpisie. Proszę o zatwierdzenie, uzupełnienie i uwagi Wasze światłe. ![]() Polecam sie Waszym modlitwom, ![]() Niech się Wam kręci!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pamietajcie drogie siostry ZAWSZE I WSZEDZIE (nawet obudzone o 3 nad ranem) - tylko prawdziwa i jedyna lokowana wiedza zapewni Wam idealne loki, wiara i poswiecenie poparte rzetelna wiedza sprawiaja cuda (patrzcie na to co mam na glowie drugiego dnia bez zadnej reanimacji)
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Droga Siostro volvoya te filmiki mi sie nie odpalaja
![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Siostra Przeorzyca już niech nie nakłania do grzechu zazdrości loków i przestanie dawać wszędzie link do Włosów Dnia Drugiego! ![]() No jeszcze św. Lok się rozgniewa i ześle PUUUUCH! ![]() ![]() Jednakże przyłączam się do uznania dla Siostry Volyovy!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Niech Sw. Curla i Sw Lok chroni Was moje drogie Siostry przed takowym puchem
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia ![]() 175cm/64,5 kg ![]() - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Och, to Lord Puch
![]() A kysz, a kysz, duchu zły! ![]() Już powinno być lepiej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.