![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tolerancja na zachodzie.
Cytat:
Ja miałam intensywne zajęcia- 130 godzin w 4 tygodnie + 5 godzin dziennie w domu i nauczyłam się tak, że byłam w stanie porozumieć się na ulicy, w sytuacjach towarzyskich, zawodowych, mówić o swoich planach na przyszłość, mówić co robiłam, odpowiadać na pytania otwarte, włączać się do rozmów i czytać proste artykuły w gazecie codziennej (nie jakieś ekonomiczne teksty, wiadomo). Osiągnęłam poziom B1, a po następnym miesiącu samodzielnej pracy B2. Ja nie wiem co to ludzie w Polsce mają, że tak psioczą na francuski... ![]() ![]() W miesiąc, pracując naprawdę ciężko można opanować jakieś 3-3,5 tysiąca słów, 3 czasy, parę innych konstrukcji (nie będę się rozpisywać, ale nauczyciel będzie wiedział, o które chodzi), co wystarcza w zupełności do samodzielności we Francji. Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza Czas edycji: 2010-11-09 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
A po jakim czasie mieszkania w Danii mozna sie starac o obywatelstwo? Bo to chyba tez ma znaczenie skoro bez obywatelsta o rencie mozna zapomniec i innych swiadczeniach w razie "W" o ktorych wspomnialas, zlamanie reki itp.
Troche chore przepisy maja. myslalam ze z praca tutaj u mnie troche niemcy uniemozliwaja cudzoziemca, ale widze ze dania jeszcze lepsza, tzn bedzie lepsza jesli ta reforme przeprowadzi o ktorej pisalas wczesniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-11
|
Dzięki za info!
![]() No ale ten język (francuski) można się uczyć samodzielnie, czy jakiś nauczyciel/szkoła językowa ? Chodzę do liceum, więc mam też inne obowiązki i naprawdę dużo nauki, więc nie miałbym dużo czasu na naukę języka. W dodatku jeszcze chcę się doszlifować angielski, bo on też jest ważny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemcy sa wieksi, sa bardziej na widoku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jesli chodzi o tolerancje/nietolerancje w UK - to ci Anglicy ktorych znam chyba czasami nie przepadaja za ludzmi z Pakistanu. mieszkam we wschodniej Anglii - jest tutaj mnostwo ludzi ze wschodniej europy - czesto sa po kilka dobrych lat w Anglii - ale angielskiego kompletnie nie znaja - co uwazam ze jest nie fair - ale czemu sie dziwic - sam kraj im to ulatwil - w bankach, szpitalach, urzedach, na infoliniach - mozesz poprosic o np. osobe mowiaca po polsku. bo jest roznica pomiedzy zyciem a pracowaniem w danym kraju. wiele osob jednak tylko ''pracuje'' w UK - a ich serce i glowa sa jednak w Polsce lub w innym kraju, spotkalam tez takie osoby - ktore nie chca jak ognia uczyc sie angielskiego bedac w UK- to pozniej ja nie rozumiem dlaczego maja pretensje ze zarabiaja najmniejsza krajowa! skoro Anglik nie moze z nimi sie porozumiec w najprostszej kwestii. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2010-11-12 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
SPAMER
|
Tak, wiem że trzeba go używac praktycznie
![]() A czemu Anglicy nie lubią Pakistańczyków ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
bo ponoc jest ich za duzo, czesto nie pracuja i zyja z benefitow, ale to tylko zdanie moich znajomych, oczywiscie nie mozna tutaj generalizowac - przeciez to kwestia indywidualna co tolerujesz a czego nie.rzad sam na to pozwolil - obecnie robia ciecia.
jesli chodzi o kwestie homoseksualizmu w UK - to jest bardzo popularny - w mediach ?(prezenterzy, aktorzy itd. coraz wiecej przyznaje sie do bycia gejem), w serialach - prawie w kazdym jest watek homoseksualny, czsami rozmawiam rozmawiamy o tym ze znajomymi Anglikami - przeszkadza to glownie starszym Anglikom - ludziom po 70-tce. a jacy sa Anglicy - pisze tylko na podstawie tych ktorych znam: poznalam zwyczajnych ludzi a takze tych tzw.''posh'' bardzo bogatych. ogolnie nie sa oni asertywni, zawsze wszystko jest ok, uwielbiaja plotkowac - jesli powiesz cos komus - na drugi dzien wszyscy inni to wiedza - raczej nie ma tajemnic miedzy Anglikami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2010-11-13 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczytaj uwaznie, co Luna napisala: Cytat:
- Polacy sa nietolerancyjni - Muzulmanie sa jacys be (nie sprecyzowales w jaki dokladnie sposob, ale sa) - Francuzi sa leniwi (tu w formie pytania) To wszystko jaskrawa przyklady sterotypow. Cytat:
![]() A wpadles na to, ze nikt Ci nic nie probuje wmowic, tylko problem jest z Twoimi wypowiedziami? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
SPAMER
|
Nie będę się zagłębiał w to, czy jestem tolerancyjny czy nie jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
O rany to ja nie wiedzialam ze na forum analizuje sie tak doglebnie kazde zdanie i wytyka sie wszystko co sie tylko da. Wyrak to aluzja do Ciebie - chce tylko powiedziec ze wprowadzasz srednio mila atmosfere na tym watku. _Mateusz_ pyta jak jest w innych krajach a nie pyta abys go ocenial czy jest tolerancyjny czy nie, a Ty bezsensownie i zlosliwie atakujesz i komentujesz kazde zdanie. naprawde nie chce sie tego czytac. _Mateusz_ nie przejmuj sie takimi uwagami, nie wiem dlaczego takie osoby udzielaja sie w ogole. ja z kolei uwazam ze cecha bardzo charaktreystyczna Polakow jest ZLOSLIWOSC ktora widac na kazdym kroku, na forach, w innych krajach rowniez i swojego zdania nie zmienie. Pozdrowienia serdeczne.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2010-11-14 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Spoko - czyli o Polakach mozesz sobie mowic, ze sa nietolernancyjni, tak o "z powietrza", a jak Ci ktos wykazuje na przykladach, ze jestes nietolerancyjny, to "nie bedziesz sie zaglebial". Super. Do kazdego problemu i wady tak podchodzisz - ignorujesz opinie innych i sie nie zaglebiasz?
Jak mowi stare zydowska madrosc, jesli ktos Ci powie, ze jestes pijany, nie przejmuj sie, jesli Ci to powiedza 2 osoby, nie przejmuj sie, jesli powiedza Ci to 3 czy wiecej osoby, nie kloc sie, idz spac. Rozumiesz mam nadzieje? ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jesli Ci nie pasi, co pisze, do czytania nikt Cie nie zmusza. Natomiast jesli chodzi o Mateusza, to on jest szybki w ferowaniu wyrokow, a sam stawia sie ponad wszelka krytyke, nie sadze, zebym czegos takiego kiedykolwiek nie skomentowal, so sorry ![]() ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Trzymaj sie _Mateusz_, chyba jednak jesli chcesz sie dowiedziec czegos o innych krajach i narodowosciach powinienes zmienic forum albo watek, tylko nie wiem gdzie bo praktycznie wszedzie trafiaja sie takie osoby, ktore czerpia radosc i satysfakcje z docinania..to sa chyba zaburzenia psychiczne jednak, zanizona samoocena, uwazam ze takie osoby maja jakis powazny problem same ze soba. jedynym sposobem na takie ''cos'' jest ignorowanie. Z wielu forum juz zrezygnowalam, bo nie bylo tam ani konstruktywnych wypowiedzi ani tez milej atmosfery...tylko wlasnie takie bezsensowne i zlosliwe atakowanie jak powyzej.Pozdrowionka i zycze abys poznal jak najwiecej ludzi na swiecie, abys odwiedzil albo pomieszkal we Francji
![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2010-11-14 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Cytat:
Mamy przykład TOLERANCYJNEJ w zamyśle swoim Moni.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mateusz zadaje pytania niczym dziecko w ciemności. Dostał odpowiedzi. I nadal wykazuje się, że tak powiem barkiem dojrzałości i zrozumienia tematu. Zamierza wyjechać kiedyś i zamieszkać poza granicami Polski. Teksty i pytania, które tutaj zadaje: głównie te związane ze stereotypami nie zostałyby przyjęte w sposób uprzejmy w UK. ![]() Mateusz sobie wybiera tych, którym tolerancja się nalezy. A forum możesz zmienić i ty ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - niech przestanie podchodzic do danych narodow/wyznan/grup ludzi jak do homogenicznej masy - niech sam sobie pojezdzi i zobaczy Natomiast co do Twoich wtykow i przypisywania innym zaburzen psychicznych, to jak dotad tylko Ty w tym watku bezsensownie docinasz i trollujesz ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że jeśli Mateusz chce poznać kulturę innych krajów to powinien poznać Anglika, Francuza itp. a nie od razu zmieniać wątek
![]() Mateusz, mówisz że masz słaby angielski - nie widze problemu żeby wejść na czat międzynarodowy czy chociażby zagadać do kogoś na facebooku i gadać z kimś z innego kraju.
Po prostu Gośka ![]() Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-11-14 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
no Ty nie ale autor wątku pytając "jacy są francuzi" otrzyma odpowiedź osoby znającej paru z nich że "życzliwi, tolerancyjni i mili" prędzej będzie chciał poznać francuza niż anglika po opini kogoś że "angole są chamscy, złodzieje i mordercy". Jeśli autor wątku pyta o takie rzeczy to znaczy że myśli ogólnikowo co dla mnie jest bez sensu. Wiadomo że w każdym kraju, każdym mieście czy wsi znajdą się fajni i dobrzy ludzie tak samo jak i głupi i źli.
Po prostu Gośka ![]() Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-11-14 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
SPAMER
|
Cytat:
![]() [co do ostatniego posta] Pewnie, tylko że w jednym kraju jest ich więcej, w innym mniej ![]() A co do forów, czatów, itd to czasami uczęszczam ![]() Buziaki dla wszystkich, którzy mi pomogli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie no, wroze, ze Twoje poznawcze podroze beda bardzo owocne ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
SPAMER
|
A ty tylko w kółko o tej homogenicznej masie....
Edytowane przez _Mateusz_ Czas edycji: 2010-11-15 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#83 | |
SPAMER
|
Cytat:
![]() Narażasz się tymi słowami na zbesztanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Jakoś niespecjalnie mnie to obchodzi.
![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Nie, to Ty w kolko tak podchodzisz, stad i komentarz
![]() Czemu niby ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
SPAMER
|
Gdybym ja napisał coś takiego, zapewne poszedłbym pod ostrzał
![]() Zresztą, już nieważne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
twoja ogólna filozofia życia troche kóci sie z tym : Myślę jednak, że ktoś kto emigruje do obcego kraju, powinien się do niego dopasować, nie na odwrót - bo według zasad demokratychnych w każdym cywilizowanym kraju jest właśnie na odwrót, nie tzreba sie dopasować z wyznaniem i tożsamością seksualną ( co innego integracja ze społęczeństwem, ale to zupełnie inen sprawy), a kraj musi stworzyć takie możliwosci i podłoze, aby kazda mniejszosć religijna, czy nawet wiekszość miała możliwośc się uzewnętrzniać; W ogóle to ta tolerancja w Europie wyglada tak: tolerujemy gejów, lesby, mniejszośći, ale cyganie i muzułmanie won. Ot, taka tolerancja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybacz złośliwość, ale zwyczajnie nie wiesz o czym piszesz.
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Muzułmanie maja różne odłamy religijne i twierdzenie, ze wszyscy sa awanturnikami i terrorystami to wielka ignorancja i brak elementarnej wiedzy. Wiecej w tym temacie sie nei wypowiadam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.