Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 12:06   #61
iwonap79
Raczkowanie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Moja wątroba dochodzi do siebie. Transaminazy bardzo się poprawiły. Też miałam robione jeszcze jakieś badania, które mają być dopiero za 3 tygodnie. Pamiętasz może jakie badania teraz robiłaś???
nie;( tylko te dane miałąm na skierowaniu, który został w medicoverze
ale jakaś cześć będziwe za tydzień a część za 2 tyg
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:13   #62
kasshia
BAN stały

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Witam w nowym wątku

Jestem chora, przeziębienie Przepisał mi rutinoscorbin i muszę łykać
Odpisuję tu :
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

kasshia - w jakim programie robisz te plany? Dałabyś namiary?

Sweet Home 3D , stąd , darmowe, więc nie mówić mi że jestem piratką

Chyba to to, ja mam w dobreprogramy.pl
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:14   #63
83monia
Zakorzenienie

oliweczka - tez mnie korci na zwolnienie ale jeszcze troche i weekend tak sie pocieszam, odpoczne troche, tescie z wałówka przyjada wiec git

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:21   #64
Stapelka
Rozeznanie

jeny ja tez muszę do dentysty włazi mi strasznie żarcie między 6-7 musi coś tam być, ale nie mogę się zmobilizować bo boję się że jak mi wsadzi coś do gardła to go obrzygam mnie ciężko zęby myć bez odruchu wymiotnego
Kolina - Krupówki omijam szerokim łukiem, mam widok z okna na Nosal i szlag mnie trafia, że na narty nie mogę
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:21   #65
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oliweczka - tez mnie korci na zwolnienie ale jeszcze troche i weekend tak sie pocieszam, odpoczne troche, tescie z wałówka przyjada wiec git
No właśnie Ja to mam teraz w domu rodziców, to już wogóle jak przychodzę po pracy, to nic nie robię więc wiem, że lepiej nie będzie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:22   #66
Natka_
Zakorzenienie

Babonik kurcze paskudztwo wstrętne złapało tą Twoją córkę Dużo siły dla Ciebie i dużo zdrówka dla malej. Trzymaj się, napewno niebawem pusci

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
My dzisiaj mamy usg połówkowe i idę z mamą. Myślicie, że bez problemowo może ze mną wejść zobaczyć Maluszka ?
Daj znać po wizycie Myślę, że z wprowadzeniem mamy nie powinno być probemu My chyba też na następną zabierzemy moją mamę, bo jak ona byla w ciazy to nie miała takiego usg robionego, zeby widziala dziecko i chcialaby zobaczyc hehe

Stapleka mmm Zakopane-zazdroszczę Miłego wypoczynku

Nerola to dobrzy Ci Twoi chłopcy hehe, ja to opatulona chodze a w domu chyba z 27 stopni, moj Tz chodzi w samych spodenkach, gorąco mu a ja marzne

umbryjka za wizytę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:28   #67
nerola
BAN stały

Kochane ślę Wam zdrówko i zahartowanie od moich chłopaków
Tak mi Was szkoda

Idę zwiększyć temperature na piecu bo chłopaki na krótki i na boso a ja w kapciach,skarpetach grubych i swetrze po kolana.Chcę jak oni
I wiosne chcę
I coś dobrego do żarciaAle nie wiem co

Stapelko to się tam męczysz.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:30   #68
zanka205
Zakorzenienie

ja też mam dość zimy
już nie mam sił
jest tak zimno, że nie wychylam nosa z domu brrr

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:32   #69
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

BABONIK niedobrze jeszcze ja trzyma! Zaciskam kciuki zeby szybko posżło sobie w cholere!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

My dzisiaj mamy usg połówkowe i idę z mamą. Myślicie, że bez problemowo może ze mną wejść zobaczyć Maluszka ?
Napewno mozesz isc z mama! a na ktora masz wizyte, bo juz nie moge doczekac sie relacji

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Prawie sie posikałam z męskich warsztatów, a jesli chodzi o zestaw butelek to ja kupiłam TT (do kompletu z laktatorem)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:37   #70
margaret82
Zadomowienie

W DDTVN mówili dzisiaj że od przyszłego tygodnia ma juz być cieplej a od 10 marca podobno ma się zacząc robić wiosennie. Oby się sprawdziło

Wklejam zdjecia moich zdobyczy Kamizelka i długie spodnie na 3-6 miesiecy a spodenki w krateczkę na 68 to chyba na przyszłe lato będa dobre Za wszystko zapłaciłam 5 zł Moja mamuśka się śmieje że pierworodne dziecko będę ubierać w ubranka za 1 czy 2 zł
Najśmieszniej bedzie jak się jutro okaże że w brzuszku mieszka mi dziewczynka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg STA76158.jpg (52,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STA76160.jpg (69,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STA76159.jpg (107,2 KB, 12 załadowań)
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2011-02-23 o 12:38
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:37   #71
83monia
Zakorzenienie

u mnie wczoraj zupa fasolowa, dzis powtórka z rozrywki, a ja znowu nie mam na nic smaka... w pracy jakies zdechłe kanapki robione w domu (tez nie mam na nic apetytu i zanim cos wybiore to długo wietrze lodówke...). tak naprawde zarłabym same smieciowe rzeczy- pizze, kebaby itd...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:38   #72
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
W DDTVN mówili dzisiaj że od przyszłego tygodnia ma juz być cieplej a od 10 marca podobno ma się zacząc robić wiosennie. Oby się sprawdziło

Wklejam zdjecia moich zdobyczy Kamizelka i długie spodnie na 3-6 miesiecy a spodenki w krateczkę na 68 to chyba na przyszłe lato będa dobre Za wszystko zapłaciłam 5 zł Moja mamuśka się śmieje że pierworodne dziecko będę ubierać w ubranka za 1 czy 2 zł
68 na lato następne? na nastepne lato to 80 będziesz potrzebować ( w zasadzie 68 i 3-6 to to samo)
68 to na jesień/zimę

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-02-23 o 12:39
Stary 2011-02-23, 12:39   #73
umbryjka
Raczkowanie

Nerola, Natka dzieki . Jutro wieczorkiem dam znac jak poszlo. Mam nadzieje, ze wszystko jest ok i mala rosnie. Za kilka dni wybieram sie do Polski( nie moge sie juz doczekac!) wiec jak jutro bedzie wszystko ok to tez poszaleje troche z zakupami bo jeszcze nic nie mam a jak ogladam wasze zakupy to sie zastanawiam kiedy ja to wszystko kupie Najtrudniej chyba bedzie z wozkiem, tez chcialabym kupic w Polsce ale musze chyba przejrzec poprzednie posty co tam pisalyscie bo nie mam sie kompletnie kogo poradzic a wiadomo, ze forum przyszlych mam to najlepsza encyklopedia
umbryjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:41   #74
BABONIK
Zadomowienie

dziękuję bardzo za życzenia zdrowia,zasnęła w końcu,niestety co wypije to zwymiotuje...chyba trafimy dziś do szpitala kto z nią zostanie? ja chyba nie powinnam,zeby nic nie złapac ehhh aż mi się myślec nie chce

Aania- mam i te i te butelki,lubię i TT i Avent, ja chyba kupię TT bo bardziej przypomina piers kobiecą,łatwiej utrzymac karmienie mieszane w razie "W".

Stapelka- Zakopane mogę pomarzyc

życzę Wam wszystkim zdrowia

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:41   #75
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u mnie wczoraj zupa fasolowa, dzis powtórka z rozrywki, a ja znowu nie mam na nic smaka... w pracy jakies zdechłe kanapki robione w domu (tez nie mam na nic apetytu i zanim cos wybiore to długo wietrze lodówke...). tak naprawde zarłabym same smieciowe rzeczy- pizze, kebaby itd...
Mam identycznie, to kiedy idziemy na kebaba??

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-02-23, 12:43   #76
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
68 na lato następne? na nastepne lato to 80 będziesz potrzebować ( w zasadzie 68 i 3-6 to to samo)
68 to na jesień/zimę
No to sie załatwiłam Tak to jest jak sie człowiek zupełnie nie zna No nic najwyzej komuś odstąpię Ale nie mogłam sie powstrzymać jak je zobaczyłam
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-02-23, 12:45   #77
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

margaret na nast lato rozm 80 a jak dzidzia bedzie duza to nawet 86
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:46   #78
sygine
Zadomowienie

no to widzę że zostałam usunięta z forum za zbyt małą aktywność, ale jakbyś tak mnie Zanka mogła jednak dopisać, to postaram się tym razem trochę bardziej udzielać
Od razu też podam imię naszego synusia - Nataniel
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:48   #79
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
no to widzę że zostałam usunięta z forum za zbyt małą aktywność, ale jakbyś tak mnie Zanka mogła jednak dopisać, to postaram się tym razem trochę bardziej udzielać
nie ma sprawy, ale napisz czasem co u Ciebie, to na pewno nie usunę Cię
gratuluję synka

EDIT: byłaś na liście, nie usunęłam jednak

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-02-23 o 12:50
Stary 2011-02-23, 12:48   #80
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe imię

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-02-23, 12:49   #81
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
margaret na nast lato rozm 80 a jak dzidzia bedzie duza to nawet 86
Dzięki dziewczyny Przynajmniej będe teraz wiedzieć co moge brac a co jest zbędne
Stary 2011-02-23, 12:52   #82
sygine
Zadomowienie

Dzięki wielkie Teraz na pewno będę się trochę częściej udzielać, bo siedzę sobie już w domciu i mam więcej czasu, a tak to nim nadrobiłam wszystko to już nie było czasu na pisanie
Stary 2011-02-23, 12:58   #83
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki wielkie Teraz na pewno będę się trochę częściej udzielać, bo siedzę sobie już w domciu i mam więcej czasu, a tak to nim nadrobiłam wszystko to już nie było czasu na pisanie
Ja jak nie mogłam nadążyć z czytaniem to zaczęłam nadrabiać od ostatniej strony- bardziej aktualnej, a potem wracałam się na poprzednie strony i tak byłam na czasie Teraz mam więcej czasu wiec staram się czytać na bieżąco między pisaniem pracy magisterskiej.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 13:01   #84
asia_102
Wtajemniczenie

Witam w nowym wątku

ale zimno na zewnątrz... w domu mam 16 stopni, bo się drewno skończyło do kominka

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

a jeszcze coś dla rozweselenia
ZAPROSZENIE NA WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN

Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia:

DZIEŃ PIERWSZY

1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU?
Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją.

2.PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH?

Dyskusja.

(...)
Piękne

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
to i ja się melduję w nowym wątku i pozdrawiam z Zakopanego. Piękne słoneczko i -12. Mąż idzie na deskę a ja się chyba zwlokę na jakąś małą wycieczkę
Zazdroszczę ale nie wiem czy bym wytrzymała bez wpięcia nart

na nowej liście przyuważyłam, że mamy ten sam termin

Dziewczyny, kiedy się powinno się robić badanie z piciem glukozy? Bo moja lekarka z nfz dała mi skierowanie na już w zasadzie, a lekarz z medicoveru powiedział, że jeszcze nie pora
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:15   #85
BABONIK
Zadomowienie

Sygine-śliczne imię

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kiedy się powinno się robić badanie z piciem glukozy? Bo moja lekarka z nfz dała mi skierowanie na już w zasadzie, a lekarz z medicoveru powiedział, że jeszcze nie pora
ja robiłam z córką ok 20tygodnia,jeśli masz miec cukrzycę ciążową i już zrobisz to na pewno nie będzie za wcześnie.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Beatka,Margaret-co myślicie jakbym kupiła taką poszewkę http://allegro.pl/motherhood-dodatko...469319678.html i do tego to wypełnienie silikonowe?? bo te kojce motherhood kosztują 120zł,a tak to miałabym taki za 50zł co myślicie? na materiał i tak muszę wydac,bo nie mam

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:17   #86
sygine
Zadomowienie

Dzięki Babonik Długo z moim P. prowadziliśmy dyskusje co do imienia, bo mi się zawsze Eryk podobało a jemu w ogóle, a że lubimy dość oryginalne to padło właśnie na Nataniela. Gorzej jak nam numer wywinie i dziewczyna się urodzi, bo tu już nie mamy takiej pewności i zgodności
A co do zakupów dziecięcych, to jak na razie zaopatrzyliśmy się w nosidełko bebe confort i bujaczek z fisher price. Ciuszki na szczęście dostaliśmy od znajomego, więc cała komoda i tapczan są zawalone lumpkami od rozmiaru 50 do 104
Teraz mam sporo dylematów, bo chciałam zacząć jakąś wyprawkę kupować typu smoczki, butelki itp. i jakoś pojęcia nie mam od czego zacząć Każdy radzi co innego a ja jestem w kropce bo to nasz pierworodny i jako jedynaczka nie miałam nigdy do czynienia z takimi maleństwami
Jedynie wózek wiem, że chyba się skusimy na emmaljunga smart, bo gondola duża, ale to myślę dopiero w maju będziemy kupować
Stary 2011-02-23, 13:25   #87
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Najśmieszniej bedzie jak się jutro okaże że w brzuszku mieszka mi dziewczynka
To zrobimy wymiane, jak u mnie okaze sie chłopczyk, bo ja w ciemno kupilam troche dziewczyńskich

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Beatka,Margaret-co myślicie jakbym kupiła taką poszewkę http://allegro.pl/motherhood-dodatko...469319678.html i do tego to wypełnienie silikonowe?? bo te kojce motherhood kosztują 120zł,a tak to miałabym taki za 50zł co myślicie? na materiał i tak muszę wydac,bo nie mam
Nie widzialam wczesniej samej poszwy, tez to kupie i wypelnie wkładem, przeciez to to samo!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:26   #88
aania_20
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi w sprawie butelek, kupię ten zestaw TT

Oj niedobrze-, widzę że wirus szaleje dalej zdrówka dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość
Koło 20-22 tygodnia, ja idę w piątek na wizytę to mam dostać skierowanie

a to moje najnowsze zakupy (a miałam ciuszki na koniec zostawić
)

1 zestaw za 7 zł, 2- wanienka za niecałe 2 zł (oczywiście all... i licytacja), 3- rampersik za 1,25; 4 i 5 - dwa komplety za 5 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1438805673.jpg (18,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1457510766.jpg (16,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1464649020.jpg (18,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1458675910.jpg (21,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1458675910_1.jpg (19,8 KB, 16 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:26   #89
kasshia
BAN stały

Właaaśnie, wróciłam z zakupów z reala, cuda tam są, ale troszkę drogie
Bym zdjęcia dała, ale aparat pojechał na wakacje
Chyba że bym zaznaczyła na skanach z reklamy,
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:35   #90
Zmalowana
Zakorzenienie

Carmela mam na 15.20, ale pewnie wejde koło 17-18 :P

Fajowe rzeczy kupujecie, i wanienka za 2 złocisze

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości