|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: LIPIEC 2011 , zapraszam :))
cos u mnie za narzutkę roz 18 i łańcuszek serduszko ???
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
narazie nic bede zagladac
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety nic.
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
cos za rozowy komin ?
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
podoba mi sie komin rozowy i wisiorek https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1311680805
nie wiem czy tam napisalam, ze tunika ma na tej dolnej czesci zszycie |
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
jest widoczne ale raczej przy noszeniu nie bardzo dzieki tym wzorom
![]() trudno mi powiedziec czy duze 40 bo sama nosze zwykle 36 i na mnie nie pasuje.. |
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Spodobało mi się u Ciebie pare książek. Czy znalazłabyś coś u mnie co by Cie zainteresowało?
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
coś u mnie ??
za:1.Biała tuniczka |
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
Pozwól, że sobie wszystko uporządkuję
![]() U Ciebie zainteresowały mnie: Earl Derr Biggers - Charlie Chan Prowadzi Śledztwo Grażyna Dziedzińska - Korzenie Zdrady (Możesz mi coś o niej powiedzieć? Tytuł mnie zainteresował, ale nie znalazłam nigdzie żadnej recenzji...) Jerzy Parfiniewicz - Śmierć Nadjechała Fiatem Jacek Stwora - Niespodziewany Początek Bankietu Barbara Tuchman - Telegram Zimmermanna Klara S. Meralda - Sąsiadka Kapitana Kotowicza Zygmunt Zonik - Kat z Lyonu Krystyn Ziemski - Siewcy Śmierci Stein Riverton - Żelazny Wóz Anna Kłodzińska - Sygnały Śmieci Henryk Piecuch - Czas Szpiegów Anna Kłodzińska - Trzy Ciosy Sztyletem Marian Turski - Kryptonim Terminal Gertruda R. Sławek - W Matni Anna Kłodzińska - Za Progiem Mroku Lidia Grzegórska, Anna Kowalczyk - Przystanek Auschwitz Ooo sama się nie spodziewałam, że jest tego tyle... U mnie musisz zwracać uwagę na odznaczone, wymienione pozycje... I łatwiej mi będzie je odszukać, jeśli będziesz posługiwała się numerami ![]() Co zainteresowało Ciebie: 54. DZIEJE SZTUKI W ZARYSIE, TOM I; Mieczysław Porębski 42. PROKURATOR ALICJA HORN; Tadeusz Dotęga-Mostowicz 93. CARRIE; Stephen King 189. NEGOCJATOR; Frederick Forsyth 100. GEOGRAFIA I PRZYRODA POLSKI. ATLAS ILUSTROWANY (Wydaje mi się, że jest on przeznaczony bardziej dla młodszych, ale za to pięknie ilustrowany. Jednak konkrety podam dopiero po odkopaniu tego.) 104. SERIA NIEFORTUNNYCH ZDARZEŃ, KSIĘGA PIERWSZA: PRZYKRY POCZĄTEK; Lemony Snicket 126. FATALNE JAJA; Michał Bułhakow 150. DOMOWY WYRÓB WIN; Jan Cieślak (jestem pewna, że ta książka jest w kiepskim stanie, ale dopiero będę je odkopywać.) 5. POPIÓŁ I DIAMENT; Jerzy Andrzejewski 20. KOD LEANARDA DA VINCI BEZ TAJEMNIC; James L. Garlow, Peter Jones 15. WYSPA DNIA POPRZEDNIEGO; Umberto Eco Film: Kopalnie Króla Salomona + Łowcy Skarbów National Geographic jest rozpisany w poście. Posiadam 14 numerów: - 1999 r.: 10, 11, 12 - 2000 r.: 1, 2, 3, 4, 5,10, 12 - 2001 r.: 9 - 2005 r.: 4, 6, 11 Oczywiście 1 oznacza styczeń, 2 luty, itd. ![]() Postaram się też rozpisać serię Wielcy Malarze: 1. Vincent Van Gogh 3. Paul Gauguin 4. Auguste Renoir (2 sztuki) 5. Edouard Manet 7. Paul Gezanne 8. Henride Touluuse-Lautrec 13. Nabiści 15. Olga Boznańska 16. Camille Corot 17. Eugene Delacroix 18. Gustave Courbet 19. Theodore Gericault 20. John Constable 21. William Turner 23. J.A.D. Ingres 24. Juliusz i Wojciech Kossakowie 25. Honore Daumier 26. Jean-Francois Millet i Szkoła Barbizońska 27. Jan Matejko 31. Giotto 32. Fra Angelico 33. Paolo Uccello 34. Giovanni Bellini 35. Piero Della Francesca 36. Michał Anioł 37. Leonardo Da Vinci 38. Rafael 39. Andrea Mantegna 40. Masaccio 41. Sandro Botticelli 42. Filippo Lippi 43. Jacopo Pontormo 44. Lorenzo Lotto 45. Pietro Perugino 46. Albrecht Durer 47. Giorgione 48. Correggio 50. Tycjan 52. Hans Memling 55. Hans Holbein 57. Rogier Van Der Weydem 58. Parmigianino 60. Andrej Rublow i Ruskie Ikony 63. Rubens 67. Georges De La Tour 68. Anton Van Dyck 69. Frans Hals 71. Francisco De Zurbaran 72. Pejzażyści Holenderscy XVII w. 73. Annibale Garracci 75. Bartolome Murillo 77. Francisco Goya 78. Francols Boucher 79. Thomas Gainsborough 80. Antoine Watteau 82. Francesco Guardi 83. Fragonard 84. William Hogarth 86. Hubert Robert 88. Malarstwo Polskie Przełomu XVIII I XIX w. 90. Giovanni Battista Tiepolo 91. Pablo Picasso 92. Jacek Malczewski 93. Kubizm 94. Henri Matisse 95. Fowizm 96. Marcel Duchamp 97. Tadeusz Makowski 98. Wassily Kandinsky 99. Salvador Dali 100. Kazimierz Malewicz 101. Surrealizm (2 sztuki) 102. Amedeo Modigliani 103. Dadaizm 105. Jerzy Nowosielski 108. Andrzej Wróblewski 109. Fernand Leger 110. Soutine 111. Koloryści Polscy 114. Pop Art 115. Color Field Painting 119. Futuryzm 121. Paul Klee 122. Nowa Przeczowość 123. Rene Magritte 124. Henryk Stażewski i Abstrakcja Geometryczna 125. Tadeusz Kantor i Grupa Krakowska 127. Egon Schiele 128. Pierre Bonnard 130. Piotr Potworowski 131. Konstruktywizm Rosyjski 132. Kurt Schwitters 133. Georgio De Chirico 134. Jean Dubuffet 137. Giuseppe Arcimboldo 138. Bronzino 139. Dirk Bouts 141. Van Der Goes 142. Altdorfer 143. Chirlandaio 144. Mistrz Teodoryk i Czeskie Malarstwo XIV w. 145. Prymitywiści Włoscy 146. Małoposkie Malarstwo Tablicowe XV w. 147. Bracia Limburg 148. szkoła Ferraryjska 149. Robert Campin, Mistrz z Flemalle 150. Baldung Grien 151. Philippe De Champaigne 153. Jusepe De Ribera 154. Pietro Longhi 156. Piotr Michałowski 157. Garavaggioniści Holenderscy 158. Manieryści Holenderscy 160. Maksymilian i Aleksander Gierymscy 161. Alfred Sisley 162. Edward Burne-Jones 163. Witold Wojtkiewicz 164. Gustave Caillebotte Wciąż nie jestem pewna czy chce wymienić 136. SERYJNI ZABÓJCY; Rodney Castleden ![]() Jak na razie wstrzymuje wymianki całej biżuterii, bo wkrótce robię wielką jej aktualizację i pierwszeństwo ma wizażanka, z którą się wcześniej umawiałam ![]() Nie posiadam już niestety (te pozycje są odznaczone): 96. OSTATNIE DRZWI PRZED NIEBEM; Dean Koontz 25. KOT WŚRÓD GOŁĘBI; Agatha Christie 48. DOKTOR ŻYWAGO; Borys Pasternak 26. PARKER PYNE NA TROPIE; Agatha Christie |
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Nie przeszkadają mi pożółkłe strony
Książka w końcu jest do czytania, a nie, żeby ładnie wyglądała. Byle wszystkie strony były na swoim miejscu ![]() W takim razie poczekam na Twoją rozpiskę, mam nadzieję, że sobie coś wybiorę. Dziś wieczorem jak pójdę z praniem na strych, to wykopie te Dzieje Sztuki w Zarysie i dam znać co to konkretnie jest. Co do ewentualnej wysyłki tego wszystkiego - masz jakiś pomysł? Bo myślę, że za przesyłkę tylu książek zapłacimy straszne pieniądze, szczególnie ja za te czasopisma. Białystok i Gliwice niestety są na dwóch końcach kraju, a moja paczka na paczkę konduktorską też na pewno będzie za duża... A Poczta Polska z pewnością wyczyści nam portfele ehh...A co z National Geographic? Byłabyś zainteresowana jakimiś numerami? Bo o tym nie wspomniałaś
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Ja też niestety nie mam innego pomysłu niż zwykła paczka. Mam nadzieję, że nie wyjdzie nas to tak drogo.
W takim razie czekam na listę
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
nic
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
54. DZIEJE SZTUKI W ZARYSIE, TOM I; Mieczysław Porębski
Znalazłam ustęp dobrze opisujący te książkę: Książka niniejsza jest pierwszym tomem trzyczęściowej edycji pt. "Dzieje sztuki w zarysie" traktującej o powszechnych dziejach sztuki od zarania ludzkości po wiek XX. Oddany do rąk Czytelnika I tom "Od paleolitu po wieki średnie" autorstwa prof. Mieczysława Porębskiego rozpoczyna to syntetyczne opracowanie historii sztuki w tak szerokim zasięgu terytorialnym i historycznym jakiego dotychczas nie posiadaliśmy w polskim dorobku naukowym. |
|
|
|
#79 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oskarżone, Oskarżeni, Ofiary - Janusz Handerek Podziemny Front - Tadeusz Pietrzak" (bok nie w najlepszym stanie) Silniejsi od Śmierci - Jurij Jarski Poprosiłabym o zdjęcia tych ostatnich jeśli można ![]() I co konkretnie, z tego co Cię u mnie interesowało, chciałabyś ze te pozycje? ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Nie mam pomysłu jak przeliczyć magazyny na książki A magazynów, które Cię interesują jest dokładnie 108 sztuk
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam żadnych zastrzeżeń co do tych ostatnich książek
teraz pozostaje ustalić co za co, a na to naprawdę nie mam pomysłu
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Czyli byłoby 6 książek za 6, zostaje 12 książek.
108 magazynów za 12 książek, czyli 9 za książkę ![]() Hmm, może bym sobie wybrała jeszcze ze dwie książki od Ciebie i wyślę Ci tą całość... Mi się to po prostu już nie przyda, zbierał to kiedyś mój Brat, a teraz zabiera mi to masę cennego miejsca ![]() Film oczywiście dorzucam. Co Ty na to? ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- To może jeszcze: Rafał Brzeski - Strzał w Próżnię Anna Kłodzińska - Nietoperze ? |
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
za te spodenki może ten sweterek?https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1311678198
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nic
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, niestety nic nie znalazłam, ale jeśli robisz coś na drutach (zabawki, szaliki,obrusy) to jestem mega łasa
![]() ![]()
|
|
Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

ehh...