Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 11:08   #61
ellika
Rozeznanie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

w zeszłym tygodniu mojej zaczęło coś takie właśnie a główce wychodzić i posmarowałam jej grubo Parafiną ciekłą po ok. godzinie delikatnie wyczesałam miekką szczotką do włosków i zeszło całkiem i się nic więcej nie pokazuje. Po oliwce samej nie chciało się wyczesywać a po parafinie ładnie poschodziło i się nie odnawia.
to poprobuje tez z parafiną
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:16   #62
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/nosidelko-chicco-i1767425731.html
My mamy takie - dostalismy gratis do fotelika ale jeszcze sie nie nosiłyśmy w nim

Super, że z tatą lepiej! i że to nie udar

Kochane mamusie powiedzcie mi... Sab simplex są od miesiąca dopiero?
Kuzynka mi wczoraj doradziła, żeby małej dawać codziennie po kilka kropel - choc nie ma kolek ani nic... tylko ona mówiła o jakiś innych kroplach dla noworodków. Warto dawać tak zapobiegawczo? podobno jej polożna tak doradziła, żeby się ustrzec przed kolkami
hm..ja dawałam jak Sara miała 2 tygodnie..codziennie daję tak w południe 10 kropelek, wydaje mi się że ataki kolki mniej dokuczliwe, zawsze wieczore był ryk, a teraz nie.
Espumisan czasami też daję.
Ja chyba za dużo leków w dziecko ładuję. Debridat sabsimplex, espumisan...

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
agulaaabar ja właśnie o tym dzisiaj rozmawiałam. I podobno dawanie zapobiegawczo sprawia, że potem jak trzeba to kropelki nie działają. U nas położna powiedziała żeby nie dawać4 razy dziennie jak napisane na kropelkach tylko godzinę przed "godziną zero" (czyt.kolką) dać 5 kropelek jak nie pomoże to jeszcze 5 i finito.

Chwalę się nowym nabytkiem :P
robię coś w podobie. Nie czekam na atak.
Dzięki za link poluję. Max jaki mogę dać 120zł. Pewnie mnie przelicytują.

ps. uczę się pić kawę. Nigdy nie piłam, ale jak chodzę rano po ścianach czas jakoś się wspomagać. Zrobiłam rozpuszczalną, i 3 czubate łyżeczki śmietanki

u nas też chyba ciemieniucha się zaczyna..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:22   #63
madziaranew
Rozeznanie

Ja tez sie melduje
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:22   #64
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Bioderka badaja w godzinach 14-17 wiec dam znac wieczorem. ...

Cytat:
A my byliśmy na bioderkach w poniedziałek i wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
lece pakowac siebie i Mala do szpitala.
powodzenia dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystianek w nocy marudził i zasnął dopiero jak go wzięłam do swojego łóżka w akcie desperacji i spaliśmy 2 godziny
u mnie też czasem Nikoś ląduje w łóżku sama tez chcę się coś przespac

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
My idziemy dzisiaj do lekarza Mała nadal robi zielone kupki i zaczęła mieć zaparcia

Brunetko- nie martw się zmianą mleka,bo to może CI na prawdę pomóc

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Mój też robi czasem żółto-zielone kupki, ale my jesteśmy tylko na piersi...
Nikoś też czasem robi na zielono ale zauważyłam że to zazwyczaj po kawie Ince ona chyba ma żelazo

Cytat:
Teraz pytanko: któraś się oirentuje w nosidełkach ? Bo mi położna mówiła że lepiej dla mnie niż chustę.

ja mam nosidło Mei Tai ,ale to dopiero od ok 6 mcy. możesz zobaczyc np tu http://pl.lennylamb.com/articles/2_n...5%82ko_mei-tai

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Tata wyszedł ze szpitala, niby to nie udar ale cos od tej strony, lekarz stwierdził że dostał "pierwsze ostrzeżenie" i ma dziękować że takie lekkie.

A pytanie z serii odchowalni....czy Wasze dzieci się też tak ślinią? Mały okropnie, obślinia mnie co chwilę, przecież za wcześnie na ząbki....
wspaniale,że tatuś już w domku
życz mi dużo zdrówka

a ślinienie... chrześniak męża ślinił się dużo dopóki wszystkie zęby nie wyszły.moja Nadia nie śliniła się wcale... różnie bywa. nie ma zasady i nie koniecznie ślinienie łączy się z wychodzącymi ząbkami.taki pewnie urok Adasia

Cytat:

Bylismy u pediatry, Lili waży 4,5 kg i konczy dzis 3 tyg
drżenia raczek i nozek normalne-nie wykształcony układ nerwowy.
za 3 tyg do szczepienia

wspaniała waga
i super,że to drżenie to nie problem

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:23   #65
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

może spróbuj z Bebikiem bo czytałam na necie że na Bebiko właśnie sporo mam przesiadło się z innych mlek po których dzieci miały zatwardzenia i zielone kupki - zwłaszcza po NAN. - a po Bebiko wszystko się unormowało - zatwardzenia przeszły i kupki ładne żółciutkie.

:
My właśnie jesteśmy na Nan, ale wcześniej nie było problemów
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:25   #66
BABONIK
Zadomowienie

Zmalowana jak by cos to ja moje MEI TAI zamawiałam TU http://pathi.pl/pl/ . jest duża galeria prac tej Pani,ja polecam,nosidło super

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:26   #67
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Bo wlasnie wtedy maluszek nie nadazal z jedzeniem. Zreszta nie dziwie sie, przeciez to tak jakbysmy my probowaly pic z weza ogrodowego.
niezłe porównanie
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Ja tak na szybkiego, bo nie wiem, ile Igi będzie spał, a dopiero udało mi się go uśpić, a mam do sprzątania prawie cały dom.

Kalinko raz jeszcze - dziękuję ! I nie chcę zapeszać, ale nie wiem, czy czasem nie pomogły dziś rano, bo mały nie płakał!
Pytałaś o chustę, nie, nie przyszła mi wczoraj właśnie Mam nadzieję, że dziś zawita radosny kurier !
A ja wczoraj cały dzień walczyłam z biegunką. Ehh. Najbardziej bałam się o dziecinkę, żeby jej nie zarazić. W ogóle zle się czułam, miałam dreszcze i było mi niedobrze.
Wzięłam nifuroksazyd i jest trochę lepiej.
ja właśnie w miedzy czasie na szybko oganełam kuchnie i łazienke póki mała leżała spokojnie. Coś marudzi mi od rana - pewnie ciąg dalszy skoku ,

A o jakich kropelkach piszecie jeśli można wiedziec?

jak dostaniesz chustę to pokaż zdjęcie z Igorkiem w chuście

Oby biegunka nie wróciła - Marinko, a to nie przypadkiem z nerwów przed jutrzejszym dniem?
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dla mnie te co 5 minut byly tylko ciut nieprzyjemne. Te co 2-3 min. mocno niprzyjemne/trochę juz bolesne. A jak cholera to bolalo kiedy byl taki prawie że jeden wielki skurcz i tylko krciutkie, 20 sekundowe przerwy w nim

A my już sie ladnie przystawiamy i karmimy.

A w ogóle to Wam nie pisałam, ale wczorajsze poranne przewijanie, kupa i pielucha, to był mój ABSOLUTNIE pierwszy raz Nigdy w życiu tego nie robiłam na żadnym dziecku. A dziś już mam wrażenie, że robię to od dawna I niesamowite, że to nie jest w ogóle nieprzyjemne, a wręcz bardzo miłe
za udane karmienie. dzielnie zniosłaś poród kochana - Twój opis porodu na pewno będzie budujący dla wszystkich które jeszcze nie urodziły

ja tez pierwszy raz w życiu przewijałam Julkę w szpitalu - nigdy nie miałam styczności z małym dzieckiem do przewijania a tym bardziej z noworodkiem - więc to był również mój pieluchowy debiut

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 11:36   #68
Madziulka_17
Wtajemniczenie

A ja nie umiem znaleźć swojego pierwszego posta na poczekalni...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:44   #69
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Marinko jutro wazny dzień i czy ta biegunka nie ma czegos z nim wspólnego?
o tym samym pomyślałam

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ps. uczę się pić kawę. Nigdy nie piłam, ale jak chodzę rano po ścianach czas jakoś się wspomagać. Zrobiłam rozpuszczalną, i 3 czubate łyżeczki śmietanki

ja chyba też muszę zacząć pić kawę bo śpiąca chodzę w ciągu dnia, wcześniej to piłam raz na ruski rok - musze ekspres odkurzyć i zacząć używać
Cytat:
My właśnie jesteśmy na Nan, ale wcześniej nie było problemów
poczytaj tu:
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...tv5k3i5e2mh8p1

któraś wklejała opis mleka jaki podaje a ja poczytałam o Bebiku i właśnie tam mamy pisza że po nim kupki wróciły normalne.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A ja nie umiem znaleźć swojego pierwszego posta na poczekalni...
poszukam Ci - może znajdę

edit:
o proszę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23419976

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-24 o 11:45
Stary 2011-08-24, 11:45   #70
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzięki Beatko

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:50   #71
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

mój pierwszy post z poczekalni z I części wątku
Cytat:
puk puk przyjmiecie mnie?

ja we wtorek robiłam teścik i wyszły 2 kreseczki.. byłam u gina i robił mi usg ale jeszcze nic nie widział i wczoraj miałam pobieraną krew na betaHCG i jutro wizyta i wyniki ja oszaleje bo już chcę wiedzieć na pewno

jeżeli okaże się że jestem w ciąży to będę sierpniową mamusią

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzięki Beatko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 11:59   #72
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Beatko a jak to się szuka ?????

Ooooooo mam

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-08-24 o 12:02
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:07   #73
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Mamy skierowanie dla Zuzy do szpitala..
juz wiem czemu i wspolczuje

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Wiedziałam,ze będziesz miała taki wymarzony szybki poród. Teraz jeszcze życzę Ci aby Tymek i po wyjsciu ze szpitala został aniołkiem.

Super ze malutki ładnie zjadł mleczko mamusi. I bardzo dobrze ze nie dokarmiasz, nic mu sie nie stanie jak przez kilka dni mniej zje. Najważniejsze żeby ssał, a jak będzie głodny to się dopomni. Mozesz jedynie lekko go pobudzać po 3 godzinach.
Gdybym ja teraz rodziła to tez bym tak postepowała, ale wtedy to ja ciemna jeszcze byłam Pocieszam się tylko tym ze z drugim dzieckiem będę mądrzejsza
Dzieki Madziu
Ja sie do tego karmienia dobrze teoretycznie przygotowalam i w sumie specjalisci (ale NIE polozne i lekarze z oddz. noworodkowych, ktorzy chyba po prostu wola miec spokoj) podkreslaja ze dokarmienie to pierwszy krok do zakonczenia laktacji. I sie tu bronilam, mimo ze proponowali. Nawet malego nie oddalam na chwile pod opieke pielegniarek, choc mogly go wziac na dwie godz. Tuz po porodzie, zebym sie mogla wyspac, bo sie balam ze cos podadza

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
trzymałam kciuki za Was Tymonku witamy po drugiej stronie mocy

mi jeszcze 5 stron zostało do nadrobienia a u nas wczoraj byliśmy na szczepieniu robiłam skojarzonymi byłam wystraszona jak farskie prosie ale było ok mały tylko zapiszczał i koniec zero krzyku a ja byłam nastawiona na alarm 3 stopnia gorączki też nie ma tfu tfu tfu... z małym wszystko ok ma 5,525 mój dzielniak szłam dumna jak pawica z tego ośrodka hahaha matki jednak są głupie

dziś pierwsza wizyta u dziadków i jedziemy pierwszy raz sami czyli ja i mały ahhh stresik jest ale damy radę i w niedzielę chrzest troszkę się nam nazbierało i 6 września drugie usg bioderek
dzieki Przemytniczko
A u Was widze ciagle jakies nowwe dowsiadczenia zyciowe

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dlaczego termin porodu to taka magiczna data? Jeszcze do wczoraj moj humor byl ok, mialam nastawienie, ze przeciez kiedys urodze, a dzisiaj diametralna zmiana nastroju. Dobija mnie upal i plaska kreska na dzisiejszym zapisie ktg. Zaczynam sie pomalu przyzwyczajac do mysli, ze skonczy sie cc...

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20
wieeeeelkie klask i:dla Ciebie, świetnie sobie radzisz!!!

Tata wyszedł ze szpitala, niby to nie udar ale cos od tej strony, lekarz stwierdził że dostał "pierwsze ostrzeżenie" i ma dziękować że takie lekkie. No i leczenie, dieta (ania się będzie wyżywać), ogólnie trochę bardziej się oszczędzać....
dziękuję za kciuki
dzieki Aniu
I bardzo sie ciesze, ze z tata to nie udar! Ufff...

A teraz powiedzcie mi ludzie CO Z Editką!?!?!?
Stary 2011-08-24, 12:15   #74
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie tez było dziwne zeby dawac jak nic sie nie dzieje
Zmalowana pytanie z innej beczki... tą sukienke granatowa kupilas w jakiejs sieciówce? bardzo mi sie spodobała
Fajne butki
No niestety nie w sieciówce i nie pomogę Ci na to wychodzi U nas jest taka jakby hurtownia odzieży i tam były przeceny i dałam za nią 31 zł

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Też nie nienawidzę kawy więc się truję enerdżajzerami

Patik i jak aukcja ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:41   #75
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
My właśnie po wizycie położnej
Krostki, które ma ( nie chciałam się Wam tu już żalić) powinny zejść same za 2-3 tygodznie. Ale kąpiemy dalej w emolium, i smarujemy bepanthenem.
Teraz pytanko: któraś się oirentuje w nosidełkach ? Bo mi położna mówiła że lepiej dla mnie niż chustę.
A pokaż krostki
mojej coś wyskoczyło i nie wiem co to

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A pytanie z serii odchowalni....czy Wasze dzieci się też tak ślinią? Mały okropnie, obślinia mnie co chwilę, przecież za wcześnie na ząbki....
Podobno slina jest normalna,
czytałam kiedyś o tym, żę dzieciątko nie umie sobie jej połknąć i dlatego tyle jej wypluwa...czy coś takiego

Dobrze, że tatą jest lepiej!!

Cytat:
agulaaabar ja właśnie o tym dzisiaj rozmawiałam. I podobno dawanie zapobiegawczo sprawia, że potem jak trzeba to kropelki nie działają. U nas położna powiedziała żeby nie dawać4 razy dziennie jak napisane na kropelkach tylko godzinę przed "godziną zero" (czyt.kolką) dać 5 kropelek jak nie pomoże to jeszcze 5 i finito.

Chwalę się nowym nabytkiem :P
a skąd wiesz, że za np godzinę będzie kolka ?!

A Ja dzisiaj dojechałam z mała do Rossmana
pierwszy raz tak daleko dojechałam
musiałam kupić wkładki laktacyjne (jest promocja)
Kupiłam sobie staniki,
ale jakieś takie beznajdziejne są
widać mi w nich wkładki laktacyjne

1.Jakie polecacie staniki do karmienia,żeby moje piersi ludzko w nich wygladały?!

2.Jak czyścić uszka małej?

Proszę o opinie.

Mojej coś wyskoczyło na twarzy i na główce,
na główce sączy się z tego nie wiem czy ropa, czy osocze
jutro najprawdopodobniej wybiorę się do pediatry,
bo nie wiem co to jest...

Agni Ja generalnie czuję osłabienie organizmu, ale to chyba po porstu z niewyspania się czasami... i w sumie nie wiem czym się objawia anemia,ponoć jestem blada jak ściana.

Nerolka w końcu Cię do Nas dopuścili

Babonik na jak długo starsza te nosidło ?!

WIADOMOŚĆ OD SWEET ( o 10:53 napisała)
Jesteśmy w szpitalu.Założyli mi cewnik i czekamy. Jak nic nie ruszy to będzie CC .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg glowka.jpg (41,7 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5840.jpg (26,5 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-08-24 o 12:43
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:55   #76
Zmalowana
Zakorzenienie

zanetka co do kolek to wiem, bo mniejwięcej o jednej porze się pojawiają. Ale czasami nie utrafisz. Generalnie zawsze koło 18-19. Na resztę Ci na pw napisałam

Stary 2011-08-24, 13:00   #77
wodaqua
Zadomowienie

Jesteśmy

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
sms od DaKaro

urodziłam córeczkę o 17,00 3050g 10 punktów. rodziłam naturalnie w sumie 2 h boli, wszystko na dole mnie boli . Pozdrawiam Was dziewczynki
Gratuluję! Witamy!

Nerola, wreszcie jesteś

Nadrabiam dalej, ale przepraszam, ze nie za wiele piszę - mała coraz bardziej wymagająca, bardziej świadoma, więc jest się już kim zajmowac
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:00   #78
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

2.Jak czyścić uszka małej?
w kąpieli gąbeczką przecieram z zewnątrz - po kąpieli dodatkowo małżowinę zmoczonym patyczkiem higienicznym.

i voila!

Stary 2011-08-24, 13:07   #79
Marina1
Zakorzenienie

Ja też kochane próbuję odpisać, i czaję się już chyba ze 4 godz z tym, no i nie da rady.
Mały ciągle domaga się uwagi heh.
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 13:10   #80
Zmalowana
Zakorzenienie

Pierwsze zdjęcia to uszko tutaj się od 2 dni zrobiło coś takiego
drugie to buźka ale słabo widać:/ Po spaniu na drugim poliku będzie całe czerwone. 3 fotka to główka też guzik widać :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8240115.jpg (56,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8240116.jpg (43,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8240117.jpg (50,5 KB, 35 załadowań)

Stary 2011-08-24, 13:12   #81
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja też kochane próbuję odpisać, i czaję się już chyba ze 4 godz z tym, no i nie da rady.
Mały ciągle domaga się uwagi heh.
Daj mu tez poklikać

Beatko dziękuje właśnie zdałam sobie sprawę dzisiaj, że uszów jej nie myłam Ja chce placki ziemniaczane

A powiedzcie mi jeszcze jak dajecie sół fizjologiczną małej do noska?
jak ma np. katarek ?! Kropelki dajecie, czy na patyczek i dopiero potem do noska...?

Stary 2011-08-24, 13:14   #82
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja na zapchany nosek używam wody morskiej, psikam do noska i odciągam fridą. Najbardziej obrzydliwa czynność dla mnie jaka może być :P

Stary 2011-08-24, 13:29   #83
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na zapchany nosek używam wody morskiej, psikam do noska i odciągam fridą. Najbardziej obrzydliwa czynność dla mnie jaka może być :P
Ja też tak robię,ale wycyztałam jeszcze że solą fizjologiczną mozna też robic... a moja makatar i ma i ma..

Stary 2011-08-24, 13:29   #84
Zmalowana
Zakorzenienie

Z tym katarem to i u nas tak cały czas :/ Tzn bardziej ten nos zapchany gilami jest.

Stary 2011-08-24, 13:37   #85
zanetaa88
Zakorzenienie

Gilami
zielony gluty ?

Mnie to cholernie drażni!!
Mała jak już widzi fridę, to ucieka wzrokiem.

Stary 2011-08-24, 13:54   #86
nerola
BAN stały

Zmalowana i Żanetko boski dialog prowadzicie
Wybaczcie ale oplułam chlebem monitor

Zmalowana a to nie skaza?
Tzn. ja nie wiem bo moi nie mają ale za uszkami ponoć na skazę wskazuje.
Oby nie.

A ja lubię Fridę.No raz na kilka miechów ale lubie

Aaniu Iza też sie ślini a jak biorę Ją na kolana,a Ona chce siedziec,to aż kapie ta ślinka.Już chyba czas odkurzyć śliniaki
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:58   #87
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja chce placki ziemniaczane

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 14:03   #88
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
My idziemy dzisiaj do lekarza Mała nadal robi zielone kupki i zaczęła mieć zaparcia Myślałam, że się dzisiaj wykończy przy robieniu kupki Musiałam pomóc jej, bo nie mogła się załatwić. Możliwe, że też będziemy musiały zmienić mleko
ja piernicze z tymi kupami! nie moge patrzec jak dziecko sinieje z bólu i to z takiego powodu! Zaraz jade do Auchan po bebilon comfort.

Cytat:
Ja przerabiałam temat. Jesli nosidło to tylko ergonomiczne.
Mamy BOBOLINO, polecam, wygodne i Sarcia uwielbia, własnie chodzimy w nim codziennie po bo piątku winda zalana-nie działa, wiec nie mam jak wózka znosic.
Zamawiałam tu (maja promocje i darmowa wysyłke):
zachustowani.pl

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:08   #89
agni82
Zadomowienie

kurcze jak was tak czytam to zastanawiam sie co z moim dzieckiem jest nie tak. poza tym , ze ma główke z tylu jakby w kasku chodził. ponoc taki kształt + kleszczyki, ale jeszcze moze sie troszke zmienic.
u nas spi ładnie w nocy, w dzien tez. a jak nie chce spac, to chce zeby go oprowadzic po mieszkaniu.ma 12 dni i zastanawiam sie kiedy zacznie sie jakas alergia, placze, pryszcze, odparzenia, zielone kupy... itp. kiedy u was to zaczeło wychodzic?

brumku- co do laktacji, to racja.dokarmianie nie wpływa dobrze. a tu połozne mówia, zeby przystawiac, przystawiac i jeszcze raz przystawiac.

ps.mój mały zaczął oprózniac obie piersi.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:12   #90
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry i ja sie witam
My z Julusiem no niestety mamy skazę białkową i jedziemy na Nutramigenie,.
Jutro jedziemy na bioderka a 4.09- w moje urodziny mamy chrzciny i właśnie myślę nad menu... Macie może jakieś propozycje?
Przy tym małym łobuziaku nie mam nawet na nic czasu, mam już takie zaległości na wątku, że szok.
Brumku, DaKaro gratuluję!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości