|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
zaciskam! a o ktorej idziecie? Ja bede musiała chyba melko zmienić, po ciagle zaparcia Sare mecza. Karmie ja NANem i czytałam ze ma dużo żelaza i dlatego zaparcia, tylko na co mnienic... moze Bebilon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4982 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Dzień dobry
![]() My słuchamy suszarki, bo Domka męczy coś w brzuszku i przy tym tylko spokojny jest ![]() Dzisiaj idziemy na 13-stą na szczepienie. Kciuki się przydadzą mam nadzieję, że dobrze zniesie ból. Nareszcie! Witaj spowrotem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Lilka chyba polecała w takich sytuacjach Bebilon comfort |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- nareszcie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() widze że sporo dzieciaczków ma po Nan zaparcia. My dajemy Bebiko i zaparć nie mamy tylko bączki puszczamy hurtowo.
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zadomowienie
|
CookieMonster ty masz strasznie duzo pokarmu tak?? Tak, ze leje sie fontanna?? U mnie tez tak bylo i wiesz co mi pomoglo? Rano miedzy karmieniami odciagnelam w calosci najpierw jedna piers, zeby byl taki flaczek ale zeby byl czas na wyprodukowanie nowego mleka dla maluszka. Pozniej jak maly sie obudzil to dalam mu ta piers i mlody sie nie denerwowal, bo juz nie bylo az tak duzo tego pokarmu a mu wystarczylo. Pozniej zrobilam to samo z druga piersia i w koncu mleko mi nie lecialo jak zwariowane. Pozniej pilnowalam aby nie byly przepelnione. Bo wlasnie wtedy maluszek nie nadazal z jedzeniem. Zreszta nie dziwie sie, przeciez to tak jakbysmy my probowaly pic z weza ogrodowego.
![]() |
#4985 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
Ja tak na szybkiego, bo nie wiem, ile Igi będzie spał, a dopiero udało mi się go uśpić, a mam do sprzątania prawie cały dom. Wczoraj czytałam, ale nie zdążyłam już nic napisać. Z najważniejszych DeKaro SERDECZNE GRATULACJE ! Czyli jednak sn. Witamy Gabrysię ! Ciekawe jak nasza editka, myślę, że jest już po. I ciekawe jak nasz stronczek dziś. Brumek i Tymek pewnie znakomicie ![]() Kalinko raz jeszcze - dziękuję ! I nie chcę zapeszać, ale nie wiem, czy czasem nie pomogły dziś rano, bo mały nie płakał! Pytałaś o chustę, nie, nie przyszła mi wczoraj właśnie ![]() a Twoja przyszła ? Chyba Lili (?) pytała o huśtawkę. Ja mam z FP aquarium, kupiłam za radą nerolki ( ona chyba została odblokowana po 23 wczoraj ) Jak mały jak był mniejszy i nie lubił w niej siedzieć, to teraz chyba sie przekonuje. Najlepiej mi pomaga huśtawka, gdy do uspania husiam go na rękach, a potem, gdy widzę jak już odpływa przekładam go do niej i ustawiam na husianie no i już zasypia, czyli huśtawka wieńczy dzieło ![]() A ja wczoraj cały dzień walczyłam z biegunką. Ehh. Najbardziej bałam się o dziecinkę, żeby jej nie zarazić. W ogóle zle się czułam, miałam dreszcze i było mi niedobrze. Wzięłam nifuroksazyd i jest trochę lepiej. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | ||
Rozeznanie
|
za USG bioderek
![]() Cytat:
![]() Tak my jemy Bebilon Comfort bo zwykly Bebilon sie nie sprawdzil i mialysmy bole brzuszka a teraz odpukac wszytsko wrocilo do normy i zadnych brzuszkowo-kupkowych problemow niet ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja nakarmilam Karolcie i polozylam spac, zastanawiam sie czy sie jeszcze nie zdrzemnac.. a jak nie to cos trzeba w domu porobic.. buziaki ![]()
![]() |
#4987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ha! Ja też już jestem w tym gronie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A my już sie ladnie przystawiamy i karmimy. Tymek i ja zlapalismy juz też w praktyce (bo do tej pory tylko teorię mielismy opanowaną), jak sie przystawiac głęboko, żeby nie bolało i ładnie leciało. W nocy jadl kilka razy, z przerwami na trochę marudzenia ![]() ![]() I czekamy sobie na obchód, a właściwie dwa obchody, bo jego i mój ![]() A w ogóle to Wam nie pisałam, ale wczorajsze poranne przewijanie, kupa i pielucha, to był mój ABSOLUTNIE pierwszy raz ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...tik-p20103.htm i jest b.dobre. Lili My mamy tą huśtawkę i jest fajna mały ją uwielbia ![]() http://www.youtube.com/watch?v=H7qOUvvgJps |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
najpierw sie chwale: konczymy dzisiaj miesiac ![]() a traz sie zale: Mamy skierowanie dla Zuzy do szpitala.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Juz prawie konczymy wątek ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-24 o 08:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4992 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja czekam na leżaczek rainforest. Bardzo mnie zaciekawił, bo ma duzo funkcji, i efekty świetlne, a do tego kolorystyka mi bardzo się podoba i tematyka dżungli. Dostanę ten leżaczek w prezencie od moich ludków z firmy, bo powiedzieli, ze jesli mam coś konkretnego na oku co bym chciała to mam sobie wybrać ![]() Cytat:
Gdybym ja teraz rodziła to tez bym tak postepowała, ale wtedy to ja ciemna jeszcze byłam ![]() ![]()
![]() |
#4993 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście zaciskamy. Daj znać jakie wyniki Stroneczek dziś Twój dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zakorzenienie
|
DZIEŃ dobry. u nas w nocy armagedon :/
blondynka jaki to model huśtawki ?
#4995 |
Wtajemniczenie
|
mała od rana ma brzuszkowe rewolucje, więc siedzimy teraz przy laptopie i słuchamy suszarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojejku a co sie dzieje??
![]() |
#4997 |
Zadomowienie
|
A ja siedzę i pilnuję, żeby mój wariatek w końcu zasnął. Ale co oczka zamknie i się uspokoi smoczek jej wypada i oczka automatycznie się otwierają.... Chyba czeka nas dzień jak zwykle, czyli mało śpimy aż do późnego popołudnia... ehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Zakorzenienie
|
Zakochałam się
![]() ![]()
#4999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-24 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5000 | ||||
Zadomowienie
|
i bardzo dobrze. mam nadzieję, że wszystko potoczy sie dobrze.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
brumku- cudne sa te pierwsze chwile z maluszkiem. jak fajnie ze tak wam dobrze idzie dakaro- gratulacje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Zadomowienie
|
Agni wystukała 5000 post, to co chyba przenosimy się do nowego wątku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Rozeznanie
|
Wczoraj o 20 przed sama kapiela zaczela plakac strasznie. w kapieli sie uspokoila, bo ciepla woda.. po wyjeciu z wanny znowu placz.. coraz glosniej i glosniej. rozwinlismy ja z recznika a ona miala brzuch ze 3 razy wiekszy niz normalni i twardy jakby ktos jej kamien wsadzil.. ale to nie bylo takie zwykle wzdecie, bo nawet nie dala sie dotknac. po 3 godzinach przestala plakac i zaczela wymiotowac.. no to my dziecko pod pache i biegim do szpitala.. a tam nas nie przyjeli, bo nie mamy skierowania i powiedzili tylko, ze to normalne u dzieci. przetrwalismy tak cala noc i rano zadzwonilam do pediatry no i on wypisal skierowanie na oddzial, ale znowu nas nie przyjeli, bo nie maja teraz miejsc. kazali sie dowiadywac po poludniu.
✂✂✂ana sluzba zdrowia. zajoba dostane zanim Zuza skonczy te magiczne niby 3 miesiace. |
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Zakorzenienie
|
Cookie tak to właśnie jest, płacisz składki, a jak masz problem to mają Cię w szarej doopie :/ Mam nadzieję, że z Malutką będzie wszystko ok i informuj na bieżąco
![]()
#5004 |
Zakorzenienie
|
poczekalnio żegnaj
![]() a pamiętam jak założyłam pierwszą część... 04.11.2010 10:39 Witam serdecznie Dziś zrobiłam test, który pokazał dwie piękne kreseczki ![]() Będę prawdopodobnie mamą lipcową 2011. Mam nadzieję, że za niedługo wątek zapełni się przyszłymi mamusiami. Zapraszam serdecznie ![]()
#5005 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5006 | |||
Zadomowienie
|
hej laseczki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mi jeszcze 5 stron zostało do nadrobienia a u nas wczoraj byliśmy na szczepieniu robiłam skojarzonymi byłam wystraszona jak farskie prosie ale było ok mały tylko zapiszczał i koniec zero krzyku a ja byłam nastawiona na alarm 3 stopnia ![]() ![]() ![]() dziś pierwsza wizyta u dziadków i jedziemy pierwszy raz sami czyli ja i mały ahhh stresik jest ale damy radę i w niedzielę chrzest troszkę się nam nazbierało i 6 września drugie usg bioderek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Carmelko ja karmię bebilonem i jestem zadowolona a w zasadzie mały jest zadowolony ![]()
![]() |
#5007 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Powiedzcie mi dlaczego termin porodu to taka magiczna data? Jeszcze do wczoraj moj humor byl ok, mialam nastawienie, ze przeciez kiedys urodze, a dzisiaj diametralna zmiana nastroju. Dobija mnie upal i plaska kreska na dzisiejszym zapisie ktg. Zaczynam sie pomalu przyzwyczajac do mysli, ze skonczy sie cc... Na pocieszenie kupilam sobie truskawki, ale marne to pocieszenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A o jakich kropelkach piszecie jeśli można wiedziec? ![]() jak dostaniesz chustę to pokaż zdjęcie z Igorkiem w chuście ![]() Oby biegunka nie wróciła - Marinko, a to nie przypadkiem z nerwów przed jutrzejszym dniem? ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez pierwszy raz w życiu przewijałam Julkę w szpitalu - nigdy nie miałam styczności z małym dzieckiem do przewijania a tym bardziej z noworodkiem - więc to był również mój pieluchowy debiut ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-24 o 11:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Zakorzenienie
|
Edit: post przeniesiony do odchowalni
Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2011-08-24 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
BAN stały
|
Marinko jutro wazny dzień i czy ta biegunka nie ma czegos z nim wspólnego?
Cookie nosz kurczę blade. Nie popuszczaj!Spytaj czy biorą odpowiedzialnosć za dziecko i powikłania a najlepiej na pismie i dopiero pójdziesz do domu. Ja tak zrobiłam z Krystkiem i wygrałam z lekarzami.Przyjęli. Zanka pamiętam,pamiętam. Choc ja już od dawna czekam na Odchowalnie no ale co ja na to poradzę jak Iza zechciałą wyjść za szybko. Wecie o czym pomyślałam po przebudzeniu? Ile z nas tu będzie (o ile będzie istniał wizaż) jak nasze dzieci będą miały lat 15,18. I jak będzie (i czy będzie można wrócic) czytać posty z okresu ciaży,porodu,ulewania,kup ek..... Izunia nadal grzeczniutka,zaczepia nas,śmieje się,krzyczy ![]() Jest CUDOWNA!!!!77Byłam wKlubie i az gębka mi się cieszyła.No cudaśne dzieciaczki.Brak mi słów by komentować bo w słowa tego nie ubiore. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.