Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 05:59   #4981
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dzis mam usg bioderek, trzymajcie kciuki

zaciskam! a o ktorej idziecie?

Ja bede musiała chyba melko zmienić, po ciagle zaparcia Sare mecza.
Karmie ja NANem i czytałam ze ma dużo żelaza i dlatego zaparcia, tylko na co mnienic... moze Bebilon

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 06:18   #4982
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Dzień dobry

My słuchamy suszarki, bo Domka męczy coś w brzuszku i przy tym tylko spokojny jest

Dzisiaj idziemy na 13-stą na szczepienie. Kciuki się przydadzą mam nadzieję, że dobrze zniesie ból.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
JESTEM: cmok:
Nareszcie! Witaj spowrotem

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A w ogle to musz Wam powiedziec ze moj maz przeszEdl podczas tego porodu moje najsmielsze oczekiwania. Byl cudowny, wymarzony, naj, naj, naj Dobrego czlowieka wybralam, zeby isc z nim przez zycie i rodzic mu dzieci...
To bardzo piękne co piszesz dla wspaniałego męża!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witam Nerolciu spowrotem

Ja jakoś sie trzymam. Przespalam sie 1,5 godzinki i dalej nie moge. Mierze skurcze i są dość regularne. Średnio co 5 minut. I bolą jak cholera. Chyba czas sie powoli zbierać do szpitala. Mam tylko nadzieje ze Juz sie rozwarlo coscik i nie na darmo sie morduje Juz od 24 godzin

Pa pa
Oj rodzisz! Trzymam

Cytat:

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Karmie ja NANem i czytałam ze ma dużo żelaza i dlatego zaparcia, tylko na co mnienic... moze Bebilon
Lilka chyba polecała w takich sytuacjach Bebilon comfort
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 06:51   #4983
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Tyle jest na stronie, to fakt. ale ja zamówiłam tam kiedyś, i przy odbiorze miło się zaskoczyłam - 25,50. Drugi raz za tyle samo kupiłam, bez zamawiania przez internet, więc po prostu mają błędną cenę na stronie podaną.
Teraz małemu nie podaję i nic się nie dzieje, to inna sprawa
dobrze wiedziec
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
sms od DaKaro

urodziłam córeczkę o 17,00 3050g 10 punktów. rodziłam naturalnie w sumie 2 h boli, wszystko na dole mnie boli . Pozdrawiam Was dziewczynki
gratulacje kochana

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
NOWY WATEK

czuje się jakbym się przeprowadzała fizycznie,
wiecie że mi smutno,
że z poczekalnia się żegnamy powoli
no tak dziwnie z poczekalni znikać

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
JESTEM: cmok:
nareszcie
Cytat:
A w ogle to musz Wam powiedziec ze moj maz przeszEdl podczas tego porodu moje najsmielsze oczekiwania. Byl cudowny, wymarzony, naj, naj, naj Dobrego czlowieka wybralam, zeby isc z nim przez zycie i rodzic mu dzieci...
piekne to co piszesz
Cytat:
Ja jakoś sie trzymam. Przespalam sie 1,5 godzinki i dalej nie moge. Mierze skurcze i są dość regularne. Średnio co 5 minut. I bolą jak cholera. Chyba czas sie powoli zbierać do szpitala. Mam tylko nadzieje ze Juz sie rozwarlo coscik i nie na darmo sie morduje Juz od 24 godzin

Pa pa
kochana - oby szybko i bezbolesnie
Cytat:
widze że sporo dzieciaczków ma po Nan zaparcia. My dajemy Bebiko i zaparć nie mamy tylko bączki puszczamy hurtowo.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 07:02   #4984
Kajool
Zadomowienie

CookieMonster ty masz strasznie duzo pokarmu tak?? Tak, ze leje sie fontanna?? U mnie tez tak bylo i wiesz co mi pomoglo? Rano miedzy karmieniami odciagnelam w calosci najpierw jedna piers, zeby byl taki flaczek ale zeby byl czas na wyprodukowanie nowego mleka dla maluszka. Pozniej jak maly sie obudzil to dalam mu ta piers i mlody sie nie denerwowal, bo juz nie bylo az tak duzo tego pokarmu a mu wystarczylo. Pozniej zrobilam to samo z druga piersia i w koncu mleko mi nie lecialo jak zwariowane. Pozniej pilnowalam aby nie byly przepelnione. Bo wlasnie wtedy maluszek nie nadazal z jedzeniem. Zreszta nie dziwie sie, przeciez to tak jakbysmy my probowaly pic z weza ogrodowego.
Stary 2011-08-24, 07:20   #4985
Marina1
Zakorzenienie

Hej dziewczynki!
Ja tak na szybkiego, bo nie wiem, ile Igi będzie spał, a dopiero udało mi się go uśpić, a mam do sprzątania prawie cały dom.

Wczoraj czytałam, ale nie zdążyłam już nic napisać.

Z najważniejszych
DeKaro SERDECZNE GRATULACJE ! Czyli jednak sn. Witamy Gabrysię !

Ciekawe jak nasza editka, myślę, że jest już po.
I ciekawe jak nasz stronczek dziś.
Brumek i Tymek pewnie znakomicie

Kalinko raz jeszcze - dziękuję ! I nie chcę zapeszać, ale nie wiem, czy czasem nie pomogły dziś rano, bo mały nie płakał!
Pytałaś o chustę, nie, nie przyszła mi wczoraj właśnie Mam nadzieję, że dziś zawita radosny kurier !
a Twoja przyszła ?

Chyba Lili (?) pytała o huśtawkę. Ja mam z FP aquarium, kupiłam za radą nerolki ( ona chyba została odblokowana po 23 wczoraj )
Jak mały jak był mniejszy i nie lubił w niej siedzieć, to teraz chyba sie przekonuje. Najlepiej mi pomaga huśtawka, gdy do uspania husiam go na rękach, a potem, gdy widzę jak już odpływa przekładam go do niej i ustawiam na husianie no i już zasypia, czyli huśtawka wieńczy dzieło

A ja wczoraj cały dzień walczyłam z biegunką. Ehh. Najbardziej bałam się o dziecinkę, żeby jej nie zarazić. W ogóle zle się czułam, miałam dreszcze i było mi niedobrze.
Wzięłam nifuroksazyd i jest trochę lepiej.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
f
Jutro pojade na troche do pracy - dziś nie byłam i znowu zachowywałam sie jak żul
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 07:43   #4986
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
za USG bioderek

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj idziemy na 13-stą na szczepienie. Kciuki się przydadzą mam nadzieję, że dobrze zniesie ból.

Lilka chyba polecała w takich sytuacjach Bebilon comfort
za szczepienie
Tak my jemy Bebilon Comfort bo zwykly Bebilon sie nie sprawdzil i mialysmy bole brzuszka a teraz odpukac wszytsko wrocilo do normy i zadnych brzuszkowo-kupkowych problemow niet

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Chyba Lili (?) pytała o huśtawkę. Ja mam z FP aquarium, kupiłam za radą nerolki ( ona chyba została odblokowana po 23 wczoraj )
Jak mały jak był mniejszy i nie lubił w niej siedzieć, to teraz chyba sie przekonuje. Najlepiej mi pomaga huśtawka, gdy do uspania husiam go na rękach, a potem, gdy widzę jak już odpływa przekładam go do niej i ustawiam na husianie no i już zasypia, czyli huśtawka wieńczy dzieło

A ja wczoraj cały dzień walczyłam z biegunką. Ehh. Najbardziej bałam się o dziecinkę, żeby jej nie zarazić. W ogóle zle się czułam, miałam dreszcze i było mi niedobrze.
Marinko ja pytalam o hustawke dziekuje Ci za opinie to trzymam kciuki zeby Igi sie do hustawki przekonal i zeby biegunka nie wrocila !!

Ja nakarmilam Karolcie i polozylam spac, zastanawiam sie czy sie jeszcze nie zdrzemnac.. a jak nie to cos trzeba w domu porobic.. buziaki

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 07:52   #4987
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Średnio co 5 minut. I bolą jak cholera. Chyba czas sie powoli zbierać do szpitala. Mam tylko nadzieje ze Juz sie rozwarlo coscik i nie na darmo sie morduje Juz od 24 godzin
Dla mnie te co 5 minut byly tylko ciut nieprzyjemne. Te co 2-3 min. mocno niprzyjemne/trochę juz bolesne. A jak cholera to bolalo kiedy byl taki prawie że jeden wielki skurcz i tylko krciutkie, 20 sekundowe przerwy w nim

Cytat:
widze ze i Wy dziewczyny karmicue
Ha! Ja też już jestem w tym gronie

Cytat:
Dominiczku, bądź dzielny I mamo Dominiczka tez, bo rodzicow to chyba bardziej nieraz "boli" niż dzieci

A my już sie ladnie przystawiamy i karmimy. Tymek i ja zlapalismy juz też w praktyce (bo do tej pory tylko teorię mielismy opanowaną), jak sie przystawiac głęboko, żeby nie bolało i ładnie leciało. W nocy jadl kilka razy, z przerwami na trochę marudzenia A teraz zjadł duuuuuuużo i ślicznie Mam nadzieję, że uda nam się z tym karmieniem naturalnym, bo przyznam, że baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo się na nie (i tylko na nie) nastawiłam...
I czekamy sobie na obchód, a właściwie dwa obchody, bo jego i mój
A w ogóle to Wam nie pisałam, ale wczorajsze poranne przewijanie, kupa i pielucha, to był mój ABSOLUTNIE pierwszy raz Nigdy w życiu tego nie robiłam na żadnym dziecku. A dziś już mam wrażenie, że robię to od dawna I niesamowite, że to nie jest w ogóle nieprzyjemne, a wręcz bardzo miłe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 07:59   #4988
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

My dajemy mleko Hipp
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...tik-p20103.htm

i jest b.dobre.

Lili My mamy tą huśtawkę i jest fajna mały ją uwielbia

http://www.youtube.com/watch?v=H7qOUvvgJps
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 07:59   #4989
CookieMonsters
Rozeznanie

Dzien dobry
najpierw sie chwale:
konczymy dzisiaj miesiac

a traz sie zale:
Mamy skierowanie dla Zuzy do szpitala..
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 08:02   #4990
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cookiemonsters Pokaż wiadomość
dzien dobry
najpierw sie chwale:
konczymy dzisiaj miesiac

a traz sie zale:
Mamy skierowanie dla zuzy do szpitala..
co się stało ?????????????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 08:08   #4991
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Lili My mamy tą huśtawkę i jest fajna mały ją uwielbia

http://www.youtube.com/watch?v=H7qOUvvgJps
Nom ona jest super dziekuje Kochana

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzien dobry
najpierw sie chwale:
konczymy dzisiaj miesiac

a traz sie zale:
JejQ co sie stalo, dlaczego ??? oby nic powaznego...

Juz prawie konczymy wątek

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-08-24 o 08:09
Stary 2011-08-24, 08:25   #4992
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Moniczko, bardzo wspolczuje z powodu dziadka To najwieksza ironia losu, ze jedni sie rodza, drudzy odchodza

Co do opisu porodu, to juz chyba w domu wstawie. Teeraz tylko na szybko napisze, ze bylo bez znieczulenia, nie nacieli mnie i peklam na zewnatrz leciutko (tylko 1 szef, choc w srodku oczywiscie wiecej, ale i tak nawet ponoc nie musze jechac go usuwac, bo jest cieniutki i malutki), naprawde mocne bole trwaly ok. 1h. Reszta byla calkowicie do zniesienia. Pesteczka
No i wszytsko odbylo sie bardzo szybko, polozne byly w ciezkim szoku i wrecz poplochu, gdy okazalo sie ze mam 10 cm rozwarcia, a nie 2 cm, jak myslaly
Wiedziałam,ze będziesz miała taki wymarzony szybki poród. Teraz jeszcze życzę Ci aby Tymek i po wyjsciu ze szpitala został aniołkiem.

Cytat:
sms od DaKaro

urodziłam córeczkę o 17,00 3050g 10 punktów. rodziłam naturalnie w sumie 2 h boli, wszystko na dole mnie boli . Pozdrawiam Was dziewczynki
WIELKIE GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o macie fisher price rainforest?
ja czekam na leżaczek rainforest. Bardzo mnie zaciekawił, bo ma duzo funkcji, i efekty świetlne, a do tego kolorystyka mi bardzo się podoba i tematyka dżungli. Dostanę ten leżaczek w prezencie od moich ludków z firmy, bo powiedzieli, ze jesli mam coś konkretnego na oku co bym chciała to mam sobie wybrać Mata też mi się podoba. Ogólnie cała ta seria rainforest jest super: mata, bujawka, leżaczek, zabawki, wanienka, karuzela.

Cytat:
Tak wlasnie sobie mysle, ze po porodzie takie rozleniwienie to norma a waga i tak spada. Wiec nie ma co panikowac i leciec dokarmiac, bo maly na peno z glodu nie umrze, jak przez dwa dni mniej poje
Ale ... O 19 tak sie ładnie wybudził i przyssal ze ssal aktywnie kilkanascie minut i widzialam ze przelyka

Gratulacje kochana!!!!!
Super ze malutki ładnie zjadł mleczko mamusi. I bardzo dobrze ze nie dokarmiasz, nic mu sie nie stanie jak przez kilka dni mniej zje. Najważniejsze żeby ssał, a jak będzie głodny to się dopomni. Mozesz jedynie lekko go pobudzać po 3 godzinach.
Gdybym ja teraz rodziła to tez bym tak postepowała, ale wtedy to ja ciemna jeszcze byłam Pocieszam się tylko tym ze z drugim dzieckiem będę mądrzejsza

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 08:30   #4993
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry
najpierw sie chwale:
konczymy dzisiaj miesiac

a traz sie zale:
Gratulacje dla Zuzy i mamy też. A co się dzieje, że musicie do szpitala jechac?

Cytat:
Z pewnością da radę, bo to dzielny chłopak

Cytat:
Oczywiście zaciskamy. Daj znać jakie wyniki

Stroneczek dziś Twój dzień
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 08:32   #4994
Zmalowana
Zakorzenienie

DZIEŃ dobry. u nas w nocy armagedon :/

blondynka jaki to model huśtawki ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 08:34   #4995
pieleszka
Wtajemniczenie

mała od rana ma brzuszkowe rewolucje, więc siedzimy teraz przy laptopie i słuchamy suszarki to ją uspokaja....

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 08:36   #4996
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jestem.
Niską ilością neutrocytów mamy się nie martwić, jest lekka neutropenia, być może spowodowane stanem zapalnym po porodzie ( podwyższone crp), pozostałe wyniki są ok, u takiego maluszka przez 3 miesiące kształtują się wszystkie parametry w morfologii, i szczepić spokojnie można- to opinia hematologa dziecięcego i pediatry jednocześnie.
Kamień spadł mi z serca.
A ja głupek naczytałam się na necie...
Muszę pochwalić Sarę. Do 17 była tak nieznośna, nawet na dworze nie
No widzisz wszystko sie wyjasniło
Cytat:
Wzielam iPada ze soba.

Fajny maz, ze Cie zabral na taki ostatni wypad we dwoje. My ostatnie tygodnie tez robilsmy takie rzeczy na zapas

dla Męża

Cytat:
Dzien dobry
najpierw sie chwale:
konczymy dzisiaj miesiac

a traz sie zale:
ojejku a co sie dzieje??

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 08:38   #4997
CrazyMachine
Zadomowienie

A ja siedzę i pilnuję, żeby mój wariatek w końcu zasnął. Ale co oczka zamknie i się uspokoi smoczek jej wypada i oczka automatycznie się otwierają.... Chyba czeka nas dzień jak zwykle, czyli mało śpimy aż do późnego popołudnia... ehhh
Stary 2011-08-24, 08:42   #4998
Zmalowana
Zakorzenienie

Zakochałam się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FrescOpis.jpg (8,9 KB, 32 załadowań)

Stary 2011-08-24, 08:47   #4999
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
DZIEŃ dobry. u nas w nocy armagedon :/

blondynka jaki to model huśtawki ?
Zmalowana ja wprawdzie nie Blondynka ale Natka mi wczoraj wklejała link do tej hustawki - prosze http://allegro.pl/fisher-price-husta...761256945.html to chyba tez cos takiego jak tamta ale cena - powalajaca jak dla mnie

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-08-24 o 08:48

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 08:48   #5000
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Ja tylko powiem, że złożyłam dzisiaj pozew.
i bardzo dobrze. mam nadzieję, że wszystko potoczy sie dobrze.
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
hej wpadlam sie tylko przywitac i powiedziec ze narazie mnoe tu nie bedzie przez jakis czas...dzis o 6 rano zmarl moj ukochany dziadzius...on byl dla mnie jak drugi tata...jestem zalamana...babcia tez... trzymajcie sie...
wyrazy współczucia

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Patik moja hemoglobina 9,2 w ciaży miałam najniższą 10,9.
Ja mam jakieś żelazo na receptę..
ja na wyjściu ze szpitala miałam 9.4. tez mi dali żelazo. kurdę mam nadzieję, że ja nie mam anemii. jakie sa objawy?
Cytat:
Witam Nerolciu spowrotem

Pa pa
no kochana, twój czas nadszedł.trzymaj sie

Cytat:
Dzien dobry
najpierw sie chwale:
konczymy dzisiaj miesiac

a traz sie zale:
a cóz to sie stalo.????

brumku- cudne sa te pierwsze chwile z maluszkiem. jak fajnie ze tak wam dobrze idzie

dakaro- gratulacje
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 08:53   #5001
CrazyMachine
Zadomowienie

Agni wystukała 5000 post, to co chyba przenosimy się do nowego wątku?
Stary 2011-08-24, 09:01   #5002
CookieMonsters
Rozeznanie

Wczoraj o 20 przed sama kapiela zaczela plakac strasznie. w kapieli sie uspokoila, bo ciepla woda.. po wyjeciu z wanny znowu placz.. coraz glosniej i glosniej. rozwinlismy ja z recznika a ona miala brzuch ze 3 razy wiekszy niz normalni i twardy jakby ktos jej kamien wsadzil.. ale to nie bylo takie zwykle wzdecie, bo nawet nie dala sie dotknac. po 3 godzinach przestala plakac i zaczela wymiotowac.. no to my dziecko pod pache i biegim do szpitala.. a tam nas nie przyjeli, bo nie mamy skierowania i powiedzili tylko, ze to normalne u dzieci. przetrwalismy tak cala noc i rano zadzwonilam do pediatry no i on wypisal skierowanie na oddzial, ale znowu nas nie przyjeli, bo nie maja teraz miejsc. kazali sie dowiadywac po poludniu.
✂✂✂ana sluzba zdrowia.
zajoba dostane zanim Zuza skonczy te magiczne niby 3 miesiace.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:05   #5003
Zmalowana
Zakorzenienie

Cookie tak to właśnie jest, płacisz składki, a jak masz problem to mają Cię w szarej doopie :/ Mam nadzieję, że z Malutką będzie wszystko ok i informuj na bieżąco

Stary 2011-08-24, 09:33   #5004
zanka205
Zakorzenienie

poczekalnio żegnaj

a pamiętam jak założyłam pierwszą część...

04.11.2010 10:39

Witam serdecznie

Dziś zrobiłam test, który pokazał dwie piękne kreseczki

Będę prawdopodobnie mamą lipcową 2011.

Mam nadzieję, że za niedługo wątek zapełni się przyszłymi mamusiami.

Zapraszam serdecznie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:36   #5005
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj o 20 przed sama kapiela zaczela plakac strasznie. w kapieli sie uspokoila, bo ciepla woda.. po wyjeciu z wanny znowu placz.. coraz glosniej i glosniej. rozwinlismy ja z recznika a ona miala brzuch ze 3 razy wiekszy niz normalni i twardy jakby ktos jej kamien wsadzil.. ale to nie bylo takie zwykle wzdecie, bo nawet nie dala sie dotknac. po 3 godzinach przestala plakac i zaczela wymiotowac.. no to my dziecko pod pache i biegim do szpitala.. a tam nas nie przyjeli, bo nie mamy skierowania i powiedzili tylko, ze to normalne u dzieci. przetrwalismy tak cala noc i rano zadzwonilam do pediatry no i on wypisal skierowanie na oddzial, ale znowu nas nie przyjeli, bo nie maja teraz miejsc. kazali sie dowiadywac po poludniu.
✂✂✂ana sluzba zdrowia.
zajoba dostane zanim Zuza skonczy te magiczne niby 3 miesiace.
Sama pracuje w sluzbie zdrowia i wiem jak toniestety wyglada zycze wytrwalosci i zdrowia przede wszytskim dla malutkiej !!! dawaj znac co i jak z Zuzką

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-08-24, 09:45   #5006
Shira_83
Zadomowienie

hej laseczki

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Karolinee to niezłe wyprawa-przeprawa Was czeka
Urzędy powinny w jakiś sposób przypominac o upływie ważności dowodu.

Meszsares, da karo i inne brzuchatki

Stronczek gustowny kącik.

Cookie oby tak dalej Rzadko które dzieci lubią same spać na brzuchu. Moja nienawidzi.

Zanetaa ja dawałam koperkową Sarce i sama też piłam. czysty koper-zielnik apteczny fix.

Carmela ta swimava - rewelacja zastanowię się nad zakupem

Kolina trafił Ci się typ teściowej..nie powiem...lubi być w centrum zainteresowania kobieta i pisze bajki, koloryzuje jak umie.

Nerola kiedy kończy się Twoja absencja?

Sara w nocy dała nam popalić. Wstała 2.30 i do 5 nie spała! Kokosiłam się z nią, karmienie- odbijanie- przebieranie bo kopa- ulała- czysty pajac i tak w kółko...
od 7.30 do teraz też przecież nie spała! w bujaczku przy suszarce zamknęła właśnie oczy.

Pytałam wcześniej, ale nikt mi nie odpowiedział ( foch)
CZY PODAWANIE LEKARSTW Z MLEKIEM JEST BŁĘDNE?
POWINNAM NA ŁYŻECZCE?
ja daję na łyżeczkę i mieszam z mleczkiem a potem się karmimy zawsze podaję witaminy przed posiłkiem

Cytat:
Czesc,

Tu maz Brumka, bo Brumek ma zajete rece (choc chetnie by cos napisal ).

Was jako pierwsze informujemy, ze Tymek zdazyl dzisiaj, wazy 2910, ma 55cm, 10 pkt i nie za bardzo wie co zrobic z piersia. Ale jest na dobrej drodze.

Brumek czuje sie dobrze i odgraza sie, ze na jednym dzidziusiu sie nie skonczy

Pozdrawiamy!
dzielna mamuśka brawo kochana trzymałam kciuki za Was Tymonku witamy po drugiej stronie mocy

mi jeszcze 5 stron zostało do nadrobienia a u nas wczoraj byliśmy na szczepieniu robiłam skojarzonymi byłam wystraszona jak farskie prosie ale było ok mały tylko zapiszczał i koniec zero krzyku a ja byłam nastawiona na alarm 3 stopnia gorączki też nie ma tfu tfu tfu... z małym wszystko ok ma 5,525 mój dzielniak szłam dumna jak pawica z tego ośrodka hahaha matki jednak są głupie

dziś pierwsza wizyta u dziadków i jedziemy pierwszy raz sami czyli ja i mały ahhh stresik jest ale damy radę i w niedzielę chrzest troszkę się nam nazbierało i 6 września drugie usg bioderek hmm mały ma jeść o 11 ale póki co siedzi w wózku i go susze waszą suszarką z you tube eee właśnie się obudził

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:

Carmelko ja karmię bebilonem i jestem zadowolona a w zasadzie mały jest zadowolony
Stary 2011-08-24, 09:47   #5007
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej!

Powiedzcie mi dlaczego termin porodu to taka magiczna data? Jeszcze do wczoraj moj humor byl ok, mialam nastawienie, ze przeciez kiedys urodze, a dzisiaj diametralna zmiana nastroju. Dobija mnie upal i plaska kreska na dzisiejszym zapisie ktg. Zaczynam sie pomalu przyzwyczajac do mysli, ze skonczy sie cc...

Na pocieszenie kupilam sobie truskawki, ale marne to pocieszenie...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:58   #5008
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Bo wlasnie wtedy maluszek nie nadazal z jedzeniem. Zreszta nie dziwie sie, przeciez to tak jakbysmy my probowaly pic z weza ogrodowego.
niezłe porównanie
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Ja tak na szybkiego, bo nie wiem, ile Igi będzie spał, a dopiero udało mi się go uśpić, a mam do sprzątania prawie cały dom.

Kalinko raz jeszcze - dziękuję ! I nie chcę zapeszać, ale nie wiem, czy czasem nie pomogły dziś rano, bo mały nie płakał!
Pytałaś o chustę, nie, nie przyszła mi wczoraj właśnie Mam nadzieję, że dziś zawita radosny kurier !
ja właśnie w miedzy czasie na szybko oganełam kuchnie i łazienke póki mała leżała spokojnie. Coś marudzi mi od rana - pewnie ciąg dalszy skoku ,

A o jakich kropelkach piszecie jeśli można wiedziec?

jak dostaniesz chustę to pokaż zdjęcie z Igorkiem w chuście

Oby biegunka nie wróciła - Marinko, a to nie przypadkiem z nerwów przed jutrzejszym dniem?
Cytat:
Dla mnie te co 5 minut byly tylko ciut nieprzyjemne. Te co 2-3 min. mocno niprzyjemne/trochę juz bolesne. A jak cholera to bolalo kiedy byl taki prawie że jeden wielki skurcz i tylko krciutkie, 20 sekundowe przerwy w nim

A my już sie ladnie przystawiamy i karmimy.

A w ogóle to Wam nie pisałam, ale wczorajsze poranne przewijanie, kupa i pielucha, to był mój ABSOLUTNIE pierwszy raz Nigdy w życiu tego nie robiłam na żadnym dziecku. A dziś już mam wrażenie, że robię to od dawna I niesamowite, że to nie jest w ogóle nieprzyjemne, a wręcz bardzo miłe
za udane karmienie. dzielnie zniosłaś poród kochana - Twój opis porodu na pewno będzie budujący dla wszystkich które jeszcze nie urodziły

ja tez pierwszy raz w życiu przewijałam Julkę w szpitalu - nigdy nie miałam styczności z małym dzieckiem do przewijania a tym bardziej z noworodkiem - więc to był również mój pieluchowy debiut

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-24 o 11:26
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:26   #5009
agulaaabar
Zakorzenienie

Edit: post przeniesiony do odchowalni

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2

Edytowane przez agulaaabar
Czas edycji: 2011-08-24 o 10:34
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:30   #5010
nerola
BAN stały

Marinko jutro wazny dzień i czy ta biegunka nie ma czegos z nim wspólnego?

Cookie nosz kurczę blade.
Nie popuszczaj!Spytaj czy biorą odpowiedzialnosć za dziecko i powikłania a najlepiej na pismie i dopiero pójdziesz do domu.
Ja tak zrobiłam z Krystkiem i wygrałam z lekarzami.Przyjęli.

Zanka pamiętam,pamiętam.
Choc ja już od dawna czekam na Odchowalnie no ale co ja na to poradzę jak Iza zechciałą wyjść za szybko.

Wecie o czym pomyślałam po przebudzeniu?
Ile z nas tu będzie (o ile będzie istniał wizaż) jak nasze dzieci będą miały lat 15,18.
I jak będzie (i czy będzie można wrócic) czytać posty z okresu ciaży,porodu,ulewania,kup ek.....

Izunia nadal grzeczniutka,zaczepia nas,śmieje się,krzyczy
Jest CUDOWNA!!!!77Byłam wKlubie i az gębka mi się cieszyła.No cudaśne dzieciaczki.Brak mi słów by komentować bo w słowa tego nie ubiore.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości